Fogyasztóbarát személyi kölcsön kalkulátor 2024

A fogyasztóbarát személyi kölcsön kalkulátor egy oldalon mutatja neked a bankok ajánlatait. A fogyasztóbarát kölcsönt online is igényelheted fedezet nélkül. Találd meg a neked leginkább megfelelőt!

Erre figyelj kalkuláláskor és hiteligényléskor!Bezár

A minősített fogyasztóbarát személyi hitellel mindazt megvalósíthatod, amit személyi kölcsönből is lehetséges, de a feltételek könnyebben átláthatók. Így egyszerűbben össze tudod őket hasonlítani. A költségek és a hitelbírálati és folyósítási határidők maximáltak. Akár hitelkiváltásra is használhatod. Adóstárs és fedezet nem szükséges.

Akár felújításra, autóvásárlásra vagy egy családi eseményre kell a pénz, a fogyasztóbarát személyi kölcsön napok, sőt órák alatt is a számládon lehet. Mindössze pár dokumentumra lesz szükséged, és az igénylést minden esetben online is intézheted.

Minden bank fogyasztóbarát kölcsöne kicsit más, és különböző kedvezményeket kaphatsz mellé. Ez hatással van a törlesztőrészlet és a visszafizetendő összeg nagyságára is. A neked legmegfelelőbb hiteleket úgy találhatod meg, ha a kalkulátort pár kattintással személyre szabod, ez csupán egy percet vesz igénybe.

Állítsd be a hitelösszeget, és hogy mennyi idő alatt fizetnéd vissza a hitelt. Ha a háztartás jövedelmét is beállítod, akkor látod, hogy az adott összeg elérhető-e számodra a választott futamidő mellett, és a kalkulátor a kedvezményekkel is tud számolni.

Ha egy fogyasztóbarát személyi kölcsön felkeltette az érdeklődésedet, akkor a találatra kattintva a bank oldalára irányítunk, ahol elolvashatod a részletes feltételeket, és akár azonnal online igényelheted a kölcsönt, vagy fel tudod venni a kapcsolatot a bankkal. Mi is összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat az igénylési feltételekkel és a hitel adataival, ezeket a találat alján láthatod.

Jó, ha tudod, hogy van néhány alapfeltétel, amelyet minden banknál teljesítened kell, ezekkel vagy csak hitelképes.

- Az igényléshez legalább 3-6 hónap munkaviszony, és igazolható jövedelem szükséges.
- A jövedelmednek legalább a havi nettó minimálbért el kell érnie.
- Legalább nagykorúnak kell lenned, de egyes bankoknál magasabb is lehet az elvárt életkori minimum.
- Nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistáján.

A hitelt a legtöbb banknál online is igényelheted, és adóstársat is bevonhatsz.

Gergely Péter • frissítve 2024. május 25. • promóció
Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  kölcsönöket...
  Rendezés:
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 64 236 Ft Fix kamat
   THM 16,64% Kamat: 15,49%
   Visszafizetendő 4 624 996 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Akár 2 munkanapon belüli folyósítás
   Futamidő: 48-84 hó • THM: 14,92% - 16,81% • Hitel teljes díja: 1 624 996 Ft • Ebből kamat: 1 624 996 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,49%
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 64 962 Ft Fix kamat
   THM 16,88% Kamat: 15,49%
   Visszafizetendő 4 677 267 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   Futamidő: 12-84 hó • THM: 16,84% - 16,88% • Hitel teljes díja: 1 677 267 Ft • Ebből kamat: 1 677 267 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,49%
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel - online igényléssel
   Törlesztő 67 066 Ft Fix kamat
   THM 18,62% Kamat: 16,96%
   Visszafizetendő 4 828 764 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
   Futamidő: 61-84 hó • THM: 16,30% - 18,62% • Hitel teljes díja: 1 828 764 Ft • Ebből kamat: 1 828 764 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,96%
  3 / 3 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók kölcsöneit is!

  • Cetelem személyi kölcsönök

   Szabad felhasználású és adósságrendező személyi kölcsönök akár online igényléssel, folyósítási díj nélkül és ingyenes előtörlesztéssel.

   Tovább
  • Cofidis személyi kölcsönök

   Videóhívással vagy Önkiszolgáló szolgáltatással 100%-ig online intézhető a hitelfelvétel. Nem kell számlát nyitni vagy jövedelemutalást vállalni.

   Tovább
  • Erste személyi kölcsönök

   Kezes nélkül, akár online is igényelhető személyi kölcsönök bármilyen hitelcélra. Megmutatjuk, hogy milyen hiteleik vannak!

   Tovább
  • MBH személyi kölcsönök

   Online is igényelhető szabad felhasználású kölcsönök a jövedelem nagyságára és havi jóváírás vállalására adott többféle kamatkedvezménnyel.

   Tovább
  • OTP személyi kölcsönök

   Online igénylés nem csak OTP-s ügyfeleknek. Szabadon felhasználható, bármely banknál meglévő fogyasztási hitelek kiváltására is.

   Tovább
  • Provident

   A Provident kis összegű, rövid futamidejű gyorskölcsönökre szakosodott. SMS-ben is tudsz kölcsönt igényelni, és még akkor is hitelképesnek számíthatsz, ha szerepelsz a KHR negatív adóslistáján.

   Tovább
  Másféle személyi kölcsönök érdekelnek?

  Gyakori kérdések a személyi kölcsön kalkulátorról

  • A hitelkalkulátor számol a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóval (JTM)?

   Igen. A beállított jövedelmet, a futamidőt és a hitelösszeget is nézi a rendszer, és csak olyan hiteleket listázunk, amik megfelelnek a JTM szabályoknak.

   Ha a jövedelmedhez képest túl magas hitelösszeget vagy túl rövid futamidőt állítasz be, akkor vagy csak kevesebb találatot fogunk listázni, vagy az is előfordulhat, hogy egy hitelt sem tudunk megmutatni, mert egyik sem fér bele a jövedelmedbe. Ilyenkor egy hibaüzenetet fogsz látni, ami azt javasolja, hogy csökkentsd a hitelösszeget, vagy növeld meg a futamidőt.

   Ha tudod, hogy adóstársat be tudsz vonni, akkor érdemes a jövedelem mezőnél mindkettőtök havi nettó rendszeres jövedelmét beírni.

  • Mitől függ az ajánlatok sorrendje?

   A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások.

  • Minden személyi kölcsön benne van a kalkulátorban?

   Nem. Vannak olyan bankok vagy olyan speciális, bárki által nem igényelhető személyi kölcsönök, melyeket nem tüntetünk fel, mert nagy valószínűséggel nem lesz érvényes rád.

   Olyan is lehet, hogy éppen frissítjük egy adott bank kondícióit, vagy várunk valamely bank ellenőrzésére, amely idő alatt szintén nem látható az adott konstrukció.

   Ezeknek a pénzintézeteknek is vannak személyi kölcsönei:

   - Cetelem személyi kölcsön: A Cetelem Bank élen jár az elektronikus megoldások terén. Ha online igényelsz náluk kölcsönt, 3 nap alatt a számládon lehet a pénz. Minősített fogyasztóbarát kölcsönt is kínálnak, és adósságrendezésre is van személyi kölcsönük. Az elérhető hitelösszeg magas, közel 10 millió forint lehet.

