UniCredit lakáshitel 2023 - kalkulátor és feltételek

Az UniCredit ügyfele vagy és szeretnéd tudni, hogy milyen jelzáloghiteleket kínálnak? Mutatjuk!

Gergely Péter– frissítve 2023. október 26.

Az UniCredit Bank piaci kamatozású lakáshiteleket, szabad felhasználású hiteleket és minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket is kínál. Ezenkívül kamattámogatott hiteleket is találsz náluk, így CSOK hitel is elérhető. A hiteleket 5 és 10 éves kamatperiódussal, vagy végig fix kamatozással igényelheted. Ha a banknál számlát nyitsz, és oda havi jóváírást vállalsz, kamatkedvezményt is kaphatsz. Útmutatónkban elolvashatod, miért érdemes valamelyik UniCredit lakáshitel mellett döntened.

Először bemutatjuk, milyen általános jellemzői vannak egy lakáshitelnek, és miben más ez, mint egy személyi kölcsön. Utána részletesen olvashatsz az UniCredit jelzáloghiteleiről.

Lakáshitel – nagyobb összeget hosszú futamidőre

A lakáshitelt, vagy más néven lakáscélú jelzáloghitelt általában akkor keresünk, ha valami nagyobb dolgot szeretnénk elérni, mint amilyen a lakásvásárlás vagy lakásépítés is. A lakásvásárlás vagy építés talán a legnagyobb összegű kiadásod életed során, és kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a banktól kölcsönzött pénz nélkül megvalósítsák.

A lakáshitel összege több tízmillió forint is lehet, a futamideje pedig akár 30 évre is nyúlhat.

Ezért olyan fontos, hogy neked szimpatikus bankot válassz, ahol jó feltételek mellett vehetsz fel hitelt, hiszen várhatóan sokáig leszel az ügyfelük.

Unicredit lakáshitel segítségével vásárolt lakás bejárati kulcsát nyújtja a lány

Az ár, azaz a kamat és THM fontos dolgok, és egy jól megválasztott hitellel milliókkal lehetsz beljebb, de az is lényeges, hogy jól érezd magad a bank ügyfeleként. Legyen könnyű felvenni a bankkal a kapcsolatot, legyenek segítőkészek a bank munkatársai, az ügyintézés pedig menjen gördülékenyen. Ezt ma már sok bank is tudja, és próbálnak megfelelő ügyfélélményt nyújtani.

A bank által előírt feltételekkel pedig azért érdemes tisztában lenned, mert a bankok nem ugyanolyan elvárásokat támasztanak a hitelfelvevőkkel szemben. Míg az egyik banknál gond nélkül kapnál hitelt, a másik elutasítja a kérelmedet.

A lakáshitelek kamata valamivel alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké. A személyi kölcsönök kamatai gyakran ott kezdődnek, ahol a lakáshiteleké a legmagasabbak. Ennek az az oka, hogy lakáshitelnél a felvett összegért cserébe biztosítékként felajánlasz egy ingatlant. Ez a fedezet, amire a bank zálogjogot jegyeztet be (innen a jelzáloghitel kifejezés) a hitel futamidejére.

A bank számára így a hitel biztonságosabb, mert ha te nem tudod fizetni a törlesztőrészleteket, a lakás elárverezésével a bank a pénzéhez juthat. Ezért a biztonságért cserébe alacsonyabb kamatot ad.

Ettől függetlenül a hitel összege elsősorban a jövedelmed nagyságától függ, mivel ez az, amiből majd törlesztened kell. Ingatlantól függetlenül, a banknak sem érdeke, hogy a lakás elárverezéséből szerezzen pénzt. Mindketten sokkal jobban jártok, ha a hiteledet rendben vissza tudod fizetni.

A bankot a hitelezésnél szabályok kötik

Ezek az adósságfék-szabályok, és jelenleg kettő van belőlük.

Az egyik a jövedelemre vonatkozik, a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagy JTM-korlát. Ennek értelmében a jövedelmed bizonyos százalékánál többet nem költhetsz hitelek törlesztésére, és ebben az összes futó kölcsönöd és hitelkereted benne van.

5 évnél rövidebb kamatperiódusú hiteleknél és 600 000 forint havi jövedelemig a béred 25%-át, 10 évnél hosszabb kamatperiódusnál és 600 000 forint jövedelem felett annak akár 60%-át is fizetheted törlesztőként a banknak.

A másik szabály a fedezetre vonatkozik, ez a Hitelfedezeti Mutató. A bank a fedezetként bevont ingatlan piaci értékének 80%-ánál több hitelt nem adhat. Ez a felső határ, de a bank ennél szigorúbb határt is szabhat.

A két feltételnek együtt kell teljesülnie, ez határozza meg, hogy mekkora hitelt kaphatsz.

Mire költhetem a felvett hitelt?

A lakáscélokba nemcsak a lakásvásárlás és az építkezés fér bele, hanem más, lakással kapcsolatos munkák is. A lakáshitel fedezete leggyakrabban az az ingatlan, ami miatt felveszed a hitelt, de a célingatlan és a fedezet nem feltétlenül ugyanaz. Ezekre használhatod a lakáshitelt:

 • Új vagy használt lakás vásárlása
 • Építés
 • Telekvásárlás
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő vásárlása vagy építése, bővítése
 • Használt lakás bővítése, korszerűsítése
 • Lakás felújítása
 • Lakáshitel kiváltása

Az UniCreditnél a szabad felhasználású jelzáloghiteleket is csak bizonyos lakáscélokra használhatod. Ez talán furcsán hangzik, de az UniCredit a hitele felhasználása szempontjából szigorú. Valódi szabadon felhasználható pénzt csak személyi kölcsön keretében ad, még a hitelkiváltásra igényelt hitel mellé sem igényelhetsz több pénzt. Ezt érdemes figyelembe venned, ha náluk szeretnél hitelt felvenni.

