UniCredit lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

Az UniCredit ügyfele vagy és szeretnéd tudni, hogy milyen jelzáloghiteleket kínálnak? Mutatjuk!

Az UniCredit Bank piaci kamatozású lakáshiteleket, szabad felhasználású hiteleket és minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket is kínál. Ezenkívül kamattámogatott hiteleket is találsz náluk, így CSOK Plusz is elérhető. A hiteleket 5 és 10 éves kamatperiódussal, vagy végig fix kamatozással igényelheted. Ha a banknál számlát nyitsz, és oda havi jóváírást vállalsz, kamatkedvezményt is kaphatsz. Útmutatónkban elolvashatod, miért érdemes valamelyik UniCredit lakáshitel mellett döntened.

Először bemutatjuk, milyen általános jellemzői vannak egy lakáshitelnek, és miben más ez, mint egy személyi kölcsön. Utána részletesen olvashatsz az UniCredit jelzáloghiteleiről.

Lakáshitel – nagyobb összeget hosszú futamidőre

A lakáshitelt, vagy más néven lakáscélú jelzáloghitelt általában akkor keresünk, ha valami nagyobb dolgot szeretnénk elérni, mint amilyen a lakásvásárlás vagy lakásépítés is. A lakásvásárlás vagy építés talán a legnagyobb összegű kiadásod életed során, és kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a banktól kölcsönzött pénz nélkül megvalósítsák.

A lakáshitel összege több tízmillió forint is lehet, a futamideje pedig akár 30 évre is nyúlhat.

Ezért olyan fontos, hogy neked szimpatikus bankot válassz, ahol jó feltételek mellett vehetsz fel hitelt, hiszen várhatóan sokáig leszel az ügyfelük.

Unicredit lakáshitel segítségével vásárolt lakás bejárati kulcsát nyújtja a lány

Az ár, azaz a kamat és THM fontos dolgok, és egy jól megválasztott hitellel milliókkal lehetsz beljebb, de az is lényeges, hogy jól érezd magad a bank ügyfeleként. Legyen könnyű felvenni a bankkal a kapcsolatot, legyenek segítőkészek a bank munkatársai, az ügyintézés pedig menjen gördülékenyen. Ezt ma már sok bank is tudja, és próbálnak megfelelő ügyfélélményt nyújtani.

A bank által előírt feltételekkel pedig azért érdemes tisztában lenned, mert a bankok nem ugyanolyan elvárásokat támasztanak a hitelfelvevőkkel szemben. Míg az egyik banknál gond nélkül kapnál hitelt, a másik elutasítja a kérelmedet.

A lakáshitelek kamata valamivel alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké. A személyi kölcsönök kamatai gyakran ott kezdődnek, ahol a lakáshiteleké a legmagasabbak. Ennek az az oka, hogy lakáshitelnél a felvett összegért cserébe biztosítékként felajánlasz egy ingatlant. Ez a fedezet, amire a bank zálogjogot jegyeztet be (innen a jelzáloghitel kifejezés) a hitel futamidejére.

A bank számára így a hitel biztonságosabb, mert ha te nem tudod fizetni a törlesztőrészleteket, a lakás elárverezésével a bank a pénzéhez juthat. Ezért a biztonságért cserébe alacsonyabb kamatot ad.

Ettől függetlenül a hitel összege elsősorban a jövedelmed nagyságától függ, mivel ez az, amiből majd törlesztened kell. Ingatlantól függetlenül, a banknak sem érdeke, hogy a lakás elárverezéséből szerezzen pénzt. Mindketten sokkal jobban jártok, ha a hiteledet rendben vissza tudod fizetni.

A bankot a hitelezésnél szabályok kötik

Ezek az adósságfék-szabályok, és jelenleg kettő van belőlük.

Az egyik a jövedelemre vonatkozik, a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagy JTM-korlát. Ennek értelmében a jövedelmed bizonyos százalékánál többet nem költhetsz hitelek törlesztésére, és ebben az összes futó kölcsönöd és hitelkereted benne van.

5 évnél rövidebb kamatperiódusú hiteleknél és 600 000 forint havi jövedelemig a béred 25%-át, 10 évnél hosszabb kamatperiódusnál és 600 000 forint jövedelem felett annak akár 60%-át is fizetheted törlesztőként a banknak.

