Fogyasztóbarát személyi kölcsön kalkulátor 2024

A fogyasztóbarát személyi kölcsön kalkulátor egy oldalon mutatja neked a bankok ajánlatait. A fogyasztóbarát kölcsönt online is igényelheted fedezet nélkül. Találd meg a neked leginkább megfelelőt!

Erre figyelj kalkuláláskor és hiteligényléskor!Bezár

A minősített fogyasztóbarát személyi hitellel mindazt megvalósíthatod, amit személyi kölcsönből is lehetséges, de a feltételek könnyebben átláthatók. Így egyszerűbben össze tudod őket hasonlítani. A költségek és a hitelbírálati és folyósítási határidők maximáltak. Akár hitelkiváltásra is használhatod. Adóstárs és fedezet nem szükséges.

Akár felújításra, autóvásárlásra vagy egy családi eseményre kell a pénz, a fogyasztóbarát személyi kölcsön napok, sőt órák alatt is a számládon lehet. Mindössze pár dokumentumra lesz szükséged, és az igénylést minden esetben online is intézheted.

Minden bank fogyasztóbarát kölcsöne kicsit más, és különböző kedvezményeket kaphatsz mellé. Ez hatással van a törlesztőrészlet és a visszafizetendő összeg nagyságára is. A neked legmegfelelőbb hiteleket úgy találhatod meg, ha a kalkulátort pár kattintással személyre szabod, ez csupán egy percet vesz igénybe.

Állítsd be a hitelösszeget, és hogy mennyi idő alatt fizetnéd vissza a hitelt. Ha a háztartás jövedelmét is beállítod, akkor látod, hogy az adott összeg elérhető-e számodra a választott futamidő mellett, és a kalkulátor a kedvezményekkel is tud számolni.

Ha egy fogyasztóbarát személyi kölcsön felkeltette az érdeklődésedet, akkor a találatra kattintva a bank oldalára irányítunk, ahol elolvashatod a részletes feltételeket, és akár azonnal online igényelheted a kölcsönt, vagy fel tudod venni a kapcsolatot a bankkal. Mi is összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat az igénylési feltételekkel és a hitel adataival, ezeket a találat alján láthatod.

Jó, ha tudod, hogy van néhány alapfeltétel, amelyet minden banknál teljesítened kell, ezekkel vagy csak hitelképes.

- Az igényléshez legalább 3-6 hónap munkaviszony, és igazolható jövedelem szükséges.
- A jövedelmednek legalább a havi nettó minimálbért el kell érnie.
- Legalább nagykorúnak kell lenned, de egyes bankoknál magasabb is lehet az elvárt életkori minimum.
- Nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistáján.

A hitelt a legtöbb banknál online is igényelheted, és adóstársat is bevonhatsz.

Gergely Péter • frissítve 2024. március 4.
Vissza
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

A kalkulációhoz választhatsz még az alábbiak közül, aztán nyomd meg a Hitelek keresése gombot!

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  kölcsönöket...
  Rendezés:
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 64 236 Ft Fix kamat
   THM 16,64% Kamat: 15,49%
   Visszafizetendő 4 624 996 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   Futamidő: 48-84 hó • THM: 14,92% - 16,81% • Hitel teljes díja: 1 624 996 Ft • Ebből kamat: 1 624 996 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,49%
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 64 589 Ft Fix kamat
   THM 17,14% Kamat: 15,49%
   Visszafizetendő 4 650 442 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Fix kamat a futamidő végéig
   Futamidő: 12-84 hó • Hitel teljes díja: 1 650 442 Ft • Ebből kamat: 1 650 442 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,49%
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel - online igényléssel
   Törlesztő 65 965 Ft Fix kamat
   THM 17,85% Kamat: 16,31%
   Visszafizetendő 4 749 475 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   Futamidő: 61-84 hó • THM: 16,30% - 17,85% • Hitel teljes díja: 1 749 475 Ft • Ebből kamat: 1 749 475 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,31%
  3 / 3 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók kölcsöneit is!

  • Cetelem személyi kölcsönök

   Szabad felhasználású és adósságrendező személyi kölcsönök akár online igényléssel, folyósítási díj nélkül és ingyenes előtörlesztéssel.

   Tovább
  • Cofidis személyi kölcsönök

   Videóhívással vagy Önkiszolgáló szolgáltatással 100%-ig online intézhető a hitelfelvétel. Nem kell számlát nyitni vagy jövedelemutalást vállalni.

   Tovább
  • Erste személyi kölcsönök

   Kezes nélkül, akár online is igényelhető személyi kölcsönök bármilyen hitelcélra. Megmutatjuk, hogy milyen hiteleik vannak!

   Tovább
  • MBH személyi kölcsönök

   Online is igényelhető szabad felhasználású kölcsönök a jövedelem nagyságára és havi jóváírás vállalására adott többféle kamatkedvezménnyel.

   Tovább
  • OTP személyi kölcsönök

   Online igénylés nem csak OTP-s ügyfeleknek. Szabadon felhasználható, bármely banknál meglévő fogyasztási hitelek kiváltására is.

   Tovább
  • Provident

   A Provident kis összegű, rövid futamidejű gyorskölcsönökre szakosodott. SMS-ben is tudsz kölcsönt igényelni, és még akkor is hitelképesnek számíthatsz, ha szerepelsz a KHR negatív adóslistáján.

   Tovább
  Másféle személyi kölcsönök érdekelnek?

  Gyakori kérdések a személyi kölcsön kalkulátorról

  • A hitelkalkulátor számol a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóval (JTM)?

   Igen. A beállított jövedelmet, a futamidőt és a hitelösszeget is nézi a rendszer, és csak olyan hiteleket listázunk, amik megfelelnek a JTM szabályoknak.

   Ha a jövedelmedhez képest túl magas hitelösszeget vagy túl rövid futamidőt állítasz be, akkor vagy csak kevesebb találatot fogunk listázni, vagy az is előfordulhat, hogy egy hitelt sem tudunk megmutatni, mert egyik sem fér bele a jövedelmedbe. Ilyenkor egy hibaüzenetet fogsz látni, ami azt javasolja, hogy csökkentsd a hitelösszeget, vagy növeld meg a futamidőt.

   Ha tudod, hogy adóstársat be tudsz vonni, akkor érdemes a jövedelem mezőnél mindkettőtök havi nettó rendszeres jövedelmét beírni.

  • Mitől függ az ajánlatok sorrendje?

   A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások.

  • Minden személyi kölcsön benne van a kalkulátorban?

   Nem. Vannak olyan bankok vagy olyan speciális, bárki által nem igényelhető személyi kölcsönök, melyeket nem tüntetünk fel, mert nagy valószínűséggel nem lesz érvényes rád.

