Online személyi kölcsön kalkulátor 2024

Az online személyi kölcsön kényelmes megoldást nyújt, ha gyorsan, olcsón és egyszerűen szeretnél pénzhez jutni, és ehhez fedezet nélküli hitelt keresel.

Erre figyelj kalkuláláskor és hiteligényléskor!Bezár

Az online személyi kölcsön kényelmes megoldást nyújt, ha gyorsan, olcsón és egyszerűen szeretnél pénzhez jutni, és ehhez fedezet nélküli hitelt keresel.

A hitelösszeg általában 500 000 forinttól 10 millió forintig terjedhet.

Az online személyi kölcsön igénylés minden banknál hasonló, akár mobilapplikáción vagy internetes felületen keresztül intézed. A folyamatnak gyakran része a videóhívás, ahol a bank ügyintézője azonosít, és a szerzdődést is aláírhatod.

Az online igényelt személyi kölcsön akár órák alatt is a számládon lehet. Az igényléshez stabil internetkapcsolatra, illetve mobilapplikáción keresztül történő igénylésnél NFC kommunikációra képes mobiltelefonra lesz szükséged.

Mindössze a személyi okmányaid (új típusú személyi igazolvány vagy jogosítvány és lakcímkártya) és egy munkáltatói igazolás fog kelleni az igényléshez, ha azonban már van számlád az adott banknál, és a jövedelmed is ide érkezik, akkor erre sem feltétlenül lesz szükség.

Az online hiteligényléshez akár jóváírási vagy kamatkedvezmény is járhat.

Minden bank online személyi kölcsöne eltér egy kicsit, és kedvezményeket is különböznek. Ez hatással van a törlesztőrészlet és a visszafizetendő összeg nagysága is. A neked legmegfelelőbb hiteleket úgy találhatod meg, ha a kalkulátort személyre szabod.

Állítsd be a hitelösszeget, és hogy mennyi idő alatt fizetnéd vissza a hitelt. Ha a jövedelmedet is beállítod, akkor látod, hogy az adott összeg elérhető-e számodra a választott futamidő mellett, és a kalkulátor a kedvezményekkel is tud számolni.

Ha egy személyi kölcsön felkeltette az érdeklődésed, akkor a „Részletek” gombra kattintva a bank oldalára irányítunk, ahol elolvashatod a részletes feltételeket, és akár azonnal online igényelheted is a kölcsönt. Mi is összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat az igénylési feltételekkel és a hitel adataival, ezeket a „Feltételek, díjak” gomb alatt találod.

Jó, ha tudod, hogy van néhány alapfeltétel, amelyet minden banknál teljesítened kell, ezekkel vagy csak hitelképes.

- Az igényléshez legalább 3-6 hónap munkaviszony, és igazolható jövedelem szükséges.
- A jövedelmednek legalább a havi nettó minimálbért el kell érnie.
- Legalább nagykorúnak kell lenned, de egyes bankoknál magasabb is lehet az elvárt életkori minimum.
- Nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistáján.

Gergely Péter – frissítve 2024. június 24. • promóció
Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Extra Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 47 739 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 13,98% Kamat: 12,99%
  Visszafizetendő 3 961 983 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 12,85% - 13,94% • Hitel teljes díja: 1 461 983 Ft • Ebből kamat: 1 461 983 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 12,99%
 • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel - online igényléssel
  Törlesztő 50 830 Ft Fix kamat
  THM 18,18% Kamat: 16,59%
  Visszafizetendő 4 269 753 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 61-84 hó • THM: 16,30% - 18,18% • Hitel teljes díja: 1 769 753 Ft • Ebből kamat: 1 769 753 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,59%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 51 960 Ft Fix kamat
  THM 19,51% Kamat: 17,60%
  Visszafizetendő 4 389 648 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető + 30.000 Ft kamatjóváírás
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 18,77% - 21,63% • Hitel teljes díja: 1 889 648 Ft • Ebből kamat: 1 864 648 Ft • Kezdeti díj: 25 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 17,60%
6 / 6 találat

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók kölcsöneit is!

Másféle személyi kölcsönök érdekelnek?

Gyakori kérdések a személyi kölcsön kalkulátorról

 • A hitelkalkulátor számol a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóval (JTM)?

  Igen. A beállított jövedelmet, a futamidőt és a hitelösszeget is nézi a rendszer, és csak olyan hiteleket listázunk, amik megfelelnek a JTM szabályoknak.

  Ha a jövedelmedhez képest túl magas hitelösszeget vagy túl rövid futamidőt állítasz be, akkor vagy csak kevesebb találatot fogunk listázni, vagy az is előfordulhat, hogy egy hitelt sem tudunk megmutatni, mert egyik sem fér bele a jövedelmedbe. Ilyenkor egy hibaüzenetet fogsz látni, ami azt javasolja, hogy csökkentsd a hitelösszeget, vagy növeld meg a futamidőt.

  Ha tudod, hogy adóstársat be tudsz vonni, akkor érdemes a jövedelem mezőnél mindkettőtök havi nettó rendszeres jövedelmét beírni.

 • Mitől függ az ajánlatok sorrendje?

  A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások.

 • Minden személyi kölcsön benne van a kalkulátorban?

  Nem. Vannak olyan bankok vagy olyan speciális, bárki által nem igényelhető személyi kölcsönök, melyeket nem tüntetünk fel, mert nagy valószínűséggel nem lesz érvényes rád.

  Olyan is lehet, hogy éppen frissítjük egy adott bank kondícióit, vagy várunk valamely bank ellenőrzésére, amely idő alatt szintén nem látható az adott konstrukció.

  Ezeknek a pénzintézeteknek is vannak személyi kölcsönei:

  - Cetelem személyi kölcsön: A Cetelem Bank élen jár az elektronikus megoldások terén. Ha online igényelsz náluk kölcsönt, 3 nap alatt a számládon lehet a pénz. Minősített fogyasztóbarát kölcsönt is kínálnak, és adósságrendezésre is van személyi kölcsönük. Az elérhető hitelösszeg magas, közel 10 millió forint lehet.

  - CIB személyi kölcsön: A CIB-nél egész alacsony összeghatártól, akár 300 000 forinttól igényelhetsz személyi kölcsönt, de olyan konstrukciójuk is van, amelyet kifejezetten magas összeg mellett kínálnak. Több, jövedelem-jóváíráshoz kapcsolódó kamatkedvezményt is kaphatsz, ha náluk számlát nyitsz.

