Szabad felhasználású hitelek 2023

Hitelt szeretnél, de több dologra is költenéd a pénzt? Vagy nincs a hitelcélodhoz igazodó hitel? Válassz szabad felhasználású hitelt! Megmutatjuk milyen hiteleket kínálnak a bankok szabad felhasználásra, és melyik miért jó. 

Mit mond szakértőnk?Bezár

Hitelt szeretnél, de több dologra is költenéd a pénzt? Vagy nincs a hitelcélodhoz igazodó hitel? Válassz szabad felhasználású hitelt! Megmutatjuk milyen hiteleket kínálnak a bankok szabad felhasználásra, és melyik miért jó. 

A bankok alapvetően jobban szeretik a hitelcélhoz kötött hiteleket, mert számukra biztonságosabb, ha pontosan tudják, hogy mire költöd a tőlük kapott pénzt. Az ilyen hitelek felhasználását általában valamilyen dokumentummal igazolnod is kell, például adásvételi szerződéssel vagy számlákkal.

De hitelt számtalan dologra lehet igényelni, kezdve egy esküvőtől az orvosi kezeléseken át egy tanfolyamig, és nincs minden hitelcélhoz pontosan illeszkedő hitel. Ilyenkor választhatod a szabad felhasználású hiteleket. De ezek közül is többféle van.

A legnépszerűbb a személyi kölcsön, ami az esetek többségében szabad felhasználású. A kamata nem alacsony, viszont elég nagy összeget igényelhetsz. A hiteligénylés pedig gyors és egyszerű, és ingatlanfedezetre sincs szükség hozzá. A bankok gyakran online is kínálják, így még a bankfiókba sem kell bemenned érte.

Jelzáloghitelt akkor válassz, ha igazán sok pénzt vennél fel, a hitelkeretet és a hitelkártyát pedig kis összegnél érdmes használnod. Utóbbaiakkal légy óvatos, mert könnyű velük adósságcsapdába kerülni.

A szabad felhasználású hitel kalkulátor segítségével pedig megmutatjuk a bankok személyi kölcsön ajánlatait is.

PROMÓCIÓ
UniCredit Fix Kamat személyi kölcsön
 • Fix kamatozású személyi kölcsön, THM: 14,41 - 21,77%
 • Most online igénylésért 30 000 forint visszajár
 • 300 000 - 12 000 000 Ft hitelösszeg igényelhető
Részletek

Átirányítunk a bank oldalára

Ha szabad felhasználású hitelt szeretnél igényelni, akkor több lehetőség közül választhatsz. Nem mindegy viszont, hogy mennyi pénzre van szükséged, mikor, milyen hosszú időre, és bár szabad felhasználásról van szó, az sem mindegy, hogy mihez kezdenél a pénzzel. Ha megvan mit akarsz vásárolni, könnyebben találsz hozzá hiteltípust, kalkulátort és bankot is. Segítünk eligazodni!

Tényleg szabadon felhasználhatom a pénzt?

Igen, némi megkötéssel. Hiába szabad felhasználású egy kölcsön, a bank attól még megkérdezi, hogy mire költöd a pénzt. Ennek az az oka, hogy szabad felhasználás esetén is szeretné biztosítani, hogy a kölcsönt valóban vissza tudd fizetni. Ezért nem mindegy, hogy mit csinálsz vele.

Persze a hitelbírálat alatt is megvizsgálja, hogy mennyire van nálad biztonságban a pénze. Megnézi, hogy van-e olyan állandó vagy rendszeres kiadás a számládon, ami kockázatot jelenthet.

Például, ha online szerencsejátékot fizetsz a számládról, akkor a bank azt kockázatosnak tartja, hisz félő, hogy játékszenvedélyed van, és ha megszorulsz, előbb költöd a pénzt játékra, mint a hiteltörlesztőre.

Vagy ha rendszeres utalás látszik egy másik magánszemély számlájára, akkor előfordulhat, hogy egy adósságot törlesztesz, ami – mivel nem hitelintézet folyósította – nem jelenik meg a JTM számításnál. (Ez az, ahol a bank megvizsgálja, hogy milyen hiteleket törlesztesz már most is, és ezzel szemben mennyi a nettó jövedelmed. Ennek fényében határozza meg, hogy legfeljebb mekkora összeget kaphatsz hitelbe.)

