Bodor Anna
Bodor Anna Pénzügyi szakértő
Bodor Anna Pénzügyi szakértő

Egyetemi hallgató vagyok, aki ha nem ír, akkor olvas. Cikkeket, novellákat, verseket. Fontosnak tartom a pénzügyi tudatosságot és úgy gondolom, hogy a gazdasági kérdések nem is olyan ijesztőek, ha hétköznapi nyelven, akár egy kis humorral fűszerezve beszélünk róluk. Szeretem az őszt, a forró tejeskávét és a hosszú sétákat.

Bodor Anna útmutatói

A szerző eddig 84 útmutatót írt

 • A család a kezével veszi körbe ezt a házat amire lakásbiztosítást is lehetne kötni

  Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az emberek legnagyobb tulajdonát rendszerint valamilyen ingatlan képezi. Természetes, hogy egy ilyen értékről szeretnél teljeskörűen gondoskodni. Szerencsére ma már a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás segítségével ez megfizethető áron is elérhetővé válik. Útmutatónkból megtudhatod, hogy hogyan érdemes fogyasztóbarát otthonbiztosítást választanod, ráadásul azt is megismerheted, hogy miben más ez a szerződéstípus, mint egy hagyományos lakásbiztosítás.

  frissítve: 2024. április 2.
 • Gondterhelt nő próbálja megérteni az inflációt

  Infláció: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A boltban vásárolva vagy a számlák befizetése közben a saját bőrödön tapasztalhatod meg a jelenlegi nagy inflációt. Napjainkban a hírek és fórumok folyamatos célkeresztjében van ez a téma, mégis sokan nincsenek tisztában a pénzromlás pontos működésével, a befolyásoló tényezőkkel, illetve azzal, hogy hogyan lehet védekezni a helyzet ellen. Útmutatónk segítségével teljes képet szerezhetsz az inflációról, és választ kaphatsz a kérdéseidre.

  frissítve: 2024. január 12.
 • A tengerparton napszemüvegben pihenve is egy jó utasbiztosítás szükséges

  Utasbiztosítás: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Utazás alatt mindenki szeret elfelejtkezni a problémáiról és sokan nem gondolnak arra, hogy egy baleset, betegség vagy valamilyen egyéb hirtelen esemény sok kiadással járhat, ha éppen egy külföldi országban tartózkodsz. Szerencsére az utasbiztosítás megkötésével van lehetőséged felkészülni a váratlan szerencsétlenségekre. De vajon pontosan mire jó egy utasbiztosítás és mire nem érvényes az általa nyújtott szolgáltatás? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre, ráadásul azt is megtudhatod, hogy mennyibe kerül a biztosítási díj és mit kell tenned káresemény esetén.

  frissítve: 2024. április 28.
 • Ideges nő akinek mindenki megmondja mit csináljon

  Fogyasztói társadalom és személyes pénzügyek

  Fogyasztói társadalom. Milyen érzést társítasz ehhez a kifejezéshez? A legtöbben lemondó sóhajjal ejtik ki ezt a szókapcsolatot, miközben éles kritikát fogalmaznak meg a fogyasztási trendekkel kapcsolatban. De vajon tényleg ilyen fekete-fehér jelenségről van szó? Mit jelent valójában a fogyasztói társadalom fogalma, és hogyan hat a fogyasztás a hosszú távú pénzügyi célokra, illetve a boldogságra?

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Férfi a kezével megállítja a dominót

  Mi az a pénzügyi terápia?

  A pénzügyi döntéseid során hajlamos vagy ugyanazokat a hibákat elkövetni? Szeretnél jobban hozzáállni a pénzügyi kérdésekhez? Kíváncsi vagy, hogy hogyan működik egy pénzügyi terápia és milyen pszichés tényezők húzódhatnak meg a rossz pénzkezelés mögött? Útmutatónkból megtudatod, hogy mit csinál egy pénzügyi terapeuta, ráadásul az adósság pszichológiájáról is tájékozódhatsz.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Fiatal lány bankkártyával a kezében

  Serdülők és a pénz

  Serdülő gyermeked van? Szeretnéd segíteni őt a tudatos pénzügyi viselkedés terén? Nem jutsz dűlőre a zsebpénz kérdésében? Szeretnéd, ha gyermeked jobban bánna a pénzzel? Útmutatónk segítségével megtudhatod, hogy hogyan alakulnak ki a pénzkezelési szokások, mennyire fontos a pénzügyi tudás, és arról is tájékozódhatsz, hogy hogyan érdemes végigkísérni a serdülőket a pénzügyi tudatosság útján.

  frissítve: 2023. október 5.
 • Sok ház között terül el az osztatlan közös tulajdon

  Osztatlan közös tulajdon: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az ingatlanvásárlás vagy az öröklés kapcsán sokszor felmerül az osztatlan közös tulajdon fogalma. Ez a típusú tulajdonjog rengeteg konfliktushoz vezethet, így érdemes tisztában lenni a vonatkozó szabályozásokkal és megoldási lehetőségekkel. Útmutatónk segítségével azt is megtudhatod, hogy az osztatlan közös tulajdon hogyan befolyásolja a hitelfelvételt és miként szüntethető meg.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Nyugdíjas házaspár mosolyogva sétál

  Nyugdíj: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az állami nyugdíjrendszer válságáról sokat olvashatsz vagy hallhatsz. De vajon mi okozza a problémákat? Lesz még nyugdíj, amikor elérjük a korhatárt? Útmutatónk segítségével megismerheted a válság háttértényezőit, a lehetséges megoldásokat és azt is kiszámolhatod, hogy mekkora a várható nyugdíjad.

  frissítve: 2024. február 29.
 • Az ügyfél kézfogással megállapodik az adóvisszatérítés mértékéről az ügyintézővel

  Adóvisszatérítés nyugdíjcélú megtakarításoknál: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az állami nyugdíjrendszer válsága miatt a magán nyugdíjmegtakarítás egyre fontosabb kérdéssé válik. A problémának természetesen nemcsak a tájékozott dolgozók vannak tudatában, hanem az állam is. Emiatt az öngondoskodás során nemcsak a saját félretett pénzeddel számolhatsz, hanem az adóvisszatérítés összegével is, amely a kitartó megtakarításodat hivatott jutalmazni. De vajon hogyan működik a nyugdíj-adóvisszatérítés? Útmutatónkból most minden fontos információt megtudhatsz!

  frissítve: 2024. február 29.
 • Mosolygó nő aki NYESZ számlán tesz félre pénzt

  Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ): minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A nyugdíjcélú öngondoskodás elengedhetetlen napjainkban, hiszen az állami nyugdíjrendszer már nem lesz képes teljes mértékben fedezni az időskori megélhetésedet. A magánnyugdíj felépítésére többféle lehetőséged is van. A nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) segítségével rugalmasan és olcsón tudsz megtakarítani. Útmutatónk segítségével ismerd meg ennek a befektetésnek a működését, az előnyeit és a hátrányait.