   - CIB személyi kölcsön: A CIB-nél egész alacsony összeghatártól, akár 300 000 forinttól igényelhetsz személyi kölcsönt, de olyan konstrukciójuk is van, amelyet kifejezetten magas összeg mellett kínálnak. Több, jövedelem-jóváíráshoz kapcsolódó kamatkedvezményt is kaphatsz, ha náluk számlát nyitsz.

   - Cofidis személyi kölcsön: Ha szereted a fapados repülőjáratokat, a Cofidis Fapados kölcsöne is tetszeni fog. Ezt az egyszerűségre tervezték, és sem jövedelemjóváírás, sem számlanyitás nem kell hozzá. Ezenkívül kínálnak minősített fogyasztóbarát kölcsönt, és keretjellegű kölcsönt is. Náluk már alacsony igazolt jövedelemtől is kaphatsz kölcsönt.

   - Erste személyi kölcsön: Az Erste Bank egyik nagy dobása a George nevű mobilapplikációja, ahová akkor is regisztrálhatsz, ha nincs számlád náluk, és innentől online intézheted az ügyeidet. Az Ersténél alacsony a minimum jövedelem elvárás, de vannak külön magas jóváíráshoz kialakított hiteleik is. Minősített fogyasztóbarát kölcsönt is igényelhetsz náluk. Akár 10 millió forint is elérhető.

   - K&H személyi kölcsön: A K&H fejlett digitális szolgáltatásokat kínál. E-bankja és mobilbankja is van, ahol sok mindent elintézhetsz online. Ha legalább 6 hónapja a bank ügyfele vagy, és a jövedelmed is ide érkezik, akkor a kölcsönigénylés az applikációban percek alatt megvan, még dokumentumokra sem lesz szükséged. A K&H a kölcsöneit különböző hitelcélokra alakította.

   - MagNet személyi kölcsön: A MagNet Banknál egy közösség részének érezheted magad. Ez ugyanis egy tisztán magyar kézben lévő közösségi bank, ahol beleszólhatsz abba, hogy a bank milyen társadalmi szervezetet támogasson, de akár te is jótékonykodhatsz. Online nyithatsz számlát, de személyi kölcsönt csak személyesen vehetsz fel. A kölcsönnek hitelcélhoz kötött változatai is vannak.

   - MBH személyi kölcsön: Több konstrukcióban kínál személyi kölcsönöket. Ezek között a fő különbség az elvárt jövedelem nagysága és az elérhető legnagyobb hitelösszeg. Az MBH fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínál és online is tudsz náluk kölcsönt igényelni.

   - OTP személyi kölcsön: Az ország egyik legnagyobb pénzintézete a digitális szolgáltatásokban is élen jár. Nagyon gyorsak, ha minden rendben megy az igénylésnél és a bank már ismer téged, akkor akár 1 órán belül is pénzhez juthatsz. Fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínálnak. Online is igényelhetsz kölcsönt, sőt, a személyesen elkezdett hiteligénylést is befejezheted otthonról.

   - Raiffeisen személyi kölcsön: A Raiffeisennél akkor érdemes kölcsönt felvenned, ha egyben bankot is váltanál, és az új számládat aktívan használnád. Számos kamatkedvezményt kínálnak, és szinte mindig van valamilyen akciójuk. A már meglévő ügyfelek további kedvezményt kaphatnak. A Raiffeisennél már online is igényelhetsz kölcsönt.

   - UniCredit személyi kölcsön: Bár az UniCredit nem kínál fogyasztóbarát kölcsönt, nagyon kedvező konstrukciói vannak. Többféle kamatkedvezményt kaphatsz, ha hozzá utalod a jövedelmed, és semmilyen kezdeti költséggel nem kell számolnod. A kölcsönt online is felveheted, és új ügyfélként is gyors a folyamat.

  • Hitelfelvételnél mik a kizáró okok?

   Több olyan ok is van, ami miatt a bankok elutasíthatják a hitelkérelmedet. Ezek bankonként változhatnak és nem is biztos, hogy részletesen elmondják majd, hogy miért nem adnak hitelt, vagy csak kevesebbet, mint szerettél volna.

   Nézzük meg a leggyakoribb kizáró okokat!

   1. Nincs igazolható jövedelmed: A bankok igazolható jövedelemként olyan rendszeres bevételre gondolnak, amit bankszámlakivonatokkal, előző évi adóbevallással, vagy más hivatalos papírral tudsz alátámasztani. Az, hogy valahonnan olyan készpénzes bevételed van, amit befizetsz a bankszámládra, nem számít igazolható jövedelemnek (még akkor sem, ha azt a munkádért kaptad és "igazolod" a bankszámlára történő befizetéssel).

   A banknak törvényi előírás miatt meg kell bizonyosodnia róla, hogy a havi törlesztőrészleteket biztonsággal ki tudod majd fizetni. Erről lentebb még részletesen írunk és a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról szóló útmutatónkban is többet megtudhatsz arról, hogy a jövedelmednek mekkora része mehet el törlesztőrészletekre.

   2. Ha a KHR listán (régebbi nevén BAR listán) negatív státusszal vagy fent (aktív vagy passzív státuszban). Erről itt tudhatsz meg többet.

   3. Nem járt le még a próbaidőd vagy nincs elegendő folyamatos munkaviszonyod. Ez azt jelenti, hogy ha új munkahelyen kezdesz el dolgozni, és ott próbaidő van, akkor amíg ez nem jár le, vagy legalább 3 hónap nem telik el (bár a próbaidő lehet akár 6 hónapos is), addig a bankok nem adnak hitelt.

   Több bank is előír legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonyt (ugyanazon a munkahelyen akár) hiteligénylési feltételként.

   4. Nem megfelelő életkor. A bankok meghatároznak minimum és maximum életkort is az egyes hiteltípusokhoz. Ez általában minimum 18 éves kor szokott lenni, de ez lehet akár 21 vagy 23 év is. Ha fiatal vagy, akkor akár magasabb jövedelmet vagy adóstárs bevonását is kérhetik. Ugyanez igaz, ha túl idősen vennél fel hitelt, tehát ilyenkor egy fiatalabb adóstárs bevonására szükség lehet a bank döntésétől függően.

   5. Nincsenek érvényes igazolványaid, bejelentett lakcímed vagy telefonos elérhetőséged.

  • Mik a hitelfelvétel lépései?

   1. Tájékozódás a hitelekről. Gondold át, hogy milyen összegű kölcsönre lenne szükséged, és nézd meg a bankok kínálatát. Használd a kalkulátort és állítsd be, hogy mekkora hitelösszeget milyen futamidőre vennél fel és add meg a jövedelmedet is. A többi beállítást is érdemes személyre szabnod. Így megnézheted, hogy milyen kedvezményeket kaphatsz és hogy milyen törlesztőrészletekre számíthatsz. Válaszd ki a szimpatikus bankot és konkrét személyi kölcsön ajánlatot. Kérhetsz visszahívást a bank honlapján keresztül vagy a bankfiókban is tudsz egyeztetni az ügyintézővel a kölcsön igénylési feltételeiről.

   2. Szükséges dokumentumok összegyűjtése. Készíts össze minden szükséges dokumentumot. Személyi kölcsön esetében a személyi dokumentumaidra, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatra lesz szükséged. Ha vállalkozásod van, akkor NAV igazolás, ha nyugdíjas, akkor NYUFIG igazolás vagy más, a bank által elfogadható igazolás fog kelleni.

