Gránit Bank betéti kamatok 2024

Bemutatjuk a lekötött betéteiket és segítünk a választásban.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Bemutatjuk a lekötött betéteiket és segítünk a választásban.

A Gránit Bank lakossági betétei mindig is piacvezető kamatokat kínáltak és így van ez most is. Az akciós lekötött betétek ritkán nyúlnak túl 12 hónapon, ami jellemző a Gránit Banknál is. A 12 hónapon belül viszont többféle futamidejű akciós betét is kapható náluk.

Az akciós betétek sok esetben minimális, vagy könnyen teljesíthető feltételeket kívánnak meg a magas kamatért cserébe. Ilyen lehet például egy aktivált netbank szolgáltatás vagy aktivált bankkártya megléte, illetve olyan is előfordulhat, hogy valamekkora bankkártyás költést követel meg a bank a piacvezető szintű kamathoz. Ilyenkor elegendő átirányítani a szokásos havi költések egy részét a Gránit Bankhoz, amivel könnyen teljesíthetőek ezek a feltételek. Nem mindegyik betétnél, de új pénz igényét is előírhatja a bank az akciós kamathoz.

Az akciós devizabetéteket keresőket is kiszolgálja a Gránit Bank. Rendszeresen kínálnak devizabetéteket is akciós kamatokon, és a devizaszámla nyitást vagy a lakossági bankszámláról történő deviza váltást is megkönnyítették a meglévő ügyfelek számára.

Vannak olyan bankok, aminek olyan sok betéti ajánlata van, hogy nehéz őket átlátni és a legjobbat kiválasztani. A Gránit Bank is ilyen. Lépésről lépésre bemutatjuk a lekötött betéteit és azt is, hogy melyikhez milyen feltételt kell teljesítened. Elmondjuk az előnyöket, hátrányokat és megmutatjuk azt is, hogyan köss le betétet a mobilodon. Vágjunk is bele!

Ebben az útmutatóban a Gránit Bank forint alapú megtakarítási konstrukcióiról olvashatsz. A Gránit Bank az egyike azoknak a hitelintézeteknek, akik szemmel látható kamatokat adnak és ezzel megvédik az ügyfeleik pénzét az infláció hatásának egy részétől.

Élenjáró lekötött betétkamatok a Gránit Banknál

A Gránit Bank nem mindegyik akciós betétet kínálja magas kamattal, így neked kell kiválasztani az ajánlataik közül, hogy melyik szimpatikus a számodra. Mi azokat a betéteket ajánljuk a listáról, melyek változó kamatozásúak és így követik a jegybanki alapkamat változásait. Így tudod ugyanis a lehető legjobban követni a pénzromlás értékét, ami a befektetésed egyik fő célja valószínűleg.

A Gránit Bankot befektetőként azonban leginkább azért érdemes választani, mert - a kamatban élenjáró konstrukcióiban - a jegybanki alapkamattól valamilyen szabály szerint függő lekötött betétkamatot kínál. Ez segít megtartani a befektetett pénzed értékét az inflációval szemben.

Nézzük meg ezeket jobban!

Bezár
Mekkora összeget szeretnél lekötni?
További beállítások
Bezár

Csak ilyen futamidejű betéteket szeretnék látni:

Csak ezektől a szolgáltatóktól szeretnék betéteket látni:

Csak ilyen kamatozású betéteket szeretnék látni:


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg betét közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  betéteit...
  Rendezés:
  1 / 1 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. Az EBKM számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Magyar Cetelem Bank, Duna Takarék Bank, KDB Bank, Oberbank, Polgári Bank, Bank of China.

  További szöveg megjelenítése

  Miért válasszam a Gránit Bankot?

  A Gránit Banknak csak 2 fiókja van Magyarországon. Ebből az is következik, hogy kénytelen kedvezőbb feltételeket kínálni, mint más bankok.

  Ez természetesen nemcsak a lekötött betétekre igaz, de erre még visszatérünk az útmutató későbbi részében.

