Az elektromos autók – összhangban az uniós eladásokkal – egyre népszerűbbek Magyarországon, nem véletlenül. Ha te is szeretnéd megvásárolni a sajátodat, akkor 2024 a te éved lehet.

Töretlen népszerűség

Az elektromos autókat Európa-szerte egyre jobban kedvelik az emberek. Hogy miért, annak több oka is van. Egyrészt sokakat visszariasztanak az üzemanyagárak, amelyek ebben az évben jelentősen emelkedtek, többek között a jövedéki adó emelkedése miatt.

Másrészt az elektromos autók hatótávolsága egyre jobb, ami korábban gyenge pontja volt ezeknek a kocsiknak. Már megjelent olyan tisztán elektromos személyautó a piacon, ahol a gyártó azt ígéri, hogy egy töltéssel akár 700 km-t is elautózhatunk. Nyaralni is egyre kényelmesebben megyünk vele, főleg, hogy egyes modellek megtervezik nekünk a pontos utat, töltőtől töltőig. Ráadásul az új modellek egyre gyorsabban töltődnek, így sehol sem kell órákig várakozni.

Már egészen jó, nagy hatótávolságú, megbízható SUV-ket is lehet kapni, ami pedig vitán felül a legkedveltebb autótípus nem csak itthon, de külföldön is. Tudtad például, hogy az elektromos autók még extrém hidegben is indulnak? Van ugyanis akkumulátor fűtésük.

Elektromos autó átadása házaspárnak autószalonban

Az uniós szabályozás és a kormányzati támogatások – mint például az ingyenes parkolás, vagy az, hogy szmogriadóban is közlekedhetünk vele a belvárosban – arra ösztönzik az autóvásárlókat, hogy az elektromos meghajtás felé forduljanak. És ha már itt tartunk, a környezetvédelmi szempontok is sokak számára fontosak, mondjuk, hogy ne legyen szmog, ami miatt riadóztatni kellene.

Az elektromos autók tehát hasítanak, egyre többet látni belőlük a magyar utakon is, és a részarányuk, bár még mindig kicsi, egyre nő az új autók piacán.

Egyre több cég választja flotta autónak az elektromos járműveket, így látunk már taxikat, futárokat, kisteherautókat, nem beszélve a városi buszokról.

Pedig az áruk még mindig nagyon magas. 9 millió forint alá csak egy-két modell fér be, általában 10-12 millió forintnál kezdődnek az elektromos modellek alapárai. Ez pedig jóval magasabb a hagyományos meghajtású autók árainál.

Keresd az akciókat!

A kereskedők arra számítanak, hogy az új autók eladása – nem csak az elektromos autóké – akár 40 százalékkal is csökkenhet ebben az évben, mert az emberek a hónapokig tartó magas infláció időszakában felélték a megtakarításaikat. Amikor pedig a mindennapi megélhetés forog kockán, akkor az autóvásárlás sokaknak ráér.

Sokan állnak el a vásárlástól, és a korábban megrendelt autóikat nem veszik át, mert jobbnak látják elhalasztani az autócserét.

Ez viszont más vásárlóknak akár előnyt is jelenthet, mert a kereskedők komoly akciókkal igyekeznek szabadulni a készleten lévő autóktól. Így vásárlóként most jobb alkupozícióba kerülhetsz.

Vásároljunk, de hogyan?

A személyi kölcsön nagyfokú szabadságot biztosít, ha ebből vásárolnál autót magánszemélyként. A lízingnél jóval rugalmasabb, és mivel a kölcsön szabad felhasználású, a vásárlást nem kell igazolnod. Az autód nem lesz a hitel fedezete, és ha akarod – és a jövedelmed is engedi –, akkor nagyobb összeget is felvehetsz, mint amennyit az autó vételárába tolnál.

Azt persze nem javasoljuk, hogy a teljes vételárat kölcsönből fizesd, de egyébként igen nagy összeget, akár 12 millió forintot is kínálnak a bankok személyi kölcsön keretében.

Induló díjakkal nem, vagy csak alig kell számolnod, és a pénz akár órák, de általában napok alatt a számládon lehet. A hitelbírálati folyamat gyors és egyszerű, akár applikáción keresztül, vagy teljes mértékben online is intézheted. Ha még nincs számlád az adott banknál, akkor sok esetben szelfis számlanyitással azt is elintézheted.

Az egyik legjobb ajánlatot az UniCredit Bank adja, ahol 3 millió forintot 400 ezer forintos jövedelemmel havi 61 ezer forintos törlesztőrészlettel igényelhetsz 6 évre. Online igénylés esetén 30 ezer forintot visszakaphatsz, 3 millió forintot elérő hitelösszeg felett pedig érvényes az egyhavi törlesztőrészlet visszajár akciójuk, ahol legfeljebb 50 ezer forintot kaphatsz vissza.