A hiteligényléshez az UniCredit kéri, hogy nyiss nála számlát. Szerencsére elég jó bankszámláik vannak.

Az UniCreditnél online nem intézheted a hiteligénylést, és előminősítés sincs, de a honlapjukon részletes kalkulátort találsz és visszahívást is kérhetsz.

Most megnézheted, hogy milyen kamatok mellett találsz hiteleket az UniCreditnél, utána rátérünk a részletes feltételekre.

UniCredit lakáshitel kalkulátor

A kalkulátorban állítsd be, hogy milyen összegű hitelre gondoltál, és ehhez mekkora jövedelmet tudnál igazolni. Így pontosabb találatot kapsz, mert a kalkulátor tud számolni a JTM-korláttal is.

Vissza
Hitelösszeg
Futamidő
Család nettó jövedelme
Gyermekek
További beállítások
Bezár

A kalkulációhoz választhatsz még az alábbiak közül, aztán nyomd meg a Hitelek keresése gombot!

Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  lakáshiteleket...
  Rendezés:
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 122 948 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 8,04% Kamat: 7,60%
   Visszafizetendő 29 496 442 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,99% - 9,52% • Hitel teljes díja: 14 496 442 Ft • Ebből kamat: 14 480 842 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,60%
  • Stabil Kamat lakáshitel
   Törlesztő 124 920 Ft Fix kamat
   THM 8,27% Kamat: 7,81%
   Visszafizetendő 29 970 516 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Futamidő: 168-240 hó • THM: 8,23% - 9,39% • Hitel teljes díja: 14 970 516 Ft • Ebből kamat: 14 954 916 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 7,81%
  • Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 124 920 Ft Fix kamat
   THM 8,27% Kamat: 7,81%
   Visszafizetendő 29 970 516 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Futamidő: 168-240 hó • THM: 8,22% - 9,39% • Hitel teljes díja: 14 970 516 Ft • Ebből kamat: 14 954 916 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 7,81%
  • Lakáshitel
   Törlesztő 127 251 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 8,54% Kamat: 7,60%
   Visszafizetendő 30 528 271 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Futamidő: 120-360 hó • THM: 8,38% - 10,41% • Hitel teljes díja: 15 528 271 Ft • Ebből kamat: 14 480 842 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,60%
  4 / 4 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
  A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
  A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Ilyenek az UniCredit lakáshitelei más bankok hiteleihez képest

  Hasonlítsd össze az UniCredit hiteleit más bankok konstrukcióival.

  Vissza
  Hitelösszeg
  Futamidő
  Család nettó jövedelme
  Gyermekek
  További beállítások
  Bezár

  A kalkulációhoz választhatsz még az alábbiak közül, aztán nyomd meg a Hitelek keresése gombot!

  Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

  Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni

  
  				
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   lakáshiteleket...
   Rendezés:
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 122 948 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,04% Kamat: 7,60%
    Visszafizetendő 29 496 442 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,99% - 9,52% • Hitel teljes díja: 14 496 442 Ft • Ebből kamat: 14 480 842 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,60%
   • Lakáshitel
    Törlesztő 118 458 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 7,54% Kamat: 7,14%
    Visszafizetendő 28 442 510 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    • Lakásvásárlási hitelek türelmi idővel - 2 évig alacsonyabb törlesztőrészlettel is
    Futamidő: 60-420 hó • THM: 7,49% - 13,16% • Hitel teljes díja: 13 442 510 Ft • Ebből kamat: 13 429 910 Ft • Kezdeti díj: 54 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,14%
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 122 588 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,05% Kamat: 7,69%
    Visszafizetendő 29 500 828 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,87% - 9,06% • Hitel teljes díja: 14 500 828 Ft • Ebből kamat: 14 421 028 Ft • Kezdeti díj: 58 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,69%
   • CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 122 638 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,02% Kamat: 7,59%
    Visszafizetendő 29 439 634 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    • 40 000 Ft-os jóváírás akció
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,98% - 10,07% • Hitel teljes díja: 14 439 634 Ft • Ebből kamat: 14 433 034 Ft • Kezdeti díj: 43 000 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,59%
   • Akciós MagNet Stabil Tízes Lakáshitel
    Törlesztő 122 731 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,19% Kamat: 7,60%
    Visszafizetendő 29 513 114 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    • Minden új ügyfél után 1 facsemetét ültet a bank
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 8,10% - 8,42% • Hitel teljes díja: 14 513 114 Ft • Ebből kamat: 14 455 514 Ft • Kezdeti díj: 94 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,60%
   • 1x1 Lakáshitel
    Törlesztő 124 612 Ft Fix kamat
    THM 8,29% Kamat: 7,80%
    Visszafizetendő 29 906 790 Ft
    Részletek
    a bank oldalán
    Futamidő: 132-360 hó • THM: 8,27% - 8,34% • Hitel teljes díja: 14 906 790 Ft • Ebből kamat: 14 906 790 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 7,80%

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 122 126 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,00% Kamat: 7,64%
    Visszafizetendő 29 344 936 Ft
    Ismerd meg!
    Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,93% - 8,59% • Hitel teljes díja: 14 344 936 Ft • Ebből kamat: 14 310 311 Ft • Kezdeti díj: 90 786 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,64%
   • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
    Törlesztő 123 605 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,09% Kamat: 7,80%
    Visszafizetendő 29 665 297 Ft
    Ismerd meg!
    Futamidő: 132-300 hó • THM: 8,08% • Hitel teljes díja: 14 665 297 Ft • Ebből kamat: 14 665 297 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,80%
   • Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel)
    Törlesztő 123 605 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 8,22% Kamat: 7,80%
    Visszafizetendő 29 838 457 Ft
    Ismerd meg!
    Futamidő: 180-360 hó • THM: 7,99% - 10,26% • Hitel teljes díja: 14 838 457 Ft • Ebből kamat: 14 665 297 Ft • Kezdeti díj: 58 320 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,80%

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
   A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
   A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése

   Milyen lakáshiteleket kínál az UniCredit Bank?