  frissítve: 2024. március 21.
 • A köztartozásmentes adatbázis mindegyik állami támogatáshoz és megállapodáshoz szükséges

  Köztartozásmentes adatbázis: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A hitelfelvétel egyik legnagyobb buktatója a köztartozás. Nem kell hatalmas összegekre gondolnod, elég egy elkallódott, állam felé be nem fizetett kötelezettség vagy hasonló mulasztás. Ha szeretnéd elkerülni a kellemetlenségeket és szereted az egyszerű megoldásokat, akkor érdemes megismerned, hogy mi a köztartozásmentes adatbázis és mit tartanak rólad nyilván.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Boldog család mert az erkölcsi bizonyítvány megérkezett és a kezében tartja a feleség

  Erkölcsi bizonyítvány: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Erkölcsi bizonyítványra több helyzetben is szükséged lehet, legyen szó hitelfelvételről vagy munkahelyváltásról. De vajon hol igényelhető ez a dokumentum? Útmutatónkból megtudhatod, hogy milyen szituációkban elengedhetetlen ez az irat, és mikor nem kötelező benyújtani.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Iránytű egy férfi kezében

  Ennyibe kerülnek a káros szokásaid

  A káros szokások nemcsak az egészséged szempontjából rombolóak, de a pénzügyi stabilitásodra sincsenek pozitív hatással. Érdemes kiszámolnod, hogy mégis mennyibe kerül egy-egy rossz berögződés. Útmutatónkból megtudhatod, hogy melyek a legdrágább romboló szenvedélyek, ráadásul arról is tájékozódhatsz, hogy milyen előnyei lehetnek a pozitív pénzügyi szokásoknak.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Fiú dobálja a készpénzt

  Megvegyem? Megéri? Segítünk jobb döntéseket hozni

  Megéri? Megvegyem? Ez a kérdés valószínűleg már benned is sokszor felmerült, legyen szó kisebb vagy nagyobb pénzügyi döntésről. Az ajánlatok útvesztőjében nehéz eligazodni, de útmutatónk segítségével megismerheted, hogy hogyan lehetsz tudatosabb vásárló és arról is tájékozódhatsz, hogy milyen pszichológiai fogásokkal próbálnak a boltok vásárlásra ösztönözni.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Nyugdíjas fogja a lánya kezét

  Egyre népszerűbbek a nyugdíjcélú megtakarítások!

  Magyarországon egyre több embernek van nyugdíjcélú megtakarítása, azonban sokan még mindig nem foglalkoznak a nyugdíjválság egyre fenyegetőbb problémájával. Miért érdemes megismerkedni az államilag támogatott megoldási formákkal és inkább tudatosan kezelni a helyzetet? Vajon milyen nyugdíjcélú megtakarítások népszerűek hazánkban és mennyi pénzt érdemes havonta félretenni? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre!

  frissítve: 2024. január 29.
 • Aegon egészségbiztosítás által kifizetett fogászati vizsgálat

  Aegon (Alfa) egészségbiztosítás – ezért érdemes őket választani

  Az Aegon biztosítótársaság ügyfele vagy és egészségbiztosítás megkötésén gondolkodsz? Szeretnéd tudni, hogy miben jobb az Aegon a többi szolgáltatóhoz képest? Útmutatónkban megmutatjuk, hogy milyen erősségei vannak az Aegon egészségbiztosításainak. Azt is megtudhatod, hogy az IZYS Önsegélyező Pénztár tagjai számára miért különösen előnyös az Aegon.

  frissítve: 2023. augusztus 1.
 • Legjobb életbiztosítás megkötése utáni kézfogás

  Így válaszd ki a legjobb kockázati életbiztosítást

  Az életbiztosításokat sokan a felesleges pénzkidobással kötik össze. Azonban nem érdemes így tekintened rá, amikor egy olyan fontos kérdésről döntesz, mint a hátramaradó szeretteid anyagi biztonsága. De vajon hogyan választhatom ki a hozzám legjobban illeszkedő életbiztosítást? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Hogyan spórolhatok a biztosítási díjon? Kérdéseidre választ kaphatsz útmutatónkból!

  frissítve: 2024. március 1.
 • Euró alapú megtakarítás szimbóluma

  Megtakarítás euróban - megéri átváltani a megtakarításaimat?

  A forint rohamos gyengülését látva sokan gondoltak már arra, hogy inkább euróba váltják a megtakarításaikat. Ezt a döntést azonban nem érdemes elkapkodni! Ha szeretnél jól járni, akkor célszerű megismerned a forint gyengülése mögött meghúzódó folyamatokat, az átváltási költségeket és tájékozódnod a további alternatívákról is! Segítünk átlátni a helyzetet és döntést hozni.

  frissítve: 2023. október 25.
 • Férfi kezében taj kártya van

  TAJ kártya 2024 - ezt érdemes tudnod róla

  A legtöbb ember irattartójában ott lapul a TAJ kártyája. De vajon tényleg mindent tudunk erről a kék-fehér kis dokumentumról? Mire való pontosan és honnan tudhatjuk, hogy érvényes? Külföldiek vagy külföldön dolgozó magyarok is igényelhetnek ilyen iratot? Ha szeretnél minden fontos információt megtudni a TAJ kártyával kapcsolatban, akkor olvasd el útmutatónkat!

  frissítve: 2024. január 1.
 • Vizsgálat táppénz és betegszabadság előtt

  Betegszabadság és táppénz: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Fertőző betegségek vagy kisebb balesetek mindenkit ágynak döntenek időről-időre. Szerencsére ilyenkor sem maradsz bevétel nélkül, hiszen a betegszabadság és a táppénz rendszere gondoskodik a munkavállalók anyagi biztonságáról. De vajon hogyan működnek ezek a támogatások? Mekkora összeg jár, amikor beteg vagyok? Kik nem vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat? Útmutatónkból kiderül, hogy mi a különbség a betegszabadság és a táppénz között.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Lakásvásárlásnál vagyonszerzési illetéket kell fizetni

  Vagyonszerzési illeték: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A vagyonszerzési illeték (szaknyelven visszterhes vagyonátruházási illeték) fizetési kötelezettségéről sokan csak akkor értesülnek, amikor már nyakig benne vannak a vásárlás folyamatában. Nagyon kellemetlen, ha a várt költségeidhez hirtelen hozzáadódik még egy nagyobb kiadás. Ha azonban időben képbe kerülsz a vagyonszerzési illetékfizetés szabályaival és a lehetséges kedvezményekkel kapcsolatban, akkor elkerülheted ezt a váratlan meglepetést. Segítünk felkészülni, hogy mutatunk pár trükköt amivel csökkentheted az illeték összegét.

  frissítve: 2023. december 28.
 • Kiadó lakás amit érdemes kibérelni

  Így érdemes lakást bérelni

  A megfelelő lakás megtalálása és a költözés nem egyszerű feladat. Még sosem laktál albérletben és szeretnéd tudni, hogy mi vár rád? Most megtudhatod, mire érdemes figyelni és hogyan járhatsz jól lakásbérléskor.

