Így köthetsz kedvezményes egészségbiztosítást a gyerekeidnek

Támogatott tartalom - A Patikapénztár ajánlata

Így köthetsz kedvezményes egészségbiztosítást a gyerekeidnek Így köthetsz kedvezményes egészségbiztosítást a gyerekeidnek
Így köthetsz kedvezményes egészségbiztosítást a gyerekeidnek Így köthetsz kedvezményes egészségbiztosítást a gyerekeidnek

Az állami egészségügy helyett egyre többen a magánellátást veszik igénybe, ha valami problémájuk van. Ez érthető, de nem feltétlenül az orvos szakmai színvonala miatt, hiszen ahogy mondják, „nincs két ellátórendszerre elegendő szakember Magyarországon”, vagyis itt is ott is ugyanazok gyógyítanak.

Viszont amíg a közellátásban hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra, a magánban egy-két héten belül találkozhatunk az orvossal. Lássuk be, ha baj van – különösen, ha a gyerekünknek fáj valamije –, ez sok pénzt megér bármelyikünknek. Ha van rá keret a családi kasszában. Havi néhány ezer forintot viszont többen megengedhetnek maguknak.

Biztonságosabb megoldás ezért a biztosítás, amikor minden hónapban fizetünk valamennyit, cserébe viszont, ha fáj a hasunk, nem kell beállnunk az állami rendelő sorába, csak felhívjuk az ellátásszervezőt, röviden vázoljuk a problémánkat, és akár 3 napon belül megvan az időpontunk a hozzánk közeli magánklinikára.

Kényelmes és biztonságos, ráadásul a vizsgálatért sem kell fizetni, mert azt a biztosító téríti helyettünk a biztosítási feltételeknek megfelelően. Ha egy olyan egészségpénztárnak vagy a tagja, amelyik – mint például a Patikapénztár – biztosítást is kínál, az állam 20%-os szja-visszatérítéssel járul hozzá a biztosítási díjhoz.

Ráadásul mindezt az egész család számára biztosítja: a gyerekeid, közeli hozzátartozóid számára is megkötheted a biztosítást, és ezekre a díjfizetésekre is érvényesítheted az adó-visszatérítést évi 150 000 forintig.

Így a tagságod révén az is hozzájut az állami támogatáshoz, aki amúgy nem fizet szja-t, például a 25 év alatti gyerekünk vagy a nyugdíjas szüleink. A fiatalok különösen jól fogják fogadni a magánorvosi ellátást jelentő lehetőséget, hisz kutatások szerint ők a leginkább nyitottak a privát egészségügyi szolgáltatásokra.

Kisfiút vizsgál egy orvos

A Patikapénztárban az Allianz csomagjai közül válogathatunk 5 400–9 800 forint közötti havi díjért cserébe. Ha azt vesszük, hogy ez körülbelül a gyerek nyári táborának egynapi költsége, nem is rossz ajánlat.

A biztosítás árához hozzá kell adni a pénztár működési költségét, ami 6%, vagyis a legdrágább csomaghoz havi 10 426 forintot kell befizetnünk. Erre az összegre érvényesíthetjük az szja-visszatérítést, azaz a díjból 2 085 forintot visszakapunk a következő évben.

Így kalkulálva az évente akár 500 000 forintnyi járóbeteg-ellátást, 100 000 forint diagnosztikai vizsgálatot, 300 000 forint MR-t vagy CT-t is fedező biztosításért mindössze 100 092 forintot fizettünk. Ne legyen soha szükségünk a vizsgálatokra, de ha mégis, így sokkal könnyebb kigazdálkodni a havi fizetésedből.

Hogyan lehetek biztosított?

Fizess be legalább 4 000 forintot, hogy elkészüljön a patikakártyád.

Válaszd ki a számodra megfelelő biztosítási csomagot és küldd el e-mailen a szükséges nyilatkozatokat.