   3. Hiteligénylés benyújtása. Ha minden dokumentum együtt van, akkor benyújthatod az igénylést a bank felé. Ezzel elkezdődik a hitelbírálat folyamata, amelynek során a bank megvizsgálja a jövedelmed.

   4. Szerződéskötés. A pozitív hitelbírálat után jöhet a szerződéskötés. Online hiteligénylésnél a szerződés aláírása is online történik, az applikációban vagy az internetbankon belül, de van, ahol videóbankon keresztül szóban kell elfogadnod a szerződést.

   5. Folyósítás. Ahhoz, hogy a bank folyósítani tudja a kért kölcsönt, teljesítened kell a folyósítási feltételeket. Ilyen lehet például a bankszámla megnyitása.

   6. Törlesztés. Miután a bank folyósította neked a kölcsönt, a következő hónaptól törlesztened kell. Gondoskodj róla, hogy a törlesztési számládon, vagy a banknál vezetett folyószámládról, ahonnan a bank a törlesztőket vonja, mindig legyen elég pénz.

  • Mennyi ideig tart a hitelügyintézés?

   Személyi kölcsönöknél az átlagos átfutási idő 2 hét körül van, de ez attól is függ, hogy milyen gyorsan szeded össze a dokumentumokat és milyen típusú jövedelmed van. Ezek mind befolyásolhatják az ügyintézési időt.

  Pénzre lenne szükséged, lehetőleg gyorsan és ingatlanfedezet nélkül? Akkor a személyi kölcsönök között kell keresgélned. De mi az, hogy fogyasztóbarát személyi hitel? Miben más ez, mint egy sima személyi kölcsön, és mikor éri meg ezt választani? Segítünk eligazodni, és azt is megmutatjuk, melyik banknál milyen feltételek mellett igényelheted online. Olvass tovább, itt mindent megtudhatsz!

  Mi az a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön, és ki minősíti?

  2021. év elejétől elérhető a fogyasztóbarát lakáshitel párja, a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön is. Az előbbi pár éve már létezik, és a hitelfelvevők között népszerűnek számít.

  2021-től pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lehetővé tette a fogyasztóbarát minősítést személyi kölcsönök számára is.

  Azok a bankok, amelyek szeretnék a kínálatukba felvenni, pályázhatnak az MNB minősítésére. Ha a kölcsön megfelel az MNB által meghirdetett feltételeknek, akkor a bank használhatja a fogyasztóbarát kölcsön nevet és a hozzá tartozó logót is.

  Mi a személyi kölcsön?

  Személyi kölcsön keretében maximum 15 millió forintot igényelhetsz, bár a legtöbb banknál 8-10 millió forint az elérhető legnagyobb összeg. A futamidő pedig legfeljebb 10 év lehet, ami a gyakorlatban általában 7 vagy 8 év.

  Nagy előnye a jelzálogalapú hitelekkel szemben, hogy nem kell hozzá ingatlanfedezet. Így a hiteligénylési folyamat is sokkal gyorsabb, és akár napokon belül a számládon lehet a pénz.

  Házaspár a fogyasztóbarát személyi hitel ajánlatokat hasonlítja össze laptopon és banki hirdetményekben

  Személyi kölcsön bármire

  A kölcsönök alapvetően szabad felhasználásúak, de a bankok kínálhatják kifejezetten autóvásárlásra, hitelkiváltásra, sőt felújításra vagy bővítésre is.

  Így személyi kölcsön és személyi kölcsön között is van eltérés. Más lehet a minimális elvárt jövedelem, az életkorra vonatkozó előírások, a hitelösszeg, a futamidő, a kamat, és más-más kedvezményeket kaphatsz attól függően, hogy mire használnád a pénzt.

  Ez persze jó, de embert próbáló feladat átlátni a sokféle kölcsön feltételeit, és kiválasztani közülük a legmegfelelőbbet.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönök feltételei egységesek és áttekinthetőek, a törlesztőrészleteket pedig könnyen ki lehet számolni. Így könnyebben össze tudod őket hasonlítani, és kiválaszthatod a neked megfelelőt.

  Az MNB célja a fogyasztóbarát minősítés bevezetésével éppen az, hogy megkönnyítse a választást a számtalan konstrukció közül.

  9 feltétel, amiért kedvező a fogyasztóbarát személyi kölcsön

  Ahhoz, hogy egy személyi kölcsön fogyasztóbarát legyen, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  1. A hitelcél szabad felhasználás vagy hitelkiváltás lehet.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönt bármire felhasználhatod, a bank nem szabja meg, hogy mire költheted. Akár több dolgot is fizethetsz belőle.

  Hitelkiváltásra is felhasználhatod. Ha a teljes összeget hitelkiváltásra szeretnéd használni, akkor a pénzt nem te kapod meg, hanem közvetlenül az a bank, ahol a korábbi hiteledet felvetted.

  Ha csak az összeg egy részét használnád egy régebbi hiteled kiváltására, akkor a bank először ellenőrizni fogja, hogy a korábbi hitelszerződésed lezárult-e, és a fennmaradó összeget csak ezután utalja a számládra.

  2. Online hiteligénylés

  A fogyasztóbarát kölcsönt online is végigviheted, és egyszer sem kell bemenned a bankfiókba. Ha van megfelelő interneted, kamerád és minden technikai feltétel megvan, akkor úgy érkezhet meg a kölcsön a számládra, hogy ki sem kellett tenned a lábad otthonról.

  Vannak már olyan bankok, amelyek ezt lehetővé teszik sima piaci kölcsönök esetén is, de a fogyasztóbarát kölcsönöknél kötelező biztosítani az online hiteligénylést.

  Ráadásul nemcsak azoknak az ügyfeleknek, akik már eleve kapcsolatban állnak a bankkal, például van ott számlájuk vagy más hitelük és így személyesen is találkoztak már az ügyféllel, hanem új igénylőknek is.

  3. Annuitásos törlesztés

  Az annuitásos törlesztés kötelező eleme a fogyasztóbarát kölcsönöknek, de valójában ma már minden kölcsön megfelel ennek a feltételnek.

  Az annuitás azt jelenti, hogy a felvett kölcsönt havonta egyenlő részletekben kell törlesztened.

  4. Futamidő

  A fogyasztóbarát kölcsön futamideje maximum 7 év lehet.

  Ha a futamidő végére idősebb lennél, mint 70 éves, akkor a bank kérheti, hogy vonj be adóstársat, aki a futamidő végén fiatalabb, mint 70 év.

  Hitelügyintéző mutatja a hitelszerződésben a fogyasztóbarát kölcsön kamatát az adósnak

  5. Kamat

  Fogyasztóbarát kölcsönt csak fix kamat mellett kínálhatnak a bankok. A kamat tehát a teljes futamidő alatt változatlan marad.

  6. Maximalizált költségek

  A kamatfelárnak is van felső határa. A referenciakamat és a kamatfelár együtt adják az ügyleti kamatot, azt, amit neked majd fizetned kell a kölcsön után.

  A fogyasztóbarát kölcsönök kamatfelára

  • 500 000 forint hitelösszegig legfeljebb 15%,
  • 500 000 forint hitel felett pedig legfeljebb 10% lehet.

