Milánó, 2023. május 3., szerda (MTI/Reuters) - Az elemzők által vártnál nagyobb első negyedévi adózott eredményről jelentett a UniCredit S.p.A. szerdán részben bevételeinek erőteljes növekedése miatt.

A március végével záródott három hónapban az UniCredit adózott eredménye rekordösszegű, 2,06 milliárd euró lett, jóval felülmúlva a szakértői várakozások átlagában szereplő 1,3 milliárd eurót.A mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb olasz bank bevétele 5,93 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 5,01 milliárd euróról, szintén nagyobb volt a várt 5,29 milliárd eurónál.

A javuló adathoz hozzájárult a nettó kamatbevétel 43,6 százalékos növekedése 3,3 milliárd euróra.Az UniCredit alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 16,05 százalékra erősödött március végére a negyedévvel korábbi 16 százalékról.A vártnál kedvezőbb negyedéves adatok hatására a UniCredit feljavította éves eredményelőrejelzését: 6,5 milliárd eurót meghaladó profitot vár a februárban becsült 5,2 milliárd euró helyett.

Az UniCredit bejelentette, hogy idén 5,75 milliárd eurót, vagy még többet juttat vissza befektetőinek osztalékkifizetés és részvényvisszavásárlás révén.