  - Cofidis személyi kölcsön: Ha szereted a fapados repülőjáratokat, a Cofidis Fapados kölcsöne is tetszeni fog. Ezt az egyszerűségre tervezték, és sem jövedelemjóváírás, sem számlanyitás nem kell hozzá. Ezenkívül kínálnak minősített fogyasztóbarát kölcsönt, és keretjellegű kölcsönt is. Náluk már alacsony igazolt jövedelemtől is kaphatsz kölcsönt.

  - Erste személyi kölcsön: Az Erste Bank egyik nagy dobása a George nevű mobilapplikációja, ahová akkor is regisztrálhatsz, ha nincs számlád náluk, és innentől online intézheted az ügyeidet. Az Ersténél alacsony a minimum jövedelem elvárás, de vannak külön magas jóváíráshoz kialakított hiteleik is. Minősített fogyasztóbarát kölcsönt is igényelhetsz náluk. Akár 10 millió forint is elérhető.

  - K&H személyi kölcsön: A K&H fejlett digitális szolgáltatásokat kínál. E-bankja és mobilbankja is van, ahol sok mindent elintézhetsz online. Ha legalább 6 hónapja a bank ügyfele vagy, és a jövedelmed is ide érkezik, akkor a kölcsönigénylés az applikációban percek alatt megvan, még dokumentumokra sem lesz szükséged. A K&H a kölcsöneit különböző hitelcélokra alakította.

  - MagNet személyi kölcsön: A MagNet Banknál egy közösség részének érezheted magad. Ez ugyanis egy tisztán magyar kézben lévő közösségi bank, ahol beleszólhatsz abba, hogy a bank milyen társadalmi szervezetet támogasson, de akár te is jótékonykodhatsz. Online nyithatsz számlát, de személyi kölcsönt csak személyesen vehetsz fel. A kölcsönnek hitelcélhoz kötött változatai is vannak.

  - MBH személyi kölcsön: Több konstrukcióban kínál személyi kölcsönöket. Ezek között a fő különbség az elvárt jövedelem nagysága és az elérhető legnagyobb hitelösszeg. Az MBH fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínál és online is tudsz náluk kölcsönt igényelni.

  - OTP személyi kölcsön: Az ország egyik legnagyobb pénzintézete a digitális szolgáltatásokban is élen jár. Nagyon gyorsak, ha minden rendben megy az igénylésnél és a bank már ismer téged, akkor akár 1 órán belül is pénzhez juthatsz. Fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínálnak. Online is igényelhetsz kölcsönt, sőt, a személyesen elkezdett hiteligénylést is befejezheted otthonról.

  - Raiffeisen személyi kölcsön: A Raiffeisennél akkor érdemes kölcsönt felvenned, ha egyben bankot is váltanál, és az új számládat aktívan használnád. Számos kamatkedvezményt kínálnak, és szinte mindig van valamilyen akciójuk. A már meglévő ügyfelek további kedvezményt kaphatnak. A Raiffeisennél már online is igényelhetsz kölcsönt.

  - UniCredit személyi kölcsön: Bár az UniCredit nem kínál fogyasztóbarát kölcsönt, nagyon kedvező konstrukciói vannak. Többféle kamatkedvezményt kaphatsz, ha hozzá utalod a jövedelmed, és semmilyen kezdeti költséggel nem kell számolnod. A kölcsönt online is felveheted, és új ügyfélként is gyors a folyamat.

 • Hitelfelvételnél mik a kizáró okok?

  Több olyan ok is van, ami miatt a bankok elutasíthatják a hitelkérelmedet. Ezek bankonként változhatnak és nem is biztos, hogy részletesen elmondják majd, hogy miért nem adnak hitelt, vagy csak kevesebbet, mint szerettél volna.

  Nézzük meg a leggyakoribb kizáró okokat!

  1. Nincs igazolható jövedelmed: A bankok igazolható jövedelemként olyan rendszeres bevételre gondolnak, amit bankszámlakivonatokkal, előző évi adóbevallással, vagy más hivatalos papírral tudsz alátámasztani. Az, hogy valahonnan olyan készpénzes bevételed van, amit befizetsz a bankszámládra, nem számít igazolható jövedelemnek (még akkor sem, ha azt a munkádért kaptad és "igazolod" a bankszámlára történő befizetéssel).

  A banknak törvényi előírás miatt meg kell bizonyosodnia róla, hogy a havi törlesztőrészleteket biztonsággal ki tudod majd fizetni. Erről lentebb még részletesen írunk és a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról szóló útmutatónkban is többet megtudhatsz arról, hogy a jövedelmednek mekkora része mehet el törlesztőrészletekre.

  2. Ha a KHR listán (régebbi nevén BAR listán) negatív státusszal vagy fent (aktív vagy passzív státuszban). Erről itt tudhatsz meg többet.

  3. Nem járt le még a próbaidőd vagy nincs elegendő folyamatos munkaviszonyod. Ez azt jelenti, hogy ha új munkahelyen kezdesz el dolgozni, és ott próbaidő van, akkor amíg ez nem jár le, vagy legalább 3 hónap nem telik el (bár a próbaidő lehet akár 6 hónapos is), addig a bankok nem adnak hitelt.

  Több bank is előír legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonyt (ugyanazon a munkahelyen akár) hiteligénylési feltételként.

  4. Nem megfelelő életkor. A bankok meghatároznak minimum és maximum életkort is az egyes hiteltípusokhoz. Ez általában minimum 18 éves kor szokott lenni, de ez lehet akár 21 vagy 23 év is. Ha fiatal vagy, akkor akár magasabb jövedelmet vagy adóstárs bevonását is kérhetik. Ugyanez igaz, ha túl idősen vennél fel hitelt, tehát ilyenkor egy fiatalabb adóstárs bevonására szükség lehet a bank döntésétől függően.

  5. Nincsenek érvényes igazolványaid, bejelentett lakcímed vagy telefonos elérhetőséged.

 • Mik a hitelfelvétel lépései?

  1. Tájékozódás a hitelekről. Gondold át, hogy milyen összegű kölcsönre lenne szükséged, és nézd meg a bankok kínálatát. Használd a kalkulátort és állítsd be, hogy mekkora hitelösszeget milyen futamidőre vennél fel és add meg a jövedelmedet is. A többi beállítást is érdemes személyre szabnod. Így megnézheted, hogy milyen kedvezményeket kaphatsz és hogy milyen törlesztőrészletekre számíthatsz. Válaszd ki a szimpatikus bankot és konkrét személyi kölcsön ajánlatot. Kérhetsz visszahívást a bank honlapján keresztül vagy a bankfiókban is tudsz egyeztetni az ügyintézővel a kölcsön igénylési feltételeiről.

