A digitális bank kifejezés nemcsak azt jelenti ma már, hogy a bankszámlához való hozzáférés elsősorban digitális úton zajlik, hanem azt is, hogy ennek köszönhetően a bankköltségek alacsonyak maradnak. A Gránit Bank számtalan előnyt tartogat ügyfeleinek. Például, ha most csatlakozol a gránitosok táborához, jóváírást kapsz a számládra, ha teljesíted a feltételeket. Sőt új ügyfél ajánlásáért még több pénzt kapsz, mint korábban. Gergely Péter független pénzügyi szakértő, a BiztosDöntés.hu alapítója segítségével nézzük most át ezeket az előnyöket.

Aki ma aktívan használja a bankszámláját és bankkártyáját, az igencsak mélyen nyúlhat a zsebébe, hiszen a bankok a 2022-es és 2023-as évek inflációja nyomán összesen akár több mint 33 százalékkal emelhetik minden egyes díjukat a tavalyi és az idei évben együttesen.

A Gránit Banknál viszont már nagyon régóta, kiszámíthatóan olcsón, sőt, sok tekintetben 0 forintért is bankolhatsz és ez a jövőben sem változik. A nullás díjak ugyanis nem emelhetők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) állásfoglalása alapján.

Bankkártyával vásárol egy nő otthonról

Tényleg lehet ingyenes a bankolás?

A Gránit Banknál tényleg. Digitális bankként - más bankoktól eltérően nem kell drága fiókhálózatot és sok munkatársat fenntartania, így a megspórolt költségeknek köszönhető kedvezményeket tovább tudja adni neked. Ez a titka az ingyenes bankolásnak.

A Gránit Bank digitális bankként csupán 2 budapesti fiókot üzemeltet, készpénzt a Lechner Ödön fasor 8. szám alatti fiókban lehet befizetni a bankszámlára vagy megoldható a készpénzes befizetés a bankszámlára más bankon keresztül is.

A Gránit Banknál kedvezőek és átláthatóak a költségek, ráadásul mindent digitálisan el tudsz intézni önkiszolgáló módon.

Csak igen ritka esetben kell felkeresned a bankot telefonon, videóhívással vagy személyesen. És szerencsére nagyon felhasználóbarát a netbankjuk és az applikációjuk is, mindkettő nemrég kapott új designt.

Persze vannak olyan banki műveletek, amiért a Gránit Banknál is fizetned kell - ahogy a Gránit Banknak is sokszor fizetnie kell értük a partner bankok felé - de ha betartod az ingyenes limiteket, tényleg kijöhet nullára is a havi bankolásod összköltsége.

Vegyünk egy példát!

Például a Sztár bankszámla egy feltétel nélküli 0 forint havidíjas számla. Ha szükséged van rá, akkor rendelhetsz hozzá Gránit Standard Mastercard nem dombornyomott bankkártyát, amiért az első évben 1 890 forintot, a további években pedig 3 390 forintot fizetsz évente. Könnyen ki lehet számolni, hogy az ingyenes havidíjú bankszámla mellett még a bankkártyával együtt is mennyibe kerül a bankolásod havi szintre lebontva.

Ha átutalsz, akkor 0,3 százalékot, de minimum 75 forintot fizetsz egy tranzakcióért. A havi első két ATM készpénzfelvétel – a jogszabályi lehetőség igénylése esetén – 150 000 forintig díjmentes, bármely magyar ATM-ből.

Az átutalásnál mobilapplikációval, QR-kód beolvasásával vagy fizetési kérelemmel utalva teljesen ingyenes az átutalás (jogszabály szerint 2024. szeptember 1-től), korlátlan számban és összegben. Ez egy állami kedvezmény, mely visszavonásig érvényes.

A bankkártyával korlátlanul ingyenes a vásárlás boltban és az interneten egyaránt.

Tehát ha kéred a törvényi ingyenes készpénzfelvételt és betartod annak határait, illetve QR-kóddal vagy fizetési kérelem alapján utalsz, akkor a Gránit Banknál - a bankkártya éves díján kívül – nem kell költened a bankolásra egész évben.

Mobilbankján utal egy nő az utcán állva

Sőt, még kereshetsz is pénzt a Gránit Banknál!

Ha most nyitsz számlát a Gránit Banknál, akkor emelt összeget, 40 000 forintot kapsz a banktól. Ehhez az új Gránit bankszámládat szelfivel kell megnyitnod a Gránit eBank mobilalkalmazásban, és igényelned kell hozzá egy bankkártyát, amely lehet nem dombornyomott vagy dombornyomott Mastercard kártya, vagy akár prémium kártya is, mint a Gránit Platinum Mastercard vagy Gránit World Elit Metal bankkártyát. A szelfis számlanyitáshoz 2016. január 1-jét követően kiállított – elektronikus tárolóelemet (chip) tartalmazó – érvényes magyar személyazonosító igazolvány és NFC funkcióval ellátott mobiltelefon szükséges.

A jóváírás feltétele, hogy regisztrálj az eBank alkalmazásban és aktiváld azt, a számlanyitás során hozzájárulj a marketing célú megkeresésekhez, valamint, hogy a szerződéskötést követő 60 napon belül 3-szor vásárolj sikeresen (azaz úgy, hogy a bank azt le is könyvelje a bankszámlán) tranzakciónként minimum 1 000 Ft összegben.

A megnyitott bankszámlára 2 éves hűségidőt kell vállalnod.

Az akcióban akkor vehetsz részt, ha 180 napra visszamenően még nem voltál Gránit Bank ügyfél.

Az akció 2024. március 5-ig tart.

Nőtt az ügyfélajánlásért járó jóváírás is. Február elsejétől 10 000 forintra emelkedett az egy ügyfélért kapható jóváírás, és mivel félévente akár 10 ügyfelet is hozhatsz, évente akár 200 000 forintot is kereshetsz ezzel.

Ha már megnyitottad a bankszámlád a Gránit Banknál, akkor az eBank applikáció „Ajánlom a Bankot" menüpontjában ajánlhatsz új ügyfelet. Ez a menüpont a 3 sikeres bankkártyás vásárlást végrehajtó ügyfelek számára jelenik meg.

Az új ügyfélnek a tőled kapott ajánlási link segítségével, vagy az ajánló kód rögzítésével/megadásával kell megnyitnia a bankszámlát, és a szerződéskötést követő 60 napon belül 3 alkalommal kell vásárolnia a bankkártyával sikeresen. Emellett a szerződéskötést követő 60 napon belül le kell töltenie és aktiválnia kell a Gránit eBank mobilapplikációt is.

Ha mindez megvan, akkor mind az ajánló, mind pedig az ajánlott ügyfél külön-külön 10 000 forintos jóváírást kap. Csak az vehet részt az ajánlási rendszerben ajánlottként, akinek sem a számlanyitáskor, sem korábban nem volt lakossági bankszámlája a Gránit Banknál. Félévente maximum 10 sikeres ügyfélajánlás után kaphatsz jóváírást, így jön ki egy évben a 200 000 forint.

Az ügyfélajánlási akció 2024. március 5-ig tart.

A cikk megjelenését a Gránit Bank támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.