  Ez bonyolultnak tűnhet, de valójában elég annyit tudnod, hogy ezeknek a kölcsönöknek a kamata ilyen módon maximálva van. Persze ez egy elméleti maximum, és amíg alacsonyabbak a kamatok, addig ennek nincs jelentősége.

  Ráadásul olyan időszakokban, amikor emelkednek a kamatok, ez egyre nagyobb előnyt jelent. A bankok igyekeznek megnyerni maguknak az ügyfeleket, így a kamat meghatározásakor nem mennek el a maximumig.

  7. Kedvezmények

  A bankok kamatkedvezményt adhatnak az ügyfeleknek. Ez átlagos kölcsönöknél is gyakori, az egyes konstrukciókhoz különböző kedvezmények tartozhatnak. Fogyasztóbarát kölcsönöknél az is egységes, hogy mihez kaphatod ezeket.

  Ha kamatkedvezményt szeretnél, ahhoz ezeket a feltételeket szabhatja a bank:

  • Számlát kell nyitnod a banknál, ahol a kölcsönt felveszed. A számlának lehet havi díja.
  • A bank kérheti, hogy havonta bizonyos összegű jövedelmet a nála vezetett számládra utaltass.
  • Kérheti, hogy köss fedezeti biztosítást. Hitelfedezeti biztosítást a banknál köthetsz. Arra szolgál, hogy ha valami okból – előre meghatározzák a szerződésben, hogy mik lehetnek ezek – nem tudod fizetni a kölcsön törlesztőrészleteit, akkor a biztosító kifizeti helyetted.

  A kedvezményeket a banknak a kölcsön teljes futamideje alatt adnia kell. Ha nem teljesíted valamelyik feltételt, például nem érkezik meg a jövedelmed a számlára, akkor arra az időszakra a kedvezményt nem kapod meg. Amint újra teljesíted a feltételeket, újra jár a kedvezmény (ez régebben nem minden személyi kölcsön esetén volt így).

  8. Maximált díjak

  A fogyasztóbarát kölcsönnél a bank csak folyósítási díjat számíthat fel, más költséged nem merülhet fel. Ezenkívül, ha a futamidő alatt bármikor előtörleszteni szeretnél, annak lehet még díja, ami a folyósítási díjhoz hasonlóan maximált.

  • A hitelfolyósítás díja legfeljebb a kölcsön összegének 0,75%-a lehet, de ha online igényled, akkor azért a bank semmit sem számíthat fel.
  • Az előtörlesztés díja nem lehet több, mint az előtörlesztett összeg 0,5%-a. Ha a futamidőből kevesebb, mint 1 év van hátra, akkor a bank az előtörlesztésért díjat nem kérhet.

  9. Maximált határidők

  Miután a bank befogadta a hitelkérelmedet, a folyósításig legfeljebb 3 munkanap telhet el, online hiteligénylésnél pedig 2 munkanap.

  A személyi kölcsön felvétele egyébként is gyorsan megy, de ezek a határidők biztosítják, hogy a pénz minél hamarabb a számládon lehessen.

  Nézzük meg, hogy ki kaphatja meg ezt a kölcsönt!

  Otthonról igényel laptopról fogyasztóbarát hitelt egy adós

  Mikor igényelhetem a fogyasztóbarát személyi hitelt? – Általános feltételek

  A fogyasztóbarát kölcsön igénylésének nincsenek különleges feltételei. Akkor igényelheted, ha hitelképes vagy és megfelelő a jövedelmed. Személyi kölcsönhöz ingatlan-, vagy egyéb fedezetre nincs szükséged.

  A következő feltételek tehát minden kölcsönfelvételnél érvényesek.

  Nem lehetsz a negatív adósok listáján (KHR)

  A KHR, vagy Központi Hitelinformációs Rendszer tartja nyilván mindenki adatát, akinek élő hitelszerződése van.

  Ezenkívül tárolja azok adatait is, akiknek a mindenkori bruttó minimálbér összegénél magasabb hátralékuk van, és ezzel az összeggel legalább 3 hónapja tartoznak, illetve azok is szerepelnek itt, akik valamifajta csalást vagy visszaélést követtek el. Ezek az ügyfelek a KHR-ben negatív státuszt kapnak. A KHR-nek ez a része az, amit régen BAR listának hívtak.

  Mivel a személyi kölcsönnél a bank pénzét még fedezet sem biztosítja, a negatív KHR státuszt szigorúan veszik. Ha rajta vagy a listán, kölcsönt biztosan nem kaphatsz.

  Megfelelő jövedelmed kell legyen

  Mivel a kölcsönt a jövedelmedből törleszted majd, a bank megvizsgálja, hogy mekkora összegből gazdálkodsz havonta, és az honnan származik.

  A bank nem minden típusú jövedelmet értékel ugyanúgy. Vannak olyan bevételek, amelyeket önállóan elfogad, de vannak olyanok is, amelyeket csak kiegészítésképpen számít be. Ezek mellett lennie kell olyan jövedelmednek is, amelyet önállóan is el tud fogadni.

  • Önállóan elfogadható jövedelmek például az alkalmazotti munkabér, a vállalkozásból származó jövedelem, öregségi nyugdíj, megbízási, közjegyzői vagy ügyvédi díjak.
  • A kiegészítő jövedelmek azok, amelyek pótlólag elfogadhatók, de önállóan nem. Ilyen lehet például a GYES, GYED, CSED, a családi pótlék, az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem vagy az osztalék is.

  A munkaviszonyod sem mindegy, hogy milyen. A legjobb, ha határozatlan idejű, de ha elég hosszú ideje vagy már a munkahelyeden, vagy hosszabbították már a munkaszerződésed, akkor a határozott idejű is megfelel.

  Az egyes bankoknak saját szabályzata van az adósvizsgálatra, így a jövedelemmel kapcsolatos elvárásaikban lehetnek eltérések.

  Próbaidő alatt nem vehetsz fel személyi kölcsönt.

  A fizetésedhez képest nem lehet túl sok a törlesztő (JTM korlát)

  A jövedelmed nagysága sem mindegy. A bankoknak minimum elvárása is van, de a lényeg, hogy a kölcsön törlesztőrészletét ki kell tudnod fizetni belőle, és nem is akárhogyan. Szinte minden bank elvárja, hogy legalább a minimálbérnek megfelelő nettó jövedelmed legyen, de van, ahol ennél magasabb az alsó határ.

  A személyi kölcsönöknél különösen nagy lehet az eltérés az egyes bankok elvárásai között. Van olyan konstrukció, ahol 600 000 forint felett van az elvárt jövedelem.

  Itt tehát különösen fontos, hogy mennyi törlesztésre fordítható bevételed van, hiszen nincs fedezet, ami a bankot biztosítaná.

  A JTM-korlát egy olyan mutatószám, aminek segítségével a bankok meghatározzák, hogy mennyi kölcsönt vehetsz fel. A bérednek ugyanis nem költheted akármekkora részét hitelek törlesztésére.

  Banki ügyintéző megvizsgálja a hiteligénylési dokumentumokon tollal a jtm arányát

  A korlát alkalmazását jogszabály írja elő, a bankoknak tehát kötelező kiszámolniuk amikor kölcsönt vagy bármilyen hitelt igényelsz.

