Fogyasztóbarát személyi kölcsön - ezzel járok a legjobban?

A teljes hiteligénylést is végig tudod vinni online a minősített fogyasztóbarát személyi hitellel. Megmutatjuk mi kell az igényléshez!

Fogyasztóbarát személyi kölcsön - ezzel járok a legjobban? Fogyasztóbarát személyi kölcsön - ezzel járok a legjobban?
Fogyasztóbarát személyi kölcsön - ezzel járok a legjobban? Fogyasztóbarát személyi kölcsön - ezzel járok a legjobban?

Pénzre lenne szükséged, lehetőleg gyorsan és ingatlanfedezet nélkül? Akkor a személyi kölcsönök között kell keresgélned. De mi az, hogy fogyasztóbarát személyi hitel? Miben más ez, mint egy sima személyi kölcsön és mikor éri meg ezt választani? Segítünk eligazodni, és azt is megmutatjuk, melyik banknál milyen feltételek mellett igényelheted online. Olvass tovább, itt mindent megtudhatsz!

Mi az a minősített személyi kölcsön, és ki minősíti?

2021. év elejétől elérhető a fogyasztóbarát lakáshitel párja, a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön is. Az előbbi pár éve már létezik, és a hitelfelvevők között népszerűnek számít.

2021-től pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lehetővé tette a fogyasztóbarát minősítést személyi kölcsönök számára is.

Azok a bankok, amelyek szeretnék a kínálatukba felvenni, pályázhatnak az MNB minősítésére. Ha a kölcsön megfelel az MNB által meghirdetett feltételeknek, akkor a bank használhatja a fogyasztóbarát kölcsön nevet és a hozzá járó logót is.

Mi a személyi kölcsön?

Személyi kölcsön keretében maximum 10 millió forintot igényelhetsz, bár a legtöbb banknál 7-8 millió forint az elérhető legnagyobb összeg. A futamidő pedig legfeljebb 10 év lehet, ami a gyakorlatban általában 7 vagy 8 év.

Nagy előnye a jelzálogalapú hitelekkel szemben, hogy nem kell hozzá ingatlanfedezet. Így a hiteligénylési folyamat is sokkal gyorsabb, akár napokon belül a számládon lehet a pénz.

Személyi kölcsön bármire

A kölcsönök alapvetően szabad felhasználásúak, de a bankok kínálhatják kifejezetten autóvásárlásra, hitelkiváltásra, sőt felújításra vagy bővítésre is.

Így személyi kölcsön és személyi kölcsön között is van eltérés. Más lehet a minimális elvárt jövedelem, az életkorra vonatkozó előírások, a hitelösszeg, a futamidő, a kamat, és más-más kedvezményeket kaphatsz attól függően, hogy mire használnád a pénzt.

Ez persze jó, de átlátni a sokféle kölcsön feltételeit, és választani közülük embert próbáló feladat lehet.

Az MNB célja a fogyasztóbarát minősítés bevezetésével éppen az, hogy megkönnyítse a választást a számtalan konstrukció közül.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök feltételei egységesek és áttekinthetőek, a törlesztőrészleteket pedig könnyen ki lehet számolni. Így könnyebben össze tudod őket hasonlítani és kiválaszthatod a neked megfelelőt.

Mutatunk is pár fogyasztóbarát kölcsönt, a kalkulátor alatt az útmutató folytatódik.

Lakáshitel kalkulátor
3 000 000 Ft hitelösszeggel, 5 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a havi nettó jövedelmed 300 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a kölcsönök keresése gombot!

Hitelösszeg
Ft
Minimum 500e, maximum 10m Ft
Futamidő
év
Min. 1 év, max. 8 év
Havi nettó jövedelmed
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  kölcsönöket...
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 60 262 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 7,9% Kamat: 7,50%
   Visszafizetendő 3 615 747 Ft
   THM 7,9% (kamat: 7,50%)
   Visszafizetendő 3 615 747 Ft
   Tovább
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 61 631 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,9% Kamat: 8,56%
   Visszafizetendő 3 697 832 Ft
   THM 8,9% (kamat: 8,56%)
   Visszafizetendő 3 697 832 Ft
   Tovább

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 61 636 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,9% Kamat: 8,56%
   Visszafizetendő 3 698 183 Ft
   THM 8,9% (kamat: 8,56%)
   Visszafizetendő 3 698 183 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 62 261 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,4% Kamat: 8,99%
   Visszafizetendő 3 735 630 Ft
   THM 9,4% (kamat: 8,99%)
   Visszafizetendő 3 735 630 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 64 170 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 11,1% Kamat: 10,29%
   Visszafizetendő 3 872 703 Ft
   THM 11,1% (kamat: 10,29%)
   Visszafizetendő 3 872 703 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 65 212 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 11,6% Kamat: 10,99%
   Visszafizetendő 3 912 739 Ft
   THM 11,6% (kamat: 10,99%)
   Visszafizetendő 3 912 739 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.

