Megtakarítási számla: megmutatjuk mikor érdemes ebben tartanod a pénzed

Szeretnéd, ha kamatozna a pénzed, de nem akarod lekötni több hónapra? Jó helyen jársz, megmutatjuk a megoldást.

PROMÓCIÓ
GRÁNIT KamatMax Plusz betét
 • 12 hónapra 10,25% éves kamat és EBKM
  (Jegybanki alapkamat - 2,75%)
 • A lekötés ideje alatt aktivált bankkártya szükséges
 • Ingyenes számlavezetéssel elérhető
Érdekel

Átirányítunk a bank oldalára

Mindannyiunk életében eljön egy olyan időszak, amikor spórolnunk kell, hiszen olyan céljaink vannak, melyeket a megszokott költségvetéssel nem tudnánk elérni. Ilyenkor a havi megtakarítás mellett fontos, hogy a pénzed elérhető legyen, de gyarapodjon is. Még fontosabb, hogy ne lásd mindennap az egyenlegedet, hiszen akkor könnyen elcsábulhatsz és elköltheted. Ezekre nyújt jó megoldást a megtakarítási számla, ami ötvözi a banki folyószámlák és a lekötött betétek előnyeit, bár inkább a folyószámlákra hasonlítanak. Bemutatjuk az előnyeit is és azt is, hogy mikor ne használd.

Mi az a megtakarítási számla?

A megtakarítási számla egy olyan speciális bankszámla, amit arra találtak ki, hogy itt tudd tartani a pénzednek azt a részét, amit nem szeretnél befektetni vagy lekötött betétben tartani, de mégis szeretnéd, hogy kamatot kapj rá. Betétszámlának vagy látra szóló számlának is szokták hívni.

A megtakarítási számla általában csökkent funkcionalitású, például nem kérhetsz hozzá bankkártyát - a pénzed át kell vezetned a folyószámlára, ha bankkártyával hozzá akarsz férni -, vagy az is lehet, hogy nem indíthatsz róla átutalást, csak a folyószámlára vezetheted át a pénzed róla.

Forintban és akár más devizákban, például dollárban vagy euróban is lehet megtakarítási számlát vezetni.

Igazából a megtakarítási számla közelebb van a folyószámlához, talán úgy lehetne a legkönnyebben meghatározni a funkcióját, hogy az átmenetileg szabad, vagy a gyakran mozgatott, illetve havi rendszerességgel bővített pénzed tárolására szolgál.

Habár több bank is van, akinél lehet úgy is megtakarítási számlát nyitni, hogy nincs náluk bankszámlád, általában ott érdemes ilyet nyitnod, ahol egyébként is kezeled a pénzügyeidet, mert így egyszerűbb a pénz áthelyezése. Általában egy banknál egyszerre több megtakarítási számlád is lehet.

A normál bankszámláddal ellentétben, a megtakarítási számládon lévő pénzre napi kamatot kapsz, ezt hívják látra szóló kamatozásnak.

A bankszámlákon lévő pénzre is adnak a bankok látra szóló kamatot, de ez a legtöbbször 0,01% szokott lenni, vagy előfordulhat 0% kamat is.

Megtakarítási számlán összegyűlt pénz egymáson

Ennél még többet is tud a megtakarítási számla

Teljesen rugalmas a számla, ide bármikor berakhatsz pénzt, és akármikor kiveheted akár az összes megtakarításodat. Nem kell lekötnöd a pénzedet, nincs mit feltörni és nincs elvesztett kamat sem.

És ez még jobb is lesz:

A bank minden nap végén megnézi, hogy mennyi pénz van ezen az elkülönített számlán, és naponta kiszámolja, hogy mennyi kamat jár erre. Általában a hónap végén szokta jóváírni bank a kamatot.

Habár a lekötött betéteknél alacsonyabb kamatot kínálnak, és nem arra való a megtakarítási számla, hogy hosszú távon itt gyűljön fel több millió forintod, nagyon jó lehet pár havi biztonsági tartalék felépítésére, vagy arra, hogy ide tedd el a havi megtakarításaidat.

Általában a megtakarítási számla arra is jó, hogy az ott tartott pénzed egy részét lekötött betétbe rakd. De ha havonta tennél félre, akkor tökéletes megoldás lehet a megtakarítási számla, főleg ha egy 3-6 havi biztonsági tartalékot akarsz összegyűjteni.

Nézzük meg miért!

