Online számlanyitás 2024

Az online bankszámlanyitás ma már nagyon kényelmes és gyors. Mobiltelefonnal egy szelfivel is elindítható és pár perc alatt kész is lehetsz vele. Ráadásul most több bank is ajándékpénzt is ad online számlanyitás esetén. Megmutatjuk a bankok ajánlatait és a számlanyitási akciókat.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az online bankszámlanyitás ma már nagyon kényelmes és gyors. Mobiltelefonnal egy szelfivel is elindítható és pár perc alatt kész is lehetsz vele. Ráadásul most több bank is ajándékpénzt is ad online számlanyitás esetén. Megmutatjuk a bankok ajánlatait és a számlanyitási akciókat.

Az online számlanyitást egyre több bank azzal egészít ki, hogy azonnal használható, ún. instant bankkártyát is kibocsát a számodra, mellyel máris fizethetsz az interneten vagy a boltokban érintéssel is. Utóbbihoz a bankkártya bedigitalizálására van szükség a mobiltelefonodba, amelynek hardverkövetelményei vannak, erről érdemes előre tájékozódni.

Ezzel a bankkártyádat és a bankszámládat gyakorlatilag teljeskörűen használhatod addig is, amíg meg nem kapod az új fizikai bankkártyádat, hiszen a mobiloddal egyre több bank ATM-jénél is tudsz készpénzt felvenni.

Miután kézhez kaptad a fizikai bankkártyádat, azt követően sem kell lemondanod a mobilfizetésről, hiszen a kártyád frissül a mobiltelefonodban az új kártyád aktiválásakor, így a megszokott kényelemmel használhatod továbbra is.

Homa Péter – frissítve 2024. május 24.
Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és átlagos költések alapján kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 393 Ft Kezdetben 331 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 498 Ft Kezdetben 352 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 095 Ft Kezdetben 793 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • MBH Kedvezmény Plusz Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 743 Ft Kezdetben 2 215 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek
  7 / 7 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók bankszámláit is!

  • CIB számlacsomagok

   Ingyenes készpénzfelvétel külföldön, fejlett mobilapplikáció sok szolgáltatással, köztük #with ingyenes pénzküldéssel és akár ingyenes számlavezetés.

   Tovább
  • Erste számlacsomagok

   Jól használható mobilapp pénzvisszatérítési funkcióval, korlátlan belföldi átalánydíjas készpénzfelvétel, egyedi internetkártya megoldás külön limittel.

   Tovább
  • Gránit számlacsomagok

   Fejlett digitális szolgáltatások, ingyenes bankkártyazár a mobilappban, ingyenes számlavezetés, a törvényinél több ingyenes készpénzfelvétel országszerte.

   Tovább
  • MagNet számlacsomagok

   Egyedi közösségi bankolási ajánlatok ingyenes számlavezetéssel, ingyenes átutalási tranzakciók, egyedi ingyenes készpénzfelvétel, kis számú fiókhálózat.

   Tovább
  • MBH számlacsomagok

   Saját ATM díjjal használható országos ATM lefedettség, digitális asszisztenssel ellátott mobilapplikáció, fémből készült prémium kártya álló dizájnnal.

   Tovább
  • OTP számlacsomagok

   Speciális, csak itt elérhető átalánydíjas tranzakciós csomagok, akár ingyenes számlavezetés, fejlett digitális szolgáltatások, külön internetkártya.

   Tovább
  • UniCredit számlacsomagok

   Akár teljesen ingyenes korlátlan átutalások belföldre, külföldön kedvezményes ATM készpénzfelvétel, bankkártya nélküli készpénzfelvétel mobilappal.

   Tovább
  • Wise

   Az egyik legolcsóbb nemzetközi átutalásokat kínáló pénzügyi szolgáltató, bankkártyát is ad. Előnyük, hogy magyar számlaszámon lehet fogadni a jóváírásokat.

   Tovább
  • Revolut

   Magyar nyelvű applikációt és forintszámlát is kínáló, európai vezető fintech szolgáltató. Nullás vagy olcsó díjak és számlavezetés, élenjáró digitalizáció.

   Tovább

  Gyakori kérdések a bankszámla kalkulátorról

  • Hogyan épül fel a bankok 5 csillagos, Mobilbanki ügyintézés értékelése a bankszámla kalkulátorban?

   Szerintünk egy bankszámlánál, ahol a bank mobilappját akár naponta használod, fontosabb, hogy miket tudsz mobilról elintézni, mint az, hogy mennyibe kerül a számla havonta. A részletes leírást itt találod.

  • Mitől függ az ajánlatok sorrendje?

   A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások.

  • Hogyan számol a bankszámla kalkulátor?

   A bankszámla kalkulátor a beállított jövedelemhez viszonyítva, abból az átutalások és a bankkártya használata között automatikusan elosztott összegű és darabszámú tranzakciókra megadott, változó bankköltségeket számolja ki, melyhez hozzáadja a használattól független díjakat is.

   A kalkulátor csak a benne beállítható tranzakciók díjaival és az általános havi bankköltségekkel, továbbá a bankkártyák használati díjaival és éves költségeivel számol.

   Feltételeztük, hogy a számlaegyenleged nem csökken 10 000 Ft alá sohasem (egyes bankok ilyenkor extra díjat számolhatnak fel, amivel nem számolunk).

   A kínálatban nem mutatjuk azokat a speciális bankszámlacsomagokat, bankkártyákat és kedvezményes lehetőségeket, amelyek egyes foglalkozásokhoz köthetőek (pl. ügyvéd, orvos), valamint a speciális, meghatározott cégek munkáltatóinak készült csomagokat sem.

   Nem jelennek meg azok a bankszámlák sem, melyek egy másik banki termék igényléséhez kapcsoltak (például megtakarítási vagy hiteltermék) és nem láthatók a kizárólag privát banki ügyfelek számára elérhető konstrukciók sem.

   A mobilbank havi díjával is számolunk azoknál a bankoknál, ahol ilyet felszámítanak.

   A bankszámla kalkulátor automatikusan számol a törvény által biztosított, havonta összesen 150 000 forintig ingyenes készpénzfelvétellel, mely forintban, belföldön, ATM-ből (vagy 2025. január 1-től postán is) érvényesíthető összesen legfeljebb havi két alkalommal.

   Ha nem szeretnéd ezt a kedvezményt látni a költségekben, abban az esetben pipáld be, hogy nem kéred a törvény által biztosított havi 2 ingyenes készpénzfelvételt. Ezt a beállítási lehetőséget a Részletes kalkuláció gombbal érheted el a kalkulátor tetején lévő szürke mezőben.

   Ha viszont élsz a kedvezménnyel, de több készpénzfelvételt írsz be, mint havi 150 000 forint, akkor a kalkulátor úgy számol a kedvezménnyel, hogy a 150 000 forintra eső díj ingyenes legyen.

   Az SMS-ek, push üzenetek díjának felszámolását illetően alapértelmezetten úgy számolunk, hogy nem kérsz hagyományos SMS-t a tranzakciókról, hanem a mobilapplikáción keresztüli, általában ingyenes push üzeneteket használod. Tapasztalatunk szerint, ha aktívan használod a számlád, akkor a hagyományos SMS-ek feleslegesek és nagyon drágák, hiszen a mobilbankod is küldhet ingyenes push üzeneteket a tranzakciókról, illetve az egyenlegedet is bármikor ellenőrizheted a mobilodon. Azoknál a bankoknál viszont, ahol a push üzenetért díjat számít fel a bank, nem számolunk vele. Ez azt jelenti, hogy alapértelmezetten azt feltételezzük, hogy nem fogsz előfizetni sem az SMS, sem pedig a push üzenet szolgáltatásra, de ahol ingyen elérhető, ott a push üzeneteket be fogod kapcsolni.

