MBH számlacsomagok 2024

A bankegyesülések következtében az MBH Banknál bankolnak a korábbi Budapest Bank, MKB Bank és Takarékbank ügyfelei. Az új ügyfelek a korábbi Budapest Bank-os mobilapplikációval és internetbankkal bankolhatnak. Az MBH Bank számlakonstrukciói lefedik a számlavezetési igényeket a diákoktól a felnőttekig.

Az MBH Banknál új ügyfelek a korábbi Budapest Bank mobilapplikációját és internetbankját használhatják. Bemutatjuk ezeket az ajánlatokat és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

A már korábban egyesült Budapest Bank és MKB Bank 2023. április 30-án MBH Bank néven összeolvadt a Takarékbankkal. Mindhárom bank meglévő bankszámla konstrukciói változatlan feltételekkel élnek tovább, ahogy a mobilalkalmazásaik is. Az új ügyfelek a korábbi Budapest Bank számlakonstrukcióit és mobilapplikációját használhatják. A három bank informatikai egyesítése és benne a minden ügyfélre nézve egységes internetbanki és mobilalkalmazási felület a korábbi Budapest Bank-os applikációban érhető el. Ez az útmutató az egyesült MBH Bank 2023. május 1-től igényelhető számlacsomag ajánlataival foglalkozik.

Mennyire jók az MBH számlacsomagjai a többi bankhoz képest?

Az MBH Banknak hosszú távon nagyon drága számlacsomagjai vannak. Általában az első két évre adnak kedvezményeket, de aztán mindegyik bankszámlájuk automatikusan átvált a Belépő számlacsomagra. Ez viszont a legdrágább ajánlatuk, és az alapból is borsos árú bankkártyájuk mellé még magasabb utalási költségeket számítanak fel a 25. hónaptól.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 582 Ft Kezdetben 3 032 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek
  • Diamond számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 323 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 718 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 809 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Miért jók az MBH Bank számlacsomagjai?

  Az MBH Banknak kifejezetten jó lefedettségű bankfiókhálózata van, a nagyobb városok mindegyikében jelen vannak.

  A számlacsomagjaik viszont sajnos nem éppen a legkedvezőbbek a piacon.

  A bankkártyáik közül a prémium szegmensbe tartozó kártyák utasbiztosítást és kedvezményes belföldi készpénzfelvételt tartalmaznak.

  Az MBH Bank kibocsát egy Mastercard World Elite bankkártyát is, amely egy magas presztízsértékű kártya sok szolgáltatással, de cserébe igen magas az éves díja is.

  Csomagajánlatok is elérhetőek az MBH Bank kínálatában. Ezekben nemcsak a csomagokra jellemző díjkedvezményekkel számolhatsz – persze cserébe pénzügyi feltételeket is teljesítened kell –, hanem több banki terméket is egyben megkaphatsz, akár folyószámlahitelt és hitelkártyát is egyszerre.

  A digitális fejlesztésekben is nagy múltjuk van

  Az MBH Bank a Budapest Bank utódjaként következetesen dolgozik a digitális fejlesztéseken is. Videós számlanyitás már évek óta van náluk, de sajnos szelfivel még nem lehet számlát nyitni.

  Kevesen tudják, de a bankkártyás tranzakciókról érkező SMS, mely mára az egész világon elterjedt, az egykori Budapest Bank találmánya, és a magyarországi terjedése nagyban szerepet játszott abban, hogy a világon is elterjedt.

  Szintén a Budapest Banknál jelent meg először, hogy az internetbank diagramban mutatta ki, hogy mire mennyit költöttél. Azóta persze sok bank segít a havi költéseidet átlátni és kategóriákba csoportosítani, de az MBH Bank a Budapest Bank utódjaként megtartotta kezdeményező szerepét a digitális térben.

  A mobilappjuk is egészen jól használható, bár vannak nála jobbak is.

  Jelenleg a szokásos funkciók mellett bolti mobilfizetésre is használható az alkalmazás, tehát ha vásárolni indulsz, a fizikai bankkártyádat akár otthon is hagyhatod, ha náluk vagy ügyfél.

  Az MBH Bank online felületeinek értékelése

  • Szerintünk
   2,7
   *****
  • AppStrore
   2,6
   *****
  • Google Play
   2,8
   *****

  A 10 legérdekesebb funkció az MBH Bank mobilalkalmazásában

  1. A főképernyőn elég hosszan egymás után következő csempékből léphetsz az egyes funkciókhoz, de alul bármikor eléred a legfontosabb lehetőségeket a képernyő aljára rögzített eszköztárral. A főképernyő főmenüje valójában minden fontos információn keresztülvezet.