Banki ügyintézővel személyi kölcsön felvételéről megállapodás bankfiókban

Ha egy hitel hitelcélhoz kötött, akkor a pénzt csak arra a célra használhatod, ami a kölcsönszerződésben szerepel. Ha lakásvásárlási hitelt veszel fel, akkor az összes pénzt a vételárra kell fordítanod, ha pedig felújítási hitelt, akkor abból csak a lakásodat csinosíthatod. Építési hitelből csak építőanyagot és kivitelezőket fizethetsz, áruhitelből pedig csak azt a terméket, amire a hitelt kérted.

Sőt, ha az egyébként szabad felhasználású kölcsönre kamatkedvezményt kapsz, ha egy bizonyos célra használod a pénzt, vagy annak egy részét, akkor ott sem teljesen szabadon használhatod fel a banktól kapott összeget. Legalábbis, ha a kedvezményt valóban meg akarod kapni. Ilyenkor a bank számlával vagy más módon kéri igazolni a pénz felhasználását.

Szabad felhasználású kölcsönöknél nem határoz meg a bank hitelcélt. Csak biztonsági okokból szeretné tudni, hogy hogyan használod fel a pénzt, és ha ezt túl kockázatosnak tartja, akkor nem ad neked hitelt. Minden bank maga döntheti ugyanis el, hogy kinek ad hitelt, és milyen összegben.

Szabad felhasználásnál viszont az előzetes kérdések ellenére sem kell igazolnod a hitel felhasználását, és a bank nem is szól bele, hogy végül mire költötted a pénzt. Ha akarod, meggondolhatod magad, több, vagy más dologra fordítod, mint ahogy eredetileg tervezted.

A saját érdekedben persze érdemes előre megtervezned, hogy mit szeretnél megvalósítani hitelből, és lehetőleg ragaszkodj is ehhez. Ezzel a hitel hatékony felhasználását biztosítod, és visszafizetni is könnyebb lesz.

A hitelfelvétel általában úgy zajlik, hogy kitalálod, hogy mire kellene pénz és pontosan mekkora összeg, majd ha kifejezetten erre kínál a bank hitelt, akkor azt igényled.

A szabad felhasználású kölcsön akkor jó, ha nincs épp a te célodhoz passzoló konstrukció a bankok kínálatában, vagy ha több, egymástól akár független dolgot is szeretnél megvenni.

Ha akarod, így egyszerre vehetsz fel kölcsönt mondjuk egy szakmai továbbképzésre és a konyhabútor cseréjére, vagy vásárolhatsz elektromos autót, hozzá kiépíthetsz egy töltőállomást az otthonodba, és vehetsz a gyereknek egy elektromos rollert is.

A szabadon felhasználható kölcsönöknek ára van

A szabad felhasználású kölcsönök kamata magasabb lehet, mint a kötött felhasználású társaiké.

Ilyen szabad felhasználású hitelek közül választhatsz:

 • Szabad felhasználású jelzáloghitel
 • Személyi kölcsön
 • Folyószámla-hitelkeret
 • Hitelkártya

Ahogy látod, a kölcsönök mellett érdemes megemlíteni a megújuló hiteleket is, mint amilyen a folyószámla-hitelkeret vagy a hitelkártya. Ezek úgy működnek, hogy egy bizonyos összegkeret minden hónapban a rendelkezésedre áll. Itt tehát nem egy nagyobb összeget kapsz, hanem minden hónapban egy kisebbet.

A felsoroltakon túl szabad felhasználásra kaphatsz még munkáltatói kölcsönt, és bár technikailag nem kölcsön, munkabérelőleget is. Ezeknek a kamatát, futamidejét és részletes feltételeit a munkáltatód határozza meg.

Érdemes még megemlíteni a Babaváró hitelt is, amely szintén szabad felhasználású. A Babaváró viszont támogatott kölcsön, így a hitelképességen túl egy sor más feltételnek is meg kell felelned. Ráadásul nem is igényelheted önállóan, csak a házastársaddal együtt.

Most pedig lássuk a szabad felhasználású kölcsönöket részletesen. Megmutatjuk, hogy melyiknek mi az előnye és a hátránya, és hogy melyik mire jó. Tarts velünk!