   Bankkártyáknál úgy számolunk, hogy ahol több lehetőség is rendelkezésre áll, a legolcsóbb első éves díjú bankkártyát párosítjuk a bankszámlához és a továbbiakban is ezzel számolunk. Ahogy a kalkulátor nem számol az esetleges számlacsomag-váltási és számlazárási díjakkal, úgy nem számol a kártyaváltás költségeivel sem.

   A kezdeti és későbbi költségként a beállított tranzakcióktól függő és az azoktól független banki költségeket összeadva, együttesen számolunk. A kezdeti költség ezek első két évben felmerülő összes - tehát egyszeri, éves és havi - költségének egy hónapra eső része, a későbbi költség a harmadik évtől számított éves költség egy hónapra eső része.

   Mindkét esetben havi költséget látsz tehát, mely egy átlagos költség, vagyis nem pontosan ennyit fogsz fizetni minden hónapban, de hosszabb távon az összes banki költséged várhatóan ennyi lesz.

   Az akciós díjakkal számolunk. Éppen ezért különböztetünk meg kezdeti és későbbi költséget, hiszen a bankok szeretnek olyan akciókkal magukhoz csalogatni új ügyfeleket, amelyekkel kezdetben valamilyen kedvezményt adnak. Ha egy akció határidős (akár a kezdeti néhány hónapban, akár egy meghatározott dátumig), akkor azzal csak a határidőig számolunk.

   Azokat az akciókat azonban, melyeknek nincs lejárati határideje, véglegesnek tekintjük, mert az egyoldalú szerződésmódosítás tilalma óta a bankok sokszor tartósan élnek ezzel. Az itt feltüntetett nem akciós díjakkal csak akkor számolunk, ha a bank visszavonja a kedvezményt vagy határidőt állít be rá. Vannak olyan akciók is, melyeket sok-sok év óta folyamatosan hosszabbít a bank (tipikusan ilyenek lehetnek például a mobilapplikáció vagy a netbank havi előfizetései, vagy egy olyan díjkülönbség elengedése, mely jelentősen megnövelné a díjat, például a számlád bizonyos pénzforgalma arányában). Ezekkel úgy számolunk, hogy azt feltételezzük, az amúgy is régóta, folyamatosan meghosszabbított akciók továbbra is meg lesznek hosszabbítva. Amennyiben ettől eltérő helyzet áll elő, ott számolunk a változással.

   Az inflációval nem számol a bankszámla kalkulátor, mert ennek áthárítása csak lehetőség és nem kötelező a bankok számára. Egyes konstrukciókban a bankok bizonyos díjakat nem is emelnek az inflációval arányosan. Ezért a későbbi költséget is mai költségek szerint számolja a kalkulátor. Ráadásul mivel nem tudjuk, hogy a következő évek inflációja mennyi lesz, így ha akarnánk sem tudnánk számolni vele.

   Ha hó közben nyitod meg a számlát, akkor az egyszerűség érdekében nem térünk ki a tört hónapokra, így mindig a hónap legelső napjától számoljuk a költségeket. Ez azt jelenti, hogy te +/- 15 napos eltéréssel fizeted a kalkulátor által kiszámolt díjakat.

   A kalkulátor nem számol azzal, hogy ha bankfiókban adsz le megbízást. A BiztosDöntés.hu szellemisége középpontjában a tudatos ügyfelek állnak, hiszen tőlük várható leginkább, hogy felkeresnek egy bankszámla kalkulátort és ez alapján döntenek a banki konstrukciók között. Ezért feltételezzük, hogy aki az interneten választ ki egy bankszámlát, az az internetet választja akkor is, ha a bankszámláját használja.

   Ezért a kalkulátor csak olyan megbízásokkal számol, melyek okostelefonos mobilalkalmazással vagy webes internetbank applikációval lebonyolíthatók. Ha a két díj eltér, akkor a mobilalkalmazás díjával számol a kalkulátor. Továbbá azt se felejtsd el, hogy az átutalásoknál csak ezekre jár pénzügyi tranzakciós illeték-mentesség, méghozzá tranzakciónként 20 000 forintig.

   A pénzügyi tranzakciós illetékkel ugyanúgy számol a kalkulátor, ahogy azzal az ide vonatkozó jogszabály szerint a bankok is. Tehát a készpénzes tranzakciók költségében benne van a 0,6 százalékos illeték, a nem készpénzeseknél a 0,3 százalékos, de legfeljebb 10 000 forint értékű illeték.

   A lakossági, egyben internetbankból vagy mobilalkalmazásból indított, 20 000 forint alatti átutalások esetén nincs illeték a rendelet szerint. A bankkártyáknál pedig a 800 forintos éves átalány-illeték van, érintéses fizetésre alkalmas bankkártyáknál pedig az 500 forintos éves átalány-illetéket határoz meg jogalkotó (de ez inkább a bankoknak szól. ők döntik el, hogy ezt hogy veszik figyelembe a díjaik kialakításakor).

   Minden díjjal ugyanúgy számolunk, mintha bemennél a bankfiókba és megkérdeznéd az ügyintézőt. Illetve ha valamilyen számlacsomagnál kedvezőbb díjakban, vagy több visszatérítésben, akcióban részesülsz, ha online igényled vagy nyitod meg, akkor automatikusan ezzel számolunk.

   A bankszámla kalkulátor által mutatott kezdeti és későbbi havi költségben nem számolunk ezekkel a ritka díjakkal, még akkor sem, ha esetleg felmerül ilyen: netbanki belépési SMS, infláció miatti drágulás, rendszeres átutalás egyszeri díja a beállításkor. Utóbbi esetben is alapértelmezetten azt feltételezzük, hogy mindent mobilalkalmazással intézel.

   Nem számolunk olyan bankszámlákkal sem, melyeknek 3 000 forintnál drágább a számlavezetési díja. Nyugdíjas számlák sem szerepelnek a kalkulátorban, hiszen ezeknél vannak kedvezőbb általános felnőtt bankszámlák. A diákszámlákkal viszont számolunk.

   Beállíthatod a jövedelmednek megfelelő költési szokásokat a kalkulátor tetején lévő szürke sávban látható Részletes kalkuláció gomb megnyomásával a lenyíló ablakban.

   Az átírt jövedelemmel - ezerforintos lépcsőkben - arányosan változik a különféle havi tranzakciók száma és összege, melyek arányát a BiztosDöntés.hu szakértő csapata állította be, azonban ezt bármikor szabadon felülírhatod.

   A kalkulátor úgy van beállítva, hogy 50 000 forinttól felfelé nem „költi el” tranzakciókra a teljes jövedelmet, hanem egyre nagyobb arányú megtakarítással számol. Ez természetesen szintén felülírható.

   Bejelölhető az is, hogy a kalkulátor - az átláthatóság érdekében - minden banktól több bankszámlát mutasson meg. Alapértelmezetten minden banktól csak egy számlát mutatunk meg, azt ami az adott sorrendezés alapján a legelőnyösebb.

   Az így beállított adatokkal a kalkulátor sorba rendezi a bankszámlákat.

   A kalkulátorban megváltoztathatod a bankszámlák sorrendjét. A leggyakrabban a havi összköltség alapján választanak az érdeklődők a találatok közül, ezért ez a sorrend az alapértelmezett. De beállíthatsz a mobilbanki ügyintézés szerinti, vagy bankfiókok száma szerinti sorrendet is. A kiválasztott szűrés alapján rendezett legkedvezőbb konstrukciókat a találati lista tetején találod. A lista csak a most igényelhető bankszámlákat tartalmazza.

