Mostantól még több információval követhetők a bankkártyás vásárlások a Gránit Bank mobilalkalmazásában is, ahol a piacon másodikként a Mastercarddal közös szolgáltatás révén megjelenik az egyes költések pontos helye és a kereskedő logója is. Az új funkció segíti a költések beazonosítását és növeli a kártyahasználat biztonságát.

Sok tranzakciónál okoz félreértést, ha kereskedőként egy bt. vagy kft. nevét mutatja a tranzakciótörténet, nem a hétköznapok során használt márkanevet. A Mastercarddal közös fejlesztésnek köszönhetően a Gránit eBank applikációban immár az egyes tranzakciók mellett megjelenik - a Mastercard szolgáltatásába regisztrált - kereskedők logója és egy térképen megnézhető a vásárlás pontos helyszíne is.

A Mastercarddal közös fejlesztés átláthatóbbá teszi a kártyás költéseket és növeli a vásárlással kapcsolatos biztonságérzetet. Mivel az ügyfél tisztában van vele, mely üzletnél vásárolt, kisebb eséllyel fordulhat elő, hogy chargeback, azaz visszatérítési folyamatot indít.

A kereskedők a saját nevüket és logójukat és geolokációs adataikat a logo.ethoca.com (https://logo.ethoca.com/) oldalon tölthetik fel.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.