  2. Szükséges dokumentumok összegyűjtése. Készíts össze minden szükséges dokumentumot. Személyi kölcsön esetében a személyi dokumentumaidra, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatra lesz szükséged. Ha vállalkozásod van, akkor NAV igazolás, ha nyugdíjas, akkor NYUFIG igazolás vagy más, a bank által elfogadható igazolás fog kelleni.

  3. Hiteligénylés benyújtása. Ha minden dokumentum együtt van, akkor benyújthatod az igénylést a bank felé. Ezzel elkezdődik a hitelbírálat folyamata, amelynek során a bank megvizsgálja a jövedelmed.

  4. Szerződéskötés. A pozitív hitelbírálat után jöhet a szerződéskötés. Online hiteligénylésnél a szerződés aláírása is online történik, az applikációban vagy az internetbankon belül, de van, ahol videóbankon keresztül szóban kell elfogadnod a szerződést.

  5. Folyósítás. Ahhoz, hogy a bank folyósítani tudja a kért kölcsönt, teljesítened kell a folyósítási feltételeket. Ilyen lehet például a bankszámla megnyitása.

  6. Törlesztés. Miután a bank folyósította neked a kölcsönt, a következő hónaptól törlesztened kell. Gondoskodj róla, hogy a törlesztési számládon, vagy a banknál vezetett folyószámládról, ahonnan a bank a törlesztőket vonja, mindig legyen elég pénz.

 • Mennyi ideig tart a hitelügyintézés?

  Személyi kölcsönöknél az átlagos átfutási idő 2 hét körül van, de ez attól is függ, hogy milyen gyorsan szeded össze a dokumentumokat és milyen típusú jövedelmed van. Ezek mind befolyásolhatják az ügyintézési időt.

Az elmúlt években az életünk egyre inkább az online tér felé tolódott. Online vásárolunk, és így intézzük az ügyeinket is. Mostanra a legtöbb banknál személy kölcsönt is igényelhetünk az otthonunk kényelméből, akár úgy is, hogy egyszer sem megyünk be a bankfiókba. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogy miben más az online személyi kölcsön mint a hagyományos, mik az előnyei és a hátrányai.

Az online személyi kölcsön jellemzői

Az online személyi kölcsön a tulajdonságait tekintve nem különbözik a hagyományos, bankfiókban igényelt személyi kölcsöntől. Lényegében mindent tud, amit offline testvére, de néhány különbséggel azért érdemes tisztában lenned.

Az online személyi kölcsön összege és futamideje

Az online személyi kölcsön szabad felhasználású, a pénzt tehát arra költöd, amire szeretnéd. A felhasználást nem kell igazolnod.

Mint ahogy a bankfiókban történő igénylésnél, általában itt is megkérdezi a bank, hogy mire igényelnéd a kölcsönt, de ez az online hiteligénylést nem befolyásolja. Gyakran egy legördülő menüben megjelenő listából választhatsz, tehát nem kell részletekbe bocsátkoznod.

Az igényelhető összeg általában 500 000 és 10 millió forint között van, a futamidő 12 hónaptól 84 hónapig, azaz 1 évtől 7 évig terjedhet.

Az online és személyesen igényelhető személyi kölcsönök feltételei azonban némileg eltérhetnek egymástól.

Az online személyi kölcsön kamata

Az online személyi kölcsön kamata függhet az igényelt összegtől és futamidőtől is, de kedvezőbb kamatot kaphatsz, ha magasabb havi nettó jövedelmet tudsz igazolni, illetve ha a banknál számlát nyitsz, és oda adott összegű rendszeres utalást vagy aktív számlahasználatot vállalsz.

Kaphatsz kamatkedvezményt azért, mert online igényeled a kölcsönt, és találkozhatsz jóváírási és egyéb díjkedvezményekkel is.

Az online kölcsönök előnye, hogy akár kedvezőbb kamatot is kaphatsz, hiszen az online igénylés csökkenti a bank adminisztratív költségeit.

Online személyi kölcsön kalkulátor

Ha személyi kölcsönt szeretnél választani, és több bank ajánlatát is összehasonlítanád, akkor segítségedre van az online hitel kalkulátor. A kalkulátorban olyan kölcsönök között kereshetsz, amelyeket online is igényelhetsz.

A kalkulátort érdemes személyre szabnod, hogy az igényeidnek és lehetőségeidnek leginkább megfelelő online kölcsönöket tudjuk neked megmutatni. A Részletek gomb közvetlenül a bank oldalára irányít, ahol többet is megtudhatsz az igénylésről. A Feltételek, díjak pontban a kölcsön részleteit tudod megnézni.

Az online személyi kölcsön igénylése

Az online személyi kölcsön igénylése kényelmes, gyors és egyszerű folyamat. A személyi kölcsön kalkulátor találatait átnézve kiválaszthatod azt a kölcsönt, ami neked leginkább tetszik. Az ajánlatot a bank oldalán is megnézheted, és ott el tudod indítani a kölcsön igénylését is.

A bankok általában új ügyfelek számára is biztosítják az online kölcsönigénylés lehetőségét. Meglévő ügyfélként akár a bank mobilapplikációjából is igényelheted a kölcsönt.

Jó, ha tudod, hogy bár az online kölcsönigénylés már évek óta elérhető szolgáltatás, nem minden bank ugyanolyan formában biztosítja. Van, ahol végigviheted a teljes kölcsönigénylést és törlesztést anélkül, hogy akár egyszer is megjelennél személyesen a bankfiókban. Vannak olyan bankok, amelyek viszont azt is online igénylésnek hívják, hogy a honlapon keresztül visszahívást kérhetsz, vagy elvégzik az előminősítést, de szerződést kötni a fiókban kell.

Mi itt azt tekintjük online kölcsönigénylésnek, amikor a folyamat teljes egészében online intézhető, személyes megjelenés nélkül, illetve a szolgáltatást a bank a saját ügyfeleinek, de új ügyfeleknek is biztosítja.

Az online személyi kölcsön feltételei, szükséges dokumentumok

Az online személyi kölcsön feltételei hasonlóak a hagyományos kölcsönökhöz, de az online igénylési folyamat egyszerűsége miatt gyakran gyorsabb az elbírálás. Mint minden hiteligénylésnél, itt is elvárás, hogy hitelképes legyél.

