Gránit számlacsomagok 2022 - kalkulátor és feltételek

Lépésről lépésre végigvesszük, hogy a Gránit bankszámlákat neked találták-e ki és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is megmutatjuk.

PROMÓCIÓ
Digitális Plusz számlacsomag
 • Ingyenes belföldi forint átutalások korlátlan számban és összegben (elektronikusan)
 • Havi 890 forintos számlavezetési díj
 • Szelfis számlanyitásnál 10 000 Ft jóváírást kapsz
 • Apple Pay, Google Pay mobilfizetéssel
Részletek

Miért válasszam a Gránit Bank számlacsomagjait?

A Gránit Banknak mindössze néhány fiókja van országszerte, éppen ezért a digitális bankolásra erősítenek, amelyben sikerült is néhány élenjáró kezdeményezést alkotniuk. A bankszámla-kalkulátorunkkal lejjebb megmutatjuk a pontos költségeit a számlacsomagoknak.

Például elsők voltak az új generációs, tehát SIM kártya-független mobilfizetésben, ahogy az online számlanyitásban is. Sőt náluk valósult meg az is először, hogy az igényléssel egy időben teljes értékű bankszámlád nyílik és a bankkártyádat akár a számlanyitás másnapján használhatod, bár kezdetben csak a mobiltelefonban és az interneten. Az online fejlesztéseikkel többször nyertek díjat a Mastercard versenyein.

A Gránit Banknál tudsz videóbankon és szelfivel is számlát nyitni. Utóbbi azt jelenti, hogy a mobiloddal, banki ügyintéző segítsége nélkül is megnyithatod a bankszámlád, ha a személyi igazolványod 2016. január elsejei vagy az utáni, így tartalmazza az NFC áramkört és a mobiltelefonod is tartalmazza az NFC áramkört (azaz tudsz fizetni a boltokban érintéssel).

A mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is megmutatjuk lejjebb.

A mobilbankjukkal védik a bankkártyádat

A mobilappjuk segítségével nemcsak fizikai bankkártya nélkül fizethetsz az üzletekben, hanem bármikor ingyenesen „láthatatlanná” is teheted a kártyádat. Így nem lehet megterhelni semmilyen összeggel, amiről esetleg nem is tudnál (a szolgáltatást Locknak hívják, és akár magától is visszazár a kártya használata után, ha úgy állítod be).

A Gránit elsők között vezette be a push értesítést (iSMS-nek hívja ezeket a bank) a bankszámlás és a bankkártyás tranzakciókról. Vagyis ingyenes üzenetet kapsz a tranzakciókról, köztük a számlára érkező jóváírásokról SMS helyett.

A Gránit bankkártyái Apple Pay-jel is kompatibilisek, prémiumkártyája, a Gránit Platinum Mastercard pedig a többi bank prémiumkártyájánál magasabb presztízsű (a platinum kártyák az arany bankkártyák felett vannak a rangsorban), ugyanakkor olcsóbb. Több ingyenes készpénzfelvétel tartozik hozzá, mintha csak a törvényi ingyenes készpénzfelvétellel élnél – havi négy darab, és nincs korlátozva az összeg –, 50 millió forint értékű prémium utasbiztosítás tartozik hozzá a külföldi utazásaidhoz, és kedvezményeket is kaphatsz bizonyos vásárlásaid után.

Nem bonyolítják agyon a bankszámláikat

A kevés bankfiók miatt az ország összes ATM-je ugyanazzal a kedvező díjjal használható, külföldön pedig – a többi bankkal összehasonlítva – kifejezetten alacsony díjjal vehetsz fel pénzt a Gránit bankkártyáival.

A Gránitnál tehát abszolút érvényesül az az elv, hogy a szinte csak digitálisan, tehát bankfiók nélkül működő bank valóban olcsóbb díjakat számít fel, amelyekkel összességében olcsóbb a bankolás.

