Aegon (Alfa) egészségbiztosítás – ezért érdemes őket választani

Bemutatjuk őket és azt is, hogyan kaphatod meg még olcsóbban az aegonos csomagokat.
Mit mond szakértőnk?Bezár
Bemutatjuk őket és azt is, hogyan kaphatod meg még olcsóbban az aegonos csomagokat.

Az egészségbiztosítások rengeteg előnyös szolgáltatással kecsegtetnek. Olcsóbbá és kiszámíthatóbbá teszik a magánegészségügyi költségeket, illetve anyagi segítséget nyújthatnak egy hosszú/súlyos betegség alatt.

Természetesen a biztosítások nem egyformák, és a szerződéskötés előtt érdemes összehasonlítanod a különböző szolgáltatókat.

Az Aegon biztosítótársaság stabil pénzügyi múlttal és nagy gyakorlattal rendelkező cég. Különösen jó választás, ha összegtérítéses egészségbiztosítást kötnél vagy szeretnéd kombinálni a különböző biztosítási típusokat. Akkor is érdemes megismerned az Aegon (Alfa) egészségbiztosításokat, ha IZYS Egészség- és Önsegélyező pénztári tag vagy, hiszen a számládra befizetett összegből még kedvezményesebben érhetedet el a különböző biztosítási ajánlatokat.

Aegon (Alfa) egészségbiztosítás – ezért érdemes őket választani Aegon (Alfa) egészségbiztosítás – ezért érdemes őket választani
 • Írta: Bodor Anna
 • frissítve: 2023. augusztus 1.
 • promóció
Aegon (Alfa) egészségbiztosítás – ezért érdemes őket választani Aegon (Alfa) egészségbiztosítás – ezért érdemes őket választani

Az Aegon biztosítótársaság ügyfele vagy és egészségbiztosítás megkötésén gondolkodsz? Szeretnéd tudni, hogy miben jobb az Aegon a többi szolgáltatóhoz képest? Útmutatónkban megmutatjuk, hogy milyen erősségei vannak az Aegon egészségbiztosításainak. Azt is megtudhatod, hogy az IZYS Önsegélyező Pénztár tagjai számára miért különösen előnyös az Aegon.

Érdemes stabil biztosítót választani

Ha megbízható és stabil biztosítóra szeretnéd bízni magad, akkor érdemes egy nagyobb, több országban működő és tapasztalt szolgáltatót választani. Az Aegon majdnem 200 éves múltra tekint vissza, amely nagy tapasztalatot és széleskörű kapcsolatokat jelent. Körülbelül 30 millió ügyfelük van.

Az Aegon biztosítótársaság magyarországi története 1949-ben kezdődött. A cég nemzetközileg is nagyon sikeres, hazánk mellett például az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Törökországban, Indiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Romániában, Hollandiában, Kínában és Brazíliában is elérhetőek a szolgáltatásaik.

Az Aegon nevet vált és 2022 augusztusától Alfa néven folytatja tovább Magyarországon a biztosítói és nyugdíjpénztári tevékenységét.

Nézzük meg először, hogy milyen típusú egészségbiztosítások vannak és utána pedig azt, hogy az Aegon miért lehet jó választás.

Kórházi váróterem ahova az Aegon egészségbiztosítással lehet bejutni

Erre jó az egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítások olyan kockázati biztosítások, amelyek az egészségmegőrzéssel, betegségkezeléssel vagy az állapotromlás enyhítésével összefüggő biztosítási eseményekre érvényesek.

Az egészségbiztosításoknak 3 alaptípusát különböztetjük meg.

 • szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás,
 • összegtérítéses egészségbiztosítás,
 • kritikus betegségek külföldi gyógykezelésére köthető egészségbiztosítás.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás a magánegészségügyben elvégzett vizsgálatokra, kezelésekre és beavatkozásokra érvényes. Egy fix havi biztosítási díjért cserébe a biztosító fizeti a szükséges magánellátás költségeit.

Az összegtérítéses egészségbiztosítások egy előre meghatározott és szabadon felhasználható összeget fizetnek különböző, az egészséggel kapcsolatos biztosítási események után. Biztosítási esemény lehet mondjuk egy lábtörés, a kórházi tartózkodás vagy egy vakbélműtét.