  MBH Bank fizetési számla egyenleg nézet

  2. A számlatörténet teteje. Lehet szűrni az egyes tranzakciókra, de lehet keresni is köztük. A csúszkákra koppintva összeg, tranzakciótípus és dátum szerint szűrhetsz ki tranzakciókat, az órára kattintva pedig a jövőbeli, már előre rögzített tranzakciókat látod.

  MBH Bank mobilbank számlatörténeti nézet

  3. Így lehet szűrni a számlatörténeten belül. Itt látszik, hogy a dátum, bejövő/kimenő tranzakciók mellett milyen típusú tranzakciókra tudsz szűrni. Ezek a számlát érintő átutalási és beszedési megbízások, a bankkártyákhoz kötődő tranzakciók, a készpénzforgalom és a banki díjak. Az egyébbe minden olyan tranzakció beletartozik, amely az előzőekbe nem.

  MBH Bank számlatranzakciók szűrése

  4. A jövőbeli tranzakciók is lekérhetők. Ezek azok a megbízások, melyek későbbi időpontra lettek beállítva, ezért még nem teljesültek. Viszont nagyon hasznos ezeket látni, mert elutalásukra kell majd fedezet a számládon.

  MBH Bank jövőbeli számlacsomag tranzakciók

  5. Az átutalás kezdőképernyője. A tetején a gyakori és az összes átutalási partner közül választhatsz, kijelölés után az összeget, a közleményt és a dátumot kell megadni. A végén egy összefoglaló képernyőn kell jóváhagyni a tranzakciót, ahol áttekintheted az átutalás adatait.

  Így lehet a MBH Bankos bankszámláról utalni

  6. A főmenü kezdőképernyőjét lejjebb görgetve további funkciókat érhetsz el. Itt látszik, hogy a főmenüben csempékkel mennyire jól elhelyezték a leggyakoribb tranzakciókat. A képen lévő csempékből a legutóbbi tranzakciókat, a bankkártya-beállításokat, vagy az átutalást indító képernyőt éred el.

  Átutalás MBH Bank mobilbankról

  7. Így néz ki a sor vége. Itt érhető el az elküldött megbízások listája, a számlakivonatok képernyője és - mint ahogy a képernyő legalján látszik - a csempék sorrendjét át is szerkesztheted, sőt, a nem kívánt csempéket el is rejtheted. Az elrejtett csempéket bármikor visszaállíthatod.

  MBH Bank mobilbank főképernyő vége

  8. Az MBH Bank mobilappja felkészült a külső szolgáltatók fogadására, amivel csak kevés bank büszkélkedhet. Ezt a Menüből éred el. A funkció jelentősége, hogy harmadik feles szolgáltatóktól érkező hozzájárulási kérelmeket tudsz jóváhagyni itt, melyekről az alkalmazás előzetesen push üzenetben értesít (például Számlázz.hu Autokassza vagy Billingo Bankszinkron).

  MBH bankos bankszámládhoz külső szolgáltatók csatolása

  9. A Menü tovább folytatódik újabb funkciókkal. Itt éred el az internetbankos belépési funkciót, a beállításokat, a fiók- és ATM keresőt, és itt kapsz segítséget az applikáció használatához tippek és trükkök, illetve GYIK formájában.

  Budapest bankos számlacsomag új funkciók mobilbankban

  10. A Beállítások képernyő. A magyar mellett angol nyelvet választhatsz, az alkalmazás infó a verziószámot jeleníti meg, az értesítéseket pedig testre szabhatod. Ki- bekapcsolhatod az internetbanktól, a külső szolgáltatóktól és az internetes vásárlás jóváhagyása céljából érkező értesítéseket, továbbá a fizetési kérelmek értesítéseit is.

  MBH Bank mobilapp beállítások nézete

  Hogyan tudok online számlát nyitni?

  Miután kiválasztottad a megfelelő bankszámlát és megadtad az adataidat, rögtön videóchatbe kerülsz az ügyintézővel és minden a szokásos módon zajlik: megtörténik a személyazonosítás, a nyilatkozatok elfogadása és ha minden sikeresen ment, e-mailben értesítenek a számlád létrejöttéről.

  Diákoknak milyen bankszámlát kínált az MBH Bank?

  Az MBH Bank az MBH Diák számlacsomagot ajánlja már 14 éves kortól legfeljebb 25 éves életkorig. A számla havi díja elektronikus kivonatkérés esetén díjmentes, papír alapú kivonat kérése esetén pár száz forintot fizetni kell érte.

