2023. július 1-től nulla forintos számlavezetéssel, ingyenes bankkártyával, díjmentes elektronikus utalással, pénzbeli jóváírásokkal, valamint lakáshitelekhez kapcsolódó kamat-, és további egyéb díjkedvezményekkel kínálja Diákhitel Számláját a Gránit Bank.

A Gránit Bank – mint a Diákhitel Központ Zrt. által kiírt közbeszerzési pályázat egyik nyertese - 2023. július 1-től Diákhitel Számla vezetési szolgáltatást kínál a Diákhitelt igénylő felsőoktatási, szak- és felnőttképzési hallgatók számára. Az újonnan igényelt Diákhitel1 konstrukciót a Diákhitel Központ már kizárólag csak Diákhitel Számlára folyósítja, de fennálló diákhitelek, és újonnan igényelt Diákhitel2 vagy Képzési Hitelek esetén is lehetősége van a diákoknak a Gránit Diákhitel Számlát választani.

„Megtisztelő számunkra és egyúttal nagy örömünkre szolgál, hogy a Diákhitel Központ pályázatának egyik nyerteseként olyan fiatal generációk számára nyújthatunk rendkívül kedvezményes, díjmentes számla- és szolgáltatáscsomagot, akik már „digitálisnak születtek” és így a legnyitottabbak az innovatív digitális banki megoldásainkra” hangsúlyozta Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

Diák lány Gránit bankszámlát nyit szelfivel

A Diákhitel Számla rendkívül előnyös kondíciók mellett érhető el a Gránit Bankot választó hallgatók számára. Díjmentes a számla vezetése valamint a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya is. Díjmentesek továbbá az elektronikus csatornákon benyújtott eseti utalások, a csoportos beszedési megbízások és a rendszeres forint utalások is. A diákokat a Bank díjmentes iSMS-ben értesíti a bankszámlájukon megvalósult tranzakciókról. A Gránit Diákhitel Számla konstrukcióhoz díjmentes értékpapírszámlanyitás és számlavezetés, valamint díjmentes állampapír vétel és eladás is elérhető. A Gránit Bank kamatkedvezményt kínál a diákoknak lakásvásárlási céljaik megvalósításához, és egyéb céljaik finanszírozásához is.

A Gránit Diákhitel Számlához a Bank további számos kedvezményt biztosít, így:

  • 22 000 forint jóváírás jár szelfis számlanyitás esetén,
  • 9 000 forint jóváírás a sikeres ügyfélajánlás után,
  • 4%-os jóváírás a folyósított Diákhitel összege után, amely félévente akár 30 000 forintot is elérhet
  • a mindenkor érvényes MNB alapkamat mínusz 5,00%, azaz jelenleg évi 8,00% látra szóló kamat és EBKM a számlán lévő szabad pénzeszköz után,
  • Babaváró hitel igénylése esetén emelt szintű, 205 000 forint összegű jóváírás,
  • feltétel nélkül köthető le a Gránit KamatMax Plusz betét
  • 10% kedvezmény jár a Platinum kártya éves díjából,
  • Platinum kártya birtokosoknak díjmentes Press Reader alkalmazás használat, amellyel 7 000 újság érhető el.

A diákoknak új Diákhitel vagy Képzési Hitel igényléskor nincs más dolguk, mint kiválasztani a Gránit Bankot Diákhitel Számla vezető bankjukként. A Diákhitel konstrukcióval már rendelkező hallgatók pedig a Diákhitel Direkt fiókon keresztül a „Nyomtatványok-Kedvezmények” menüpontban jelezhetik a Gránit Diákhitel Számla iránti igényüket.