A kritikus betegségek külföldi gyógykezelésére érvényes egészségbiztosítások nem olyan elterjedtek Magyarországon. Abban az esetben érvényesek, ha súlyos betegségről van szó, amelynek a kezelése hatékonyabb külföldön. Ide tartoznak a daganatos megbetegedések, illetve a szív- és érrendszeri problémák.

3 helyzet, amikor jól jársz az Aegon (Alfa) egészségbiztosítással

Az Aegon egészségbiztosítások rengeteg szituációban segíthetnek. A csomagok a lehetséges biztosítási eseményeknek nagyon széles körét fedik le. Van néhány olyan helyzet, amikor különösen előnyös lehet számodra az Aegon egészségbiztosítás:

1. Ha inkább összegtérítéses egészségbiztosítást szeretnél kötni

Az Aegon egészségbiztosítások kínálatában túlnyomórészt összegtérítéses egészségbiztosításokat találhatsz. Ez azt jelenti, hogy az adott biztosítási esemény után a biztosító egy fix és szabadon felhasználható összeget fog neked kifizetni. Természetesen ennek rengeteg előnye van.

Habár a szervezés terhe rád marad, de szabadon kiválaszthatod, hogy hogyan használod fel a kapott pénzt.

Ne felejtsd el, hogy a betegségeknek és baleseteknek nem csak orvosi költségei vannak!

Ha betegszabadságra vagy táppénzre kerülsz, akkor lecsökken a bevételed. A gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök is nagy kiadást jelenthetnek.

Egy összegtérítéses egészségbiztosítás segítségével garantálhatod az anyagi biztonságodat, így teljesen a gyógyulásra tudsz koncentrálni.

Összehasonlítjuk neked a magán egészségbiztosításokat!
Partnerünk, a GRANTIS Hungary Zrt. szakértőjével
 • átbeszélitek az igényeidet,
 • ezek alapján versenyeztetjük az ajánlatokat,
 • végül a teljes ügyintézést és papírmunkát is ránk bízhatod.
Promóció

2. Ha kombinálnád egymással az élet-, baleset-, és egészségbiztosítási elemeket

Az Aegon egészségbiztosítások kombinálják egymással az élet-, a baleset-, és az egészségbiztosítás sajátosságait. Ezekkel a termékekkel olcsón tehetsz szert teljes körű védelemre.

A baleset- és egészségbiztosításokkal garantálni tudod az anyagi biztonságodat egy váratlan esemény ellenére is. Az életbiztosítási elemek segítségével pedig a hátramaradó szeretteid pénzügyi stabilitásáról is gondoskodhatsz.

3. IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztár tagja vagy

Az IZYS Önsegélyező Pénztár nagyon kedvező exkluzív aegonos egészségbiztosítási ajánlatokat nyújt a pénztári tagok számára. A pénztáron keresztül arra is lehetőséged van, hogy szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítást köss, sőt a szerződés a magánkórházi ellátásodra is vonatkozhat.

Ráadásul az IZYS Egészségpénztáron keresztül fizetett egészségbiztosításod után a személyi jövedelemadód 20%-át is vissza tudod igényelni minden évben.

Nézzük meg jobban az aegonos csomagokat és utána pedig a még kedvezőbb csak IZYS Egészségpénztáron keresztül elérhető ajánlatokat is.

Orvosi váró, amit megtérít az Aegon szolgáltatásfinanszírozó biztosítás

Ezt kell tudnod az Aegon (Alfa) egészségbiztosításokról

Három összegtérítéses egészségbiztosítási alapcsomagból választhatsz, amelyek különböző egészségbiztosítási modulokat tartalmaznak. Természetesen az éppen aktuális csomagok száma és tartalma attól függ, hogy mikor kötöd a szerződésedet. A csomagokról elmondható, hogy kombinálják az egészség-, a baleset- és az életbiztosítási elemeket.

A Health Mini csomag érvényes a biztosított bármely okú halálára, a 20 és 100 százalék közötti rokkantságra, a műtétre vagy az olyan kritikus betegségekre, mint például a stroke, a Parkinson-kór, a hallás-, illetve látásvesztés, a beszédképesség elvesztése, a végtagvesztés vagy a kóma.

A műtéteknél megkülönböztetnek kis, közepes, nagy, kiemelt és kizárt műtéti típusokat, amelyek után nem ugyanazt az összeget fizeti ki a biztosító.

A Health Opti és a Health Maxi csomagok ugyanezen nagy biztosítási esemény-kategóriákra érvényesek, de az események bekövetkezte után járó, szabadon felhasználható összeg jóval magasabb.