  frissítve: 2024. február 27.
 • Néni felírja papírra a költségeit

  Nem is gondolnád mennyibe kerülnek a kis döntéseid, amikre nem is figyelsz

  Sok-sok apró döntés, ami mindig egy kis pénzünkbe kerül. De vajon tényleg aprópénzről van szó? Segítünk átlátni, hogy miként hozhatod meg tudatos döntéseidet a mindennapok során, és hogyan veheted észre azokat a pénzügyi lyukakat, ahol van még mit javítani.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Férfi mobiltelefonon a fizetés gombra nyom

  Ez a 10 legnépszerűbb trükk, hogy többet költs

  Te is az a típus vagy aki listával megy el vásárolni és olyat nem veszel, amit előre nem terveztél el? Nos a boltoknak és a webshopoknak más terve van. Őket csak az érdekli, hogy minél több pénzt költs el náluk. Ebben nagyrészt sikeresek, mert ők alakítják ki a környezetet és hosszú évek tapasztalatai és kísérletei vannak mögöttük és persze pontosan tudják, hogy mi az, ami működik. Hogy kicsit kiegyenlítsük a pályát, összeszedtük a legnépszerűbb taktikákat, amikkel rávesznek, hogy minél több pénzt költs.

  frissítve: 2023. szeptember 6.
 • Bolti fizetés mobiltelefon odaérintésével

  Így tudsz jobban kijönni a fizetésedből és plusz pénzt keresni

  Rengeteg olyan célod lehet az életed során, amihez jó, ha van egy kis félretett pénzed. A tartalékokkal anélkül valósíthatod meg terveidet, hogy a hónap végére felkopna az állad, vagy adósságokba hajszolnád magad. Lehet ez akár egy kis vidéki nyaraló, az El Camino teljesítése, gyermeked jövőjének biztosítása vagy csak annyi, hogy nagyobb biztonságban érzed magad, ha nem egyik napról a másikra kell túlélned. Segítünk megtalálni a lehetőségeket, hogy pluszpénzt kereshess.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Boltban vásárlás készpénz használatával

  Vannak rossz szokásaink, amiket otthonról hozunk. Így kerüld el őket

  A legtöbb szokás, ami alapján az életünket éljük, már gyermekkorban kialakul. Látjuk, mit hogyan csinálnak a szüleink, a közeli hozzátartozóink. Akarva-akaratlanul eltanuljuk tőlük anélkül, hogy gondolnánk rá. Nincs ez másképp a pénzügyeknél sem. Sajnos sok olyan viselkedési formát eltanulhatunk, ami később problémát fog okozni. Az ilyen rossz szokásoktól minél hamarabb meg kell szabadulni, különben sosem lehet sikeres anyagi életed. Megmutatjuk ezeket és azt is, hogyan tudsz változtatni rajtuk.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Emberek mobiltelefonokat nyomogatnak

  Adathalászat: hasznos tippek, hogy ne lophassák el a pénzedet

  Nagy valószínűséggel nehezen tudsz megnevezni a környezetben olyan személyt, aki egyáltalán nem használ internetet vagy számítógépet. A mindenféle kütyük a mindennapok részévé váltak, és ahogy számos nagyszerű lehetőséget hoztak magukkal, úgy rejtegetnek különböző veszélyforrásokat is. Ha kíváncsi vagy, hogy mi az, amire érdemes odafigyelned az online biztonságod érdekében, akkor ebben az útmutatóban találhatsz néhány hasznos ötletet.

  frissítve: 2023. december 14.
 • Üres pénztárca

  Ezt veszted azzal, ha otthon tartod a megtakarításodat

  Szereted készpénzben őrizgetni a tartalékaidat? Ahhoz, hogy jól tudd kezelni a pénzügyeidet jó, ha tisztában vagy azzal, milyen lehetőségeid vannak a megtakarításodat kamatoztatni. Megmutatjuk, hogy mennyit veszíthetsz azzal, ha otthon tartod a pénzed és azt is, hogyan lehet biztonságban a megtakarításod.

  frissítve: 2024. február 14.
 • Férfi európai egészségbiztosítási kártyát és mobiltelefont tart a kezében

  Európai egészségbiztosítási kártya - minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Szeretnéd biztonságban tudni magad és a szeretteidet utazás közben is? Az európai egészségbiztosítási kártya ingyenes, egyszerűen igényelhető és megkönnyítheti az életedet egy külföldi betegség vagy baleset esetén. Útmutatónkból megismerheted az EU kártya használatának feltételeit, igénylésének módját, korlátait, illetve azt, hogy az utasbiztosítás miért fontos.

  frissítve: 2024. január 1.
 • A radiátor lecsavarásával is lehet rezsit csökkenteni

  Hogyan csökkenthetem a rezsit?

  Úgy érzed, hogy túlságosan sok pénzt költesz a havi számlák kifizetésére? Szerinted is egy kis odafigyeléssel csökkenthetnéd a kiadásokat? Ha szeretnél lefaragni a rezsiköltségből, akkor útmutatónkban sok hasznos ötletet találhatsz. Néhány egyszerű lépéssel nemcsak több pénz marad a zsebedben, de még a környezetért is sokat tehetsz.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Ennyi idő a lakásvásárlás

  Lakásvásárlás - elmondjuk hogy csináld!

  Nagy falatnak tűnhet az első lakásod megvásárlása és könnyen előfordulhat, hogy fogalmad sincs, hogyan kezdj bele, vagy hogy mikor válik aktuálissá egyáltalán a kérdés. Ha lépésről lépésre teszed meg az utat a lakásvásárlás felé a megtakarítástól kezdve a kiválasztásig, akkor egyszer biztosan célba érsz. Sok hasznos tanáccsal segítünk átlátni a lehetőségeket a foglaló összegyűjtésétől kezdve a lakásodba való beköltözésig.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Boldog nyugdíjas mosolyog

  Így tudsz félrerakni a nyugdíjas éveidre

  Néhanapján megfordul a fejedben, hogy nem lenne rossz ötlet tartalékolni egy kicsit a nyugdíjas évekre? Már többször elkezdted a gyűjtögetést, de mindig valami sürgető kiadás jött közbe? Ha úgy érzed, hogy jó volna nem azon idegeskedni, hogy milyen nehéz lesz a megélhetés nyugdíj-megtakarítás nélkül, vagy csak szeretnéd tudni a lehetőségeidet, akkor ez az útmutató sok hasznos információval szolgálhat.

  frissítve: 2024. április 8.
 • Férfi fogja a fejét munkahely elvesztése után

  Munkanélküliségi biztosítás - hogy biztonságban legyél

  Félsz attól, hogy elveszíted a munkahelyedet? Szeretnéd, ha egy ilyen váratlan esemény nem befolyásolná a havi bevételedet? Úgy érzed, hogy nem férne bele a jövedelemkiesés? A munkanélküliségi biztosítás segítségével elkerülheted az anyagi problémákat és nem kell kapkodnod az új munkahelyed megtalálásával sem.

  frissítve: 2024. április 2.
 • Két nyugdíjas örömében táncol mert időben kötöttek életbiztosítást

  Életbiztosítás 2024 – Melyikkel járok a legjobban?