   Olyan is lehet, hogy éppen frissítjük egy adott bank kondícióit, vagy várunk valamely bank ellenőrzésére, amely idő alatt szintén nem látható az adott konstrukció.

   Ezeknek a pénzintézeteknek is vannak személyi kölcsönei:

   - Cetelem személyi kölcsön: A Cetelem Bank élen jár az elektronikus megoldások terén. Ha online igényelsz náluk kölcsönt, 3 nap alatt a számládon lehet a pénz. Minősített fogyasztóbarát kölcsönt is kínálnak, és adósságrendezésre is van személyi kölcsönük. Az elérhető hitelösszeg magas, közel 10 millió forint lehet.

   - CIB személyi kölcsön: A CIB-nél egész alacsony összeghatártól, akár 300 000 forinttól igényelhetsz személyi kölcsönt, de olyan konstrukciójuk is van, amelyet kifejezetten magas összeg mellett kínálnak. Több, jövedelem-jóváíráshoz kapcsolódó kamatkedvezményt is kaphatsz, ha náluk számlát nyitsz.

   - Cofidis személyi kölcsön: Ha szereted a fapados repülőjáratokat, a Cofidis Fapados kölcsöne is tetszeni fog. Ezt az egyszerűségre tervezték, és sem jövedelemjóváírás, sem számlanyitás nem kell hozzá. Ezenkívül kínálnak minősített fogyasztóbarát kölcsönt, és keretjellegű kölcsönt is. Náluk már alacsony igazolt jövedelemtől is kaphatsz kölcsönt.

   - Erste személyi kölcsön: Az Erste Bank egyik nagy dobása a George nevű mobilapplikációja, ahová akkor is regisztrálhatsz, ha nincs számlád náluk, és innentől online intézheted az ügyeidet. Az Ersténél alacsony a minimum jövedelem elvárás, de vannak külön magas jóváíráshoz kialakított hiteleik is. Minősített fogyasztóbarát kölcsönt is igényelhetsz náluk. Akár 10 millió forint is elérhető.

   - K&H személyi kölcsön: A K&H fejlett digitális szolgáltatásokat kínál. E-bankja és mobilbankja is van, ahol sok mindent elintézhetsz online. Ha legalább 6 hónapja a bank ügyfele vagy, és a jövedelmed is ide érkezik, akkor a kölcsönigénylés az applikációban percek alatt megvan, még dokumentumokra sem lesz szükséged. A K&H a kölcsöneit különböző hitelcélokra alakította.

   - MagNet személyi kölcsön: A MagNet Banknál egy közösség részének érezheted magad. Ez ugyanis egy tisztán magyar kézben lévő közösségi bank, ahol beleszólhatsz abba, hogy a bank milyen társadalmi szervezetet támogasson, de akár te is jótékonykodhatsz. Online nyithatsz számlát, de személyi kölcsönt csak személyesen vehetsz fel. A kölcsönnek hitelcélhoz kötött változatai is vannak.

   - MBH személyi kölcsön: Több konstrukcióban kínál személyi kölcsönöket. Ezek között a fő különbség az elvárt jövedelem nagysága és az elérhető legnagyobb hitelösszeg. Az MBH fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínál és online is tudsz náluk kölcsönt igényelni.

   - OTP személyi kölcsön: Az ország egyik legnagyobb pénzintézete a digitális szolgáltatásokban is élen jár. Nagyon gyorsak, ha minden rendben megy az igénylésnél és a bank már ismer téged, akkor akár 1 órán belül is pénzhez juthatsz. Fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínálnak. Online is igényelhetsz kölcsönt, sőt, a személyesen elkezdett hiteligénylést is befejezheted otthonról.

   - Raiffeisen személyi kölcsön: A Raiffeisennél akkor érdemes kölcsönt felvenned, ha egyben bankot is váltanál, és az új számládat aktívan használnád. Számos kamatkedvezményt kínálnak, és szinte mindig van valamilyen akciójuk. A már meglévő ügyfelek további kedvezményt kaphatnak. A Raiffeisennél már online is igényelhetsz kölcsönt.

   - Takarékbank személyi kölcsön: A Takarékbank a másik hitelintézet, ami az MKB Bankkal együtt 2023 májusától az MBH Bankot alkotja, és ezzel az ország második legnagyobb bankja lesz.

   - UniCredit személyi kölcsön: Bár az UniCredit nem kínál fogyasztóbarát kölcsönt, nagyon kedvező konstrukciói vannak. Többféle kamatkedvezményt kaphatsz, ha hozzá utalod a jövedelmed, és semmilyen kezdeti költséggel nem kell számolnod. A kölcsönt online is felveheted, és új ügyfélként is gyors a folyamat.

  • Hitelfelvételnél mik a kizáró okok?

   Több olyan ok is van, ami miatt a bankok elutasíthatják a hitelkérelmedet. Ezek bankonként változhatnak és nem is biztos, hogy részletesen elmondják majd, hogy miért nem adnak hitelt, vagy csak kevesebbet, mint szerettél volna.

   Nézzük meg a leggyakoribb kizáró okokat!

   1. Nincs igazolható jövedelmed: A bankok igazolható jövedelemként olyan rendszeres bevételre gondolnak, amit bankszámlakivonatokkal, előző évi adóbevallással, vagy más hivatalos papírral tudsz alátámasztani. Az, hogy valahonnan olyan készpénzes bevételed van, amit befizetsz a bankszámládra, nem számít igazolható jövedelemnek (még akkor sem, ha azt a munkádért kaptad és "igazolod" a bankszámlára történő befizetéssel).

   A banknak törvényi előírás miatt meg kell bizonyosodnia róla, hogy a havi törlesztőrészleteket biztonsággal ki tudod majd fizetni. Erről lentebb még részletesen írunk és a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról szóló útmutatónkban is többet megtudhatsz arról, hogy a jövedelmednek mekkora része mehet el törlesztőrészletekre.

   2. Ha a KHR listán (régebbi nevén BAR listán) negatív státusszal vagy fent (aktív vagy passzív státuszban). Erről itt tudhatsz meg többet.

   3. Nem járt le még a próbaidőd vagy nincs elegendő folyamatos munkaviszonyod. Ez azt jelenti, hogy ha új munkahelyen kezdesz el dolgozni, és ott próbaidő van, akkor amíg ez nem jár le, vagy legalább 3 hónap nem telik el (bár a próbaidő lehet akár 6 hónapos is), addig a bankok nem adnak hitelt.

   Több bank is előír legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonyt (ugyanazon a munkahelyen akár) hiteligénylési feltételként.

   4. Nem megfelelő életkor. A bankok meghatároznak minimum és maximum életkort is az egyes hiteltípusokhoz. Ez általában minimum 18 éves kor szokott lenni, de ez lehet akár 21 vagy 23 év is. Ha fiatal vagy, akkor akár magasabb jövedelmet vagy adóstárs bevonását is kérhetik. Ugyanez igaz, ha túl idősen vennél fel hitelt, tehát ilyenkor egy fiatalabb adóstárs bevonására szükség lehet a bank döntésétől függően.