  A Gránit Bank ugyanis nemcsak előnyös lekötött betétkamatokat kínál, hanem kedvező díjú bankszámlákat is. Ha új ügyfélként választod a Gránit Bankot, nyugodtan rájuk bízhatod magad a bankszámlák és a bankkártyák terén is, továbbá nagyon fejlett digitális szolgáltatásaik vannak a mobilappjukban. Létezik köztük feltétel nélkül 0 Ft-os vagy korlátlanul ingyenes átutalást biztosító számlacsomag is.

  Gránit Bank lekötött betétek - melyiket érdemes választani?

  Nézzük meg a Gránit Bank lekötött betét konstrukcióit és azt is elmondjuk, hogy melyiket érdemes és melyiket kevésbé érdemes választani közülük.

  1. GRÁNIT KamatMax betét, 6 hónapra

  Ez egy akciós betét, így nem biztos, hogy a lejáratot követően ezekkel a feltételekkel meghosszabbítják. A betétlekötési lehetőség 2024. július 30-ig tart.

  A 6 hónapra lekötött betétre évi 5,50 százalékos kamat jár, az EBKM 5,50%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le.

  A magas kamat feltétele a Gránit Bank-os bankszámlán kívül egy digitalizált vagy plasztik bankkártya megléte a betétlekötés teljes ideje alatt a betéthez tartozó bankszámlán.

  További feltétel, hogy havonta legalább 20 000 forint összegben, összesen legalább 120 000 forintért vásárolj a bankkártyáddal. A Revolut, Wise bankkártyák, számlák, illetve a hitelkártya-feltöltések nem számítanak bele a vásárlások összértékébe.

  Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a kamat és EBKM 0,50%. A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM 0,10%. A kamat kifizetése a betét lejáratakor a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan nem kötheted le a pénzed, tehát a lejárata után más befektetési lehetőség után kell nézned.

  Ezt a betétet javasoljuk lekötni, de ennél van még kedvezőbb konstrukció.

  Fiatal pár gránit kamatmax plusz betét kamatát számolja számológépen

  2. GRÁNIT KamatMax Plusz betét, 12 hónapra

  Ez egy akciós betét, amit nem biztos, hogy a lejáratot követően ezekkel a feltételekkel meghosszabbítanak. A betétlekötési lehetőség 2024. július 30-ig tart.

  A 12 hónapra lekötött betétre a mindig aktuális jegybanki alapkamat mínusz 1,75 százalékos éves kamat jár, jelenleg évi 5,25%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le. A magas kamat feltétele a Gránit Bank-os bankszámlán kívül egy aktivált bankkártya megléte a betétlekötés teljes ideje alatt a betéthez tartozó bankszámlán.

  Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a kamat és EBKM 0,50%. A betét lejárata előtti feltöréskor a lejárat előtt eltelt naptári napokra járó kamat 50%-át kifizetik. A kamat kifizetése a betét lejáratakor a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan nem kötheted le a pénzed, tehát a lejárata után más befektetési lehetőség után kell nézned.

  Ezt a betétet javasoljuk lekötni, mert magas kamatszinten követi a jegybanki alapkamat értékét.

  Ha rövidebb távra keresel betétet, vagy a pénzed egy részét csak pár hónapra kötnéd le, akkor a következő rész tetszeni fog.

  3. GRÁNIT eBank betét, 3 hónapra

  Ez is egy akciós betét, amit nem biztos, hogy a lejáratot követően ezekkel a feltételekkel meghosszabbítanak. A betétlekötési lehetőség 2024. július 30-ig tart.

  A 3 hónapra lekötött betétre évi 5,00 százalékos éves kamat jár, az EBKM 5,00%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le.

  A magas kamat feltétele, hogy a betétlekötés a bankhoz újonnan érkezett pénzből történjen és aktivált eBank szolgáltatásod (azaz banki mobilalkalmazásod) legyen

  Az eBank betétben maximum 30 000 000 forint köthető le.