Elektronikai termékek amiket sokan személyi kölcsönből vásárolnak

Szabad felhasználású személyi kölcsön

A személyi kölcsönnel kezdünk, mert ez a legnépszerűbb hitel szabad felhasználásra. Ez nem is csoda, mert számos előnye van, ami miatt a legtöbben ezt választják.

A személyi kölcsön fedezet nélküli hitel, ingatlan tehát nem kell hozzá. Emiatt a hiteligénylés gyors, egyszerű és nem jár magas induló költségekkel.

Alapvetően minden személyi kölcsön szabad felhasználású, pontosabban szabad felhasználásra és hitelkiváltásra használhatod.

Vannak viszont olyan személyi kölcsönök, amelyeket a bankok néhány gyakrabban előforduló felhasználási módhoz igazítanak, és kedvezményt nyújtanak, ha a kölcsönt ezekhez kéred. Ilyen lehet például:

 • Autóhitel,
 • Személyi kölcsön zöld hitelcélokra vagy
 • Felújítási célú személyi kölcsön.

Személyi kölcsön keretében legfeljebb 12 millió forintot kaphatsz, a futamidő pedig maximum 10 év lehet. Ezek maximumok, a legtöbb bank inkább 7-8 millió forintot kínál legfeljebb 7-8 évre.

A legkisebb igényelhető összeg jellemzően 500 000 forint, a futamidő minimuma pedig 1 év.

A személyi kölcsön kamata minden esetben fix, azaz a törlesztőrészlet a futamidő végéig ugyanannyi, és menet közben nem változhat.

A jövedelmed a biztosíték a hitel mögött

Mivel a személyi kölcsön mögött nincs ingatlanfedezet, az egyedüli biztosítékot a jövedelmed jelenti. Ezért előfordul, hogy a bank magasabb jövedelmet vár el, mint a jelzáloghitelek esetében. Ezt minden hitelintézet egyedileg határozza meg, és különböző konstrukciókhoz is más jövedelmi elvárás tartozhat.

A kölcsönhöz jóváírási akciók vagy kamatkedvezmények is kapcsolódhatnak.

A személyi kölcsön előnye, hogy akár teljes mértékben online is igényelheted, így előfordulhat, hogy az otthonodat sem kell elhagynod hozzá. Ezt akkor is megteheted, ha még nincs számlád az adott banknál.

Néhány bank pedig lehetővé teszi a saját ügyfelei számára, hogy akár netbankon vagy applikáción keresztül is igényeljenek kölcsönt.

Arra figyelj, hogy előfordul, hogy a bankok online hiteligénylésnél valamivel szigorúbb feltételeket határoznak meg. Például magasabb az elvárt minimum életkor, nem lehet adóstársad a hitelben, alacsonyabb lehet a hitelösszeg vagy nem tudod hitelkiváltásra használni.

Az igénylés is egyszerű

A személyi kölcsön igénylésénél az ügyintézés gyors, akár néhány nap alatt is megkaphatod a kért összeget. Mindössze pár dokumentumra lesz szükséged:

 • Személyes dokumentumok (személyi igazolvány, lakcímkártya)
 • Munkáltatói igazolás
 • Bankszámlakivonat

Az induló költségek általában alacsonyak, és előfordul, hogy a bankok akció keretében ezeket is elengedik.

Nem mindegy mi van a bankszámládon!

Bármilyen hitelt igényelsz, a bank a jövedelmedet mindig megvizsgálja. Ebből fogja meghatározni, hogy mekkora összeget adhat neked, és közben azt is megpróbálja eldönteni, hogy mennyire leszel megbízható adós. Ezért érdemes odafigyelned néhány dologra a bankszámláddal kapcsolatban, már hónapokkal az előtt, hogy beadod az igénylésedet.

A bank nem szereti, ha gyakran negatívba megy a számlád, vagy azt látja, hogy minden hónapban hitelkeretbe húzod. Ebből arra következtet, hogy túlköltekezel, és ez nem jó.

Az is rossz jel, ha a bankszámládról szerencsejátékot vagy erotikus tartalmat fizetsz. Ebből arra következtethet, hogy fennáll nálad a függőség veszélye, ez pedig veszélybe sodorhatja a törlesztést.

Ha rendszeresen megjelenő utalásokat lát egy másik magánszemély számlájára, akkor viszont feltételezheti, hogy magánkölcsönt törlesztesz. Ez nem feltétlenül kizáró ok, de a bank számol vele, amikor a meglévő hiteleidet veszi számba.

