Hitelkalkulátor 2022 - Találd meg a legjobb hitelt!

Add meg, hogy mennyi pénzre van szükséged és segítünk megtalálni a biztos megoldást!

Hitelösszeg
Ft
500 000 Ft
50 millió Ft

Milyen hitelkalkulátorok találhatók nálunk?

Megmutatjuk, milyen kalkulátorokat találsz nálunk hitelek vagy személyi kölcsönök közötti kereséshez, és azt is, hogy hogyan találhatod meg azt, ami neked a legmegfelelőbb.

 • Lakáshitel-kalkulátor
  Itt különböző lakáscélra igényelhető jelzáloghiteleket találsz. A hitelösszeget használhatod lakásvásárlásra, építésre, felújításra, bővítésre, korszerűsítésre. A kalkulátor testre szabásával megtalálhatod a számodra legkedvezőbb hitelt. Ne felejtsd el, hogy több hitelcélhoz támogatás is elérhető.
 • CSOK hitelkalkulátor
  Ezt a kalkulátort a lakáshitel-kalkulátoron belül találod. Beállíthatod, hogy hány gyermek után vennéd fel a hitelt, ettől függ majd az elérhető maximális hitelösszeg is. CSOK hitelt akkor igényelhetsz, ha a CSOK támogatást is igénybe veszed, így a hitel igényléséhez a CSOK feltételeinek is meg kell felelned.
 • Zöld hitel kalkulátor
  Zöld hitelként energiahatékony új ház vagy lakás vásárlásához vagy építéséhez igényelhetsz lakáshitelt. A lakáshitel-kalkulátorban beállíthatod, hogy csak zöld lakáshiteleket mutassunk neked. A zöld hitelhez az ingatlannak meg kell felelnie az energiafelhasználásra vonatkozó előírásoknak. A zöld hitelhez biztosított MNB keret kimerülése miatt a bankok már nem, vagy csak nagyon korlátozott módon fogadnak be új hitelkérelmeket.
 • Személyi kölcsön kalkulátor
  Kisebb összegű és rövidebb futamidejű, fedezet nélküli kölcsönök között kereshetsz. Akkor érdemes ezt választanod, ha szabad felhasználású kölcsönre van szükséged 10 millió forint hitelösszegig, nem tudsz, vagy nem akarsz ingatlant bevonni a hitel mögé, viszont van megfelelő jövedelmed, ami majd a kölcsön fedezetéül szolgál. Több mint 10 pénzintézet kölcsönei között válogathatsz.
 • Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek és személyi hitelek
  Mind a lakáshiteleknél, mind a személyi kölcsönöknél kereshetsz kifejezetten minősített fogyasztóbarát lakáshitelek és személyi hitelek között. Így a kalkulátor csak a fogyasztóbarát hiteleket listázza neked.
 • Hitelkiváltás-kalkulátor
  A bankok által hitelkiváltásra kínált jelzáloghiteleket találod itt. Ha drága hiteleidet olcsóbbra cserélnéd, vagy változó kamatozású a hiteled és biztonságosabbá tennéd egy hosszabb kamatperiódusú vagy fix kamatozású hitellel, vagy több hiteled egybevonnád, akkor érdemes hitelkiváltáson gondolkodnod. Ebben segít neked a kalkulátor.

Megmutatjuk neked, hogy mikor és miért érdemes a kalkulátorainkat használnod. Megtudhatod, hogy milyen beállítások segítik a minél pontosabb keresést, hogy aztán a bankban ne érjen meglepetés, és olyan hitel mellett dönthess, ami tényleg a céljaidat szolgálja.

Minden kalkulátorunkban folyamatosan frissülő, aktuális, naprakész adatokat találsz. Nincsenek lejárt adatok, csak olyan termékeket listázunk neked, amelyeket a banki ügyintéző is ajánlana, ha bemennél egy bankfiókba.

Miért hasznos nekem a hitelkalkulátor?

Már tudod, hogy hitelre van szükséged, és esetleg még támogatást is keresnél hozzá? Hogyan indulhatsz el? A tévében rengeteg reklámot látni, a bankok plakátokon is hirdetnek, de hogy lesz ebből valódi hitelfelvétel?

Ilyenkor elkezdheted végigjárni a bankokat, átnyálazni a jogszabályokat, vagy olvasgatni a bankok hirdetményeit és kondícióit, de ennél sokkal kényelmesebb megoldást kínálnak a kalkulátorok.

Az otthonod kényelméből válogathatsz a bankok között, tudhatsz meg mindent a támogatásokról és a megtakarítási lehetőségekről.

Jól hangzik, de hogyan?

A bankok honlapjain is találhatsz saját kalkulátorokat, de minden bank oldalán egyedi a dizájn, és más-más logika alapján listáznak ki lehetséges konstrukciókat. Sokszor az adatok, amiket szerepeltetnek sem teljesen ugyanazok.

A kötelező adatokat persze mindegyik bank jelöli, de téged nem biztos, hogy csak ezek érdekelnek. Minél több adat áll rendelkezésedre, annál jobb, de elveszni sem érdemes ezek erdejében. A lényeg, hogy minden fontos adat rendelkezésedre álljon, méghozzá minden ajánlathoz.

Így tehát van a bankok honlapjainak böngészésénél egy jóval kényelmesebb, és főleg gyorsabb módszer is: a kalkulátoraink segítségével minden fontos információhoz percek alatt hozzájuthatsz.

Mikor kaphatok egyáltalán hitelt? Érdemes kalkulálnom?

Hitelfelvételben akkor érdemes gondolkodnod, ha teljesítesz bizonyos alapfeltételeket, amelyek nélkül nem hiteleznek a bankok.

 • Legyen megfelelő az életkorod. A hitelfelvételhez legalább nagykorúnak kell lenned, de lehet olyan termék, ahol magasabb életkor az elvárás. Az is fontos, hogy a hitel futamidejének lejártakor nem lehetsz 75 évesnél idősebb, és az is lehet, hogy ha 65 év felett vagy, akkor csak adóstárs bevonásával vehetsz fel hitelt.
 • Legyen magyarországi lakcímed és telefonos elérhetőséged.
 • Rendelkezz bankszámlával. Nem feltétlenül kikötés, hogy a hitelt folyósító banknál vezesd, de könnyen lehet, hogy a bank előírja majd, hogy nyiss nála is egy számlát, ahová a hitel összegét utalja majd, és amelyről törleszthetsz.
 • Legyen megfelelő jövedelmed. Ez lehet határozatlan idejű munkaszerződés, illetve bizonyos megkötésekkel határozott idejűt is elfogadnak. Lehetsz vállalkozó, de ha katás vagy, akkor figyelned kell, mert nem minden bank ugyanúgy számolja a jövedelmed.
 • KHR: ha hitelt szeretnél kapni, akkor nem szerepelhetsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján. Régen ez volt a BAR lista. Olyan adósok kerülnek rá, akiknek legalább a minimálbér összegét meghaladó hátralékuk van bármilyen kölcsönükkel, és a tartozás már legalább 90 napja fennáll. Ha rajta vagy a negatív KHR listán, akkor egyik bank sem tud neked hitelt nyújtani.

Ha ezeknek az alapfeltételeknek megfelelsz, akkor hitelképes vagy. Már csak a jövedelmedhez és jelzáloghitelnél a fedezet nagyságához illeszkedő, és az igényeidnek is megfelelő hitelt kell találni.

Elő tehát a számítógépet vagy az okostelefonodat, lehet kalkulálni!

Mit tud a hitelkalkulátor?

A kalkulátorunk több mint tíz bank ajánlatait gyűjti össze neked. Egy táblázatszerűen összeállított, világosan átlátható listát kapsz, amelyen minden hitel esetében ugyanazok az adatok szerepelnek, te pedig több szempont alapján is sorba rendezheted a kapott találatokat. Nem kell tehát az adatokat a különböző banki honlapokról összevadásznod és kijegyzetelned, hogy egy összehasonlítható listát kapj.

És ez még nem minden.

Minden kalkulátorunk felett van egy lenyitható ablak, ahol személyre szabhatod a keresést. Beállíthatsz egy sor paramétert, és úgy listázhatod ki az ajánlatokat.

Ezt talán kicsit macerásnak tartod, és inkább úgy hagysz mindent, ahogy van. De miért jobb, ha rászánsz pár percet, és pontosítod a keresést?

Listát akkor is kapsz az elérhető hitelekről, ha nem szabod személyre a keresést. Ilyenkor a kalkulátor előre beállított átlagos paraméterekkel számol, amit a találati lista felett látsz.

