Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen

Támogatott tartalom

Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen
Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen

Nemcsak takarékoskodással, a megtakarítások fokozásával, de az egyre olcsóbb, akár nullás bankköltség kialakításával is lehet harcolni az infláció ellen. Bemutatjuk, hogyan.

Milyen egyedi kedvezményeket kínál a MagNet Házhozszámla?

A Házhozszámlában az a legjobb, hogy egy sor ingyenes szolgáltatást tartalmaz. Ezeket az ingyenes szolgáltatásokat így együtt más bankszámlacsomaggal nem érheted el a MagNet Banknál.

Bankon belül saját lakossági számlára korlátlan számú és összegű átutalás ingyenes.

Ezenkívül a havi első kettő, NetBankon keresztül megadott, bankon belüli idegen számlára történő átutalás maximum 100 000 forintig ingyenes.

Ugyancsak nem kell fizetni a havi első kettő, NetBankon keresztül megadott, más banknál vezetett számlára történő átutalás esetében sem, legfeljebb 100 000 forintig.

Végül, a havi első kettő, NetBankon át megadott rendszeres átutalás is díjmentes legfeljebb 50 000 forintig.

Ezekre az ingyenes tranzakciókra a pénzügyi tranzakciós illetékkel megegyező banki díjat sem kell megfizetni.

Nevetve vásárol az interneten egy lány a bankkártyájával

Milyen egyedi kedvezményeket kínál a számlavezetésben a MagNet Bank?

A fenti ingyenes szolgáltatásokon felül, melyek így együtt csak a Házhozszámlához járnak, további ingyenes szolgáltatásokat is biztosít a MagNet Bank. Ezek azonban már más számlakonstrukciókban is elérhetők.

A számlavezetés becsületkasszás. Ez azt jelenti, hogy te mondod meg, hogy mekkora havi díjat szeretnél fizetni a bankszámlavezetésért. A választásod szerinti 0 és 1 000 forint közötti tetszőleges összeg adható meg. A szerződéskötéskor a bank 0 forintot állít be számlavezetési díjnak, amit a szerződéskötést követően bármely bankfiókban vagy NetBank felületen módosíthatsz. A bank a számlavezetés becsült önköltségének havonta 383 forintot számított ki. Ha azt szeretnéd, hogy a bank önköltséges számlavezetését támogasd, akkor beállíthatsz 383 forintot is.

A másik ingyenes szolgáltatás a havonta legfeljebb 2 alkalommal, bármely magyarországi forint töltésű ATM-ből igénybe vehető ingyenes készpénzfelvétel, összesen legfeljebb 150 000 forintig. Ez ismerős lehet a törvényi ingyenes készpénzfelvétel kapcsán, itt azonban nem szükséges nyilatkoznod ehhez a kedvezményhez, akkor is megkapod.

Vagyis az ATM kedvezményt párhuzamosan is kihasználhatod egy másik banknál, ahol nyilatkozol erről, míg a MagNet Banknál alanyi jogon megkapod. Ezzel megduplázhatod a havi legfeljebb 2 ingyenes készpénzfelvételt havi legfeljebb 4 alkalomra, összesen legfeljebb 300 000 forintig, azonban ez csak külön-külön érvényes a MagNet Banknál és a másik banknál, ahol a másik fizetési számládat vezeted, nem vonhatod tehát össze őket.

Végül még egy apróság, ami szintén számíthat

Gyakori, hogy az ügyfelek bosszankodnak, amikor a bankjuk váratlanul beterheli a bankszámlájukra az éves bankkártyadíj összegét, mely néha jelentős is lehet, akár 8-10 ezer forint. A MagNet Banknál nem kell félned ettől a terheléstől, mert a bankkártya éves díját havi részletekben vonja le a bank a bankszámládról, így kevésbé fogsz bosszankodni miatta és jobban tudod tervezni ezt a kisebb összeget. Így ugyanis az olcsóbb, elektronikus bankkártyáért is mindössze 297 forintot fizetsz csak havonta.

Hogyan működik a bankszámlanyitás a MagNet Banknál?

Először is, ahogy a recepteknél szokás, lássuk a hozzávalókat!

Az online számlanyitás egyelőre csak új ügyfelek részére érhető el. Kell hozzá egy személyi igazolvány, lakcímkártya és egy videokapcsolat létesítésére használható számítógép, laptop, tablet és egy mobiltelefon. A mobilszámod megadását követően ki kell választani a bankkártyát a bank kínálatából, melyen az alapértelmezett kártyahasználati limit lesz beállítva. Nyilatkozhatsz a devizaszámla-nyitásról is, ha szükségesnek tartod. Be kell állítanod a netbank-hozzáférés felhasználónevét, meg kell adnod a személyes adataidat, el kell fogadnod a nyilatkozatokat.

Ezt követően választhatsz a számlanyitás befejezésének módjáról. Választhatsz bankfióki számlanyitást vagy videobankosat. Utóbbinak a linken keresztül megismerhető technikai feltételei vannak (mobilról történő számlanyitáskor legalább Android 5 vagy iOS 9 mobil operációs rendszer szükséges). A videobank hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között tart nyitva, kivéve kedden és szerdán, amikor 8 és 20 óra között.

Ezen az időintervallumon kívül is meg lehet kezdeni a számlanyitást, melynek végén kérhető egy speciális link az e-mail címedre. Ezen a linken az adataid újabb megadása nélkül, bármikor folytathatod a számlanyitást.

A videóazonosítás kamerával rendelkező mobiltelefon vagy számítógép segítségével végezhető el, kb. 10-15 perc alatt.

Az ügyintéző kapcsolásakor megkezdődik a videóazonosítási folyamat, amely során megkötik a szerződést is. A beszélgetés során az igazolványaidat jól láthatóan meg kell mutatnod a kamerán keresztül, amiről kép- és hangfelvétel készül. Az ügyfélazonosítás ideje alatt nem tartózkodhat veled egy helyiségben egy másik személy.

A folyamat során egy megerősítő kódot küld neked a bank egy SMS-ben, amit a felugró ablakba kell berögzítened.

Az új MagNet bankszámlád a videóazonosítást követő két munkanapon belül használhatod teljes körűen.

A Házhozszámla számlacsomag nyitása során van pár korlát. Nem adhatsz meg a számlatulajdonoson kívüli számla feletti rendelkezésre jogosultat, továbbá nem igényelhetsz társkártyát, illetve a számlacsomaghoz igényelt bankkártyalimiteket a szerződéskötés előtt nem módosíthatod. Bankfiókban történő szerződéskötéskor azonban módosíthatod ezeket, ha pedig videobankon keresztül nyitottad a számlát, akkor ezt ugyanúgy megteheted a számlanyitást követően bankfiókban vagy netbankon egyaránt.

A cikk megjelenését a MagNet Bank támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
LinkedinE-mail
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.