Személyi kölcsönt akkor kaphatsz, ha nem szerepelsz a KHR-ben negatív státusszal, azaz nincs a havi minimálbér összegénél nagyobb hiteltartozásod korábbi hiteleidből, amely már legalább 90 napja fennáll. Előírás továbbá a megfelelő forrásból származó, és legalább a bank által elvárt nagyságú jövedelem.

A jövedelem nagysága tekintetében különböző előírásokkal találkozhatsz. A meglévő hiteltartozásaidtól és az igényelt összegtől is függ, hogy legalább mekkora jövedelmet kell igazolnod.

Ne feledd, hogy a személyi kölcsön kamata magasabb, mint a jelzáloghiteleké, és a bank pénzét nem védi ingatlanfedezet, ezért ezeknek a kölcsönökhöz – a bank feltételeinek megfelelően – általában magasabb bért kell igazolnod.

Készpénz, amelyet online személyi kölcsön igénylés révén szerzett az igénylő.

Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató

A személyi kölcsönökre is érvényes a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató vagy JTM-korlát. Ez az MNB adósságfék szabályainak egyike, amelynek célja, hogy megakadályozza a túlzott eladósodást.

A jogszabály értelmében 600 000 forint havi nettó jövedelem alatt legfeljebb a fizetésed 50 százalékát, felette 60 százalékát költheted kölcsön törlesztésére. A törlesztésre fordítható részbe a meglévő hiteleid is beleszámítanak, a most igényelt kölcsön törlesztőrészletének tehát ezek mellé kell beférnie.

Ezeket a feltételeket kell teljesítened:

 • Jövedelem igazolása: Munkáltatói igazolás és/vagy bankszámlakivonat.
 • Személyazonosítás: Érvényes személyazonosító okmányok.
 • Hitelképesség: Megfelelő hiteltörténet és jövedelmi viszonyok.

Az online hitel igényléséhez szükséged lesz tehát:

 • Új típusú személyi igazolványra (vagy jogosítványra) és lakcímkártyára
 • Munkáltatói igazolásra
 • Három havi bankszámlakivonatra

Az online hiteligénylés folyamata

Az online hiteligénylés mindössze néhány lépésből áll. Ehhez szükséged lesz stabil internetkapcsolatra, ha pedig mobiltelefonról intézed az igénylést, akkor NFC kommunkiációra képes mobilra. Az igénylés során ugyanis általában videóhívásra is sor kerül, ahol a bank ügyintézője elvégzi az azonosításodat és ellenőrzi a dokumentumaidat.

1. Regisztráció és adatok megadása

Az igényléshez általában regisztrálnod kell a bank honlapján, de van olyan bank, ahol erre nincs szükség. Ha ez megvan, akkor meg kell adnod a személyes adatokat, illetve az álatalad igényelt személyi kölcsön adatait, összegét, futamidejét is meg kell jelölnöd. Itt adod meg a jövedelemre, munkáltatódra vonatkozó adatokat is.

2. Dokumentumok feltöltése

A munkáltatód által kitöltött munkáltatói igazolást elektronikus formában kell feltöltened a bank felületére. Érdemes ezt eleve elektronikus formában kérned, vagy előre befotóznod.

3. Előzetes hitelbírálat

Az előzetes hitelbírálat során a bank megvizsgálja a hitelképességedet és ellenőrzi a feltöltött adataidat, dokumentumokat. Ez többnyire automatikusan megtörténik, és általában gyors folyamat.

4. Szerződéskötés

Ha az előzetes hitelbírálat eredménye pozitív, akkor következik a szerződéskötés. Ehhez többnyire videóhívásra is szükség van. A banki ügyintéző felhív, azonosít és tájékoztat a kölcsön részleteiről. Ez általában nem több, mint fél óra. Figyelj arra, hogy az internetkapcsolatod stabil legyen, működjön a kamerád és a szobában rajtad kívül más ne legyen.

A szerződéskötésnek többféle módja is előfordul, többnyire elektronikusan kell aláírnod a kölcsönszerződést, de előfordul szóbeli nyilatkozattal történő hitelesítés is.

5. A kölcsön folyósítása

Miután aláírtad a szerződést, a bank néhány napon, de akár órán belül is folyósíthatja az igényelt összeget a bankszámládra. A következő hónaptól pedig indul a kölcsön törlesztése.

A személyi kölcsön online mobilapplikációból is igényelhető.

Online személyi kölcsön igénylése mobilapplikációból

Több banknál nem csak az internetes felületen, de mobilapplikáción keresztül is igényelhetsz kölcsönt. Lássunk erre néhány példát.

Mobilapplikáción keresztül igényelhetsz személyi kölcsönt az Erste Bank George applikációjából, amelyhez mindössze egy regisztrációra van szükséged.

A K&H Bank mobilbankjából meglévő ügyfélként teljesen végig tudod vinni a hiteligénylést. Ha a bankhoz érkezik a béred, akkor munkáltatói igazolásra sem lesz szükséged.

Az OTP Bank mobilbankjában van személyi kölcsön menüpont, amely átirányít az internetbankba. Innen online igényelheted a személyi kölcsönt.

Több banknál jellemző, hogy a mobilbank az internetbankba irányít, de onnan a mobiltelefonos felületen is intézheted az igénylést.

Online bankszámlanyitás

Az online kölcsönigénylés mit sem érne, ha az ehhez szükséges bankszámlát személyesen kellene megnyitnod.

Szerencsére számos banknál nyithatsz számlát online. Ezt megteheted videóbankon keresztül, de a legtöbb banknál szelfis számlanyitás is van, és te döntheted el, hogyan nyitod meg a bankszámlát.

A szelfis számlanyitás előnye, hogy míg a videóbankos hívást csak munkaidőben bonyolíthatod le, a szelfihez nem szükséges a banki ügyintéző közreműködése, így munkaidőn kívül vagy hétvégén is intézheted.

Az online számlanyitást gyakran jóváírási kedvezményekkel jutalmazzák a bankok, egy jó választással pedig több tízezer forintot nyerhetsz.

Fogyasztóbarát személyi kölcsön igénylés online

A fogyasztóbarát minősítést olyan személyi kölcsönök kaphatják meg, amelyek teljesítik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) erre vonatkozó előírásait.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök jellemzője, hogy egységesített feltételek mellett kínálják a bankok. A folyósítási költség, az előtörlesztés díja, illetve a referenciakamathoz viszonyított kamatfelár maximált.