Nemcsak a jövedelmed nagysága számít tehát, hanem az is, hogy mit csinálsz vele.

Személyi kölcsön kalkulátor

Itt megnézheted, hogy milyen feltételek mellett kaphatsz személyi kölcsönt. A kalkulátorban beállíthatod, hogy mekkora összeget szeretnél, és milyen futamidőre gondoltál hozzá. Így pontosabb találatokat kapsz.

A kalkulátor alatt az útmutató folytatódik.

Vissza
Hitelcél
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a hitelek keresése gombot!

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  kölcsönöket...
  Rendezés:
  • Fix Kamat személyi kölcsön
   Törlesztő 69 084 Ft Fix kamat
   THM 14,41% Kamat: 13,35%
   Visszafizetendő 4 145 057 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • Egyhavi törlesztő visszajár + online igénylésért 30 000 forint visszajár akció
   Fix Kamat személyi kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 13,35% • Futamidő: 12-96 hó • THM: 13,48% - 17,19% • Hitel teljes díja: 1 145 057 Ft • Ebből kamat: 1 145 057 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
   Törlesztő 69 304 Ft Fix kamat
   THM 14,78% Kamat: 13,49%
   Visszafizetendő 4 158 238 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 13,49% • Futamidő: 12-84 hó • Hitel teljes díja: 1 158 238 Ft • Ebből kamat: 1 158 238 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • Személyi kölcsön
   Törlesztő 70 413 Ft Fix kamat
   THM 15,90% Kamat: 14,39%
   Visszafizetendő 4 254 768 Ft
   Érdekel
   Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 14,39% • Futamidő: 36-84 hó • THM: 15,77% - 16,19% • Hitel teljes díja: 1 254 768 Ft • Ebből kamat: 1 224 768 Ft • Kezdeti díj: 30 000 Ft
  • Most Extra Személyi Kölcsön
   Törlesztő 70 569 Ft Fix kamat
   THM 16,01% Kamat: 14,49%
   Visszafizetendő 4 264 152 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • Online, kezes nélkül igényelhető
   Most Extra Személyi Kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 14,49% • Futamidő: 36-96 hó • THM: 14,93% - 17,00% • Hitel teljes díja: 1 264 152 Ft • Ebből kamat: 1 234 152 Ft • Kezdeti díj: 30 000 Ft
  • Előrelépő személyi kölcsön - AKTIV250 kedvezménnyel
   Törlesztő 70 726 Ft Fix kamat
   THM 15,61% Kamat: 14,39%
   Visszafizetendő 4 243 533 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • Most akár 70 000 Ft-ot adunk!*
   Előrelépő személyi kölcsön - AKTIV250 kedvezménnyel • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 14,39% • Futamidő: 12-96 hó • THM: 14,45% - 15,61% • Hitel teljes díja: 1 243 533 Ft • Ebből kamat: 1 243 533 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • K&H kiemelt személyi kölcsön
   Törlesztő 72 938 Ft Fix kamat
   THM 18,04% Kamat: 15,99%
   Visszafizetendő 4 433 894 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   K&H kiemelt személyi kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,99% • Futamidő: 24-84 hó • THM: 17,69% - 20,47% • Hitel teljes díja: 1 433 894 Ft • Ebből kamat: 1 376 294 Ft • Kezdeti díj: 22 500 Ft
  • Személyi kölcsön
   Törlesztő 74 073 Ft Fix kamat
   THM 18,31% Kamat: 16,47%
   Visszafizetendő 4 444 359 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • Kezes nélkül igényelhető
   Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,47% • Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,12% - 26,98% • Hitel teljes díja: 1 444 359 Ft • Ebből kamat: 1 444 359 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • Személyi kölcsön
   Törlesztő 76 164 Ft Fix kamat
   THM 20,10% Kamat: 17,99%
   Visszafizetendő 4 599 838 Ft
   Érdekel
   Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 17,99% • Futamidő: 24-96 hó • THM: 19,94% - 23,19% • Hitel teljes díja: 1 599 838 Ft • Ebből kamat: 1 569 838 Ft • Kezdeti díj: 30 000 Ft
  • Fapados Kölcsön
   Törlesztő 81 517 Ft Fix kamat
   THM 23,40% Kamat: 21,21%
   Visszafizetendő 4 891 020 Ft
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   Fapados Kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 21,21% • Futamidő: 36-84 hó • THM: 18,90% - 33,40% • Hitel teljes díja: 1 891 042 Ft • Ebből kamat: 1 891 042 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • Személyi kölcsön
   Törlesztő 83 361 Ft Fix kamat
   THM 25,17% Kamat: 21,99%
   Visszafizetendő 5 024 185 Ft
   Érdekel
   Személyi kölcsön • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 21,99% • Futamidő: 24-84 hó • THM: 16,60% - 29,51% • Hitel teljes díja: 2 024 185 Ft • Ebből kamat: 2 001 685 Ft • Kezdeti díj: 22 500 Ft