  Új pénznek a 2024. május 27-ei összes számláid egyenlegéhez képesti többlet pénzt tekinti a bank.

  Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a kamat és EBKM 0,50%. A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM 0,10%. A kamat kifizetése a betét lejáratakor a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan nem kötheted le a pénzed, tehát a lejárata után más befektetési lehetőség után kell nézned.

  Ez az alsó határa annak a kamatnak, amelyet jelenleg még javasolunk, de vannak még más Gránit Bank betéti ajánlatok is.

  Gránit tripla 3 betétben lévő pénz a számológép szerint is idővel kamatozik

  4. GRÁNIT Tripla3 betét, 3 hónapra

  A 3 hónapra lekötött betétre évi 4,75 százalékos éves kamat jár, az EBKM 4,75%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le.

  A kamat feltétele, hogy:

  • a betétlekötéssel érintett bankszámládhoz tartozó, mobiltelefonba digitalizált vagy plasztik bankkártyáddal a betétlekötés teljes ideje alatt havonta legalább 20 000 forint összegben, összesen legalább 60 000 forint összegben vásárolj.
  • a betétlekötéssel érintett bankszámládról a betétlekötési idő alatt legalább egyszer csoportos beszedés vagy rendszeres átutalási megbízás teljesüljön

  A Revolut, Wise bankkártyák, számlák illetve a hitelkártya-feltöltések nem számítanak bele a vásárlások összértékébe.

  Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a kamat és EBKM 0,50%. A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM 0,10%. A kamat kifizetése a betét lejáratakor vagy - folyamatos lekötés esetén- a fordulásakor (tehát a futamidők végén) a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan is lekötheted a pénzed.

  Ezt a betétet javasoljuk lekötni, mert viszonylag magas kamatot ad rövid távra.

  5. GRÁNIT Felemelő betét 12 hónapra

  A 12 hónapra lekötött betétre havonta növekszik a kamat értéke évi 1,95 százalékról indulva évi 8,95 százalékig. Az EBKM a teljes évre jelenleg még 4,70%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le.

  A kamat feltétele, hogy a betétlekötéssel érintett bankszámládhoz tartozzon aktivált bankkártya.

  Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a kamat és EBKM 0,50%. A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM idősávosan változó, az EBKM 1,95% és 4,70% közötti. A kamat kifizetése a betét lejáratakor vagy - folyamatos lekötés esetén- a fordulásakor (tehát a futamidők végén) a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan is lekötheted a pénzed.

  Ezt a konstrukciót egyáltalán nem javasoljuk, ugyanis a kamat csak a végén éri el a magas értéket és addig kifejezetten alacsonyabban kamatozik, mint a várható infláció. Ennél sokkal jobb betéteket is találhatsz a Gránit Bank kínálatában.

  6. GRÁNIT Felemelő betét 6 hónapra

  A 6 hónapra lekötött betétre havonta növekszik a kamat értéke évi 2,10 százalékról indulva évi 6,85 százalékig. Az EBKM a teljes félévre jelenleg 4,50%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le. A kamat feltétele, hogy a betétlekötéssel érintett bankszámládhoz tartozzon aktivált bankkártya.

  Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a kamat és EBKM 0,50%. A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM idősávosan változó, az EBKM 2,10% és 4,50% közötti. A kamat kifizetése a betét lejáratakor vagy - folyamatos lekötés esetén- a fordulásakor (tehát a futamidők végén) a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan is lekötheted a pénzed.

  Ezt a konstrukciót egyáltalán nem javasoljuk, ugyanis a kamat csak a végén éri el a magas értéket és addig kifejezetten alacsonyabban kamatozik, mint a várható infláció. Ennél sokkal jobb ajánlatokat is találhatsz a Gránit Bank kínálatában.

  Nő perselybe teszi a gránit felemelő betétbe rakható pénzt

  7. GRÁNIT Szimpla lekötött betétek

  Az 1 hónapra lekötött betétre az éves kamat és az EBKM 3,75%. A betétben legalább 50 000 forint köthető le. A kamatnak nincs feltétele.