Ha viszont aegonos fekvőbeteg-ellátásra is használható egészségbiztosítást keresel, akkor most jön a legérdekesebb rész.

IZYS Egészségpénztáron keresztül köthető Aegon (Alfa) egészségbiztosítások

Az Aegon Hospital egy csoportos, fekvőbeteg-ellátásra vonatkozó műtéti biztosítás, amely az IZYS egészségpénztári tagok számára elérhető lehetőség. Összegtérítéses és szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítást is választhatsz.

A pénztári tagok úgy köthetnek egészségbiztosítási szerződést, hogy a biztosítási díjat az egészségpénztári számlájukon lévő összegből fizetik (tehát először be kell lépned az IZYS Egészségpénztárba és utána tudsz ezekre a csomagokra benevezni).

Így lehetőséged van a megtakarításuk szélesebb körű felhasználására és olcsóbban juthatsz hozzá a magánegészségügyi ellátáshoz.

A családtagjaidat is bevonhatod a kedvezményes szerződésbe. Erre már a szerződéskötéskor is sor kerülhet, de az éves szerződésmódosításkor is dönthetsz a családi csomag mellett. A szerződésedbe maximum 5 családtagodat vonhatod be. Az Aegon előnyei közé tartozik a könnyű online ügyintézés is.

Az egészségügyi kiadások nagyon magasak lehetnek, hiszen a gyógyszerek, a kezelések, vagy a lábadozás időszaka mind súlyos összegekbe kerülnek. Egy egészségbiztosítási szerződés megkötésével rengeteget spórolhatsz, de ha igazán jól szeretnél járni és a személyi jövedelemadódból évente akár 150 000 forintot visszaigényelni, akkor érdemes megismerned az egészségpénztárakat is.

Ráadásul ma már az egészségpénztárak és az egészségbiztosítások összeköthetők, így még kedvezőbb egészségügyi ellátásban részesülhetsz. A következő fejezet erről szól. De előbb nézzük meg az egészségbiztosítás-összehasonlítóban, hogy milyen aegonos csomagok vannak!

Bezár
A lenti listában 1 biztosító 2 termékét listáztuk. Olvasd el tájékoztatónkat az összehasonlítás jellegéről és a termékek megjelenítésének sorrendjéről! A magán egészségbiztosítást a jövőben felmerülő betegségek kezelésére tudod majd használni, ugyanakkor a jelenleg fennállókra bizonyos termékek részben használhatók. A kalkulációnál azt vettük alapul, hogy 1986-ban születtél.
Bezár

Melyik évben születtél?

Az életkorod befolyásolja a biztosítási díj havi összegét.

Születési év

Milyen szolgáltatásokat szeretnél?

Válaszd ki a számodra fontos egészségügyi szolgáltatásokat, hogy szűrni tudjuk a találatokat.

Csak ezektől a biztosítóktól szeretnék ajánlatot látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg biztosítás közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  biztosításait...
  A kalkulátor szolgáltatója a GRANTIS Hungary Zrt.
  Rendezés:
  • IZYS - Komfort Extra
   Alfa ügyfeleinek értékelése
   4,2
   101 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 10
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 10
   Tovább
  • IZYS - Prémium
   Alfa ügyfeleinek értékelése
   4,2
   101 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 16
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 16
   Tovább
  2 / 2 találat

  Így lehetnek még kedvezőbbek az Aegon (Alfa) egészségbiztosítások

  Az Aegon egészségbiztosítás alapesetben is olcsó egészségbiztosítási termékeket kínál, de a IZYS Egészségpénztár segítségével még kevesebb lehet a biztosítási díjad.

  Az IZYS Egészségpénztár és az Aegon összefogásának köszönhetően az egészségpénztári számládra befizetett pénzből lehetőséged van kifizetni az egészségbiztosításod díját.

  Természetesen az egészségpénztári befizetéseknek rengeteg felhasználási módja van.

  Az összegyűlt pénzedből például vehetsz gyógyszereket, igénybe vehetsz magánegészségügyi ellátást, vásárolhatsz szemüveget, babaápolási termékeket vagy különböző gyógyászati segédeszközöket.

