Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában

Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában
Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában

A bankcsoport kilenc elismerést kapott a Euromoney Awards for Excellence díjátadón, és egyúttal megőrizte a legjobb olaszországi bank első helyét is.

Az 1992-ben alapított Euromoney Awards for Excellence a globális bankszektor meghatározó elismerésének számít. A korábbi évekhez hasonlóan a bírálati szempontok között idén is szerepel a nyereségesség, a növekedés, a versenytársakhoz viszonyított relatív teljesítmény, valamint a változó piaci feltételekhez és az ügyfelek igényeihez való alkalmazkodás képessége.

Az idei Euromoney Awards for Excellence díjátadón az UniCreditet Közép- és Kelet-Európa legjobb bankjaként ismerték el. A bankcsoport összesen kilenc díjat nyert, megtartva első helyét Olaszországban is. Közép- és Kelet-Európában az UniCredit Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában és Horvátországban is elnyerte a „Legjobb bank” díját. Ez a bankcsoport hagyományosan erős jelenlétét mutatja a régióban, ahol az elmúlt öt évből négyszer a Euromoney „Legjobb tranzakciós szolgáltató bankja”, valamint a „Legjobb vagyonkezelési bankja” díjat is elnyerte.

Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója a díjakkal kapcsolatban kiemelte: „Ezek a díjak rávilágítanak a folyamatban lévő átalakulásunk lendületére, arra az átalakulásra, amelyet elsősorban munkatársaink elkötelezettsége és odaadása vezérel. Ugyanakkor azt is megmutatják, milyen közel állunk az ügyfeleinkhez. Gratulálok kollégáimnak a hihetetlen erőfeszítéseikhez, és köszönöm ügyfeleinknek a folyamatos bizalmukat.”

„Az UniCredit Unlock stratégiájában Közép- és Kelet-Európa mindig is a növekedés egyik fontos területének számított. A negyedévről negyedévre elért eredményeink alátámasztják, hogy jó úton járunk. Megkülönböztető jegyeinkbe tartoznak az egyszerűsítésre és a digitalizációra való törekvés, valamint a fenntarthatóság beágyazása minden tevékenységünkbe. Legfőbb erősségünk az elkötelezett kollégákból álló csapatunk, amely a 6,3 milliós és egyre növekvő lakossági és vállalati ügyfélkör növekedésének elősegítésére összpontosít. Nap mint nap motivál bennünket a bizalmuk irányunkban és a lehetőség, hogy a mindennapokban és az üzleti életben is pénzügyi partnerük legyünk” – nyilatkozta Gianfranco Bisagni és Teodora Petkova, akik a közelmúltig az UniCredit közép-európai, illetve kelet-európai vezetői voltak. Most mindketten még nagyobb felelősségi kört kaptak: Gianfranco Bisagnit a bankcsoport operatív igazgatójává nevezték ki, Teodora Petkova pedig a kelet-európai mellett a közép-európai régió vezetője is lett.

  • A kategóriák, ahol az UniCredit elismerésben részesült:
  • Legjobb bank Ausztriában
  • Legjobb bank Bosznia-Hercegovinában
  • Legjobb bank Bulgáriában
  • Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja
  • Legjobb bank Horvátországban
  • Legjobb bank Olaszországban
  • Legjobb befektetési bank Olaszországban
  • Legjobb tranzakciós szolgáltató bank Közép- és Kelet-Európában
  • Legjobb vagyonkezelési bank Közép- és Kelet-Európában