Adóigazolás

A biztosító által küldött éves igazolás.

A nyugdíjbiztosításodba befizetett összeg alapján adókedvezményre vagy jogosult, amit a saját személyi jövedelemadódból igényelhetsz vissza.

A nemleges vagy más néven nullás adóigazolás azt bizonyítja, hogy nincs tartozásod az adóhatóság felé.

Mind a két igazolást kérheted online is az ügyfélkapudon keresztül.

Ezek is érdekelhetnek

 • Boldog öregkor a nyugdíjbiztosításnak köszönhetően
  Nyugdíj megtakarítás

  5 dolog, ami tudnod kell, mielőtt nyugdíjbiztosítást kötsz

  Szeretnéd anyagi biztonságban tölteni a nyugdíjas éveidet, de aggódsz, hogy erre nem lesz elég az állami nyugdíjad? A nyugdíjbiztosítás segítségével garantálhatod a pénzügyi stabilitásodat, és kiegészítheted az állami nyugdíjadat! Megmutatjuk hogyan.

  frissítve: 2024. március 1.
 • Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 2024
  Nyugdíj megtakarítás

  Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 2024

  A magyarországi nyugdíjpénztárak sokat segítenek abban, hogy biztonságos és kényelmes nyugdíjas éveket élvezhess anyagilag is. Az adóvisszatérítés, a rugalmas portfólió választási lehetőségek, a professzionális vagyonkezelés és mindezzel együtt a pénzügyi tudatosság növelése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyugdíjpénztárak vonzó megoldást jelentsenek a hosszú távú megtakarításaid terén. Így van ez az Aranykor nyugdíjpénztárral is, melyről részletesen olvashatsz ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. június 22.
 • Életünk alkonyán jól jön a nyugdíjmegtakarítás
  Nyugdíj megtakarítás

  Nyugdíj előtakarékosság - kalkulátor és feltételek

  Napjainkban egyre többször bukkan fel az elöregedő társadalom és a nyugdíjrendszer problémája. Érdemes akkor is foglalkoznod a nyugdíj-előtakarékosság kérdésével, ha még nem érzed aktuálisnak, hiszen a nyugdíjas éveid anyagi biztonsága a tét. Szerencsére számos olyan nyugdíj-megtakarítási lehetőség van, amihez nem kell jártasnak lenned a befektetések világában. Útmutatónkból megismerheted a különböző nyugdíj-előtakarékossági megoldások működését, előnyeit és hátrányait.

  frissítve: 2024. március 21.