Az online hiteligénylés lehetőségét minden fogyasztóbarát személyi kölcsönnél biztosítani kell, és ebben az esetben folyósítási költséget nem számíthat fel a bank.

Jelenleg ezeknél a bankoknál igényelhetsz fogyasztóbarát személyi kölcsönt:

 • Cetelem Bank
 • Cofidis
 • Erste Bank
 • MBH Bank
 • OTP Bank

Mire figyelj?

A fogyasztóbarát kölcsönöknél 2021. július 1. óta előírás az online hiteligénylés lehetősége, és bár ez a megoldás korábban is létezett, ennek hatására egyre több bank adta a minősítéssel nem rendelkező termékeit is online. A folyamatnak ráadásul a világjárvány is adott egy lökést. Mára már olyan bank is van, ahol máshogy nem is tudsz kölcsönt igényelni.

Arra azonban érdemes figyelned, hogy előfordul, hogy online igénylésnél nem minden feltétel ugyanaz, mint a személyesen igényelt hitelnél.

Az alábbi korlátozásokkal találkozhatsz az online személyi kölcsön esetében, nem feltétlenül egyszerre:

 • Online alacsonyabb hitelösszeg és/vagy rövidebb futamidő elérhető.
 • A minimum életkori korlát magasabb.
 • A kölcsönbe nem vonhatsz be adóstársat.
 • Hitelkiváltásra nem igényelheted, vagy nem igényelhetsz a kiváltandó hitelösszegnél több hitelt.

Az online hiteligénylés akkor járható út, ha tankönyvi hiteligénylő vagy. Ha valamilyen specialitás van az igénylésben, például a munkaviszonyod vagy a jövedelmed miatt, akkor jobban jársz a személyes ügyintézéssel.

Ha pedig a bank elutasítja az online igénylésedet, akkor is érdemes lehet megpróbálnod személyesen, mert lehet, hogy javítható az a körülmény, ami miatt negatív lett a hitelbírálat eredménye.

Mobiltelefonról számos banki ügy elintézhető, így az online személyi kölcsön igénylés is.

Ilyen online személyi kölcsönöket találhatsz a bankoknál

OTP személyi kölcsön online

Az OTP Banknak normál és fogyasztóbarát személyi kölcsöne is van, és mindkettőt igényelheted online is. Az igénylést új és meglévő ügyfélként is elindíthatod, de valamivel egyszerűbb dolgod van, ha már a bank ügyfele vagy, és oda érkezik a jövedelmed.

Ebben az esetben az OTP nem kér jövedelemigazolást, és az igénylés még egyszerűbb.

A hiteligénylést a mobilbankból is indíthatod, de az applikáció át fog irányítani az internetbankba. Itt gyorsan, mindössze pár kattintással igényelheted a személyi kölcsönt online.

Online hiteligénylésre akkor is van lehetőséged, ha nem vagy OTP ügyfél. Ekkor az internetbankból indíthatod el a folyamatot, amely a bank ígérete szerint 30 percet vesz majd igénybe. A folyamat során számlát is kell majd nyitnod, amit szintén megtehetsz online. Ha még nem vagy a bank ügyfele, akkor szükséged lesz jövedelemigazolásra is.

Online hiteligénylés esetén az OTP Bank nem számítja fel a 0,75 százalék folyósítási díjat, amivel akár 75 000 forintot is spórolhatsz (bankfióki igényléskor ezt ki kell fizetned).

Erste személyi kölcsön online

Az Erste Bank George applikációja az egyik legkényelmesebben használható mobilbanki felület. Meglévő ügyfélként ezen keresztül igényelheted a személyi kölcsönt, mindössze egy pár kattintással.

Új ügyfélként is regisztrálhatsz a George applikációba, és innen azonnal elindíthatod a személyi kölcsön igénylését.

A regisztrációt a bank honlapján is elvégezheted, és itt is igényeheted a kölcsönt. Az azonosítást itt videóbankon keresztül végezheted el.

MBH személyi kölcsön online

Ha új ügyfélként igényelnél online személyi kölcsönt az MBH Banknál, akkor a bank honlapján kell regisztrálnod. Az igénylést egy erre a célra dedikált felületen indíthatod el.

Az azonosítás videóbanki híváson keresztül történik. A szerződést is ekkor tudod aláírni, ha pedig pozitív a hitelbírálat eredménye, akkor megkapod a kölcsönt. A videóbanki azonosítás nagyjából 10 percet vesz igénybe.

Az online hiteligényléshez 21 és 66 év közötti életkor szükséges. Adóstársad a hitelben nem lehet, a törlesztés módja csak állandó átutalási megbízás lehet.

Online igénylésnél csak határozatlan idejű munkaviszonyt fogad el a bank, a jövedelmed pedig nem származhat őstermelői tevékenységből, illetve nem elfogadható a készpénzben kapott, valamint a külföldi munkáltató által fizetett vagy külföldről származó jövedelem.

Az online igényelt kölcsön összege legfeljebb 7 millió forint lehet.

K&H személyi kölcsön online

A K&H Banknál meglévő ügyfélként könnyen és kényelmesen indíthatod el a hiteligénylést online. Ezt mind az applikációban, mind az internetbankban megteheted.

Ha már legalább 6 hónapja a K&H-hoz érkezik a jövedelmed, akkor jövedelemigazolást sem fognak kérni tőled.

Pozitív hitelbírálat esetén a kölcsönt akár fél órán belül folyósítja a bank.

Ha új ügyfélként igényelnél kölcsönt, akkor előbb számlát kell nyitnod a banknál, ezt szintén megteheted online. Ebben az esetben jövedelemigazolásra is szükséged lesz a kölcsönigényléshez.

Cetelem személyi kölcsön online

A Cetelem személyi kölcsönt és fogyasztóbarát kölcsönt is kínál. A személyi kölcsöne mellé akár jóváírási akció is társulhat, és az igényléshez nem szükséges számlát nyitnod.

A kölcsön kamata és THM-je az ügyfélminősítésedtől függ.

A Cetelem Bank akár 48 órán belüli folyósítást ígér.

Az online hiteligénylés folyamata:

 1. Online előzetes hitelbírálat, ahol a bank megvizsgálja a jövedelmed, és megnézi mekkora hitelre vagy jogosult.
 2. A bank munkatársa felhív telefonon, az egyeztetés után pedig megkapod a szerződésedet.
 3. A szerződést a telefonodra küldött SMS kód segítségével írhatod alá.
 4. Videóhívás következik, ahol a bank munkatársa elvégzi az azonosításodat.
 5. Pozitív hitelbírálat esetén 2 napon belül megkapod az igényelt összeget.