  Ha azt hallod, hogy életbiztosítás, akkor talán egy olyan biztosítás jut eszedbe, ami akkor fizet sok pénzt, ha valami tragikus dolog történik. Ez így is van, ezt hívják klasszikus életbiztosításnak, amivel gondoskodhatsz a családodról, ha például lakáshiteletek van vagy sokat utazol. Viszont vannak megtakarításos életbiztosítások is, ahol általában a nyugdíjas korodig havonta félreteszel. A két konstrukció teljesen másra jó. Bemutatjuk mindkettőt, segítünk választani és mutatunk pár trükköt is, amivel a legjobb ajánlatot megtalálhatod. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 28.
 • Boldog, biztonságot kereső házaspár, akik hitelfedezeti biztosítást kötöttek

  Hitelfedezeti biztosítás – így segít a törlesztésben, ha elveszíted a munkahelyed

  A jövő bizonytalan és egyre többen gondolnak arra hitelfelvétel előtt, hogy bebiztosítsák magukat és családjukat, ha valami baj történne. A hitelfedezeti biztosítás ebben tud segíteni. Megmutatjuk, hogy munkahely elvesztése esetén hogyan és mennyit fizet. A kisbetűs részeket is elmondjuk, hogy mikre vigyázz és hogy havonta mennyi biztosítási díjra számíthatsz. Ha fontos a biztonság és átmeneti törlesztési nehézségekre keresel megoldást, akkor itt a megoldás. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 2.
 • Motoros baleset amit a balesetbiztosítás megtérít

  Balesetbiztosítás - minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  A balesetek néha elkerülhetetlenek. Jó lenne, ha az élet váratlan fordulatai nem érnének annyira kellemetlenül? Szeretnéd anyagi biztonságban érezni magad? Útmutatónkban megismerkedhetsz a balesetbiztosítás részleteivel és megtudhatod, hogyan működnek ezek a termékek.

  frissítve: 2024. április 28.
 • Házaspár számolja költségeket lakásvásárlásnál

  Lakásvásárlásnál ezekkel a költségekkel kell számolnod

  A lakásvásárlás a legtöbb ember életében egy kiemelt fontosságú esemény, sok-sok év takarékoskodás és várakozás áll a nagy pillanat mögött. Sajnos azonban számos egyéb költsége is van az ingatlanvásárlásnak, és nem csupán a vételárral kell számolnod, hanem egyebek mellet például az illetékkel is, ami több millió forint is lehet. Összeszedtük, hogy milyen költségekre számíthatsz, és tippeket is adunk, hogy melyikből mennyit tudsz lefaragni.

  frissítve: 2023. április 4.
 • Férfi gondolkodik, hogy milyen ingatlanügynöki megbízást kössön

  Lakáseladáskor milyen típusú megbízást kössek az ingatlanközvetítővel?

  A lakáseladás sosem könnyű, hiszen egyedül és tapasztalat nélkül nehéz megtalálni azt a vevőt, aki hajlandó jó áron megvásárolni az ingatlant. Rengeteg papírmunka jár az adás-vétellel. Ki kell találni a lakás kínálati árát és könnyen lehet, hogy fogalmad sincs, hogy mennyit engedj belőle, ha az érdeklődők nagyon alkudoznak. Ingatlanügynökséghez is fordulhatsz segítségért, ám nem mindegy, hogy milyen szerződést kötsz velük. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mire érdemes figyelni a megbízáskor, akkor ez az útmutató jó kiindulópont lesz.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Családi ház

  Lakást vagy házat vegyek?

  Általános vélekedés, hogy a családi házak sokkal drágábbak, mint a lakások. Ez az eredete annak a közhiedelemnek, hogy a tehetősebbek dönthetnek csak a kertes házak mellett, a szegényebbek pedig a lakást választják kényszerűségből. De vajon így van ez a valóságban is? Ha kíváncsi vagy, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyik, illetve másik opciónak, akkor útmutatónk segíthet a lakás vagy ház nagy kérdésének eldöntésében.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • Okosotthon tulajdonos beállítja a mobilon a hőmérsékletet

  Okosotthon: mit tudnak és mennyibe kerülnek 2024-ben?

  Nem is olyan régen az okosotthon maximum a filmvásznon vagy a képzeletünkben létezett. Ma már viszont egyre kevésbé számít luxusnak, ha valaki szeretne kialakítani egy ilyen rendszert a saját házában. Még csak hallomásból ismered az okosotthon kifejezést, de érdekel, hogy mit is jelent ez a szó, vagy hogy mennyibe kerülne a kiépítése? Útmutatónkból erről és a különböző rendszerek előnyeiről és hátrányairól is olvashatsz.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Kicsi lakásból panoráma

  Mekkora lakást vegyek?

  Lakásvásárlás előtt rengeteg szempontot kell megfontolnod, hiszen érzed a felelősséget a válladon, de közben izgatott is vagy és szeretnél minél jobban járni. A legtöbb ember életében az ingatlanvásárlás a legnagyobb kiadással járó dolog, úgyhogy érthető, ha izgulsz. Hogy minél jobb döntést hozhass, érdemes még több részre bontani a problémát, és egyesével megvizsgálni őket. Először is nem árt, ha tisztában vagy a saját szükségleteiddel, illetve azzal, hogy mennyi pénzt tudsz fordítani a lakásvásárlásra, majd már leszűkítve a kört kezdheted a keresgélést a lehetőségek között. Segítünk megtalálni a jó válaszokat.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • Egy középosztálybeli férfi étteremben fizet

  Létezik még középosztály? Ki számít manapság gazdagnak?

  Előfordult már veled, hogy nézegettél statisztikákat az átlag- és a mediánjövedelemről? Tisztában vagy a társadalmi mobilitás fogalmával? Ha még nem mélyedtél el korábban a témában, de érdekel, hogy mit jelent a létminimum számokkal is kifejezve, vagy hogy hogyan lehet meghatározni a középosztályt, akkor segítünk.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Kiadó lakásnak az ajtaja rajzzal

  Vegyek vagy béreljek ingatlant? Bemutatjuk mindkettő előnyeit és hátrányait

  Habár sokak célja a saját lakás, de nem biztos, hogy mindig ez a legjobb választás. A döntésben szerepet játszik az, hogy mennyi ideig tervezel ott lakni, mennyit tudsz most erre szánni és még sok más szempont. Segítünk ezek átgondolásában, hogy jó döntést tudj hozni. Kitérünk arra is, hogy bérlésnél hogyan állapodj meg a főbérlővel.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Bolti kirakatban leárazott ruhák takarékos vásárlóknak

  Zavar, hogy a párom túlságosan takarékos

  Az egyik legnagyobb tabu lehet egy családban vagy egy párkapcsolatban a pénzről való beszélgetés. Ennek ellenére akár házasságban élsz, akár az összeköltözést tervezed, az anyagiak kérdését nem kerülheted el. Ha azt veszed észre, hogy a párod már zavaróan takarékos, az megkeserítheti a kapcsolatotokat. Segítünk, hogy ezt megakadályozd.

  frissítve: 2022. november 23.
 • Lány gondolkodik, hogy merre menjen az élete miközben mosolyog

  Merj váltani!