Három bankszámlája is pénzügyi feltételek nélkül nyitható, közülük kettő havidíj-mentes is. Az átutalásokért jószerivel csak a pénzügyi tranzakciós illeték díját kell kifizetned, néhol még azt sem, ez a csoportos beszedésekre is igaz.

A Gránit Bank online felületeinek értékelése

 • Szerintünk
  4,1
  *****
 • AppStrore
  4,6
  *****
 • Google Play
  4,3
  *****

Melyik Gránit számlacsomag illik hozzám a legjobban?

Vissza
Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Havonta számlára érkező összeg
Ft
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 236 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 378 Ft
   kezdetben 236 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább
  • Digitális bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 464 Ft Kezdetben 406 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 464 Ft
   kezdetben 406 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább
  • Sztár bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 682 Ft Kezdetben 540 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 682 Ft
   kezdetben 540 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább
  • Digitális Plusz bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 264 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 1 264 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább
  • Bajnok Plusz bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 306 Ft Kezdetben 1 148 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 1 306 Ft
   kezdetben 1 148 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank, Sopron Bank.

  A 10 legérdekesebb funkció a Gránit Bank mobilalkalmazásában

  1. Az applikáció kezdőképernyőjéről ikonokkal juthatsz el a kívánt menübe. Az egyenleged a képernyő tetején látszik, a számlaszámoddal együtt, alatta pedig a VideoBank, iSMS, betétek, kártyák kezeléséhez jutsz el. Az iSMS a push üzeneteket takarja a tranzakciókról.

  Gránit Bank mobilapp kezdőképernyő

  2. A Számlainfó képernyőről elérhető a számlatörténet és a megtakarítás egyaránt. A számlatörténetben az egyes elemekre koppintva megtekinthetők annak részletei.

  A szűrés nem csak dátumra, de a Szűrés gomb lenyitásával tranzakciótípusra (jóváírás - terhelés), kategóriára (fizetés, rezsi, háztartás, bevásárlás, közlekedés, öltözködés, lakberendezés, hobbi, ajándék, étterem, szórakozás, pénzügy, szolgáltatások, egészségügy, oktatás, adomány és egyéb), továbbá státuszra (függő vagy lezárt) is lehet szűrni.

  Gránit számlacsomag számlainfó nézete

  3. Így néz ki a Forint átutalás képernyő. Másodlagos azonosító is megadható, így például telefonszámra vagy e-mail címre is küldhető pénz, továbbá beállítható a terhelés dátuma is.

  Gránit számlacsomagról így lehet utalást indítani

  4. A bal oldali menü, további opciókkal. Itt ritkábban használt funkciókat érhetsz el. Egyrészt innen mindig visszatérhetsz a főképernyőre, elnavigálhatsz a beállításokhoz, indíthatsz átutalást, beállítható vagy törölhető az online vásárlási jelszó, illetve hagyható jóvá internetes vásárlás.

  Gránit Bank mobilapp főmenü

  5. Egy képernyőről tekintheted át a különféle értesítéseket, híreket, köztük a tranzakcióidról kapott push üzeneteket az iSMS menüben. De nemcsak a tranzakciókról, hanem a hírekről és akciókról is értesülhetsz itt.

  Gránit számlacsomag isms üzenetek csoportosítva

  6. A Bankkártyák képernyőn tág határok között állítható a bankkártya háromféle limitje. A Kártyák menüből érhető el a Lock is, amely a bankkártya gyors lezárását, illetve felnyitását teszi lehetővé az illegális tranzakciók megakadályozása céljából.

  Gránit számlacsomaghoz választott bankkártya

  7. Széles körű a választék a Megbízások képernyőn, fizetési kérelmek is indíthatók, ami egy fordított átutalás: te kéred be a pénzt a másik féltől, neki csak jóvá kell hagynia. Ez még nem minden bankkal működik, de folyamatosan bővül a kör. Illetve bankon belül is működik ez a tranzakciótípus.

