FirstFund Közép-Európai Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A Firstfund.hu névhez tartozó FirstFund Közép-Európai Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság, rövidítve FirstFund Befektetési Alapkezelő Zrt. egy befektetési alapot hozott létre 2007-ben, melynek kezelője volt. A céget 2007. április 16-án alapították 100 millió forintos alaptőkével. Tulajdonosai Hessky Pál (10 százalék), Sasvári Gyula (10 százalék) és Török Mihály vezérigazgató (80 százalék) voltak.

A Firstfund.hu névhez tartozó FirstFund Közép-Európai Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság, rövidítve FirstFund Befektetési Alapkezelő Zrt. egy befektetési alapot hozott létre 2007-ben, melynek kezelője volt. A céget 2007. április 16-án alapították 100 millió forintos alaptőkével. Tulajdonosai Hessky Pál (10 százalék), Sasvári Gyula (10 százalék) és Török Mihály vezérigazgató (80 százalék) voltak.

Az alapkezelő által határozatlan időre létrehozott FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap "A" és "B" sorozatból állt. Előbbi teljes kockázatú, utóbbi mérsékelt kockázatú volt. A két sorozat a tőkenövekmény felosztásának szabályaiban tért el egymástól.

A „B” sorozat forgalmazására az alap nyilvántartásba vétele utáni első forgalmazási napon nyílt lehetőség, az "A" sorozat már előtte is jegyezhető volt.

Az alapkezelő az alap portfóliójába részben olyan ingatlanokat kívánt beszerezni, amelyek bérbeadás útján előnyös feltételekkel hasznosíthatók. (Ezek hosszú távú, 5-10 éves bérbeadások voltak.)

Az alap a befektetési politikájának megfelelően akár jelentős részt is képviselhettek a kamatozó, illetve diszkont típusú értékpapírok, melyek piaci árfolyamát elsősorban a piaci hozamszint határozza meg. Másrészt az alap jelentős mértékben (maximum a mindenkori nettó eszközérték 50 százaléka erejéig) rendelkezhetett külső forrásokkal bankhitel formájában.

Az alap befektetési jegyei minimum 1 000 000 000 darab, egyenként 1 forint névértékű és kibocsátási árfolyamú, azaz egymilliárd forint össznévértékű, névre szóló, visszaváltható, dematerializált befektetési jegyekből álltak. A befektetési jegyeket névértéken lehetett jegyezni. Egy befektető minimálisan 1 000 000 darab befektetési jegyet jegyezhetett a CIB Bank Zrt. székhelyén. A letétkezelő az ING Bank Zrt. volt.

Az alap befektetési jegyeit devizabelföldi és devizakülföldi magán- és jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok vásárolhatták.

Az alap indulását követően az alap jegyei szabadon átruházhatók, illetve transzferálhatóak voltak.

A KONZUM Nyrt. 2016 áprilisában megszerezte a FIRSTFUND Befektetési Alapkezelő Zrt. alaptőkéje 24 százalékát kitevő részvénycsomagját. Emellett a KONZUM Nyrt. tulajdonosi érdekeltségébe tartozó KONZUM MANAGEMENT Kft. további 76 százalékos részvénycsomagot szerzett a FIRSTFUND Befektetési Alapkezelő Zrt.-ben.

Ezzel a FIRSTFUND Befektetési Alapkezelő Zrt. neve KONZUM Befektetési Alapkezelő Zrt.-re változott.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ
Kapcsolódó keresések

Ezek is érdekelhetnek

 • Idős nyugdíjas számolgatja az utolsó forintjait
  Mindennapi pénzügyek

  Pénzszégyen - talán téged is érint?

  A pénzzel való kapcsolat a fogyasztói társadalomban egyre inkább meghatározó és nagyon gyakori, hogy az önbecsülés alapját jelenti a havi bevétel. A hitelfelvétel manapság virágkorát éli és az sem ritka, hogy valakinek nehézségei adódnak a törlesztőrészletek befizetésével. Az adós lét legtöbbször magával hoz egy kis bizonytalanságérzést. Ha azonban a nyomasztó gondolatok eluralkodnak rajtad, az hosszú távon rossz hatással lehet az egészségedre és a családi életedre. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan küzdhetsz meg a negatív érzelmeiddel. Arról is olvashatsz, hogyan működik a nélkülözés pszichológiája, vagy hogy mit mondanak a kutatások a boldogság és a pénz kapcsolatáról.

  frissítve: 2023. augusztus 2.
 • Egy középosztálybeli férfi étteremben fizet
  Mindennapi pénzügyek

  Létezik még középosztály? Ki számít manapság gazdagnak?

  Előfordult már veled, hogy nézegettél statisztikákat az átlag- és a mediánjövedelemről? Tisztában vagy a társadalmi mobilitás fogalmával? Ha még nem mélyedtél el korábban a témában, de érdekel, hogy mit jelent a létminimum számokkal is kifejezve, vagy hogy hogyan lehet meghatározni a középosztályt, akkor segítünk.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Férfi mobiltelefonon a fizetés gombra nyom
  Mindennapi pénzügyek

  Ez a 10 legnépszerűbb trükk, hogy többet költs

  Te is az a típus vagy aki listával megy el vásárolni és olyat nem veszel, amit előre nem terveztél el? Nos a boltoknak és a webshopoknak más terve van. Őket csak az érdekli, hogy minél több pénzt költs el náluk. Ebben nagyrészt sikeresek, mert ők alakítják ki a környezetet és hosszú évek tapasztalatai és kísérletei vannak mögöttük és persze pontosan tudják, hogy mi az, ami működik. Hogy kicsit kiegyenlítsük a pályát, összeszedtük a legnépszerűbb taktikákat, amikkel rávesznek, hogy minél több pénzt költs.

  frissítve: 2023. szeptember 6.