A másik szabály a fedezetre vonatkozik, ez a Hitelfedezeti Mutató. A bank a fedezetként bevont ingatlan piaci értékének 80%-ánál több hitelt nem adhat. Ez a felső határ, de a bank ennél szigorúbb határt is szabhat.

A két feltételnek együtt kell teljesülnie, ez határozza meg, hogy mekkora hitelt kaphatsz.

Mire költhetem a felvett hitelt?

A lakáscélokba nemcsak a lakásvásárlás és az építkezés fér bele, hanem más, lakással kapcsolatos munkák is. A lakáshitel fedezete leggyakrabban az az ingatlan, ami miatt felveszed a hitelt, de a célingatlan és a fedezet nem feltétlenül ugyanaz. Ezekre használhatod a lakáshitelt:

 • Új vagy használt lakás vásárlása
 • Építés
 • Telekvásárlás
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő vásárlása vagy építése, bővítése
 • Használt lakás bővítése, korszerűsítése
 • Lakás felújítása
 • Lakáshitel kiváltása

Az UniCreditnél a szabad felhasználású jelzáloghiteleket is csak bizonyos lakáscélokra használhatod. Ez talán furcsán hangzik, de az UniCredit a hitele felhasználása szempontjából szigorú. Valódi szabadon felhasználható pénzt csak személyi kölcsön keretében ad, még a hitelkiváltásra igényelt hitel mellé sem igényelhetsz több pénzt. Ezt érdemes figyelembe venned, ha náluk szeretnél hitelt felvenni.

A hiteligényléshez az UniCredit kéri, hogy nyiss nála számlát. Szerencsére elég jó bankszámláik vannak.

Az UniCreditnél online nem intézheted a hiteligénylést, és előminősítés sincs, de a honlapjukon részletes kalkulátort találsz és visszahívást is kérhetsz.

Most megnézheted, hogy milyen kamatok mellett találsz hiteleket az UniCreditnél, utána rátérünk a részletes feltételekre.

UniCredit lakáshitel kalkulátor

A kalkulátorban állítsd be, hogy milyen összegű hitelre gondoltál, és ehhez mekkora jövedelmet tudnál igazolni. Így pontosabb találatot kapsz, mert a kalkulátor tud számolni a JTM-korláttal is.

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmetek
Meglévő gyermekek
Vállaltok további gyermeket?
1. gyerek születési idő
2. gyerek születési idő
3. gyerek születési idő
További beállítások
Bezár

Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  lakáshiteleket...
  Rendezés:
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 116 937 FtAz első hónapban 88 082 Ft
   THM 7,33% Kamat: 6,95%
   Visszafizetendő 28 051 708 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,29% - 8,79% • Hitel teljes díja: 13 051 708 Ft • Ebből kamat: 13 036 108 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,95%
  • Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 116 937 FtAz első hónapban 88 082 Ft
   THM 7,33% Kamat: 6,95%
   Visszafizetendő 28 051 708 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 168-240 hó • THM: 7,29% - 8,42% • Hitel teljes díja: 13 051 708 Ft • Ebből kamat: 13 036 108 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 6,95%
  • Lakáshitel
   Törlesztő 121 030 FtAz első hónapban 91 164 Ft
   THM 7,81% Kamat: 6,95%
   Visszafizetendő 29 032 972 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,66% - 9,65% • Hitel teljes díja: 14 032 972 Ft • Ebből kamat: 13 036 108 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,95%
  • Stabil Kamat lakáshitel
   Törlesztő 121 030 FtAz első hónapban 91 164 Ft
   THM 7,81% Kamat: 6,95%
   Visszafizetendő 29 032 972 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 168-240 hó • THM: 7,77% - 9,07% • Hitel teljes díja: 14 032 972 Ft • Ebből kamat: 13 036 108 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 6,95%
  4 / 4 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
  A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
  A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Ilyenek az UniCredit lakáshitelei más bankok hiteleihez képest

  Hasonlítsd össze az UniCredit hiteleit más bankok konstrukcióival.