  A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM 0,10%. A kamat kifizetése a betét lejáratakor vagy - folyamatos lekötés esetén - a fordulásakor (tehát a futamidők végén) a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan is lekötheted a pénzed.

  Mint látható, a bank csak az 1 hónapos lekötéseket „díjazza” a kamatok változékonysága miatt. Bár ezt a konstrukciót javasoljuk, de más konstrukcióban ennél nagyobb kamat is elérhető, de ha mégis feltétel nélkül akarod lekötni a pénzed, akkor az 1 havi lekötést válaszd folyamatosan, mert ez jóval több kamatot hoz, mint a többi futamidős lekötés.

  Végül nézzük meg a deviza betéteket is!

  8. GRÁNIT Egyszerű lekötött betétek EUR alapon

  Az 1, 3, 6 vagy 12 hónapra lekötött betétre az éves kamat és az EBKM 1 hóra 1,45%, 3 hóra 1,75%, 6 hóra 2,25% és 12 hónapra pedig 3,25%. A betétben legalább 350 euró (mintegy 150 000 forint) köthető le. A kamatnak nincs feltétele.

  A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM 0,01%. A kamat kifizetése a betét lejáratakor vagy - folyamatos lekötés esetén - a fordulásakor (tehát a futamidők végén) a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan is lekötheted a pénzed.

  Mint látható, a bank a 12 hónapos lekötésekre fizeti a legmagasabb kamatot, így célszerű ezt választani. Az euróban történő lekötést elsősorban akkor javasoljuk, ha a forint euró árfolyamának növekedésére számítasz a futamidő végére, illetve ha euróban van megtakarításod vagy abban kapod a fizetésed.

  9. GRÁNIT Egyszerű lekötött betétek USD alapon

  Az 1, 3, 6 vagy 12 hónapra lekötött betétre az éves kamat és az EBKM 1 hóra 3,00%, 3 hóra 3,25%, 6 hóra 3,50% és 12 hónapra pedig 4,00%. A betétben legalább 500 amerikai dollár (mintegy 200 000 forint) köthető le. A kamatnak nincs feltétele.

  A betét lejárata előtti feltöréskor a kamat és az EBKM 0,01%. A kamat kifizetése a betét lejáratakor vagy - folyamatos lekötés esetén - a fordulásakor (tehát a futamidők végén) a bankszámlára történik.

  Ebben a betétben folyamatosan is lekötheted a pénzed.

  Mint látható, a bank a 12 hónapos lekötésekre fizeti a legmagasabb kamatot, így célszerű ezt választani. Az amerikai dollárban történő lekötést elsősorban akkor javasoljuk, ha a forint dollár árfolyamának növekedésére számítasz a futamidő végére, illetve ha dollárban van megtakarításod vagy abban kapod a fizetésed.

  Euró bankjegyek amiket le lehet kötni Gránit betétekben

  10. Gránit Egyszerű lekötött betétek CHF alapon

  1 és 3 hónapra évi 1 százalékos, 6 és 12 hónapra évi 1,25 százalékos kamatot kínál svájci frank betétjére a Gránit Bank. Az EBKM azonos a kamattal. Lejárat előtti feltöréskor a kamat évi 0,01 százalékos. A minimálisan leköthető összeg 350 svájci frank.

  11. Gránit Egyszerű lekötött betétek GBP alapon

  1 és 3 hónapra évi 1 százalékos, 6 és 12 hónapra évi 1,25 százalékos kamatot kínál angol font betétjére a Gránit Bank. Az EBKM azonos a kamattal. Lejárat előtti feltöréskor a kamat évi 0,01 százalékos. A minimálisan leköthető összeg 350 angol font.

  Most hogy már átlátod a Gránit bankos betéteket, nézzük meg, hogy milyen bankszámláik vannak, hiszen erre is szükséged lesz.