  Veszik az összes meglévő hiteled, hitelkereted után fizetett havi törlesztőrészletet, beleértve az új kölcsön törlesztőjét is, és ezt összehasonlítják az összes igazolt nettó jövedelmeddel.

  Személyi kölcsönnél

  • 600 000 forint alatti jövedelem esetén legfeljebb annak 50%-át,
  • 600 000 forint feletti jövedelem mellett pedig akár 60%-át is fordíthatod törlesztésre.

  Ez talán nem hangzik olyan rosszul, de jó, ha tudod, hogy a bankok óvatosak a hitelnyújtáskor, és neked is érdemes átgondolnod, hogy mondjuk a jelenlegi béred feléből hogyan tudnál kijönni éveken át.

  A JTM-korlát tehát meghatározza a számodra elérhető legnagyobb összeget, azt, aminek a havi törlesztője még belefér a jövedelmedbe.

  Kíváncsi vagy a legjobb részre? Egy csomó dolog egységes a bankoknál, nézzük meg mik ezek!

  Egységesített hiteligénylési folyamatok

  A fogyasztóbarát kölcsönök nagy előnye piaci társaikkal szemben, hogy a folyamat elég egységes már attól kezdve, hogy érdeklődsz a kölcsön iránt.

  Szükséges dokumentumok

  Már a termékismertető is, amiben a kölcsön feltételeit megtalálod, egy egységes dokumentum, minden bankban ilyet kapsz.

  Ehhez adnak egy ellenőrző listát is, ami felsorolja az összes dokumentumot, ami kell az igényléshez. Ami ezen nincs rajta, azt a bank nem kérheti tőled.

  Az MNB külön honlapot is létrehozott a fogyasztóbarát személyi kölcsönnek, ahol tájékozódhatsz és kalkulátort is találsz.

  A munkáltatói igazolás mintát, amit egész biztosan mellékelned kell a hitelkérelemhez, az MNB honlapján is megtalálhatod. Ez az MNB saját formanyomtatványa, de minden banknak el kell fogadnia.

  Banki ajánlat

  Amikor összegyűjtöttél minden iratot és igazolást, a bank az igénylésedet befogadja. Ezzel a bank visszavonhatatlan ajánlatot ad. Ez nem lehet rosszabb, mint az MNB kalkulátorban azon a napon a legkedvezőbb ajánlat, ugyanilyen feltételek mellett.

  Ettől az ajánlattól a bank csak akkor térhet el, ha:

  • Felmerül valami olyan körülmény, amiről a bank nem tudott, és ami kizárja a szerződéskötést.
  • Valótlan adatokat adtál meg az igénylés során.
  • Nem nyújtottad be az összes szükséges dokumentumot.
  • Az ajánlatban adott kamattól a bank csak akkor térhet el, ha az ajánlatadás és a szerződés megkötése között több mint 0,75 százalékponttal változik a referenciakamat.

  A kölcsönszerződés akkor lép hatályba, ha minden feltételt teljesítettél.

  Ettől kezdve a bank 3 munkanapon belül folyósít, online ügyintézésnél 2 napon belül.

  Ha hitelkiváltásra és szabad felhasználásra is igényled a kölcsönt, akkor a szabad részt a bank 1 nappal azután utalja, hogy megkapja az igazolást az előző hiteled megszűnéséről.

  Sikeres fogyasztóbarát hitel adósvizsgálat utáni kézfogás és szerződés aláírása

  Dokumentumok visszakérése

  Ha a kölcsönszerződést mégsem kötöd meg a bankkal, akkor 7 napon belül visszakérhetsz minden olyan dokumentumot, amelyet aláírtál, vagy amelyet az adóstársad – ha van – aláírt. Ezt írásban kell kérned.

  Kapcsolódó szolgáltatások

  A bank nem írhatja neked elő a kölcsönszerződés feltételeként, hogy további bármilyen szerződést köss vagy térítésköteles szolgáltatást vegyél igénybe. Az ingyenes bankszámla nyitásán és az ingyenes netbanki szolgáltatáson kívül egyéb feltételt nem szabhat.

  Online szolgáltatások

  Az online hiteligényléshez a bank ügyintézője segítséget nyújthat elektronikusan vagy telefonon.

  Ezeket a szolgáltatásokat kell online elérhetővé tenni:

  • ügyfélazonosítás, amelynek során a bank meggyőződik arról, hogy valóban te vagy a hiteligénylő,
  • terméktájékoztató és ellenőrző lista,
  • a hitelkérelem és az ellenőrző listán szereplő dokumentumok és igazolások benyújtása,
  • kötelező tájékoztatások a kölcsönről,
  • ha a bank kamatkedvezményt ad, ha nála nyitsz havi díjas számlát, akkor ezt a számlát elektronikusan kell tudnod megnyitni és megszüntetni.

  A lényeg: könnyebben össze tudod hasonlítani az ajánlatokat és a hitelfelvétel folyamatát, mert szerencsére ezek nagy része egységes az összes banknál.

  Nézzük meg azt ami nekünk a legjobban tetszik a fogyasztóbarát kölcsönöknél!

  Online hiteligénylés – milyen technikai feltételek szükségesek?

  Az egyes bankoknál eltérhetnek a szükséges technikai feltételek, de szükséged lesz egy megfelelően gyors, szélessávú internetre és egy kamerára.

  Mobiltelefon vagy tablet

  Ha a kölcsönt mobiltelefonon vagy tableten is igényelheted, akkor ahhoz otthoni, stabil internet is kell majd, a mobilnet nem megfelelő.

  Legalább Android 5.0 vagy Safari 11 legyen a készüléken.

  Minimum HD felbontású előlapi kamera.

  Google Chrome vagy Firefox böngésző.

  Asztali számítógép vagy notebook

  A mobilnet itt sem elfogadható, legalább 2 Mbit/1 Mbit sávszélességű internet szükséges, és egy HD felbontású webkamera.

  Windows 7 vagy annál frissebb operációs rendszer legyen a gépen.

  Jó, ha Chrome, Firefox, Opera vagy Safari 11 böngésződ van.

  Banki ügyintéző mutatja az ujjával, hogy a fogyasztóbarát személyi hitel mindig kedvező ajánlat szokott lenni

  Jól járok a fogyasztóbarát személyi hitellel?

  A banknak kötelessége felhívni a figyelmed a fogyasztóbarát személyi kölcsönre akkor is, ha te nem kérdezel rá. Ezenkívül, ha a te hitelcélodhoz van még kedvezőbb célzott kölcsön vagy lízingtermék, azt is ajánlania kell.

  Így tehát számodra nem járhat hátránnyal az, ha fogyasztóbarát kölcsönt kérsz, vagy ha épp egy másik hitelt választasz. De nem minden bank kínál fogyasztóbarát kölcsönt, és egyébként sem biztos, hogy a hitelcélodat is figyelembe véve neked ez felel meg a legjobban.

  Lehet, hogy egy olyan bank kínálatában, amelyik nem nyújt fogyasztóbarát hitelt, találsz olyat, ami olcsóbb vagy jobban a céljaidhoz igazodik.

  Ráadásul az online hitelfelvétel nagy előny, de nem egyedülálló a piacon, ma már több bank kínálja.

  Mik a fogyasztóbarát kölcsön előnyei és hátrányai?

