A bankok által támogatott vásárlásösztönző alkalmazások egészen új irányt vettek 2022 májusától, amikor elindult az Erste Bank Moneyback nevű kedvezményrendszere. Ez a bankkártyás vásárlások után nemcsak a korábban megszokott hitelkártyás vásárlások esetében térít vissza, hanem a folyószámlához kapcsolódó, betéti bankkártyás vásárlások után is. Útmutatónkból megismerheted a részleteket.

Milyen banki vásárlási kedvezmények léteznek?

Létezik néhány banki vásárlási kedvezményfajta, amelyekből csoportokat lehet képezni. Nézzük meg először ezeket, és ezekhez képest látni fogod, hogy az Erste Moneyback miért számít nagyon jónak. Fontos tudnod, hogy ezt csak akkor használhatod, ha valamilyen Erste számlacsomagod van, vagy Erste hitelkártyád.

1. Vásárlás utáni visszatérítés

Az első, egyben legelterjedtebb banki vásárlásösztönző kedvezményfajta a hitelkártyával történő vásárlás utáni visszatérítés. Ezeknél a kedvezményeknél teljesen általános mértékűnek számít az 1 százalékos kedvezmény bármely hitelkártyás vásárlásból.

Régebben ezek a kedvezmények magasabbak voltak (átmenetileg létezett 3 százalékos általános visszatérítés is, bármely hitelkártyás vásárlás után), de mára a bankközi jutalék lecsökkenése miatt az 1 százalékos visszatérítés vált megszokottá a piacon.

Ez a kedvezmény bármely hitelkártyás vásárlás után jár, és a hitelkártya-tartozásodat csökkenti a havi – ritkábban évi – egyösszegű visszatérítés, mely egy jóváírás a hitelkártyádhoz tartozó számlán. Majdnem olyan, mintha te fizetted volna be ezt a pénzt, tehát szabadon elköltheted bármire. Ez egy tiszta és világos kedvezményrendszer: te költesz, a bank pedig a következő hónap 10-éig jóváírja az ígért pénzösszeget.

Tábla ami az Erste Moneyback kedvezményt mutatja

Emellett léteznek olyan kedvezmények is, melyek egy kereskedelmi partnerrel közösen kibocsátott hitelkártyával érhetőek el. Az általános 1 százalékos visszatérítés mellett a kereskedelmi partnernél történő vásárláshoz többletkedvezmények tartoznak, vagy magasabb összegű visszatérítés jár. Ez lehet időszakos vagy csak az igénylést követő úgynevezett bevezetési kedvezmény is.

Emellett egyedi vásárlásösztönző akciók is kapcsolódhatnak az ilyen hitelkártyákhoz.

A visszatérítésnek gyakran van felső határa, melyet forintösszegben jelölnek meg. Például 1 százalék, maximum havi 5 000 forint. Ilyenkor havi 500 000 forintnyi vásárlásig gyűjtik neked az 1 százalékos visszatérítést, afelett már nem kapsz vissza több pénzt abban a hónapban.

2. Pontgyűjtés

A másik banki vásárlásösztönző lehetőség a pontgyűjtés. Itt teljesen általános a piacon a 100 forintonként kapott 1 pont, a pontok beváltásakor pedig az 1 pont = 1 forint „árfolyam”. Vagyis ez is 1 százalékos kedvezményt ér. A pontokat általában bármely árucikkre beválthatod a pontgyűjtő rendszerhez csatlakozott partnereknél. Időszakosan itt is előfordulhatnak nagyobb mértékű, akciós ajánlatok.

A pontgyűjtés abban különbözik a pénzvisszatérítéstől, hogy míg ez utóbbi automatikus, tehát biztosan megkapod a kedvezményt, addig a pontoknál fennáll a veszélye annak, hogy csak valamilyen határidőig tudod ezeket beváltani, és utána elvesznek. Vagy időközben esetleg romlik a beváltási „árfolyama” esetleg azoknak a termékeknek a köre, amire beválthatod. Netán egy partner kilép a kedvezményrendszerből.

A pontgyűjtés tehát egy kicsit olyan, hogy egy bizonytalan jövőbeli költéshez gyűjtöd a jelenlegi vásárlásaid utáni visszatérítéseket.

A pontokat hívhatják máshogy, például forintoknak is, ettől még a pontokra vonatkozó szabályok érvényesek rájuk.

A pontgyűjtésnek nem szokott felső határa lenni, de elévülési ideje igen, így figyelned kell arra, hogy beváltsd őket, különben elvesznek.

3. Kuponos kedvezmények

Végül egy harmadik banki vásárlásösztönző elem a kuponos kedvezmények világa. Ezek kínálják a legnagyobb kedvezményeket, mértéke tulajdonképpen elvileg bármennyi lehet, de a gyakorlatban 3-4 százaléktól 10-20 százalékig szokott terjedni ezeknek a kedvezményeknek a skálája.