   Az UniCredit hitelek érdekessége tehát, hogy lakáshitelt és szabad felhasználású jelzáloghitelt is igényelhetsz náluk, de a szabad felhasználású jelzáloghitelt is csak lakáscélokra használhatod, tehát ezek nem valódi szabad felhasználású hitelek.

   • A lakáshiteleket társasházi lakás vásárlására, családi ház (ikerház, sorház) vásárlására, építésére, lakás bővítésére, korszerűsítésére, felújítására vagy építési telek vásárlására költheted.
   • A szabad felhasználású jelzáloghitelt egyéb lakáscélra, például nyaraló, üdülő vásárlására, építésére, bővítésére,
   • A hitelkiváltási célú hitelt pedig lakáshitel kiváltására használhatod.
   • A minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket használt lakás vagy családi ház vásárlására, és lakáscélú hitel kiváltására veheted fel.

   Szabad felhasználású hitelt csak akkor folyósít neked a bank, ha a hitelkérelmi nyomtatványon nyilatkozol arról, hogy a hitelt lakáscélra fordítod.

   A hiteleket hitelkiváltásra is igényelheted

   A lakáscélú hitellel lakáscélú, a szabad felhasználású hitellel nem lakáscélú hitelt is kiválthatsz. Utóbbi lehet nem lakáscélú jelzáloghitel, személyi kölcsön, vagy az UniCredit banknál lévő hitelkártya vagy folyószámlahitel kiváltása.

   A hitelkiváltásra felvett hitelnek szabadon felhasználható része nem lehet, tehát nem vehetsz fel több pénzt, mint amennyi a kiváltandó hitelek miatti tartozásod.

   Az UniCredit együttműködési megállapodás alapján társasházi projekteket is finanszíroz. Ez azt jelenti, hogy olyan új lakást is vásárolhatsz, ami még nem készült el, és nincs rá használatbavételi engedély. Alapfeltétel, hogy a banknak megállapodása legyen az építtetővel. A hitelt legfeljebb 540 napos (nagyjából 1,5 éves) rendelkezésre tartási idővel igényelheted.

   Uniredit lakáshitellel megépült társasház járdával és fákkal

   UniCredit Lakáscélú és Szabad Felhasználású Jelzáloghitelek

   Ezek az UniCredit Bank piaci kamatozású jelzáloghitelei. A kamatperiódus szabad felhasználásnál 5 vagy 10 év, lakáscélnál csak 10 év lehet.

   A hitelek futamideje a kamatperiódustól, és a hitelcéltól függ.

   • Az 5 éves kamatperiódusú hitelt szabad felhasználásra 5-15 évre, hitelkiváltásra 5-10 évre,
   • A 10 éves kamatperiódusú hitelt lakáscélra 10-30 éves futamidőre, szabad felhasználásra csak 15 évre és hitelkiváltásra csak 10 évre tudod igényelni.

   A hitelösszeg lakáscélnál és szabad felhasználásnál is minimum 1 millió forint, maximum 60 millió forint, egyéb jelzáloghitel kiváltására pedig maximum 15 millió forint lehet.

   Ne feledd, hogy a hitelösszeg felső határát a jövedelmed és az ingatlan értéke határozza meg.

   A lakáscélú jelzáloghitelt türelmi idővel is igényelheted. A türelmi idő 6 vagy 12 hónap lehet.

   A türelmi idő hasznos lehet, de ne felejtsd el, hogy annak lejártával viszont, amikor elkezded törleszteni a hitelt, magasabb törlesztőrészlettel kell számolnod. Ezért nem javasoljuk, hogy türelmi idővel igényelj hitelt.

   A 10 éves kamatperiódusú hitel induló kamata valamivel alacsonyabb, mint az 5 évesé.

   Az UniCredit Banknál kamatkedvezményeket is kaphatsz, és díjvisszafizetési akciójuk is van.

   Kamatkedvezmények

   Aktív kamatkedvezmény

   1. Az UniCreditnél vezetett számládra havonta a teljes jövedelmed átutalását vállalod, ami legalább havi 200 000 forint (ez nem lehet UniCredit számlák közötti átvezetés), és
   2. A bankszámládhoz tartozó bankkártyáddal legalább havi 15 000 forint értékben vásárolsz.

   Prémium aktív kamatkedvezmény

   1. Az UniCredit bankszámládra a teljes havi jövedelmed - ami legalább 350 000 forint - érkezik átutalással, és
   2. Generali Hitelfedezeti Biztosítást kötsz a hiteledhez.

   TOP prémium aktív kedvezmény

   1. Az UniCredit bankszámládra a teljes havi jövedelmed átutalását vállalod, ami legalább 500 000 forint, és
   2. Generali Hitelfedezeti Biztosítást kötsz a hiteled mellé, és
   3. A fedezetül szolgáló ingatlanra az UniCredit Banknál új vagyonbiztosítást kötsz.