  Bezár
  Hitelösszeg
  Futamidő
  Havi nettó jövedelmetek
  Meglévő gyermekek
  Vállaltok további gyermeket?
  1. gyerek születési idő
  2. gyerek születési idő
  3. gyerek születési idő
  További beállítások
  Bezár

  Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

  Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni

  
  				
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   lakáshiteleket...
   Rendezés:
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 116 937 FtAz első hónapban 88 082 Ft
    THM 7,33% Kamat: 6,95%
    Visszafizetendő 28 051 708 Ft
    Részletek
    átirányítunk partnerünk oldalára
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,29% - 8,79% • Hitel teljes díja: 13 051 708 Ft • Ebből kamat: 13 036 108 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,95%
   • Lakáshitel
    Törlesztő 109 778 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 6,50% Kamat: 6,18%
    Visszafizetendő 26 359 249 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    • Lakásvásárlási hitelek türelmi idővel - 2 évig alacsonyabb törlesztőrészlettel is
    Futamidő: 60-420 hó • THM: 6,45% - 12,02% • Hitel teljes díja: 11 359 249 Ft • Ebből kamat: 11 346 649 Ft • Kezdeti díj: 54 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,18%
   • Akciós MagNet Stabil Tízes Lakáshitel
    Törlesztő 110 845 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 6,76% Kamat: 6,30%
    Visszafizetendő 26 697 331 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 6,68% - 6,82% • Hitel teljes díja: 11 697 331 Ft • Ebből kamat: 11 602 731 Ft • Kezdeti díj: 94 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,30%
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 113 520 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 6,90% Kamat: 6,69%
    Visszafizetendő 27 244 836 Ft
    Részletek
    átirányítunk partnerünk oldalára
    Futamidő: 132-300 hó • THM: 7,01% • Hitel teljes díja: 12 244 836 Ft • Ebből kamat: 12 244 836 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,69%
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 113 520 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 6,99% Kamat: 6,69%
    Visszafizetendő 27 284 499 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 6,49% - 7,64% • Hitel teljes díja: 12 284 499 Ft • Ebből kamat: 12 244 836 Ft • Kezdeti díj: 103 063 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,69%
   • Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel)
    Törlesztő 113 520 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 7,02% Kamat: 6,69%
    Visszafizetendő 27 387 516 Ft
    Részletek
    átirányítunk partnerünk oldalára
    Futamidő: 60-360 hó • THM: 6,91% - 8,80% • Hitel teljes díja: 12 387 516 Ft • Ebből kamat: 12 244 836 Ft • Kezdeti díj: 58 320 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 6,69%
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 113 965 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 7,01% Kamat: 6,74%
    Visszafizetendő 27 364 305 Ft
    Részletek
    átirányítunk partnerünk oldalára
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 6,90% - 7,83% • Hitel teljes díja: 12 364 305 Ft • Ebből kamat: 12 351 705 Ft • Kezdeti díj: 58 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,74%
   • CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 115 255 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 7,15% Kamat: 6,79%
    Visszafizetendő 27 667 906 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    • 40 000 Ft-os jóváírás akció
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,11% - 9,16% • Hitel teljes díja: 12 667 906 Ft • Ebből kamat: 12 661 306 Ft • Kezdeti díj: 43 000 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,79%
   • 1x1 Lakáshitel
    Törlesztő 124 046 Ft Fix kamat
    THM 8,22% Kamat: 7,74%
    Visszafizetendő 29 771 070 Ft
    Részletek
    átirányítunk partnerünk oldalára
    Futamidő: 72-360 hó • THM: 8,20% - 8,37% • Hitel teljes díja: 14 771 070 Ft • Ebből kamat: 14 771 070 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 7,74%

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
   A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
   A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése

   Milyen lakáshiteleket kínál az UniCredit Bank?

   Az UniCredit hitelek érdekessége tehát, hogy lakáshitelt és szabad felhasználású jelzáloghitelt is igényelhetsz náluk, de a szabad felhasználású jelzáloghitelt is csak lakáscélokra használhatod, tehát ezek nem valódi szabad felhasználású hitelek.

   • A lakáshiteleket társasházi lakás vásárlására, családi ház (ikerház, sorház) vásárlására, építésére, lakás bővítésére, korszerűsítésére, felújítására vagy építési telek vásárlására költheted.
   • A szabad felhasználású jelzáloghitelt egyéb lakáscélra, például nyaraló, üdülő vásárlására, építésére, bővítésére,
   • A hitelkiváltási célú hitelt pedig lakáshitel kiváltására használhatod.
   • A minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket használt lakás vagy családi ház vásárlására, és lakáscélú hitel kiváltására veheted fel.