   5. Nincsenek érvényes igazolványaid, bejelentett lakcímed vagy telefonos elérhetőséged.

  • Mik a hitelfelvétel lépései?

   1. Tájékozódás a hitelekről. Gondold át, hogy milyen összegű kölcsönre lenne szükséged, és nézd meg a bankok kínálatát. Használd a kalkulátort és állítsd be, hogy mekkora hitelösszeget milyen futamidőre vennél fel és add meg a jövedelmedet is. A többi beállítást is érdemes személyre szabnod. Így megnézheted, hogy milyen kedvezményeket kaphatsz és hogy milyen törlesztőrészletekre számíthatsz. Válaszd ki a szimpatikus bankot és konkrét személyi kölcsön ajánlatot. Kérhetsz visszahívást a bank honlapján keresztül vagy a bankfiókban is tudsz egyeztetni az ügyintézővel a kölcsön igénylési feltételeiről.

   2. Szükséges dokumentumok összegyűjtése. Készíts össze minden szükséges dokumentumot. Személyi kölcsön esetében a személyi dokumentumaidra, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatra lesz szükséged. Ha vállalkozásod van, akkor NAV igazolás, ha nyugdíjas, akkor NYUFIG igazolás vagy más, a bank által elfogadható igazolás fog kelleni.

   3. Hiteligénylés benyújtása. Ha minden dokumentum együtt van, akkor benyújthatod az igénylést a bank felé. Ezzel elkezdődik a hitelbírálat folyamata, amelynek során a bank megvizsgálja a jövedelmed.

   4. Szerződéskötés. A pozitív hitelbírálat után jöhet a szerződéskötés. Online hiteligénylésnél a szerződés aláírása is online történik, az applikációban vagy az internetbankon belül, de van, ahol videóbankon keresztül szóban kell elfogadnod a szerződést.

   5. Folyósítás. Ahhoz, hogy a bank folyósítani tudja a kért kölcsönt, teljesítened kell a folyósítási feltételeket. Ilyen lehet például a bankszámla megnyitása.

   6. Törlesztés. Miután a bank folyósította neked a kölcsönt, a következő hónaptól törlesztened kell. Gondoskodj róla, hogy a törlesztési számládon, vagy a banknál vezetett folyószámládról, ahonnan a bank a törlesztőket vonja, mindig legyen elég pénz.

  • Mennyi ideig tart a hitelügyintézés?

   Személyi kölcsönöknél az átlagos átfutási idő 2 hét körül van, de ez attól is függ, hogy milyen gyorsan szeded össze a dokumentumokat és milyen típusú jövedelmed van. Ezek mind befolyásolhatják az ügyintézési időt.

  Pénzre lenne szükséged, lehetőleg gyorsan és ingatlanfedezet nélkül? Akkor a személyi kölcsönök között kell keresgélned. De mi az, hogy fogyasztóbarát személyi hitel? Miben más ez, mint egy sima személyi kölcsön, és mikor éri meg ezt választani? Segítünk eligazodni, és azt is megmutatjuk, melyik banknál milyen feltételek mellett igényelheted online. Olvass tovább, itt mindent megtudhatsz!

  Mi az a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön, és ki minősíti?

  2021. év elejétől elérhető a fogyasztóbarát lakáshitel párja, a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön is. Az előbbi pár éve már létezik, és a hitelfelvevők között népszerűnek számít.

  2021-től pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lehetővé tette a fogyasztóbarát minősítést személyi kölcsönök számára is.

  Azok a bankok, amelyek szeretnék a kínálatukba felvenni, pályázhatnak az MNB minősítésére. Ha a kölcsön megfelel az MNB által meghirdetett feltételeknek, akkor a bank használhatja a fogyasztóbarát kölcsön nevet és a hozzá tartozó logót is.

  Mi a személyi kölcsön?

  Személyi kölcsön keretében maximum 15 millió forintot igényelhetsz, bár a legtöbb banknál 8-10 millió forint az elérhető legnagyobb összeg. A futamidő pedig legfeljebb 10 év lehet, ami a gyakorlatban általában 7 vagy 8 év.

  Nagy előnye a jelzálogalapú hitelekkel szemben, hogy nem kell hozzá ingatlanfedezet. Így a hiteligénylési folyamat is sokkal gyorsabb, és akár napokon belül a számládon lehet a pénz.

  Házaspár a fogyasztóbarát személyi hitel ajánlatokat hasonlítja össze laptopon és banki hirdetményekben

  Személyi kölcsön bármire

  A kölcsönök alapvetően szabad felhasználásúak, de a bankok kínálhatják kifejezetten autóvásárlásra, hitelkiváltásra, sőt felújításra vagy bővítésre is.

  Így személyi kölcsön és személyi kölcsön között is van eltérés. Más lehet a minimális elvárt jövedelem, az életkorra vonatkozó előírások, a hitelösszeg, a futamidő, a kamat, és más-más kedvezményeket kaphatsz attól függően, hogy mire használnád a pénzt.

  Ez persze jó, de embert próbáló feladat átlátni a sokféle kölcsön feltételeit, és kiválasztani közülük a legmegfelelőbbet.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönök feltételei egységesek és áttekinthetőek, a törlesztőrészleteket pedig könnyen ki lehet számolni. Így könnyebben össze tudod őket hasonlítani, és kiválaszthatod a neked megfelelőt.

  Az MNB célja a fogyasztóbarát minősítés bevezetésével éppen az, hogy megkönnyítse a választást a számtalan konstrukció közül.

  9 feltétel, amiért kedvező a fogyasztóbarát személyi kölcsön

  Ahhoz, hogy egy személyi kölcsön fogyasztóbarát legyen, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  1. A hitelcél szabad felhasználás vagy hitelkiváltás lehet.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönt bármire felhasználhatod, a bank nem szabja meg, hogy mire költheted. Akár több dolgot is fizethetsz belőle.

  Hitelkiváltásra is felhasználhatod. Ha a teljes összeget hitelkiváltásra szeretnéd használni, akkor a pénzt nem te kapod meg, hanem közvetlenül az a bank, ahol a korábbi hiteledet felvetted.

  Ha csak az összeg egy részét használnád egy régebbi hiteled kiváltására, akkor a bank először ellenőrizni fogja, hogy a korábbi hitelszerződésed lezárult-e, és a fennmaradó összeget csak ezután utalja a számládra.

  2. Online hiteligénylés

  A fogyasztóbarát kölcsönt online is végigviheted, és egyszer sem kell bemenned a bankfiókba. Ha van megfelelő interneted, kamerád és minden technikai feltétel megvan, akkor úgy érkezhet meg a kölcsön a számládra, hogy ki sem kellett tenned a lábad otthonról.