   A biztosítások díját csoportos beszedési megbízással kell teljesítened.

   A kamatkedvezményeket az első 2 hónapban automatikusan megkapod, a bank csak utána ellenőrzi a feltételek teljesülését.

   Elégedett ügyfél kezet fog UniCredites banki ügyintézővel miután a lakáshiteléhez díjvisszatérítést kap

   Díjvisszatérítési és díjelengedési akciók

   • A bank a hitelbiztosítéki érték megállapításának díját visszatéríti.
   • A műszaki szemle díját, a térképmásolat díját és a hitelösszeg utalásának díját elengedik.
   • A közjegyzői okirat díját, legfeljebb 50 000 forintot szintén visszakapod.

   Ha a hiteled a futamidő első 5 évében végtörleszted, akkor a díjkedvezményeket vissza kell fizetned.

   Ha együttműködési megállapodás alapján finanszírozott társasházi projekt keretében vásárolsz új lakást, és ehhez igényelsz hitelt, és a lakás a hitelszerződés megkötése után 90 napon belül elkészül, akkor a rendelkezésre tartási díjat a bank visszafizeti.

   Ökokedvezmény

   Ha a hitelt felújításra vennéd igénybe, és a fejújítás, korszerűsítés után az ingatlan legalább CC energetikai besorolást elér, akkor 0,5% kamatkedvezményt kapsz a hitel teljes futamidejére.

   Költségek

   A hitelfelvétellel díjak is együtt járnak. Ezek egy része a normál hitelfelvételi folyamattal kapcsolatos, például az ingatlannal kapcsolatos díjak, mások viszont nem. Ilyenek a szerződésmódosítási díj vagy a késedelmi díj, amelyeket csak akkor kell fizetned, ha felmerülnek.

   A fedezettel kapcsolatban felmerülő díjak:

   • Ingatlan értékbecslés díja, hitelbiztosítéki érték megállapításának díja. Családi ház, sorház vagy üdülő esetén 50 800 forint, lakás vagy telek esetén 44 500 forint.
   • Műszaki felülvizsgálti díj (építési hitel esetén szokott felmerülni) 25 400 forint.
   • Tulajdoni lap lekérése 3 000 forint.
   • Térképmásolat díja 3 000 forint.
   • Ingatlan földhivatali bejegyzése 12 600 forint.
   • Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hiteleknél utalással kapcsolatos díjat is felszámít a bank. Ennek a mértéke 0,5% alatt van.

   Az egyéb, nem feltétlen felmerülő díjak közé tartozik:

   • Szerződésmódosítás díja 30 000 forint.
   • Fedezetcsere vagy -kivonás díja 38 000 forint, és az értékbecslés díja.
   • Hiteligazolás kiadása 5 000 forint.
   • Rendelkezésre tartási díj 2%.
   • Késedelmi kamat.

   Ha előtörlesztenéd a hiteled, akkor 1,5% a díj, ha kamatfordulókor előtörlesztesz, és 2%, ha nem kamatfordulókor, vagy fix kamatozású hitelt előtörlesztesz.

   Unicredit stabil kamat lakáshitelből vásárolt családi ház

   Stabil Kamat hitel lakáscélra és szabad felhasználásra

   Ez a piaci kamatozású lakáshitel és a szabad felhasználású hitel fix kamat mellett kínált változata. Ne feledd, hogy a szabad felhasználás itt is egyes lakáscélokat jelent, és nem valódi szabad felhasználást.

   A hitel futamideje

   • Lakáscélra 5-20 év,
   • Szabad felhasználásra 5-15 év,
   • Egyéb célú hitelek kiváltására 5-10 év lehet.

   A Stabil Kamat hitelek kamata a futamidő végéig fix. A nagysága a futamidőtől függ, és két- vagy hároméves sávonként változik. Érdekesség, hogy nem feltétlenül csökken, ahogy nő a futamidő. A 11-13 évre felvett lakáshitel kamata például kedvezőbb is lehet, mint a 14-15 évre igényelt hitelé.

   Az elérhető hitelösszeg

   • Lakáscélú hitelnél 1 és 60 millió forint között van. Ezek a hitelek elérhetők 6 vagy 12 hónap türelmi idővel.
   • Szabad felhasználású hitelnél szintén 1 és 60 millió forint között lehet.
   • Egyéb célú hitelek kiváltásánál viszont csak 1 és 15 millió forint között lehet.

   A Stabil Kamat hitelekhez is kaphatsz kamatkedvezményt és érvényes rá jóváírási akció is.

   A kamatkedvezmények megegyeznek a Lakáscélú hitelek és Szabad felhasználású hitelek kedvezményeivel.

   Stabil Kamat hiteleknél díjvisszatérítést kaphatsz:

   • A Takarnet rendszerből lekért térképmásolat díját, és a műszaki szemlék díját a bank nem számítja fel.
   • A hitelbiztosítéki érték megállapítás díját a bank visszatéríti.
   • A közjegyzői okirat díját, legfeljebb 50 000 forintot folyósítás után 90 napon belül visszakapod.
   unicredit fogyasztóbarát lakáshitelből berendezett természetközeli nappali

   UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

   A fogyasztóbarát lakáshitel egy olyan, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített hitel, amelyet egyszerűsített feltételekkel, maximált költségek és határidők mellett vehetsz fel.

   A hitel egyik előnye a gyorsaság, a hiteldöntést a bank az értékbecslés elkészülte után 15 munkanapon belül meghozza, és ha minden folyósítási feltételt teljesítesz, akkor 2 napon belül a számládra kerül az igényelt pénz.