  • Milyen számlacsomagokkal számol a bankszámla kalkulátor a katásoknak?

   A katások, pontosabban minden olyan vállalkozó, aki nem tartozik az áfakörbe, nem kötelezett vállalkozói számla, azaz úgynevezett pénzforgalmi számla nyitására.

   Ez azt jelenti, hogy használhatnak magánszemélyeknek szóló bankszámlákat is, melyek jóval olcsóbbak. Ezért a BiztosDöntés.hu ennek a vállalkozói körnek a lakossági bankszámlákat javasolja.

   Csak két példa, hogy miért is érdemes a lakossági bankszámlát választani az áfakör-mentes vállalkozóknak: 20 000 forintig illetékmentes az internetbankos vagy mobilapplikációs átutalás, továbbá csak ezekre a számlákra kérhető a 150 000 forintos ingyenes ATM-készpénzfelvétel is.

  • Milyen számlacsomagokkal számol a bankszámla kalkulátor a diákoknak?

   A diákok sokkal előnyösebb díjakkal bankolhatnak, mint a felnőttek, így diákok számára olyan bankszámlákat jelenít meg a kalkulátor, melyek kedvezőbbek a felnőttekénél.

   A diákszámlák akár már 7 éves kortól elérhetőek és céljuk, hogy a bank már korán magához kötheti az ügyfelet, aki náluk maradva majd lakáshitelt, netán személyi kölcsönt vesz fel. Ezért cserébe fiatal korban akár veszteséggel vagy önköltségen kínálnak bankszámlavezetést, a BiztosDöntés.hu megmutatja neked ezeket a bankszámlákat.

  • Milyen információk szerepelnek a Számlanyitási akció feliratú dobozban a találatoknál?

   Ha egy bankszámlán olyan, új ügyfeleknek szóló bankszámlanyitási akció van éppen érvényben, amely bizonyos feltételek teljesítése esetén pénzjóváírást vagy valamilyen ajándékot, nyereményjátékot ígér, akkor annak a fix összegét, illetve ha az változó összeg vagy nyereményjáték, akkor annak legmagasabb összegét tüntetjük itt fel.

   Mellette olvashatod azt az információt is, hogy a pénz jóváírás, valamilyen tárgyi ajándék vagy nyereményjáték. Tárgyi ajándék esetén annak árát az Árukereső.hu oldalon nyilvánosan beszerezhető új, legolcsóbb beszerzési ár alapján tüntetjük fel, 1 000 forintra kerekítve, hogy ezzel az ajándék értékét megbecsülhesd.

   A dobozra kattintva kinyílnak a részletek, ahol megismerheted a pénzhez jutás feltételeit. Ebben a dobozban nem szerepeltetünk semmilyen ügyfélajánlási akció alapján megszerezhető pénzt, csak olyat, amely alanyi jogon, a számlanyitásért jár. Sorba is rendezheted a találatokat ez alapján az összeg alapján, amit ez a doboz tartalmaz.

  • Minden bankszámla benne van a kalkulátorban, ami elérhető a számomra?

   Nem. Vannak olyan bankok vagy olyan speciális, bárki által nem igényelhető bankszámlák, melyeket nem tüntetünk fel, mert nagy valószínűséggel nem lesz érvényes rád.

   Olyan is lehet, hogy éppen frissítjük egy adott bank kondícióit, vagy várunk valamely bank ellenőrzésére, amely idő alatt szintén nem látható az adott konstrukció.

   Ezeknek a pénzintézeteknek vannak bankszámlái:

   - CIB számlacsomagok: A CIB Banknak jó digitális szolgáltatásai vannak, mobilapplikációjuk egyedi szolgáltatásokat is kínál. Ilyen például az internetkártya generálása, de nagyon könnyen elérhető, egyszerű megtakarítási szolgáltatást is nyújt, a bankkártya használhatósága pedig lekorlátozható a biztonságos országokra.

   - Erste számlacsomagok: Az Erste Bank többféle számlacsomagot is kínál, korlátlan ATM készpénzfelvételi csomaggal is (ahol csak az illetéket kell megfizetni, banki díjat nem). Bankkártyás kedvezményprogramot üzemeltet, mobilapplikációja pedig olyan korszerű szolgáltatásokat nyújt, mint például a tranzakciók tag-elhetősége vagy a lefényképezett blokk eltárolása a tranzakcióhoz.

   - Gránit számlacsomagok: A Gránit Banknál mindent el tudsz intézni személyes felkeresés nélkül. Különösen erősek a digitális szolgáltatásokban, számlacsomagjaik között pedig ingyenes és feltétel nélkül ingyenes számlavezetés, sőt, ingyenes belföldi átutalási lehetőség is megtalálható.

   - K&H számlacsomagok: A K&H Bank a legnagyobb szereplők egyike a hazai piacon. Digitális szolgáltatásaiban régóta élenjáró - mobilapplikációja képes a közlekedési mobiljegyek megvásárlására és eltárolására -, kínálatában ingyenes számlavezetés is elérhető, ha a jóváírási és a megtakarítási feltétel egyszerre teljesül.

   - MagNet számlacsomagok: A MagNet Banknak kevés fiókja van, ennek ellenére olyan szolgáltatásokat kínál, melyet mások nem. Például ilyen a bankkártyás vásárlások felkerekítését megtakarító Apránként Megtakarítási Program, vagy a nyilatkozat nélkül is érvényes ingyenes készpénzfelvétel.

   - MBH számlacsomagok: Az MKB és a Takarékbank, valamint a korábbi Budapest Bank egyesülése nyomán létrejött MBH Bank az ország egyik vezető bankja, élenjáró digitális szolgáltatásokkal. Jelenleg mobilapplikációjában elsőként üzemeltet digitális asszisztenst.

   - OTP számlacsomagok: Az OTP Bank a legnagyobb hazai piaci szereplő, a legtöbb hazai ATM-et üzemelteti és a második legtöbb bankfiókot. Kínálatában olyan számlacsomagok találhatók, ahol modulárisan választhatók a - bizonyos korlátokon belül - átalánydíjas bankolási lehetőségek.

   - Raiffeisen számlacsomagok: A Raiffeisen Bank kínálatában olyan számlacsomag is megtalálható, ahol nem a bejövő jóváírással, hanem a számláról történt költésekkel érhető el az ingyenes számlavezetés. Mobilappjában kezeli a csoportos beszedést, ami ritkaság, továbbá átlátható módon képes csoportosítani a költségeket és a bevételeket.

   - UniCredit számlacsomagok: A lakossági - nem prémium - ügyfélszegmensben az UniCredit Bank tesz lehetővé szinte egyedül teljesen ingyenes átutalási lehetőséget Magyarországon. Mobilapplikációjával bankkártya nélküli készpénzfelvétel is lehetséges az UniCredit mintegy 100 belföldi automatájából.

  • Milyen sűrűn frissül a bankszámla kalkulátor adatbázisa?

   A BiztosDöntés.hu kalkulátorát minden munkanap frissítjük az esetleges változásokkal. A mobilalkalmazások változásait, fejlesztéseit hetente frissítjük a kalkulátorban.

  • Mi történik, ha igényelek egy bankszámlát a BiztosDöntés.hu-n?

   Ha rákattintasz egy bankszámla találatra, akkor átirányítunk a bank honlapjára, ha az adott bankkal van megállapodásunk. Ott a legtöbb esetben megadhatod az adataidat, hogy visszahívást kérj.