  Vannak már olyan bankok, amelyek ezt lehetővé teszik sima piaci kölcsönök esetén is, de a fogyasztóbarát kölcsönöknél kötelező biztosítani az online hiteligénylést.

  Ráadásul nemcsak azoknak az ügyfeleknek, akik már eleve kapcsolatban állnak a bankkal, például van ott számlájuk vagy más hitelük és így személyesen is találkoztak már az ügyféllel, hanem új igénylőknek is.

  3. Annuitásos törlesztés

  Az annuitásos törlesztés kötelező eleme a fogyasztóbarát kölcsönöknek, de valójában ma már minden kölcsön megfelel ennek a feltételnek.

  Az annuitás azt jelenti, hogy a felvett kölcsönt havonta egyenlő részletekben kell törlesztened.

  4. Futamidő

  A fogyasztóbarát kölcsön futamideje maximum 7 év lehet.

  Ha a futamidő végére idősebb lennél, mint 70 éves, akkor a bank kérheti, hogy vonj be adóstársat, aki a futamidő végén fiatalabb, mint 70 év.

  Hitelügyintéző mutatja a hitelszerződésben a fogyasztóbarát kölcsön kamatát az adósnak

  5. Kamat

  Fogyasztóbarát kölcsönt csak fix kamat mellett kínálhatnak a bankok. A kamat tehát a teljes futamidő alatt változatlan marad.

  6. Maximalizált költségek

  A kamatfelárnak is van felső határa. A referenciakamat és a kamatfelár együtt adják az ügyleti kamatot, azt, amit neked majd fizetned kell a kölcsön után.

  A fogyasztóbarát kölcsönök kamatfelára

  • 500 000 forint hitelösszegig legfeljebb 15%,
  • 500 000 forint hitel felett pedig legfeljebb 10% lehet.

  Ez bonyolultnak tűnhet, de valójában elég annyit tudnod, hogy ezeknek a kölcsönöknek a kamata ilyen módon maximálva van. Persze ez egy elméleti maximum, és amíg alacsonyabbak a kamatok, addig ennek nincs jelentősége.

  Ráadásul olyan időszakokban, amikor emelkednek a kamatok, ez egyre nagyobb előnyt jelent. A bankok igyekeznek megnyerni maguknak az ügyfeleket, így a kamat meghatározásakor nem mennek el a maximumig.

  7. Kedvezmények

  A bankok kamatkedvezményt adhatnak az ügyfeleknek. Ez átlagos kölcsönöknél is gyakori, az egyes konstrukciókhoz különböző kedvezmények tartozhatnak. Fogyasztóbarát kölcsönöknél az is egységes, hogy mihez kaphatod ezeket.

  Ha kamatkedvezményt szeretnél, ahhoz ezeket a feltételeket szabhatja a bank:

  • Számlát kell nyitnod a banknál, ahol a kölcsönt felveszed. A számlának lehet havi díja.
  • A bank kérheti, hogy havonta bizonyos összegű jövedelmet a nála vezetett számládra utaltass.
  • Kérheti, hogy köss fedezeti biztosítást. Hitelfedezeti biztosítást a banknál köthetsz. Arra szolgál, hogy ha valami okból – előre meghatározzák a szerződésben, hogy mik lehetnek ezek – nem tudod fizetni a kölcsön törlesztőrészleteit, akkor a biztosító kifizeti helyetted.

  A kedvezményeket a banknak a kölcsön teljes futamideje alatt adnia kell. Ha nem teljesíted valamelyik feltételt, például nem érkezik meg a jövedelmed a számlára, akkor arra az időszakra a kedvezményt nem kapod meg. Amint újra teljesíted a feltételeket, újra jár a kedvezmény (ez régebben nem minden személyi kölcsön esetén volt így).

  8. Maximált díjak

  A fogyasztóbarát kölcsönnél a bank csak folyósítási díjat számíthat fel, más költséged nem merülhet fel. Ezenkívül, ha a futamidő alatt bármikor előtörleszteni szeretnél, annak lehet még díja, ami a folyósítási díjhoz hasonlóan maximált.

  • A hitelfolyósítás díja legfeljebb a kölcsön összegének 0,75%-a lehet, de ha online igényled, akkor azért a bank semmit sem számíthat fel.
  • Az előtörlesztés díja nem lehet több, mint az előtörlesztett összeg 0,5%-a. Ha a futamidőből kevesebb, mint 1 év van hátra, akkor a bank az előtörlesztésért díjat nem kérhet.

  9. Maximált határidők

  Miután a bank befogadta a hitelkérelmedet, a folyósításig legfeljebb 3 munkanap telhet el, online hiteligénylésnél pedig 2 munkanap.

  A személyi kölcsön felvétele egyébként is gyorsan megy, de ezek a határidők biztosítják, hogy a pénz minél hamarabb a számládon lehessen.

  Nézzük meg, hogy ki kaphatja meg ezt a kölcsönt!

  Otthonról igényel laptopról fogyasztóbarát hitelt egy adós

  Mikor igényelhetem a fogyasztóbarát személyi hitelt? – Általános feltételek

  A fogyasztóbarát kölcsön igénylésének nincsenek különleges feltételei. Akkor igényelheted, ha hitelképes vagy és megfelelő a jövedelmed. Személyi kölcsönhöz ingatlan-, vagy egyéb fedezetre nincs szükséged.

  A következő feltételek tehát minden kölcsönfelvételnél érvényesek.

  Nem lehetsz a negatív adósok listáján (KHR)

  A KHR, vagy Központi Hitelinformációs Rendszer tartja nyilván mindenki adatát, akinek élő hitelszerződése van.

  Ezenkívül tárolja azok adatait is, akiknek a mindenkori bruttó minimálbér összegénél magasabb hátralékuk van, és ezzel az összeggel legalább 3 hónapja tartoznak, illetve azok is szerepelnek itt, akik valamifajta csalást vagy visszaélést követtek el. Ezek az ügyfelek a KHR-ben negatív státuszt kapnak. A KHR-nek ez a része az, amit régen BAR listának hívtak.

  Mivel a személyi kölcsönnél a bank pénzét még fedezet sem biztosítja, a negatív KHR státuszt szigorúan veszik. Ha rajta vagy a listán, kölcsönt biztosan nem kaphatsz.

  Megfelelő jövedelmed kell legyen

  Mivel a kölcsönt a jövedelmedből törleszted majd, a bank megvizsgálja, hogy mekkora összegből gazdálkodsz havonta, és az honnan származik.

  A bank nem minden típusú jövedelmet értékel ugyanúgy. Vannak olyan bevételek, amelyeket önállóan elfogad, de vannak olyanok is, amelyeket csak kiegészítésképpen számít be. Ezek mellett lennie kell olyan jövedelmednek is, amelyet önállóan is el tud fogadni.