  Gránit Kamat Plusz Bankszámla magas látra szóló kamattal

  Ennek az a fő előnye, hogy nem kell rajta lekötni a betétet a magas kamatért (jövedelem jóváírás esetén). Az ugyanis látra szóló kamatként jár, így addig tartod rajta a pénzed, amíg akarod. Nincs semmiféle szankciója sem a pénzkivételnek.

  A bankszámlavezetés díja feltétel nélkül 0 Ft, a kiemelkedő látra szóló kamat viszont csak jövedelem jóváírás esetén jár.

  Azaz az utalás közleményének tartalmaznia kell az alábbi szavak valamelyikét: bér, munkabér, jövedelem, fizetés, nyugdíj. A jövedelem jóváírási feltétel emellett akkor teljesül, ha az adott hónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtti 3. munkanap és az adott hónap 12. napja között érkezik a legalább 200 000 forintos jövedelem.

  A feltétel nem teljesülése esetén, valamint a számla egyenleg 100 millió forintot meghaladó részére a kamat évi 0,01 százalék.

  A számláról díjmentes a belföldi átutalás 20 000 forintig.

  Kedvező bankszámlák a Gránit Banknál

  A betétlekötéshez mindenképpen szükséges egy Gránit Banknál vezetett bankszámla. Erről kell ugyanis lekötni a betétet.

  A Gránit Bank más bankokkal összehasonlítva kedvező díjazású bankszámlákat kínál, sőt, létezik köztük feltétel nélkül havidíjas vagy korlátlanul ingyenes átutalást biztosító konstrukció is. Bankszámla-kalkulátorunkban láthatod a díjakat is.

  Bezár
  Havonta
  számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
  Részletes kalkuláció
  Bezár
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • Bajnok bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
   • Digitális bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 606 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
   • Sztár bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 682 Ft Kezdetben 619 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
   • Kamat Plusz számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 698 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
   • Family Számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 807 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • Ezt a számlát a GRÁNIT Family Junior számlacsomaggal együtt tudod csak megnyitni
   • Digitális Plusz bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 264 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
   • Bajnok Plusz bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 306 Ft Kezdetben 1 148 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

   Ilyen egyszerű betétet lekötni a Gránit Banknál

   A Gránit Banknak élenjáró digitális szolgáltatásai vannak, így a betétedet lekötheted és fel is törheted bármikor a bank eBank nevű applikációjában. A bank elmondása szerint a betétet lekötő ügyfeleik már több, mint 80%-a a mobilbankból indítja a lekötést.

   Az alábbiakban képernyőképpel mutatjuk be, hogy milyen egyszerű ez.

   1. A kezdőképernyőről indulunk, ahol a Betétek ikont kell kiválasztani.

   Gránit betéti kamatok mobilbank induló képernyő

   2. Felül egy link vezet az akciós ajánlatokra, de nem érdemes elhagyni ezt a képernyőt, mert az akciós ajánlatok is megjelennek egy későbbi, betétválasztó képernyőn. Lépj tovább alul a Betét lekötése gombbal.

   Gránit betéti kamatok mobilbank köztes képernyő

   3. Ezen a képernyőn kell összeállítani a betétlekötést. Kezdd a Betét kiválasztása mezőbe koppintással.

   Gránit betéti kamatok mobilbank betétlekötési nézet

   4. Erre feljönnek a feltételhez kötött és a feltételhez nem kötött betétlekötési konstrukciók. A lista lefelé lapozható tovább.

   Gránit betéti kamatok mobilbank betét választék nézet

   5. A kiválasztott konstrukció kamatának feltételei láthatók ezen a képernyőn. Itt lehet továbbmenni egy külső linken át a részleteket tartalmazó hirdetményre.

   Gránit betéti kamatok mobilbank betétlekötés részletek képernyő

   6. A lekötést összeállító képernyőről a Lekötés típusa mezőbe bökve kell kiválasztani azt, hogy egyszeri-e a lekötés vagy folyamatos. Ha folyamatos, azon belül a kamatot minden futamidő végén felveszed-e vagy tőkésítesz, amivel kamatos kamatot érsz el.