   A bank a fogyasztóbarát hiteleknél átvállalja a földhivatali ügyintézést. Kamatfordulókor ingyenesen módosíthatod a kamatperiódust és az előtörlesztési díjak is alacsonyak.

   Fogyasztóbarát lakáshitelt igényelhetsz:

   • Használt lakás vagy ház vásárlására és
   • Lakáscélú jelzáloghitel kiváltására.

   Fogyasztóbarát hitel esetében tehát az UniCredit nem kínálja a teljes lakáscél palettát.

   Az UniCredit a fogyasztóbarát hiteleket 10 éves kamatperiódussal kínálja, valamit Stabil Kamat verzióban fix futamidőre is.

   A hitelösszeg 1 és 80 millió forint között lehet.

   A futamidő:

   • 10 éves kamatperiódus esetén 10-30 év,
   • Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén 6-20 év lehet.

   A hitel feltétele, hogy az UniCredit banknál számlát nyiss.

   Ha a hitelt egyedül igényeled, akkor minimum 165 000 forint jövedelmet kell igazolnod, adóstárssal együtt elég a minimálbér összege.

   Kedvezmények és kamatkedvezmények

   • Az értékbecslés díját és a közjegyzői okirat díját (legfeljebb 50 000 forintot) a bank visszatérít.
   • Nincs átutalási díj.

   Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleknél az Aktív és a Prémium aktív kamatkedvezmények elérhetők.

   Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele – CSOK hitel

   Az UniCredit Banknál CSOK támogatást is tudsz igényelni, és a mellé elérhető CSOK hitelt is felveheted, ha megfelelsz a feltételeknek.

   A CSOK hitel keretében 2 vállalt vagy meglévő gyermek mellé legfeljebb 10 millió forint, 3 gyermek mellé pedig 15 millió forint elérhető. A minimum hitelösszeg 1 millió forint.

   A CSOK hitelt az UniCredit:

   • Használt lakás vásárlására,
   • Új lakás vásárlására és
   • Új lakás építésére kínálja.

   A hitel futamideje 5-25 év lehet.

   A CSOK hitelt 6 vagy 12 hónap türelmi idővel is kérheted. A hitelt a bank szükség esetén rendelkezésre tartja. Ez azt jelenti, hogy nem a hitelszerződés megkötése után folyósít, hanem amikor kéred.

   Használt vagy új lakás vásárlásakor legfeljebb 6 hónap, új lakás építésénél 18 hónap lehet a rendelkezésre tartás ideje. A rendelkezésre tartási díj 2%.

   Az előtörlesztési díj kamatfordulókor 1,5%, kamatfordulón kívül 2%.

   Akció keretében az UniCredit visszatéríti a hitelbiztosítéki érték megállapításának díját és a közjegyzői díjat legfeljebb 50 000 forintig. Nézzük meg, hogy mennyire kedvező az UniCredit CSOK hitele a többi bankéval szemben!

   Vissza
   Hitelösszeg
   Futamidő
   Család nettó jövedelme
   Gyermekek
   További beállítások
   Bezár

   A kalkulációhoz választhatsz még az alábbiak közül, aztán nyomd meg a Hitelek keresése gombot!

   Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

   Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni

   
   				
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    lakáshiteleket...
    Rendezés:
    • Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele
     Törlesztő 83 757 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,18% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 131 501 Ft
     Részletek
     a bank oldalán
     Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,15% - 8,11% • Hitel teljes díja: 5 131 501 Ft • Ebből kamat: 5 055 901 Ft • Kezdeti díj: 120 050 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitele
     Törlesztő 83 190 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,12% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 045 314 Ft
     Részletek
     a bank oldalán
     • Egyes induló költségek visszatérítésével akár 150 000 Ft megtakarítás
     Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,12% - 4,45% • Hitel teljes díja: 5 045 314 Ft • Ebből kamat: 4 965 514 Ft • Kezdeti díj: 58 600 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • Otthonteremtési kamattámogatott hitel
     Törlesztő 83 503 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,15% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 088 286 Ft
     Részletek
     a bank oldalán
     • 40 000 Ft-os online jóváírási akció
     Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,14% - 6,77% • Hitel teljes díja: 5 088 286 Ft • Ebből kamat: 5 040 686 Ft • Kezdeti díj: 84 000 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • CSOK+ Lakáshitel
     Törlesztő 83 503 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,17% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 053 286 Ft
     Részletek
     a bank oldalán
     • Minden új ügyfél után 1 facsemetét ültet a bank
     Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,16% - 5,32% • Hitel teljes díja: 5 053 286 Ft • Ebből kamat: 5 040 686 Ft • Kezdeti díj: 49 600 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • Otthonteremtési Kamattámogatású Jelzáloghitel
     Törlesztő 83 503 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,17% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 056 286 Ft
     Részletek
     a bank oldalán
     Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,16% - 8,60% • Hitel teljes díja: 5 056 286 Ft • Ebből kamat: 5 040 686 Ft • Kezdeti díj: 57 600 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel többgyermekes családok részére
     Törlesztő 83 503 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,23% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 202 886 Ft
     Részletek
     a bank oldalán
     Futamidő: 72-300 hó • THM: 3,21% - 10,39% • Hitel teljes díja: 5 202 886 Ft • Ebből kamat: 5 040 686 Ft • Kezdeti díj: 155 600 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%

    Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

    • Otthonteremtési Kamattámogatott Kölcsön (CSOK Hitel)
     Törlesztő 83 190 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,04% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 19 965 514 Ft
     Ismerd meg!
     Futamidő: 60-300 hó • Hitel teljes díja: 4 965 514 Ft • Ebből kamat: 4 965 514 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel
     Törlesztő 83 190 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,11% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 056 300 Ft
     Ismerd meg!
     Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,10% - 5,41% • Hitel teljes díja: 5 056 300 Ft • Ebből kamat: 4 965 514 Ft • Kezdeti díj: 90 786 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%
    • K&H lakáscélú hitel állami támogatással extra - induló díjakkal
     Törlesztő 83 190 Ft Kamatperiódus: 5 év
     THM 3,14% Kamat: 3,00%
     Visszafizetendő 20 053 114 Ft
     Ismerd meg!
     Futamidő: 61-300 hó • THM: 3,13% - 6,29% • Hitel teljes díja: 5 053 114 Ft • Ebből kamat: 4 965 514 Ft • Kezdeti díj: 133 320 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00%

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
    A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
    A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    További szöveg megjelenítése

    Milyen feltételeket kell teljesítenem, ha lakáshitelt szeretnék az UniCreditnél?

    Ahhoz, hogy az UniCreditnél hitelt kapj, nagykorúnak kell lenned, és a hitel lejáratakor nem lehetsz több, mint 65 éves.

    Az UniCredit adhat hitelt akkor is, ha a hitel lejáratának az évében a legnagyobb jövedelemmel rendelkező adós több, mint 65 éves, az egyéb jövedelemmel szereplő adós pedig több, mint 70, de csak akkor, ha a legmagasabb jövedelmű adós hitelfedezeti biztosítást is köt.

    Szükség van magyarországi telefonos elérhetőségre (a munkahelyi telefont nem fogadja el a bank), a minimálbér nettó összegét elérő jövedelemre és legalább 3 hónapos bankszámlamúltra.

    Nem szerepelhetsz a KHR-ben negatív státusszal, azaz nem lehet 90 napot meghaladó, a minimálbér összegénél nagyobb hiteltartozásod. Passzív státusz sem elfogadható.

    Adóstárs

    A hitelbe a kedvezőbb hitelbírálat vagy a magasabb felvehető összeg miatt adóstársat vonhatsz be, de legfeljebb még 1 főt. Az adóstársaddal nem kell egy háztartásban élned. A hitelügyletben ő veled egyenértékű adós lesz, és ugyanúgy teljesítenie kell a hitelfelvétel feltételeit.

    A bank a házastársadat vagy élettársadat kötelezően bevonja a hitelbe, kivéve például, ha van a házassági különvagyonról szerződésetek, vagy ha a fedezet adósként nem a tiéd. A hitelcél a jövőben sem lehet közös vagyon, és a hitel csak az adóst terhelheti.

    Az adóstársként nem bevont házastárs vagy élettárs sem szerepelhet a KHR-ben negatív státusszal.

    A hitelben adóstárs lesz az ingatlan tulajdonosa, ha az nem te vagy, ő a zálogkötelezett.

    Nem probléma, ha a fedezetnek haszonélvezője van, illetve özvegyi vagy tartási jog kapcsolódik hozzá, de ebben az esetben a jogosultakat is bevonja a bank a hitelbe.

    Banki ügyintéző mutatja papíron az unicredit hiteleknél az elfogadható jövedelmeket

    Milyen jövedelmeket fogad el az UniCredit Bank?

    Ha alkalmazottként dolgozol, és határozatlan idejű szerződésed van, akkor legalább 3 hónap munkaviszonyra lesz szükséged, ahol már nem vagy próbaidős.

    Az UniCredit a határozott idejű munkaviszonyt is elfogadja, ha legalább 6 hónapja ott dolgozol. Minimum 6 hónapos foglalkoztatási periódus és ugyanennyi hosszabbítási periódus szükséges. Ha a munkaviszonyod 6 hónapon belül lejár, akkor munkáltatói szándéknyilatkozatot is kér a bank.

    A vállalkozásokat az UniCredit két kategóriába osztja. A preferált vállalkozók az orvosok, gyógyszerészek, közjegyzők, bírósági végrehajtók, jogászok, ügyvédek, adószakértők, könyvvizsgálók mérnökök, informatikusok és statikusok. Esetükben 12 hónap vállalkozói múlt és 1 lezárt üzleti év szükséges.

    Minden más vállalkozásnál 24 hónap vállalkozói múltra, illetve 12 hónapos KATA múltra van szükség.

    Nyugdíjasként is kaphatsz hitelt.

    Az UniCredit önállóan elfogadja például:

    • Alkalmazotti jövedelem, illetmény, tiszteletdíj
    • Vállalkozásból származó jövedelem
    • KATA, egyéb vállalkozói kivét
    • Megbízási díj
    • Szolgálati járandóság
    • Öregségi, korengedményes vagy özvegyi nyugdíj,
    • Átmeneti bányászjáradék
    • Rokkantsági járadék és ellátás
    • Főállású anyasági ellátás
    • GYES, GYED, CSED
    • Olimpiai bajnokok járadéka
    • Termőföld örökjáradék.

    Kiegészítő jövedelmek

    Kiegészítő jövedelemként olyan jövedelmek jöhetnek szóba, amelyeket önállóan nem fogad el a bank, csak akkor, ha a fentiek mellett kiegészítésként kapod. Ilyenek:

    • Napidíj
    • Cafeteria
    • Üzemanyag-megtakarítás
    • Készenléti díj
    • Bérpótlékok, jutalék
    • Osztalék
    • Családi pótlék
    • Ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem
    • Néhány járadék

    A bank nem fogadja el például:

    • Külföldi alkalmazotti jövedelem
    • Külföldi nyugdíj
    • Teljesítménybér, mozgóbér
    • Túlórapótlék
    • Szociális segély
    • Bónusz, jutalom
    • Egyházi személyek jövedelmei
    • Balettművészeti járadék
    • Tartásdíj, gyermektartás
    • Költségtérítés
    • Nevelőszülői díj

    Milyen ingatlan lehet hitelcél és fedezet az UniCredit Banknál?