  • Önállóan elfogadható jövedelmek például az alkalmazotti munkabér, a vállalkozásból származó jövedelem, öregségi nyugdíj, megbízási, közjegyzői vagy ügyvédi díjak.
  • A kiegészítő jövedelmek azok, amelyek pótlólag elfogadhatók, de önállóan nem. Ilyen lehet például a GYES, GYED, CSED, a családi pótlék, az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem vagy az osztalék is.

  A munkaviszonyod sem mindegy, hogy milyen. A legjobb, ha határozatlan idejű, de ha elég hosszú ideje vagy már a munkahelyeden, vagy hosszabbították már a munkaszerződésed, akkor a határozott idejű is megfelel.

  Az egyes bankoknak saját szabályzata van az adósvizsgálatra, így a jövedelemmel kapcsolatos elvárásaikban lehetnek eltérések.

  Próbaidő alatt nem vehetsz fel személyi kölcsönt.

  A fizetésedhez képest nem lehet túl sok a törlesztő (JTM korlát)

  A jövedelmed nagysága sem mindegy. A bankoknak minimum elvárása is van, de a lényeg, hogy a kölcsön törlesztőrészletét ki kell tudnod fizetni belőle, és nem is akárhogyan. Szinte minden bank elvárja, hogy legalább a minimálbérnek megfelelő nettó jövedelmed legyen, de van, ahol ennél magasabb az alsó határ.

  A személyi kölcsönöknél különösen nagy lehet az eltérés az egyes bankok elvárásai között. Van olyan konstrukció, ahol 600 000 forint felett van az elvárt jövedelem.

  Itt tehát különösen fontos, hogy mennyi törlesztésre fordítható bevételed van, hiszen nincs fedezet, ami a bankot biztosítaná.

  A JTM-korlát egy olyan mutatószám, aminek segítségével a bankok meghatározzák, hogy mennyi kölcsönt vehetsz fel. A bérednek ugyanis nem költheted akármekkora részét hitelek törlesztésére.

  Banki ügyintéző megvizsgálja a hiteligénylési dokumentumokon tollal a jtm arányát

  A korlát alkalmazását jogszabály írja elő, a bankoknak tehát kötelező kiszámolniuk amikor kölcsönt vagy bármilyen hitelt igényelsz.

  Veszik az összes meglévő hiteled, hitelkereted után fizetett havi törlesztőrészletet, beleértve az új kölcsön törlesztőjét is, és ezt összehasonlítják az összes igazolt nettó jövedelmeddel.

  Személyi kölcsönnél

  • 600 000 forint alatti jövedelem esetén legfeljebb annak 50%-át,
  • 600 000 forint feletti jövedelem mellett pedig akár 60%-át is fordíthatod törlesztésre.

  Ez talán nem hangzik olyan rosszul, de jó, ha tudod, hogy a bankok óvatosak a hitelnyújtáskor, és neked is érdemes átgondolnod, hogy mondjuk a jelenlegi béred feléből hogyan tudnál kijönni éveken át.

  A JTM-korlát tehát meghatározza a számodra elérhető legnagyobb összeget, azt, aminek a havi törlesztője még belefér a jövedelmedbe.

  Kíváncsi vagy a legjobb részre? Egy csomó dolog egységes a bankoknál, nézzük meg mik ezek!

  Egységesített hiteligénylési folyamatok

  A fogyasztóbarát kölcsönök nagy előnye piaci társaikkal szemben, hogy a folyamat elég egységes már attól kezdve, hogy érdeklődsz a kölcsön iránt.

  Szükséges dokumentumok

  Már a termékismertető is, amiben a kölcsön feltételeit megtalálod, egy egységes dokumentum, minden bankban ilyet kapsz.

  Ehhez adnak egy ellenőrző listát is, ami felsorolja az összes dokumentumot, ami kell az igényléshez. Ami ezen nincs rajta, azt a bank nem kérheti tőled.

  Az MNB külön honlapot is létrehozott a fogyasztóbarát személyi kölcsönnek, ahol tájékozódhatsz és kalkulátort is találsz.

  A munkáltatói igazolás mintát, amit egész biztosan mellékelned kell a hitelkérelemhez, az MNB honlapján is megtalálhatod. Ez az MNB saját formanyomtatványa, de minden banknak el kell fogadnia.

  Banki ajánlat

  Amikor összegyűjtöttél minden iratot és igazolást, a bank az igénylésedet befogadja. Ezzel a bank visszavonhatatlan ajánlatot ad. Ez nem lehet rosszabb, mint az MNB kalkulátorban azon a napon a legkedvezőbb ajánlat, ugyanilyen feltételek mellett.

  Ettől az ajánlattól a bank csak akkor térhet el, ha:

  • Felmerül valami olyan körülmény, amiről a bank nem tudott, és ami kizárja a szerződéskötést.
  • Valótlan adatokat adtál meg az igénylés során.
  • Nem nyújtottad be az összes szükséges dokumentumot.
  • Az ajánlatban adott kamattól a bank csak akkor térhet el, ha az ajánlatadás és a szerződés megkötése között több mint 0,75 százalékponttal változik a referenciakamat.

  A kölcsönszerződés akkor lép hatályba, ha minden feltételt teljesítettél.

  Ettől kezdve a bank 3 munkanapon belül folyósít, online ügyintézésnél 2 napon belül.

  Ha hitelkiváltásra és szabad felhasználásra is igényled a kölcsönt, akkor a szabad részt a bank 1 nappal azután utalja, hogy megkapja az igazolást az előző hiteled megszűnéséről.

  Sikeres fogyasztóbarát hitel adósvizsgálat utáni kézfogás és szerződés aláírása

  Dokumentumok visszakérése

  Ha a kölcsönszerződést mégsem kötöd meg a bankkal, akkor 7 napon belül visszakérhetsz minden olyan dokumentumot, amelyet aláírtál, vagy amelyet az adóstársad – ha van – aláírt. Ezt írásban kell kérned.

  Kapcsolódó szolgáltatások

  A bank nem írhatja neked elő a kölcsönszerződés feltételeként, hogy további bármilyen szerződést köss vagy térítésköteles szolgáltatást vegyél igénybe. Az ingyenes bankszámla nyitásán és az ingyenes netbanki szolgáltatáson kívül egyéb feltételt nem szabhat.

  Online szolgáltatások

  Az online hiteligényléshez a bank ügyintézője segítséget nyújthat elektronikusan vagy telefonon.

  Ezeket a szolgáltatásokat kell online elérhetővé tenni:

  • ügyfélazonosítás, amelynek során a bank meggyőződik arról, hogy valóban te vagy a hiteligénylő,
  • terméktájékoztató és ellenőrző lista,
  • a hitelkérelem és az ellenőrző listán szereplő dokumentumok és igazolások benyújtása,
  • kötelező tájékoztatások a kölcsönről,
  • ha a bank kamatkedvezményt ad, ha nála nyitsz havi díjas számlát, akkor ezt a számlát elektronikusan kell tudnod megnyitni és megszüntetni.