  Ezeknél a bankoknál igényelhető a fogyasztóbarát személyi kölcsön

  A minősített fogyasztóbarát személyi hitelt (MFSZH) jelenleg öt bank kínálja:

  1. Cetelem
  2. Cofidis
  3. ERSTE Bank
  4. MBH Bank
  5. OTP Bank

  Nézzük meg egy hitelkalkulátorban is, hogy pontosan melyik banknak milyen törlesztői vannak.

  Cetelem

  A Cetelem 2-7 éves futamidőre ad fogyasztóbarát kölcsönt, de az igényléshez legalább nettó 750 000 forint jövedelmet kell igazolnod .

  A hitelösszeg 500 000 és 9,9 millió forint között lehet.

  Cofidis

  A Cofidis 3-7 éves futamidőre ad 3-10 millió forint kölcsönt. Az igényléshez nettó 450 000 forint jövedelmet vár el.

  Számlát nem kell nyitnod, és a jövedelmed sem kell ideutalnod.

  Online önállóan is megkötheted a szerződést, ügyintéző segítsége nélkül. Ha szükséged van rá, az ügyintéző videóhívás keretében segít.

  Ha biztosítást is kötsz a hitelhez, akkor azt papír alapon kell aláírnod, de az ügyintézést elindíthatod online.

  Szóbeli szerződéskötéssel is kérheted a kölcsönt, de csak akkor, ha nincs társigénylő az ügyletben. Ez azt jelenti, hogy videóhíváson keresztül szóban nyilatkozol, hogy elfogadod a szerződést.

  Aláírhatsz papíralapon és elektronikusan is, ekkor a dokumentumot fel kell töltened a bank rendszerébe.

  Erste Bank

  Az Erste Banknál 1,5-10 millió forintig igényelhetsz fogyasztóbarát kölcsönt szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is.

  Ha hitelkiváltásra kéred, akkor a kölcsönösszegnek 5%-kal magasabbnak kell lennie mint a kiváltandó hitel összege, ha az ERSTÉ-nél felvett hiteledet váltanád ki, akkor 1 millió forinttal kell többet igényelned.

  A futamidő 48-84 hónap lehet.

  A minimum életkor 23 év, adóstársad is lehet, és minimum 200 000 forint nettó jövedelem szükséges.

  Számlát nem muszáj nyitnod a banknál.

  MBH Bank

  1-7 évre elérhető 0,5-7 millió forint kölcsön akár bankfiókban intézed, akár teljes körű online hitelfelvétellel.

  25 és 60 év között igényelheted a kölcsönt.

  Minimum 350 000 forint havi nettó jövedelem szükséges. A jövedelmedet csak akkor fogadja el a bank, ha azt nem készpénzben kapod. Legalább egy díjmentes folyószámlát kell nyitnod a kölcsön igényléséhez. A törlesztőt állandó utalással, vagy csoportos beszedéssel lehet rendezni.

  Csak szabad felhasználás lehet a választható hitelcél és hitelkiváltásra nem igényelheted.

  OTP Bank

  2-10 millió forintot igényelhetsz 61-84 hónapos futamidőre. Havi 350 000 forint nettó jövedelem mellett igényelheted.

  Felső korhatárt a bank nem határoz meg a kölcsön felvételekor, de ha 70 év felett vagy vagy leszel a szerződés lejártakor, akkor adóstársat kér bevonni.

  A kölcsönt szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is felhasználhatod.

  Maradtak kérdéseid?

  • Vannak a fogyasztóbarát személyi kölcsön felvételének különös feltételei

   Nincsenek. Hitelképesnek kell lenned, és megfelelő jövedelemmel és munkaviszonnyal kell rendelkezned, mint bármely más kölcsönnél.
  • Olcsóbb a fogyasztóbarát személyi kölcsön, mint a többi piaci személyi kölcsön?

   Sok esetben igen. De ez nem jelenti, hogy neked ez a kedvezőbb. Érdemes alaposan szétnézni a bankok kínálatában és hitelkalkulátort használni.
  • Online hitelfelvételnél be kell mennem a bankba aláírni a szerződést?

   Nem. Az online hitelügyintézés a teljes folyamatra értendő. A hiteltájékoztatástól a szerződéskötésen át a kölcsön visszafizetéséig és a szerződés megszűnéséig a teljes folyamatot intézheted otthonról.
  • Vannak a banknak különleges elvárásai ha online igényelem a kölcsönt?

   A technikai feltételeken kívül nem kell különleges feltételeket teljesítened. Arra azért figyelj, hogy vannak bankok, amelyek alacsonyabb hitelösszeget adnak online igénylés esetén, és a hiteligénylés feltételei is szigorúbbak lehetnek, pl. magasabb jövedelmet várnak, vagy 18 helyett 23 éves az alsó életkori határ.
  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

  • Személyi kölcsön termékváltozás összefoglalók

   2024-05-23 - MBH Bank - MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön bevezetése

   A bank 2024.05.23-tól új személyi kölcsön terméket vezet be MBH Kamatvágó Személyi kölcsön néven.
   Igénylési feltételek:
   - csak más banknál folyósított kölcsön hitelkiváltására lehet felhasználni
   - vállalni kell, hogy a kölcsön törlesztését az MBH banknál már meglévő vagy újonnan nyitott számláról csoportos beszedési megbízással vagy állandó átutalással teljesíti az ügyfél
   - minimum nettó 300 000 Ft jövedelem jóváírás

   Az igényelhető hitelösszeg 500 000 - 10 000 000 Ft, a futamidő 12-84 hónap, az éves kamat 12,99%, THM 14%.

   Ez a konstrukció halasztott törlesztéssel nem igényelhető. A feltételek teljesülését a bank minden hónapban vizsgálja és amennyiben nem teljesülnek, úgy az Extra konstrukció árazása lép életbe, melynek kamata 18,99%.

   2024-05-22 - Cofidis - Fapados Kölcsön akció

   A bank 2024.05.27-től a 3-4,9 milliós hitelsávban jövedelem sávhoz kötött akciós kamatot ad visszavonásig. 
   350 000 Ft nettó jövedelemszint alatt a kamat: 18,99%
   350 000 Ft nettó jövedelemszint felett a kamat 15,99%
   Ebben a sávban eddig a kamat 21,54-22,60% között mozgott futamidőtől és hitelösszegtől függően.

   2024-05-16 - Cofidis - Akciós THM visszavonásig a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönnél

   A bank 2024. május 16-ai jelzése alapján az alábbi akciót visszavonásig meghosszabbítják:
   A bank 2024. április 1-től június 2-ig kedvezményes árazást alkalmaz a  Minősített Fogyasztóbarát terméküknél. A referencia THM 14,92% (3M Ft / 60 hó)- ra módosul a jelenlegi 15,41%-ról.
   A kamatsávok az akció alatt:
   3 000 000 - 4 999 999 Ft-ig: 14,92%
   5 000 000 - 10 000 000 Ft-ig: 12,67%

   2024-05-13 - Cofidis - Fapados kölcsön akció 5 millió felett

   A bank 2024.05.13-tól akciós kamattal kínálja az 5 millió feletti Fapados kölcsöneit. 5 és 10 millió Ft között egységesen 14,99% a kamat az eddigi hitelösszeg sávos kamatokkal ellentétben, ami 17,69-19,29%-ig terjedt.
   Az 5 millió feletti kölcsönök igénylésekhez az eddigi 400 000 Ft helyett elegendő a 350 000 Ft-os jövedelem is.