    Fedezetként olyan ingatlant ajánlhatsz fel, amely Magyarországon található, magánszemély tulajdonában van és önállóan forgalomképes.

    Egy hitelben legfeljebb 3 ingatlan szerepelhet fedezetként.

    Lakáscélú hiteleknél a bank az ingatlan értékének 80%-ánál több hitelt nem adhat, de ha pótfedezetet is fel tudsz ajánlani, akkor akár önrész nélkül is kaphatsz hitelt.

    A fedezetre vagyonbiztosítást kell kötnöd, ha építesz, akkor építési-szerelési biztosítást.

    Az elsődleges fedezet lehet belterületen vagy külterületen lévő családi ház, lakás, hétvégi ház, nyaraló vagy üdülő. A fedezet forgalmi értéke legalább 5-5,5 millió forint legyen.

    Építési telek is elfogadható, ennek a piaci értéke el kell, hogy érje a 2,5 millió forintot.

    Az épület lehet vályogház, vegyes falazatú tanya, készház vagy könnyűszerkezetes lakóépület is, de itt az ingatlan kora is számít.

    Az UniCredit irodát, sőt kastélyt is elfogad fedezetként, utóbbi nem lehet műemlék.

    Másodlagos fedezet csak belterületi, önálló helyrajzi számmal rendelkező vagy lakóingatlanhoz kapcsolódó garázs vagy tároló lehet.

    Szükséges dokumentumok

    A fedezettel kapcsolatban szükséged lesz egy sor dokumentumra. Ilyenek:

    • Tulajdoni lap
    • Térképmásolat
    • Ingatlan alaprajza
    • Osztatlan közös tulajdon esetén megosztási szerződés és vázrajz
    • Lakásnál társasházi alapító okirat

    Maradtak kérdéseid?

    • Igényelhetek az UniCredit Banknál online lakáshitelt?

     Nem. Lakáshitelt egyik banknál sem igényelhetsz teljes mértékben online, de van, ahol a szerződéskötésig elviheted a hiteligénylést online. Az UniCreditnél találsz részletes kalkulátort, és visszahívást kérhetsz. Az igénylés többi részét személyesen tudod intézni.
    • Elérhetők az UniCreditnél kedvezmények?

     Igen, kamatkedvezmények és jóváírási akciók is vannak. A hitel felvételéhez számlát kell nyitnod a banknál. Kedvezményt akkor kapsz, ha jóváírást teljesítesz a számládra, és ha hitelfedezeti biztosítást kötsz a Generalinál.
    • Felvehetek az UniCreditnél minősített fogyasztóbarát lakáshitelt?

     Igen, az UniCredit 10 éves kamatperiódus mellett, illetve végig fix kamatozással kínál fogyasztóbarát lakáshitelt.
    Gergely Péter
    Gergely Péter pénzügyi szakértő
    Linkedin
    Gergely Péter pénzügyi szakértő

    Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

    • UniCredit lakáshitel termékváltozás összefoglalók

     2023-12-01 - UniCredit Bank - Referenciakamatok aktualizálása

     2023. december 1-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata változott, az 1 éves ÁKKH csökkent, az 5 éves ÁKKH emelkedett. 

     2023-11-27 - UniCredit Bank - Partner Csomag kedvezmény módosítása november 27-től

     2023. november 27-től a Partner Csomag akcióban adható kamatkedvezmények 20 bázisponttal nőttek a 10 éves kamatperiódusú és a fix 10 éves lakáshitelek esetében. Így mostantól 6,85, illetve 6,65 százalékos kamattal igényelhetik a feltételeket teljesítő, Partner Csomagra jogosult ügyfelek ezeket a hiteleket. A fix 20 éves lakáshitelek Partner kedvezménye nem változott, így a kamat itt továbbra is 7,00% vagy 7,20% - vállalt feltételtől függően. Az új akciót 2023. december 31-ig vagy visszavonásig hirdették meg.

     2023-11-01 - UniCredit Bank - Partner Csomag kedvezmény módosítása

     2023. november 1-től a Partner Csomag akcióban adható kamatkedvezmények 45 bázisponttal nőttek. Így mostantól 0,55%-0,81% kamatkedvezményt biztosítanak a feltételeket teljesítő, Partner Csomagra jogosult meglévő és új ügyfeleknek.

     2023-11-01 - UniCredit Bank - Referenciakamatok aktualizálása és Aktív kedvezmény akció változása

     2023. november 1-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata változott, az 1 éves és az 5 éves ÁKKH egyaránt csökkent. Az Aktív kedvezmény akció igénybevételéhez mostantól 120 000 Ft jóváírás helyett 200 000 Ft-ot várnak el, ugyanúgy, mint október 9. óta a nem támogatott jelzáloghiteleknél is.

     2023-10-09 - UniCredit Bank - THM plafon bevezetése és további változások

     A kormány önkéntes THM plafont vezet be a lakáscélú jelzáloghitelekre is, melyhez az UniCredit Bank is csatlakozott. A THM plafon elvárás az, hogy a THM értéke 2023.10.09. napjától nem haladhatja meg a 8,5%-ot. 