  A lényeg: könnyebben össze tudod hasonlítani az ajánlatokat és a hitelfelvétel folyamatát, mert szerencsére ezek nagy része egységes az összes banknál.

  Nézzük meg azt ami nekünk a legjobban tetszik a fogyasztóbarát kölcsönöknél!

  Online hiteligénylés – milyen technikai feltételek szükségesek?

  Az egyes bankoknál eltérhetnek a szükséges technikai feltételek, de szükséged lesz egy megfelelően gyors, szélessávú internetre és egy kamerára.

  Mobiltelefon vagy tablet

  Ha a kölcsönt mobiltelefonon vagy tableten is igényelheted, akkor ahhoz otthoni, stabil internet is kell majd, a mobilnet nem megfelelő.

  Legalább Android 5.0 vagy Safari 11 legyen a készüléken.

  Minimum HD felbontású előlapi kamera.

  Google Chrome vagy Firefox böngésző.

  Asztali számítógép vagy notebook

  A mobilnet itt sem elfogadható, legalább 2 Mbit/1 Mbit sávszélességű internet szükséges, és egy HD felbontású webkamera.

  Windows 7 vagy annál frissebb operációs rendszer legyen a gépen.

  Jó, ha Chrome, Firefox, Opera vagy Safari 11 böngésződ van.

  Banki ügyintéző mutatja az ujjával, hogy a fogyasztóbarát személyi hitel mindig kedvező ajánlat szokott lenni

  Jól járok a fogyasztóbarát személyi hitellel?

  A banknak kötelessége felhívni a figyelmed a fogyasztóbarát személyi kölcsönre akkor is, ha te nem kérdezel rá. Ezenkívül, ha a te hitelcélodhoz van még kedvezőbb célzott kölcsön vagy lízingtermék, azt is ajánlania kell.

  Így tehát számodra nem járhat hátránnyal az, ha fogyasztóbarát kölcsönt kérsz, vagy ha épp egy másik hitelt választasz. De nem minden bank kínál fogyasztóbarát kölcsönt, és egyébként sem biztos, hogy a hitelcélodat is figyelembe véve neked ez felel meg a legjobban.

  Lehet, hogy egy olyan bank kínálatában, amelyik nem nyújt fogyasztóbarát hitelt, találsz olyat, ami olcsóbb vagy jobban a céljaidhoz igazodik.

  Ráadásul az online hitelfelvétel nagy előny, de nem egyedülálló a piacon, ma már több bank kínálja.

  Mik a fogyasztóbarát kölcsön előnyei és hátrányai?

  Ezeknél a bankoknál igényelhető a fogyasztóbarát személyi kölcsön

  A minősített fogyasztóbarát személyi hitelt (MFSZH) jelenleg öt bank kínálja:

  1. Cetelem
  2. Cofidis
  3. ERSTE Bank
  4. MBH Bank
  5. OTP Bank

  Nézzük meg egy hitelkalkulátorban is, hogy pontosan melyik banknak milyen törlesztői vannak.

  Cetelem

  A Cetelem 2-7 éves futamidőre ad fogyasztóbarát kölcsönt, de az igényléshez legalább nettó 750 000 forint jövedelmet kell igazolnod .

  A hitelösszeg 500 000 és 9,9 millió forint között lehet.

  Cofidis

  A Cofidis 3-7 éves futamidőre ad 3-10 millió forint kölcsönt. Az igényléshez nettó 450 000 forint jövedelmet vár el.

  Számlát nem kell nyitnod, és a jövedelmed sem kell ideutalnod.

  Online önállóan is megkötheted a szerződést, ügyintéző segítsége nélkül. Ha szükséged van rá, az ügyintéző videóhívás keretében segít.

  Ha biztosítást is kötsz a hitelhez, akkor azt papír alapon kell aláírnod, de az ügyintézést elindíthatod online.

  Szóbeli szerződéskötéssel is kérheted a kölcsönt, de csak akkor, ha nincs társigénylő az ügyletben. Ez azt jelenti, hogy videóhíváson keresztül szóban nyilatkozol, hogy elfogadod a szerződést.

  Aláírhatsz papíralapon és elektronikusan is, ekkor a dokumentumot fel kell töltened a bank rendszerébe.

  Erste Bank

  Az Erste Banknál 1,5-10 millió forintig igényelhetsz fogyasztóbarát kölcsönt szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is.

  Ha hitelkiváltásra kéred, akkor a kölcsönösszegnek 5%-kal magasabbnak kell lennie mint a kiváltandó hitel összege, ha az ERSTÉ-nél felvett hiteledet váltanád ki, akkor 1 millió forinttal kell többet igényelned.

  A futamidő 48-84 hónap lehet.

  A minimum életkor 23 év, adóstársad is lehet, és minimum 200 000 forint nettó jövedelem szükséges.

  Számlát nem muszáj nyitnod a banknál.

  MBH Bank

  1-7 évre elérhető 0,5-7 millió forint kölcsön akár bankfiókban intézed, akár teljes körű online hitelfelvétellel.

  25 és 60 év között igényelheted a kölcsönt.

  Minimum 350 000 forint havi nettó jövedelem szükséges. A jövedelmedet csak akkor fogadja el a bank, ha azt nem készpénzben kapod. Legalább egy díjmentes folyószámlát kell nyitnod a kölcsön igényléséhez. A törlesztőt állandó utalással, vagy csoportos beszedéssel lehet rendezni.

  Csak szabad felhasználás lehet a választható hitelcél és hitelkiváltásra nem igényelheted.

  OTP Bank

  2-10 millió forintot igényelhetsz 61-84 hónapos futamidőre. Havi 350 000 forint nettó jövedelem mellett igényelheted.

  Felső korhatárt a bank nem határoz meg a kölcsön felvételekor, de ha 70 év felett vagy vagy leszel a szerződés lejártakor, akkor adóstársat kér bevonni.

  A kölcsönt szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is felhasználhatod.

  Maradtak kérdéseid?

  • Vannak a fogyasztóbarát személyi kölcsön felvételének különös feltételei

   Nincsenek. Hitelképesnek kell lenned, és megfelelő jövedelemmel és munkaviszonnyal kell rendelkezned, mint bármely más kölcsönnél.
  • Olcsóbb a fogyasztóbarát személyi kölcsön, mint a többi piaci személyi kölcsön?

   Sok esetben igen. De ez nem jelenti, hogy neked ez a kedvezőbb. Érdemes alaposan szétnézni a bankok kínálatában és hitelkalkulátort használni.
  • Online hitelfelvételnél be kell mennem a bankba aláírni a szerződést?