  A számlához kapcsolódó bankkártya minden évben ingyenes éves díjú. A bankkártyás vásárlás ingyenes, ahogy a Mobilbank Plusz (SMS) szolgáltatás havi díja is. A csoportos beszedésért (beszedési megbízás) csak a pénzügyi tranzakciós illetéket kell kifizetni (0,3 százalék, maximum 10 000 forint).

  A számlacsomag 2 év után a Belépő számlacsomagra vált, melynek már sokkal kedvezőtlenebbek a kondíciói. Internetbank megléte esetén lehet használni az MBH Bank Mobil Appot is.

  Kedvező bankszámla konstrukció a diákhiteleseknek

  A diákhitelesek speciális bankszámla konstrukciót használhatnak, ez a Diákhitel Számla. 2023 július elsejétől csak ilyen bankszámlára kérhető a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció folyósítása, míg a más diákhitelt igénylők és a 2023. június 30-ig bármilyen diákhitelt igénylők szabadon dönthetnek a Diákhitel Számla megnyitásáról. A Diákhitel Számla az MBH Banknál is igényelhető.

  A Diákhitel Számlára államilag garantált díjkedvezmények járnak, így nem kell fizetni havi számlavezetési díjat, bankkártya éves díjat, internetbank, mobilapplikáció és telefonbank havi díjat, a személyes megjelenés nélküli ügyintézés díját és a folyószámla megszüntetéséért sem kell fizetni. Maguk az átutalások (eseti, rendszeres) és a csoportos beszedések is ingyenesek elektronikus csatorna választása esetén.

  A Diákhitel Számlát a diákhitel törlesztési szakaszáig nyithatod meg és a diákhitel folyósítására való jogosultság megszűnését követő egy évig még élhetsz a kedvezményekkel. Diákhitel nélkül nem nyithatsz ilyen kedvező számlát.

  Az MBH Diákhitel Számlájának speciális kedvezményeiről részletesen tájékozódhatsz itt.

  Összefoglalva

  • az MBH Bank, a Takarékbank és az MKB Bank egyesüléséből született új hitelintézet a legnagyobb magyar fiókhálózattal rendelkező bankká vált
  • széles körű csomagajánlatok, akár több banki termék is együtt igényelhető, így a bankszámla mellett folyószámlahitel és hitelkártya is
  • a három korábbi elődbank rendszerei, automatái és konstrukciói, mobilapplikációi párhuzamosan együtt élnek még egy darabig
  • nincs push értesítés a tranzakciókról a mobilappjukban, így csak a drága SMS használható
  • semmi más szolgáltatás nem érhető el a mobilappjukban, mint a szokásos banki műveletek, így nincs mobilegyenleg-feltöltés, közlekedéssel kapcsolatos vásárlások és még a sárgacsekk-befizetést is megszüntették
  • sok kedvező díjas számlacsomagja csak az első két évben kedvezményes, utána egy másik drága számlacsomagra átsorolnak

  Maradtak kérdéseid?

  • Ha már korábban is ügyfél voltam, de az MKB Banknál vagy Takarékbanknál, akkor is használhatom a korábbi Budapest Bank-os mobilappot?

   Igen. Az eddig használt mobilalkalmazásod mellett használhatod a korábbi Budapest Bank-os mobilapplikációt, melybe bármelyik korábbi bank (MKB, Takarékbank) ügyfeleként is be lehet lépni. A korábbi Budapest Bank-os applikációból a bank kiszedte a "korábban BB" megjelölést, így ez tekinthető az MBH Bank hivatalos applikációjának a korábbi és az új ügyfeleknek egyaránt. A korábbi MKB-s és korábbi takarékbankos applikációkat valószínűleg nem fejlesztik tovább, érdemben legalábbis.
  • Az MBH Banknál van érintéses készpénzfelvétel?

   Igen, de még nem mindegyik MBH automatát használhatod ezzel a funkcióval. A teljes ATM hálózat átállítása előbb-utóbb megtörténik majd.
  • Hol nyithatok MBH-s bankszámlát?

   Az internet és az MBH bankfiókok mellett a Magyar Posta hálózatában is nyithatsz MBH-s bankszámlát, sőt, még bankbetétet is köthetsz le.
  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

  • MBH számlacsomag termékváltozás összefoglalók

   2024-04-29 - MBH Bank - Infláció követő díjemelés

   2024.04.30-ával a bank megemeli a számlacsomagok díjait, a 2023. éves fogyasztói árindex mértékével, azaz 17,60%-kal.


  Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók ajánlatait is!