   Gránit betéti kamatok mobilbank betétlekötés ismétlődés képernyő

   7. Ha összeállítottad a lekötésedet, így néz ki a képernyő. Innen még nem véglegesíted, szóval nyugodtan nyomd meg a Tovább gombot!

   Gránit betéti kamatok mobilbank betétlekötési képernyő

   8. Ezen a képernyőn látod az összefoglalást a betétlekötésről, mielőtt lekötöd. Innen még lekötés nélkül visszaléphetsz az Elvetés gombbal. Ekkor az előző képernyőre jutsz vissza.

   Gránit betéti kamatok mobilbank jóváhagyó képernyő

   9. Ezt a képernyőt pedig akkor látod, ha az előző képernyő tetején megnyomod a körben lévő i gombot.

   Gránit betéti kamatok mobilbank információs képernyő

   Kell-e tartanom bármitől, ha a Gránithoz viszem a pénzem?

   Nem. A Gránit Banknál ugyanolyan biztonságban van a pénzed 100 000 eurónak megfelelő forintösszegig - és ebbe a kamat is beleértendő -, mint bármely más banknál, akár a legnagyobb hazai banknál.

   Ez a 100 000 eurónak megfelelő összeg nagyjából mintegy 40 millió forinttal ér fel, az aktuális devizaárfolyamtól függően. Ez az a határ, amelyig teljesen mindegy, hogy melyik banknál tartod a pénzed, mert ugyanúgy megkapod, még akkor is, ha a bank netán tönkremegy (az idén bezárt Sberbank betéteseit is kifizetik).

   Ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy 40 millió forint felett kockázatos lenne a pénzed a Gránit Bankba vinni, de eddig az összegig biztosan véd a hazai betétbiztosítás.

   Mit is jelent a betétbiztosítás?

   A betétbiztosítás azt jelenti, hogy a te neveden lévő lekötött betétek, illetve a bankszámlán lévő pénzed összesen 100 000 eurónak megfelelő forintösszegig biztosítás alatt állnak, azért az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), végső soron pedig a magyar állam áll helyt.

   Ez a 100 000 euró bankonként értendő. Így a Gránit Bankban tartott pénzedre a kamatokkal együtt 100 000 eurónak megfelelő mindenkori forintösszegig garantált a visszafizetés abban az esetben, ha a bank netán fizetésképtelenné válik.

   Ilyenkor a kártalanítást az Országos Betétbiztosítási Alap végzi el azokból az összegekből, melyeket a bankok fizetnek be az alapba. Ha ez a pénz netán kevés lenne, akkor végső soron a magyar állam segít az OBA számára hitelfelvételben vagy kötvények kibocsátásában.

   A betétbiztosítás bizonyos esetekben túlterjeszkedhet a 100 000 eurón is, ha a Gránit Banknál lévő bankbetéted forrása:

   • lakáseladás vételára (ezt igazolnod kell 30 napnál frissebb szerződéssel), továbbá lakásbérleti jog vagy lakáshasználati jog értékesítéséből származó bevétel
   • munkaviszony megszűnéséhez, illetve nyugdíjhoz kapcsolódó juttatás
   • biztosítási összeg
   • bűncselekmény áldozatainak és a tévesen elítélteknek járó kártérítés.
   Nő aggódik a gránit bankos betéti kamatok levonásai miatt

   Milyen levonások fordulhatnak elő a betétlekötéskor?

   Nem ismeretlenek a hazai piacon olyan levonások betétlekötéskor, melyek arról szólnak, hogy megkopasszák a befektetőt. Hiába vonzó ugyanis egy magas kamat, ha ahhoz „betétlekötési díj” társul, mely elvonja a kamat egy részét.

   A Gránit Banknál azonban nem kell számítanod erre, ők nem alkalmaznak ilyen rejtett díjtételeket.