Ez a folyamat - ha minden rendben halad - gyorsan és egyszerűen lezajlik.

A Cetelem Banknál igényelt kölcsönödet korlátozás nélkül előtörlesztheted. A hiteligénylésnél folyósítási költséggel kell számolnod kell.

Cofidis személyi kölcsön online

A Cofidisnél szintén igényelhetsz fogyasztóbarát személyi kölcsönt és piaci személyi kölcsönt is. Utóbbit a Cofidis Fapados személyi kölcsönnek hívja, és ezt is igényelheted online.

A hiteligénylés folyamata gyors és egyszerű.

A Cofidis oldalán online kalkulálhatsz. Itt láthatod az igényelt összeget, a futamidőt, a várható törlesztőrészletet és a THM-et.

Ezután kérhetsz online előminősítést, vagy visszahívást kérhetsz. Ennek során megtudod, hogy milyen futamidő mellett mekkora összegű hitelt kaphatsz.

A sikeres előminősítés után videóhívás során véglegesítheted a szerződést.

Raiffeisen személyi kölcsön online igényléssel

A Raiffeisen Banknál is van lehetőséged rá, hogy online igényelj személyi kölcsönt.

Az igénylés feltételei:

 • 25-68 éves életkor
 • alkalmazott vagy nyugdíjas vagy
 • a jövedelmedet bankszámlára kapod (készpénzben kapott jövedelmet tehát nem fogad el a bank)

Ezután a bank holnapján előzetes kalkulációt végezhetsz, ahol megtudhatod, hogy mekkora összegű kölcsönt kaphatsz és milyen feltételek mellett. Ha más összeget szeretnél, mint amit első alkalommal beírtál, akkor újra kalkulálhatsz.

Ha bankszámlát is nyitni szeretnél, akkor ezt a következő lépésben szintén online megteheted, de az igénylést enélkül is folytathatod. A Raiffeisen Bank aktív számlahasználat esetén kedvezményt kínál.

Videóhívás során azonosít a bank munkatársa, ahol szükséged lesz személyazonosító okmányra és lakcímkártyára. Ezután, már Raiffeisen ügyfélként aktiválhatod a bank digitális felületéhez való hozzáférésed. Ehhez a bank SMS-kódot és direkt azonosítót küld neked.

Amikor belépsz a Raiffeisen felületére, akkor a korábban megadott személyi kölcsön adatait fogod látni a kalkulátorban. Az igénylést itt folytathatod. Ha minden adatot ellenőriztél és feltöltötted a munkáltatói és pénzügyi adataidat, és elfogadtad a KHR lekérdezéshez szükséges nyilatkozatot, akkor a bank megvizsgálja, hogy hitelképes vagy-e.

Ha szeretnél hitelfedezeti biztosítást, itt megkötheted. A tájékoztató elfogadása és a jövedelemigazolás feltöltése után megnézheted a szerződést és a banktól kapott SMS jelszó segítségével írhatod alá.

A bank ezután elvégzi a hitelbírálatot és pozitív eredmény után az általad megadott bankszámlára folyósítja az igényelt kölcsönt.

UniCredit személyi kölcsön online

Az UniCredit Banknál meglévő ügyfélként internetbankon és mobilapplikáción keresztül is tudsz kölcsönt igényelni, ekkor videóhívásra nincs szükség.

Ha még nem vagy a bank ügyfele, akkor a honlapon keresztül tudod elindítani az online igénylést, amihez akár több akció is kapcsolódhat. Online igénylésért és szerződéskötésért - az UniCredit meghirdetett akcióinak függvényében - jóváírási kedvezményt kaphatsz.

Az azonosítást videóbankon keresztül végzi majd el a bank munkatársa, amelyre munkaidőben van lehetőséged, de az igénylést elkezdheted munkaidőn kívül is, elmentheted és később folytathatod. A folyamat során számlát is nyitnod kell majd.

Az UniCredit online kalkulátorának érdekessége, hogy nem csak hitelösszeg alapján, hanem havi törlesztőrészlet alapján is tudsz hitelösszeget kalkulálni.

Maradtak kérdéseid?

 • Milyen dokumentumokra van szükség az online kölcsön igényléséhez?

  Az igényléshez általában szükség van személyazonosító okmányokra, munkáltatói igazolásra, bankszámlakivonatokra és esetleg egyéb dokumentumokra, amelyek igazolják a jövedelmedet és hitelképességedet.

 • Hogyan igényelhetek online személyi kölcsönt?

  A kiválasztott bank weboldalán vagy mobilalkalmazásában töltsd ki az igénylési űrlapot, és töltsd fel a szükséges dokumentumokat (pl. munkáltatói igazolás, bankszámlakivonat). Az elbírálás után pár napon belül megkapod a kölcsönt.
 • Mennyi idő alatt kapom meg az online igényelt személyi kölcsönt?

  Az elbírálás gyakran néhány órát vesz igénybe, és ha pozitív, 1-2 munkanapon belül folyósítják a kölcsönt a bankszámládra.
Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

 • Személyi kölcsön termékváltozás összefoglalók

  2024-06-25 - OTP Bank - OTP Személyi Kölcsön OTP MobilBankban is igényelhető

  2024.06.25-től lehetővé válik előbírált ajánlat alapján az OTP Személyi Kölcsön OTP MobilBankban történő igénylése. (Otthon Személyi Kölcsön igénylésére az OTP MobilBankban továbbra sincs lehetőség).

  2024-06-17 - CIB Bank - 50 ezres jóváírási akció

  2024.06.17-től új, 50 000 Ft jóváírásos személyi kölcsön promóció indul július 31-ig.
  Az 50 000 Ft jóváírás feltétele, hogy a folyósított kölcsön összege elérje legalább az 1 000 000 Ft-ot, valamint a kölcsön igénylése és teljes körű befogadása 2024. június 17. és 2024. július 31. között, a kölcsön folyósítása pedig 2024. augusztus 31-ig megtörténjen és az első havi esedékes törlesztőrészlet legfeljebb 5 napos késedelemmel maradéktalanul teljesítésre kerüljön.

  2024-06-11 - MBH Bank - Elvárt munkaviszony csökkentése

  A bank 2024.06.11-től 6 hónapról 3 hónapra csökkenti a személyi kölcsönei igényléséhez szükséges munkaviszony feltételt.

