Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált

Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált
Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált

A Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden – betéti, hitel- és prepaid – kártyáját Mastercard Touch Card™ kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára.

Az új típusú bankkártya oldalán bevágások találhatók, hogy használói érintéssel is felismerhessék. A bank ESG-elveivel összhangban a kártya újrahasznosított PVC-ből készül; a felületén feltüntetett Mastercard Sustainable Card Badge (Mastercard fenntartható kártya ikon) jelzi a kártya fenntartható voltát.

Európában több mint 30 millió látássérült ember él; a kártya tervezésekor az volt az elsődleges szempont, hogy támogassa az önállóságukat a bolti vagy online vásárlások során. Az új funkcióval ellátott kártyák már elérhetőek Olaszországban, és 2024 folyamán fokozatosan válnak elérhetővé a 12 UniCredit leánybanknál – így Magyarországon is – az összes ügyfél számára; ez mintegy 20 millió kártyát jelent.

Alberto Palombi, az UniCredit csoportos fizetési megoldásokért felelős vezetője elmondta

„Az UniCredit és a Mastercard egyaránt a jövőre összpontosít. Az UniCredit európai bankhálózatát és innovatív attitűdjét, valamint a Mastercard kártyás fizetések terén szerzett szakértelmét ötvöző partnerségünk lehetővé teszi, hogy egyszerű, mindenki számára elérhető és fenntartható módon megvalósított élményt nyújtsunk minden európai ügyfelünk számára. A közösségeink támogatása azt jelenti, hogy mindenkinek hozzáférést biztosítunk a szükséges pénzügyi eszközökhöz. Ezért nagy öröm számunkra, hogy látássérült ügyfeleinket is segíteni tudjuk az új, fenntartható anyagból készült kártyával.”
Alberto Palombi, az UniCredit csoportos fizetési megoldásokért felelős vezetője
A Mastercard értékeinek középpontjában az esélyegyenlőség áll; a Mastercard Touch Card™ jól mutatja a fizetési kártyák terén az ezt elősegítő szabványok iránti elkötelezettségünket. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, mint az UniCredit, és olyan megoldásokat nyújtsunk az ügyfelek számára, amelyek javítják a hozzáférhetőséget
fűzte hozzá Mark Barnett, a Mastercard Europe elnöke.

A Mastercard Touch Card™ kártyáról bővebben itt olvashat.

MasterCard touch cardok
Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.