Lásd jobban az anyagiakat is!

Támogatot tartalom

Lásd jobban az anyagiakat is! Lásd jobban az anyagiakat is!
Lásd jobban az anyagiakat is! Lásd jobban az anyagiakat is!

Szemüveget vagy kontaktlencsét viselsz? Netán a lézeres szemműtétet fontolgatod? Bármelyik megoldás is a tiéd (vagy családtagodé), jelentős pluszforrást kaphatsz az ezzel kapcsolatos kiadásaidhoz, ha OTP Egészségpénztári számláról fizeted. Szerezz akár 150 ezer forintot évente, pusztán némi odafigyeléssel!

Közel 150 ezer forintot gyűjthetsz évente egy új szokással

Új szokás? Igen! Hiszen a lényeg tulajdonképpen az, hogy a bankkártyád helyett egy másik kártyával fizess az orvosnál: az OTP Egészségpénztári kártyáddal, amit előzetesen összekötsz a bankkártyáddal.

Miért jó ez? Mert ha egészségpénztáron keresztül fizeted az egészségügyi kiadásaidat, akkor adó-visszatérítésben részesülhetsz! Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan juthatsz a pluszforráshoz:

 1. Nyiss OTP Egészségpénztári számlát. (Akár online)
 2. Fizess be rá 5 ezer forintot, ami fedezi a kártyadíjat.
 3. Kösd össze az OTP Egészségkártyádat a bankkártyáddal.
 4. Az elfogadóhely szemésznél fizesd az OTP Egészségkártyáddal az elszámolható szemészeti beavatkozást, vizsgálatot. Vagy az elfogadóhely optikában fizesd az OTP Egészségkártyáddal a szemüvegedet, és előzetesen juttasd el a Pénztárhoz a kapcsolódó orvosi javaslatot is.
 5. A következő évi adóbevallásodon keresztül igényeld a 20% adó-visszatérítést, ami akár 150 ezer Ft is lehet (ehhez fontos, hogy legyen adózott jövedelmed). Az adó-visszatérítési keretet 750 ezer Ft befizetésével/kártyaösszekötéses vásárlással maxolhatod ki a legegyszerűbben. A visszakapott összeget pedig azonnal felhasználhatod, akár szemészeti kiadásokra.

(A befizetést és a kártyaösszekötéses vásárlást levonás terheli, ennek ellenére jelentős pluszforráshoz juthatsz a visszatérítéssel.)

Szem és számok a közepén

Milyen szemészeti kiadásokban segíthet az OTP Egészségpénztári számlád és kártyád?

 • szemüveg
 • kontaktlencse, kontaktlencse ápoló
 • napszemüveg (egészségvédelmi célú)
 • szemészet
 • lézeres szemészet
 • szemészeti szűrés
 • szemsebészet

Emellett olyan egészségügyi kiadásokat is fizethetsz OTP Egészségkártyáddal, mint a(z):

 • gyógyszer (pl. fájdalomcsillapító)
 • fogászati kezelés, fogszabályozó
 • szűrővizsgálatok (pl. nőgyógyászat, urológia)
 • gluténmentes élelmiszer
 • okosóra
 • gyógytorna
 • fizioterápia

De az sem probléma, ha a szolgáltató partner nem rendelkezik terminállal, hiszen fizethetsz készpénzzel vagy bankkártyával is, csupán megfelelő egészségpénztári számlát kell kérned, amit be kell küldened az Egészségpénztárhoz kifizetésre.

Exkluzív árkedvezményt is kaphatsz

Az OTP Egészségpénztár szolgáltatói partnerei közül többen egyedi árengedményt is adnak a pénztártagoknak és családtagjaiknak. Ki állandó jelleggel, ki alkalmanként. Ezekről is érdemes tájékozódnod, mielőtt orvoshoz mész!

Ismerkedj az új eljárásokkal

Az OTP Egészségpénztár szolgáltató partnerei cikkekkel is segítik a pénztártagokat abban, hogy megismerhessék a különböző látásjavító találmányokat és a legújabb trendeket! Böngészd az online Egészségpercek magazin „Szembetegségek” rovatát is!

Próbáld ki te is ezt a kockázatmentes megoldást! A számlanyitás ráadásul díjmentes!

A cikk megjelenése az OTP Egészségpénztár támogatásával készült.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Egy nő azt számolja, hogy vajon belefér-e még egy hitel törlesztője a jövedelmébe.
  Hírek

  Ezekre érdemes figyelned, ha a meglévő hiteled mellé vennél fel újabbat

  Bárki kerülhet abba a helyzetbe, hogy a meglévő hitele mellé újabbat kelljen felvennie. A lépés egyáltalán nem ördögtől való, ám érdemes figyelembe venni néhány szempontot, mielőtt döntést hozunk. Mutatjuk, hogy mire figyelj oda egy második hitel igénylésekor!

  frissítve: 2024. július 20.