A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban

A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban
A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban

A bankcsoportot az Év Bankja Nyugat-Európában, az Év Bankja Olaszországban és az Év Bankja Bulgáriában címmel is elismerték.

A The Banker londoni rendezvényén az UniCreditet választották – első alkalommal – az Év Bankjának 2023-ban, emellett a pénzintézet az Év Bankja Nyugat-Európában, az Év Bankja Olaszországban és az Év Bankja Bulgáriában címet is elnyerte.

A The Banker – a Financial Times Group részeként –, gazdasági és pénzügyi információkat szolgáltat a világ pénzügyi szektorának, és 1926-os alapítása óta objektív és alapos tudósításairól híres. A banki kiválóság vezető iparági mércéi közé tartozó, a The Banker által kiosztásra kerülő Bank of the Year Awards a világ vezető pénzintézeteit értékeli a hozamtermelés, a stratégiai előnyök megszerzése és a piacok kiszolgálása terén.

Az UniCredit kiemelkedő teljesítményét Joy Macknight, a The Banker szerkesztője így értékelte: „Az UniCredit lenyűgöző átalakuláson ment át: a vizsgált teljes év során több mint 200%-os nyereségnövekedést ért el, csökkentette költségalapját, és 2023-ban minden idők legjobb első negyedéves eredményét érte el. A bankcsoport jó úton halad az UniCredit Unlocked 2022–24-es stratégiai tervének megvalósítása felé, amivel túlszárnyalja majd eddigi ambícióit. A csoport átalakulásának második szakaszában van, miután jelentős beruházásokat hajtott végre a digitalizáció és az adatok hatékony használata terén. Az informatikai architektúra – API- és felhőinfrastruktúra-alapú átalakítása mellett – az UniCredit a folyamatainak digitalizálásába is befektet, hogy ezzel is támogassa alkalmazottai még hatékonyabb munkavégzését. ESG-kötelezettségvállalásai – különösen a társadalmi kérdésekre való fokozottabb összpontosítás – megelőzik a versenytársakét. Az Allianz-cal és az Azimuttal kötött, mérföldkőnek számító partnerségi viszonyai tükrözik a bankcsoport jövőképét a kiváló ügyfélkiszolgálás és ajánlatok nyújtása terén.”

UniCredit Bank of the Year díjazottak

Az elmúlt két évben, az UniCredit Unlocked stratégiai tervének elindítása óta, az UniCredit fáradhatatlanul dolgozott a vállalati kultúráján és ipari átalakulásán, észszerűsítette rendszereit, növelte digitális és adatkezelési képességét, és minden tevékenységébe beágyazta az ESG-elveket azért, hogy alapjaiban jobb és erősebb bankká váljon a közösségek számára.

Andrea Orcel, az UniCredit Csoport vezérigazgatója és Olaszországért felelős vezetője elmondta: „Rendkívül büszkék vagyunk eredményeinkre, amelyek bizonyítják tizenhárom bankunk közös erejét Európa-szerte, valamint azt, hogy ügyfeleinket helyezzük minden tevékenységünk középpontjába. Mindezt az tette lehetővé, hogy kollégáink a stratégiánk és a bankon belül kialakított vállalati kultúránk mellé álltak. Ügyfeleink és közösségeink érdekében továbbra is kiválóságra törekszünk, hogy Európa jövőjének bankja legyünk.”

Ebben az évben a The Banker az UniCreditet a The Innovation in Digital Banking és a Transaction Banking Awards programok keretében a legjobb digitális banki innovációs banknak (Nyugat-Európa) és a legjobb tranzakciós banknak is megválasztotta. Az új díjak fontos elismerései az UniCredit folyamatban lévő átalakulásának, amelyről az idei Euromoney Awards for Excellence díj is tanúskodik: a bankot Közép- és Kelet-Európa legjobb bankjának, Olaszországban és további négy országban a legjobb banknak és a legjobb befektetési banknak választották.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.