Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz

Támogatott tartalom

Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz
Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz

Az elmúlt időszakban mindannyian megtapasztalhattuk az átlag feletti infláció hatásait. A tartós árszínvonal emelkedés következtében nem csupán az élelmiszerek és a lakhatás, de az egészséges életvitelhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások is jelentősen megdrágultak. Legyen szó gyógyszerről, gyógyászati segédeszközről vagy akár magánorvosi vizsgálatról és beavatkozásról, az infláció miatt jóval nagyobb költséggel számolhatunk, mint egy évvel ezelőtt. Szerencsére van egy sokak által igénybe vehető adókedvezmény, ami olcsóbbá tehet számos terméket és szolgáltatást, beleértve a magánorvosi ellátásokat is. Ismerd meg a részleteket!

Így spórolhatsz meg akár évi 150 000 forintot

Egészségpénztár segítségével jelentős költségeket spórolhatsz meg. Az egészségpénztári számlára befizetett összeg után 20% adó-visszatérítést kaphatsz ugyanis, amelynek maximális éves összege 150 000 Ft. Nem csupán a munkahely elvesztésekor, tartós betegség vagy egyéb szorult élethelyzetben lehet hasznos a pénzügyi öngondoskodás.

A növekvő árszínvonal mellett a 20% visszatérítés jelentős könnyebbséget jelenthet gyermekvállaláskor, idős rokonok gondozásakor vagy az egészséges életvitel folytatásakor is.

Hogyan működik a folyamat?

Milyen termékeket és szolgáltatásokat vásárolhatsz az egészségpénztári számládról?

A kínálat nagyon széles. Az alábbi termékek és szolgáltatások mind fizethetők az egészségpénztári egyenlegből, melyekhez a fenti trükkel a magas infláció ellenére is kedvező áron juthatsz hozzá:

 • Egészségügyi ellátás: orvosi szolgáltatások, fogászat, nőgyógyászat / urológia, gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápiás kezelések, szűrővizsgálatok.
 • Egészségügyi termékek: gyógyszerek, szemüveg, gyógyászati termékek, gyógyászati segédeszközök, hallókészülék, bizonyos okosórák.
 • Gyermekvállalás: születési támogatás, babaápolási cikkek, gyermekgondozási-, beiskolázási- és gyermeknevelési támogatás.
 • Gluténmentes élelmiszerek
 • Megélhetés: lakáshitel törlesztés támogatása, táppénz kiegészítése, álláskeresési támogatás, temetés támogatása.
 • Megváltozott egészségügyi állapotú személyek: otthoni gondozás, idősgondozás támogatása és szenvedélybetegségekről való leszoktatás.
 • Egészségbiztosítás
Egy beteg meghallgatja, hogy az orvosa miket mond neki

Hol a „buktató”?

Jogosan merülhet fel a kérdés: mi a buktató? Bár buktató nincs, van néhány általános szabály, melyekre érdemes figyelni.

1. Költségek

Minden egészségpénztár esetén felmerülnek működési költségek, ami ugyan csökkenti a megtakarítás mértékét, mégis jelentős pluszforráshoz juthatsz az adó-visszatérítés által. Az OTP Egészségpénztár költségei az alábbiak:

 • belépési díj: 2 000 Ft,
 • működési költség (6,5%): a befizetett összeg 93,5 százaléka vásárolható le,
 • egyszeri kártyadíj, 3 évre: 2 900 Ft.

2. SZJA befizetés, adótartozás

Kizárólag akkor igényelhetsz adó-visszatérítést, ha a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadód, és nincs 1 000 forintot meghaladó adótartozásod.

3. Ha önkéntes nyugdíjpénztárnak is tagja vagy

Az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári megtakarítás után igényelhető adó-visszatérítés együttes éves maximális összege 150 000 Ft lehet. A befizetendő összeg meghatározásakor ezt is érdemes figyelembe venned.

Csatlakozz most az OTP Egészségpénztárhoz!

Az OTP Egészségpénztár több mint 20 éve támogatja az öngondoskodni vágyó, pénzügyileg tudatos személyeket. Kiemelkedő népszerűséget az erős partneri kapcsolatok kiépítésének és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésének köszönheti.

Csatlakozz az elégedett ügyfelekhez és nyiss számlát akár online!

NYEREMÉNYJÁTÉK!

1 milliót nyerhetsz az OTP Egészségpénztárral!

Amellett, hogy jelentősen gyarapodhat a pénzed az egészségpénztári számládon, rendszeresen nyerhetsz értékes ajándékokat is. Most akár 1 millió forintot!

Nyeremények:

 • 1 x 1 millió Ft (átutalással, bankszámládra)
 • 2 x 500 000 Ft (átutalással, bankszámládra)
 • 20 x 50 000 Ft (átutalással, bankszámládra)

Játék időtartama: 2023. február 28.-április 15.

A cikk megjelenését az OTP Egészségpénztár támogatta.