   A Gránit Banknál is meg kell fizetni azonban a jogszabályok szerinti állami elvonásokat. Ezek közül három érinthet a betétlekötéssel kapcsolatban: a kamatadó, a szocho és a pénzügyi tranzakciós illeték.

   Kamatadó és szocho

   A kamatadó mértéke a kamat 15 százaléka, a szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke pedig a kamat 13 százaléka. Tehát például, ha a befektetett pénzed 1 millió forint, arra 10 százalékos kamatot kapsz a futamidő végén, az 100 000 forint. Ennek a 15+13 százalékát vonja el az állam kamatadó és szocho formájában, ami 28 000 forint. A lekötött betéted valós (nettó) hozama így nem 100 000 forint lesz, hanem 72 000 forint.

   Ha olyan konstrukciót választasz, ahol 5 évig nem férhetsz hozzá a pénzedhez (Tartós Befektetési Számla, általában TBSZ-ként rövidítik), akkor nem kell kamatadót és szochót fizetned. Illetve 3 és 5 év között nem 15, hanem csak 10 százalékot kell fizetned kamatadó címén, szochót akkor sem.

   Pénzügyi tranzakciós illeték

   A pénzügyi tranzakciós illeték akkor jelentkezhet, ha továbbutalod a lekötött betétedből és annak kamatából felszabadult összeget vagy annak egy részét. Az átutalásra vonatkozó pénzügyi tranzakciós illeték mértéke 0,3 százalék, de átutalásonként legfeljebb 10 000 forint (azaz 3 333 333 forint felett nem emelkedik tovább). Az illeték a teljes átutalt összegre szól, nem csak a kamatra.

   A Gránit Bank a hirdetményében a pénzügyi tranzakciós illetéket egyben tünteti fel az átutalás banki díjával, tehát amit egy átutalás díjaként látsz a bankszámla hirdetményben, az már az illetéket is tartalmazza.

   Ha netán készpénzben vennéd fel a lejárt lekötött betétedet, arra felső határ nélküli 0,6 százalékos illeték vonatkozik, így ezt nem javasoljuk.

   A bankkártyával történő készpénzfelvételt a bankkártya napi limitje korlátozhatja, bankszámláról történő készpénzfelvétel esetén pedig számolhatsz azzal a korláttal, hogy a nagy összegű készpénzfelvételt külön díj terheli és előre be kell jelenteni.

   Gránit lekötött betét előnyök-hátrányok

   • a Gránit Bank tartósan kínál magas kamatozású betéteket
   • akár évekig is lehet olyan betétben a pénzed, ami valamilyen feltétel szerint arányos az inflációval
   • kedvező díjazású bankszámlákat is kínál a Gránit Bank élenjáró digitális szolgáltatásokkal
   • a lekötött bankbetét 100 000 eurónak megfelelő forintösszegig teljes védelmet élvez, így kockázatmentes
   • mint minden lekötött betétet, a Gránit Bank betéteit is terheli kamatadó és a szocho
   • pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetned, ha a lejáratot követően továbbutalod a pénzed (bár a Gránit Banknál létezik illetékmentes utalási lehetőség is)
   • a lejárat előtti felvétel esetén a kamatot csaknem egészében elbukod a legtöbb betétlekötési konstrukciónál
   • a Gránit Banknak csak 2 fiókja van országszerte, így készpénzben nehezebben mozgathatod a befektetésedet, kiváltképp ha nagyobb összegekről van szó

   Összefoglalva

   A Gránit Banknál rendszeresen találsz versenyképes befektetési lehetőségeket, melyekkel megtarthatod a pénzed értékét. Ezeket a konstrukciókat változó kamatozással, általában a jegybanki alapkamathoz kötve találod.

   A Gránit Banknál is számolnod kell azonban olyan állami elvonásokkal, mint a kamatadó, szocho vagy a pénzügyi tranzakciós illeték. Ezeket vedd figyelembe a számításaid során!

