Értékkövetés

Más néven indexálás. A biztosítási összeg éves emelése a KSH adatainak megfelelően. Az emelésnek az a célja, hogy a biztosítási szerződés értékére ne legyen hatással az infláció és így elkerülhető legyen az alulbiztosítottság.

Az értékkövetés egy szolgáltatás, amit nem kötelező igénybe venned.

Ezek is érdekelhetnek

 • Boldog öregkor a nyugdíjbiztosításnak köszönhetően
  Nyugdíj megtakarítás

  5 dolog, ami tudnod kell, mielőtt nyugdíjbiztosítást kötsz

  Szeretnéd anyagi biztonságban tölteni a nyugdíjas éveidet, de aggódsz, hogy erre nem lesz elég az állami nyugdíjad? A nyugdíjbiztosítás segítségével garantálhatod a pénzügyi stabilitásodat, és kiegészítheted az állami nyugdíjadat! Megmutatjuk hogyan.

  frissítve: 2024. március 1.
 • Katás vállalkozók átölelik egymást
  Nyugdíj megtakarítás

  Katás voltál? Ilyen nyugdíjra számíthatnak az egyéni vállalkozók

  Habár a KATA időszaka leáldozott, a nyugdíjakat így is befolyásolja ez az adózási forma. A nyugdíjválság nagyon rosszul fogja érinteni azokat, akik korábban katások voltak, hiszen egyébként sem számíthatnak magas nyugdíjra. Útmutatónkból kiderül, hogy vajon mi az oka annak, hogy nagyon alacsony lesz a nyugdíja azoknak a vállalkozóknak, akik a kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata szabályai szerint adóztak. Arról is olvashatsz, hogy egy katás hogyan gondoskodjon a nyugdíjas évei anyagi biztonságáról és miként lehet jogosult állami adókedvezményre.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Nyugdíjas fogja a lánya kezét
  Nyugdíj megtakarítás

  Egyre népszerűbbek a nyugdíjcélú megtakarítások!

  Magyarországon egyre több embernek van nyugdíjcélú megtakarítása, azonban sokan még mindig nem foglalkoznak a nyugdíjválság egyre fenyegetőbb problémájával. Miért érdemes megismerkedni az államilag támogatott megoldási formákkal és inkább tudatosan kezelni a helyzetet? Vajon milyen nyugdíjcélú megtakarítások népszerűek hazánkban és mennyi pénzt érdemes havonta félretenni? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre!

  frissítve: 2024. január 29.