Sokkal pontosabb kalkulációt kapsz, ha beállítod, hogy milyen feltételek mellett számoljon a kalkulátor.

Tegyél egy kísérletet!

Próbáld ki, hogy nem szabsz személyre semmit, és utána azt is, hogy beállítasz egy pár adatot. Más listát fogsz kapni.

Sőt, már ebből a keresésből kiderülhet, ha például az általad megszabott feltételek mellett nem juthatsz hitelhez, mert túl nagy hitelösszeget szeretnél, esetleg alacsony a család jövedelme, vagy az a kamatperiódus amit te választanál, nem elérhető a beállított paraméterek mellett. Ilyenkor finomíthatsz a keresésen, hogy pontosabb eredményt kapj.

A hitelösszeg például meghatározza, hogy milyen típusú hitelt célszerű felvenned. Ha mondjuk 6 millió forint hitelre lenne szükséged, akkor az lehet jelzáloghitel, de személyi kölcsön is.

Hogyan döntheted el ilyenkor, hogy melyiket válaszd?

Ezt meghatározza a jövedelmed nagysága is, a kalkulátorokban ezt is beállíthatod.

A személyi kölcsönnek például magasabb a kamata, és jellemzően rövidebb a futamideje. Emiatt a havi törlesztőrészlete magasabb. A jövedelmednek pedig el kell bírnia a hitel törlesztőrészletét.

Ha tehát a személyi kölcsönt választod, mert annak rövidebb a hitelbírálati ideje és gyorsabban juthatsz a pénzhez, vagy mert ahhoz nem kell ingatlanfedezet, akkor különösen fontos a megfelelő jövedelem. A havi bevételed lesz ugyanis a kölcsön egyedüli fedezete. Ez a kölcsön tehát egyszerűbb, de valamivel drágább is mint egy jelzáloghitel.

A jelzáloghitel kamata ugyan alacsony, és a futamideje is hosszabb lehet. Sokkal nagyobb összeg elérhető, mint a személyi kölcsön keretében, de ingatlanfedezetre van hozzá szükség.

Ha jogosult vagy rá, akkor kaphatsz viszont állami támogatást lakásvásárláshoz, korszerűsítéshez, bővítéshez vagy felújításhoz. A támogatásoknak mindenképpen érdemes utánaolvasnod, és ha megfelelsz a feltételeknek, jól járhatsz, ha igénybe veszed őket.

Milyen THM adatokat jelenít meg a hitelkalkulátor?

Amikor megnézed a bankok hirdetményeit vagy a reklámokat, ott egy általános feltételek mellett számított THM-et fogsz találni. Ezt hívjuk referencia THM-nek.

Jogszabály határozza meg, hogy az egyes hiteltípusokra milyen paraméterek mellett kell a bankoknak a THM-et kiszámolniuk és közzétenniük. A jelzáloghiteleknél például 5 millió forintos hitelösszeggel és 20 éves futamidővel számolják.

Kevéssé valószínű viszont, hogy te éppen 5 millió forintot szeretnél felvenni pont 20 éves futamidőre. Így a rád vonatkozó THM is kicsit más lesz, mint a reklámban szereplő.

De miért érdekes ez?

A THM azt mutatja meg, hogy egy évre vetítve mekkora egy hitel teljes költsége százalékban kifejezve. Tartalmaz minden olyan fontos költséget, amit a hitelfelvétel során ki kell fizetned. A legnagyobb részét a kamat teszi ki, de számos más eleme is van.

Díja van a hitelbírálatnak, a folyósításnak, a szerződéskötésnek, és ez még nem minden. Igazi jelentősége a jelzáloghiteleknél van, ahol eleve magasak az induló költségek, és az ingatlannal kapcsolatban is felmerülnek kiadások.

Így érdemes nézned

Két ugyanakkora kamat mellett nyújtott hitel között is igen nagy különbség lehet, ha az egyiknek nagyon magasak, míg a másiknak alacsonyak az egyéb költségei, és ezt nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Hiába ugyanakkora kamat mellett ajánl neked hitelt két különböző bank, azok között nem lehet egyenlőségjelet húzni.

A THM tehát jó – bár nem az egyedüli – útmutató a hitelek összehasonlításához, mert pontosabban mutatja a hitelek költségeit, mint a kamat, a havi törlesztőrészlet nagysága, vagy a teljes visszafizetendő összeg.

A kalkulátor már az általad beállított feltételek mellett számolja a THM-et. Ez még mindig nem éppen az, amit te majd a banktól kapni fogsz, de pontosabb, mint a bankok reklámjaiban és hirdetményeiben szereplő THM. Ezzel pedig a választás is könnyebb lehet.

Amikor már kiválasztottad a legjobban tetsző hiteleket, akkor érdemes elmenni a bankokhoz, és személyre szóló ajánlatot kérni. Független hitelszakértők ezt a kört még tovább szűkíthetik, mert ők tisztában vannak az egyes bankok gyakorlatával és elvárásaival is.

A bank egy sor kérdést tesz fel neked, ami után a neked ajánlott hitelre egyedi THM-et, törlesztőt és kezdeti költségeket számol ki. Ez már az a THM lesz, ami a neked kiajánlott konkrét hitelre vonatkozik.

Hogy ezt minél jobban megközelítsd már a keresgélés szakaszában, érdemes a hitelkalkulátort testre szabnod.

A BiztosDöntés oldalain több kalkulátort is találsz a hitelcéljaidnak megfelelően.

Nézzük meg, milyen hitelekben tudunk segíteni.

Lakáshitel-kalkulátor

A lakáshitel-kalkulátor akkor nyújt neked segítséget, ha jelzáloghitelt szeretnél felvenni lakásvásárláshoz, felújításhoz, vagy építéshez.

Ennek megfelelően kalkulálhatsz hitelt:

 • használt lakás vásárlásához,
 • új lakás vásárlásához,
 • lakásépítéshez vagy
 • lakásfelújításhoz.

Ezek lényegében mind ugyanolyan jelzáloghitelek. Az köztük a különbség, hogy hogyan és mikor folyósít a bank, milyen fedezetet fogad el és milyen dokumentumokra van szükség az igénylés során.

Az egyes hiteltípusokról a kalkulátor alatt részletes leírást is találsz, ahol minden információt megtudhatsz az adott hitelfajtáról.

Hitelösszeg

Lakáshitel keretében akár 100 millió forint hitelösszeg is elérhető, amihez biztosítékként ingatlanfedezetet is fel kell ajánlanod. A minimális hitelösszeg 1,5 millió forint lehet.

A kalkulátorban azt javasoljuk, hogy 3 millió forint feletti összeget adj meg. A bankok egyrészt nem szívesen adnak ennél alacsonyabb összegű jelzáloghitelt, másrészt neked sem éri meg ennél kisebb kölcsönt fedezet mellett felvenned.

Futamidő

A hitel futamideje az az idő, ami alatt a felvett hitelösszeget a kamataival és egyéb költségeivel együtt vissza kell fizetned a banknak. Ez az az időtáv, amíg a hitelszerződésed él. Lakáshitelek esetében ez minimum 1, maximum 30 év lehet.

Kalkulátorunkban a futamidőt is beállíthatod, 3 évtől 30 évig érdemes választanod. Ha hosszabb futamidőt szeretnél, akkor a havi törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, és ezzel együtt a THM is, viszont a futamidő végéig összesen több kamatot fizetsz vissza a banknak. Ezért fontos, hogy jól válaszd meg ezt az időtávot.

Kamatperiódus

A hitelhez különböző kamatperiódusokat választhatsz. A kamatperiódus az az időszak, amelyen belül a hitel kamata és a törlesztőrészlete nem változhat meg.

A hitel lehet változó kamatozású is. Ekkor a kamat akár 3, 6 vagy 12 havonta is változhat. Ez a hitel kockázatosabb, mint a kevesebb kamatperiódust tartalmazó vagy a végig fix hitelek, mert a hosszú futamidő alatt a kamat akár jelentősen növekedhet is. Ráadásul a kamatfizetés is jóval kiszámíthatatlanabb. A törlesztőrészleted folyton változik, így nem tudod, hogy pontosan milyen összeggel tervezz.

A változó kamatozású hitel kamata elvileg alacsonyabb, mint fixált kamatperiódusú társainak, de a gyakorlatban elhanyagolható a különbség az 5 éves kamatperiódusú hitelek kamatához képest.