A kuponos kedvezmények azonban kötöttek. Egy kereskedelmi partnernél történő vásárlásra vonatkoznak, sőt, akár még a kedvezménnyel megvásárolható termékek körére is tartalmazhatnak korlátozásokat. Cserébe a kedvezmények jelentősek, „érezhetőek”, tehát ezek jelentik a legnagyobb vásárlási csábítóerőt. Értelemszerűen a kuponos kedvezmények növelik a leginkább a banki ügyfelek lojalitását is.

Miben új az Erste Moneyback kedvezményrendszere?

Az Erste Bank 2022. május 1-től elindult Moneyback nevű kedvezményrendszere két újdonságot hozott a piacra. Fontos tudnod, hogy ezt csak akkor használhatod, ha valamilyen Erste bankszámlád vagy Erste hitelkártyád van. Ha még nem vagy erstés, akkor a bankszámla-kalkulátorunkban megmutatjuk, hogy milyen bankszámlák közül választhatsz náluk.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 309 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 320 Ft Kezdetben 1 149 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • EgySzámla Díjcsomag - korlátlan NetBank utalási kedvezménnyel
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 954 Ft Kezdetben 2 236 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis Díjcsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 6 814 Ft Kezdetben 7 139 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

  Egyrészt a kuponos kedvezmények itt nemcsak a hitelkártyás vásárlásokra vonatkoznak, mint általában, hanem a betéti kártyás vásárlásokra is. Vagyis a bankszámládhoz kapcsolódó kártyádra is érvényesek, akár van rajta folyószámlahiteled, akár nincs.

  Ez igen ritka a banki kedvezmények világában, gyakorlatilag a pontgyűjtő kártyáknál szokott ilyen előfordulni.

  A másik újdonság, hogy a kedvezmények személyre szabottak. Míg más bankoknál általános, minden ügyfélre szóló kedvezmények érvényesek, addig a Moneybacknál nem feltétlenül ugyanazt kapják az ügyfelek. Minden egyes ügyfél a saját költési szokásai alapján kapja a kedvezményeket.

  Vagyis olyan vásárlási ajánlatokat kapsz, melyeket nagy valószínűséggel ki is fogsz használni.

  Milyen kedvezményeket nyújt a Moneyback program?

  A kedvezmények jellemzően a 3-10 százalékos tartományba esnek. Ezek azok a határok, melyeknél már érdemes megmozdulni a kedvezményért, főleg, ha ezek amúgy is megegyeznek a vásárlási szokásaiddal.

  A kedvezmények egyediek, azaz neked szólnak, a korábbi költési szokásaid alapján.

  Hogyan kaphatok személyre szabott vásárlási kedvezményeket egy banktól?

  Nem banktól kapod, hanem kereskedőtől. A kereskedő pedig úgy talál rád, hogy az Erste George-ba történő belépéskor engedélyt adsz a vásárlási szokásaid anonimizált átadására. Az adatok személyes adataid nélküli – elemzését egy cseh fintech startup, a Dateio végzi. Ő keresi meg a kereskedőket és ő tartja velük a kapcsolatot is.

  A Dateio szolgáltatja a háttértechnológiát és adatmodelleket, nemcsak az Erste Banknak, hanem más, vezető európai bankoknak is, és ezzel a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb digitális platformját üzemelteti a vásárlásalapú marketinghez.

  Milyen kedvezmények ezek?

  A kedvezmények arra ösztönöznek téged, hogy az ajánlatban szereplő kereskedőnél vásárolj, vagy hogy többet vásárolj nála, mint eddig. Olyan is előfordulhat, hogy ha egy üzletprofilban gyakran vásárolsz egy kereskedőnél, akkor annak a konkurenciája ad majd neked kedvezményt, hogy menj át hozzá vásárolni a jövőben.

  Egy fió kedvezményeket keres az Erste George appban

  Hogyan tudom igénybe venni a kedvezményeket?

  Egyszer, az elején aktiválnod kell a Moneyback programot az Erste Bank George mobilapplikációjában, hogy azokat elérhesd. Nem szükséges később (periódusonként) megerősíteni a részvételed a programban.

  Minden egyes ajánlatot azonban külön-külön aktiválni kell. Minden ajánlatot csak egyszer kell aktiválni, ezzel mintegy belépsz az adott kedvezménybe és az érvényességi idő végéig korlátlan számban igénybe veheted azt.

  Ezek a kedvezmények miért nem járnak automatikusan, miért kell aktiválni őket?

  Nos, ez egy vásárlásösztönző program, melyet a kereskedők tartanak fenn. A kereskedők szeretnék látni, hogy reagálsz ezekre az ajánlatokra, illetve fontos az is, hogy mely ajánlatokra reagálsz. Így lehet jobban célozni a személyre szabott kedvezményeket és a kereskedők is érzik, hogy új ügyfelet, vagy többet költő ügyfelet szereztek meg a személyedben.

