Használt ingatlan

A használt lakás olyan ingatlan, amelyet nem az építtetőtől, hanem egy előző tulajdonostól vásárolsz meg. A használt lakást korábban már használatba vették, azaz kértek rá használatbavételi engedélyt, és ez az engedély nem egy cég (pl. építtető) nevén van, hanem egy magánszemély nevén.

Ha tehát magánszemélytől vásárolsz ingatlant, az még akkor is használt lakásnak minősül, ha korábban senki sem lakott még ott.

Az új ingatlan csak akkor új, ha annak te vagy az első magánszemély tulajdonosa.

Fix Kamat személyi kölcsön
 • Fix kamatozású személyi kölcsön, THM: 14,41 - 21,77%
 • Most 1 500 000 forint felett online igénylésért 30 000 forint visszajár
 • 300 000 - 12 000 000 Ft hitelösszeg igényelhető
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Energetikai tanúsítvány számolásának ellenőrzése számológéppel
  Lakásvásárlás

  Energetikai tanúsítvány: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Ha lakást vásárolnál vagy bérelnél, akkor a választás egyik legfontosabb szempontja, hogy mekkora lesz majd a rezsi. Hogy ezt el tudd dönteni, tudnod kell, hogy mennyire energiahatékony az ingatlan. Ez eladóként és bérbeadóként is fontos, mert így drágábban tudod eladni vagy kiadni a lakásod. Az energetikai tanúsítvány erről ad neked információt. Útmutatónkból megtudhatod, hogy mit tartalmaz ez a fontos dokumentum, és azt is, hogy hol szerezheted be. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. január 1.
 • Kicsi lakásból panoráma
  Lakásvásárlás

  Mekkora lakást vegyek?

  Lakásvásárlás előtt rengeteg szempontot kell megfontolnod, hiszen érzed a felelősséget a válladon, de közben izgatott is vagy és szeretnél minél jobban járni. A legtöbb ember életében az ingatlanvásárlás a legnagyobb kiadással járó dolog, úgyhogy érthető, ha izgulsz. Hogy minél jobb döntést hozhass, érdemes még több részre bontani a problémát, és egyesével megvizsgálni őket. Először is nem árt, ha tisztában vagy a saját szükségleteiddel, illetve azzal, hogy mennyi pénzt tudsz fordítani a lakásvásárlásra, majd már leszűkítve a kört kezdheted a keresgélést a lehetőségek között. Segítünk megtalálni a jó válaszokat.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • Sok ház között terül el az osztatlan közös tulajdon
  Lakásvásárlás

  Osztatlan közös tulajdon: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az ingatlanvásárlás vagy az öröklés kapcsán sokszor felmerül az osztatlan közös tulajdon fogalma. Ez a típusú tulajdonjog rengeteg konfliktushoz vezethet, így érdemes tisztában lenni a vonatkozó szabályozásokkal és megoldási lehetőségekkel. Útmutatónk segítségével azt is megtudhatod, hogy az osztatlan közös tulajdon hogyan befolyásolja a hitelfelvételt és miként szüntethető meg.

  frissítve: 2024. január 1.