  9 feltétel amiért kedvező a fogyasztóbarát személyi kölcsön

  Ahhoz, hogy egy személyi kölcsön fogyasztóbarát legyen, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  1. A hitelcél szabad felhasználás vagy hitelkiváltás lehet.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönt bármire felhasználhatod, a bank nem szabja meg, hogy mire költheted. Akár több dolgot is fizethetsz belőle.

  Hitelkiváltásra is felhasználhatod. Ha a teljes összeget hitelkiváltásra szeretnéd használni, akkor a pénzt nem te kapod meg, hanem közvetlenül az a bank, ahol a korábbi hiteledet felvetted.

  Ha csak az összeg egy részét használnád egy régebbi hiteled kiváltására, akkor a bank először ellenőrizni fogja, hogy a korábbi hitelszerződésed lezárult, és a fennmaradó összeget csak ezután utalhatja a számládra.

  Fogyasztóbarát személyi hitelt igénylés számítógépen

  2. Online hiteligénylés

  A fogyasztóbarát kölcsönt online is végigviheted és egyszer sem kell bemenned a bankfiókba. Ha van megfelelő interneted, kamerád és minden technikai feltétel megvan, akkor úgy érkezhet meg a kölcsön a számládra, hogy ki sem kellett tenned a lábad otthonról.

  Vannak már olyan bankok, amelyek ezt lehetővé teszik sima piaci kölcsönök esetén is, de a fogyasztóbarát kölcsönöknél kötelező biztosítani az online hiteligénylést.

  Ráadásul nemcsak azoknak az ügyfeleknek, akik már eleve kapcsolatban állnak a bankkal, például van ott számlájuk vagy más hitelük és így személyesen is találkoztak már az ügyféllel, hanem új igénylőknek is.

  3. Annuitásos törlesztés

  Az annuitásos törlesztés kötelező eleme a fogyasztóbarát kölcsönöknek, de valójában ma már nem találsz olyan kölcsönt, ami nem felel meg ennek a feltételnek.

  Az annuitás azt jelenti, hogy a felvett kölcsönt havonta egyenlő részletekben kell törlesztened.

  4. Futamidő

  A fogyasztóbarát kölcsön futamideje maximum 7 év lehet.

  Ha a futamidő végére idősebb lennél, mint 70 éves, akkor a bank kérheti, hogy vonj be adóstársat, aki a futamidő végén fiatalabb mint 70 év.

  5. Kamat

  Fogyasztóbarát kölcsönt csak fix kamat mellett kínálhatnak a bankok. A kamat tehát a teljes futamidő alatt változatlan marad.

  6. Maximalizált költségek

  A kamatfelárnak is van felső határa. A referenciakamat és a kamatfelár együtt adják az ügyleti kamatot, azt, amit neked majd fizetned kell a kölcsön után.

  A fogyasztóbarát kölcsönök kamatfelára

  • 500 000 forint hitelösszegig legfeljebb 15%,
  • 500 000 forint hitel felett pedig legfeljebb 10% lehet.

  Ez bonyolultnak tűnhet, de valójában elég annyit tudnod, hogy ezeknek a kölcsönöknek a kamata jellemzően alacsonyabb, mint a piacon elérhető többi személyi kölcsöné.

  Ráadásul olyan időszakokban, amikor emelkednek a kamatok, ez egyre nagyobb előnyt jelent. A bankok igyekeznek megnyerni maguknak az ügyfeleket, így a kamat meghatározásakor nem mennek el a maximumig.

  7. Kedvezmények

  A bankok kamatkedvezményt adhatnak az ügyfeleknek. Ez átlagos kölcsönöknél is gyakori, az egyes konstrukciókhoz különböző kedvezmények tartozhatnak. Fogyasztóbarát kölcsönöknél az is egységes, hogy mihez kaphatod ezeket.