   Szabad felhasználású hitelt csak akkor folyósít neked a bank, ha a hitelkérelmi nyomtatványon nyilatkozol arról, hogy a hitelt lakáscélra fordítod.

   A hiteleket hitelkiváltásra is igényelheted

   A lakáscélú hitellel lakáscélú, a szabad felhasználású hitellel nem lakáscélú hitelt is kiválthatsz. Utóbbi lehet nem lakáscélú jelzáloghitel, személyi kölcsön, vagy az UniCredit banknál lévő hitelkártya vagy folyószámlahitel kiváltása.

   A hitelkiváltásra felvett hitelnek szabadon felhasználható része nem lehet, tehát nem vehetsz fel több pénzt, mint amennyi a kiváltandó hitelek miatti tartozásod.

   Az UniCredit együttműködési megállapodás alapján társasházi projekteket is finanszíroz. Ez azt jelenti, hogy olyan új lakást is vásárolhatsz, ami még nem készült el, és nincs rá használatbavételi engedély. Alapfeltétel, hogy a banknak megállapodása legyen az építtetővel. A hitelt legfeljebb 540 napos (nagyjából 1,5 éves) rendelkezésre tartási idővel igényelheted.

   Uniredit lakáshitellel megépült társasház járdával és fákkal

   UniCredit Lakáscélú és Szabad Felhasználású Jelzáloghitelek

   Ezek az UniCredit Bank piaci kamatozású jelzáloghitelei. A kamatperiódus szabad felhasználásnál 5 vagy 10 év, lakáscélnál csak 10 év lehet.

   A hitelek futamideje a kamatperiódustól, és a hitelcéltól függ.

   • Az 5 éves kamatperiódusú hitelt szabad felhasználásra 5-15 évre, hitelkiváltásra 5-10 évre,
   • A 10 éves kamatperiódusú hitelt lakáscélra 10-30 éves futamidőre, szabad felhasználásra csak 15 évre és hitelkiváltásra csak 10 évre tudod igényelni.

   A hitelösszeg lakáscélnál és szabad felhasználásnál is minimum 1 millió forint, maximum 60 millió forint, egyéb jelzáloghitel kiváltására pedig maximum 15 millió forint lehet.

   Ne feledd, hogy a hitelösszeg felső határát a jövedelmed és az ingatlan értéke határozza meg.

   A lakáscélú jelzáloghitelt türelmi idővel is igényelheted. A türelmi idő 6 vagy 12 hónap lehet.

   A türelmi idő hasznos lehet, de ne felejtsd el, hogy annak lejártával viszont, amikor elkezded törleszteni a hitelt, magasabb törlesztőrészlettel kell számolnod. Ezért nem javasoljuk, hogy türelmi idővel igényelj hitelt.

   A 10 éves kamatperiódusú hitel induló kamata valamivel alacsonyabb, mint az 5 évesé.

   Az UniCredit Banknál kamatkedvezményeket is kaphatsz, és díjvisszafizetési akciójuk is van.

   Kamatkedvezmények

   Aktív kamatkedvezmény

   1. Az UniCreditnél vezetett számládra havonta a teljes jövedelmed átutalását vállalod, ami legalább havi 200 000 forint (ez nem lehet UniCredit számlák közötti átvezetés), és
   2. A bankszámládhoz tartozó bankkártyáddal legalább havi 15 000 forint értékben vásárolsz.

   Prémium aktív kamatkedvezmény

   1. Az UniCredit bankszámládra a teljes havi jövedelmed - ami legalább 350 000 forint - érkezik átutalással, és
   2. Generali Hitelfedezeti Biztosítást kötsz a hiteledhez.

   TOP prémium aktív kedvezmény

   1. Az UniCredit bankszámládra a teljes havi jövedelmed átutalását vállalod, ami legalább 500 000 forint, és
   2. Generali Hitelfedezeti Biztosítást kötsz a hiteled mellé, és
   3. A fedezetül szolgáló ingatlanra az UniCredit Banknál új vagyonbiztosítást kötsz.