  Gránit bankszámláról indítható megbízások

  8. Diagramon csoportosítva láthatod minden hónap költési szerkezetét. A számlatörténetben nem, de itt minden tranzakciót lehet tag-elni, azaz betenni valamelyik költségcsoportba. Utána ezek már az általad kívánt rendezés alapján szerepelnek a kimutatásban.

  Gránit számlacsomag költések kategorizálása

  9. A banki értesítések személyre szabhatók a mobilapplikációban. Az iSMS a push üzenetet jelenti és ingyenes. De lehet keverni SMS-sel is: ha a bank nem tud elérni a mobilapplikáción keresztül, akkor SMS-t küld, ami már pénzbe kerül.

  Gránit számlacsomaghoz isms beállítás képernyő

  10. A Beállítások képernyőn többféle biztonsági beállítás elvégezhető, így módosítható az mPIN, a Telebank PIN kód és beállítható a biometrikus azonosítás. A diszkrét mód lehetővé teszi az egyenleg elrejtését a főképernyőn.

  Gránit Bank mobilapp beállítások

  Mennyire jók a Gránit számlacsomagjai a többi bankhoz képest?

  Vissza
  Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

  Havonta számlára érkező összeg
  Ft
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   • Diamond számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    2,6
    Mi ez?
    Havi összköltség 232 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Havi összköltség 232 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Tovább
   • Bajnok bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,1
    Mi ez?
    Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 236 Ft
    Bankfiókok száma 2 db
    Havi összköltség 378 Ft
    kezdetben 236 Ft
    Bankfiókok száma 2 db
    Tovább
   • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
    Mobilbanki ügyintézés
    4,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 520 Ft Kezdetben 327 Ft
    Bankfiókok száma 360 db
    Havi összköltség 520 Ft
    kezdetben 327 Ft
    Bankfiókok száma 360 db
    Tovább
   • ECO bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 773 Ft Kezdetben 547 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Havi összköltség 773 Ft
    kezdetben 547 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Tovább
   • K&H minimum plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 809 Ft Kezdetben 521 Ft
    Bankfiókok száma 200 db
    Havi összköltség 809 Ft
    kezdetben 521 Ft
    Bankfiókok száma 200 db
    Ismerd meg!
    • Feltétel, hogy a K&H-nál legyen legalább 500 000 Ft megtakarításod
   • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    4,1
    Mi ez?
    Havi összköltség 896 Ft Kezdetben 873 Ft
    Bankfiókok száma 52 db
    Havi összköltség 896 Ft
    kezdetben 873 Ft
    Bankfiókok száma 52 db
    Ismerd meg!
   • Takarék Prémium Számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,1
    Mi ez?
    Havi összköltség 2 607 Ft Kezdetben 757 Ft
    Bankfiókok száma 736 db
    Havi összköltség 2 607 Ft
    kezdetben 757 Ft
    Bankfiókok száma 736 db
    Ismerd meg!
    • Feltétel, hogy a Takarék Banknál legyen legalább 8 000 000 Ft megtakarításod.
   • MKB Prémium Számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    2,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 2 857 Ft Kezdetben 1 174 Ft
    Bankfiókok száma 51 db
    Havi összköltség 2 857 Ft
    kezdetben 1 174 Ft
    Bankfiókok száma 51 db
    Ismerd meg!
    • Feltétel, hogy az MKB Banknál legyen legalább 8 000 000 Ft megtakarításod.
   • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 5 068 Ft Kezdetben 1 871 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Havi összköltség 5 068 Ft
    kezdetben 1 871 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Tovább
    • Csak új ügyfelek nyithatják

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Díjnyertes Számla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,1
    Mi ez?
    Havi összköltség 443 Ft Kezdetben 372 Ft
    Bankfiókok száma 66 db
    Havi összköltség 443 Ft
    kezdetben 372 Ft
    Bankfiókok száma 66 db
    Ismerd meg!

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank, Sopron Bank.

   Hogyan tudok szelfivel Gránit bankszámlát nyitni?