  Ha kamatkedvezményt szeretnél, ahhoz ezeket a feltételeket szabhatja a bank:

  • Számlát kell nyitnod a banknál, ahol a kölcsönt felveszed. A számlának lehet havi díja.
  • A bank kérheti, hogy havonta bizonyos összegű jövedelmet a nála vezetett számládra utaltass.
  • Kérheti, hogy köss fedezeti biztosítást. Hitelfedezeti biztosítást a banknál köthetsz. Arra szolgál, hogy ha valami okból – előre meghatározzák a szerződésben, hogy mik lehetnek ezek – nem tudod fizetni a kölcsön törlesztőrészleteit, akkor a biztosító kifizeti helyetted.

  A kedvezményeket a banknak a kölcsön teljes futamideje alatt adnia kell. Ha nem teljesíted valamelyik feltételt, például nem érkezik meg a jövedelmed a számlára, akkor arra az időszakra a kedvezményt nem kapod meg. Amint újra teljesíted a feltételeket, újra jár a kedvezmény.

  8. Maximált díjak

  A fogyasztóbarát kölcsönnél a bank csak folyósítási díjat számíthat fel, más költséged nem merülhet fel. Ezenkívül, ha a futamidő alatt bármikor előtörleszteni szeretnél, annak lehet még díja, ami a folyósítási díjhoz hasonlóan maximált.

  • A hitelfolyósítás díja legfeljebb a kölcsön összegének 0,75%-a lehet, de ha online igényled, akkor azért a bank semmit sem számíthat fel.
  • Az előtörlesztés díja nem lehet több, mint az előtörlesztett összeg 0,5%-a. Ha a futamidőből kevesebb, mint 1 év van hátra, akkor a bank az előtörlesztésért díjat nem kérhet.
  Egy férfi hitelszerződést kötött laptopon

  9. Maximált határidők

  Miután a bank befogadta a hitelkérelmedet, a folyósításig legfeljebb 3 munkanap telhet el, online hiteligénylésnél pedig 2 munkanap.

  A személyi kölcsön felvétele egyébként is gyorsan megy, de ezek a határidők biztosítják, hogy a pénz minél hamarabb a számládon lehessen.

  Nézzük meg, hogy ki kaphatja meg ezt a kölcsönt!

  Mikor igényelhetem a fogyasztóbarát személyi hitelt? – Általános feltételek

  A fogyasztóbarát kölcsön igénylésének nincsenek különleges feltételei. Akkor igényelheted, ha hitelképes vagy és megfelelő a jövedelmed. Személyi kölcsönhöz ingatlan-, vagy egyéb fedezetre nincs szükséged.

  A következő feltételek tehát minden kölcsönfelvételnél érvényesek.

  Nem lehetsz a negatív adósok listáján (KHR)

  A KHR, vagy Központi Hitelinformációs Rendszer tartja nyilván mindenki adatát, akinek élő hitelszerződése van.

  Ezenkívül tárolja azok adatait is, akiknek a mindenkori minimálbér összegénél magasabb hátralékuk van, és ezzel az összeggel legalább 3 hónapja tartoznak, illetve azok is szerepelnek itt, akik valamifajta csalást vagy visszaélést követtek el. Ezek az ügyfelek a KHR-ben negatív státuszt kapnak. A KHR-nek ez a része az, amit régen BAR listának hívtak.

  Mivel a személyi kölcsönnél a bank pénzét még fedezet sem biztosítja, a negatív KHR státuszt szigorúan veszik. Ha rajta vagy, kölcsönt biztosan nem kaphatsz.

  Megfelelő jövedelmed kell legyen

  Mivel a kölcsönt a jövedelmedből törleszted majd, a bank megvizsgálja, hogy mekkora összegből gazdálkodsz havonta, és az honnan származik.

  A bank nem minden típusú jövedelmet értékel ugyanúgy. Vannak olyan bevételek, amelyeket önállóan elfogad, de vannak olyanok is, amelyeket csak kiegészítésképpen számít be. Ezek mellett lennie kell olyan jövedelmednek is, amelyet önállóan is elfogadhatónak venne.

  Önállóan elfogadható jövedelmek például az alkalmazotti munkabér, a vállalkozásból származó jövedelem, öregségi nyugdíj, megbízási, közjegyzői vagy ügyvédi díjak.