  Megváltoztatni az életed akár egy kisebb részét sem könnyű, nemhogy munkahelyet, sőt pályát módosítani. Ha viszont a fejedben motoszkál a gondolat, hogy valami nem stimmel a mostani munkáddal vagy a kereseteddel, akkor segítünk, hogy változtass az életeden és egy év múlva sokkal jobb helyzetben legyél.

  frissítve: 2024. június 6.
 • Egy férfi üdvözöl az ajtóban

  Ingatlankeresési tippek: Mire figyelj az első megtekintéskor

  Egy új ingatlan vásárlása minden szempontból felelősségteljes befektetés, hiszen komoly költségekkel járhat, ha a kinézett lakástól nem azt kapod később, amire az első megtekintés tapasztalatai alapján számítottál. Az első lakásszemle az egyik legfontosabb lépés a vásárlási folyamat során, hiszen ilyenkor szerzed meg első benyomásaidat és alakítod ki véleményedet, melyek segítségével könnyebben el tudod dönteni a későbbiekben, hogy számodra ideális lesz-e az adott ingatlan. Megmutatjuk, hogy mire figyelj oda.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • Ingatlan kulcs odaadása lakás kiadás előtt

  Lakáskiadás: Hogyan adjam ki hosszú távra a lakásom?

  A köztudatban az ingatlankiadás képe úgy él, mint a legjobb módja a passzív bevételnek. Persze ebből gyakran kimarad a kiadással járó felelősség és teendők. Ha gondolkoztál már lakáskiadáson, de nem tudod, hogy mi ennek a legjobb módja, és kíváncsi vagy rá, hogy milyen költségeket jelent számodra a kiadás, akkor jó helyen vagy. Bemutatjuk, hogyan válaszd ki a legjobb albérlőt és azt is, hogy mik a leggyakoribb hibák, amikkel sokat bukhatsz.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Nagy ház kerttel és lépcsővel

  Boldogabbá tesz a nagyobb ház?

  Sokan vágynak arra, hogy hatalmas, szép kertes házban lakjanak. Biztosan sokkal boldogabb leszel te is az álomházadban. Vagy mégsem? Útmutatónk végére jobb döntést fogsz tudni hozni, hogy milyen környékre költözz és mennyivel nagyobb házat vásárolj a boldogabb és nyugodtabb életed reményében.

  frissítve: 2023. február 13.
 • Idős nyugdíjas számolgatja az utolsó forintjait

  Pénzszégyen - talán téged is érint?

  A pénzzel való kapcsolat a fogyasztói társadalomban egyre inkább meghatározó és nagyon gyakori, hogy az önbecsülés alapját jelenti a havi bevétel. A hitelfelvétel manapság virágkorát éli és az sem ritka, hogy valakinek nehézségei adódnak a törlesztőrészletek befizetésével. Az adós lét legtöbbször magával hoz egy kis bizonytalanságérzést. Ha azonban a nyomasztó gondolatok eluralkodnak rajtad, az hosszú távon rossz hatással lehet az egészségedre és a családi életedre. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan küzdhetsz meg a negatív érzelmeiddel. Arról is olvashatsz, hogyan működik a nélkülözés pszichológiája, vagy hogy mit mondanak a kutatások a boldogság és a pénz kapcsolatáról.

  frissítve: 2023. augusztus 2.
 • Lány bankkártyával fizet az étteremben

  Az éttermek ezekkel a trükkökkel vesznek rá, hogy többet költs

  „Én mindig tudatosan döntök, engem nem lehet meghekkelni, hogy többet költsek vagy olyat válasszak, amit nem én akartam.” Te is így gondolod magadról? Én is így voltam vele, de aztán rájöttem, hogy sajnos nem vagyok annyira tudatos, mint szeretnék és a döntéseimet sok minden befolyásolja. Ezeket persze a legtöbbször észre sem veszem. Van néhány olyan trükk, amivel az éttermek megpróbálnak minél több bevételhez jutni, és ezáltal egy-egy ilyen étkezés alkalmával észrevétlenül többet költesz, mint szeretnél. Vajon mik ezek, amire érdemes figyelni, ha jól szeretnél járni?

  frissítve: 2023. április 16.
 • Ház amire lehet alkudni

  Így alkudj és spórolj milliókat lakásvásárlásnál

  Sokan nem szeretnek alkudni és ez bizonyára azért van, mert már voltak olyan helyzetben amikor tőlük alkudtak és kényelmetlenül érezték magukat. Mivel a lakásvásárlás a legnagyobb egyszeri kiadás az életünkben, ha csak pár százalékot is alkudunk, akkor az olyan összeg lehet, amiből kijöhet az új kanapénk, vagy akár a háztartási gépek nagy része is. Segítünk, hogy jó megállapodást tudj kötni.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Túl magas áron kínált lakások

  Ezért ne árazd túl az ingatlanod eladáskor

  Szeretnéd egyedül eladni a lakásod? Hiába hirdeted a házat az ingatlanos oldalakon, alig akad érdeklődő? Könnyen előfordulhat, hogy túláraztad az otthonod. Csak hasraütés-szerűen állapítottad meg az árát, és nem vetetted össze az ingatlant más, hasonló paraméterű lakásokkal? Ha a válasz erre is igen, akkor még valószínűbb, hogy túl magas áron kínálod a lakásodat. Megmutatjuk, hogy milyen problémákat okozhat a túlárazás és a gyors eladást segítő tippeket is összegyűjtöttünk.

  frissítve: 2022. december 12.
 • Karácsonyfa fényei

  7 tanács, hogy ne a pénzköltésről szóljon a karácsony

  A karácsony azon kívül, hogy a szeretet ünnepe, és az egymástól távol élő családtagok szinte egyetlen alkalma a találkozásra, a nagy pénzköltések időszaka is. Vannak, akik már jó előre spórolnak erre az időszakra, vannak, akik a megtakarításaikhoz nyúlnak, de az is előfordulhat, hogy valaki hitelhez folyamodik a túlzott költségek miatt. Vajon mik azok a tárgyak, ajándékok, amikre a magyarok költenek, mik az egyéb kiadások és mennyibe is kerül a karácsony összesen?

  frissítve: 2023. április 17.
 • Boldog család karácsony előtt

  10+1 tipp hogyan spórolj idén karácsonykor

  A karácsonyi vásárlás nem mindenki kedvenc szórakozása. Időigényes, stresszes és drága is lehet. Nem titok, hogy a karácsonyi időszakban a legtöbb ember hajlamos arra, hogy túlköltekezzen. Ezért különösen fontos, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a karácsonyi kiadásainkat, és ragaszkodjunk az előre meghatározott költségvetésünkhöz. Hogy ezt megtehesd, rá kell szánnod az időt a karácsonyi kiadások megtervezésére, így elkerülhető, hogy adósságba verd magad. Az alábbiakban olvashatsz 10+1 tippet arra, hogyan előzheted meg, hogy a karácsony anyagi csődbe vigyen.

  frissítve: 2022. november 25.
 • Leárazott ruhák egy bolt kirakatában

  Sok mindenre feleslegesen költünk. Biztos, hogy mind kell?