   A biztosítások díját csoportos beszedési megbízással kell teljesítened.

   A kamatkedvezményeket az első 2 hónapban automatikusan megkapod, a bank csak utána ellenőrzi a feltételek teljesülését.

   Elégedett ügyfél kezet fog UniCredites banki ügyintézővel miután a lakáshiteléhez díjvisszatérítést kap

   Díjvisszatérítési és díjelengedési akciók

   • A bank a hitelbiztosítéki érték megállapításának díját visszatéríti.
   • A műszaki szemle díját, a térképmásolat díját és a hitelösszeg utalásának díját elengedik.
   • A közjegyzői okirat díját, legfeljebb 50 000 forintot szintén visszakapod.

   Ha a hiteled a futamidő első 5 évében végtörleszted, akkor a díjkedvezményeket vissza kell fizetned.

   Ha együttműködési megállapodás alapján finanszírozott társasházi projekt keretében vásárolsz új lakást, és ehhez igényelsz hitelt, és a lakás a hitelszerződés megkötése után 90 napon belül elkészül, akkor a rendelkezésre tartási díjat a bank visszafizeti.

   Költségek

   A hitelfelvétellel díjak is együtt járnak. Ezek egy része a normál hitelfelvételi folyamattal kapcsolatos, például az ingatlannal kapcsolatos díjak, mások viszont nem. Ilyenek a szerződésmódosítási díj vagy a késedelmi díj, amelyeket csak akkor kell fizetned, ha felmerülnek.

   A fedezettel kapcsolatban felmerülő díjak:

   • Ingatlan értékbecslés díja, hitelbiztosítéki érték megállapításának díja. Családi ház, sorház vagy üdülő esetén 50 800 forint, lakás vagy telek esetén 44 450 forint.
   • Műszaki felülvizsgálati díj (építési hitel esetén szokott felmerülni) 25 400 forint.
   • Tulajdoni lap lekérése 3 000 forint.
   • Térképmásolat díja 3 000 forint.
   • Ingatlan földhivatali bejegyzése 12 600 forint.
   • Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hiteleknél utalással kapcsolatos díjat is felszámít a bank. Ennek a mértéke 0,5% alatt van.

   Az egyéb, nem feltétlen felmerülő díjak közé tartozik:

   • Szerződésmódosítás díja 35 280 forint.
   • Fedezetcsere vagy -kivonás díja 44 688 forint, és az értékbecslés díja.
   • Hiteligazolás kiadása 5 880 forint.
   • Rendelkezésre tartási díj 2%.
   • Késedelmi kamat.

   Ha előtörlesztenéd a hiteled, akkor 1,5% a díj, ha kamatfordulókor előtörlesztesz, és 2%, ha nem kamatfordulókor, vagy fix kamatozású hitelt előtörlesztesz.

   Unicredit stabil kamat lakáshitelből vásárolt családi ház

   Stabil Kamat hitel lakáscélra és szabad felhasználásra

   Ez a piaci kamatozású lakáshitel és a szabad felhasználású hitel fix kamat mellett kínált változata. Ne feledd, hogy a szabad felhasználás itt is egyes lakáscélokat jelent, és nem valódi szabad felhasználást.

   A hitel futamideje

   • Lakáscélra 5-20 év,
   • Szabad felhasználásra 5-15 év,
   • Egyéb célú hitelek kiváltására 5-10 év lehet.

   A Stabil Kamat hitelek kamata a futamidő végéig fix. A nagysága a futamidőtől függ, és két- vagy hároméves sávonként változik. Érdekesség, hogy nem feltétlenül csökken, ahogy nő a futamidő. A 11-13 évre felvett lakáshitel kamata például kedvezőbb is lehet, mint a 14-15 évre igényelt hitelé.

   Az elérhető hitelösszeg

   • Lakáscélú hitelnél 1 és 60 millió forint között van. Ezek a hitelek elérhetők 6 vagy 12 hónap türelmi idővel.
   • Szabad felhasználású hitelnél szintén 1 és 60 millió forint között lehet.
   • Egyéb célú hitelek kiváltásánál viszont csak 1 és 15 millió forint között lehet.

   A Stabil Kamat hitelekhez is kaphatsz kamatkedvezményt és érvényes rá jóváírási akció is.