   Ilyenkor általában a következő munkanapon a megadott elérhetőségeiden felkeresnek a kiválasztott bank ügyintézői, egyeztetik a személyes adataidat és felvilágosítanak, hogyan tudod a legegyszerűbben megnyitni az új bankszámládat.

   Egyre több olyan bank is van, ahol videóhívással vagy szelfis számlanyitással is meg tudod nyitni az új bankszámládat. Ezekről a bankok tájékoztatnak a weboldalukon.

  • Mennyivel kerül többe, ha rajtatok keresztül igényelek bankszámlát ahhoz képest, mintha magam mennék a bankhoz?

   Semennyivel.

   Magyarországon jogszabály rendelkezik arról, hogy a pénzügyi szolgáltatásért közvetítők nem kérhetnek pénzt az ügyféltől. A BiztosDöntés.hu-n pontosan ugyanannyiért igényelheted meg bármely bankszámlát, mintha személyesen te magad tennéd a kiválasztott banknál.

   Számunkra semmit nem kell fizetned, beleértve azt is, hogy a bankon keresztül sem.

   Ha segítettünk neked egy pénzügyi döntésben, és cserébe segítenéd a BiztosDöntés további működését, akkor igényeld meg az adott konstrukciót rajtunk keresztül, amiért bizonyos bankoktól reklámozási díjat kapunk. Ezzel segítheted a fennmaradásunkat, továbbá, hogy törekvéseinkkel összhangban a jövőben még jobb ajánlatokat mutathassunk neked.

  • Minden bankszámla-konstrukciót meg tudok igényelni?

   Sajnos nem.

   Bár törekszünk arra, hogy minél több - és legfőképpen minél kedvezőbb - konstrukciót is megjelenítsünk neked, ezek közül megigényelni csak azt a konstrukciót lehet, amelyekre a BiztosDöntés.hu szerződött az adott bankkal vagy annak ügynökségével. Azon dolgozunk, hogy ezt a kört folyamatosan bővítsük, és az összes elérhető számlacsomagot megigényelhesd a BiztosDöntés.hu-n is.

  • Hogyan és mennyi idő alatt történik egy bankszámlanyitás? Milyen dokumentum kell hozzá?

   A bankszámla megnyitása videobankon, szelfivel vagy bankfiókban történhet. A videobankos és a bankfiókos számla általában a nyitási folyamat végén megnyílik és használható, a szelfis számlanyitásnál, mivel az egy offline folyamat, általában egy banki (munka)napot kell várni.

   Mindhárom esetben ellenőrzik az okmányokat, akár a számlanyitás után is, és zárolják a számlát, ha probléma merül fel. A bankszámlanyitáshoz személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges, nem kell más dokumentumot magaddal vinni hozzá.

  • Van más olyan bankszámla kalkulátor ahol ellenőrizni tudom a díjakat vagy amit bizalommal ajánlotok?

   Igen, a Magyar Nemzeti Banknak van egy Bankszámlaválasztó programja, amit ide kattintva tudsz elérni.

  Eljött a kor, amelyben már nincs szükség arra, hogy bemenj egy bankba bankszámlát nyitni. Az interneten kényelmesen kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb bankszámlát és utána a mobiltelefonodon elvégezhető az online számlanyitás, ha pár feltételnek megfelelsz. Ebben az útmutatóban részletesen írunk számodra az online bankszámlanyitáshoz szükséges lépésekről.

  A mobiltelefonon keresztüli bankszámla nyitás szinte teljesen elterjedt már hazánkban, a törvényi szabályozás nyomán. Lássuk, milyen előnyökkel jár mindez!

  Összefoglaló az online számlanyitásokról: erre figyelj!

  Az online számlanyitás, vagy más néven szelfis számlanyitás valójában nagyon egyszerű. Csak egy mobiltelefon kell hozzá, az alkalmazás letöltése után végig kell menni a lépéseken, amit a mobilapplikáció kér, és máris megnyílik az új bankszámlád (legkésőbb 1 munkanapon belül).

  Van azonban pár dolog, amire érdemes figyelned.

  A legfontosabb az előkészület. Legyen kéznél a személyi igazolványod vagy jogosítványod és a lakcímkártyád, illetve ellenőrizd, hogy a mobiltelefonod képes-e az NFC kommunikációra. Androidon többféle applikációt is letölthetsz ennek ellenőrzésére, iPhone esetében pedig biztosan képes erre a telefonod, ha a telefon modellszáma legalább 6-os.

  Van 1-2 olyan bank, ahol még csak videóbankos számlanyitás van, illetve 1-2 bank kivételével választhatod ezt alternatívaként, ha elakadtál a szelfis számlanyitással.

  A legtöbb banknál a számlanyitás azonnali jóváírással párosul, ami ráadásul több tízezer forint is lehet, ha mindezt online végzed el. Ehhez általában még valamennyi hűségidőt is kell vállalnod a banknál.

  A fizikai bankkártyát csak 1-2 héten belül kapod kézhez, de addig is egyre több banknál segít az instant kártya, melyet a mobiltelefonodba regisztrálhatsz (ún. digitalizáció). Ezzel ma már teljes értékűen helyettesítheted a bankkártyádat, így fizethetsz vele az interneten, boltokban és készpénzt is vehetsz fel a segítségével. Ezért a kártyáért külön nem kell fizetned.

  A fizikai kártyád aktiválását követően az instant kártya megszűnik és a végleges kártyád lép a helyébe. Előfordulhat viszont, hogy a Google Wallet, Apple Wallet applikációban frissítened kell a kártya adatait.

  Otthonról egy mobil segítségével nyit online bankszámlát ez a családanya

  Mi az az online számlanyitás?

  Az online bankszámlanyitás 2017. július 20. óta lehetséges hazánkban, miután a jogalkotó megteremtette ennek jogi feltételeit. Az internet korában, amikor már mindent mobiltelefonon keresztül intézünk, ennek már nagyon itt volt az ideje. Ez a lehetőség ugyanakkor csak videóbankos kapcsolattal tette lehetővé a távoli bankszámlanyitást, ami pár sajátossággal rendelkezik. Így például csak banki nyitva tartási időben lehet videobankon számlát nyitni, a hívás nem szakadhat meg, szobában kell lenned a számlanyitáskor, ráadásul egyedül is kell lenned. A procedúra nagyon hosszú, a fél órát is elérheti.

  Aztán 2020. október 16-án az online bankszámlanyitás köre kibővült a szelfis bankszámlanyitás lehetőségével.

  Ez megszabadított a videós online bankszámlanyitás béklyóitól, ugyanis nem szükséges hozzá online kapcsolat, nincs szükség bankár közreműködésére, így éjjel vagy hétvégén is elvégezhető.

  A legtöbb bank már áttért a szelfis számlanyitásra, de vannak még bankok, ahol ez a fejlesztés még nem készült el. Hamarosan minden banknál elérhető lesz ez a lehetőség. Ebben az útmutatóban szólunk erről is.

  A szelfis folyamatok elindításával a bankok elkezdték bezárni a videós számlanyitási lehetőséget, de mi úgy gondoljuk, hogy ezt nem fogja minden bank meglépni, így több helyen megmarad a kétféle számlanyitási lehetőség párhuzamossága.

