Utalványok, kedvezmények diákoknak

Támogatott tartalom

Utalványok, kedvezmények diákoknak Utalványok, kedvezmények diákoknak
Utalványok, kedvezmények diákoknak Utalványok, kedvezmények diákoknak

A hagyományos őszi szezontól eltérően már tavasszal és nyár elején is kampányolnak a bankok a diákokért, köztük a főiskolás és egyetemista gólyákért.

Egy jó diákszámla sokat segít

A diákok számára a pénzügyi kérdések gyakran összetettek és túl távoliak lehetnek a tanulási vagy a főiskolai, egyetemi évek egyéb feladatai mellett, pedig valójában egy jó diákbankszámla lehetővé teszi számukra, hogy megtanulják a felnőttkorban oly fontos pénzkezelést és az anyagi függetlenséget.

Sok bank kínál fiataloknak szóló speciális számlákat, amelyek a diákok számára kedvezőbb feltételeket nyújtanak, mint a felnőttek bankszámlái, akár 18 éves kor felett is. Ezek a számlák gyakran alacsony vagy akár nulla havi számlavezetési díjasak, ami nagy segítség lehet azoknak, akiknek a jövedelme korlátozott. Az UniCredit Banknál nyitható Diákszámla Zéró, melyet 14 éves kortól a 26. életév betöltéséig lehet nyitni, ahogy a neve is mutatja, havidíj-mentesen biztosítja a számlavezetést (EBKM: 0,01%) és igényléskor bankkártya-díjkedvezményt is tartalmaz.

Boldog tanulók akiknek ingyenes diákszámlájuk van

Diákszámla megnyitása előtt ezeket érdemes átgondolni

De lássuk csak, hogyan kezdődik az egész: képzeld csak el, hogy egy friss egyetemista vagy, épp megérkeztél az egyetemvárosba, és izgatottan készülsz az első egyetemi évedre. Beiratkozol a képzésre, találkozol új emberekkel, megismered az új környezetet. Aztán egyszer csak észreveszed, hogy mindenki beszél a pénzügyekről.

Elgondolkodsz, hogy miért lenne szükséged egy bankszámlára, hiszen ott a zsebedben a készpénz és a szüleid is támogatnak anyagilag. Nos, érdemes lehet felfedezni, hogy egy jó bankszámla hogyan segítheti az életedet és milyen hasznos lehetőségeket kínál.

Először is, a bankszámla segítségével könnyen nyomon követheted a pénzügyeidet.

Ebben sokat jelentenek a kimutatások, melyek között az UniCredit Banké nagyon hasznos tud lenni, mivel ebben még a készpénzes költéseidet is rögzítheted, a bankszámlás költések rögzítése, csoportosítása pedig teljesen automatikus. Minden tranzakció és költés dokumentálva van, így könnyebb átlátni, hogy mire költötted a pénzedet. Ezenkívül, az online bankolási lehetőségekkel, mint a mobilapplikáció (18 éves kor felett elérhető opció) vagy internetbank, könnyen elérheted a számládat bárhol és bármikor.

Ha az interneten kell megvenned valamit, azt szinte kizárólag csak bankkártyával teheted meg, a készpénzzel sokszor semmit sem érsz. Egyedül a drágább utánvételes webes vásárlásnál érsz valamit a készpénzzel, de az olyan szolgáltatások, melyek nem tárgyiasíthatók (pl. letöltések, elektronikus előfizetések, weblap hozzáférések, elektronikus befektetések stb.), vagyis amelyeket nem szállítanak házhoz, készpénzzel egyáltalán nem férhetők hozzá.

A számlanyitásért értékes utalványt is kaphatsz

A bankszámlával rendelkező diákok gyakran kapnak további előnyöket is. Például az UniCredit Bank 30 000 forintos eMAG utalványt ad minden fiatalnak, aki Diákszámla Zérót nyit online vagy személyesen bankfiókban és teljesíti a promóció további feltételeit (erről lentebb részletesen írunk).

Az UniCredit bankkártya hozzáadható az Apple Pay vagy Google Pay szolgáltatáshoz, így mobiltelefonnal is fizethetsz vele a boltokban, érintéssel. Sőt, egyedül az UniCredit Banknál van lehetőség arra, hogy a bank saját automatáiból is a mobiloddal – tehát anélkül, hogy a bankkártyád nálad lenne – vegyél fel készpénzt az mCash szolgáltatással. Mindezt ráadásul felár nélkül!