A jelenlegi kamatkörnyezetben, amikor a kamatok emelkedésére számítunk, nem javasoljuk senkinek a változó kamatozású hitelt. A kalkulátorunkban ezért változó kamatozást nem tudsz beállítani. 5 vagy 10 éves kamatperiódusok, illetve végig fix kamatozás közül választhatsz.

Ha 5 vagy 10 éves kamatperiódusú a hiteled, az azt jelenti, hogy a hitel kamata legfeljebb ennyi időközönként változhat. A végig fix kamatozású hitel kamata pedig a teljes futamidő alatt változatlan. A kalkulátorban ezek közül a lehetőségek közül választhatsz.

Minél hosszabb időre fix a hitel kamata, az annál biztonságosabb.

Jövedelem

Amikor futamidőt választasz a hiteledhez, akkor olyan időtávot próbálj meghatározni, amely mellett a törlesztőrészlet már belefér a jövedelmedbe, és nehézségek nélkül ki is tudod fizetni, de nem hosszabb a kelleténél. Törekedj arra, hogy minél hamarabb visszafizesd a hiteled.

Túl hosszú futamidőt választani ugyanúgy hiba, mint túl rövidet. Ha túl rövid a futamidő, akkor olyan magas lesz a törlesztőrészlet, amekkorát nem biztos, hogy ki tudsz gazdálkodni. Ha túl hosszú, akkor ugyan kényelmesen kifizeted a törlesztőt, de szükségtelenül sok kamatot fizetsz ki a banknak.

A kalkulátor az általad megadott jövedelemadatokkal JTM korlátot is számol, és csak olyan hiteleket listáz neked, amiknek a törlesztőrészlete belefér a jövedelmedbe.

JTM

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) megmutatja, hogy adott jövedelem mellett legfeljebb mekkora havi törlesztőrészletet választhatsz. A maximális arányokat jogszabály határozza meg, de a bankoknak nem muszáj a maximumig elmenni, amikor hitelt nyújtanak. Meghatározhatnak alacsonyabb összeget is, mint amit a jogszabály megenged, ezt minden bank saját maga dönti el attól függően, hogy a saját szabályzata alapján mit tart biztonságosnak.

Jelzáloghitelek esetében az, hogy a havi törlesztőrészlet a jövedelmed mekkora részét teheti ki, két dologtól függ. Egyrészt a jövedelmed nagyságától, másrészt a hitel kamatperiódusának hosszától. 500 000 Ft jövedelem felett, illetve hosszabb időre fixált kamat esetén a jövedelmed nagyobb részét teheti ki a havi törlesztő.

JTM korlát jelzáloghiteleknél táblázat

Fontos, hogy a jelenleg igényelt és a már felvett hiteleid törlesztőrészleteit együtt kell számolni, amikor a jövedelmed nagyságához hasonlítja a bank. Tehát minden jelenleg is futó hiteled számít, beleértve a folyószámla-hitelkeretet és a hitelkártyát is.

A kalkulátor a jelenlegi hiteled törlesztőjével fog számolni, és csak olyan hiteleket fog neked javasolni, amik törlesztője belefér az általad megadott jövedelembe. Ha várható, hogy adóstársad is lesz a hitelügyletben, vagy van házastársad (őt a bank be fogja vonni, ha lakáshitelt vesztek fel), akkor az ő jövedelmét is érdemes belevenni ebbe az összegbe.

Ha még pontosabb képet szeretnél kapni, akkor vond le a jövedelmedből az általatok fizetett hiteltörlesztőket, valamint a hitelkártya keretösszeged és folyószámla-hitelkereted 5%-át (nem kell az aktuális tartozásoddal számolnod).

Ha túl magas hitelösszeget vagy túl rövid futamidőt határozol meg, és nem férsz bele a JTM korlátba, akkor hibaüzenetet fogsz kapni, vagy csak pár hitelt tudunk neked listázni. Ilyenkor érdemes a futamidőt növelned, vagy csökkentened a hitelösszeget.

A JTM számításához egyébként az MNB honlapján is kaphatsz segítséget. A kalkulátorukkal ki tudod számolni, hogy egy adott hitel milyen költségekkel jár számodra, beleférsz-e a JTM korlátba és mennyit fogsz visszafizetni a banknak.

A kalkulátorban a fedezetként szolgáló ingatlanra is ki tudod számolni, hogy megfelel-e a Hitelfedezeti Mutató (HFM) követelményeinek. E szerint a bank legfeljebb az ingatlan piaci értékének 80%-áig adhat hitelt a jövedelmed mellett, tehát a fedezet értéke is fontos a hitelfelvételnél.

Mutatunk egy pár találatot fix futamidejű, 20 millió forint összegű lakáshitelekre, de utána folytatódik az útmutató, érdemes tovább olvasnod.

Ilyen fix futamidejű lakáshiteleket kínál neked a lakáshitel-kalkulátor

Vissza
20 000 000 Ft hitelösszeggel, 20 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a háztartásod havi nettó jövedelme 500 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a lakáshitelek keresése gombot!

Hitelösszeg
Ft
Minimum 3m, maximum 100m Ft
Futamidő
év
Min. 3 év, max. 30 év
A háztartás igazolt nettó jövedelme
Ft
Gyerekek
gyerek

Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  lakáshiteleket...
  • Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 165 807 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,19% Kamat: 7,75%
   Visszafizetendő 39 771 410 Ft
   Tovább
   Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 7,75% • Futamidő: 228-240 hó • THM: 8,16% - 9,04% • Hitel teljes díja: 19 771 410 Ft • Ebből kamat: 19 758 810 Ft • Kezdeti díj: 57 100 Ft
  • Stabil Kamat lakáshitel
   Törlesztő 171 610 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,69% Kamat: 7,75%
   Visszafizetendő 41 162 969 Ft
   Tovább
   Stabil Kamat lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 7,75% • Futamidő: 228-240 hó • THM: 8,66% - 9,57% • Hitel teljes díja: 21 162 969 Ft • Ebből kamat: 19 758 810 Ft • Kezdeti díj: 57 100 Ft
  • Végig Fix Évnyerő Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 186 131 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,81% Kamat: 9,09%
   Visszafizetendő 44 404 410 Ft
   Tovább
   Végig Fix Évnyerő Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,09% • Futamidő: 132-360 hó • THM: 10,72% - 14,82% • Hitel teljes díja: 24 404 410 Ft • Ebből kamat: 24 281 010 Ft • Kezdeti díj: 116 800 Ft
  • Végig Fix Évnyerő Lakáshitel
   Törlesztő 193 308 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 10,45% Kamat: 9,64%
   Visszafizetendő 46 177 411 Ft
   Tovább
   Végig Fix Évnyerő Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,64% • Futamidő: 132-360 hó • THM: 11,35% - 15,56% • Hitel teljes díja: 26 177 411 Ft • Ebből kamat: 26 029 011 Ft • Kezdeti díj: 141 800 Ft
  • CIB Végig FIX Lakáskölcsön
   Törlesztő 164 768 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,14% Kamat: 7,69%
   Visszafizetendő 39 591 854 Ft
   Tovább
   • 200 000 Ft energiahatékonysági bónuszt kapsz, ha energiahatékony az ingatlan
   CIB Végig FIX Lakáskölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 7,69% • Futamidő: 132-240 hó • THM: 8,09% - 9,81% • Hitel teljes díja: 19 591 854 Ft • Ebből kamat: 19 544 254 Ft • Kezdeti díj: 79 000 Ft
  • Lakáshitel
   Törlesztő 170 832 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,61% Kamat: 8,25%
   Visszafizetendő 41 025 162 Ft
   Tovább
   Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 8,25% • Futamidő: 144-240 hó • THM: 8,57% - 10,04% • Hitel teljes díja: 21 025 162 Ft • Ebből kamat: 20 963 577 Ft • Kezdeti díj: 61 585 Ft
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 170 832 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,63% Kamat: 8,25%
   Visszafizetendő 40 994 577 Ft
   Tovább
   Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 8,25% • Futamidő: 144-240 hó • THM: 8,59% - 9,86% • Hitel teljes díja: 20 994 577 Ft • Ebből kamat: 20 963 577 Ft • Kezdeti díj: 81 700 Ft
  • MindigFIX 20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 176 615 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,10% Kamat: 8,74%
   Visszafizetendő 42 387 492 Ft
   Tovább
   MindigFIX 20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 8,74% • Futamidő: 240 hó • THM: 9,32% - 9,64% • Hitel teljes díja: 22 387 492 Ft • Ebből kamat: 22 387 492 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • Végig Fix Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 182 736 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,82% Kamat: 9,09%
   Visszafizetendő 43 980 067 Ft
   Tovább
   Végig Fix Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,09% • Futamidő: 132-360 hó • THM: 10,72% - 15,03% • Hitel teljes díja: 23 980 067 Ft • Ebből kamat: 23 856 667 Ft • Kezdeti díj: 116 800 Ft
  • MindigFIX 20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 183 044 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,64% Kamat: 9,24%
   Visszafizetendő 43 930 503 Ft
   Tovább
   MindigFIX 20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,24% • Futamidő: 240 hó • THM: 9,91% - 10,24% • Hitel teljes díja: 23 930 503 Ft • Ebből kamat: 23 930 503 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • CIB Végig FIX Lakáskölcsön
   Törlesztő 183 919 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,78% Kamat: 9,18%
   Visszafizetendő 44 188 245 Ft
   Tovább
   • 200 000 Ft energiahatékonysági bónuszt kapsz, ha energiahatékony az ingatlan
   CIB Végig FIX Lakáskölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,18% • Futamidő: 132-240 hó • THM: 9,73% - 11,52% • Hitel teljes díja: 24 188 245 Ft • Ebből kamat: 24 140 645 Ft • Kezdeti díj: 79 000 Ft
  • Végig Fix Lakáshitel
   Törlesztő 190 018 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 10,46% Kamat: 9,64%
   Visszafizetendő 45 752 665 Ft
   Tovább
   Végig Fix Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,64% • Futamidő: 132-360 hó • THM: 11,34% - 15,77% • Hitel teljes díja: 25 752 665 Ft • Ebből kamat: 25 604 265 Ft • Kezdeti díj: 141 800 Ft

