SILEO Holding

A Sileo.hu egy 2020-ban indult cégértékelő, tanácsadó vállalkozás honlapja volt. A SILEO Holding azt a cél tűzte ki maga elé, hogy a családi vagy egyszemélyi tulajdonban lévő kis- és közepes cégeket olyan mértékben struktúrálja újra, hogy azok méretük és értékük többszörösére nőjenek a tulajdonos aktív tulajdonosi és egyre kevésbé operatív szerepvállalásával.

A leggyakoribb ok, amikor a cégét a tulajdonos értékesíteni szeretné, hogy az üzletrészek eladási ára egy megalapozott értékelésen alapuljon, ne pedig megérzés alapján, szubjektív módon alakuljon ki.

Amennyiben nem eladás történik, hanem befektetőt von be a tulajdonos, akkor is tisztában kell lenni a cégértékkel, mivel a befektető által jutatott tőke cégértékhez viszonyított aránya alapján kell kialakítani a tulajdoni arányokat. Ehhez ráadásul nemcsak az ún. “as-it-is” értékelést kell elkészíteni, hanem azt is látni kell, hogy a tőkebevonással mekkora mértékben növekszik a cég értéke.

A cégértékelésre számos konkrét megvalósítási verzió létezik. A gyakorlatban a Sileo a következők kombinációját alkalmazta: vagyontárgy alapú megközelítés, piac alapú megközelítés, jövedelem alapú megközelítés.

A háromféle megközelítést különböző helyzetekben alkalmazták, az alkalmazott módszer vagy ezek kombinációjának kiválasztását az értékelés célja határozta meg. Pénzügyi befektetés esetén a főként jövedelem alapú módszereket, szakmai befektető bevonása esetén inkább a piaci és vagyon alapú módszereket alkalmazták.

Fontos tudni, hogy a különböző módszerekkel számított cégérték jelentősen eltér.

Az egyes megközelítések szerint a cégérték számítást többféle konkrét módszerrel illetve ezek kombinációjával határozták meg, melyet a cégértékelés céljának, a tervezett befektetés jellegének és a piaci tendenciáknak megfelelően súlyoztak.

A végső cégérték pedig a vételár és annak jelenértékre diszkontált összege volt.

Konrét célja volt a vállalkozásnak, hogy a beavatkozás hatására a támogatott vállalkozások tulajdonosainak személyes részvétele és felelősségvállalása 3-5 éven belül a cég operatív működésében jelentősen csökkenjen. E helyett a tulajdonosok a stratégiai irányításban vegyenek részt, jövedelmük nagyobbrészt a társaság eredményéből (vagyis az osztalékból) származzon, a cég operatív üzemeltetésében pedig a lehető legkisebb mértékben vegyenek részt.

A Sileo 7 fős csapatának tagjai a szakterületükön több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeztek. Ismerték a kis- és középvállalkozások napi működését, jellemző problémáit, a legtöbb esetben kész megoldási javaslatokkal érkeztek.

A Sileo.hu cégrtékeléshez köthető tartalma 3 éven át volt elérhető az interneten, mígnem 2023-ban megszűnt.

Fix Kamat személyi kölcsön
 • Fix kamatozású személyi kölcsön, THM: 14,41 - 21,77%
 • Most 1 500 000 forint felett online igénylésért 30 000 forint visszajár
 • 300 000 - 12 000 000 Ft hitelösszeg igényelhető
 • A kölcsön bármire elkölthető
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Fiú dobálja a készpénzt
  Mindennapi pénzügyek

  Megvegyem? Megéri? Segítünk jobb döntéseket hozni

  Megéri? Megvegyem? Ez a kérdés valószínűleg már benned is sokszor felmerült, legyen szó kisebb vagy nagyobb pénzügyi döntésről. Az ajánlatok útvesztőjében nehéz eligazodni, de útmutatónk segítségével megismerheted, hogy hogyan lehetsz tudatosabb vásárló és arról is tájékozódhatsz, hogy milyen pszichológiai fogásokkal próbálnak a boltok vásárlásra ösztönözni.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • nyugdíjasnak üres a pénztárcája
  Mindennapi pénzügyek

  A túlköltekezés olyan, mint a túlsúly. Segítünk megszabadulni tőle

  Túlköltekezni mind szoktunk ilyen-olyan mértékben. Nincs is vele semmi probléma, ha időnként kicsit túllépjük a határt, teljesen természetes, hisz nem robotok vagyunk. Azonban a költségvetésünk rendszerszeres felélésének már komoly következményei vannak. Hónapról hónapra csak nézzük, mi is történt a megspórolt pénzünkkel, vajon hova tűnik, és valóban, sajnos a nagy része egészen apró, természetesnek vett dolgokra ment el. Segítünk megvizsgálni, miért is van ez és hogyan szabadulj meg tőle.

  frissítve: 2022. december 2.
 • Eltitkolt bankkártyás költéseket talált a férje mobilján a feleség
  Mindennapi pénzügyek

  Eltitkolt bankszámlák, be nem vallott hitelek. Bemutatjuk mi az a pénzügyi hűtlenség

  Az őszinteség fontos dolog, ezt biztos te is így gondolod. Főleg, ha a párkapcsolatodról van szó. Hány olyan kapcsolatról hallottál, amely hazugságok, kisebb-nagyobb csalások miatt ment tönkre? Ha most arra gondolsz, hogy mindez téged nem érint, te hűséges vagy a párodhoz, tudnod kell, hogy a hűtlenségnek több formája van. Ezek egyike pedig a pénzügyi hűtlenség, és ha még nem hallottál róla, jó helyen jársz, segítünk elkerülni a bajt.

  frissítve: 2023. szeptember 12.