  A kiegészítő jövedelmek azok, amelyek pótlólag elfogadhatók, de önállóan nem. Ilyen lehet például a GYES, GYED, CSED, a családi pótlék, az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem vagy az osztalék is.

  A munkaviszonyod sem mindegy, hogy milyen. A legjobb, ha határozatlan idejű, de ha elég hosszú ideje vagy már a munkahelyeden, vagy hosszabbították már a munkaszerződésed, akkor a határozott idejű is megfelel.

  Az egyes bankoknak saját szabályzata van az adósvizsgálatra, így a jövedelemmel kapcsolatos elvárásaikban lehetnek eltérések.

  Próbaidő alatt nem vehetsz fel személyi kölcsönt.

  A fizetésedhez képest nem lehet túl sok a törlesztő (JTM korlát)

  A jövedelmed nagysága sem mindegy. A bankoknak minimum elvárása is van, de a lényeg, hogy a kölcsön törlesztőrészletét ki kell tudnod fizetni belőle, és nem is akárhogyan.

  A JTM-korlát egy olyan mutatószám, aminek segítségével a bankok meghatározzák, hogy mennyi kölcsönt vehetsz fel. A bérednek ugyanis nem költheted akármekkora részét hitelek törlesztésére.

  A korlát alkalmazását jogszabály írja elő, a bankoknak tehát kötelező kiszámolniuk amikor kölcsönt vagy bármilyen hitelt igényelsz.

  Veszik az összes meglévő hiteled, hitelkereted után fizetett havi törlesztőrészletet, beleértve az új kölcsön törlesztőjét is, és ezt összehasonlítják az összes igazolt nettó jövedelmeddel.

  Személyi kölcsönnél

  • 500 000 forint alatti jövedelem esetén legfeljebb annak 50%-át,
  • 500 000 forint feletti jövedelem mellett pedig akár 60%-át is fordíthatod törlesztésre.

  Ez talán nem hangzik olyan rosszul, de jó, ha tudod, hogy a bankok óvatosak a hitelnyújtáskor. És persze te is nagyon rosszul járhatsz.

  Neked is érdemes átgondolnod, hogy mondjuk a jelenlegi béred feléből hogyan tudnál kijönni éveken át.

  A JTM-korlát tehát meghatározza a számodra elérhető legnagyobb összeget, azt, aminek a havi törlesztője még belefér a jövedelmedbe.

  Kíváncsi vagy a legjobb részre? Egy csomó dolog egységes a bankoknál, nézzük meg mik ezek!

  Egységesített hiteligénylési folyamatok

  A fogyasztóbarát kölcsönök nagy előnye piaci társaikkal szemben, hogy a folyamat elég egységes már attól kezdve, hogy érdeklődsz a kölcsön iránt.

  Szükséges dokumentumok

  Már a termékismertető is, amiben a kölcsön feltételeit megtalálod, egy egységes dokumentum, minden bankban ilyet kapsz.

  Ehhez adnak egy ellenőrző listát is, ami felsorolja az összes dokumentumot, ami kell az igényléshez. Ami ezen nincs rajta, azt a bank nem kérheti tőled.

  Az MNB külön honlapot is létrehozott a fogyasztóbarát személyi kölcsönnek, ahol tájékozódhatsz és kalkulátort is találsz.

  A munkáltatói igazolás mintát, amit egész biztosan mellékelned kell a hitelkérelemhez, az MNB honlapján is megtalálhatod. Ez az MNB saját formanyomtatványa, de minden banknak el kell fogadnia.

  Banki ajánlat

  Amikor összegyűjtöttél minden iratot és igazolást, a bank az ajánlatodat befogadja. Ez nem lehet rosszabb, mint az MNB kalkulátorban azon a napon legkedvezőbb ajánlat, ugyanilyen feltételek mellett.

  Ettől az ajánlattól a bank csak akkor térhet el, ha:

  • Felmerül valami olyan körülmény, amiről a bank nem tudott, és ami kizárja a szerződéskötést.
  • Valótlan adatokat adtál meg az igénylés során.
  • Nem nyújtottad be az összes szükséges dokumentumot.
  • Az ajánlatban adott kamattól a bank csak akkor térhet el, ha az ajánlatadás és a szerződés megkötése között több mint 0,75 százalékponttal változik a referenciakamat.

  A kölcsönszerződés akkor lép hatályba, ha minden feltételt teljesítettél.