  2024-06-07 - K&H Bank - Kiemelt személyi kölcsön kamatcsökkenés

  A bank a 2024. június 7-től befogadott K&H személyi kölcsönök esetén 14,79% éves kamatot számol fel az eddigi 15,99% helyett.

  2024-06-05 - MagNet Bank - Futamidő változás autóvásárlási kölcsönre

  A bank 2024.06.05-től az autóvásárlási hitelcél esetén az eddigi 120 hónapról 84 hónapra csökkenti a Személyi kölcsön futamidejét.

  Illetve akció keretében a 2024. szeptember 30-ig folyósított, 8 millió Ft feletti összegű, „Zöld” hitelcélú ügyletek esetében a folyósatást követő 30 napon belül jóváírja a közjegyzői okirat díját.

  2024-06-01 - Cetelem Bank - Nyári promóció

  A bank 30 000 Ft kamatjóváírást ad Személyi Kölcsön esetén, ha 2024.június 01.-július 31-ig igényel az ügyfél legalább 2 500 000 Ft-ot és legkésőbb 2024. szeptember 31-ig regisztrál a bank NetBank rendszerébe. Az akció további feltétele, hogy hozzájárul a marketingcélú megkeresésekhez, illetve hogy nincs a banknál fizetési késedelemben lévő hitele. A promóciós időszakban felvett kölcsön nem törleszthető elő 2025. április 30-ig.

  2024-06-01 - OTP Bank - Otthon Személyi kölcsön és Fogyasztóbarát Kölcsön kamatcsökkenés

  A bank 2024.06.01-ével 16,04%-ra csökkenti a Otthon Személyi kölcsön kamatát 16,49%-ról a 2 000 000 - 6 099 999 Ft közötti hitelösszegsávban.

  A Minősített Fogyasztóbarát Személyi hitel esetén is csökkent a kamat (mivel a 10 éves ÁKK hozam 3 havi átlagának 2024. június hónapra irányadó mértéke csökkent) a 2 000 000 - 6 099 999 Ft közötti hitelösszegsávban 16,96%-ról 16,59%-ra.

  Az OTP Személyi kölcsön esetén új előírás, hogy a rendszeres jövedelmet előre kell igazolni.

  2024-06-01 - UniCredit Bank - Jóváírás vizsgálatának módosítása

  A bank 2024.06.01-től a Fix Kamat Személyi Kölcsön, Green Személyi Kölcsön továbbá Felújítási Személyi Kölcsön esetén a futamidő első 2 hónapjában nem vizsgálja a feltételként előírt jóváírási összegek érkezését a bankszámlára.

  2024-05-23 - MBH Bank - MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön bevezetése

  A bank 2024.05.23-tól új személyi kölcsön terméket vezet be MBH Kamatvágó Személyi kölcsön néven.
  Igénylési feltételek:
  - csak más banknál folyósított kölcsön hitelkiváltására lehet felhasználni
  - vállalni kell, hogy a kölcsön törlesztését az MBH banknál már meglévő vagy újonnan nyitott számláról csoportos beszedési megbízással vagy állandó átutalással teljesíti az ügyfél
  - minimum nettó 300 000 Ft jövedelem jóváírás

  Az igényelhető hitelösszeg 500 000 - 10 000 000 Ft, a futamidő 12-84 hónap, az éves kamat 12,99%, THM 14%.

  Ez a konstrukció halasztott törlesztéssel nem igényelhető. A feltételek teljesülését a bank minden hónapban vizsgálja és amennyiben nem teljesülnek, úgy az Extra konstrukció árazása lép életbe, melynek kamata 18,99%.

  2024-05-22 - Cofidis - Fapados Kölcsön akció

  A bank 2024.05.27-től a 3-4,9 milliós hitelsávban jövedelem sávhoz kötött akciós kamatot ad visszavonásig. 
  350 000 Ft nettó jövedelemszint alatt a kamat: 18,99%
  350 000 Ft nettó jövedelemszint felett a kamat 15,99%
  Ebben a sávban eddig a kamat 21,54-22,60% között mozgott futamidőtől és hitelösszegtől függően.

  2024-05-16 - Cofidis - Akciós THM visszavonásig a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönnél

  A bank 2024. május 16-ai jelzése alapján az alábbi akciót visszavonásig meghosszabbítják:
  A bank 2024. április 1-től június 2-ig kedvezményes árazást alkalmaz a  Minősített Fogyasztóbarát terméküknél. A referencia THM 14,92% (3M Ft / 60 hó)- ra módosul a jelenlegi 15,41%-ról.
  A kamatsávok az akció alatt:
  3 000 000 - 4 999 999 Ft-ig: 14,92%
  5 000 000 - 10 000 000 Ft-ig: 12,67%

  2024-05-13 - Cofidis - Fapados kölcsön akció 5 millió felett

  A bank 2024.05.13-tól akciós kamattal kínálja az 5 millió feletti Fapados kölcsöneit. 5 és 10 millió Ft között egységesen 14,99% a kamat az eddigi hitelösszeg sávos kamatokkal ellentétben, ami 17,69-19,29%-ig terjedt.
  Az 5 millió feletti kölcsönök igénylésekhez az eddigi 400 000 Ft helyett elegendő a 350 000 Ft-os jövedelem is.

  2024-05-09 - MagNet Bank - Igénylési feltételek, kamatok változása

  A bank a személyi kölcsön igénylési feltételeit módosította 2024.05.09-től az alábbiak szerint:
  - Az igazolt jövedelem nettó 200 000 Ft-ról 250 000 Ft-ra emelkedett.
  - Az eddigi aktív számlahasználat, mint igénylési feltétel megszűnt, ezentúl enélkül is igényelhető kölcsön, az aktív számlahasználattal (legalább 4 db bankkártyás vásárlás vagy 2 db csoportos beszedési megbízás) 2% kamatkedvezmény kapható.
  - A rendszeres havi jóváírási sávban a jövedelem 1 kategória minimum összege 100 000 Ft-ról 150 000 Ft-ra emelkedett.
  - A "Zöld" hitelcél kibővült az alábbiakkal: kerékpár vagy egyéb sporteszköz vásárlása, lakás tetőrendszer cseréje, használati melegvíz tároló megvásárlása, tervezési és telepítési munkálatai.
  - A "Zöld" hitelcél maximálisan igényelhető hitelösszege 8 millióról 12 millióra emelkedett.
  - A 8 millió feletti kölcsönökre (ez csak "Zöld" hitelcél esetén értelmezhető) magasabb jövedelem sávok vonatkoznak:
  standard: 250 000 Ft alatti rendszeres jóváírás esetén
  jövedelem 1: 250 000 Ft - 350 000 Ft közötti rendszeres jóváírás esetén
  jövedelem 2: 350 000 Ft feletti rendszeres jóváírás esetén

  2024-05-01 - OTP Bank - Kamatemelés

  Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az alsó hitelösszegsávban, azaz  2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 16,31%-ról 16,96%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

  Az OTP Otthon Személyi Kölcsön esetében ugyanúgy az alsó hitelösszegsávban, azaz 2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 15,99%-ról 16,49%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

  2024-05-01 - UniCredit Bank - Akciók meghosszabbítása július 31-ig

  A bank meghosszabbítja 2024. július 31-ig a Fix Kamat személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót és a „Online Plusz 30 000 Ft visszajár” promóciót, valamint a Felújítási személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót.