  Egy átlagembernek rengeteg egészségügyi kiadása van és egy egészségpénztári számla segítségégével rengeteget pénzt megtakaríthatsz. Arról se felejtkezz el, hogy az egészségpénztári számlán gyűjtött megtakarításod után évi 20 százalék állami támogatás is jár (ezt a személyi jövedelemadódból kell visszaigényelned), ráadásul az egészségpénztárak is rengeteg kedvezményt biztosítanak.

  Nem az egészségpénztár és egészségbiztosítás között kell választanod

  Ezek a terméktípusok nem ugyanazt a funkciót töltik be, és remekül kiegészítik egymást.

  Az IZYS Önsegélyező Pénztáron keresztül kétféle Aegon egészségbiztosítás köthető meg:

  1. csoportos járóbeteg biztosítás
  2. csoportos fekvőbeteg ellátásra vonatkozó műtéti biztosítás (Hospital csomag, ezt a következő fejezetben mutatjuk be)

  A csoportos járóbeteg biztosítás arra nyújt lehetőséget, hogy szükség esetén felkereshess a problémádra szakosodott szakorvosokat. Csomagtól függően 16, 17 vagy 32-féle járóbeteg-ellátásra lehetsz jogosult. A csomagok ezeket is tartalmazzák:

  • egynapos sebészet
  • ambuláns műtét
  • laboratóriumi és diagnosztikai vizsgálatok
  • 24 órás egészségügyi vonal
  • második orvosi vélemény
  • nagyértékű képalkotó diagnosztika
  • korlátlan ellátásszervezés
  • szolgáltatói díjkedvezmény

  Természetesen a keretösszegek és a konkrét szolgáltatások eltérnek attól függően, hogy melyik csomagot választod.

  Az IZYS Önsegélyező Pénztáron keresztül köthető Aegon egészségbiztosítás külön gyermekekre specializált csomagot is elérhetővé tesz. Ez a csomag érvényes például műtéti térítésre, csonttörésre vagy csontrepedésre, jó- és rosszindulatú daganatos megbetegedésekre, vagy 16 féle súlyos megbetegedésre.

  Aegon menedzserszűrés csomagban végzett orvosi vizsgálat

  Menedzserszűréshez külön csomagok vannak

  A Komfort Extra és a Prémium csomagok szűrővizsgálatokat (menedzserszűrést) is tartalmaznak a biztosítás második évétől kezdve. A díjat havonta kell fizetned és ha befizeted egyszerre 2 évre, akkor akár azonnal is elmehetsz egy komplett menedzserszűrésre.

  Az Aegon Hospital egészségbiztosítás

  Az IZYS Egészségpénztáron keresztül köthető másik egészségbiztosítási opció az Aegon Hospital.

  Ez a csoportos fekvőbeteg-ellátásra vonatkozó műtéti biztosítás akkor jön jól, ha kórházi kezelésre szorulsz. Ha van ilyen típusú biztosításod, akkor az állami kórházak helyett magánintézményt is választhatsz, hiszen a költségeket a biztosítód állja.

  A kórházi csomag ráadásul nemcsak a műtéti költségeket állja, hanem a kiegészítő kezelésekre és az orvosi konzultációkra is igénybe vehető az éves keret. Nem utolsósorban ad egy nagyon profi Betegút menedzsmentet a teljes kezelés alatt.

  Ez a Betegút menedzsment különlegessége

  Ennek a szolgáltatásnak az a lényege, hogy a biztosító felelős a kapcsolattartásért, a műtéti terv összeállításáért, az időpontjaid és a műtéti utógondozás megszervezéséért.

  A műtéthez kapcsolódóan a biztosító végigköveti az egészségi állapotod változását és segíti a gyógyulási folyamatot. Ez a szolgáltatás rengeteg feladat és idegeskedés terhét veheti le a válladról.

  Maradtak kérdéseid?

  • Kik vehetik igénybe az Aegon egészségbiztosításokat?

   Az Aegon Help Baleset- és Egészségbiztosításokat 16 és 65 év közötti személyek vehetik igénybe. Ez a termék kiterjedhet rokkantságra, betegségekre, halálesetre és műtétekre is. Szerencsére a gyerekek védelméről is gondoskodhatsz egy kiegészítő biztosítás megkötésével, amely ehhez hasonló biztosítási eseményeket fed le.

  • Milyen mértékű rokkantság esetén fizetnek az Aegon biztosítások?

   Ha a rokkantság mértéke meghaladja a 20 százalékot, akkor az Aegon egészségbiztosítások már térítenek (ha tartalmazott ilyen elemet a csomagod). Ez megengedő szabályozásnak számít, hiszen sok biztosítás inkább a 40 százalékot meghaladó rokkantságot tekinti minimális értéknek.

