Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is

Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is
Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is

A Euromoney 2024-es kereskedelemfinanszírozási felmérésében, a piaci szereplők szavazatai alapján az UniCredit lett az első számú választás a kereskedelemfinanszírozás terén Olaszországban, a Közép- és Kelet-Európa régióban és egyénileg kilenc országban – így Magyarországon is.

A tizenharmadik éve zajló felmérés több mint 13 000 vállalattól és pénzintézettől gyűjt visszajelzéseket. Két kategóriában vizsgálják a bankokat: a Best Service az ügyfélkiszolgálás szintjét értékeli, míg a Market Leader a kiterjedtség, az üzleti forgalom százalékos aránya és a forgalmi adatok alapján mutatja meg a kereskedelemfinanszírozással foglalkozó bankok rangsorát. A bankcsoport az alábbi eredményeket érte el:

„A legjobb szolgáltató”: Közép- és Kelet-Európa, Olaszország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Románia, Szerbia, Szlovákia.

„Piacvezető”: Kelet- és Közép-Európa, Olaszország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia.

Francesca Nenci, a bankcsoport Kereskedelmi és Levelező banki szolgáltatások globális vezetője elmondta: „Annak ellenére, hogy a geopolitikai feszültségek súlyosbodása világszerte megnehezíti a kereskedelmi tevékenységet, az UniCredit kitartott azon célja mellett, hogy minden ügyfele számára a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsa. A bank folyamatos törekvése a digitalizáció, a papíralapú folyamatok egyszerűsítése felé alapvető volt az idei felmérésben elért sikerhez, és biztosította, hogy az UniCreditet a felmérésben részt vevők Európa-szerte a legjobb választásnak tekintsék.”

Albert Hulshof, az UniCredit Bank Vállalati divíziójának vezetője hozzátette: Ez a rangos díj, amelyet már több egymást követő évben elnyertünk, azt jelzi, hogy ügyfeleink valóban elismerik erőfeszítéseinket, amiért hálásak vagyunk. Bizalmukra támaszkodva továbbra is magas szintű szakértelemmel és elkötelezettséggel nyújtjuk piacvezető szolgáltatásainkat és innovatív, egyedi igényekre szabott termékeinket.”

Az elmúlt években az UniCredit olyan innovatív és piacvezető megoldásokat vezetett be, mint a Trade Finance Gate (TFG). A korszerű digitális platform lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kereskedelemfinanszírozási tranzakcióikat digitálisan kezeljék. Ezzel és a hasonló szolgáltatásokkal a bank nem csupán digitális kereskedelmi élményt tud nyújtani ügyfeleinek, hanem hatékonyan egyszerűsítette és digitalizálta belső működési folyamatait is.

Az UniCredit a közelmúltban egy másik elismerést is kapott kereskedelemfinanszírozási megoldásáért a 2024-es Treasury Management International (TMI) Awardson.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.