   Az ügyintézés itt elsősorban a Gránit Bank mobilapplikációján keresztül történik, melyet mind a Google Play-ből, mind az App Store-ból letölthetsz.

   Először ki kell választanod a számodra legjobb számlacsomagot és a bankkártyát. Ezt követően e-mailben kapsz egy linket, erre kattintva fogsz tudni a videóhívásba lépni, melynek végén a szerződés az applikáción keresztül válik majd elérhetővé. Egy munkanapon belül már aktiválódik is a számlád, a bank SMS-ben elküldi neked a belépési jelszót a netbankhoz, és már tudod is használni.

   Összefoglalva

   • digitális fejlesztések, elsőként kínált videóbankos és szelfis számlanyitást például, elsőként hozta be a tokenes (tehát SIM kártya független) androidos bolti érintéses mobilfizetést az országba,
   • szelfis számlanyitás chipes személyi igazolvánnyal, anélkül pedig videóbankkal
   • bármikor ingyen „kikapcsolható" a fizikai bankkártya a mobilappban, így nem lehet vele fizetni a visszakapcsolásig
   • havidíj-mentes számlavezetés is elérhető
   • mindössze néhány fiókjuk van, így országszerte készpénz befizetésre nem alkalmas a bankfiókhálózatuk
   • gépi sárga csekket nem lehet befizetni a mobilappjukkal, mobilegyenleg-feltöltésre és közlekedési díjfizetésekre sem alkalmas
   Tartalomjegyzék

   Ezeknek a bankoknak a bankszámláit hasonlítjuk össze

   • CIB számlacsomagok

    Ingyenes készpénzfelvétel külföldön, fejlett mobilapplikáció sok szolgáltatással, köztük #with ingyenes pénzküldéssel és akár ingyenes számlavezetés.

    Tovább
   • Erste számlacsomagok

    Jól használható mobilapp pénzvisszatérítési funkcióval, korlátlan belföldi átalánydíjas készpénzfelvétel, egyedi internetkártya megoldás külön limittel.

    Tovább
   • Gránit számlacsomagok

    Fejlett digitális szolgáltatások, ingyenes bankkártyazár a mobilappban, ingyenes számlavezetés, a törvényinél több ingyenes készpénzfelvétel országszerte.

    Tovább
   • K&H számlacsomagok

    Ingyenes vagy kedvezményes havidíjú bankszámlák kedvezményes tranzakciókkal, azonnali jóváírós ATM-ek, közlekedési mobiljegy vásárlás a mobilappban.

    Tovább
   • MagNet számlacsomagok

    Egyedi közösségi bankolási ajánlatok ingyenes számlavezetéssel, ingyenes átutalási tranzakciók, egyedi ingyenes készpénzfelvétel, kis számú fiókhálózat.

    Tovább
   • MKB számlacsomagok

    Saját ATM díjjal használható országos ATM lefedettség, digitális asszisztenssel ellátott mobilapplikáció, fémből készült prémium kártya álló dizájnnal.

    Tovább
   • OTP számlacsomagok

    Speciális, csak itt elérhető átalánydíjas tranzakciós csomagok, akár ingyenes számlavezetés, fejlett digitális szolgáltatások, külön internetkártya.

    Tovább
   • Raiffeisen számlacsomagok

    Nem csak jóváírástól, hanem költéstől is függő havidíjú számlavezetés is választható, költéselemzés a mobilappban, függőleges dizájnú VertiCard bankkártya.

    Tovább
   • Takarékbank számlacsomagok

    Jelentős ATM lefedettség országszerte, mely saját ATM díjjal használható, két évig érvényes kedvezményes vagy akár ingyenes számlavezetés, fém bankkártya.

    Tovább
   • UniCredit számlacsomagok

    Akár teljesen ingyenes korlátlan átutalások belföldre, külföldön kedvezményes ATM készpénzfelvétel, bankkártya nélküli készpénzfelvétel mobilappal.

    Tovább