   Lényeges, hogy az egészségkárosodás mértékét a balesetet követő két évben mindenképpen meg kell állapítani, különben a biztosító mentesül a fizetési kötelezettsége alól.

  • Csak Magyarország területén érvényesek az Aegon egészségbiztosítások?

   Nem! Az egészségbiztosítások az Európai Unió területén érvényesek. Az élet- és balesetbiztosítások ennél is kiterjedtebbek, ezek az egész világ területén védenek a váratlan események anyagi következményei ellen.

   Fontos, hogy ez a szabály csak a hazai ellátásra érvényes. Az Európai Unión belüli kiterjedtség nem azt jelenti, hogy külföldön is igénybe vehetsz gyógykezelést. A biztosítási esemény után járó összeget, illetve a hazai egészségügyi szolgáltatóknál járó ellátást kaphatod meg egy külföldi tartózkodás alatt bekövetkező betegség vagy baleset esetén is.

  • Ha az Aegonnál kötök egészségbiztosítást, akkor annak a díját bármelyik egészségpénztáron keresztül kifizethetem, elszámolhatom?

   Elméletileg igen, de a gyakorlatban sajnos ez nem működik. Egyedül az IZYS Egészségpénztár az, amin keresztül el tudod számolni az aegonos egészségbiztosítási díjakat és igénybe tudod venni a 150 000 forintos adókedvezményt.

  Összehasonlítjuk neked a magán egészségbiztosításokat!
  Partnerünk, a GRANTIS Hungary Zrt. szakértőjével
  • átbeszélitek az igényeidet,
  • ezek alapján versenyeztetjük az ajánlatokat,
  • végül a teljes ügyintézést és papírmunkát is ránk bízhatod.
  Promóció
  Bodor Anna
  Bodor Anna Pénzügyi szakértő
  Bodor Anna Pénzügyi szakértő

  Egyetemi hallgató vagyok, aki ha nem ír, akkor olvas. Cikkeket, novellákat, verseket. Fontosnak tartom a pénzügyi tudatosságot és úgy gondolom, hogy a gazdasági kérdések nem is olyan ijesztőek, ha hétköznapi nyelven, akár egy kis humorral fűszerezve beszélünk róluk. Szeretem az őszt, a forró tejeskávét és a hosszú sétákat.

  Legfrissebb útmutatóink egészség témában

  • Ennek a nőnek szépek a fogai, mert az egészségbiztosítása erre is nyújt fedezetet
   Egészség

   2 egészségbiztosítás, amely fogászati ellátást is tartalmaz

   A magánorvosi szolgáltatások költségei igen magasak lehetnek, nem is beszélve a különböző fogászati beavatkozásokról. Az egészégbiztosítás remek módja az öngondoskodásnak, de kevés olyan egészségbiztosítási csomagot találni, amelyben benne van a fogászati ellátás is. Útmutatónkból megtudod miért van ez így, és mutatunk két olyan biztosítást, ami a fogászati problémákra is fedezetet nyújt.

   frissítve: 2024. február 14.
  • Az orvos második szakvéleményt ad erről a röntgenképről
   Egészség

   2 egészségbiztosítás, amely tartalmaz második orvosi szakvéleményt

   Szeretnél biztos lenni abban, hogy a megfelelő kezelést fogod kapni? Ellenőriznéd, hogy kétségtelenül helyes-e a diagnózis, amit felállítottak? A benned felmerülő kételyekre fontos, hogy választ kapj. Ezt magánorvosi keretek között is kérheted, de a költségét nem tudod mindegyik egészségbiztosítás keretében elszámolni.

   frissítve: 2023. október 20.
  • Az orvos a mellkasröntgent magyarázza a páciensnek
   Egészség

   5 egészségbiztosítás, ami szűrővizsgálatokat is tartalmaz

   Az egészségmegőrzésben fontos és hatékony szerepe van a rendszeres szűrővizsgálatoknak. Ha magán egészégbiztosításon keresztül szeretnél magánorvoshoz járni, beleértve a szűréseket is, akkor szembesülhetsz azzal, hogy sok csomagban nincsenek ilyen vizsgálatok. Most összegyűjtöttünk neked öt olyan egészségbiztosítást, amelyben szűrések is vannak.

   frissítve: 2023. október 18.