   A kamatkedvezmények megegyeznek a Lakáscélú hitelek és Szabad felhasználású hitelek kedvezményeivel.

   Stabil Kamat hiteleknél díjvisszatérítést kaphatsz:

   • A Takarnet rendszerből lekért térképmásolat díját, és a műszaki szemlék díját a bank nem számítja fel.
   • A hitelbiztosítéki érték megállapítás díját a bank visszatéríti.
   • A közjegyzői okirat díját, legfeljebb 50 000 forintot folyósítás után 90 napon belül visszakapod.
   unicredit fogyasztóbarát lakáshitelből berendezett természetközeli nappali

   UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

   A fogyasztóbarát lakáshitel egy olyan, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített hitel, amelyet egyszerűsített feltételekkel, maximált költségek és határidők mellett vehetsz fel.

   A hitel egyik előnye a gyorsaság, a hiteldöntést a bank az értékbecslés elkészülte után 15 munkanapon belül meghozza, és ha minden folyósítási feltételt teljesítesz, akkor 2 napon belül a számládra kerül az igényelt pénz.

   A bank a fogyasztóbarát hiteleknél átvállalja a földhivatali ügyintézést. Kamatfordulókor ingyenesen módosíthatod a kamatperiódust és az előtörlesztési díjak is alacsonyak.

   Fogyasztóbarát lakáshitelt igényelhetsz:

   • Használt lakás vagy ház vásárlására és
   • Lakáscélú jelzáloghitel kiváltására.

   Fogyasztóbarát hitel esetében tehát az UniCredit nem kínálja a teljes lakáscél palettát.

   Az UniCredit a fogyasztóbarát hiteleket 10 éves kamatperiódussal kínálja, valamit Stabil Kamat verzióban fix futamidőre is.

   A hitelösszeg 1 és 80 millió forint között lehet.

   A futamidő:

   • 10 éves kamatperiódus esetén 10-30 év,
   • Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén 6-20 év lehet.

   A hitel feltétele, hogy az UniCredit banknál számlát nyiss.

   Ha a hitelt egyedül igényeled, akkor minimum 177 400 forint jövedelmet kell igazolnod, adóstárssal együtt elég a minimálbér összege.

   Kedvezmények és kamatkedvezmények

   • Az értékbecslés díját és a közjegyzői okirat díját (legfeljebb 50 000 forintot) a bank visszatérít.
   • Nincs átutalási díj.

   Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleknél az Aktív és a Prémium aktív kamatkedvezmények elérhetők.

   CSOK Plusz hitel

   Az UniCredit a CSOK Pluszt, a gyermekvállalás esetén igényelhető kamattámogatott lakáshitelt jelenleg csak használt lakás vásárlására kínálja.

   A CSOK Plusz minimum összege 1 millió forint. A lehetséges maximum a gyermekszámtól függ:

   • 1 gyermek mellé 15 millió forint
   • 2 gyermek mellé 30 millió forint
   • 3 gyermek mellé 50 millió forint igényelhető.

   Az összeg meghatározásánál a már meglévő és a vállalt gyermekeket együtt kell figyelembe venni.

   A CSOK Plusz futamideje 10 és 25 év között lehet, a kamat 3 százalék.

   A hiteligényléshez meg kell felelnetek a jogszabályi feltételeknek, és az ingatlanra vonatkozó elvárásokat is teljesíteni kell.

   A CSOK Plusz hitelhez induló díj kedvezmények is tartoznak.

   Milyen feltételeket kell teljesítenem, ha lakáshitelt szeretnék az UniCreditnél?

   Ahhoz, hogy az UniCreditnél hitelt kapj, nagykorúnak kell lenned, és a hitel lejáratakor nem lehetsz több, mint 65 éves.

   Az UniCredit adhat hitelt akkor is, ha a hitel lejáratának az évében a legnagyobb jövedelemmel rendelkező adós több, mint 65 éves, az egyéb jövedelemmel szereplő adós pedig több, mint 70, de csak akkor, ha a legmagasabb jövedelmű adós hitelfedezeti biztosítást is köt.

   Szükség van magyarországi telefonos elérhetőségre (a munkahelyi telefont nem fogadja el a bank), a minimálbér nettó összegét elérő jövedelemre és legalább 3 hónapos bankszámlamúltra.