  Ajándékpénz ját az online számlanyitásért

  A bankok általában számlanyitási kampányokat kapcsolnak a szelfis számlanyitásokhoz, melyek keretében szabadon felhasználható, adómentes pénzt kapsz a bankszámládra egyfajta jutalomként vagy ajándékként azért cserébe, hogy szelfivel nyitottad meg a bankszámlát. Ez a banknak ugyanis munkaerőt spórol. Ezekért az ajándék pénzekért cserébe csekély pénzügyi feltételeket kell teljesítened, ami minden bizonnyal menni fog, továbbá 3 hónap és 2 év közötti hűségidőt is kell vállalnod.

  Egymással párhuzamosan több ilyen bankszámlád is lehet, így ma már akár százezreket is összegyűjthetsz ajándékpénzből.

  Most pedig következzen az online számlanyitások bankonkénti ismertetése.

  CIB Bank online számlanyitás

  A CIB Banknál a CIB Bank Mobilalkalmazás nevű applikációval kezdeményezheted az online bankszámlanyitást. A CIB ECO bankszámlát lehet kiválasztani, mellé háromféle bankkártyát választhatsz.

  A szelfis részhez érve pontosan, gyorsan és határozottan kell cselekedned, különben a folyamatot megszakítja az applikáció. Már nagyon kevés sikertelen próbálkozás után is 24 órára kizár a számlanyitás ismétléséből az applikáció.

  A CIB Bank gyakran tart olyan promóciókat, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát.

  A CIB Bank bankszámláiról, bankkártyáiról és digitális banki szolgáltatásairól az alábbi oldalon olvashatsz bővebben. Érdemes elolvasni, mielőtt döntesz.

  Ersténél nyit online bankszámlát autóból ez a férfi

  Erste online számlanyitás

  Az Erste Banknál a George Magyarország nevű mobilapplikációval lehet online szelfivel számlát nyitnod. Más bankoktól eltérően a lakcímkártyáról is beolvassa az adatokat az applikáció, így nem kell kézzel beírnod semmilyen adatot.

  Arra azonban figyelj, hogy az adatok beolvasása 1-2 karakter, ékezet esetében sikertelen lehet. Ennek az az oka, hogy míg a személyi adataidat NFC kapcsolat segítségével, sikeresen olvassa be az applikáció, a lakcímkártyánál optikai karakterfelismerés történik, amelybe már eshet hiba. De még így is elég pontos és hatékony lesz a karakterfelismerés.

  A számlacsomagok közül a George Online Díjcsomag és a Privilégium X Díjcsomag választható. A Visa George bankkártya mellett internetkártya is választható.

  Az Erste Banknál már a számlanyitási folyamatban tudsz push üzenetet bekapcsolni, de figyelj arra, hogy egyedül az Ersténél fizetni kell a tranzakcióról érkező push értesítésekért.

  Az Erste Bank gyakran tart olyan promóciókat, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát.

  Az Erste Bank bankszámláiról, bankkártyáiról és digitális banki szolgáltatásairól az alábbi oldalon olvashatsz bővebben. Érdemes elolvasni, mielőtt döntesz.

  Az Erste Banknál tudsz instant kártyát igényelni, így a számlanyitás után azonnal megkezdheted a bankkártya használatot.

  Gránit Bank online bankszámlanyitás

  A Gránit Banknál a Gránit eBank mobilalkalmazással tudsz online számlát nyitni. A számlanyitás elején kapsz egy áttekintést arról, hogy miről fog szólni a bankszámlanyitási folyamat.

  A bank bármelyik bankszámláját vagy bankkártyáját választhatod, ez nem minden banknál szokott így lenni.

  A Gránit appja is optikai karakterfelismerést alkalmaz a lakcímkártya esetében, így itt is legfeljebb csak ellenőrizned, javítanod kell az adatokat.

  A Gránit Bank gyakran tart olyan promóciókat, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát.

  A Gránit Banknál tudsz instant kártyát igényelni, így a számlanyitás után azonnal megkezdheted a bankkártya használatot.

  K&H Bank online számlanyitás

  A K&H Banknál, a többi banktól eltérően egy külön számlanyitási applikációval tudsz online bankszámlát nyitni (K&H számlanyitás applikáció).

  A számlanyitási folyamatban nyitva a bankszámlát az első 3 hónapban a K&H okos kényelmi plusz, vagyis a legdrágább havidíjú számlacsomagot ingyen megkapod. A negyedik hónaptól automatikusan a legolcsóbb számlacsomagra vált a bank, de ezt felülbírálhatod.

  Arra figyelj, hogy az ePIN kódot már itt meg kell adnod, így jegyezd fel, nehogy elfelejtsd, mert utána már nem fogod látni vagy lekérdezni.

  KH online banki számlanyitásnál a felhasználónak meg kell adni az adatait

  A K&H Banknál először csak keretmegállapodást kötsz és utána kötöd csak meg a bankszámlaszerződést, ami két adminisztrációt igényel egy folyamaton belül. Ezzel együtt nem lesz sokkal hosszabb a számlanyitási folyamat, mint más banknál.

  A K&H Banknál – Magyarországon egyedüliként – nincs lehetőséged videobankárral számlát nyitni, csak szelfivel.

  A K&H Bank gyakran tart olyan promóciókat, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát.

  A K&H Banknál tudsz instant kártyát igényelni, így a számlanyitás után azonnal megkezdheted a bankkártya használatot.

  MagNet online számlanyitás

  A MagNet Banknál nincs szelfis számlanyitás még, így csak böngészőben, videóbankárral tudsz számlát nyitni náluk.

  A csak online nyitható HázhozSzámla ajánlható, mert itt a legtöbb a kedvezmény és ugyanúgy ingyenes (becsületkasszás) a számlavezetés, mint a többi számlacsomag esetében.

  Ne feledd, hogy a MagNetnél NE kérjél törvényi ingyenes 150 000 forintos készpénzfelvételt, mert azt megkapod törvényi nyilatkozat nélkül is. Így megmaradhat egy másik banknál a nyilatkozatod, – ha ilyennel rendelkezel - és így megduplázhatod a havi ingyenes keretedet.

  A MagNet Bank nem szokott ajándék pénzt biztosító promóciót tartani.

  MBH online számlanyitás

  Az MBH Banknál nincs szelfis számlanyitásra lehetőség, csak videóbankárral nyithatod meg a számládat.

  Az MBH Bank ritkán szokott ajándék pénzt biztosító promóciót tartani, de amikor tartott, eddig a legtöbb pénzt adta a versenytársai közül az új számlanyitóknak.

  OTP online bankszámlanyitás

  Az OTP Bank nemrég újította meg a szelfis számlanyitási folyamatát, így megszűnt a korábbi mobilalkalmazás igénybevétele a számlanyitás megkezdéséhez, és nem kell a mobil böngészőben folytatni a folyamatot.

  A számlanyitás során még a bankkártya limiteket is már előre beállíthatod.

  Az OTP Bank a junior ügyfeleken kívül egyáltalán nem szokott ajándékot vagy ajándék pénzt biztosító promóciót tartani.

  Raiffeisen online bankszámlanyitás

  A Raiffeisen Banknál csak nemrég indult el a szelfis számlanyitás. A számlanyitási folyamatban arra figyelj, hogy ha szeretnél részt venni az ajándék pénzről szóló kampányban, akkor pipáld BE a hűségidős nyilatkozatot és NE tegyél pipát az ügyfélajánló program keretében nyitott számlához.

  A szelfis fényképezés tapasztalatunk szerint nem működik igazán jól, gyakran kilép a folyamatból az applikáció és teljesen elölről kell kezdeni az egész számlanyitási procedúrát, ezért próbáld gyorsan, lendületesen, határozottan elvégezni azokat a fejmozgásokat, amiket az applikáció kér.

  A Raiffeisen Bank gyakran tart olyan promóciókat, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát.