  Ettől kezdve a bank 3 munkanapon belül folyósít, online ügyintézésnél 2 napon belül.

  Ha hitelkiváltásra és szabad felhasználásra is igényled a kölcsönt, akkor a szabad részt a bank 1 nappal azután utalja, hogy megkapja az igazolást az előző hiteled megszűnéséről.

  Egy nő laptopon levelet ír, hogy visszakapja a dokumentumait

  Dokumentumok visszakérése

  Ha a kölcsönszerződést mégsem kötöd meg a bankkal, akkor 7 napon belül visszakérhetsz minden olyan dokumentumot, amelyet aláírtál, vagy amelyet az adóstársad – ha van – aláírt. Ezt írásban kell kérned.

  Kapcsolódó szolgáltatások

  A bank nem írhatja neked elő a kölcsönszerződés feltételeként, hogy további bármilyen szerződést köss vagy térítésköteles szolgáltatást vegyél igénybe. Az ingyenes bankszámla nyitásán és az ingyenes netbanki szolgáltatáson kívül egyéb feltételt nem szabhat.

  Online szolgáltatások

  Az online hiteligényléshez a bank ügyintézője segítséget nyújthat elektronikusan vagy telefonon.

  Ezeket a szolgáltatásokat kell online elérhetővé tenni:

  • ügyfélazonosítás, amelynek során a bank meggyőződik arról, hogy valóban te vagy a hiteligénylő,
  • terméktájékoztató és ellenőrző lista,
  • a hitelkérelem és az ellenőrző listán szereplő dokumentumok és igazolások benyújtása,
  • kötelező tájékoztatások a kölcsönről,
  • ha a bank kamatkedvezményt ad, ha nála nyitsz havi díjas számlát, akkor ezt a számlát elektronikusan kell tudnod megnyitni és megszüntetni.

  A lényeg: Könnyebben össze tudod hasonlítani az ajánlatokat és a hitelfelvétel folyamatát, mert szerencsére ezek nagy része egységes az összes banknál.

  Nézzük meg azt ami nekünk a legjobban tetszik a fogyasztóbarát kölcsönöknél!

  Online hiteligénylés – milyen technikai feltételek szükségesek?

  Az egyes bankoknál eltérhetnek a szükséges technikai feltételek, de biztosan szükséged lesz egy megfelelően gyors, szélessávú internetre és egy kamerára.

  Mobiltelefon vagy tablet

  Ha a kölcsönt mobiltelefonon vagy tableten is igényelheted, akkor ahhoz otthoni, stabil internet is kell majd, a mobilnet nem megfelelő.

  Legalább Android 5.0 vagy Safari 11 legyen a készüléken.

  Minimum HD felbontású előlapi kamera.

  Google Chrome vagy Firefox böngésző.

  Asztali számítógép vagy notebook

  A mobilnet itt sem elfogadható, legalább 2 Mbit/1 Mbit sávszélességű internet szükséges, és egy HD felbontású webkamera.

  Windows 7 vagy annál frissebb operációs rendszer legyen a gépen.

  Jó, ha Chrome, Firefox, Opera vagy Safari 11 böngésződ van.

  Jól járok a fogyasztóbarát személyi hitellel?

  A banknak kötelessége felhívni a figyelmed a fogyasztóbarát személyi kölcsönre akkor is, ha te nem kérdezel rá. Ezenkívül, ha a te hitelcélodhoz van még kedvezőbb célzott kölcsön vagy lízingtermék, azt is ajánlania kell.

  Így tehát számodra nem járhat hátránnyal az, ha fogyasztóbarát kölcsönt kérsz, vagy ha épp egy másik hitelt választasz. De nem minden bank kínál fogyasztóbarát kölcsönt, és egyébként sem biztos, hogy a hitelcélodat is figyelembe véve neked ez felel meg a legjobban.

  Lehet, hogy egy olyan bank kínálatában, amelyik nem kínál fogyasztóbarát hitelt, találsz olyat, ami még olcsóbb vagy jobban a céljaidhoz igazodik.

  Ráadásul az online hitelfelvétel nagy előny, de nem egyedülálló a piacon, ma már több bank kínálja.

  Mik a fogyasztóbarát kölcsön előnyei és hátrányai?

