Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen

Támogatott tartalom

Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen
Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen

Nemcsak takarékoskodással, a megtakarítások fokozásával, de az egyre olcsóbb, akár nullás bankköltség kialakításával is lehet harcolni az infláció ellen. Bemutatjuk, hogyan.

Milyen egyedi kedvezményeket kínál a MagNet Házhozszámla?

A Házhozszámlában az a legjobb, hogy egy sor ingyenes szolgáltatást tartalmaz. Ezeket az ingyenes szolgáltatásokat így együtt más bankszámlacsomaggal nem érheted el a MagNet Banknál.

Bankon belül saját lakossági számlára korlátlan számú és összegű átutalás ingyenes.

Ezenkívül a havi első kettő, NetBankon keresztül megadott, bankon belüli idegen számlára történő átutalás maximum 100 000 forintig ingyenes.

Ugyancsak nem kell fizetni a havi első kettő, NetBankon keresztül megadott, más banknál vezetett számlára történő átutalás esetében sem, legfeljebb 100 000 forintig.

Végül, a havi első kettő, NetBankon át megadott rendszeres átutalás is díjmentes legfeljebb 50 000 forintig.

Ezekre az ingyenes tranzakciókra a pénzügyi tranzakciós illetékkel megegyező banki díjat sem kell megfizetni.

Nevetve vásárol az interneten egy lány a bankkártyájával

Milyen egyedi kedvezményeket kínál a számlavezetésben a MagNet Bank?

A fenti ingyenes szolgáltatásokon felül, melyek így együtt csak a Házhozszámlához járnak, további ingyenes szolgáltatásokat is biztosít a MagNet Bank. Ezek azonban már más számlakonstrukciókban is elérhetők.

A számlavezetés becsületkasszás. Ez azt jelenti, hogy te mondod meg, hogy mekkora havi díjat szeretnél fizetni a bankszámlavezetésért. A választásod szerinti 0 és 1 000 forint közötti tetszőleges összeg adható meg. A szerződéskötéskor a bank 0 forintot állít be számlavezetési díjnak, amit a szerződéskötést követően bármely bankfiókban vagy NetBank felületen módosíthatsz. A bank a számlavezetés becsült önköltségének havonta 383 forintot számított ki. Ha azt szeretnéd, hogy a bank önköltséges számlavezetését támogasd, akkor beállíthatsz 383 forintot is.

A másik ingyenes szolgáltatás a havonta legfeljebb 2 alkalommal, bármely magyarországi forint töltésű ATM-ből igénybe vehető ingyenes készpénzfelvétel, összesen legfeljebb 150 000 forintig. Ez ismerős lehet a törvényi ingyenes készpénzfelvétel kapcsán, itt azonban nem szükséges nyilatkoznod ehhez a kedvezményhez, akkor is megkapod.

Vagyis az ATM kedvezményt párhuzamosan is kihasználhatod egy másik banknál, ahol nyilatkozol erről, míg a MagNet Banknál alanyi jogon megkapod. Ezzel megduplázhatod a havi legfeljebb 2 ingyenes készpénzfelvételt havi legfeljebb 4 alkalomra, összesen legfeljebb 300 000 forintig, azonban ez csak külön-külön érvényes a MagNet Banknál és a másik banknál, ahol a másik fizetési számládat vezeted, nem vonhatod tehát össze őket.

Végül még egy apróság, ami szintén számíthat

Gyakori, hogy az ügyfelek bosszankodnak, amikor a bankjuk váratlanul beterheli a bankszámlájukra az éves bankkártyadíj összegét, mely néha jelentős is lehet, akár 8-10 ezer forint. A MagNet Banknál nem kell félned ettől a terheléstől, mert a bankkártya éves díját havi részletekben vonja le a bank a bankszámládról, így kevésbé fogsz bosszankodni miatta és jobban tudod tervezni ezt a kisebb összeget. Így ugyanis az olcsóbb, elektronikus bankkártyáért is mindössze 297 forintot fizetsz csak havonta.

Hogyan működik a bankszámlanyitás a MagNet Banknál?

Először is, ahogy a recepteknél szokás, lássuk a hozzávalókat!

Az online számlanyitás egyelőre csak új ügyfelek részére érhető el. Kell hozzá egy személyi igazolvány, lakcímkártya és egy videokapcsolat létesítésére használható számítógép, laptop, tablet és egy mobiltelefon. A mobilszámod megadását követően ki kell választani a bankkártyát a bank kínálatából, melyen az alapértelmezett kártyahasználati limit lesz beállítva. Nyilatkozhatsz a devizaszámla-nyitásról is, ha szükségesnek tartod. Be kell állítanod a netbank-hozzáférés felhasználónevét, meg kell adnod a személyes adataidat, el kell fogadnod a nyilatkozatokat.

Ezt követően választhatsz a számlanyitás befejezésének módjáról. Választhatsz bankfióki számlanyitást vagy videobankosat. Utóbbinak a linken keresztül megismerhető technikai feltételei vannak (mobilról történő számlanyitáskor legalább Android 5 vagy iOS 9 mobil operációs rendszer szükséges). A videobank hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között tart nyitva, kivéve kedden és szerdán, amikor 8 és 20 óra között.

Ezen az időintervallumon kívül is meg lehet kezdeni a számlanyitást, melynek végén kérhető egy speciális link az e-mail címedre. Ezen a linken az adataid újabb megadása nélkül, bármikor folytathatod a számlanyitást.

A videóazonosítás kamerával rendelkező mobiltelefon vagy számítógép segítségével végezhető el, kb. 10-15 perc alatt.

Az ügyintéző kapcsolásakor megkezdődik a videóazonosítási folyamat, amely során megkötik a szerződést is. A beszélgetés során az igazolványaidat jól láthatóan meg kell mutatnod a kamerán keresztül, amiről kép- és hangfelvétel készül. Az ügyfélazonosítás ideje alatt nem tartózkodhat veled egy helyiségben egy másik személy.

A folyamat során egy megerősítő kódot küld neked a bank egy SMS-ben, amit a felugró ablakba kell berögzítened.

Az új MagNet bankszámlád a videóazonosítást követő két munkanapon belül használhatod teljes körűen.

A Házhozszámla számlacsomag nyitása során van pár korlát. Nem adhatsz meg a számlatulajdonoson kívüli számla feletti rendelkezésre jogosultat, továbbá nem igényelhetsz társkártyát, illetve a számlacsomaghoz igényelt bankkártyalimiteket a szerződéskötés előtt nem módosíthatod. Bankfiókban történő szerződéskötéskor azonban módosíthatod ezeket, ha pedig videobankon keresztül nyitottad a számlát, akkor ezt ugyanúgy megteheted a számlanyitást követően bankfiókban vagy netbankon egyaránt.

A cikk megjelenését a MagNet Bank támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.