   Nem szerepelhetsz a KHR-ben negatív státusszal, azaz nem lehet 90 napot meghaladó, a minimálbér összegénél nagyobb hiteltartozásod. Passzív státusz sem elfogadható.

   Adóstárs

   A hitelbe a kedvezőbb hitelbírálat vagy a magasabb felvehető összeg miatt adóstársat vonhatsz be, de legfeljebb még 1 főt. Az adóstársaddal nem kell egy háztartásban élned. A hitelügyletben ő veled egyenértékű adós lesz, és ugyanúgy teljesítenie kell a hitelfelvétel feltételeit.

   A bank a házastársadat vagy élettársadat kötelezően bevonja a hitelbe, kivéve például, ha van a házassági különvagyonról szerződésetek, vagy ha a fedezet adósként nem a tiéd. A hitelcél a jövőben sem lehet közös vagyon, és a hitel csak az adóst terhelheti.

   Az adóstársként nem bevont házastárs vagy élettárs sem szerepelhet a KHR-ben negatív státusszal.

   A hitelben adóstárs lesz az ingatlan tulajdonosa, ha az nem te vagy, ő a zálogkötelezett.

   Nem probléma, ha a fedezetnek haszonélvezője van, illetve özvegyi vagy tartási jog kapcsolódik hozzá, de ebben az esetben a jogosultakat is bevonja a bank a hitelbe.

   Banki ügyintéző mutatja papíron az unicredit hiteleknél az elfogadható jövedelmeket

   Milyen jövedelmeket fogad el az UniCredit Bank?

   Ha alkalmazottként dolgozol, és határozatlan idejű szerződésed van, akkor legalább 3 hónap munkaviszonyra lesz szükséged, ahol már nem vagy próbaidős.

   Az UniCredit a határozott idejű munkaviszonyt is elfogadja, ha legalább 6 hónapja ott dolgozol. Minimum 6 hónapos foglalkoztatási periódus és ugyanennyi hosszabbítási periódus szükséges. Ha a munkaviszonyod 6 hónapon belül lejár, akkor munkáltatói szándéknyilatkozatot is kér a bank.

   A vállalkozásokat az UniCredit két kategóriába osztja. A preferált vállalkozók az orvosok, gyógyszerészek, közjegyzők, bírósági végrehajtók, jogászok, ügyvédek, adószakértők, könyvvizsgálók mérnökök, informatikusok és statikusok. Esetükben 12 hónap vállalkozói múlt és 1 lezárt üzleti év szükséges.

   Minden más vállalkozásnál 24 hónap vállalkozói múltra, illetve 12 hónapos KATA múltra van szükség.

   Nyugdíjasként is kaphatsz hitelt.

   Az UniCredit önállóan elfogadja például:

   • Alkalmazotti jövedelem, illetmény, tiszteletdíj
   • Vállalkozásból származó jövedelem
   • KATA, egyéb vállalkozói kivét
   • Megbízási díj
   • Szolgálati járandóság
   • Öregségi, korengedményes vagy özvegyi nyugdíj,
   • Átmeneti bányászjáradék
   • Rokkantsági járadék és ellátás
   • Főállású anyasági ellátás
   • GYES, GYED, CSED
   • Olimpiai bajnokok járadéka
   • Termőföld örökjáradék.

   Kiegészítő jövedelmek

   Kiegészítő jövedelemként olyan jövedelmek jöhetnek szóba, amelyeket önállóan nem fogad el a bank, csak akkor, ha a fentiek mellett kiegészítésként kapod. Ilyenek:

   • Napidíj
   • Cafeteria
   • Üzemanyag-megtakarítás
   • Készenléti díj
   • Bérpótlékok, jutalék
   • Osztalék
   • Családi pótlék
   • Ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem
   • Néhány járadék

   A bank nem fogadja el például:

   • Külföldi alkalmazotti jövedelem
   • Külföldi nyugdíj
   • Teljesítménybér, mozgóbér
   • Túlórapótlék
   • Szociális segély
   • Bónusz, jutalom
   • Egyházi személyek jövedelmei
   • Balettművészeti járadék
   • Tartásdíj, gyermektartás
   • Költségtérítés
   • Nevelőszülői díj

   Milyen ingatlan lehet hitelcél és fedezet az UniCredit Banknál?

