Több tízezer forintos akciókat kínálnak a bankok a diákszámlák mellé

Több tízezer forintos akciókat kínálnak a bankok a diákszámlák mellé Több tízezer forintos akciókat kínálnak a bankok a diákszámlák mellé
Több tízezer forintos akciókat kínálnak a bankok a diákszámlák mellé Több tízezer forintos akciókat kínálnak a bankok a diákszámlák mellé

Jól kirajzolódik az a trend, hogy egyre jobban hajtanak a bankok az ügyfelek megszerzéséért. Korábban ez a diákszámlákra kevésbé vonatkozott, hiszen az amúgy is sokféle ingyenes vagy olcsó diákszámla szolgáltatáson nem keresnek sokat a bankok. Az idei tanévkezdésre azonban belehúztak a bankok a diákszámlák tekintetében is, aminek a nyertesei egyértelműen a diákok lesznek.

Itt a nyár, elindult a nyári szünet, de azok, akik most ősszel kezdik majd a felsőfokú képzéseket az egyetemeken, főiskolákon, hamar szembesülnek azzal, hogy például egy jó lakásbérletért már érdemes a vakáció elején lépni.

Ugyanígy fontos és szükséges a pénzügyekhez egy jó diákszámla is.

A diákszámlák ugyan kedvezményesek a felnőtt díjazáshoz képest, de az átutalások pont nem szoktak ingyenesek lenni. A banki díj mellett pluszban a tranzakció összegének 0,3 százalékát is ki kell fizetnie az ügyfélnek a pénzügyi tranzakciós illeték miatt.

Az idei évben azonban két új tranzakciótípus segíti a teljesen ingyenes átutalást bármely két magyar bank között – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Az egyik a fizetési kérelem, mely április 1. óta érhető el és egyfajta fordított átutalásként a pénz címzettje indítja a tranzakciót a pénz küldője felé. A másik ilyen ingyenes átutalásos tranzakciótípus pont a tanév első napján indul az összes banknál, ez a QR-kódos átutalás, vagyis a qvik. Ezzel a kettő tranzakcióval küldve a pénzt, még a pénzügyi tranzakciós illetéknek megfelelő banki díjat sem kell megfizetni.

A készpénzfelvételben a törvényi ingyenes készpénzfelvétel áll rendelkezésre, mely ugyancsak minden banknál elérhető, de egy nyilatkozattal kérni kell és csak 16 éves kortól érhető el. Az ingyenes készpénzfelvétel bármely hazai, forint töltésű ATM-ből havonta legfeljebb 2 tranzakcióra vonatkozik, összesen legfeljebb havi 150 000 forint erejéig.

Minden banknál ingyenes a bankkártyás vásárlás, érdemes élniük vele a diákoknak is.

Diákszámla nyitási akciókat mutatnak fiatalok egymásnak egy laptopon

Így küzdenek a bankok a számlanyitó diákok kegyeiért

Következzen néhány példa, amelyben a hazai bankok a diákoknak kínálnak ajándékot vagy ajándék pénzt.

Erste Bank

Új számlanyitás esetén 40 000 forintos jóváírást kapnak a diákok az Erste Banknál, ha internetbankon vagy mobilalkalmazáson keresztül nyitják meg az Erste EgySzámla Díjcsomagot diák kedvezménnyel, amely mellé számlanyitáskor bankkártyát is igényelnek, amit aktiválnak is a számlanyitást követő hónap végéig.

A bankszámlára 24 hónapos hűségidőt kell vállalni, különben az ajándék pénzt vissza kell fizetni.

Ez az akció 2024. június 30-ig tart.

A bankszámlanyitás után egy táskát is kapnak ajándékba a diákok, melyet a számlanyitást követően vehetnek át egy bankfiókban.

Ez az akció 2024. szeptember 30-ig tart.

Gránit Bank

A Gránit Banknál a felsőfokú képzésben tanuló diákok új ügyfélként, a GRÁNIT Diákszámlát GRÁNIT eBank mobilalkalmazáson keresztül szelfivel megnyitva és a számlanyitás során Mastercard dombornyomott, nem dombornyomott (kivéve Gránit MOST Mastercard bankkártya), Gránit Neo Mastercard, Gránit Platinum vagy Gránit World Elit Metal bankkártyát igényelve és azt 60 napon belül aktiválva ugyancsak 40 000 forintot kapnak.

A pénzjutalom kifizetésének feltétele a regisztráció a GRÁNIT eBank mobilalkalmazásban és annak aktiválása, továbbá a hozzájárulás a marketing célú megkeresésekhez. Feltétel az is, hogy az új számlatulajdonos 60 napon belül az új bankkártyájával ötször vásároljon sikeresen, tranzakciónként legalább 1 000 forint összegben.

Az ajándék pénzért cserébe 2 éves hűséget kell vállalni a megnyitott bankszámlán.

Az akció 2024. július 1-ig tart.

OTP Bank

Az OTP Banknál új OTP Junior bankszámlát vagy Bázis számlát Junior kedvezménnyel, VideóBankkal vagy az OTP MobilBank alkalmazáson keresztüli szelfis számlanyitással nyitó új ügyfelek egy kupont kapnak ajándékba a banktól, melyet az OTP Kedvezményprogramon keresztül kell aktiválni. A kupon a Notebook.hu webshopjában vagy üzleteiben a saját OTP Junior betéti kártyával vásárolva váltható be és a vásárlás értékének 25 százalékában, de maximum 30 000 forint értékben juttat vissza ajándék pénzt az OTP bankszámlára.

Ehhez a marketing megkeresésekhez hozzá kell járulni valamennyi értesítési csatornán és a promóció alatt nem lehet a bankszámlán fizetési hátralék.

Az akció 2024. június 30-ig tart.

UniCredit Bank

Az UniCredit Banknál 35 000 forintot kapnak a Diákszámla Zéró bankszámlát nyitók, ha Mastercard Standard betéti bankkártyát igényelnek és megadnak telefonos és e-mail-es elérhetőséget, illetve mobilbanki szolgáltatást igényelnek. A számlanyitást követő hónap végéig legalább 5 tetszőleges tranzakciót el kell végezni a bankszámlán bankkártyával vagy mobilalkalmazással a bank által megadottak közül (pl. bankkártyás vásárlás, bankkártyás készpénzfelvétel, eseti átutalás, stb.).

Az akció 2024. szeptember 30-ig tart.

A 35 000 forintos jóváíráshoz szükséges feltételeket teljesítő ügyfelek MOJO DYNAMITE BT fejhallgatót is kapnak, ha egy kérdésre válaszolva a havi 150 legközelebbi megfejtést adók közé kerülnek.

Az UniCredit Bank összesen 450 fejhallgatót oszt szét 2024. augusztus 31-ig.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • A magas banki díjak egy része tudatos használattal elkerülhető vagy csökkenthető
  Hírek

  A jegybank szerint a nagymértékű díjemelésekkel öngólt lőnek a bankok

  Az ügyfeleknek még csak-csak ad némi muníciót a jegybank új publikációja, de a bankok számára, amelyek a frissen másfélszeresére emelt pénzügyi tranzakciós illeték fizetésének alanyai, vajmi keveset. A BiztosDöntés.hu összeszedte, mivel tudnának valódi költséglefaragást elérni az ügyfelek, annak ellenére, hogy a banki tranzakciókat terhelő állami elvonások brutálisan emelkedhetnek jövőre.

  frissítve: 2024. július 23.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.