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Takarék Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 170 488 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,67% Kamat: 8,25%
   Visszafizetendő 41 100 471 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Takarék Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 8,25% • Futamidő: 240 hó • THM: 8,62% - 9,74% • Hitel teljes díja: 21 100 496 Ft • Ebből kamat: 20 917 144 Ft • Kezdeti díj: 50 636 Ft
  • Takarék Fix20 Otthon Lakáshitel
   Törlesztő 170 488 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 8,68% Kamat: 8,25%
   Visszafizetendő 41 125 471 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Takarék Fix20 Otthon Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 8,25% • Futamidő: 240 hó • THM: 8,63% - 9,95% • Hitel teljes díja: 21 125 496 Ft • Ebből kamat: 20 917 144 Ft • Kezdeti díj: 75 636 Ft
  • Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel)
   Törlesztő 175 468 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,08% Kamat: 8,65%
   Visszafizetendő 42 265 333 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel) • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 8,65% • Futamidő: 181-240 hó • THM: 9,02% - 10,80% • Hitel teljes díja: 22 265 333 Ft • Ebből kamat: 22 112 333 Ft • Kezdeti díj: 43 080 Ft
   • K&H lakásbiztosítás kamatkedvezménnyel

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  A találatok sorba rendezése

  A kalkulátorban kapott találatokat több szempont szerint is sorba rendezheted.

  A kalkulátor alapvetően a törlesztőrészlet nagysága szerint állítja fel a sorrendet, de beállíthatsz más szempontot is. Ilyen lehet a THM, a kamat nagysága, a kamatperiódus, a teljes visszafizetendő összeg, az induló költségek vagy akár a bank neve is.

  Lakáshitel-előtörlesztés

  Beállíthatod a kalkulátorban, ha előre tudod, hogy hamarabb vissza szeretnéd fizetni a lakáshiteled, mint a futamidő vége.

  A statisztikák azt mutatják, hogy hiába vesznek fel az emberek jelzáloghiteleket 20-25 évre, a tényleges futamidő 10 év körül szokott lenni. Ez amiatt van, mert sokan menet közben:

  • elköltöznek és eladják a lakásukat,
  • kiváltják egy olcsóbb vagy biztonságosabb hitellel, vagy
  • annyi megtakarításuk összegyűlik, például akár lakás-takarékpénztárból, hogy a teljes fennálló tartozást vissza tudják fizetni.

  Ha úgy gondolod, hogy neked is lesz lehetőséged arra, hogy a futamidő vége előtt végtörleszd a teljes tartozásod, akkor a kalkulátorban beállíthatod, hogy várhatóan 3, 5 vagy 10 év múlva akarod ezt megtenni.

  Ez azért érdekes, mert így kevesebb kamatot fizetsz ki a rövidebb futamidő alatt, ami a teljes visszafizetendő összeget és a THM-et is módosítja.

  Ha az a terved, hogy hamarabb végtörlesztesz, akkor ne hagyd figyelmen kívül az előtörlesztési díjat, legyen ez is egy szempontja a választásnak. Az előtörlesztési díj ugyanis bankonként eltér, de még a futamidőn belül is változhat. Ha végtörleszteni szeretnél, akkor olyan hitelt válassz, amelynek alacsony az előtörlesztési díja.

  Illetve számos olyan hitel van, ahol a kezdeti költségek közül akár többet is elengednek, de kiköti a bank, hogy ha a hitelt (vagy annak egy bizonyos részét) meghatározott időn belül visszafizeted, akkor a kezdetben elengedett vagy utólagosan megtérített díjakat meg kell fizetned. Ez bizonyos idő, általában 3 vagy 5 év szokott lenni. A lakáshitel-kalkulátorunk ezekkel is számol azoknál a bankoknál, ahol ilyen van.

  Építési hitel kalkulátor

  Ha építkeznél, akkor segítségedre lesz az építési hitel kalkulátor. A bankok lakáscélú hitelei közül általában kevesebb használható lakásépítésre mint lakásvásárlásra, érdemes emiatt célzottan keresned.

  Az építési hitelek sajátossága, hogy szakaszosan utalja át a bank a hitelösszeget. Ez azért van így, mert a hitel fedezete maga az épülő ház. Amíg a fedezet nincs kész legalább egy bizonyos fokig (ezt egyébként készültségi foknak hívják), addig a hitel összegét sem kaphatod meg.

  Az újabb és újabb részeket a hitelből a készültségi foknak megfelelően kapod meg. Ahogy egy munkafázis készen van, úgy folyósítja a bank az ahhoz a készültségi fokhoz tartozó hitelösszeget, miután ellenőrizte az előző rész elkészültét. A teljes építési folyamatot 2-4 szakaszra szokták bontani, és a pénzt is ennyi részletben kapod meg. Az utolsó részletet akkor utalja a bank, amikor a házra megkaptad a használatbavételi engedélyt.

  A kalkulátorban a paramétereket ugyanúgy állíthatod be, mint a lakásvásárlási hitelek esetében, tehát beírhatod, hogy milyen hitelösszeget és futamidőt szeretnél, és mennyi a jövedelmetek. Találatként pedig olyan hiteleket kapsz, amelyeket építésre is felhasználhatsz.

  Építési hitelek között is találsz fogyasztóbarát hiteleket, mert a fogyasztóbarát minősítéssel rendelkező hitelek hitelcélja lehet lakásépítés is. Ennek ellenére szét kell nézned a piacon, mert nem túl sok bank kínál fogyasztóbarát hitelt építkezéshez.

  Államilag támogatott lakáshitel kalkulátor: CSOK hitelkalkulátor

  Kalkulálj kamattámogatott lakáshiteleket is!

  Ha lakást szeretnél, akkor nem érdemes figyelmen kívül hagynod az állami támogatásokat. Annál is inkább, mert például a CSOK vagy a Babaváró hitel egy része önerőként is használható, ami jelentős könnyebbséget jelent a hitelfelvételnél.

  Kalkulátorunkban a lakáscélra felvehető kamattámogatott hitelek közül a CSOK hitelek között tudsz keresni.

  A CSOK támogatás mellé 2 vagy 3 gyerek mellett elérhető a CSOK hitel, hivatalos nevén a Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele.

  Ezt a hitelt csak CSOK vagy falusi CSOK mellé veheted fel, ha legalább 2 gyermeket neveltek vagy vállaltok. 2 gyermek esetén 10 millió forint, 3 vagy több gyermek esetén pedig 15 millió forint az elérhető maximális hitelösszeg, amit fix 3%-os kamat mellett igényelhetsz legfeljebb 25 évre.

  CSOK támogatás és hitelösszegek táblázatban

  A CSOK hiteleket a lakáshitel-kalkulátorban találod.