Érdemes rendszeresen félretenni a megtakarítási számlára

Habár általában bármennyi pénzt tarthatsz a számlán, több olyan megtakarítási számla is van, ahol akkor kapsz magasabb kamatot, ha vállalod, hogy havonta rendszeresen ide teszel félre egy meghatározott összeget.

Ha tudod, hogy mennyit tudsz folyamatosan félretenni és kell egy kis extra motiváció, hogy takarékoskodj, akkor ez nagyon hasznos lehet.

Ilyenkor érdemes beállítani a bankszámládon, hogy mindig egy fix összeget utaljon át a megtakarítási számládra. Jó, ha ez hónap elején van, miután megkaptad a fizetésedet.

Ennek nemcsak az az előnye, hogy előbb elkezd kamatozni a pénzed, hanem az is, hogy már annyival kevesebbet látsz a folyószámládon, és jó eséllyel a maradék pénzből is kijössz a hónap végéig.

Több ismerősünk is próbálkozott azzal, hogy ami a hónap végén marad, azt majd félreteszi, de mivel folyamatosan látta azt a pénzt, nem meglepő módon, a hónap végére azt is elköltötte. Ha nehezen tudsz félretenni, akkor érdemes ezt az útmutatót is elolvasnod.

Biztos kíváncsi vagy, hogy mennyit hoz majd a megtakarítási számla. Nézzük meg!

Milyen kamatokra számíthatok?

A kamatozás jellemzően alacsony, ám ennek ellenére általánosságban elmondható, hogy minél több pénzed van a megtakarítási számlán, vagy minél többet vállalsz havonta, hogy ide félreteszel, annál nagyobb lesz a kamat összege is.

A megtakarítási számlák célja nem az, hogy itt halmozz fel nagy megtakarításokat – erre a lekötött betét vagy más befektetések jobbak.

A megtakarítási számlára kisebb összegeket érdemes rakni, vagy olyan pénzt tartani, amire bármikor szükséged lehet. Ha ilyen szemmel nézed, akkor jobban megérted, hogy miért nem olyan nagy baj, hogy alacsonyak a kamatok.

Számoljunk kicsit

Például ha a kamat 3% és az egész év során 100 000 forint van a megtakarítási számládon, az bruttó 3 000 forint, és ebből még lejön a 15%-os kamatadó. Ha 4 százalékos lenne a kamat, az is csak egy ezressel jelentene többet ekkora megtakarításnál.

Akár azt is megteheted, hogy naponta mindössze 300 forintot teszel félre, ami apránként nem is hangzik soknak. Ha viszont egy évre kiszámolod, az már 100 000 forint feletti összeg. Ha mindennap csak eggyel kevesebb péksütit veszel, vagy egy kávéval kevesebbet fogyasztasz, már egy igen jelentős összeget meg tudsz spórolni egy év leforgása alatt.

A Magyar Nemzeti Banknak van egy megtakarítási számla összehasonlítója. Ezen láthatod, hogy melyik bank éppen milyen kamatokat kínál, itt tudod megnézni.

Férfi leveszi a kamatadót a megtakarításból

Kell fizetni kamatadót a megtakarítási számla kamata után?

Igen. A megtakarítási számlát ne keverd az adómentes tartós befektetési számlával (tbsz), amely olyan, mint egy ötéves lekötött betét. A megtakarítási számlához bármikor hozzátehetsz és elvehetsz róla pénzt, ezáltal nem teljesíti a kamatadó-mentesség feltételeit, még akkor sem, ha te 5-6 évig nem nyúlsz a betett pénzhez.

A kamatadó mértéke jelenleg azonos a személyi jövedelemadóéval (szja), azaz 15 százalék. Ez csak a kamatra vonatkozik, azaz ha például 1 százalékos a megtakarítási számla kamata, akkor 100 000 forintra évente 1 000 forint kamatot kapsz.

Ebből vonnak 15 százalékot, ami 150 forint, a betett 100 000 forintot - vagyis a pénzedet - nem érinti a kamatadó. A fenti példában a kamat így 850 forint lesz egész évre.

Ez nem tűnik soknak, de biztosan több a folyószámlán lévő pénzre adott - valószínűleg 0 százalékos vagy ahhoz közeli - kamatnál, miközben ehhez a megtakarításodhoz bármikor szabadon hozzáférhetsz, a lekötött betéttel ellentétben.

Nem érdemes a kamatra alapozni

Bár jól hangzik, hogy a biztonságban félretett pénzed valamelyest még gyarapodik is a hónapok és évek során, nem szabad túl magas elvárásokat támasztanod ezzel kapcsolatban: le kell vonnod az elsőre többnek tűnő összegből a különböző költségeket:

 • a 15%-os kamatadót,
 • számlavezetési díjat, ami azért nem mindenhol van,
 • valamint, ha nem a bankodnál van a megtakarítási számlád, akkor az oda-vissza utalás költségét is.

