Mostantól még könnyebben gyarapíthatod forrásodat az OTP Egészségpénztárral

Támogatott tartalom

Mostantól még könnyebben gyarapíthatod forrásodat az OTP Egészségpénztárral Mostantól még könnyebben gyarapíthatod forrásodat az OTP Egészségpénztárral
Mostantól még könnyebben gyarapíthatod forrásodat az OTP Egészségpénztárral Mostantól még könnyebben gyarapíthatod forrásodat az OTP Egészségpénztárral

Az egészségpénztár legfőbb előnyéről, a 20% adó-visszatérítésről már biztosan hallottál. De arról talán még nem, hogy a „Kártyaösszekötés” funkciónak hála sokkal egyszerűbben juthatsz az „ajándék” forráshoz, ami évente akár közel 150 000 Ft is lehet, és amit felhasználhatsz egészségügyi kiadásokra, például szemüvegre, fogászatra, gyógyszerre. Próbáld ki te is! Legyél az OTP Egészségpénztár tagja, és kösd össze online a bankkártyádat az OTP Egészségpénztári kártyáddal!

Tovább is van, mint a 20% adó-visszatérítés

Az egészségpénztári számlának köszönhetően jelentős adó-visszatérítésben részesülhetsz akkor is, ha egyénileg saját magad fizetsz be erre a számlára, és akkor is, ha a munkáltatód fizet be rá. Évente max. 150 000 Ft pénztári adó-visszatérítést kaphatsz, amit 750 000 Ft befizetésével érhetsz el a legegyszerűbben. Mivel a 20% visszatérítés adóból történő visszatérítés, így szükséges hozzá, hogy legyen adózott jövedelmed, befizetett személyi jövedelemadód, amiből visszaigényelheted. Ha ez megvan, akkor kinyílik előtted ez a kapu, hiszen pusztán némi odafigyeléssel tiéd lehet a jelentős „ajándék” forrás.

Bankkártya helyett fizess Egészségkártyával

Ha szeretnél te is élni az egészségpénztár adta előnyökkel, akkor mindössze arra kell figyelned, hogy ahol lehet, ott fizess az OTP egészségpénztári kártyáddal, amit előzetesen összekötöttél a bankkártyáddal. Jól sejted, így tulajdonképpen a bankkártyádról történik a levonás, de közben mégis gyűjtöd a 20% adó-visszatérítést is e vásárlások által.

Tehát még befizetned sem kell az OTP egészségpénztári számládra, ha összekötöd a kártyáidat.

Ugyan kapcsolódik levonás az egészségpénztári tranzakciókhoz (6,5%), mégis megéri használni ezt a számlát a 20% adó-visszatérítésnek köszönhetően.

OTP EP bankkártyák

Hol, mit fizethetsz ezzel a különleges kártyával?

Például a legtöbb patikában gyógyszert, az elfogadóhely rendelőkben orvosi vizsgálatokat, kezeléseket, fogászati kezelést, szűrővizsgálatokat, vagy akár a nagyobb drogériákban gluténmentes élelmiszereket, babaápolási termékeket.

Nézzünk egy példát:

  • Barbira jelentős fogászati kiadások várnak, mivel fogbeültetése lesz, néhány fogát pedig tömni szükséges.
  • Ezért belép az OTP Egészségpénztárba, mert hallott róla, hogy ha befizet az egészségpénztári számlájára, akkor ez közel 20%-kal fog gyarapodni. Természetesen ez a kártya-összekötéses vásárlásokra is igaz, hiszen a vásárlás pillanatában tulajdonképpen megtörténik a befizetés a bankkártyáról az Egészségkártyára.
  • Ezért összeköti a kártyáit, hiszen így a lehető legkevesebb intéznivalóval jár számára a pénztártagság.
  • Az összekötött Egészségkártyájával fizeti 700 000 forintos fogászati számláját a fogorvosnál.
  • A következő évi adóbevallásán keresztül visszaigényli a 700 000 forint 20%-át, azaz 140 000 forintot. Tehát közel ennyit tulajdonképpen ajándékba kapott. A visszatérített összeget felhasználhatja újabb egészségügyi kiadásaira. Tervei szerint szűrővizsgálatra és új ágymatracra költi.

(A pénztári befizetésekhez és kártya-összekötéses vásárlásokhoz kapcsolódik működési levonás.)

Ne hagyd ki ezt a ziccert! Próbáld ki te is!

  1. Legyél az OTP Egészségpénztár tagja. (Tovább az online belépéshez)
  2. Fizess be 6 000 forintot, ami fedezi a belépési díjat és a kártyadíjat.
  3. Kösd össze az OTP Egészségkártyádat a bankkártyáddal az ügyfélportálon.
  4. Az elfogadóhelyeken az OTP Egészségkártyáddal fizesd az elszámolható szolgáltatásokat, termékeket.
  5. A következő évi adóbevallásodon keresztül igényeld a 20% adó-visszatérítést, ami akár 150 000 Ft is lehet.

A cikk megjelenését az OTP Egészségpénztár támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.