   2024-05-09 - MagNet Bank - Igénylési feltételek, kamatok változása

   A bank a személyi kölcsön igénylési feltételeit módosította 2024.05.09-től az alábbiak szerint:
   - Az igazolt jövedelem nettó 200 000 Ft-ról 250 000 Ft-ra emelkedett.
   - Az eddigi aktív számlahasználat, mint igénylési feltétel megszűnt, ezentúl enélkül is igényelhető kölcsön, az aktív számlahasználattal (legalább 4 db bankkártyás vásárlás vagy 2 db csoportos beszedési megbízás) 2% kamatkedvezmény kapható.
   - A rendszeres havi jóváírási sávban a jövedelem 1 kategória minimum összege 100 000 Ft-ról 150 000 Ft-ra emelkedett.
   - A "Zöld" hitelcél kibővült az alábbiakkal: kerékpár vagy egyéb sporteszköz vásárlása, lakás tetőrendszer cseréje, használati melegvíz tároló megvásárlása, tervezési és telepítési munkálatai.
   - A "Zöld" hitelcél maximálisan igényelhető hitelösszege 8 millióról 12 millióra emelkedett.
   - A 8 millió feletti kölcsönökre (ez csak "Zöld" hitelcél esetén értelmezhető) magasabb jövedelem sávok vonatkoznak:
   standard: 250 000 Ft alatti rendszeres jóváírás esetén
   jövedelem 1: 250 000 Ft - 350 000 Ft közötti rendszeres jóváírás esetén
   jövedelem 2: 350 000 Ft feletti rendszeres jóváírás esetén

   2024-05-01 - OTP Bank - Kamatemelés

   Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az alsó hitelösszegsávban, azaz  2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 16,31%-ról 16,96%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

   Az OTP Otthon Személyi Kölcsön esetében ugyanúgy az alsó hitelösszegsávban, azaz 2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 15,99%-ról 16,49%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

   2024-05-01 - UniCredit Bank - Akciók meghosszabbítása július 31-ig

   A bank meghosszabbítja 2024. július 31-ig a Fix Kamat személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót és a „Online Plusz 30 000 Ft visszajár” promóciót, valamint a Felújítási személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót.

   2024-04-27 - Erste Bank - Emelkedik az elvárt minimum jövedelem összege

   Április 26-a után minden hitelterméknél kis mértékben növekszik az elvárt minimum jövedelem szint. Egy szereplős ügylet esetében 150 000 Ft-ról 175 000 Ft-ra, két- vagy többszereplős ügylet esetében pedig 220 000 Ft-ról 260 000 Ft-ra módosul az ügyletszintű jövedelem minimum összege.

    

   2024-04-26 - UniCredit Bank - Fix Kamat személyi kölcsön online további kamatkedvezmény módosulás

   A Fix Kamat személyi kölcsön 2 kedvezmény csoportjában is (Prémium Aktív Extra Kamatkedvezmény és Prémium Aktív Extra Plusz Kamatkedvezmény) újra módosul pozitív irányban a további kamatkedvezmény online igénylés és szerződéskötés esetén a márciusi kamatkedvezményekhez képest.
   Az alábbi kamatkedvezmény jár a futamidő teljes idejére:
   - 1 600 000 Ft és 3 190 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 0,5% (eddig ebben a sávban nem volt további kedvezmény)
   - 3 200 000 Ft és 5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 2,20% az eddigi 1,60%-hoz képest
   6 000 000 Ft feletti kölcsönösszeg esetében további 1,40 % az eddigi 1,29%-hoz képest

   2024-04-23 - Raiffeisen Bank - Jövedelem 450 kamatkedvezmény akció módosítás

   A bank 2024.04.24-től 2024.06.07-ig bankváltás nélküli igénylést hirdet minimum 450 000 Ft jövedelemtől és legalább 3 millió Ft kölcsönösszeg esetén.
   A kamatkedvezmény 6%, így a kedvezményes kamat: 10,99%
   Ez a kedvezményes kamat már április 3-tól él, de most azzal a változtatással, hogy a kedvezményhez nem kell az aktív számlahasználat feltételeit teljesíteni, azaz a  jóváíráson felül nem kell a havi 4 db tranzakciónak is teljesülnie.

   2024-04-15 - OTP Bank - OTP Személyi Kölcsön elvárt jövedelem emelkedése

   A bank 2024.04.15-től megemeli az OTP Személyi Kölcsön igényléshez az elvárt jövedelmet nettó 154 000 Ft-ról nettó 177 000 Ft-ra.  Adóstársas igénylés esetén legalább az egyik igénylő igazolt rendszeres jövedelmének el kell érnie a havi nettó 177 000 Ft-ot (eddig ez is 154 000 Ft volt).
   Nyugdíjas igénylő esetében a havi nettó 100 000 Ft helyett nettó 120 000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges.

   2024-04-03 - Raiffeisen Bank - kamatcsökkentés

   A bank április 3-ával az alábbiak szerint csökkentette a személyi kölcsön egyes kamatait:
   - Aktív számlahasználat és Jövedelem450: 11,99%-ról 10,99%-ra
   - Hitelkiváltó Plusz: 12,99%-ról 11,99%-ra
   - Aktív számlahasználat és Jövedelem300: 13,99%-ról 12,99%-ra
   - Hitelkiváltó: 15,99%-ról 14,99%-ra
   - Aktív számlahasználat: 17,99%-ról 15,99%-ra
   - Kedvezmény nélkül, nem akciós: 18,99%-ról 16,99%-ra   2024-04-01 - OTP Bank - Elő- és végtörlesztés díjemelés

   A bank 2024.04.01-től megemeli a 2023-as évi inflációra hivatkozva az alábbi díjakat:
   - előtörlesztés díja: 11 025 Ft-ról 12 965 Ft-ra
   -végtörlesztés díja: 58 978 Ft-ról 69 358 Ft-ra

   2024-04-01 - Raiffeisen Bank - Előtörlesztési díj emelése

   A bank 2024.04.01-től megemeli a személyi kölcsönök előtörlesztési díját 57 859 Ft-ról 68 042 Ft-ra a 2023-as infláció mértékével

   2024-03-28 - Raiffeisen Bank - Jóváírási promóció meghosszabbítása

   A bank meghosszabbítja a személyi kölcsönökhöz kapcsolódó jóváírási akcióját 2024.04.02-ig, melynek keretében 1 havi törlesztő összeg, de maximum 100 000 Ft jóváírásra kerül, ha a kölcsönösszeg legalább 1 millió Ft.
   az akció eredetileg 03.28-ig tartott.

    

   2024-03-28 - Cetelem Bank - Személyi kölcsön és Adósságrendező kölcsön kamatcsökkenés, Prémium konstrukció hitelösszegsáv változás

   A bank 2024.04.01-től csökkenti a Személyi kölcsön és Adósságrendező kölcsön kamatait, az alábbiak szerint:

   Standard konstrukció esetén: 
   - 400 000-1 799 999 Ft között 23,99%-ról 21,7%-ra csökken
   - 1 800 000-2 999 999 Ft között 22,99%-ról 20,6%-ra csökken
   - 3 000 000-9 900 000 Ft között 21,99%-ról 20%-ra csökken
   Médium konstrukció esetén:
   - 400 000-1 799 999 Ft között 20,99%-ról 18,7%-ra csökken
   - 1 800 000-2 999 999 Ft között 19,99%-ról 17,6%-ra csökken
   - 3 000 000-9 900 000 Ft között 18,99%-ról 17%-ra csökken

   Prémium konstrukció esetén 14,9%-ról 13,55%-ra csökken a kamat. Itt a hitekösszegsáv is változik, eddig 1,5 millió volt az alsó össszeghatár, 04.01-től már 1 millió.