  A minél jobb személyre szabott ajánlatokhoz ezért szükséges, hogy válogass az egyes kedvezmények között, és azokat, melyeket kiválasztottál, vedd is igénybe. Vagyis a közreműködésed, aktív használatod nem kerülhető meg a Moneyback esetében.

  Ha minden kedvezmény automatikusan aktiválódna, akkor elárasztana a sokféle kedvezmény és nem találnád meg közöttük a neked releváns ajánlatokat. Azzal, hogy te is aktívan közreműködsz és tanítod a rendszert, lehetővé teszed, hogy egyre testreszabottabb ajánlatokban részesülj a jövőben.

  10+ képen megmutatjuk a mobilbankban a kedvezményeket

  Az ajánlatokat úgy rendezi az applikáció, ahogy az a gépi intelligencia szerint neked a legkedvezőbb, tehát a lista tetején találod azokat, amelyek valószínűleg a leginkább érdekesek a számodra.

  Mi lesz a korábbi kedvezményekkel?

  Az Erste Banknál léteznek olyan betéti és hitelkártyák, amelyekhez egy korábbi program alapján járnak kedvezmények. Jó hír, hogy minden ilyen kedvezmény mellett, további kedvezményként fut a Moneyback, a korábbi hűségprogram kedvezményei és a Moneyback tehát halmozhatók.

  Ezáltal még jobban tudod fokozni a megtakarításaidat.

  1. Az Erste Bank Moneyback szolgáltatását a Profil képernyőről lehet megnyitni.

  Erste Moneyback profil nézet

  2. A Moneyback ajánlatai. A Webáruház gomb a webáruházba vezet át, az Aktiválás gomb pedig aktiválja a kedvezményt. Magára az ajánlatra koppintva az ajánlat részletei hívhatók elő.

  Erste Moneyback kedvezmények képernyő teteje
  Erste Moneyback kedvezmények képernyő
  Erste Moneyback kedvezmények nézet

  3. Így néz ki egy ajánlat részletezve.

  Erste Moneyback ajánlat részletezve
  Erste Moneyback ajánlat feltételek képernyő

  4. Ezt látod, amikor egy olyan ajánlatra koppintasz, amely már aktív.

  Erste Moneyback aktivált ajánlat képernyő

  5. Az aktív ajánlatok a listában is látszanak.

  Erste Moneyback aktivált ajánlat a listában képernyő

  6. Az Így működik szövegre koppintva megjelenő képernyő.

  Erste Moneyback ajánlatok működése nézet

  7. Az ajánlatok szűrési képernyői.

  Erste Moneyback szűrők képernyő
  Erste Moneyback szűrők képernyő folytatás

  8. A Moneyback keresője.

  Erste Moneyback kereső képernyő

  9. A Moneyback beállítási lehetőségei.

  Erste Moneyback beállítások képernyő

  Mennyit spórolhatok a Moneybackkel?

  Mielőtt Magyarországra megérkezett, az Erste más országban már kipróbálta a Moneybacket. Ausztria és Szlovákia mellett Csehországban is elindult ez a kedvezményprogram, ahol a tapasztalatok szerint más kedvezményeken felül, átlagosan havi 3-4 eurós pénzvisszatérítést gyűjtenek össze az ügyfelek.

  Vagyis magyar forintra átszámítva mintegy 1 100-1 500 forintot keresnek vele havonta, amivel minimum a bankolási költségeket ellensúlyozzák. Fontos hangsúlyozni, hogy ez csak az átlagos megtakarítás havonta, de ennél több is elérhető.

  Minden ajánlatban van egy felső visszatérítési határ, ami nagyon magasra lett téve, így az ügyfelek 99 százaléka meg sem érzi, nem ütközik bele. Ennek jellemző összege 30 000 forint, de ettől eltérhet a visszatérítés mértéke.

  Azaz ha például kedvenc szupermarketedben 5 százalékos kedvezményt kapsz két hónapon át, akkor ez az 5 százalékos kedvezmény (melyet pénzvisszatérítésként kapsz meg a számládon), összesen nem lehet több az ajánlat keretében, mint 30 000 forint. A felső határ ajánlatonként értendő.

  A Moneyback sem aktiváláskor, sem a későbbi használat során semmilyen rejtett költséget vagy feltételt (pl. kötelező vásárlások, számlamúlt) nem tartalmaz, azaz teljesen ingyen használható.

  Ez azt jelenti, hogy a használatával csak nyerhetsz.