  • Egységes feltételek
  • Egységes dokumentumok
  • Maximalizált költségek és díjak
  • Teljes egészében online hitelfelvétel
  • Nem biztos, hogy ez az elérhető legolcsóbb kölcsön
  • Nem biztos, hogy a hitelcélodnak ez a legmegfelelőbb
  • A bank online igénylésnél alacsonyabb hitelösszeget adhat, vagy szigorúbb feltételeket szabhat

  Ezeknél a bankoknál igényelhető a fogyasztóbarát személyi kölcsön

  A minősített fogyasztóbarát személyi hitelt (MSZH) jelenleg hét bank kínálja:

  1. Budapest Bank
  2. Cetelem
  3. Cofidis
  4. ERSTE Bank
  5. MKB Bank
  6. OTP Bank
  7. Takarékbank

  Budapest Bank

  A Budapest Bank havi nettó 250 000 forintos jövedelem mellett nyújt fogyasztóbarát személyi kölcsönt.

  Legalább 1 éves folyamatos munkaviszonyra vagy vállalkozói múltra lesz hozzá szükséged.

  25 és 60 év között igényelheted a kölcsönt.

  Online igényléskor a maximális hitelösszeg 6 millió forint, a minimum pedig 800 000 forint.

  A futamidő 1-5 év lehet.

  A bank kéri, hogy legyen nála vezetett számlád, vagy nyiss nála ingyenes számlát.

  Ha elektronikus segítség nélkül igényelnéd a kölcsönt, akkor bármilyen napszakban elérhető, ha ügyintézőre is szükséged van, akkor 9-17 óráig intézheted. Arra figyelj, hogy az azonosítást videóchat keretében végzik, azt csak munkaidőben teheted meg.

  Náluk hitelkiváltásra nem kérheted a fogyasztóbarát személyi kölcsönt, és társigénylőt nem vonhatsz be.

  Cetelem

  A Cetelemnél 20 éves kor felett igényelhetsz kölcsönt, és legalább 3 hónap folyamatos munkaviszony kell hozzá, próbaidő és felmondás alatt nem állhatsz.

  A hitelösszeg 500 000 forinttól 9 900 000 forintig terjedhet, a futamidő 2-7 év lehet.

  A bank nem kéri, hogy számlát nyiss nála.

  Nézzük meg egy hitelkalkulátorban is, hogy pontosan melyik banknak milyen törlesztői vannak. A kalkulátor alatt folytatjuk a többi bankkal.

  Lakáshitel kalkulátor
  3 000 000 Ft hitelösszeggel, 5 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a havi nettó jövedelmed 300 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a kölcsönök keresése gombot!

  Hitelösszeg
  Ft
  Minimum 500e, maximum 10m Ft
  Futamidő
  év
  Min. 1 év, max. 8 év
  Havi nettó jövedelmed
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   kölcsönöket...
   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 60 262 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 7,9% Kamat: 7,50%
    Visszafizetendő 3 615 747 Ft
    THM 7,9% (kamat: 7,50%)
    Visszafizetendő 3 615 747 Ft
    Tovább
   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 61 631 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 8,9% Kamat: 8,56%
    Visszafizetendő 3 697 832 Ft
    THM 8,9% (kamat: 8,56%)
    Visszafizetendő 3 697 832 Ft
    Tovább

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 61 636 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 8,9% Kamat: 8,56%
    Visszafizetendő 3 698 183 Ft
    THM 8,9% (kamat: 8,56%)
    Visszafizetendő 3 698 183 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 62 261 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 9,4% Kamat: 8,99%
    Visszafizetendő 3 735 630 Ft
    THM 9,4% (kamat: 8,99%)
    Visszafizetendő 3 735 630 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 64 170 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 11,1% Kamat: 10,29%
    Visszafizetendő 3 872 703 Ft
    THM 11,1% (kamat: 10,29%)
    Visszafizetendő 3 872 703 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 65 212 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 11,6% Kamat: 10,99%
    Visszafizetendő 3 912 739 Ft
    THM 11,6% (kamat: 10,99%)
    Visszafizetendő 3 912 739 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.

   Cofidis

   A Cofidis 3-7 éves futamidőre ad 3-10 millió forint kölcsönt.

   Sem számlát nem kell nyitnod, és a jövedelmed sem kell ide utalnod.

   Online önállóan is megkötheted a szerződést, ügyintéző segítsége nélkül. Ha szükséged van rá, az ügyintéző videóhívás keretében segít.

