Így használd a Garmin Pay-t fizetésre

A GarminPay egy önálló fizetési rendszer Garmin rendszerű okosórákhoz. Lehetővé teszi, hogy úgy fizess az óráddal, hogy akár otthon hagyhasd a mobilod is. Megmutatjuk hogyan.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A GarminPay egy önálló fizetési rendszer Garmin rendszerű okosórákhoz. Lehetővé teszi, hogy úgy fizess az óráddal, hogy akár otthon hagyhasd a mobilod is. Megmutatjuk hogyan.

Az okosórás fizetések már egyre nagyobb szeletet képviselnek a teljes tortából, amin nem is csodálkozhatunk, hiszen az emberek nem szívesen tartanak maguknál mást edzés, futás, sportolás közben, mint az okosórájukat. A pénztárca és lehetőség szerint az okostelefon is otthon maradhat, ha az okosórával tud fizetni a tulajdonosa.

Ez a szituáció ráadásul sokkal több élethelyzetben is érvényes lehet, mint a sportolás, sőt még akkor is könnyebb a használata, ha nálad van a pénztárca és az okostelefon.
 
Sokáig méricskélték a kártyás fizetést a leggyorsabb készpénzes fizetéshez, amikor előre összekészített készpénzt adsz át a pénztárosnak, amelyből nem kell visszaadnia sem. A helyzet az, hogy a kártyás fizetés, de még a mobiltelefonos fizetés sem tudja igazán legyőzni ezt az időt. Az okosóra viszont igen, hiszen nem kell semmit sem elővenni és nem kell semmit sem eltenni a fizetéskor.
 
Az okosórák, köztük a Garmin okosórák már kínálják ezt a kényelmet egy ideje. Ismerkedj meg vele!

Az okosórás fizetések a csúcsát jelentik a gyors fizetéseknek, ráadásul egyben a legkönnyebben hordozható eszközökről beszélünk, hiszen néhány grammos teherként rögzülnek a csuklódon. Ebben az útmutatóban bemutatjuk a Garmin okosórák fizetési rendszerét, a Garmin Pay-t és azt, hogy milyen egyedi szabályok mentén működik.

Bevezetés a Garmin Pay-be

A Garmin Pay a Garmin márkájú okosórák fizetési rendszerét jelenti. Segítségével otthon hagyhatod a pénztárcádat, sőt, akár az okostelefonodat is, hiszen a Garmin okosóráddal simán fizethetsz érintéssel ott, ahol a bankkártyáddal is. Itthon és világszerte. Ráadásul ugyanúgy ingyen, mintha a plasztikkártyádat használnád.

Mivel a Garmin okosórák saját operációs rendszerrel (Garmin OS) rendelkeznek, ezért a gyártó egy önálló fizetési megoldást készített rá, ez a Garmin Pay. A Garmin Pay funkcionalitásában ugyanazt nyújtja, mint egy plasztik érintéses bankkártya, tehát ugyanott és ugyanúgy – érintéssel – lehet fizetni a segítségével.

Ez az útmutató a Garmin okosórák fizetési megoldásával, a Garmin Pay-jel foglalkozik. A Garmin okosórák egyéb funkcióival ezen az oldalon ismerkedhetsz meg.

Hazánkban a Garmin Pay-t először a K&H Bank vezette be 2021. szeptember 28-án. Őt követte 2023. szeptember 5-től az OTP Bank és az Erste Bank.

A Garmin Pay kizárólag a Garmin okosóráival használható.

Mielőtt továbblépnél, nézd meg a legjobb mobilos bankszámlákat a BiztosDöntés.hu kalkulátorában, amelyekkel a legtöbb számlavezetési kedvezményt érheted el. Az útmutató a Garmin Pay-jel történő fizetés bemutatásával folytatódik a kalkulátor alatt.

Vissza
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 413 Ft Kezdetben 350 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,2
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 510 Ft Kezdetben 364 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 883 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,2
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 697 Ft Kezdetben 1 066 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • MBH Kedvezmény Plusz Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 250 Ft Kezdetben 1 982 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Így regisztrálj és fizess a Garmin Pay-jel

  A fizetéshez szükség lesz a Garmin Connect alkalmazásra, amely Android és iOS rendszerű telefonokon egyaránt működik. A letöltést követően az NFC alapú kommunikációra képes Garmin okosórába regisztrálni kell a meglévő bankkártyát az alkalmazáson keresztül.