   Fedezetként olyan ingatlant ajánlhatsz fel, amely Magyarországon található, magánszemély tulajdonában van és önállóan forgalomképes.

   Egy hitelben legfeljebb 3 ingatlan szerepelhet fedezetként.

   Lakáscélú hiteleknél a bank az ingatlan értékének 80%-ánál több hitelt nem adhat, de ha pótfedezetet is fel tudsz ajánlani, akkor akár önrész nélkül is kaphatsz hitelt.

   A fedezetre vagyonbiztosítást kell kötnöd, ha építesz, akkor építési-szerelési biztosítást.

   Az elsődleges fedezet lehet belterületen vagy külterületen lévő családi ház, lakás, hétvégi ház, nyaraló vagy üdülő. A fedezet forgalmi értéke legalább 5-5,5 millió forint legyen.

   Építési telek is elfogadható, ennek a piaci értéke el kell, hogy érje a 2,5 millió forintot.

   Az épület lehet vályogház, vegyes falazatú tanya, készház vagy könnyűszerkezetes lakóépület is, de itt az ingatlan kora is számít.

   Az UniCredit irodát, sőt kastélyt is elfogad fedezetként, utóbbi nem lehet műemlék.

   Másodlagos fedezet csak belterületi, önálló helyrajzi számmal rendelkező vagy lakóingatlanhoz kapcsolódó garázs vagy tároló lehet.

   Szükséges dokumentumok

   A fedezettel kapcsolatban szükséged lesz egy sor dokumentumra. Ilyenek:

   • Tulajdoni lap
   • Térképmásolat
   • Ingatlan alaprajza
   • Osztatlan közös tulajdon esetén megosztási szerződés és vázrajz
   • Lakásnál társasházi alapító okirat

   Maradtak kérdéseid?

   • Igényelhetek az UniCredit Banknál online lakáshitelt?

    Nem. Lakáshitelt egyik banknál sem igényelhetsz teljes mértékben online, de van, ahol a szerződéskötésig elviheted a hiteligénylést online. Az UniCreditnél találsz részletes kalkulátort, és visszahívást kérhetsz. Az igénylés többi részét személyesen tudod intézni.
   • Elérhetők az UniCreditnél kedvezmények?

    Igen, kamatkedvezmények és jóváírási akciók is vannak. A hitel felvételéhez számlát kell nyitnod a banknál. Kedvezményt akkor kapsz, ha jóváírást teljesítesz a számládra, és ha hitelfedezeti biztosítást kötsz a Generalinál.
   • Felvehetek az UniCreditnél minősített fogyasztóbarát lakáshitelt?

    Igen, az UniCredit 10 éves kamatperiódus mellett, illetve végig fix kamatozással kínál fogyasztóbarát lakáshitelt.
   Gergely Péter
   Gergely Péter pénzügyi szakértő
   Linkedin
   Gergely Péter pénzügyi szakértő

   Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

   • UniCredit lakáshitel termékváltozás összefoglalók

    2024-07-01 - UniCredit Bank - Referenciakamat változása

    2024. július 1-től emelkedik a támogatott lakáshitelek kamata az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) által közzétett aukciós átlaghozamok változása alapján.

    2024-06-01 - UniCredit Bank - Partner Csomag kedvezmény meghosszabbítása és referenciakamatok aktualizálása

    2024. június 1-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata az 1 és 5 éves ÁKKH változott. A Partner Csomag akciókat meghosszabbították a 2024. június 1-4. közötti időszakra.

    2024-05-02 - UniCredit Bank - Jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak mértékének módosulása kapcsán pontosítás

    Amennyiben a hiteligényléshez további fedezet(ek) bevonása szükséges, abban az esetben a bank a több fedezet esetén felszámított hitelbiztosítéki érték megállapítási díjak közül a legmagasabb díj értékét téríti vissza. 

    Továbbá a bank 2023.10.09-től 2024.12.31-ig, vagy visszavonásig a hitelösszeg utalásával kapcsolatos díjat nem számítja fel.

    2024-05-01 - UniCredit Bank - Referenciakamatok aktualizálása

    2024. május 1-től az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) által közzétett aukciós átlaghozamok változása alapján módosultak a kamatok.

   Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók ajánlatait is!