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön

  Ez a személyi kölcsönöknek egy, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített változata. A fogyasztóbarát minősítést azok a kölcsönök kaphatják meg, amelyek megfelelnek az MNB által előírt követelményeknek.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönök jellemzője, hogy egységesített feltételek mellett kínálják a bankok, így könnyebb őket összehasonlítani, és közöttük választani.

  A fogyasztóbarát kölcsönök jellemzői:

  • Szabad felhasználásra vagy hitelkiváltásra igényelhetők.
  • A maximális futamidő 7 év.
  • Teljes mértékben online is igénylehető.
  • Havi egyenlő részletekben kell törleszteni. (Ez ma már minden más lakossági hitelre is igaz.)
  • A kölcsön kamata fix.
  • A folyósítási határidő a hiteligénylés befogadásától számított 3 munkanap, online hiteligénylésnél 2 munkanap.
  • A referencia-értékhez viszonyított kamatfelár 500 000 forint hitelösszegig legfeljebb 15 százalékpont, 500 000 forint feletti hitelösszeg felett 10 százalékpont lehet.
  • A folyósítási díj maximuma a hitelösszeg legfeljebb 0,75%-a lehet, online hiteligénylésnél nincs.
  • Az előtörlesztési díj legfeljebb az előtörlesztett összeg 0,5%-a lehet, illetve díjmentes, ha a futamidőből kevesebb, mint 1 év van hátra.

  A személyi kölcsön kalkulátort le tudod szűrni a fogyasztóbarát kölcsönökre.

  A gyorskölcsönökről már hallottál? Épp erről szól a következő rész.

  Szabad felhasználású gyorskölcsön

  A gyorskölcsön szintén a személyi kölcsönök egy változata. Nem különálló termék, hanem a kis összegű, rövid határidőre igényelt kölcsönöket jelöli.

  Akár 40 000 forintot is kaphatsz egészen rövid, pár hónapos futamidőre is. Előfordul, hogy ezeknek a kölcsönöknek a futamidejét hónapokban vagy hetekben számolják.

  A kamatuk jellemzően magas, és inkább hirtelen támadt pénzügyi nehézségek áthidalására használhatók. Olyan helyzetekben jöhetnek jól, ha mondjuk elromlott a mosógéped vagy kaptál egy magasabb éves elszámoló számlát, és nincs olyan rokon vagy barát, aki ki tudna segíteni.

  Igyekezz csak egyszeri segítségként tekinteni erre a kölcsönre, és lehetőleg ne használd rendszeresen, mert könnyen adósságspirálba kerülhetsz vele.

  Most pedig lássuk, hogy milyen hitelt kaphatsz, ha van egy fedezetként használható ingatlanod.

  Üres pénztárca ami láttán sokan gyorskölcsönt igényelnek

  Szabad felhasználású jelzáloghitel

  A szabad felhasználású jelzáloghitel régen nagyon népszerű hitelfajta volt. Ezen a 2008-as hitelválság változtatott. Ettől azért még lehet létjogosultsága egy ilyen hitelnek, mutatjuk, hogy mikor.

  A szabad felhasználású jelzáloghitelek keretében nagy összeget, akár 60-100 millió forintot is igényelhetsz. A leghosszabb futamidő 30 év is lehet.

  A hitelnek többféle kamatperiódusa lehet, kérheted 5, 10, 15 évente változó kamattal, illetve végig fix kamat mellett is. A hitel kamata a kamatperiódus hosszától is függ.

