A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban

A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban
A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban A The Banker az UniCreditet választotta az Év Bankjának 2023-ban

A bankcsoportot az Év Bankja Nyugat-Európában, az Év Bankja Olaszországban és az Év Bankja Bulgáriában címmel is elismerték.

A The Banker londoni rendezvényén az UniCreditet választották – első alkalommal – az Év Bankjának 2023-ban, emellett a pénzintézet az Év Bankja Nyugat-Európában, az Év Bankja Olaszországban és az Év Bankja Bulgáriában címet is elnyerte.

A The Banker – a Financial Times Group részeként –, gazdasági és pénzügyi információkat szolgáltat a világ pénzügyi szektorának, és 1926-os alapítása óta objektív és alapos tudósításairól híres. A banki kiválóság vezető iparági mércéi közé tartozó, a The Banker által kiosztásra kerülő Bank of the Year Awards a világ vezető pénzintézeteit értékeli a hozamtermelés, a stratégiai előnyök megszerzése és a piacok kiszolgálása terén.

Az UniCredit kiemelkedő teljesítményét Joy Macknight, a The Banker szerkesztője így értékelte: „Az UniCredit lenyűgöző átalakuláson ment át: a vizsgált teljes év során több mint 200%-os nyereségnövekedést ért el, csökkentette költségalapját, és 2023-ban minden idők legjobb első negyedéves eredményét érte el. A bankcsoport jó úton halad az UniCredit Unlocked 2022–24-es stratégiai tervének megvalósítása felé, amivel túlszárnyalja majd eddigi ambícióit. A csoport átalakulásának második szakaszában van, miután jelentős beruházásokat hajtott végre a digitalizáció és az adatok hatékony használata terén. Az informatikai architektúra – API- és felhőinfrastruktúra-alapú átalakítása mellett – az UniCredit a folyamatainak digitalizálásába is befektet, hogy ezzel is támogassa alkalmazottai még hatékonyabb munkavégzését. ESG-kötelezettségvállalásai – különösen a társadalmi kérdésekre való fokozottabb összpontosítás – megelőzik a versenytársakét. Az Allianz-cal és az Azimuttal kötött, mérföldkőnek számító partnerségi viszonyai tükrözik a bankcsoport jövőképét a kiváló ügyfélkiszolgálás és ajánlatok nyújtása terén.”

UniCredit Bank of the Year díjazottak

Az elmúlt két évben, az UniCredit Unlocked stratégiai tervének elindítása óta, az UniCredit fáradhatatlanul dolgozott a vállalati kultúráján és ipari átalakulásán, észszerűsítette rendszereit, növelte digitális és adatkezelési képességét, és minden tevékenységébe beágyazta az ESG-elveket azért, hogy alapjaiban jobb és erősebb bankká váljon a közösségek számára.

Andrea Orcel, az UniCredit Csoport vezérigazgatója és Olaszországért felelős vezetője elmondta: „Rendkívül büszkék vagyunk eredményeinkre, amelyek bizonyítják tizenhárom bankunk közös erejét Európa-szerte, valamint azt, hogy ügyfeleinket helyezzük minden tevékenységünk középpontjába. Mindezt az tette lehetővé, hogy kollégáink a stratégiánk és a bankon belül kialakított vállalati kultúránk mellé álltak. Ügyfeleink és közösségeink érdekében továbbra is kiválóságra törekszünk, hogy Európa jövőjének bankja legyünk.”

Ebben az évben a The Banker az UniCreditet a The Innovation in Digital Banking és a Transaction Banking Awards programok keretében a legjobb digitális banki innovációs banknak (Nyugat-Európa) és a legjobb tranzakciós banknak is megválasztotta. Az új díjak fontos elismerései az UniCredit folyamatban lévő átalakulásának, amelyről az idei Euromoney Awards for Excellence díj is tanúskodik: a bankot Közép- és Kelet-Európa legjobb bankjának, Olaszországban és további négy országban a legjobb banknak és a legjobb befektetési banknak választották.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

 • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
  Bankszámla

  Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

  Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
  Bankszámla

  Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

  Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

  frissítve: 2024. június 7.
 • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
  Bankszámla

  Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

  A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

  frissítve: 2024. július 12.