   Nem. Az online hitelügyintézés a teljes folyamatra értendő. A hiteltájékoztatástól a szerződéskötésen át a kölcsön visszafizetéséig és a szerződés megszűnéséig a teljes folyamatot intézheted otthonról.
  • Vannak a banknak különleges elvárásai ha online igényelem a kölcsönt?

   A technikai feltételeken kívül nem kell különleges feltételeket teljesítened. Arra azért figyelj, hogy vannak bankok, amelyek alacsonyabb hitelösszeget adnak online igénylés esetén, és a hiteligénylés feltételei is szigorúbbak lehetnek, pl. magasabb jövedelmet várnak, vagy 18 helyett 23 éves az alsó életkori határ.
  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

  • Személyi kölcsön termékváltozás összefoglalók

   2024-03-01 - OTP Bank - Drágábbak lett az Fogyasztóbarát Személyi Hitel és az OTP Otthon Személyi Kölcsön

   A mai naptól érvényes hirdetményben az OTP a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel termékénél az eddigi 3 hitelösszeg sáv mellé bevezetett egy újat is (6 100 000 - 7 099 999 Ft között) és több sávban is megemelte a kamatot:

   • Eddig 2 000 000 és 6 099 999 Ft között 15,64% volt a kamat, az új kamat már 16,31%
   • Eddig 6 100 000 és 8 099 999 Ft között 15,49% volt a kamat, ez megemelkedett 15,99%-re 6 100 000 és 7 099 999 Ft közötti összegnél
   • Az új hitelösszegsáv 7 100 000 Ft és 8 099 999 Ft között van és a kamat 15,49%
   • 8 100 000 és 10 000 000 Ft-os sáv között változatlan maradt a 14,99%-os kamat

    

   Az OTP Otthon Személyi Kölcsönnél is hasonló változások voltak:

   • Eddig 2 000 000 és 6 099 999 Ft között 15,49% volt a kamat, az új kamat már 15,99%
   • Eddig 6 100 000 és 8 099 999 Ft között 14,99% volt a kamat, ez megemelkedett 15,49%-re 6 100 000 és 7 099 999 Ft közötti összegnél
   • Az új hitelösszegsáv 7 100 000 Ft és 8 099 999 Ft között van és a kamat 14,99%
   • 8 100 000 és 10 000 000 Ft-os sáv között változatlan maradt a 14,99%-os kamat

   Továbbá a folyósítást követően opcionálisan vagy nem szerződésszerű teljesítés esetén felmerülő díjak közül volt olyan, ami 17,6%-al növekedett (az előző éves infláció mértékével).

   2024-03-01 - Cetelem Bank - Fogyasztóbarát hitelek kamatai csökkentek

   A Cetelem a mai naptól csökkentette a Minősített Fogasztóbarát Személyi hitel kamatait mindhárom futamidő sávban). A minimális hitelösszeg 500 000 Ft-ról 1 500 000 Ft-ra emelkedett. A kamatcsökkentések mértéke 3-5% bázispont, így a legkedvezőbb hitelük már 10,90%-es kamattal elérhető.

   2024-03-01 - Raiffeisen Bank - Díjemelés április 1-től

   2024. április 1-től a fogyasztói árindex 17,6%-os mértékével emelkednek a személyi kölcsönök díjai, így magasabb lesz a teljes és részleges előtörlesztés díja a pénzügyi teljesítéssel nem járó módosítás díja és a havi jóváírási kötelezettség és elvárt tranzakciószám nem teljesítésért felszámított díj is.

   2024-02-29 - MBH Bank - Lejáró jóváírási akció

   A bank nem hosszabbítja meg az alábbi akcióját, azaz a február 29-éig leadott igénylésekhez még jár, de a március 1-től leadottakra már nem.
   Az akció ez volt: Egyhavi törlesztőrészletet, de legfeljebb 200 000 Ft-ot visszakap az ügyfél a banktól, ha legalább 400 000 Ft jövedelme van és Jóljáró csomagban új hitelkártyát - GO! vagy GO! Platinum hitelkártyát - igényel a személyi kölcsön mellé. 
   A fogyasztóbarát kölcsönökre is vonatkozott az akció.

   2024-02-28 - Raiffeisen Bank - Csökkent a személyi kölcsönök kamata

   2024. február 28-tól csökkent a személyi kölcsönök kamatai és a kedvezmények mértéke is módosult. A kamatok az alábbiak szerint csökkentek:

   - Kedvezmény nélküli: 19,99%-ról 18,99%-ra,
   - Aktív számlahasználat: 18,39%-ról 17,99%-ra,
   - Hitlekiváltó: 16,39%-ról 15,99%-ra,
   - Aktív számlahasználat+Jövedelem300: 14,39%-ról 13,99%-ra,
   - Hitelkiváltó Plusz: 13,39%-ról 12,99%-ra és
   - Aktív számlahasználat+Jövedelem450: 13,39%-ról 11,99%-ra.

   2024-02-10 - Raiffeisen Bank - Jóváírás akció 1 havi törlesztő vissza, 2024.02.10-től 2024.03.28-ig

   Személyi kölcsön Jóváírás akció indul, amelyben a bank egyhavi törlesztőrészletet, de maximum 100 000 forintot visszaad azoknak az ügyfeleinek, akik 2024. február 10-től 2024. március 28-ig legalább 1 millió forintot igényelnek, valamint a többi feltételnek is megfelelnek. 

   2024-02-09 - OTP Bank - Díjemelés 2024. április 1-től

   A 2024. február 9-i hirdetményekben előzetesen tájékoztatnak arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatal honlapján közzétett 2023. évi éves fogyasztói árindex 17,6%-os mértékével emelkednek a személyi kölcsönök díjai 2024. április 1-től.

   2024-02-09 - MBH Bank - Új, halasztott törlesztésű személyi kölcsön konstrukció

   A bank 2024.02.09-től bevezeti a Személyi kölcsönre vonatkozóan a halasztott törlesztésú konstrukciót, mely opcionálisan választható. Ilyenkor a hitel első és minden további törlesztőrészletének befizetése az eredeti esedékességhez képest 3 hónappal később szükséges. 

   2024-02-09 - K&H Bank - Kamatcsökkenés, elvárt jövedelem és min. hitelösszeg emelkedése

   2024. február 9-től a K&H kiemelt személyi kölcsön kamatát csökkenti a bank 17,99%-ról 15,99%-ra, a K&H személyi kölcsön kamata nem változik (továbbra is 19,99% lesz). A kiemelt személyi kölcsön esetében az elvárt jövedelem az eddigi 300 000 forintról 400 000 forintra emelkedik, és az igényelhető minimum hitelösszeg 1 millió forintról 1 500 000 forintra nő.