   2024-03-26 - Cofidis - Akciós THM június 2-ig a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönnél

   A bank 2024. április 1-től június 2-ig kedvezményes árazást alkalmaz a  Minősített Fogyasztóbarát terméküknél. A referencia THM 14,92% (3M Ft / 60 hó)- ra módosul a jelenlegi 15,41%-ról.
   A kamatsávok az akció alatt:
   3 000 000 - 4 999 999 Ft-ig: 14,92%
   5 000 000 - 10 000 000 Ft-ig: 12,67%

   2024-03-21 - MBH Bank - Kamatcsökkentés és induló halasztott törlesztésű konstrukció

   A bank 03.22-től csökkenti az Extra Plus személyi kölcsön kamatát az 500 000 – 4 990 000 Ft-os sávban 14,99%-ról 12,99%-ra, az 5 000 000 – 10 000 000 Ft-os sávban pedig 12,99%-ról 11,99%-ra.

   Szintén 03.22-től visszavonásig, de legkésőbb 05.31-ig mindegyik személyi kölcsön konstrukció (Start, Start Plus, Extra, Extra Plus) elérhető halasztott törlesztésű változatban MBH Időnyerő Személyi Kölcsön elnevezéssel. 
   A halasztott törlesztés esetén a hitel első és minden további törlesztőrészletének befizetése az eredeti esedékességhez képest 3 hónappal később szükséges. MBH Időnyerő Személyi Kölcsön választása esetén az ügyfélnek a futamidő első három hónapjában (halasztás ideje) is keletkezik kamatfizetési kötelezettsége.

   2024-03-11 - Cofidis - Fapados Kölcsön és Adósságrendező Hitel hitelösszeg sávjainak változása

   2024.03.11-től a Fapados Kölcsön és az Adósságrendező Hitel hitelösszegsávjait és azok kamatait módosította a bank. A legtöbb sávban kamatcsökkentés volt.

   2024-03-06 - UniCredit Bank - Fix Kamat személyi kölcsön online kamatkedvezmény módosulás

   A Fix Kamat személyi kölcsön 2 kedvezmény sávjában is (Prémium Aktív Extra Kamatkedvezmény és Prémium Aktív Extra Plusz Kamatkedvezmény) módosul a további kamatkedvezmény online igénylés és szerződéskötés esetén. 3 200 000 Ft és 5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 1,60%, illetve 6 000 000 Ft feletti kölcsönösszeg esetében további 1,29% kamatkedvezmény jár a futamidő teljes idejére.
   Ez eddig mindkét kölcsönösszeg sávban csak 0,5% volt.

   2024-03-01 - OTP Bank - Drágábbak lett az Fogyasztóbarát Személyi Hitel és az OTP Otthon Személyi Kölcsön

   A mai naptól érvényes hirdetményben az OTP a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel termékénél az eddigi 3 hitelösszeg sáv mellé bevezetett egy újat is (6 100 000 - 7 099 999 Ft között) és több sávban is megemelte a kamatot:

   • Eddig 2 000 000 és 6 099 999 Ft között 15,64% volt a kamat, az új kamat már 16,31%
   • Eddig 6 100 000 és 8 099 999 Ft között 15,49% volt a kamat, ez az új hitelösszegsávban megemelkedett 15,99%-re 6 100 000 és 7 099 999 Ft közötti összegnél
   • 7 100 000 Ft és 8 099 999 Ft között a kamat maradt az eddigi 15,49%
   • 8 100 000 és 10 000 000 Ft-os sáv között változatlan maradt a 14,99%-os kamat

    

   Az OTP Otthon Személyi Kölcsönnél is hasonló változások voltak:

   • Eddig 2 000 000 és 6 099 999 Ft között 15,49% volt a kamat, az új kamat már 15,99%
   • Eddig 6 100 000 és 8 099 999 Ft között 14,99% volt a kamat, ez az új hitelösszegsávbanmegemelkedett 15,49%-re 6 100 000 és 7 099 999 Ft közötti összegnél
   • 7 100 000 Ft és 8 099 999 Ft között a kamat maradt az eddigi 14,99%
   • 8 100 000 és 10 000 000 Ft-os sáv között változatlan maradt a 14,99%-os kamat

   Továbbá a folyósítást követően opcionálisan vagy nem szerződésszerű teljesítés esetén felmerülő díjak közül volt olyan, ami 17,6%-al növekszik április 1-től (az előző éves infláció mértékével).

   2024-03-01 - Cetelem Bank - Fogyasztóbarát hitelek kamatai csökkentek

   A Cetelem a mai naptól csökkentette a Minősített Fogasztóbarát Személyi hitel kamatait mindhárom futamidő sávban. A minimális hitelösszeg 500 000 Ft-ról 1 500 000 Ft-ra emelkedett. A kamatcsökkentések mértéke 3-5% bázispont, így a legkedvezőbb hitelük már 10,90%-es kamattal elérhető.

   2024-03-01 - Raiffeisen Bank - Díjemelés április 1-től

   2024. április 1-től a fogyasztói árindex 17,6%-os mértékével emelkednek a személyi kölcsönök díjai, így magasabb lesz a teljes és részleges előtörlesztés díja a pénzügyi teljesítéssel nem járó módosítás díja és a havi jóváírási kötelezettség és elvárt tranzakciószám nem teljesítésért felszámított díj is.

   2024-02-29 - MBH Bank - Lejáró jóváírási akció

   A bank nem hosszabbítja meg az alábbi akcióját, azaz a február 29-éig leadott igénylésekhez még jár, de a március 1-től leadottakra már nem.
   Az akció ez volt: Egyhavi törlesztőrészletet, de legfeljebb 200 000 Ft-ot visszakap az ügyfél a banktól, ha legalább 400 000 Ft jövedelme van és Jóljáró csomagban új hitelkártyát - GO! vagy GO! Platinum hitelkártyát - igényel a személyi kölcsön mellé. 
   A fogyasztóbarát kölcsönökre is vonatkozott az akció.

   2024-02-28 - Raiffeisen Bank - Csökkent a személyi kölcsönök kamata

   2024. február 28-tól csökkent a személyi kölcsönök kamatai és a kedvezmények mértéke is módosult. A kamatok az alábbiak szerint csökkentek:

   - Kedvezmény nélküli: 19,99%-ról 18,99%-ra,
   - Aktív számlahasználat: 18,39%-ról 17,99%-ra,
   - Hitlekiváltó: 16,39%-ról 15,99%-ra,
   - Aktív számlahasználat+Jövedelem300: 14,39%-ról 13,99%-ra,
   - Hitelkiváltó Plusz: 13,39%-ról 12,99%-ra és
   - Aktív számlahasználat+Jövedelem450: 13,39%-ról 11,99%-ra.

  Itt találkozhattál velünk
  telex forbes Hold hvg szamlazz.hu hazipatika.hu