  A kalkulátorban úgy kereshetsz, hogy beállítod, hogy 2 vagy 3 gyermek mellett számoljunk. Ennek megfelelően állítsd be a hitelösszeget is, azaz 2 gyermek esetén legfeljebb 10 millió forint, 3 gyermek esetén pedig legfeljebb 15 millió forint lehet a hitelösszeg, amit igényelhetsz.

  A kamatperiódust ne jelöld be, vagy állítsd be 5 évre, mert a CSOK hitelek kamatperiódusa csak ennyi lehet.

  Mutatunk pár CSOK-os hitelt, alatta tovább folytatódik az útmutató.

  CSOK hitelek 2 gyermekre

  Vissza
  10 000 000 Ft hitelösszeggel, 10 éves futamidővel és 2 gyerek figyelembevételével számoltunk és azzal, hogy a háztartásod havi nettó jövedelme 500 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a lakáshitelek keresése gombot!

  Hitelösszeg
  Ft
  Minimum 3m, maximum 100m Ft
  Futamidő
  év
  Min. 3 év, max. 30 év
  A háztartás igazolt nettó jövedelme
  Ft
  Gyerekek
  gyerek

  Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

  Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   lakáshiteleket...
   • Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele
    Törlesztő 97 449 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,28% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 670 383 Ft
    Tovább
    Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,17% - 8,01% • Hitel teljes díja: 1 670 383 Ft • Ebből kamat: 1 621 783 Ft • Kezdeti díj: 93 100 Ft
   • Évnyerő Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel többgyermekes családok részére
    Törlesztő 105 960 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,30% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 833 778 Ft
    Tovább
    Évnyerő Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel többgyermekes családok részére • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 72-300 hó • THM: 3,18% - 8,11% • Hitel teljes díja: 1 833 778 Ft • Ebből kamat: 1 747 878 Ft • Kezdeti díj: 79 300 Ft
   • Otthonteremtési Kamattámogatott Kölcsön (CSOK Hitel)
    Törlesztő 96 561 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,04% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 587 289 Ft
    Tovább
    Otthonteremtési Kamattámogatott Kölcsön (CSOK Hitel) • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • Hitel teljes díja: 1 587 289 Ft • Ebből kamat: 1 587 289 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
   • Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitele
    Törlesztő 96 561 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,21% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 627 969 Ft
    Tovább
    Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitele • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,14% - 4,27% • Hitel teljes díja: 1 627 969 Ft • Ebből kamat: 1 587 289 Ft • Kezdeti díj: 52 600 Ft
   • Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel
    Törlesztő 96 561 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,22% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 668 989 Ft
    Tovább
    Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,12% - 5,13% • Hitel teljes díja: 1 668 989 Ft • Ebből kamat: 1 587 289 Ft • Kezdeti díj: 81 700 Ft
   • K&H lakáscélú hitel állami támogatással extra - induló díjakkal
    Törlesztő 96 561 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,24% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 649 889 Ft
    Tovább
    K&H lakáscélú hitel állami támogatással extra - induló díjakkal • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 61-300 hó • THM: 3,13% - 5,33% • Hitel teljes díja: 1 649 889 Ft • Ebből kamat: 1 587 289 Ft • Kezdeti díj: 93 080 Ft
   • CSOK+ Lakáshitel
    Törlesztő 96 753 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,19% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 622 984 Ft
    Tovább
    CSOK+ Lakáshitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,13% - 5,24% • Hitel teljes díja: 1 622 984 Ft • Ebből kamat: 1 610 384 Ft • Kezdeti díj: 49 600 Ft
   • Otthonteremtési Kamattámogatású Jelzáloghitel
    Törlesztő 96 753 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,26% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 629 234 Ft
    Tovább
    Otthonteremtési Kamattámogatású Jelzáloghitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,19% - 8,78% • Hitel teljes díja: 1 629 234 Ft • Ebből kamat: 1 610 384 Ft • Kezdeti díj: 60 850 Ft

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Takarék CSOK+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel
    Törlesztő 96 571 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,21% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 635 885 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

    Takarék CSOK+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,12% - 7,19% • Hitel teljes díja: 1 635 885 Ft • Ebből kamat: 1 588 519 Ft • Kezdeti díj: 50 636 Ft
   • Otthonteremtési kamattámogatott hitel
    Törlesztő 96 753 Ft Kamatperiódus: 5 év
    THM 3,27% Kamat: 3,00%
    Visszafizetendő 11 657 984 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

    Otthonteremtési kamattámogatott hitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 3,00% • Futamidő: 60-300 hó • THM: 3,15% - 6,39% • Hitel teljes díja: 1 657 984 Ft • Ebből kamat: 1 610 384 Ft • Kezdeti díj: 79 000 Ft

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   Ugyan a CSOK hitelre végig 3%-os kamatot fizetsz, de ez a kamattámogatás mellett fizetendő kamatod. A hitel valós, támogatás nélküli kamata ennél magasabb, és 5 évente változhat is (ezért van, hogy a CSOK hitel kamatperiódusa 5 év). Te viszont úgy törleszted, mintha végig rögzített lenne a kamat. Azért nem érzékeled a változást, mert az állam mindig annyit fizet ki helyetted a kamatból, hogy neked már csak 3%-os kamattal kelljen törlesztened. Az e feletti részt az állam vállalja magára, ez a kamattámogatás.

   Zöld hitel: CSOK hitellel is kombinálhatod

   A zöld hitelt olyan új építésű lakás vásárlására vagy építésére használhatod, amelynek energetikai besorolása BB, és amelynek összesített energiaigénye legfeljebb 90, illetve 80 kWh/m2/év. Maximum 70 millió forintot zöld hitelt igényelhetsz legfeljebb 2,5%-os fix kamat mellett. A maximális futamidő 25 év lehet.

   A zöld hitel érdekessége, hogy mellé CSOK hitelt is igényelhetsz, ha megfelelsz a CSOK támogatásra és hitelre vonatkozó feltételeknek.

   A zöld hitel nagyon kedvező konstrukció, így rendkívül népszerű a hitelfelvevők körében. Olyannyira, hogy a hitelre szánt 200+100 milliárd forintos MNB keret is kimerülni látszik. A bankok ezért nem, vagy csak nagyon korlátozottan fogadnak be új hiteligényléseket.

   A zöld hitel alapvetően nem számít támogatott hitelnek, de ha mellé CSOK hitelt is igényelsz, akkor a CSOK hitel kamatmentes lesz. CSOK hitellel a gyerekek számától függően 10 és 15 millió forint elérhető. Ha ezt zöld hitellel egészítenéd ki, akkor a kettő összege együtt nem haladhatja meg a 70 millió forintot.

   Érdemes lehet megfontolnod a zöld hitelt, mivel a rendelkezésre tartási ideje igen hosszú. Ez az az idő, amíg a bank lehetővé teszi számodra, hogy lehívd a hitel összegét, azaz, hogy kérd a folyósítását. Használt lakás vásárlásakor vagy szabad felhasználású hiteleknél a bank a szerződéskötés után rövid idővel folyósít, de új lakás vásárlásánál vagy építésénél többnyire részletekben és időben eltolva.

   Egy átlagos új építésű lakás vásárlásánál a rendelkezésre tartási idő legfeljebb 1,5 év, vagy építési hiteleknél 1,5-2 év szokott lenni. A zöld hitelnél csak az első részlet lehívására 3 éved van, és további 1 év a többi részletre. Ez olyan helyzetben, amikor az építőipar túlterhelt vagy bármilyen hiánnyal küzd, legyen az építőanyag vagy munkaerő, különösen hasznos lehet.

   Így hiába csúsznak az építkezések, 4 évbe nagyobb esély van még ezzel együtt is beleférni mint 2-be.

   Fogyasztóbarát lakáshitelek: a hitelkalkulátor ezeket is megmutatja

   A kalkulátort beállíthatod úgy is, hogy csak a fogyasztóbarát lakáshiteleket mutassa. Ezek olyan hitelek, amelyek megkapták az MNB fogyasztóbarát minősítését. Egységes feltételeknek kell megfelelniük, számos költség maximált, és a folyósításra és a hitelbírálatra is van maximális határidő.

   Ha kifejezetten ilyen hitelt keresel, akkor jelöld be a kalkulátorban, hogy csak fogyasztóbarát hiteleket szeretnél látni.

   Ilyen beállítás mellett a kalkulátor csak a fogyasztóbarát hiteleket fogja neked megmutatni, és ezek között válogathatsz.

   A fogyasztóbarát minősítés miatt számos feltételben megegyeznek ezek a hitelek, de azért nem teljesen egyformák. Az MNB maximum értékeket határoz meg bizonyos költségeknél, így az egyes bankok ajánlatai között lehet eltérés.