   2024-02-06 - CIB Bank - Előrelépő személyi kölcsön megszűnik

   A bank 2024. február 6-tól megszűnteti az Előrelépő Személyi Kölcsön értékesítését.

   2024-02-01 - UniCredit Bank - Akció meghosszabbítása, feltételeinek változása és hitelösszeg-változás

   2024. február 1-től az „Egy havi törlesztő visszajár” és az „Online Plusz 30 000 forint visszajár” promóciókat meghosszabbította a bank 2024 április 30-ig. Az „Online Plusz 30 000 forint visszajár” promoció feltételei változtak azzal, hogy mostantól legalább 1 500 000 Ft hitelösszeg igénylését várják el a visszatérítéshez. Továbbá a Fix Kamat személyi kölcsön igényléseknél már 10 millió forint feletti kölcsönösszeg esetén is elérhető a hitelfedezeti biztosítás.

   Fentieken túl a hirdetményben közzéteszik mostantól a lejárt követelések céljából indított eljárások díjait.

   2024-02-01 - MagNet Bank - Hitelösszeggel és futamidővel kapcsolatos változások

   2024. február 1-től a személyi kölcsönök legkisebb igényelhető összege 300 000 forintról 500 000 forintra emelkedik, valamint a futamidő mostantól csak az év egész számú többszöröse lehet.

   2024-02-01 - OTP Bank - Elvárt jövedelem változása, max. hitelösszeg emelkedése, kamatváltozás

   2024. febrár 1-től a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel és az Otthon Személyi Kölcsön esetében alkalmazott 300 000 forintos jövedelemelvárás 350 000 forintra emelkedik. 8 millió forintról 10 millió forintra emelte a bank a Személyi Kölcsön és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel maximum kölcsönösszegét. Az Otthon személyi kölcsön kamata 0,5 százalékponttal, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kamata pedig 0,49-0,5 százalékponttal csökkent a két alsó hitelösszegsávban.

   2024-02-01 - Erste Bank - Kamatcsökkenés

   2024. február 1-től a Most Extra Személyi Kölcsön kamatai hitelösszegsávtól és jövedelemsávtól függően 0,2-0,5 százalékponttal, a fogyasztóbarét személyi kölcsönöké 0,49-0,51 százalékponttal csökkentek.

   2024-01-16 - Erste Bank - Csökkent a kamat egy hitelösszegsávban

   2024. január 16-tól csökkent a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kamata 250 000 Ft jövedelemtől, 1,5-2,99 millió Ft hitelösszegsávban 66 és 84 hónap közötti futamidőben 16,25%-ról 16,13%-ra.

   2024-01-15 - Cetelem Bank - MFSZH kamatok csökkentek

   2024. január 15-től csökkentek a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kamatai, így jelenleg 13,35-16,47%-os kamattal, 14,20-17,77% THM-mel igényelhető.

   2024-01-15 - Raiffeisen Bank - Téli jóváírás akció 2024.01.15-től 2024.02.09-ig a bank meglévő ügyfeleinek

   2024. január 15-tól Téli jóváírás akció indul, amelyben a bank egyhavi törlesztőrészletet, de maximum 100 000 forintot visszaad azoknak az ügyfeleinek, akiknek 2024.01.14-én Raiffeisen Lakossági Forint Bankszámlájuk van, és február 9-ig legalább 1 millió forintot igényelnek, valamint a többi feltételnek is megfelelnek. 

   2024-01-15 - Cofidis - Akciós kamat január 15. és február 15. között

   A Cofidis Fogyasztóbarát Személyi Hitel kamata 2024. január 15. és február 15. között minden futamidő és hitelösszeg esetén egységesen 11,97% lesz, a THM pedig 12,67%. (Az akciós időszak előtti kamat: 14,65-14,93%, a THM 15,68-16,00% volt.)

   2024-01-01 - OTP Bank - Kamatcsökkenés

   2024. január 1-től a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kamata az alsó hitelösszegsávban csökkent 16,83%-ról 16,13%-ra. Az Otthon Személyi Kölcsönnél szintén az alsó hitelösszegsáv kamata csökkent 16,49%-ról 15,99%-ra.

   2024-01-01 - Erste Bank - Alacsonyabb kamatok a referenciakamat értékének változása miatt

   2024. január 1-től a fogyasztóbarát személyi hitelek kamata egyes hitelösszegsávokban csökkent a kamatváltoztatási mutató alapjául szolgáló ÁKK referenciakamat csökkenése miatt. Így mostantól  3 000 000 Ft 60 hónapra 200 000-249 999 Ft jövedelemmel 18,71% helyett 17,67%-os, míg 250 000 Ft feletti jövedelemmel változatlanul 17,03%-os THM-mel igényelhető.

   2024-01-01 - Cofidis - Fogyasztóbarát személyi hitel kamatcsökkenés

   2024. január 1-től a Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kamatai 14,83-15,78%-ról 14,65-14,93%-ra csökkentek hitelösszegtől és futamidőtől függően. A referencia THM (3 000 000 Ft, 60 hónapos futamidő) esetén 15,68% lett. 

   2023-12-29 - CIB Bank - Megszűnt kedvezménykategóriák

   2023. december 29-től a CIB EASY és a CIB PRO kamatkedvezmények megszűntek. Az elvárt minimálbér összege nem változott (154 280 Ft).

   2023-12-27 - Cetelem Bank - Nem igényelhető konstrukció 2024. január 1-15. között

   2024. január 1. és 15. között az 500 0003 000 000 Ft közötti hitelösszegű és 24-36 hónap futamidejű minősített fogyasztóbarát személyi hitel nem lesz igényelhető.

   2023-12-21 - Cofidis - Megszűnt az akciós kamat

   2023. december 20-án véget ért az akciós időszak a Cofidis MFSZH termékére, amiben egységesen 11,99%-os volt a kamat. 2023. ecember 21-től a kamatok az akciót megelőző időszak szintjére állnak vissza, azaz futamidőtől és hitelösszegtől függően 14,83-15,78%-ra.

   2023-12-12 - Erste Bank - Személyi kölcsön Téli online igénylési promóció

   Újraindult az online igénylési promóció Téli online igénylési promóció néven. Az akcióban 20 000 Ft értékű online Alza.hu utalványt kapnak ajándékba azok az ügyfelek, akik a bank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásán keresztül 2023.12.12. és 2024.02.12. között legalább 2 000 000 Ft összegű személyi kölcsönt igényelnek, és nyilatkoznak arról, hogy részt kívánnak venni az akcióban, továbbá hozzájárulnak, hogy személyes adataikat (név, lakcím, e-mail cím és telefonszám) a Grupo Marketinnova Hungría Kft.-nek átadják. Az akciót nem hirdették meg a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelekre.

  Itt találkozhattál velünk
  telex forbes Hold hvg szamlazz.hu hazipatika.hu