  Bizonyára veled is előfordult, hogy egy újabb teljesen felesleges termékkel távoztál a boltból, sőt lehet, hogy már a vásárláskor érezted, hogy nem is fogod majd használni. Még az is lehetséges, hogy nem igazán engedhetted volna meg magadnak az adott dolog megvásárlását, de nem tudtál ellenállni. Ha a lakásod tele van felesleges tárgyakkal, amiktől nehezen válsz meg, gyakran jársz vásárolni egy-egy rosszabb napodon, hogy „jobb kedvre derülj”, vagy csak úgy érezd, hogy szeretnél tudatosabban vásárolni, akkor segítünk.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Számológép TKM kiszámításához

  Mi az a TKM? Megmutatjuk, hogy miben segít és mit nem tartalmaz

  Nyugdíjbiztosítást szeretnél kötni, de fogalmad sincs, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb? A jó választáshoz elengedhetetlen a Teljes Költség Mutató ismerete. Útmutatónkból megtudhatod a TKM jellemzőit és megismerheted a szabályozását. Arról is olvashatsz, hogy milyen költségeket vesz figyelembe ez a mutató és mit nem.

  frissítve: 2024. március 30.
 • Nyugdíjszakértő mutatja a befektetéseket egy férfinek

  Mire jó egy nyugdíjszakértő? Megmutatjuk, hogy milyet válassz!

  Szeretnél félretenni a nyugdíjadra, de fogalmad sincs, hogy melyik nyugdíj-előtakarékossági formát válaszd? Úgy gondolod, hogy felesleges időt pazarolni a döntéshozásra, mert úgyis minden ajánlat ugyanolyan? Rengeteg lehetőség közül választhatsz és akár milliós eltérések is lehetnek a különböző megoldások között. Ha szeretnéd megtalálni a hozzád legjobban passzoló megoldást, akkor érdemes egy nyugdíjszakértő tanácsát kérned. Útmutatónkból megtudhatod, hogy hogyan néz majd ki a közös munka, sőt arról is beszélünk, milyen típusú nyugdíjszakértők léteznek.

  frissítve: 2024. március 30.
 • Nyugdíjas, aki hamar elkezdett megtakarítani

  Mikor érdemes elkezdeni a nyugdíjcélú megtakarítást?

  Az állami nyugdíj már most is jóval alacsonyabb, mint amit a nyugdíjasok aktív éveikben kerestek. A jelenleg nyugdíjba vonulók az átlagfizetésüknek az 55-65 százalékát kapják meg induló nyugdíjként. A jövőben ennek további romlása várható. A közelgő nyugdíjválság ellenére az emberek nagy része nem takarékoskodik. De vajon tényleg érdemes 30 évesen a nyugdíjjal foglalkozni? Útmutatónkból megtudhatod, hogy mikor érdemes elkezdeni a nyugdíjcélú megtakarítást, és hogy mekkora összegből lehet kényelmesen megélni nyugdíjasként. Abban is segítünk, hogy mit tehetsz akkor, ha kevesebb mint 10 éved van hátra a nyugdíjig.

  frissítve: 2024. március 30.
 • Boldog nyugdíjas, akinek nyugdíjcélú megtakarítása van

  Elmondjuk miért fontos a nyugdíjcélú öngondoskodás

  A csökkenő nyugdíj egy olyan probléma, ami a te életedet is érinteni fogja. Útmutatónkból megtudhatod, hogy milyen tényezők állnak ennek hátterében. Arra a kérdésre is választ kaphatsz, hogy mi várható a jövőben és hogy milyen megoldási módok jöhetnek szóba.

  frissítve: 2024. március 30.
 • Katás vállalkozók átölelik egymást

  Katás voltál? Ilyen nyugdíjra számíthatnak az egyéni vállalkozók

  Habár a KATA időszaka leáldozott, a nyugdíjakat így is befolyásolja ez az adózási forma. A nyugdíjválság nagyon rosszul fogja érinteni azokat, akik korábban katások voltak, hiszen egyébként sem számíthatnak magas nyugdíjra. Útmutatónkból kiderül, hogy vajon mi az oka annak, hogy nagyon alacsony lesz a nyugdíja azoknak a vállalkozóknak, akik a kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata szabályai szerint adóztak. Arról is olvashatsz, hogy egy katás hogyan gondoskodjon a nyugdíjas évei anyagi biztonságáról és miként lehet jogosult állami adókedvezményre.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Egy nő a költözés utáni dolgokat intézi laptopról

  Költözés: ezekről gondoskodj miután beköltöztél az új lakásodba

  Már évek óta gyűjtögetsz álmaid lakására, ami most végre a tiéd? El sem hiszed, hogy sikerült beköltöznöd? A lakásválasztás, a költözés és a berendezkedés izgalma sokszor válik felejthetetlen emlékké. Mi az, amire érdemes figyelni ebben az időszakban? Mindenki szeretne jól indítani egy új helyen, és sokan szoronganak a költözéssel járó ismeretlentől. Gyorsabban hozzászokhatsz az új lakáshoz, és könnyebben veszed majd az akadályokat egy kis felkészüléssel. Útmutatónkban számos tanácsot gyűjtöttünk össze.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Felújítandó lakás

  Érdemes felújítandó lakást vennem? Segítünk dönteni

  Ha éppen költözés előtt állsz, vagy befektetési céllal vásárolnál ingatlant, felmerülhet a kérdés, hogy vajon megéri-e felújítandó lakást vásárolni, illetve milyen előnyei és hátrányai vannak egy ilyen lépésnek. Sok hasznos tanáccsal segítünk neked, hogy elkerüld a váratlan költségeket és biztonságban érezd magad.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • A házat költözteti a kiskakas

  Így lehet olcsóbb a költözés

  Egy ingatlan megvásárlása vagy a bérleti díj már önmagában is nagy kiadás. Érthető tehát, hogy nem szeretnél sok pénzt áldozni még a beköltözésre is. Ha érdekel, hogy hogyan tudnál minél kevesebb pénzből költözni, akkor jó helyen jársz. Segítünk.

  frissítve: 2023. október 10.
 • A költözés ilyen dobozokkal a legegyszerűbb

  Költözés: ezeket a hibákat követik el a legtöbben

  A költözést már csak a filmek alapján sem úgy képzeli el a legtöbb ember, mint kellemes vasárnap délutáni programot. A kavarodás, az idegeskedés és a váratlan események sora sokszor nem is áll messze a valóságtól. Bemutatjuk a leggyakrabban elkövetett hibákat, és útmutatónk segítségével gördülékenyebben vezényelheted majd le a költözést.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • Középkorú házaspár nyugdíjmegakarításokról beszél