Ettől függetlenül, ha egyéb szempontok alapján szeretnél pénzt elkülöníteni (például lakás, autó, esküvő, nyaralás), hasznos lehet így dönteni: a meglévő összeg nem veszik el, a legrosszabb, ami történhet, hogy gyarapodni sem fog különösebb mértékben, de a félretett pénzed a lényeg, nem a kamat.

Ami biztos, hogy nincs elveszett kamat, mint a betéteknél és bármikor hozzáférsz a pénzedhez.

Milyen típusú kamatozás szokott lenni a megtakarítási számláknál?

A megtakarítási számla, a lekötött betétekkel ellentétben nem tartalmaz futamidőt, hiszen olyan, mint egy folyószámla. Ez azt is jelenti egyben, hogy nem lehet fix a kamata, hiszen fix kamat mindig egy bizonyos futamidőre értendő csak.

A megtakarítási számla ezért változó kamatozású, a kamatkörnyezet - köztük elsősorban a jegybanki alapkamat - változása esetén követi annak mozgását.

A változó kamatozásból fakadóan a megtakarítási számla - a fix kamatozású lekötött betéthez képest - kamatkockázattal bír. A kamatkockázat során emelkedő kamatkörnyezetben növekedhet, csökkenő kamatkörnyezetben csökkenhet a kamatozása, így nem biztos, hogy az eredetileg kalkulált kamatot fogod kapni a pénzedre.

A megtakarítási számláknál és a lekötött betéteknél is általában háromféle kamatozás szokott lenni. Az első kettő ritkább, mert, mert a bankok annyira nem szokták túlbonyolítani a megtakarítási számlák kamatozását.

1. Sávos

Ez azt jelenti, hogy a bank meghatároz különböző sávokat és az adott sávban lévő pénzed az ahhoz a sávhoz tartozó kamattal kamatozik.

Például, ha 0 és 100 000 forint között 1 százalék a kamat és 100 001 és 500 000 forint között 2 százalék a kamat és neked 200 000 forintod van a megtakarítási számlán, akkor:

 • az első 100 000 forintra évente 1 százalék kamatot fogsz kapni, míg
 • a maradék 99 999 forintodra 2 százalékot,

Tehát összességében évente 1,5 százalékos kamatot kapsz.

2. Lépcsős

Ez nagyon hasonló a sávoshoz, de ha átlépsz egy szintet, egy lépcsőt, akkor az egész pénzedre azt a kamatot kapod. A fenti példánál maradva, ha:

 • 0 és 100 000 forint között, 1 százalék a kamat és
 • 100 001 és 500 000 forint között 2 százalék a kamat

és neked 200 000 forintod van a megtakarítási számlán, ezzel már a második sávba esel, és az egész 200 000 forintra megkapod a 2 százalékos éves kamatot.

Tehát a lépcsős kamattal szinte mindig jobban jársz, mint a sávossal. Ez persze akkor igaz, ha a soron következő összegsávban („lépcsőben”) magasabb kamatot ad a bank, de ez szinte mindig így van.

3. Havi megtakarításhoz kötött

Vannak olyan megtakarítási számlák, amikor havi félretett összeghez kötnek egy kamatot. Például, ha havonta legalább 5 000 forinttal növeled a számlán lévő összeget, akkor arra 1 százalékos kamatot kapsz, de ha már havonta 10 000 forintot tennél ide félre, arra már 3 százalékot.

Itt kicsit nehezebb kiszámítani forintra pontosan hogy mennyi kamatot kapsz összességében az év végén, mert talán nem minden hónapban fogsz ugyanannyit félretenni. Az előnye az ilyen konstrukciónak, hogy arra motivál, hogy folyamatosan takarékoskodj, ha pedig már ezt csinálod egyébként is, akkor meg extra kamattal jutalmaz meg.

Ha esetleg arra gondolsz, hogy egy lekötött betéthez képest nagyobb veszélyben van-e a pénzed a megtakarítási számlán, akkor nézzük meg ezt is.

A kamatot jóváírják a megtakarítási számlán

Kamatjóváírás a megtakarítási számlán

A megtakarítási számlán a bank általában havonta jóváírja a kamatot. Ebben az esetben a már jóváírt kamat is kamatozik tovább, külön rendelkezésed nélkül is, hiszen a kamat a jóváírást követően az egyenleg részévé vált.