   Az MNB külön honlapot hozott létre, amelyen tájékozódhatsz a fogyasztóbarát hitelekről, és saját kalkulátora is van. Ha ilyen hitelben gondolkodsz, akkor célszerű ezeket is megnézned.

   Azt azért ne feledd, hogy attól, hogy egy hitel fogyasztóbarát, még nem biztos, hogy a legolcsóbb is. Érdemes megnézni a piaci hiteleket is, mert előfordulhat, hogy találsz köztük kedvezőbbet. A fogyasztóbarát ugyanis nem egyenlő a legolcsóbbal.

   Előfordulhat, hogy egy bank alacsonyabb kamat mellett is nyújt hitelt, de az nem felel meg az összes MNB feltételnek, például hosszabb a hitelbírálati ideje vagy magasabb valamelyik díja, és emiatt nem kaphat fogyasztóbarát minősítést. Érdemes figyelned a THM-et is, ami a kamaton túl más költségeket is mutat, illetve nézd meg a hitelkalkulátorban az egyes termékekhez tartozó részleteket is.

   Lakásfelújítási hitel kalkulátor

   Ha lakásfelújítást tervezel, gyermeket nevelsz és a többi feltétel alapján is jogosult vagy rá, akkor nem érdemes kihagynod a lakásfelújítási támogatást. Ennek keretében a felújítás költségeinek felét, legfeljebb 3 millió forintot az állam utólag visszatérít neked. (Figyelj a munkadíj és az anyagköltség megfelelő arányára, a támogatási részen belül 50-50%-ban kell szerepelniük.)

   De mi történik, ha a felújítás költségeit, ami a 3 millió forintos támogatás esetén 6 millió forint, nem tudom kifizetni előre?

   Ilyenkor lehet segítségedre a kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön. Ennek keretében 6 millió forintot vehetsz fel legfeljebb 10 évre, 3%-os kamat mellett. Ez a hitel arra szolgál, hogy ebből kifizesd a felújítást végző vállalkozókat, majd amikor megkapod a támogatást, akkor abból a hitelt előtörleszted.

   Ha a támogatást kamattámogatott hitellel kombinálod, akkor a támogatás összegét teljes egészében előtörlesztésre kell használnod. Ez nem csak egy lehetőség, a Magyar Államkincstár (MÁK) közvetlenül a banknak utalja át a támogatás összegét. Ebből te csak akkor kapsz, ha kevesebb hitelt vettél fel, mint amennyi a támogatás összege. Ilyen helyzet is előfordulhat, ha a felújítás nagy részét ki tudod fizetni, de valamennyi még hiányzik a teljes költségvetéshez, amit kedvezményes hitelből pótolsz.

   Akkor is szükséged lehet még a felújítás költségeinek kiegészítésére, ha te 6 millió forintnál többet költenél. Támogatásként akkor sem kaphatsz 3 millió forintnál többet, és a kamattámogatott hitel sem lehet több 6 millió forintnál.

   A lakásfelújítási kalkulátor a kamattámogatott hiteleket is megmutatja

   A lakásfelújítási kalkulátorban tudsz keresni kamattámogatott otthonfelújítási hiteleket is.

   Arra figyelj, hogy jól add meg az összeget, tehát 6 millió forintnál magasabb számot ne állíts be, a futamidő pedig legfeljebb 10 év legyen.

   Mivel a támogatás és a hitel gyermeket nevelő családok számára elérhető, ne felejts el beállítani a gyermekek számához legalább 1-et (a pontos számnak ennél a hitelnél nincs jelentősége, az összeg a gyermekek számával nem változik).

   A találati lista tetején találod majd a kamattámogatott hiteleket, alatta pedig a többi piaci hitelt.

   Személyi kölcsön kalkulátor

   A kalkulátoraink között találsz személyi kölcsön kalkulátort is. A személyi kölcsön ugyan szabad felhasználású hitel, de van egy pár dedikált hitelcél, amire gyakran használják. Ezekről a kölcsönökről bővebb leírást találsz a kalkulátor alatt.

   Amikről olvashatsz:

   • személyi kölcsön,
   • autóvásárlási hitel,
   • személyi kölcsön lakásfelújításra és
   • hitelkiváltásra.

   Ezek nagyrészt mind ugyanolyan kölcsönök, amelyek abban különböznek egymástól, hogy mire és hogyan használod fel őket. Lehetnek specialitásaik, például ha hitelkiváltásra használod, akkor nem te kapod a hitelösszeget, hanem a másik bank, ahol a kiváltandó hiteled van.

   Mi az a személyi kölcsön?

   A személyi kölcsönök kisebb összegű fedezet nélküli hitelek. 500 000 forint a legalacsonyabb hitelösszeg, amit beállíthatsz, és 10 millió forint a maximum. A futamidő legfeljebb 8 év lehet. A kamat a futamidő alatt a legtöbb ajánlatnál végig fix.

   Személyi kölcsönnel készpénzt kapsz, és azt bármire felhasználhatod. Nem kell tehát megjelölnöd hitelcélt és a bank nem vizsgálja, hogy mit csinálsz a pénzzel.

   Nincs szükség önerőre és fedezetre, ezért a hitelbírálat ideje sokkal rövidebb. Akár napok alatt a számládon lehet a pénz. A hiteligénylést sokszor online is lebonyolíthatod, így ki sem kell lépned az otthonodból, hogy elintézd.

   Kamat és JTM

   Mivel nincs fedezet, a személyi kölcsön kamata magasabb, mint a jelzáloghiteleké. Ez azért is fontos, mert a JTM korlátba, csakúgy mint a jelzáloghitelnél, itt is bele kell férned. Fogyasztási hiteleknél, mint amilyen a személyi kölcsön is, a jövedelmed nagysága határozza meg, hogy annak mekkora részét tehetik ki a havi törlesztőrészletek.

   500 000 forint feletti jövedelemnél a béred 60, alatta 50%-át költheted hiteltörlesztőkre legfeljebb. Ezek a maximális számok, a bankoknak nem kötelező megadni, lehetnek ennél szigorúbbak is.

   A kalkulátorban beállíthatod a hitelösszeget, a futamidőt, és hogy mekkora jövedelemmel számoljunk. Csak olyan hiteleket fogsz látni, amelyek a JTM korlátba beleférnek.

   Ilyen személyi kölcsönöket kaphatsz

   Vissza
   2 000 000 Ft hitelösszeggel, 5 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a havi nettó jövedelmed 300 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
   Bezár

   A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a kölcsönök keresése gombot!

   Hitelösszeg
   Ft
   Minimum 500e, maximum 10m Ft
   Futamidő
   év
   Min. 1 év, max. 8 év
   Havi nettó jövedelmed
   Ft

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni

   
   					
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    kölcsönöket...
    • Előrelépő személyi kölcsön - AKTIV250 kedvezménnyel
     Törlesztő 45 639 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 13,95% Kamat: 12,95%
     Visszafizetendő 2 738 353 Ft
     Tovább
     Előrelépő személyi kölcsön - AKTIV250 kedvezménnyel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 12,95% • Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,81% - 13,95% • Hitel teljes díja: 738 353 Ft • Ebből kamat: 738 353 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
    • Most Extra Személyi Kölcsön
     Törlesztő 47 046 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 16,01% Kamat: 14,49%
     Visszafizetendő 2 842 768 Ft
     Tovább
     Most Extra Személyi Kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 14,49% • Futamidő: 36-96 hó • THM: 14,36% - 16,31% • Hitel teljes díja: 842 768 Ft • Ebből kamat: 822 768 Ft • Kezdeti díj: 20 000 Ft
    • Midi Plus Személyi Kölcsön
     Törlesztő 47 788 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 16,30% Kamat: 14,99%
     Visszafizetendő 2 867 291 Ft
     Tovább
     Midi Plus Személyi Kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 14,99% • Futamidő: 12-84 hó • Hitel teljes díja: 867 291 Ft • Ebből kamat: 867 291 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
    • Személyi kölcsön
     Törlesztő 49 621 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 18,30% Kamat: 16,69%
     Visszafizetendő 2 977 266 Ft
     Tovább
     Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 16,69% • Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,12% - 26,85% • Hitel teljes díja: 977 266 Ft • Ebből kamat: 977 266 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
    • Fapados Kölcsön
     Törlesztő 50 453 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 19,20% Kamat: 17,69%
     Visszafizetendő 3 027 161 Ft
     Tovább
     Fapados Kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 17,69% • Futamidő: 36-84 hó • THM: 14,40% - 26,90% • Hitel teljes díja: 1 027 161 Ft • Ebből kamat: 1 027 161 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
    • Személyi kölcsön
     Törlesztő 54 424 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 23,93% Kamat: 20,99%
     Visszafizetendő 3 280 436 Ft
     Tovább
     Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 20,99% • Futamidő: 24-84 hó • THM: 15,44% - 26,95% • Hitel teljes díja: 1 280 436 Ft • Ebből kamat: 1 265 436 Ft • Kezdeti díj: 15 000 Ft

    Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

    • Stabil Kamat személyi kölcsön
     Törlesztő 45 318 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 13,60% Kamat: 12,64%
     Visszafizetendő 2 719 052 Ft

     Jelenleg nálunk nem igényelhető

     Stabil Kamat személyi kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 12,64% • Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,80% - 14,58% • Hitel teljes díja: 719 052 Ft • Ebből kamat: 719 052 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
    • K&H kiemelt személyi kölcsön
     Törlesztő 45 711 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 15,02% Kamat: 13,20%
     Visszafizetendő 2 791 090 Ft

     Jelenleg nálunk nem igényelhető

     K&H kiemelt személyi kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 13,20% • Futamidő: 24-84 hó • THM: 14,48% - 17,19% • Hitel teljes díja: 791 090 Ft • Ebből kamat: 742 670 Ft • Kezdeti díj: 15 000 Ft
    • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
     Törlesztő 45 773 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 14,10% Kamat: 13,26%
     Visszafizetendő 2 746 367 Ft

     Jelenleg nálunk nem igényelhető

     Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 13,26% • Futamidő: 24-84 hó • THM: 6,90% - 14,58% • Hitel teljes díja: 746 367 Ft • Ebből kamat: 746 367 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
    • Személyi kölcsön
     Törlesztő 45 968 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 14,82% Kamat: 13,45%
     Visszafizetendő 2 778 091 Ft

     Jelenleg nálunk nem igényelhető

     Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 13,45% • Futamidő: 36-84 hó • THM: 14,69% - 15,11% • Hitel teljes díja: 778 091 Ft • Ebből kamat: 758 091 Ft • Kezdeti díj: 20 000 Ft
    • Takarék Fix Személyi Kölcsön
     Törlesztő 47 800 Ft Kamatperiódus: Végig fix
     THM 16,45% Kamat: 14,99%
     Visszafizetendő 2 876 604 Ft

     Jelenleg nálunk nem igényelhető

     Takarék Fix Személyi Kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 14,99% • Futamidő: 12-84 hó • THM: 16,41% - 16,92% • Hitel teljes díja: 876 638 Ft • Ebből kamat: 868 034 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    Nem akarsz hitelcélt megjelölni? Ez egy szabad felhasználású hitel kalkulátor

    A személyi kölcsön kalkulátorral tulajdonképpen szabad felhasználású hiteleket hasonlíthatsz össze. A személyi kölcsön szabad felhasználású akkor is, ha te konkrétan tudod, és meg is mondod a banknak, hogy mire használod a kölcsön összegét.

    A bank biztonsági okokból szabad felhasználású hiteleknél is megkérdezi, hogy mi a célod a pénzzel, de ez nem azt jelenti, hogy csak akkor kapod meg a kért összeget, ha konkrét hitelcélod van. A bank azért teszi fel ezt a kérdést, mert kockázatos dolgokra nem szívesen nyújt hitelt. Nagyobb eséllyel kapsz pénzt tehát, ha nem szerencsejátékra költenéd.

    Ha például konkrét hitelcélod van, mondjuk autóhitelt szeretnél, mert szükséged van egy új autóra, valójában az is olyan szabad felhasználású kölcsön, amiből történetesen egy autót veszel. Régebben voltak kifejezetten autóvásárlásra autóhitelek, de ma már inkább csak az elnevezés maradt meg.

    Kedvezmények és fogyasztóbarát kölcsönök

    A bankok általában jobb feltételeket kínálnak akkor, ha hozzájuk utaltatod a fizetésedet. Azt jellemzően előírják, hogy hitelfelvétel esetén nyiss náluk számlát, de sokszor jutalmazzák azt is, ha ezt a számlát használod is.

    Ha ide érkezik a béred, az tehát jó pont lehet. A kalkulátor úgy számol, hogy a bankhoz utaltatod, de ha nem szeretnéd, akkor be tudod jelölni, hogy máshová megy a fizetésed.

    Kereshetsz csak a fogyasztóbarát kölcsönökre is.

    Ezek olyan kölcsönök, amelyek megkapták az MNB fogyasztóbarát személyi hitel minősítését. A bankok egységes feltételek mellett kínálnak ilyen kölcsönöket. Előnyük, hogy biztosan igényelheted őket online, mert a fogyasztóbarát minősítésnek az is alapfeltétele, hogy a teljes hiteligénylés online is intézhető legyen.

    Az MNB honlapján elolvashatod a részletes feltételeket és sok hasznos információt is találsz. Külön kalkulátor is van az oldalon, ahol kereshetsz a fogyasztóbarát kölcsönök között.

    A fogyasztóbarát kölcsönök között az egységes feltételek miatt ugyan könnyebb eligazodni, de érdemes a többi kölcsön között is keresni, mert nem biztos, hogy ezek egyben a legolcsóbbak is.

    A kalkulátorban, mint ahogy a lakáshiteleknél is, beállíthatod, hogy melyik bankok ajánlatait szeretnéd látni a találati listában. Bejelölheted a saját bankodat is, vagy ha van olyan bank, amelyikkel biztos, hogy nem szeretnél szerződést kötni, azt kizárhatod.

    Felújítási személyi kölcsön

    Lakásfelújítást tervezel? Ki ne hallott volna a lakásfelújítási támogatásról, amelynél egy 6 millió forint összegű felújítás 50%-át, azaz legfeljebb 3 millió forintot állami támogatásból fedezhetsz?

    Ha esetleg nem tudod előre kifizetni a felújítás teljes költségét, akkor felvehetsz 6 millió forint értékben támogatott lakásfelújítási kölcsönt is.

    De mi a helyzet, ha nem szeretnél vagy nem tudsz jelzáloghitelt felvenni, esetleg másra is használnád a hitelt mint a felújítás?

    Ilyenkor lehet megoldás a személyi kölcsön. Mivel a kölcsön szabad felhasználású, bármire használhatod, így lehet felújítási kölcsön is.

    A személyi kölcsön kalkulátorban csak állítsd be, mekkora összeget szánnál a felújításra, és mennyi idő alatt szeretnéd visszafizetni. A futamidőt célszerű úgy megválasztanod, hogy a következő felújításig visszafizesd a felvett kölcsönt.

    Tehát ha úgy gondolod, hogy 5 évente szeretnél nagyobb munkákat elvégeztetni a lakásodon, akkor annál hosszabb futamidőt nem érdemes választanod. A személyi kölcsönöket egyébként is ilyesmi futamidővel szokták adni a bankok.

    Gyorskölcsönt keresel?

    Gyorskölcsönnek szokták hívni a kis összegű, általában rövid futamidejű kölcsönöket. A hitelösszeg elvileg 100 000 forinttól nagyjából 1 000 000 forintig terjedhet, a futamidő pedig akár 1 évnél rövidebb is lehet, és van, hogy hetekben adják meg.

    A gyorskölcsön a nevéhez hűen valóban gyors, a pénzt akár már az igénylés napján megkaphatod.

    A gyorsaság viszont nem csak a gyorskölcsön jellemzője. A személyi kölcsönt majdnem ilyen gyorsan megkapod. Ha órákon belül nem is feltétlenül, de pár napon belül itt is a számládon lehet a pénz.

    A hiteligénylés folyamata sem tér el a személyi kölcsönétől, és a benyújtandó dokumentumok tekintetében sincs eltérés.

    A gyorskölcsön jogi értelemben nem személyi kölcsön, ezért nem is ez a neve, de alapvetően ugyanúgy működik. Jelenleg a Provident kínál ilyen kölcsönöket.

    De mire használhatsz ilyen kis összegű kölcsönt?

    Általában akkor, hogy ha hirtelen támad egy nem várt kiadásod, ami miatt azonnal szükséged van némi pénzre. Például lerobbant az autód, vagy elromlott a mosógéped.

    Mire figyelj?

    Tényleg gyors a gyorskölcsön, de drága.

