Sokan vannak úgy, hogy hallottak ugyan arról, hogy megéri anyagilag egészségpénztáron keresztül rendezni az egészségügyi kiadásokat, legyen szó egy új szemüvegről vagy egy fogászati kezelésről, de mégsem vágnak bele, mert bonyolultnak érzik az ezzel kapcsolatos ügyintézést. Így viszont elesnek évente akár közel 150 ezer Ft pluszforrástól! Ezért most megmutatjuk, hogy milyen egyszerű az OTP Egészségpénztárral az élet! Ráadásul most 2 nyereményjátékkal is kedvez tagjainak a Pénztár!

3 kulcslépés: számlabeküldés, befizetés, adó-visszatérítés

1. Számlabeküldés

Miután megnyitottad az OTP Egészségpénztári számládat, igazából ugyanúgy folytathatod az életedet, mint az egészségpénztári időszámítás előtt, egy dolgot kivéve: kérj egészségpénztári számlát az egészségügyi kiadásaidról! Ha például gyógyszert vagy szemüveget veszel, akkor arról, vagy ha nőgyógyászhoz/urológushoz mész vagy fogorvoshoz, akkor arról.

Az OTP Egészségpénztár honlapján megtalálod, milyen egészségügyi termékekről és szolgáltatásokról küldhetsz be számlát. Ne aggódj, a kínálat bőségesebb, mint gondolnád! A keresőjükben pedig azt is megtalálod, hogy szolgáltatás esetén mely orvosoknál, rendelőkben kaphatsz egészségpénztári számlát. Terméket bárhol vásárolhatsz Magyarországon.

Arra kell csupán figyelned, hogy minden szükséges információ szerepeljen a számlán, és hogy ezt 5 éven belül küldd el a Pénztárnak, amit akár online is megtehetsz a www.otpportalok.hu ügyfélportálon keresztül feltöltve.

Ráadásul a számlabeküldéssel most nyerhetsz is! (Részletek a cikk végén.)

Egészségpénztári számlák szkennelése telefon segítségével

2. Befizetés

Év végén, amikor látod, hogy összesen milyen összegben küldtél be számlát a Pénztárnak, akkor fizesd be ezt az összeget az egészségpénztári számládra (+ működési költség). Ezt is megteheted a már említett ügyfélportálon.

És most a befizetéseddel is nyerhetsz! (Részletek a cikk végén.)

Ne aggódj, nem sokáig kell nélkülöznöd ezt az összeget, hiszen néhány napon belül visszakapod (- működési költség).

Hogy mi értelme ennek?

3. Adó-visszatérítés

Az, hogy az egészségpénztári számlára befizetett összeg 20%-át visszakaphatod adó-visszatérítés formájában a következő év elején! Ezért éri meg olyannyira egészségpénztáron keresztül rendezni az egészségügyi kiadásokat! Tehát ha a maximális 750 000 forintot fizeted be, akkor 150 000 forintot kapsz pluszban. Ha például 300 000 forintot fizetsz be, akkor pedig 60 000 forintot kapsz „ajándékba”, és így tovább.

Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy az adóbevallásodban megjelölni, hogy az OTP Egészségpénztári számládra kéred az adó-visszatérítést, és megadni a megfelelő sorokban az egészségpénztári összegeket, de ebben segítségedre lesz a Pénztártól kapott adóigazolásod. (Fontos tehát, hogy legyen adózott jövedelmed, hiszen az szja-ból igényelheted az adó-visszatérítést.)

Ugye, hogy nem ördöngösség? Próbáld ki te is!

Nyiss OTP Egészségpénztári számlát te is, akár online!

NYEREMÉNYJÁTÉK 1.

Nyerd meg befizetésed 20%-át!

Akár 150 ezer forintot nyerhetsz!

Ha min. 20 000 forintot fizetsz be OTP Egészségpénztári számládra 2023. november 20. és december 27. között és regisztrálsz a játékra, akkor visszanyerheted a befizetésed 20%-át, akár 150 000 forintot!

Nyeremények: 10 × max. 150 000 Ft (bankszámládra, átutalással)

Játék időtartama: 2023. november 20.-december 27.

NYEREMÉNYJÁTÉK 2.

A nyerő számla!

20 ezer Ft értékű Rossmann utalványt nyerhetsz!

Ha a kifizetendő OTP Egészségpénztári számládat a www.otpportalok.hu ügyfélportálon keresztül küldöd be online és regisztrálsz a játékra 2023. november 27. és december 31. között, tiéd lehet a 10 nyeremény egyike!

Nyeremények: 10 × 20 000 Ft értékű Rossmann ajándékkártya

Játék időtartama: 2023. november 27.-december 31.

A cikk megjelentését az OTP Egészségpénztár támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.