     A bank ezért a következő változtatásokat hajtotta végre:

     - felfüggesztette az 5 éves változó kamatozású, valamint a FIX 5 éves futamidejű lakáshitelek forgalmazását
     - egységesen minden kamatperiódusban és futamidőben 7,81% lett a lakáshitelek kamata
     - módosítota az aktivitási kedvezményekhez tartozó jóváírási sávokat és összegeket (Aktív: 200 000 Ft jóváírástól, Prémium aktív: 350 000 Ft jóváírástól és TOP prémium aktív 500 000 Ft jóváírástól vehető igénybe.)
     - mostantól csak minimum Aktív kedvezménybe eső jövedelemmel fogad be ügyletet, ezáltal a Normál kedvezménytípus megszűnik
     - A 10 éves kamatperiódusú és a fix 6-13 év futamidejű hiteleknél Aktív kategória vállalására nem adnak kamatkedvezményt, Prémium aktívra 0,11%-ot és TOP prémium aktívra 0,21%-ot
     - A fix 14-20 éves futamidejű hiteleknél nem adnak kamatkedvezményt egyik kagegóriában sem.

     2023.10.09-től, továbbá az alábbi díjakat akciós jelleggel elengedik/visszatérítik 2024.01.31-ig:

     - Átutalási díj elengedése
     - Értékbecslési díj visszatérítése
     - Építési hitel esetén 2 db felülvizsgálat elengedése
     - Felújítási hitel esetében 1 db felülvizsgálati díj elengedése
     - Térképmásolat 1 db elengedése
     - Közjegyzői díj visszatérítése max. 50 000 Ft-ig

     A szabad felhasználású hitelek és az egyéb jelzáloghitel kiváltó hitelek esetében megmaradnak az eddigi 5 és 10 éves kamatperiódusok és fix 5-15 év futamidők, és az eddigi kamatok is. 

     2023-10-01 - UniCredit Bank - Szabad felhasználású jelzáloghitelek futamidejének és felvehető hitelösszegének változása és további változások

     2023. október 1-től a szabad felhasználású jelzáloghitelek újra igényelhetők 11-15 éves futamidőre is. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek maximum futamideje ezáltal 10 évről 15 évre nő, valamint fix 11-13 és 14-15 éves hitelek is igényelhetők, de az a kikötés továbbra is érvényben van, hogy a bank akkor fogad be szabad felhasználású jelzáloghitelre igénylést ha annak felhasználása lakáscélra történik és erről az ügyfél a hitelkérelmi adatlapon nyilatkozik. Egyúttal a felvehető a hitelösszeget megnövelték 15 millió Ft-ról 60 millió Ft-ra.

     Az aktivitás kedvezmény feltételeit pontosították azzal, hogy havonta a teljes jövedelem/jövedelmek átutalását várják el, ami minimum az eddig elvárt 120 000, illetve 300 000 Ft kell legyen a  vállalt kedvezménykategóriától függően.

     Az otthonteremtő hitelek referenciakamata változott, az 1 éves és az 5 éves ÁKKH egyaránt csökkent. A Partner Csomag kedvezmény akciót meghosszabbították 2023.11.30-ig, és az akcióban igénybe vehető kedvezményt 0,2 százalékponttal megemelték feltételek teljesítésétől függően 0,8, illetve 1 százalékpontra.

    Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók ajánlatait is!

    • CIB lakáshitelek

     Videóbanki csatornán keresztül is igényelhető akciós jelzáloghitelek, csak szerződéskötéskor kell fiókba menni. 6 hónapig érvényes előminősítés a lakáshitelekre.

     Tovább
    • Erste lakáshitelek

     Többféle kamatperiódusú jelzáloghitelek a kezdeti költségekre vonatkozó akciókkal. Kérésre előbírálati igazolást ad a bank a nyújtható lakáshitel összegéről és kondícióiról.

     Tovább
    • Gránit lakáshitelek

     Akár online is elindítható az igénylés a Digitális Ügyfélfiókban. Lakáshitelek 24 hónap türelmi idővel, 10 éves kamatperiódussal. Piaci és támogatott hitelek.

     Tovább
    • K&H lakáshitelek

     Otthonról intézhető a hiteligénylés, csak a szerződéskötéskor kell bemenni a bankfiókba. Többféle fix és változó kamatozású lakáshitel. Támogatott és fogyasztóbarát hitelek is vannak.

     Tovább
    • MagNet lakáshitelek

     5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek többféle kamatkedvezménnyel és induló díj akciókkal. CSOK hitel is elérhető. Mentor-Szféra Plusz Programban csökkenthető a hitel díja.

     Tovább
    • MBH lakáshitelek

     Kiszámítható, 10 évig vagy 12-20 éves futamidőre végig fix kamattal. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek és támogatott hitelek.

     Tovább
    • OTP lakáshitelek

     11-30 év futamidőre végig fix kamatozású lakáshitelek egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatással és 12 hónap türelmi idővel is. Ingyenesen előzetes hitelbírálat kérhető bármelyik bankfiókban vagy visszahívással is.

     Tovább
    • Raiffeisen lakáshitelek

     Többféle kamatkedvezmény, köztük zöld lakásra is. Akciók a kezdeti költségekre. Végig fix kamatozású és hosszú kamatperiódusú hitelek. VideoBankon részletes előszűrés kérhető.

     Tovább
    • UniCredit lakáshitelek

     Online előkalkuláció, többféle kamatkedvezmény, folyamatos akciók a kezdeti költségekre és díjakra. 6-tól 20 évig bármilyen futamidőre fix lehet a kamat.