  Az Erste Bank néhány hónappal a Moneyback szolgáltatás indulása után közzétette, hogy már 135 000 ügyfelük próbálta ki az Erste Bank pénzvisszatérítési kedvezményprogramját. A program keretében eddig a pénzintézet 20 000 ügyfele 40 000 vásárlása után összesen 54 millió forintot kapott vissza.

  Diák lány spórol a kedvezményes vásárlással

  Hol kaphatok kedvezményeket?

  Induláskor, tehát 2022 májusában 30 kereskedő szerepelt az ajánlatküldők listáján. Ilyen például a Spar, az Aliexpress, a Booking.com, a Douglas, a Líra Csoport, a Samsung, a Budmil, az About You vagy az Answear. Az indulást követően további 15-20 cég csatlakozott a rendszerhez olyan üzletprofilokban, mint például üzemanyag-töltőállomás, gyógyszertár, kávézólánc, gyorsétteremlánc.

  Az ajánlatok a rendszer bővítésével és a te használatoddal párhuzamosan folyamatosan változnak.

  Ne feledd, hogy aktiválnod kell közülük a neked tetszőket!

  Az új, neked szóló ajánlatokról push üzeneteket is kapsz a mobilapptól, de ettől függetlenül hasznos rendszeresen nyomon követned az applikációban, hogy milyen vásárlási kedvezményeket kaptál. Az ajánlatok legsűrűbben naponta változhatnak. A kereskedők is változtathatják a kedvezményeket.

  Mikor kapom meg a pénzvisszatérítést?

  A kedvezményeket havonta egyszer, a következő hónap 10-éig írja jóvá a számládon vagy a hitelkártyaszámládon a bank.

  Az applikációban nyomon követheted, hogy a legutóbbi jóváírás óta milyen kedvezményeket szereztél már meg ebben a hónapban, melyeket biztosan jóváírnak a következő alkalommal.

  Emellett láthatod a korábbi, múltbeli jóváírásokat is.

  Ha betéti (folyószámlához kapcsolódó) és hitelkártyát is használsz, akkor a kedvezményt azon a számládon kapod meg, amelyhez kapcsolódóan a bankkártyádat használtad.

  Hová fejlődhet az Erste Bank Moneyback szolgáltatása?

  Tekintettel arra, hogy a mobilapplikációban az áttekinthetőség a fő korlátja annak, hogy kihasználd a rendszer előnyeit, nincs értelme korlátlan mennyiségű ajánlatot kapnod. Egy bizonyos mennyiségű ajánlatnál többet ugyanis már nem tudsz áttekinteni.

  Ezért a Moneyback rendszer jövőképe inkább az, hogy az ajánlatok mennyisége helyett azok minőségi kínálatára törekedjen és legelőre a neked leginkább érdekes ajánlatok kerüljenek.

  Amit még érdemes tudni, hogy ez egy teljesen újfajta, ugyanakkor nagyon hatékony vásárlásösztönző rendszer. Korábban a magyar Barion is gondolkodott hasonló rendszerben, illetve aki tagja a Tesco Clubcard programjának, az rendszeresen kap olyan kuponkedvezményeket, melyeket a korábbi vásárlások alapján kínál fel a rendszer.

  Ezért arra lehet számítani, hogy ez a fajta vásárlásösztönző rendszer idővel más bankoknál is megjelenhet Magyarországon. Ha belegondolsz, ez neked csak jó, hiszen ha máshol bankolsz, ott is megkaphatod majd a neked leginkább releváns vásárlási ajánlatokat. Bár a kereskedők köre valószínűleg eltérő lesz, de ezekből akár profitálhatsz is majd.

  Összefoglaló a Moneybackről

  A Moneyback egy kuponos kedvezményprogram, melyet az Erste Bank betéti és hitelkártyásai vehetnek részt. A program ingyenes és minden erstés bankkártyás ügyfélnek jár, de a kuponokat külön-külön aktiválni kell. A kuponok többször is felhasználhatók, de érvényességi idejük van.

  A visszatérítést a kártyához kapcsolódó számlán kapod meg a következő hónap elején és szabadon elköltheted.

  A visszatérítés más visszatérítések mellett is jár.

  A kuponokat az Erste Bank mobilalkalmazásban, a George Magyarországban érheted el.

  Maradtak kérdéseid?

  • Mi történik, ha betéti és hitelkártyával együttesen költök a kupon alapján?

   Minden költést az adott kártyádhoz tartozó számlán kapsz vissza, így a folyószámlán és a hitelkártya számlán.

  • Egyszerre hány kuponom lehet érvényben?

   Akár egyszerre az összeset is aktiválhatod.
  • Folyószámlahitel használatával is kaphatok visszatérítést?

   Igen.
  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

  Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

  • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
   Bankszámla

   Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

   Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

   frissítve: 2024. június 9.
  • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
   Bankszámla

   Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

   Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

   frissítve: 2024. június 7.
  • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
   Bankszámla

   Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

   A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

   frissítve: 2024. július 12.