  A szabad felhasználású hitelhez tehermentes ingatlanfedezetre is szükség van. Ez lehet a jelenlegi lakásod, de egy közeli hozzátartozód ingatlana is, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakására jelzálogot jegyezzen be a bank. Ő a zálogkötelezett.

  Lassú az átfutás és magas kezdeti költségek is lehetnek

  A szabad felhasználású jelzáloghitelnél viszonylag magas induló költségekre és hosszú, akár 4-6 hetes hitelbírálati folyamatra számíts.

  Az ingatlannal kapcsolatban is felmerülnek előzetes díjak, mint például az értékbecslés díja, a közjegyző díja vagy a hitelbírálati és folyósítási díjak. Ez akár több százezer forint is lehet, de szerencsére a bankoknak szoktak lenni kezdeti költség elengedési akcióik.

  A szabad felhasználású jelzáloghitel előnye, ahogy a neve is mutatja, a szabad felhasználás. A pénzt arra költöd, amire akarod, és mivel a bank nem szól bele az összeg felhasználásába, így klasszikus értelemben vett önerőt nem kell felmutatnod (mint például lakásvásárlási jelzáloghiteleknél).

  Nem igényelhetsz akármekkora hitelösszeget

  Ettől persze még van a számodra igényelhető összegnek felső határa. Ezt egyrészt a jövedelmed jelenti, másrészt pedig a fedezetként felajánlott ingatlan értéke. A bank a lakás piaci értékének legfeljebb 80%-át adhatja hitelbe. Ez a HFM, vagy hitelfedezeti mutató.

  Szabad felhasználású jelzáloghitelnél előfordul, hogy a bank ennél szigorúbb, és az ingatlan értékének mondjuk csak 60%-át nyújtja neked.

  Mivel a szabad felhasználás a bank számára kockázatot jelent, ezért a fedezettel is szigorúbb lehet.

  A jövedelem itt is fontos, mert ebből kell fizetned a hiteltörlesztőket. Hiába engedne meg a fedezet értéke magasabb összeget, ha már jelenleg is törlesztesz más kölcsönöket, vagy alacsony a béred, akkor ennek megfelelő összeget kaphatsz kölcsönbe.

  A szabad felhasználású jelzáloghitel kamata általában valamivel magasabb, mint a lakáshiteleké, viszont alacsonyabb, mint a személyi kölcsöné.

  Szabad felhasználású hitel kalkulátor

  Most megmutatjuk, hogy milyen feltételek mellett kaphatsz jelzáloghitelt szabad felhasználásra. Ha pontosabb eredményt szeretnél, ne felejtsd el beállítani a hitelösszeget, a futamidőt, és hogy mekkora a jövedelmed.

  Vissza
  Hitelcél
  Hitelösszeg
  Futamidő
  Család nettó jövedelme
  További beállítások
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a hitelek keresése gombot!

  Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék hiteleket látni

  
  				