  10+1 tipikus nyugdíj-előtakarékosság hiba, amit érdemes elkerülnöd

  Az a legjobb nyugdíj-előtakarékosság, amit tényleg használsz és rendszeresen megtakarítasz a segítségével. Ha az a célod, hogy a pihenő éveidre megfelelő nagyságú saját nyugdíjad legyen, akkor van néhány tipikus hiba, amit nem szabad elkövetned. Megmutatjuk ezeket.

  frissítve: 2024. február 18.
 • Mosolygó nyugdíjas nagypapa

  Nyugdíj-megtakarítás: Segítünk, hogy a legjobbat választhasd

  A jövőben az állami nyugdíj egyre kevésbé fedezi majd az időskori megélhetés költségeit. Ha szeretnéd megtartani az életszínvonaladat, akkor gondoskodnod kell az öreg napjaidról még aktív korodban. Jó megoldás lehet egy nyugdíj-megtakarítás, amivel ki tudod egészíteni az állami nyugdíjadat. Na de mégis melyiket érdemes választani? Melyik opciónak mik az előnyei és a hátrányai? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a választáskor?

  frissítve: 2024. február 17.
 • Nyugdíjasok a magánnyugdíjpénztári megtakarításukról egyeztetnek a tanácsadójukkal

  Magánnyugdíjpénztár - minden, amit érdemes róla tudnod 2024-ben

  Nem tudod pontosan, hogy mi történt a magánnyugdíjpénztár rendszerével? Úgy gondolod, hogy jobb nem bízni a nyugdíj-előtakarékossági formákban sem? Útmutatónkból megismerheted a magánnyugdíjpénztárak történetét, működését és megszűnésük okát is. Arról is olvashatsz, hogy mi a helyzet a megmaradt intézményekkel és hogy miért fontos az öngondoskodás.

  frissítve: 2024. február 5.
 • Lányok kávéznak és pénzügyekről beszélgetnek

  Adunk pár tanácsot, hogyan ne fáradj bele a pénzügyeidbe

  Amikor először szembesülsz a ténnyel, hogy most már saját pénzügyeid vannak, amikért te vállalsz felelősséget, a kezdeti zavart általában egyfajta rendszerezési láz követi. Sokan a kis lépések helyett egyből nagy változásokat akarnak, amik általában kudarcot vallanak. Kipróbált tanácsokkal segítünk megtalálni az utadat.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • A víz költségének emelkedését mutatja a mérő pénzben

  Szeretnéd, hogy több pénzed maradjon? Így változtasd meg a pénzügyi szokásaidat

  Mi történne, ha egyszer csak váratlan anyagi terhek szakadnának a nyakadba? Lerobbanna az autód, beázna a lakás, tönkremenne a hűtő. Ezek veled is megtörténhetnek. A kérdés az, hogy hogyan tudnád kezelni az ilyen helyzeteket. Ha úgy érzed, nem vagy pénzügyileg felkészült egy hasonló váratlan eseményre, akkor hasznos tanácsokkal segítünk.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • nyugdíjasnak üres a pénztárcája

  A túlköltekezés olyan, mint a túlsúly. Segítünk megszabadulni tőle

  Túlköltekezni mind szoktunk ilyen-olyan mértékben. Nincs is vele semmi probléma, ha időnként kicsit túllépjük a határt, teljesen természetes, hisz nem robotok vagyunk. Azonban a költségvetésünk rendszerszeres felélésének már komoly következményei vannak. Hónapról hónapra csak nézzük, mi is történt a megspórolt pénzünkkel, vajon hova tűnik, és valóban, sajnos a nagy része egészen apró, természetesnek vett dolgokra ment el. Segítünk megvizsgálni, miért is van ez és hogyan szabadulj meg tőle.

  frissítve: 2022. december 2.
 • A gazdagság sokaknak repülőt és nagy épületeket jelent

  Ezért nem érzed magad gazdagnak

  Mióta világ a világ, soha nem éltünk ilyen kényelemben, főleg, ha a fejlett nyugati világról beszélünk. Felmérések szerint ennek ellenére az emberek többsége elégedetlen a helyzetével. Ha már veled is előfordult, hogy úgy gondoltad, jócskán alulmaradtál, vagy szeretnél lelassítani és egy kicsit kívülről megnézni, hogy hányadán is állsz, akkor segítünk.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • penz van a farmer hátsó zsebében

  A drága dolgoktól boldogabb leszek?

  Előfordult már, hogy a szekrényt kinyitva rád ömlöttek a kacatok? Hogy egy-egy reklámra, Instagram képre vagy bolti kirakatra nézve elfogott a rossz érzés és elégedetlenség, hogy miért nem engedheted meg magadnak ezeket a tárgyakat és életmódot? Hogy hiába dolgozol évről évre többet, egy fikarcnyival sem érzed magad boldogabbnak? Valószínűleg rengeteg ember fejében megfogalmazódnak ugyanezek a kérdések és érzések. Ne érzed rosszul magad, az első lépés az, hogy rádöbbensz: valami nincs rendben. Na de hogyan tovább a felismerés után?

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Eladó átadja a lakáskulcsot a vevőnek

  Lakáseladásnál hogyan válasszak vevőt?

  Elméletben mindenki tudja, hogy nem rögtön érkezik meg az ingatlan valódi vevője. A gyakorlatban azonban hajlamossá válhatsz arra, hogy rögtön az első érdeklődőt komolyan vedd és biztos legyél az eladás sikerében. Sajnos azonban nem mindenki akar vásárolni, sok a nézelődő vagy a komolytalan lakásturista. Ha szeretnéd egy korrekt vevőnek eladni a lakásodat és megkímélni magad a kellemetlen csalódásoktól, akkor segítünk.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Eltitkolt bankkártyás költéseket talált a férje mobilján a feleség

  Eltitkolt bankszámlák, be nem vallott hitelek. Bemutatjuk mi az a pénzügyi hűtlenség

  Az őszinteség fontos dolog, ezt biztos te is így gondolod. Főleg, ha a párkapcsolatodról van szó. Hány olyan kapcsolatról hallottál, amely hazugságok, kisebb-nagyobb csalások miatt ment tönkre? Ha most arra gondolsz, hogy mindez téged nem érint, te hűséges vagy a párodhoz, tudnod kell, hogy a hűtlenségnek több formája van. Ezek egyike pedig a pénzügyi hűtlenség, és ha még nem hallottál róla, jó helyen jársz, segítünk elkerülni a bajt.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Eladósodott nyugdíjas szülő ül a széken

  Mit tegyek, ha a szüleim eladósodtak?