  Ujjlenyomat beolvasása UniCredit Bank számlanyitáshoz

  UniCredit online számlanyitás

  Az UniCredit Banknál nincs szelfis számlanyitási folyamat még, ezért csak videóbankárral tudod megnyitni az új UniCredit Bank-os bankszámládat.

  Az UniCredit Bank folyamatosan tart olyan promóciót, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát.

  Revolut online bankszámlanyitás

  A Revolut Bank egy külföldi (litván) bank, mely a határon át, az Európai Unión belül nyújt magyar nyelven és forintszámlán (is) elérhető banki szolgáltatásokat magyar állampolgároknak. Magyarországon nincs képviseletük, ügyfélszolgálatuk pedig csak angol nyelvű chatben érhető el.

  A Revolut Bank szelfis számlanyitási folyamata a legrégebbi és nagyon olajozottan működik, jelentős tapasztalattal, hiszen már sok tízmillió ügyfélszerzésen vannak túl világszerte a 2015-ös indulásuk óta. Arra számíts, hogy a számlanyitási folyamatban be kell fizetned a pénzt, hogy a kártyagyártás elinduljon. A pénzt bármilyen bankkártyával fel tudod tölteni a Revolutra, a tranzakció ingyenes vásárlásnak számít és azonnal megérkezik. A Revolut a forintszámla mellett automatikusan devizaszámlákat is nyit neked a világszerte legismertebb devizanemekben.

  A Revolut Bank nem tart olyan promóciót, amelyeknél 30 000 forintot, vagy még több pénzt kaphatsz, ha online nyitsz bankszámlát, viszont állandóan zajlik az ügyfélajánló programjuk, mellyel lehet pénzt keresni. (Ez utóbbi egyébként a magyar bankokra is igaz.)

  A Revolut Banknál tudsz instant kártyát igényelni, így a számlanyitás után azonnal megkezdheted a bankkártya használatot.

  Az online számlanyitás előnyei és hátrányai

  • kényelmes számlanyitási módszer, önállóan végezheted
  • több bank számlanyitási kampánnyal ösztönzi az online számlanyitásokat
  • éjjel és hétvégén is nyitva áll ez a lehetőség
  • egyre több banknál kapsz a számlanyitás után azonnal használható bankkártyát
  • néhány banknál utólag be kell menned a bankfiókba teljes értékűvé bővíteni a számlát
  • egyes bankoknál nehézkes a számlanyitási folyamat szelfis része, de megakadhat máshol is
  • technikai feltételei vannak a teljesen önálló számlanyitásnak
  • ha részt veszel a kampányban, hűségidő vonatkozik rád

  Maradtak kérdéseid?

  • Kell fizetnem az online számlanyitásért?

   Jelenleg egyik magyar banknál sincs díja ennek. A Revolut Banknál viszont a kártya postázási díját előre ki kell fizetned a számlanyitási folyamatban.

  • Bankkártyát is tudok igényelni a szelfivel történő számlanyitáskor?

   Igen, de figyelj a költségekre, mert a bankok egymás mellett kínálják az olcsó és a drága bankkártyákat is és nincs mindig odaírva az áruk.

  • Alkalmas a személyi igazolványom a szelfis számlanyitásra?

   Ha 2016 óta lecserélted, vagy megújítottad, akkor igen.

  • Alkalmas a telefonom a szelfis számlanyitásra?

   Leggyakrabban az NFC képesség merül fel, melyet egy erre alkalmas mobilapplikáció letöltésével ellenőrizhetsz (pl. NFC check kereső kifejezésre).

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

  • Bankszámla termékváltozás összefoglalók

   2024-05-10 - Raiffeisen Bank - Nyári számlanyitási akció

   A bank számlanyitási akciót hirdet 2024.05.13-09.02-ig, melynek keretében 50 000 Ft-ot jóváír azon új ügyfelek számláján, akik a számlanyitást követően legkésőbb 2024. május 31-ig legalább 5 db bankkártyás vásárlást teljesítenek darabonként minimum 1 000 Ft értékben, illetve hűségnyilatkozatot tesznek. Ha 1 éven belül megszűnik a számla, akkor köteles az ügyfél visszafizetni a banknak az összeget.
   A jóváírás legkésőbb 2024. június 14-ig érkezik meg. 
   Az akcióban az alábbi számlacsomagok vesznek részt:
   - lakossági bankszámlák közül a Díjnyertes, Aktivitás 3.0 és Kapcsolat számla,
   - premium bankszámlák: Premium Banking, Premium Banking Plus számla

   2024-05-08 - Gránit Bank - Akciók meghosszabbítása

   A bank 2024.05.08-05.30-ig az alábbi akciókat hirdeti, illetve hosszabbítja meg:

   • Gránit Basic számlacsomagban:
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.
    - A Gránit Most bankkártya akcióban 2024.05.08-05.30. között igényelhető

   • Gránit Diákhitel számlacsomagban:
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.

   • Gránit Diákszámla csomagban:
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás (Gránit MasterCard Standard érintésmentes nem dombornyomott / dombornyomott és GRÁNIT Neo MasterCard érintésmentes nem dombornyomott/dombornyomott bankkártyához) díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.
    - 2024.05.08 és 2024.05.30. közötti számla igényléskor a Gránit Neo Mastercard bankkártya (főkártya) éves díja a 2. évtől mindaddig 0 Ft, amíg be nem tölti az ügyfél a 26. életévét.

   • GRÁNIT Family Junior számlacsomagban:
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás (GRÁNIT Neo MasterCard érintésmentes nem dombornyomott/dombornyomott bankkártyához) díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.

   • Family, Bajnok Plusz, Bajnok, Digitális Plusz, Digitális, Sztár számlacsomagoknál az alábbi szolgáltatások akciósak:
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás (Gránit MasterCard Standard és GRÁNIT Neo MasterCard érintésmentes nem dombornyomott/dombornyomott bankkártyához) díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.

   • Kamat Plusz számlacsomagban:
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.

   • GRÁNIT MOST Mastercard Bankkártya akció 2024.05.08-05.30-ig: az 1. évben ingyenes a Bajnok Plusz, Bajnok, Sztár és Digitális bankszámlánál.

   • Ügyfélajánlási program: Akció keretében 2024.05.08-05.30-ig, ha GRÁNIT számlával rendelkező ügyfél ajánl egy másik ügyfelet, aki GRÁNIT számlát nyit, akkor az ajánló és az ajánlott is 10 000-10 000 Ft jóváírást kap.

   • Ha a GRÁNIT lakossági bankszámla szelfivel történő megnyitása 2024.05.08. és 2024.05.30. között történik, akkor az ügyfél 40 000 Ft jóváírást kap, ha a következő feltételeknek megfelel: az új ügyfél lakossági bankszámla megnyitását kezdeményezi GRÁNIT eBank applikáció segítségével szelfi számlanyitás keretében és a számlanyitás során Mastercard dombornyomott, nem dombornyomott vagy GRÁNIT Platinum bankkártyát igényel, valamint letölti és sikeresen regisztrál a GRÁNIT Bank eBank / GRÁNIT Family applikációra, vállalja, hogy a bankszámlát és a bankkártyát 24 hónapig nem szünteti meg, hozzájárul a marketingcélú megkeresésekhez.

   2024-05-01 - Erste Bank - Díjak emelése

   2024.05.01-től az Erste Bank is megemelte a bankszámla és a bankkártya díjait a 2023-as év inflációjának megfelelő mértékkel.