A kamat kamatozása pedig értelemszerűen kamatos kamat hatással jár, bár a megtakarítási számlán a kamatos kamat hatása nem lesz jelentős, az alacsony kamatmérték miatt.

A kamatos kamat hatása elsősorban a lekötött betétnél lehet jelentősebb, de ott is csak magas kamatkörnyezet és viszonylag nagyobb összeg lekötése esetén.

A megtakarítási számla árfolyamkockázata

Ha devizában kapod a fizetésed, abban van a megtakarításod, akkor a forinthoz képest árfolyamkockázattal kell szembenézned. Emelkedő árfolyam esetében forintban átszámítva nő a megtakarításod értéke, míg fordítva csökken. Ezáltal pénzt is veszíthetsz.

Deviza alapú megtakarítási számlát ezért csak akkor ajánlunk, ha külföldön, vagy részben külföldön élsz, ahol az adott devizában költesz. Ekkor nincs árfolyamkockázatod, hiszen nem forinttal költesz -, vagy ha kifejezetten tisztában vagy a kockázatokkal és ezek ismeretében döntesz a devizában történő megtakarításról, átváltva a forintodat.

Deviza alapú megtakarítási számlánál árfolyamkockázat és kamatkockázat együttesen is fellép, amelyek ronthatják, de akár erősíthetik is egymást.

Forint alapú megtakarítási számlánál, ha a fizetésed is forintban kapod, árfolyamkockázattal értelemszerűen nem kell számolnod, csak kamatkockázattal, ami megtakarítási számla esetében viszonylag csekély kockázat, hiszen a pénzed - a befektetett tőkéd - nem érinti, csak a kamatot.

Mennyire biztonságos a megtakarítási számla?

Bármelyik banknál nyitsz bankszámlát vagy megtakarítási számlát Magyarországon, ugyanannyira biztonságos mindegyik.

Ha esetleg bankcsőd történne vagy bármilyen okból kifolyólag a bankod nem tudná a megtakarításodat kifizetni, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 100 000 euróig, vagyis körülbelül 36 millió forintig garantálja, hogy visszakapod a pénzedet.

Mivel ennél sokkal kevesebbet érdemes megtakarítási számlán tartani, így a pénzed teljes mértékben garantálva van.

Megtakarítási számlán vagy lekötött betétben kamatoztassam a pénzem?

Nézzük meg a megtakarítási számla előnyeit és hátrányait:

 • Nincs elveszett kamat
 • Rugalmas, bármikor tehetsz be vagy vehetsz ki pénzt
 • Magasabb kamatokra számíthatsz, ha rendszeresen takarékoskodsz
 • Körülbelül 36 millió forintig garantáltan biztonságban van a pénzed
 • Általában alacsony kamatot kapsz
 • Ha nem a saját bankodnál vezeted, akkor az oda-vissza utalás költségei elvihetik a kapott kamatot

A lekötött betéteknek egyetlen előnye a megtakarítási számlákhoz képest a magasabb kamat. Viszont sok dologra oda kell figyelni, hogy több kamatot kapj:

 1. A betétben lévő pénzhez nem férsz hozzá a lekötési idő alatt, ami általában 1-3-6-12 hónap. Ha közben emelkednek a kamatok és fix kamatozású betétet választottál, akkor kimaradsz az elérhető kamat egy részéből.
 2. A legtöbb lekötött betétnél, ha feltöröd a megtakarítást (akár egy nappal a lejárat előtt), akkor nem kapsz kamatot.
 3. A kiemelkedő kamatokhoz vállalnod kell extra feltételeket. Ilyen lehet, hogy friss pénzt hozol a bankhoz, vagy vállalod, hogy havonta bizonyos számú vagy összegű utalásod vagy bankkártyás vásárlásod teljesül, vagy hogy befektetési alapokat vásárolsz.

Mindezek ellenére, ha már van több százezer forintod, amit nélkülözni tudsz pár hónapig, akkor érdemes lekötött betétben vagy állampapírban tartani, mert magasabb kamatokat kaphatsz. Ha pedig mégis fel kell törnöd a lekötést, akkor se buksz igazán ahhoz az alacsony kamathoz képest, mint amit a megtakarítási számlán kapsz.

Fontos tudni, hogy a te pénzedből, azaz a tőkéből nem vonhat le a bank, azt tehát mindenképpen visszakapod.

Hogy nyithatok megtakarítási számlát?