  A Garmin Connect-en belül, az alkalmazásban történő regisztráció után, a Garmin eszközök listájából kiválasztható Garmin Pay menü megnyitásával kezdhető el a kártyadigitalizálási folyamat, amellyel a meglévő fizikai bankkártyádnak egy digitális másolata készül el, egy másik kártyaszámmal.

  Ettől kezdve ugyanúgy tudsz majd fizetni Garmin órával, mint egy fizikai bankkártyával, ha érintéses fizetésre alkalmas bankkártyaelfogadó-helyen tartózkodsz.

  A Garmin Pay használata ugyanúgy ingyenes, mintha az órába bedigitalizált kártya eredeti, fizikai változatával vásárolnál. Az egész világon bárhol használhatod fizetésre, ahol az érintéses fizetés rádiós jelét látod.

  Bolti fizetés Garmin okosóra terminálhoz való érintésével

  A Garmin Pay sajátosságai

  A Garmin Pay-ben lehetőséged van a kártya eltávolítására, illetve felfüggesztésére (a felfüggesztés bármikor visszavonható), illetve a bankkártyához tartozó tranzakciós történetet is bármikor meg tudod nézni.

  A Garmin Pay-jel úgy tudsz fizetni, hogy az óra alkalmazásválasztó menüjében a Wallet (pénztárca) ikonra koppintasz. Első használatnál meg kell adni a négyjegyű wallet PIN kódod, majd utána már érintheted is az órát a POS terminálhoz.

  Egy perced van a fizetésre

  A wallet PIN kódot az órán, fizetés előtt kell megadni, amely 1 percre aktiválja a kártyás fizetési funkciót. A kódot csak akkor kell újra megadnod, ha a legutóbbi használat óta eltelt 24 óra, vagy az órát levetted a csuklódról.

  A Garmin Pay használatához nem szükséges sem a fizikai bankkártya, sem pedig a telefon.

  Összefoglaló a Garmin Pay-ről

  A Garmin Pay a Garmin márkájú okosórákon használható mobilfizetés márkaneve. Ugyanúgy és ugyanott használható érintéses fizetésre szerte a világon, mint az eredeti – fizikai – bankkártya.

  A szolgáltatás használata teljesen ingyenes, nem jár tehát felárral, ha az óráddal fizetsz.

  A Garmin Pay mind Android, mind pedig iOS rendszerű telefonokhoz, okoseszközökhöz is tud kapcsolódni, így a kártyatelepítéseket, beállításokat bármilyen eszközről elvégezheted.

  A Garmin Pay használata közben nem szükséges, hogy nálad legyen a telefonod vagy a fizikai bankkártyád.

  A Garmin Pay előnyei és hátrányai

  • tudsz fizetni a Garmin okosórával bankkártya és mobil nélkül is
  • az egész világon használhatod
  • a használata ingyenes
  • saját, egyedi operációs rendszer fut az órán, amihez alkalmazkodnod kell
  • a bank korlátozhatja a Garmin Pay által használható kártyák listáját
  • sokkal kevesebb bankkal használhatod a Garmin Pay-t, mint a Google Wallet vagy Apple Pay esetében

  Maradtak kérdéseid?

  • Minden kártyát tudok regisztrálni a Garmin Pay-be?

   Nem. Az egyes bankok megszabhatják, hogy csak bizonyos kártyáikat tudd digitalizálni a Garmin Pay-be, ezért kártyaigénylés előtt egyeztess a bankoddal, hogy biztosan olyan kártyát válts ki, mely alkalmas a Garmin Pay használatára.

  • Készpénzfelvételre is használhatom a Garmin Pay-t?

   Igen, ha a kártyádat kibocsátó, illetve a kártyát elfogadó bank mindegyike nyújtja ezt a szolgáltatást. Ebben az esetben az érintéses funkcióval ellátott ATM-eken fel tudsz venni készpénzt is. Készpénzfelvételkor mindig meg kell adni az eredeti – fizikai – bankkártya PIN kódját.

  • Bármely Garmin okosórával fizethetek?

   Nem. A Garmin Pay-jel használható Garmin eszközök listája itt érhető el a gyártó weboldalán.

  • Párhuzamosan több kártyát is be tudok regisztrálni a Garmin Pay-be?

   Igen, ha a bank több ilyen bankkártyát is kibocsát, amely beregisztrálható, azaz bedigitalizálható a Garmin Pay-be.

  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.