  Aligha lehet kényelmesen megélni manapság abból a pénzből, amit nyugdíjként kap az ember. Ha fiatalon nem gondolsz erre előre és nem teszel félre pénzt a nyugdíjas éveidre, akkor problémákba fogsz ütközni és adósságot adósságra halmozol. De vajon mit tehetsz akkor, ha ez a saját szüleiddel történik meg? Hogyan tudsz segíteni rajtuk, hol a határ? Ebben az útmutatóban végigvesszük, hogyan tudsz legjobban segíteni az eladósodott szülőkön.

  frissítve: 2022. november 25.
 • Két ember akiknek közös bankszámlája van

  Érdemes a párommal közös bankszámlát nyitnom? Segítünk átgondolni

  Napjainkban nagyon megosztó kérdés, hogy egy házasságban, vagy egy olyan pár esetében, akik együtt élnek, hogyan kellene kezelni a pénzügyeket. Ez a probléma egy többgyerekes családban csak tovább bonyolódik. Már az is sarkalatos kérdés tud lenni egy párkapcsolat elején, hogy mikor kell beszélni a pénzügyekről. Ki mikor fizessen, a férfi hívja-e meg a nőt, vagy inkább felezzétek a költségeket? Amikor a kettőtök között lévő kötelék elmélyül, még nehezebb problémákkal találjátok szembe magatokat, amiknek a megoldását érdemes időben tisztázni (lehetőleg még egy komolyabb konfliktus előtt). Sokféle praktika létezik megvannak a közös számla előnyei és hátulütői is. Egyénenként változik, hogy kinek mi válik be jobban. Nézzük meg, hogy milyen lehetőségek közül tudtok választani.

  frissítve: 2024. április 18.
 • Ez a kutya nem aggódik a pénzügyek miatt

  Így tudsz jobban kijönni a keresetedből

  Mindannyiunk életében érkezett már el egy olyan elhatározás, hogy mostantól okosabban bánunk a pénzünkkel. Az ilyen döntésekkel csak annyi a baj, hogy bár jól hangzanak, konkrét lépések nélkül üres ígéretek maradnak, és így nehezen teljesíthetőek, hamar elveszhet a kezdeti lendület. Megoldást kerestünk arra, hogy legyenek konkrét célkitűzések is az elhatározás mögött, így célirányosabban el tudod érni, hogy okosabban és tudatosabban bánj a pénzeddel. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2022. december 3.
 • Papírpénz egy pénztárcában

  Jól járok, ha barátnak, rokonnak kölcsönadok? Segítünk átgondolni

  Képzeld magad abba a szituációba, hogy egy közeli ismerősöd, netán rokonod kér tőled kölcsön pénzt. Megbízol benne, mivel ismered az illetőt, vagy netán épp emiatt vonakodsz? Mi van akkor, ha egyébként illene ilyen helyzetben segítened, de te nyilvánvaló okok miatt nem szeretnél? Mi rossz sülhet ki abból, ha nem fizeti vissza az elkért pénzt? Útmutatónk végére érve az összes figyelmeztető jelet ismerni fogod.

  frissítve: 2023. október 8.
 • 2 malacpersely játszik

  Hogyan neveljem pénzügyileg a gyerekemet és mit adjak meg neki?

  Szerencsések azok, akiket a szülei már gyermekkoruktól megtanítottak arra, hogyan kell beosztani a zsebpénzüket. Diákkorunkban sokan dolgoztunk nyáron, hogy megvehessük, amire vágytunk, legyen az egy Nike Air Max sportcipő vagy egy új telefon. Felnőttként még jelentősebb szerepet tölt be a pénzügyi tudatosság, és amit megtanultunk, azt érdemes továbbadnunk. Ha szülőként érdekel, hogyan nevelheted erre már kicsi korától kezdve a gyerekedet, útmutatónkban bővebben olvashatsz ennek módszereiről és ehhez kapcsolódó tanácsokról.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Áruházban leárazott pólók

  Így spórolj okosan! Mutatunk pár olyan taktikát, amire nem is gondoltál eddig

  Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok, amikor egy általunk kitűzött cél, például új lakás, autó, utazás, vagy egy váratlan körülmény meghaladja jelenlegi pénzbeli lehetőségeinket, és rövidebb-hosszabb ideig félre kell tennünk, hogy az adott cél elérhető legyen. Ha valami miatt arra kényszerülsz, hogy kevesebbet költs, rengeteg különböző területen tudsz tenni ennek érdekében. Olyanokon is, melyek már annyira egyszerűek és magától értetődőek, hogy esetleg nem is gondoltál rájuk. Az alábbiakban ehhez próbálunk segítséget, illetve tanácsokat nyújtani.

  frissítve: 2023. október 13.
 • Ingatlanközvetítővel kezet fog egy lakáseladó

  Ingatlanközvetítővel vagy egyedül adjam el a lakásomat? Segítünk dönteni

  A legtöbben életünkben csak egy-két alkalommal adjuk el a lakásunkat, ezért természetes, hogy szeretnénk a részletekkel tisztában lenni és olyasvalaki segítségét kérni, akinek ebben van tapasztalata. Ez lehet egy szimpatikus, hozzáértő ingatlanközvetítő is, de ha elég magabiztosnak és tájékozottnak érzed magad, akkor ezt te is, persze ügyvédi segítséggel, megoldhatod. Mindkét oldalnak megvannak az előnyei és hátrányai, amiket mérlegelve megtalálhatod az élethelyzetedhez és a személyiségedhez legjobban illeszkedő megoldást. Segítünk dönteni.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Eladás előtt home stagingel berendezett nappali

  Home Staging - így készítsd fel a lakásodat eladás előtt

  Manapság egyre többet lehet hallani itthon is a home staging kifejezést, de sokan nem tudják pontosan, mit is takar ez az elnevezés. Leginkább úgy fordíthatnánk magyarra, hogy a lakás felkészítése az eladásra. Célja pedig, hogy gyorsabban és jobb áron el tudd adni az ingatlanodat. Ha bérlőknek szeretnéd kiadni a lakást, akkor is ugyanúgy segíteni fog. Ezeket követve biztosan ki fogsz tűnni az ingatlanos oldalakon a sok hasonló hirdetés között. Megmutatjuk, hogy mi ez, és sok hasznos gyakorlati tanácsot is adunk.

  frissítve: 2023. szeptember 19.
 • Beköltözés lakás bérlés után dobozokkal

  40+ hasznos tanács, ha lakást akarsz bérelni 2024-ben

  Az ingatlanvásárlás manapság egyre nehezebb a dráguló árak miatt, ám ezzel párhuzamosan a lakásbérlés népszerűsége megugrott. A bérlésnek is megvannak a maga buktatói, és mielőtt kiválasztod, hol és milyen lakás mellett döntesz, érdemes minél több szempontot figyelembe venned. Íme 40+ hasznos tanács, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Dollár és forint bankjegyek

  Minden, amit az árfolyamokról és a pénzváltásról tudni akartál

  Az árfolyamok és a pénzváltás ismerete a hétköznapi életben is lényeges. Nem mindegy, hogy hol és mikor váltasz pénzt mielőtt elutazol, hiszen sok múlhat rajta. Útmutatónkban segítünk eligazodni a devizák és a valuták világában, és alternatív megoldásokat ajánlunk a kedvezőbb pénzváltásra.

  frissítve: 2023. november 19.