Ha olyan banknál nyitnád, ahol nincs bankszámlád, akkor be kell menned személyesen hozzájuk. Kivétel, ha van náluk videóbankos vagy szelfis számlanyitás. Mutatunk pár ilyen bankot.

Vissza
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és átlagos költések alapján kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 378 Ft
   kezdetben 315 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább
   • 20 000 forint jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 779 Ft Kezdetben 559 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 779 Ft
   kezdetben 559 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Tovább
  • K&H minimum plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 838 Ft Kezdetben 535 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 838 Ft
   kezdetben 535 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
   • Akár 40 000 Ft jóváírás & online is megnyithatod

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   4,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 391 Ft Kezdetben 267 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Havi összköltség 391 Ft
   kezdetben 267 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Ismerd meg!

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  Ha a meglévő bankodnál nyitnál, akkor ezt akár telebankon is megteheted a legtöbb esetben. Ehhez majd azonosítanod kell magad telefonon, mielőtt az ügyintézővel beszélsz, és kelleni fog a telebankos azonosítód és jelszavad.

  Érdemes megnézned, hogy a netbanki felületeden meg tudod-e nyitni a megtakarítási számlát – ha nem találsz ilyen menüpontot, akkor érdemes a netbankon keresztül írni a banknak, mert több olyan bank is van, ahol ilyenkor megnyitják neked, ha meglévő ügyfél vagy.

  Összességében érdemes megtakarítási számlát nyitnom?

  Ha neked könnyebb úgy havonta félretenned, hogy egy külön számlán van a pénz, ahol még kicsit kamatozik is, és a bankodnál van olyan megtakarítási számla, ahova ingyenesen tudsz pénzt átvezetni a bankszámládról (és vissza is), akkor érdemes ilyet igényelned.

  Más esetben inkább akkor javasoljuk, ha olyan jó ajánlatot találsz, amivel évente legalább 10 000 forintot kamatozna ott a pénzed a költségek levonása után.

  Maradtak kérdéseid?

  • Lekötött betétes akciós ajánlatokban gyakran van befektetési rész is, amelyeknél akár pénzt is veszíthetek. Kell-e félnem bármi hasonlótól a megtakarítási számla esetében?

   Nem. A bankok nem szokták a megtakarítási számlát más, kockázatosabb befektetési formákkal kombinálni. A megtakarítási számla ebből a szempontból a tisztán lekötött betéthez áll közelebb, nem a befektetési ajánlatokhoz.

  • Mi értelme van megtakarítási számlán tartani a pénzem, ha annak is éppolyan nulla közeli a kamata, mint a folyószámlának?

   A megtakarítási számlán a kamatot tekintsd csak habnak a tortán. A lényeg az egyre növekvő megtakarításod. Ebből a szempontból a betett pénzed, vagyis a remélhetőleg egyre növekvő megtakarításod fontos igazán, nem a rá fizetett kamat.

  • Önálló bankszámlaszámot kapok-e a megtakarítási számlához?

   Általában igen. Ez azt jelenti, hogy önállóan is utalhatsz rá, azaz másik bankszámláról akár egyből a megtakarítási számlára is érkezhet a pénzed, vagy annak egy része.

   A megtakarítási számla számából nem látszik, hogy ez egy megtakarítási számla, tehát az átutalási rendszer felől ugyanolyan bankszámlának tűnik, mint a többi és az azonnali fizetési rendszer szerint teljesülnek az átutalások a megtakarítási számlára más bankból küldött és a megtakarítási számláról más bank felé elindított átutalások esetében.

  • Milyen buktatói lehetnek egy megtakarítási számlának?

   A bankok általában ösztönzik a befizetést, főleg a rendszeres befizetést a megtakarítási számlára, ellenben általában „büntetik” a kifizetést, tehát amikor csökkented a megtakarítási számla egyenlegét.

   Ezért pontosan érdeklődj utána a pénzkivétel feltételeinek, mielőtt kiválasztod, hogy melyik banknál nyiss megtakarítási számlát, illetve mielőtt a meglévő folyószámlád mellé megtakarítási számlát igényelsz!

  • Mi a különbség a takarékszámla és a megtakarítási számla között?

   Semmi. A takarékszámla és a megtakarítási számla ugyanazt jelenti, ezekre nincs pontos definíció.

   Ha egy számla nem klasszikus folyószámla, hanem korlátai vannak a rajta elvégezhető műveletek szempontjából, a kamat viszont magasabb, mint egy banki folyószámla esetében, ott szinte biztos, hogy megtakarítási számláról beszélhetünk, függetlenül a nevétől.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  LinkedinE-mail
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.