Az egyetemi évek alatt gyakran előfordul, hogy külföldre szeretnél utazni vagy külföldi tanulmányokra jelentkeznél.

Ebben az esetben ugyancsak szükséges a bankszámla, mivel lehetővé teszi a könnyű és biztonságos pénzügyi tranzakciókat és a folyamatos otthoni támogatás megérkezését.

Az UniCredit Bank például sok külföldi országban biztosít kedvezőbb díjú készpénzfelvételt az anyabanki hálózathoz tartozó automatákból.

A bankszámla megnyitása és használata lehetőséget ad a pénzügyi önállóság megtanulására és fejlesztésére. Azt tanulhatod meg, hogyan takaríts meg pénzt, hogyan tervezd meg a költségvetésedet és hogyan gazdálkodj okosan a pénzzel. Ezek a készségek életed során nagyon hasznosak lesznek.

Egyetemista diákszámlát nyit laptopról

Ha diákként bankszámlát nyitsz, egész biztosan tapasztalni fogod, hogy mennyire hasznos lehet egy bankszámla. Könnyebbé teszi pénzügyeid kezelését, előnyöket és kedvezményeket kínál, és lehetővé teszi a felelős pénzkezelés megtanulását. Ne habozz, menj el egy bankfiókba a közeledben, vagy tájékozódj az interneten és kezdd el felfedezni a pénzügyi függetlenség előnyeit, melyek hozzásegítenek az egyetemi évek teljesebb megéléséhez.

A következő feltételeket kell teljesítened az UniCredit Banknál, hogy megkapd a 30 000 forintos eMAG utalványt is a számos előny mellett, melyet a Diákszámla Zéró számlanyitással élvezhetsz.

Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 18:

 1. Nyisd meg a számládat személyesen bankfiókban a törvényes képviselőddel.
 2. Kérjetek a számládhoz Mastercard Standard betéti kártyát.
 3. Igényeljetek internetbanki szolgáltatást, valamint adjatok meg telefonszámot és e-mail címet törvényes képviselődhöz.

Ha elmúltál már 18, de nem vagy még 26:

 1. Nyisd meg a számládat online videóazonosítással vagy személyesen bankfiókban.
 2. Kérj Mastercard Standard betéti bankkártyát.
 3. Igényelj mobilalkalmazást és aktiváld, valamint add meg telefonos és e-mailes elérhetőségedet.

Miután mindez megvan, a számlanyitást követő hónap végéig legalább 5 tranzakciót kell teljesíteni az alábbiak közül az eMAG utalványért:

 • betéti kártyával történő vásárlás
 • készpénzfelvétel UniCredit belföldi ATM automatából
 • készpénzfelvétel egyéb belföldi ATM automatából
 • bankon belüli eseti átutalás
 • bankon kívüli eseti átutalás
 • állandó átutalási megbízás
 • csoportos beszedés
 • készpénzfelvétel UniCredit-fiókban.

Az akció 2022. szeptember 15-től visszavonásig, de legkésőbb 2023. augusztus 31-ig tart.

Az akció feltételei

Az online számlanyitás csak 18 éves kor felett vehető igénybe. Az utalványért Mastercard Standard betéti bankkártyát kell igényelni, továbbá meg kell adni a telefonos és e-mail-es elérhetőséget. 14-18 éves kor között internetbanki szolgáltatást kell igényelni és meg kell adni a törvényes képviselő telefonos és e-mail-es elérhetőségét is, 18 éves kor felett pedig mobilalkalmazási szolgáltatást, melyet aktiválni is kell.

Miután mindez megvan, a számlanyitást követő hónap végéig legalább 5 tranzakciót el kell végezni az alábbiak közül az utalványért: betéti kártyával történő vásárlás, készpénzfelvétel UniCredit belföldi ATM automatából, készpénzfelvétel egyéb belföldi ATM automatából, bankon belüli eseti átutalás, bankon kívüli eseti átutalás, állandó átutalási megbízás, csoportos beszedés, készpénzfelvétel fiókban. Az akció 2022. szeptember 15-től visszavonásig, de legkésőbb 2023. augusztus 31-ig tart.

A jelen cikkben foglalt tájékoztatás nem teljes körű. Az egyes pénzintézetek által nyújtott bankszámlák összehasonlítása és rangsorolása kizárólag a cikkben is kiemelt szempontok alapján történt, az egyes termékek további részletes feltételeiről a pénzintézeteknél tájékozódhat.

A cikk megjelenését az UniCredit Bank támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.