   2024-04-29 - MBH Bank - Infláció követő díjemelés

   2024.04.30-ával a bank megemeli a számlacsomagok díjait, a 2023. éves fogyasztói árindex mértékével, azaz 17,60%-kal.


   2024-04-27 - Raiffeisen Bank - Yelloo online számlanyitási promóció folytatódik

   Folytatódik a Yelloo számla online igénylési akciója:
   Ha május 31-ig online nyitja meg ezt a számlát a 18 évét betöltött ügyfél, akkor 40 000 Ft értékű Alza kupont kap a banktól, ha az alábbi feltételek teljesülnek:
   - a számlához Mastercard betéti kártyát igényel
   - regisztrál a Yelloo Klubba 
   - a betéti kártyával legalább 5 alkalommal vásárol június 28-ig, az alábbi tranzakciók kivételével: MoneySend pénzküldő tranzakciók, kártyával történő készpénzfelvétel, bármilyen szerencsejátékhoz kapcsolódó fizetés, közvetlenül készpénzzé alakítható pénzeszközökkel kapcsolatos tranzakciók (például webpénztárcák feltöltése), Revolut bankszámla egyenleg feltöltése bankkártyával.
   Az Alza kupon december 31-ig váltható be.

   2024-04-15 - K&H Bank - Tavaszi számlanyitási akció

   A bank tavaszi számlanyitási akciót hirdet 2024.április 15. és június 16. között, melynek keretében 40 000 Ft jóváírást kap az új ügyfél a banktól, ha teljesíti az alábbi feltételeket:
   - a marketingcélú megkeresésekhez hozzájárul
   - a számlanyitást követő második hónap végéig minimum 150 000 Ft jóváírás érkezik a számlájára
   - a számlanyitást követő második hónap végéig a bankkártyával legalább 5 alkalommal vásárol, vásárlásonként minimum 1 000 Ft értékben
   - számlanyitást követő második hónap végéig a K&H mobilalkalmazásban kapcsolatba lép Kate pénzügyi asszisztenssel vagy a K&H mobilbankban legalább 2 aláírást igénylő tranzakciója van.

   Ha április 30-ig köt szerződést, akkor július 31-ig érkezik meg a jóváírás, ha május 1-31. között, akkor augusztus 31-ig, ha június 1-16. között, akkor pedig szeptember 30-ig.

   2024-04-15 - CIB Bank - Eco ForYou tavaszi számalnyitási akció

   JBL Quantum 200 típusú fejhallgatót kap ajándékba az az új ügyfél, aki május 31-ig új nyit ECO FORYOU számlát és az alábbi feltételeket teljesíti:
   - a számla mellé betéti kártyát igényel
   - a számlanyitást követő első 3 hónapban legalább 3 alkalommal vásárol a kártyával alkalmanként minimum 3 000 Ft értékben
   Ha 1 éven belül megszűnti a számlát, vissza kell fizetni az ajándék árát, melynek értéke 18 999 Ft.

   2024-04-11 - Erste Bank - Cseperedő díjcsomag bankkártya díj

   Ha 2024.04.02-2024.06.30. között Mastercard Diák kártyát igényel az ügyfél a Cseperedő Díjcsomaghoz, akkor a kibocsátási díj az akció keretében 0 Ft.

   2024-04-01 - Raiffeisen Bank - Bankszámla, bankkártya díjak emelkedése, akciók hosszabbítása

   A bank 2024.04.01-től megemeli a bankszámlák és a bankkártyák díjtételeit a 2023-as évi infláció mértékével, azaz 17,6%-al.
   Meghosszabbításra kerül a Raiffeisen Online számla érvényességi ideje 2026.02.28-ig.
   Illetve meghosszabbításra kerülnek az alábbi akciók:
   - Verticard első kibocsátási díja akció a Díjnyertes, Aktivitás 3.0, Online, Yelloo, Mindennapok 2.0, Bázis 2.0 számláknál visszavonásig, de legkésőbb 2024.12.31-ig
   - Verticard első éves kártyadíjára vonatkozó akció a Díjnyertes és Yelloo számlánál visszavonásig, de legkésőbb 2024.12.31-ig

   2024-04-01 - Erste Bank - Online igényelhető számlacsomagok bővítése, akciók meghosszabbítása

   A bank 2024.04.01-től bővíti az online igényelhető számlacsomagjainak körét. Ezentúl az online nyitási folyamatban az alábbi díjcsomagok is elérhetőek:
   - Felnőtt EgySzámla jövedelem feltétellel és bankkártya kedvezménnyel,
   - Felnőtt EgySzámla tranzakció feltétellel és eseti utalási kedvezménnyel.

   Az alábbi akciókat meghosszabbítja a bank június 30-ig:
   - Online számlanyitási akció, melynek keretében 40 000 Ft jóváírást kap a banktól az új ügyfél, ha még nem volt Erstés bankszámlája és most online nyit egyet internetbankon vagy mobilalkalmazáson keresztül és bankkártyát is igényel. 
   A jóváírás összege is nőtt, eddig 30 000 Ft volt.
   - Cseperedő számlanyitási akció: Ha június 30-ig történik a bankszámlanyitás és a Cseperedő bankszámlára havonta legalább 2 000 Ft érkezik, akkor a bank az első 12 hónap alatt legfeljebb 6 alkalommal 2 000 Ft díjkedvezményt ad.

   2024-04-01 - MagNet Bank - Infláció miatti díjemelés

   A bank megemeli a díjait 2024.04.01-től a 2023-as évre vonatkozó infláció mértékével, azaz 17,6 %-al.

   2024.04.01-től elérhető már a Magnet Banknál is a fizetési kérelem szolgáltatás.

   2024-03-30 - UniCredit Bank - Bankszámla és bankkártya díjak emelése, akciók hosszabbítása

   A bank 2024.04.01-től megemeli a bankkártya és a bankszámla díjakat a 2023-as évi infláció mértékével.
   2024.09.30-ig meghosszabbítja az alábbi akciókat:
   - Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz számlacsomag számlanyitási akció keretében 35 000 Ft egyszeri jóváírás jár
   - Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz számlacsomagnál online számlanyitás keretében jóváírja a bank az első 6 havi számlavezetési díjat
   - Ikon Plusz számlacsomag igénylése esetén az első 4 készpénzfelvét Unicredit ATM-ben ingyenes
   - Diákszámla Zéró számlacsomag számlanyitási akció keretében 35 000 Ft egyszeri jóváírás jár

   2024-03-29 - CIB Bank - Bankkártya díjak emelése, akció hosszabbítás

   A bank 2024.04.01-től megemeli a bankkártyák díjait a 2023-as infláció mértékével.
   Az ECO számlákra vonatkozó akciót, mely szerint az első éves kártyadíj elengedésre kerül, meghosszabbítja 2024.12.31-ig.

   2024-03-27 - CIB Bank - Díjak emelése, akciók meghosszabbítása

   A bank megemeli 2024.04.01-től a bankszámlák díjait a 2023-as évre közzétett éves fogyasztói árindexre hivatkozva. Viszont a 17,6% helyett csak 9,9%-os emelést érvényesít.
   Ezen kívül az ECO számláknál meghosszabbítja 2024.12.31-ig az átutalási (20 000 ft alatt ingyenes) és sms díj akciókat.