  2024-04-27 - Erste Bank - Emelkedik az elvárt minimum jövedelem összege

  Április 26-a után minden hitelterméknél kis mértékben növekszik az elvárt minimum jövedelem szint. Egy szereplős ügylet esetében 150 000 Ft-ról 175 000 Ft-ra, két- vagy többszereplős ügylet esetében pedig 220 000 Ft-ról 260 000 Ft-ra módosul az ügyletszintű jövedelem minimum összege.

   

  2024-04-26 - UniCredit Bank - Fix Kamat személyi kölcsön online további kamatkedvezmény módosulás

  A Fix Kamat személyi kölcsön 2 kedvezmény csoportjában is (Prémium Aktív Extra Kamatkedvezmény és Prémium Aktív Extra Plusz Kamatkedvezmény) újra módosul pozitív irányban a további kamatkedvezmény online igénylés és szerződéskötés esetén a márciusi kamatkedvezményekhez képest.
  Az alábbi kamatkedvezmény jár a futamidő teljes idejére:
  - 1 600 000 Ft és 3 190 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 0,5% (eddig ebben a sávban nem volt további kedvezmény)
  - 3 200 000 Ft és 5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 2,20% az eddigi 1,60%-hoz képest
  6 000 000 Ft feletti kölcsönösszeg esetében további 1,40 % az eddigi 1,29%-hoz képest

  2024-04-23 - Raiffeisen Bank - Jövedelem 450 kamatkedvezmény akció módosítás

  A bank 2024.04.24-től 2024.06.07-ig bankváltás nélküli igénylést hirdet minimum 450 000 Ft jövedelemtől és legalább 3 millió Ft kölcsönösszeg esetén.
  A kamatkedvezmény 6%, így a kedvezményes kamat: 10,99%
  Ez a kedvezményes kamat már április 3-tól él, de most azzal a változtatással, hogy a kedvezményhez nem kell az aktív számlahasználat feltételeit teljesíteni, azaz a  jóváíráson felül nem kell a havi 4 db tranzakciónak is teljesülnie.

  2024-04-15 - OTP Bank - OTP Személyi Kölcsön elvárt jövedelem emelkedése

  A bank 2024.04.15-től megemeli az OTP Személyi Kölcsön igényléshez az elvárt jövedelmet nettó 154 000 Ft-ról nettó 177 000 Ft-ra.  Adóstársas igénylés esetén legalább az egyik igénylő igazolt rendszeres jövedelmének el kell érnie a havi nettó 177 000 Ft-ot (eddig ez is 154 000 Ft volt).
  Nyugdíjas igénylő esetében a havi nettó 100 000 Ft helyett nettó 120 000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges.

  2024-04-03 - Raiffeisen Bank - Kamatcsökkentés

  A bank április 3-ával az alábbiak szerint csökkentette a személyi kölcsön egyes kamatait:
  - Aktív számlahasználat és Jövedelem450: 11,99%-ról 10,99%-ra
  - Hitelkiváltó Plusz: 12,99%-ról 11,99%-ra
  - Aktív számlahasználat és Jövedelem300: 13,99%-ról 12,99%-ra
  - Hitelkiváltó: 15,99%-ról 14,99%-ra
  - Aktív számlahasználat: 17,99%-ról 15,99%-ra
  - Kedvezmény nélkül, nem akciós: 18,99%-ról 16,99%-ra  2024-04-01 - OTP Bank - Elő- és végtörlesztés díjemelés

  A bank 2024.04.01-től megemeli a 2023-as évi inflációra hivatkozva az alábbi díjakat:
  - előtörlesztés díja: 11 025 Ft-ról 12 965 Ft-ra
  -végtörlesztés díja: 58 978 Ft-ról 69 358 Ft-ra

  2024-04-01 - Raiffeisen Bank - Előtörlesztési díj emelése

  A bank 2024.04.01-től megemeli a személyi kölcsönök előtörlesztési díját 57 859 Ft-ról 68 042 Ft-ra a 2023-as infláció mértékével

  2024-03-28 - Raiffeisen Bank - Jóváírási promóció meghosszabbítása

  A bank meghosszabbítja a személyi kölcsönökhöz kapcsolódó jóváírási akcióját 2024.04.02-ig, melynek keretében 1 havi törlesztő összeg, de maximum 100 000 Ft jóváírásra kerül, ha a kölcsönösszeg legalább 1 millió Ft.
  az akció eredetileg 03.28-ig tartott.

   

  2024-03-28 - Cetelem Bank - Személyi kölcsön és Adósságrendező kölcsön kamatcsökkenés, Prémium konstrukció hitelösszegsáv változás

  A bank 2024.04.01-től csökkenti a Személyi kölcsön és Adósságrendező kölcsön kamatait, az alábbiak szerint:

  Standard konstrukció esetén: 
  - 400 000-1 799 999 Ft között 23,99%-ról 21,7%-ra csökken
  - 1 800 000-2 999 999 Ft között 22,99%-ról 20,6%-ra csökken
  - 3 000 000-9 900 000 Ft között 21,99%-ról 20%-ra csökken
  Médium konstrukció esetén:
  - 400 000-1 799 999 Ft között 20,99%-ról 18,7%-ra csökken
  - 1 800 000-2 999 999 Ft között 19,99%-ról 17,6%-ra csökken
  - 3 000 000-9 900 000 Ft között 18,99%-ról 17%-ra csökken

  Prémium konstrukció esetén 14,9%-ról 13,55%-ra csökken a kamat. Itt a hitekösszegsáv is változik, eddig 1,5 millió volt az alsó össszeghatár, 04.01-től már 1 millió.

Itt találkozhattál velünk
telex forbes Hold hvg szamlazz.hu hazipatika.hu