Meglepően reagáltak a bankok a jegybanki kamatemelésre az elmúlt időszakban. A MagNet Magyar Közösségi Bank most kiemelkedő betétkamatot kínál a lekötött betétekre, mellyel a betéttulajdonosok a többi bank kínálatához képest jelentős hozamra tehetnek szert.

A 2020. július 22-től 2021. június 22-ig tartó 0,6 százalékos történelmi mélypont után tavaly szeptemberben az utoljára 2000. február 29-ig érvényben lévő kamatszintre emelkedett vissza a jegybanki alapkamat mértéke. Vagyis 22 éve nem láthattunk ilyen magas, 13 százalékos jegybanki alapkamatot.

Miközben ez a környezet fogadja a betéteseket, egyedülálló időszaknak lehetünk tanúi a lekötöttbetét-piacon. Kétségkívül erős a magasabb kamatot kínáló állampapírok elszívó hatása, de a bankok nagy része ma már meg sem próbál versenybe szállni a lakossági ügyfelek pénzéért. Noha már másfél éve elmozdult a - betéti kamatok szempontjából - holtpontról a jegybanki alapkamat, a hitelintézetek zöme azóta is évi 0,1 százalékon tartja lekötött betétei kamatát, ami az alapkamat 1 százalékát sem éri el.

Szerencsére azonban most bővült a kínálat a MagNet Bank kiemelkedő kamatajánlatával. 2023. január 16-tól a bank Aktív Plusz Közösségi Betétjében elhelyezett megtakarításokra az első 3 hónapos kamatperiódusban kiemelkedő, évi 11 százalékos betéti kamatot kínál a hitelintézet. Az EBKM mértéke 10,88 százalék.

A magas kamatnak nincsenek teljesíthetetlen feltételei. Egyrészt a lekötésre kerülő pénznek új betétnek kell lennie az ügyfél MagNet Banknál vezetett számlái 2022. december havi látra szóló egyenlegéhez és az ügyfél lekötött betéti állományához képest (a kettő együttes átlagos összegével számol a bank).

Másrészt az ügyfélnek rendelkeznie kell aktivált MagNet Mobilbank szolgáltatással (vagyis a lakossági számlájához igényelt mobilalkalmazással). Harmadrészt a magas kamat feltétele az is, hogy a betétes első kamatfizetési időszak (vagyis 3 hónap) alatt legalább 30 000 forint összértékben vásároljon a magnetes számlájához kötődő bankkártyával minden egyes hónapban.

Lekötött betét kalkulátor
Mekkora összeget szeretnél lekötni?
További beállítások
Bezár

Csak ilyen futamidejű betéteket szeretnék látni:

Csak ezektől a szolgáltatóktól szeretnék betéteket látni:

Csak ilyen kamatozású betéteket szeretnék látni:


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg betét közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  betéteit...
  Rendezés:
  • PRIZMA FORINT BETÉT
   Nettó kamat 36 018 Ft Fix kamatozás
   EBKM 10,00% Kamat 10,06%
   Futamidő 6 hónap
   Megnézem Részletek
   a bank oldalán
  • PRIZMA FORINT BETÉT
   Nettó kamat 70 367 Ft Fix kamatozás
   EBKM 9,77% Kamat 9,80%
   Futamidő 12 hónap
   Megnézem Részletek
   a bank oldalán
  • Aktív Plusz Közösségi Betét
   Nettó kamat 16 022 Ft Fix kamatozás
   EBKM 8,90% Kamat 9,00%
   Futamidő 3 hónap
   Megnézem Részletek
   a bank oldalán
   • Új pénz, havonta 30 000 forint kártyás vásárlás és aktivált mobilbank szükséges
  • Aktív Plusz Közösségi Betét
   Nettó kamat 184 002 Ft Változó kamatozás
   EBKM 6,45% Kezdeti kamat 9,00%
   Futamidő 36 hónap
   Megnézem Részletek
   a bank oldalán
   • Új pénz, 3 hónapig havi 30 000 forint kártyás vásárlás és aktivált mobilbank szükséges
  • Mentor-Szféra Plusz Betét - Netbank
   Nettó kamat 183 754 Ft Változó kamatozás
   EBKM 6,39% Kamat 6,25%
   Futamidő 36 hónap
   Megnézem Részletek
   a bank oldalán

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Standard betét
   Nettó kamat 718 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,10% Kamat 0,10%
   Futamidő 12 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Standard betét
   Nettó kamat 538 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,10% Kamat 0,10%
   Futamidő 9 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Standard betét
   Nettó kamat 358 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,10% Kamat 0,10%
   Futamidő 6 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Standard betét
   Nettó kamat 238 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,10% Kamat 0,10%
   Futamidő 4 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Standard betét
   Nettó kamat 178 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,10% Kamat 0,10%
   Futamidő 3 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Standard betét
   Nettó kamat 59 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,05% Kamat 0,05%
   Futamidő 2 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  • Standard betét
   Nettó kamat 29 Ft Fix kamatozás
   EBKM 0,05% Kamat 0,05%
   Futamidő 1 hónap

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. Az EBKM számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Magyar Cetelem Bank, Duna Takarék Bank, KDB Bank, Oberbank, Polgári Bank, Bank of China.