   2024-03-25 - Raiffeisen Bank - Yelloo online számlanyitási promóció

   Ha április 26-ig online nyitja meg ezt a számlát a 18 évét betöltött ügyfél, akkor 40 000 Ft értékű Alza kupont kap a banktól, ha az alábbi feltételek teljesülnek:
   - a számlához Mastercard betéti kártyát igényel
   - regisztrál a Yelloo Klubba 
   - a betéti kártyával legalább 5 alkalommal vásárol május 31-ig, az alábbi tranzakciók kivételével: MoneySend pénzküldő tranzakciók, kártyával történő készpénzfelvétel, bármilyen szerencsejátékhoz kapcsolódó fizetés, közvetlenül készpénzzé alakítható pénzeszközökkel kapcsolatos tranzakciók (például webpénztárcák feltöltése), Revolut bankszámla egyenleg feltöltése bankkártyával.
   Az Alza kupon június 30-ig váltható be.

   2024-03-11 - Raiffeisen Bank - Tavaszi számlanyitási akció

   A bank 2024.03.11-2024.05.03-ig online számlanyitási akciót hirdet, melynek keretében jóváírást kap az az új ügyfél, aki az alábbi feltételeket teljesíti:
   - a számlanyitást követően legkésőbb 2024.05.31-ig legalább 5 db bankkártyás vásárlást végez tranzakciónként minimum 1 000 Ft értékben
   - 1 éves hűségnyilatkozatot tesz
   - 2024.05.31-én a bankkal szemben lejárt és esedékes tartozása nincs

   A jóváírás mértéke:
   - lakossági bankszámlák közül a Díjnyertes, Aktivitás 3.0 és Kapcsolat számla esetén: 30 000 Ft
   - premium bankszámlák: Premium Banking, Premium Banking Plus számla esetén: 50 000 Ft
   - online számlanyitás keretében mindegyik bankszámla esetében 50 000 Ft a jóváírás

   2024-03-06 - Gránit Bank - Akciók meghosszabbítása, ügyfélajánlási akció összegének emelése

   A bank 2024.03.06-05.07-ig az alábbi akciókat hirdeti, illetve hosszabbítja meg:

   • Gránit Basic számlacsomagban:
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.
    - A Gránit Most bankkártya akcióban 2024.03.06-05.07. között igényelhető

   • Gránit Diákhitel számlacsomagban:
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.

   • Gránit Diákszámla csomagban:
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás (Gránit MasterCard Standard érintésmentes nem dombornyomott / dombornyomott és GRÁNIT Neo MasterCard érintésmentes nem dombornyomott/dombornyomott bankkártyához) díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.
    - 2024.03.06 és 2024.05.07. közötti számla igényléskor a Gránit Neo Mastercard bankkártya (főkártya) éves díja a 2. évtől mindaddig 0 Ft, amíg be nem tölti az ügyfél a 26. életévét.

   • GRÁNIT Family Junior számlacsomagban:
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás (GRÁNIT Neo MasterCard érintésmentes nem dombornyomott/dombornyomott bankkártyához) díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.

   • Family, Bajnok Plusz, Bajnok, Digitális Plusz, Digitális, Sztár számlacsomagoknál az alábbi szolgáltatások akciósak:
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás (Gránit MasterCard Standard és GRÁNIT Neo MasterCard érintésmentes nem dombornyomott/dombornyomott bankkártyához) díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.

   • Kamat Plusz számlacsomagban:
    - Másodlagos azonosító ügyfél általi megadása, törlése eBankon keresztül akció keretében 0 Ft/azonosító; egyébként 100 Ft/azonosító.
    - Fizetési kérelem benyújtása akció keretében 0 Ft. A díj egyébként 50 Ft/db.
    - GRÁNIT Digital Kátyaszolgáltatás díja akció keretében 0 Ft. Akció nélkül: 990 Ft.
    - PIN kód és kártyaadatok lekérdezése GRÁNIT eBank applikációban akció keretében 0 Ft/alkalom. Akció nélkül: 24 Ft/alkalom.

   • GRÁNIT MOST Mastercard Bankkártya akció 2024.03.06-05.07-ig: az 1. évben ingyenes a Bajnok Plusz, Bajnok, Sztár és Digitális bankszámlánál.

   • Ügyfélajánlási program: Akció keretében 2024.03.06-05.07-ig, ha GRÁNIT számlával rendelkező ügyfél ajánl egy másik ügyfelet, aki GRÁNIT számlát nyit, akkor az ajánló és az ajánlott is 10 000-10 000 Ft jóváírást kap.

   • Ha a GRÁNIT lakossági bankszámla szelfivel történő megnyitása 2024.03.06. és 2024.05.07. között történik, akkor az ügyfél 40 000 Ft jóváírást kap, ha a következő feltételeknek megfelel: az új ügyfél lakossági bankszámla megnyitását kezdeményezi GRÁNIT eBank applikáció segítségével szelfi számlanyitás keretében és a számlanyitás során Mastercard dombornyomott, nem dombornyomott vagy GRÁNIT Platinum bankkártyát igényel, valamint letölti és sikeresen regisztrál a GRÁNIT Bank eBank / GRÁNIT Family applikációra, vállalja, hogy a bankszámlát és a bankkártyát 24 hónapig nem szünteti meg, hozzájárul a marketingcélú megkeresésekhez.

   2024-03-01 - MBH Bank - Minimálbérhez köthető díjak emelése, Alapszámla számlavezetési díj emelése

   A bank 2024.03.01-től a minimálbérhez kötött díjait megemeli.

   Az Alapszámla díja 2024.03.01-től 1 000 Ft-ról 1 160 Ft-ra változik.

   2024-03-01 - K&H Bank - Alapszámla díjemelés, számlanyitási akció

   A bank 2024.03.01-től 1 000 Ft-ról 1 334 Ft-ra emeli az Alapszámla számlavezetési díját a 2023-as évi infláció mértékével.

   A bank számlanyitási akciót hirdet 2024.03.01-04.14-ig, melynek keretében az új ügyfelek 40 000 Ft jóváírást kapnak, ha az alábbi feltételeket teljesítik:
   - a marketingcélú megkeresésekhez hozzájárul
   - a számlanyitást követő második hónap végéig minimum 150 000 Ft jóváírás érkezik a számlájára
   - a számlanyitást követő második hónap végéig a bankkártyával legalább 5 alkalommal vásárol, vásárlásonként minimum 1 000 Ft értékben
   - számlanyitást követő második hónap végéig a K&H mobilalkalmazásban kapcsolatba lép Kate pénzügyi asszisztenssel vagy a K&H mobilbankban legalább 2 aláírást igénylő tranzakciója van, melyek például az alábbiak lehetnek: bankkártya limitmódosítás • internetes vásárlási jelszó beállítása • internetes vásárlási telefonszám beállítása • kártyaaktiválás • forintátutalás • devizaátvezetés • csekkbefizetés • mobilfeltöltés • mobiltoken aktiválás, törlés • K&H+ vásárlás • rendszeres befektetés indítása

   2024-03-01 - OTP Bank - Bankszámla csomagok díjainak emelése

   A bank 2024.03.01-től a 2023-as évi 17,6 százalékos inflációra mértékével egyes díjait megemeli. A Lakossági Bázis Számla és Junior Számla esetén a digitális tranzakciók díjai az inflációnál mérsékeltebb, 9,9 százalékkal emelkedtek csak.

   2024-02-29 - CIB Bank - Számlanyitási és ajánlási promóció meghosszabbítása

   A bank meghosszabbítja március 30-ig a számlanyitási akcióját, melynek keretében az új ügyfél 40 000 Ft jóváírást kap, ha feltételeket teljesíti.
   Illetve a Welcome promóciót is meghosszabbítja március 31-ig, ennek keretében pedig az ajánló és az ajánlott új ügyfél is 20 000 Ft jóváírást kap.

  Itt találkozhattál velünk
  telex forbes Hold hvg szamlazz.hu hazipatika.hu