   A Gránit Banknál lekötött betétednek feltételei lehetnek, melyeket be kell tartanod és szinte alig kapsz kamatot akkor, ha a lejárati idő előtt feltöröd a betétedet, így célszerű több kisebb egységben lekötni a pénzed, hogy feltöréskor ne az egész összeg kamatát veszítsd el.

   Maradtak kérdéseid?

   • Ha lekötöttem a betétet és közben az árfolyamváltozás miatt változik a 100.000 euró forintösszege, az vonatkozik az én lekötött betétemre is?

    Igen. Az árfolyam változásától függően ez jó és rossz hír is lehet a számodra. Megismételjük azonban, hogy 100 000 euró felett sem kell számítanod arra, hogy elvesztheted a pénzed, ez csupán a törvény által biztosított garantált kifizetési felső összeghatár.

   • A Gránit Banknál le tudom kötni a betétemet és fel is tudom törni szükség esetén a bank mobilapplikációjában is?

    Igen. Az internetbankon és a mobilapplikációban le tudod kötni a betétedet és fel is tudod törni bármikor.

   Homa Péter
   Homa Péter bankszámlaszakértő
   Linkedin
   Homa Péter bankszámlaszakértő

   Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

   • Gránit lekötött betét termékváltozás összefoglalók

    2024-06-25 - Gránit Bank - Betét átalakítás

    A Gránit Bank 2024.05.26-tól átalakítja több betéti ajánlatát is:

    • A Gránit KamatMax Plusz betét eddig 13 hónapos futamidővel volt igényelhető, ezentúl 12 hónapra csökkent a betét futamideje. Az éves kamat továbbra is 5,25% (MNB alapkamat -1,75%)
    • A Gránit eBank betét (3 hónapos futamidejű) éves kamata 5,25%-ról 5,00%-ra csökkent
    • A Gránit Tripla3 betét (3 hónapos futamidejű) éves kamata 5,00%-ról 4,75%-ra csökkent
    • A Gránit Felemelő betét 12 hónapra kamata július 12-től csökken. Az EBKM 4,70% a július 11-ig lekötött betétekre, utána már csak 4,45%.
    • A Szimpla betét (3 hónapos futamidejű) éves kamata 4,00%-ról 3,75%-ra csökkent

    2024-05-29 - Gránit Bank - Csökkent az eBank, Tripla3, a Szimpla betét és a Gránit Megtakarítási számla kamata

    A mai naptól érvényes új hirdetményben a Gránit Bank meghosszabbította a betéti akciókat június 25-ig, ugyanakkor csökkentette több termék kamatát is:

    • A Gránit eBank betét éves kamata 5,75%-ról 5,25%-ra csökkent. Az új pénz feltételnél ezentúl március 26 helyett már április 26-ai referenciadátumot néz a Bank.
    • A Gránit Tripla3 betét kamata 5,50%-ról 5,00%-ra csökkent.
    • A Szimpla betét kamata 4,50%-ról 4,00%-ra csökkent.
    • A Gránit Megtakarítási számla eddig akciósan 5,00%-os éves kamattal kamatozott, ez a mai naptól 3,00%-ra csökkent.

    2024-04-26 - Gránit Bank - Jegybanki alapkamat miatti kamatcsökkentések április 26-tól

    A Gránit Bank csökkentette az akciós betétek kamatait, amik ezekkel a feltételekkel elérhetőek május 28-ig:

    • A KamatMax 6 hónapos betét éves kamata 6,00%ról 5,50%-ra csökkent
    • Az eBank 3 hónapos betét éves kamata 6,25%-ról 5,75%-ra csökkent, illetve az új pénznek ezentúl február 26 helyett, március 26-ot néz a Bank
    • Tripla3 3 hónapos betét éves kamata 6,00%-ról 5,50%-ra csökkent
    • 1 hónapos Szimpla lekötött betét éves kamata 5,50%-ról 4,50%-ra csökkent

   Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók ajánlatait is!