Vannak persze más kedvező kölcsönök is, megmutatjuk a bankok aktuális kölcsöneit a hitelkalkulátorunkban.

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 39 581 Ft Fix kamat
  THM 13,20% Kamat: 12,29%
  Visszafizetendő 2 849 845 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 849 845 Ft • Ebből kamat: 849 845 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 12,29%
 • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 45 968 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 17,81% Kamat: 16,49%
  Visszafizetendő 3 309 674 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,80% - 17,86% • Hitel teljes díja: 1 341 572 Ft • Ebből kamat: 1 341 572 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 48 604 Ft Fix kamat
  THM 23,17% Kamat: 20,60%
  Visszafizetendő 3 519 472 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 22,35% - 25,29% • Hitel teljes díja: 1 519 472 Ft • Ebből kamat: 1 499 472 Ft • Kezdeti díj: 20 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,60%
 • Személyi kölcsön - online igényléssel
  Törlesztő 49 403 Ft Fix kamat
  THM 23,48% Kamat: 20,99%
  Visszafizetendő 3 557 007 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 24-84 hó • THM: 15,14% - 28,50% • Hitel teljes díja: 1 557 007 Ft • Ebből kamat: 1 557 007 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,99%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

A MagNet Bank törlesztőrészlete a fenti paraméterek mellett 60 ezer forint alá is befér, és a bank autóvásárláshoz külön konstrukciót kínál. Ezt akkor érdemes keresni, ha gyorsan, kisebb összegre van szükséged. Mivel az ajánlat kifejezetten autóvásárlásra szól, ezért itt a kölcsön összegét legalább részben kötelezően az autó vételárának kifizetésére kell költened. A MagNet Bank zöld hitelcélokra kedvezményt kínál, és ebben az elektromos járművek és a házi autós töltő kialakítása is szerepel.

Az MBH Bank kölcsöne még mindig 65 ezer forint alatti törlesztőrészlet mellett érhető el, és a pénzt szintén használhatod autóvásárlásra. Általában igaz, hogy ha vállalod, hogy az adott banknál számlát nyitsz, és oda havi bizonyos összegű átutalást vállalsz, akkor kedvezőbb kamatokat kapsz. A fenti kölcsönök kamata mindegyik esetben ezt feltételezi, és 15 százalék alatt van.

Arra figyelj, hogy mindig csak annyi kölcsönt igényelj, amennyi feltétlenül szükséges. Az autóvásárlásba igyekezz minél nagyobb részt saját pénzből előteremteni, és a hiányzó, lehetőleg kisebb részt pótold a kölcsönből. Ezen kívül jól járhatsz, ha olyan típust választasz, amelyet szívesen vásárolnak mások is. Így jobban tartja az értékét, és amikor majd eladod, jobb árat kaphatsz érte. Ez a finanszírozási költségeket csökkenti (azaz, ha jó áron adtad el a kocsidat, akkor jobban megérte hitelből megvenni).

Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

Legfrissebb útmutatóink személyi kölcsön témában

 • Ez a hölgy megkapta a nyugdíjas hitelt, és nagyon boldog.
  Személyi kölcsön

  Hitel nyugdíjasoknak: Így kaphatsz hitelt nyugdíjasként

  A nyugdíjas éveikre sokan stabil pénzügyi háttérrel szeretnének készülni, de az élet bármely szakaszában lehetnek olyan terveink, amelyek megvalósításához hitelre van szükség. Legyen szó lakásfelújításról, a régi autó cseréjéről, orvosi beavatkozásról vagy akár az unokák támogatásáról, a személyi hitel megoldást kínálhat. A bankok nyugdíjasok számára is nyújtanak hitelt, néhány feltételre azonban érdemes figyelned.

  frissítve: 2024. június 30.
 • Az esküvő költségei igen magasak lehetnek, de a személyi kölcsön segíthet
  Személyi kölcsön

  A nagy nap költségei: esküvő hitelből

  Az esküvő minden pár közös életének első nagy kiadása. Nem aprópénzről beszélünk, a nagy nap költségei ugyanis többmillió forintra rúghatnak. Ez az útmutató azt járja körül, mikor érdemes hitelből fizetni az esküvő költségeit, és milyen hitelt használhatsz hozzá.

  frissítve: 2024. július 4.
 • Lakásfelújítás keretében üvegajtót illeszt a helyére egy férfi
  Személyi kölcsön

  Lakásfelújítás 2024 - Így lesz hozzá önerőd

  Te is felújítanád a lakásod? Sokan álmodnak arról, hogy modernizálják, korszerűsítik az otthonukat, amely így kényelmesebbé, komfortosabbá válik, és főleg olcsóbb lesz ott lakni. A lakásfelújítás izgalmas folyamat, de sok kihívást rejt mind a ráfordított energia, mind az anyagiak terén. Ehhez adunk most tippeket.

  frissítve: 2024. június 9.