  További szöveg megjelenítése

  A betétben legalább 1 millió forint, legfeljebb 100 millió forint köthető le. Az első kamatfizetési időszak leteltével az automatikusan ismételten lekötésre kerülő Aktív Plusz Betét a kamatozás szempontjából Mentor-Szféra Plusz - NetBank Betétté változik, amely azért unikális betéti konstrukció a piacon, mert ezen betétes ügyfelek a választásuk szerinti hitelfelvevőt közösségi hiteldíj kedvezményben részesíthetik, ezzel enyhítve hitelterheit.

  A Mentor-Szféra Plusz NetBank Betét kamata jelenleg évi 6,25 százalék, az EBKM pedig 6,18 százalék. A betét kamata változhat a futamidő alatt, de a kamatfizetési időn belül már nem változik: a betétes a kamatfizetési időszak első napján érvényes kamattal biztosan számolhat a teljes negyedév alatt.

  Az esetleges felmondással érdemes az aktuális kamatfizetési időszak utolsó napjáig várni, ekkor ugyanis a betét kamatveszteség nélkül felmondható. Ennél korábban felmondva a bank az aktuális kamatfizetési időszakra nem fizet kamatot, de a korábbi kamatfizetési időszakokban már jóváírt kamatokat ez nem érinti.

  A MagNet Bank új Aktív Plusz betétjét a MagNet Banknál vezetett lakossági számláról bankfiókban, internetbankon, vagy a bank mobilapplikációjában is le lehet kötni.

  Akinek még nincs bankszámlája a MagNet Banknál, az - a bankfióki ügyfélkiszolgálás mellett - videóbankon keresztül, az otthonából is nyithat számlát. A MagNet Banknál elérhető bankszámlák többségénél becsületkasszás a számlavezetés díja, ami alapbeállításként ingyenes, de ha szeretné, akkor az ügyfél megadhatja, hogy mekkora havi díjat szeretne fizetni, az önköltségi ár feletti összeggel a számlatulajdonos a bank közösségi, civileket támogató tevékenységét támogatja.

  A bank egy akcióval is ösztönzi a számlanyitásokat: 2023.06.30-ig minden századik számlanyitó ügyfél e-rollert kap, minden ezredik pedig egy e-kerékpárt. Emellett a közösségi bank 2019. óta a saját költségén minden új számlanyitó ügyfél nevében egy fát is elültet, ez a vállalásuk a 2023-as évben is folytatódik!

  Magnet bankszámlát nyit otthonról egy lány

  Egy kedvező számlacsomag is kell a lekötéshez

  A BiztosDöntés.hu a MagNet Bank csak online úton igényelhető Házhozszámláját ajánlja a betétlekötéshez. Ez ugyanis egyéb tranzakciókban is forintokban mérhető előnyökkel jár. A számlavezetés ennél a konstrukciónál is becsületkasszás, azaz - ha az ügyfél nem módosít rajta - ingyenes.

  Emellett egy sor ingyenes tranzakció is várja a házhozszámlásokat: bankon belül másnak utalva az internetbankon vagy mobilapplikáción át, a havi első kettő tranzakció ingyenes, összesen legfeljebb havi 100 000 forintig.

  Ezenkívül a bankon kívülre utalva az internetbankon vagy mobilapplikáción át, a havi első kettő tranzakció szintén ingyenes, összesen legfeljebb havi 100 000 forintig. Ha pedig az ügyfél rendszeres átutalást ad meg, mely egy azonos összegben rendszeres időszakonként ismétlődő átutalást jelent, akkor szintén az internetbankon vagy mobilalkalmazáson keresztül megadott havi első kettő rendszeres átutalás is ingyenes, legfeljebb 50 000 forintig.

  A kétszer 100 000 forintos és az 50 000 forintos keretek egymástól függetlenek, azaz így összesen akár havonta 250 000 forintnyi átutalás is díjmentesen bonyolítható. A díjmentesség a pénzügyi tranzakciós illeték 0,3 százalékos díjára is vonatkozik.

  A MagNet Bank többi számlája nem kínál ilyen sok kedvezményt, ezért javasoljuk ennek választását.

  Ezek mellett a MagNet Bank bármely bankszámlája mellé jár a törvényi ingyenessel megegyező ATM készpénzfelvételi kedvezmény. Ezt azonban nyilatkozat nélkül is nyújtja a bank, ami azt jelenti, hogy aki máshol már kérte a törvényi ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó kedvezményt, az megkapja az eddigi bankjánál és vele párhuzamosan a MagNet Banknál is.

  Ez a kedvezmény havi legfeljebb kétszer, összesen legfeljebb 150 000 forint felvételét teszi lehetővé bármely magyarországi ATM-ből díjmentesen és pénzügyi tranzakciós illetéktől is mentesen.

  A MagNet Banknál havi pár száz forintos tételekben kell fizetni a bankkártya díját, így elkerülhető az évente egyszeri nagyobb összegű díjterhelés.

  A cikk megjelenését a MagNet Bank támogatta.

  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  LinkedinE-mail
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.