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg jelzáloghitelt közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   jelzáloghiteleket...
   Rendezés:
   • CIB Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsön
    Törlesztő 159 585 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 10,33% Kamat: 9,69%
    Visszafizetendő 28 731 876 Ft
    Érdekel
    Átirányítunk a bank oldalára
    • 90 000 Ft-os jóváírás akció
    CIB Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsön • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 9,69% • Futamidő: 120-240 hó • THM: 10,29% - 11,36% • Hitel teljes díja: 13 731 876 Ft • Ebből kamat: 13 725 276 Ft • Kezdeti díj: 38 000 Ft
   • Szabad felhasználású jelzáloghitel
    Törlesztő 160 817 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 10,44% Kamat: 9,94%
    Visszafizetendő 29 003 194 Ft
    Érdekel
    Átirányítunk a bank oldalára
    Szabad felhasználású jelzáloghitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 9,94% • Futamidő: 24-360 hó • THM: 0,00% - 12,88% • Hitel teljes díja: 14 118 593 Ft • Ebből kamat: 14 062 432 Ft • Kezdeti díj: 56 161 Ft
   • Szabad felhasználású hitel
    Törlesztő 161 256 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 10,55% Kamat: 9,87%
    Visszafizetendő 29 041 639 Ft
    Érdekel
    Átirányítunk a bank oldalára
    Szabad felhasználású hitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 9,87% • Futamidő: 60-420 hó • THM: 10,34% - 13,61% • Hitel teljes díja: 14 041 639 Ft • Ebből kamat: 14 026 039 Ft • Kezdeti díj: 57 600 Ft
   • Szabad felhasználású jelzáloghitel
    Törlesztő 163 862 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 10,89% Kamat: 10,29%
    Visszafizetendő 29 558 226 Ft
    Érdekel
    Átirányítunk a bank oldalára
    • Egyes induló költségek visszatérítésével akár 150 000 Ft megtakarítás
    Szabad felhasználású jelzáloghitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 10,29% • Futamidő: 120-240 hó • THM: 10,49% - 11,60% • Hitel teljes díja: 14 558 226 Ft • Ebből kamat: 14 495 226 Ft • Kezdeti díj: 52 600 Ft
   • Stabil Tízes Jelzáloghitel
    Törlesztő 168 401 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 11,56% Kamat: 10,63%
    Visszafizetendő 30 324 776 Ft
    Érdekel
    Átirányítunk a bank oldalára
    • Minden új ügyfél után 1 facsemetét ültet a bank
    Stabil Tízes Jelzáloghitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 10,63% • Futamidő: 120-240 hó • THM: 11,39% - 13,96% • Hitel teljes díja: 15 324 776 Ft • Ebből kamat: 15 312 176 Ft • Kezdeti díj: 49 600 Ft
   • Végig Fix Forint Jelzáloghitel
    Törlesztő 176 173 Ft Fix kamat
    THM 12,58% Kamat: 11,44%
    Visszafizetendő 31 830 271 Ft
    Ismerd meg!
    Átirányítunk a bank oldalára
    Végig Fix Forint Jelzáloghitel • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,44% • Futamidő: 132-300 hó • THM: 13,43% - 18,09% • Hitel teljes díja: 16 830 271 Ft • Ebből kamat: 16 711 071 Ft • Kezdeti díj: 112 600 Ft

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Személyi kölcsön ingatlanfedezettel
    Törlesztő 164 325 Ft Kamatperiódus: 10 év
    THM 10,84% Kamat: 10,34%
    Visszafizetendő 29 578 513 Ft
    Ismerd meg!
    Személyi kölcsön ingatlanfedezettel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 10,34% • Futamidő: 132-300 hó • THM: 11,23% - 11,56% • Hitel teljes díja: 14 578 513 Ft • Ebből kamat: 14 578 513 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
   A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
   A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése

   Folyószámla-hitelkeret szabad felhasználásra

   A folyószámla-hitelkeret a bankszámládhoz kapcsolódik. A bankok akkor kínálják, ha a fizetésed minden hónapban hozzájuk érkezik, és ennek a jövedelemnek a nagyságától függ, hogy mekkora hitelkeretet biztosítanak számodra.

   A folyószámla-hitelkeret általában legfeljebb a havi nettó fizetésed két-háromszorosa lehet, de lehet sokkal kisebb összeg is. A bank egy maximumot ajánl, de te is meghatározhatsz ennél alacsonyabb összeget.

   A pénzt bármire felhasználhatod, teljesen ugyanúgy költheted, mint a saját fizetésedet, csak ez a bank pénze, amiért kamatot kell fizetned.

   A folyószámla-hitelkeret azt jelenti, hogy a számládat mínuszba tudod húzni a hitelkeret erejéig. Tehát negatív lehet a számlaegyenleged.

   Ilyenkor, ha pénz érkezik a számládra, az a hiteltartozásodat automatikusan csökkenti, ha pedig költesz, akkor a tartozásod nő.

   Ha a hitelkereted nem nagyobb, mint a fizetésed, akkor a béred minden hónapban feltölti a hitelkeretedet, tehát a tartozásod megszűnik, de a keret újra rendelkezésedre áll.

   Ha a hitelkeret nagyobb, mint a fizetésed, akkor fizetéskor az csak részben fogja feltölteni, valamennyi tartozásod marad. A hitelkeret ugyan kényelmet és szabadságot nyújt, viszont adósságcsapdába is könnyű vele kerülni.

   A folyószámla-hitelkerettel több költség is együtt jár. Ilyen például a rendelkezésre tartási jutalék, a folyósítási díj és természetesen a hitelkamat. Ezek egy részét a bank akkor is felszámítja, ha nem használod a hitelkeretedet.