    A személyi kölcsönök THM-je 8-12% körül van, a gyorskölcsönöké ezzel szemben jóval magasabb is lehet, akár 25% körüli is. Gondold át, hogy ez megéri-e neked, amikor jóval olcsóbban, majdnem ugyanolyan gyorsan, akár nagyobb összegű személyi kölcsönt is kaphatsz.

    Hitelkiváltás-kalkulátor

    Hitelkiváltásra használhatsz személyi kölcsönt és jelzáloghitelt is. Hogy melyiket tudod, és melyiket célszerű, az attól függ, hogy milyen hitelt szeretnél kiváltani. Személyi kölcsönt, áruhitelt vagy hitelkártya tartozást kiválthatsz személyi kölcsönnel is, de jelzáloghitelt csak jelzáloghitellel tudsz.

    A kalkulátor alatt olvashatsz, és számos fontos információt tudhatsz meg:

    • a hitelkiváltásról,
    • az adósságrendező hitelekről, és
    • a hitelkiváltásra használható személyi kölcsönökről.

    Mire való az adósságrendező és hitelkiváltás-kalkulátor?

    Ebben a kalkulátorban olyan jelzáloghitelek között válogathatsz, amelyet a bankok adósságrendezésre vagy hitelkiváltásra (is) kínálnak.

    Az adósságrendező hitelek olyan jelzáloghitelek, amelyeket adósságrendezésre használsz fel. Ha van több olyan hiteled, amelyeket kiváltanál és egy hitelben vonnád össze, akkor ezt keresed. Akár a hitelkártya-tartozásodat, folyószámla-hitelkeretedet vagy az áruhiteledet is kifizetheted a segítségével, és egy olcsóbb hitel törlesztőjét fizetheted tovább, amivel nem csak anyagilag jársz jól, de sokkal kényelmesebb és átláthatóbb is.

    Hitelkiváltásnál általában egy régi hitelt cserélsz le egy új, kedvezőbb hitelre. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a felvett hitel összege általában megegyezik a jelenleg még fennálló hiteltartozásoddal.

    Adósságrendezésnél is ez a helyzet, ott az összes kiváltandó kölcsönöd összege lesz a hitelösszeg, amit felveszel. Hitelkiváltásnál bizonyos körülmények között nagyobb összeget is igényelhetsz, aminek egy része megy majd a régi hiteled végtörlesztésére, a többit szabadon felhasználhatod.

    Mit állíthatsz be a kalkulátorban?

    Beállíthatod, hogy mekkora hitelösszegre lenne szükséged, és azt milyen futamidő alatt szeretnéd visszafizetni.

    Beállíthatod a jövedelmed, és a kalkulátor csak azokat a hiteleket fogja neked listázni, amelyeket a JTM korlát alapján igényelhetsz.

    Mit nézhetek meg a találati listában?

    A találati listában több adatot is látsz az egyes hitelekről. Ezeket mindegyiknél feltüntetjük, és ezek alapján sorba is rendezheted a lista elemeit, hogy könnyebben tudj választani. Azon szempontok alapján érdemes listáznod, amelyek neked a legfontosabbak.

    Ilyenek lehetnek, a THM, a kamat, a teljes visszafizetendő hitelösszeg vagy az induló költségek nagysága, de akár abc sorrendbe is rendezheted a bankokat.

    A listában a legfontosabb adatokat látod, de ha érdekelnek továbbiak is, akkor a Részletek gombra kattintva kinyithatsz egy ablakot, ahol részletesen is látod a feltételeket.

    Ha valamelyik ajánlat megtetszik, akkor a bank honlapján további információt is találsz róla. A Tovább gomb a választott bank honlapjára visz.

    Hogyan intézzem a hitelfelvételt?

    Ahhoz, hogy megkapd a hitelt, át kell menned a hiteligénylési folyamaton. Ez személyi kölcsön esetében viszonylag gyorsan megy, míg egy lakáshitel esetében valamivel hosszabb folyamat. Így igényelhetsz hitelt:

    1. Hiteltájékoztatás
     A banki ügyintéző részletes információkkal lát el a választott hiteledről. Minden olyan fontos tudnivalót elmond, ami alapján dönteni tudsz. Ismerteti veled a hitel pontos feltételeit, a díjait és költségeit, a törlesztőrészlettel kapcsolatos tudnivalókat, a kedvezményeket stb.
    2. Hiteligénylés benyújtása
     Ha úgy döntesz, hogy fel szeretnéd venni a hitelt, akkor be kell nyújtanod a bankhoz a hiteligénylési dokumentumot. Ez a bank saját formanyomtatványa, amit ki kell töltened. Ehhez csatolnod kell minden olyan dokumentumot, amit kér a bank. Jelzáloghitelnél kérni fogják az ingatlan dokumentumait is.
    3. Hitelbírálat
     Ezt a bank végzi azután, hogy minden dokumentumot hiánytalanul benyújtottál. Személyi kölcsönnél viszonylag gyors a folyamat, de jelzáloghitelnél 1-1,5 hónap is lehet. A bank megvizsgálja a jövedelmedet, az ingatlant, ellenőrzi a hitelképességedet és az önerődet.
    4. Szerződéskötés
     Ha a bank mindent rendben talált a hitelbírálat során, akkor szerződést köt veled. Jelzáloghitel esetén a fedezetül szolgáló ingatlanra is külön kell szerződést kötni. A szerződéskötéshez közjegyzőre is szükség van, mert a dokumentumokat közokiratba kell foglalni.
    5. Folyósítás
     Ha megvan az aláírt szerződés, a bank zálogjogát a tulajdoni lapra bejegyezte a Földhivatal, minden szükséges díjat befizettél és az önerőd is megvan, akkor a bank átutalja az igényelt hitelösszeget.
    6. Törlesztés
     Már csak a törlesztés van hátra. Neked kell gondoskodnod róla, hogy a számládon elég pénz legyen, a bank pedig minden hónapban leemeli róla a havi törlesztőrészletet.

    Maradtak kérdéseid?

    • Hogyan döntsem el, hogy személyi kölcsön vagy jelzáloghitel jó nekem?

     Az egyik ilyen döntési pont a hitelösszeg. Ha nagyobb összegre van szükséged, azaz 5 millió forint feletti hitelt vennél fel, akkor érdemes megfontolnod a jelzáloghitelt. Kisebb összegnél a jelzáloghitel nem éri meg, inkább személyi kölcsönt érdemes keresned.

     A kamat nagysága is fontos. A jelzáloghitelek kamata alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké, de az sem mindegy, hogy mire használnád a felvett összeget. Ha konkrét hitelcélod van, akkor érdemes lehet az erre kínált jelzálogkölcsönökben gondolkodnod.

     Fontos továbbá, hogy a személyi kölcsönhöz nem kell fedezet, míg a jelzálogkölcsönhöz szükséged van egy ingatlanra is. Ha a hitel mögé nem tudsz vagy nem akarsz ingatlanfedezetet bevonni, akkor nézz szét a kölcsönök között.

    • Milyen összegű hitel elérhető számomra?

     Ez a jövedelmedtől és lakáshitelnél a fedezet értékétől is függ. A hitel törlesztőrészletének bele kell férnie a JTM korlátba, azaz a jövedelmednek legfeljebb egy bizonyos százalékát teheti ki. A fedezet értékének pedig legfeljebb 80%-át adhatja neked hitelbe a bank.

    • Mennyi idő, míg megkapom a kért hitelt?

     Ez attól függ, hogy milyen hitelt igényeltél. A személyi kölcsönök hitelbírálati ideje rövid, általában pár nap. A jelzáloghiteleknél viszont hosszabb hitelbírálattal kell számolnod, mivel ott még az ingatlannal kapcsolatban is vannak dokumentumok. Itt 4-6 hét telik el általában a folyósításig.

    • Személyre szabhatom a kalkulátorokat?

     Igen. Minden kalkulátorunkban be tudod állítani a legfontosabb adatokat. Nem csak lehet, de célszerű is személyre szabnod a keresést, mert így az igényeidhez sokkal jobban illeszkedő találati listát kaphatsz.

    • Állami támogatást is tudok kalkulálni?

     Igen, a CSOK támogatás mellé 2 vagy 3 gyerekkel elérhető CSOK hitelek közül válogathatsz. Ehhez a lakáshitel-kalkulátorban állítsd be, hogy CSOK hiteleket keresel, írd be a gyermekek számát, a kért hitelösszeget és a jövedelmedet.

    Gergely Péter
    Gergely Péter
    LinkedinE-mail

    Hiszek abban, hogy sztresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.