   Ha biztosítást is kötsz a hitelhez, akkor azt papír alapon kell aláírnod, de az ügyintézést elindíthatod online.

   Szóbeli szerződéskötéssel is kérheted a kölcsönt, de csak akkor, ha nincs társigénylő az ügyletben. Ez azt jelenti, hogy videóhíváson keresztül szóban nyilatkozol, hogy elfogadod a szerződést.

   Aláírhatsz papíralapon és elektronikusan is, ekkor a dokumentumot fel kell töltened a bank rendszerébe.

   Erste Bank

   Az Erste Banknál 1,5-10 millió forintig igényelhetsz fogyasztóbarát kölcsönt szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is.

   Ha hitelkiváltásra kéred, akkor a kölcsönösszegnek 5%-kal magasabbnak kell lennie mint a kiváltandó hitel összege, ha az ERSTÉ-nél felvett hiteledet váltanád ki, akkor 1 millió forinttal kell többet igényelned.

   A futamidő 48-84 hónap lehet.

   A minimum életkor 23 év, adóstársad is lehet, és minimum 200 000 forint nettó jövedelem szükséges.

   Számlát nem muszáj nyitnod a banknál.

   MKB Bank

   A legújabb szereplő a fogyasztóbarát személyi hitelek piacán.

   2-7 évre elérhető 1-7 millió forint kölcsön. Teljes körű online hitelfelvétel esetén az igényelhető hitelösszeg maximum 2 millió Ft lehet.

   18 és 70 év között igényelheted, de a hitel lejártakor nem lehetsz több, mint 72 éves. Adóstársat bevonhatsz, ha ezt nem tudod teljesíteni.

   Minimum 200 000 forint havi nettó jövedelem szükséges.

   Folyószámlát nyitnod nem muszáj, de ha nyitsz, akkor kamatkedvezményt kapsz, és az oda érkező jóváírás függvényében is.

   OTP Bank

   2-8 millió forintot igényelhetsz 61-84 hónapos futamidőre. Havi 300 000 forint nettó jövedelem mellett igényelheted.

   Felső korhatárt a bank nem határoz meg a kölcsön felvételekor, de ha 70 év felett vagy vagy leszel a szerződés lejártakor, akkor adóstársat kér bevonni.

   A kölcsönt szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is felhasználhatod.

   Takarékbank

   500 000 forint a legalacsonyabb, 7 millió forint a legmagasabb igényelhető hitelösszeg. Az igényléshez nettó 350 000 Ft jövedelmet várnak el.

   A futamidő 12-84 hónap lehet.

   18 éves kor felett igényelheted személyesen, de 21 év alatt és 70 év felett (a kölcsön lejáratakor) adóstársra is szükséged lesz.

   Online igénylésnél 21 év felett kell lenned, és a kölcsön lejáratakor 70 év felett nem lehetsz. Adóstársad nem lehet.

   A kölcsön szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is kérhető, online csak szabad felhasználásra.

   Maradtak kérdéseid?

   • Vannak a fogyasztóbarát személyi kölcsön felvételének különös feltételei?

    Nincsenek. Hitelképesnek kell lenned, és megfelelő jövedelemmel és munkaviszonnyal kell rendelkezned, mint bármely más kölcsönnél.

   • Olcsóbb a fogyasztóbarát személyi kölcsön, mint a többi piaci személyi kölcsön?

    Sok esetben igen. De ez nem jelenti, hogy neked ez a kedvezőbb. Érdemes alaposan szétnézni a bankok kínálatában és hitelkalkulátort használni.

   • Online hitelfelvételnél be kell mennem a bankba aláírni a szerződést?

    Nem. Az online hitelügyintézés a teljes folyamatra értendő. A hiteltájékoztatástól a szerződéskötésen át a kölcsön visszafizetéséig és a szerződés megszűnéséig a teljes folyamatot intézheted otthonról.
   • Vannak a banknak különleges elvárásai ha online igényelem a kölcsönt?

    A technikai feltételeken kívül nem kell különleges feltételeket teljesítened. Arra azért figyelj, hogy vannak bankok, amelyek alacsonyabb hitelösszeget adnak online igénylés esetén, és a hiteligénylés feltételei is szigorúbbak lehetnek, pl. magasabb jövedelmet várnak, vagy 18 helyett 23 éves az alsó életkori határ.
   Simondán Eszter
   Simondán Eszter
   Linkedin

   Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

   Tartalomjegyzék