   A folyószámla-hitelkeret, ha nem töltöd fel minden hónapban az egyenleged, akkor az egyik legdrágább hiteltípus. Ha minden hónapban lenullázod a tartozásod, akkor hasznos lehet, de ha mindig marad tartozásod, akkor rosszul járhatsz vele.

   Hitelkártyát tart a mosolygó nő a kezében aki most vásárolt ruhákat

   Hitelkártya szabad felhasználásra

   A hitelkártya annyiban hasonlít a folyószámla-hitelkerethez, hogy ez is egy számlához kapcsolódik, de ez egy különálló keret, amihez egy külön hitelkártya tartozik.

   A hitelkártyával szintén szabadon felhasználható pénzt kapsz, és a hitelkártyáddal akár milliós hitel is járhat.

   Ez igen nagy szabadságot adhat, de azt érdemes tudnod, hogy a hitelkártya kamata a bankok kínálatában a legmagasabb kamat. A reklámokban gyakran havi kamatot mondanak, ami nem tűnik olyan soknak, de egy havi 3,2%-os kamat éves szinten közel 39%-os kamatot jelent.

   Érdemes a kamat helyett inkább a THM-et figyelned, mert az éves szinten számolva mutatja a hitelek kamatát.

   A hitelkártya veszélyeit tehát ismerned kell, de jó, ha tudod, hogy okos használattal akár jól is járhatsz vele.

   A hitelkártyával kamatmentes kölcsönhöz juthatsz, ha

   1. A hitelkártyával vásárolsz, és nem veszel fel készpénzt, nem utalsz vagy nem töltöd fel a Revolut kártyád.
   2. A tartozásod a havi hitelkártya-kivonatodon feltüntetett határidőig visszafizeted.
   3. Nincs olyan egyéb banki vagy tranzakciós díj a hitelkártyádon, amelyet a fizetési határidőig nem fizettél vissza.

   A kamatmentes költés időszaka akár 45 nap is lehet. Ha ezen túl fizeted vissza a tartozásod, akkor a bank már kamatot is felszámol.

   A hitelkártya-tartozásod nem töltődik fel automatikusan, amikor fizetést kapsz. A hitelkártya-adósságodat neked kell minden hónapban visszafizetned. Nem muszáj egyben az egész tartozásod törlesztened. A bank meghatároz egy minimum összeget, amit minden hónapban vissza kell fizetned, ez a hiteltartozásod 5%-a.

   A hitelkártya előnye, hogy vásárlási vagy visszatérítési kedvezmények tartozhatnak hozzá. Bizonyos hitelkártyákat kifejezetten egy-egy típusú költéshez találtak ki, és van, amelyikhez kedvezményes utasbiztosítás is tartozik.

   Arra figyelj, hogy készpénzt felvenni nagyon drága hitelkártyáról, és erre nem vonatkozik a kamatmentesség.

   A hitelkártya csak nagyon tudatos embereknek való. Ha nem fizeted vissza a teljes tartozásod a határidőig, akkor magas kamatot fizetsz, és ha csak a minimumot törleszted, akkor sokáig görgetheted magad előtt a tartozásodat.

   Maradtak kérdéseid?

   • Tényleg bármire költhetem a személyi kölcsön összegét?

    Igen, bármire. A bank meg fogja kérdezni, hogy mi a célod a pénzzel, de ezt azért teszi, mert a biztonságos hitelezésre törekszik. A pénz felhasználását nem kéri igazolni.

   • Jól járok a szabad felhasználású jelzáloghitellel?

    A szabad felhasználású jelzáloghitel akkor lehet jó választás, ha nagyobb összegű hitelre van szükséged, ezt hosszabb időre vennéd fel, és van olyan tehermentes ingatlanod, amit be tudsz vonni a hitel mögé. A jelzáloghitelek kamata alacsonyabb, mint a többi szabad felhasználású hiteltípusé.

   • Tényleg lehet ingyen a hitelkártya?

    Ez így nem teljesen igaz. Ha okosan használod, a hitelkártyád segítségével kaphatsz kamatmentesen hitelt. De ehhez mindig időben vissza kell fizetned a hiteltartozásodat, és nem szabad készpénzt felvenned vagy Revolut kártyát feltöltened róla. Ha jó hitelkártyát választhatsz, akár még jól is járhatsz.