A kamatplafon-ajánlásnál jóval kedvezőbb lakáshitel-kamatokat tett közzé a Gránit Bank, feltételek nélkül

A Gránit Banknál a piacon kiemelkedőnek számító 7,14 százalékos éves kamattal - 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett - igényelhetnek piaci jelzáloghitelt a lakásvásárlást tervezők. Az Bank október 9-től az akció visszavonásáig további jelentős kedvezményeket ad, így például nem számít fel folyósítási jutalékot és a hitel folyósításakor visszatérít a hiteligényléshez kapcsolódó több egyszeri költséget. Ezen felül a piaci lakáshitel igénylését digitálisan benyújtók 10 ezer forint jóváírást kapnak a hitel folyósításakor.

A Gránit Bank csatlakozott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által ajánlott kamatplafonhoz és jelentősen csökkentette október 9-től az újonnan igényelt piaci lakáscélú hitelének teljes hiteldíjmutatóját és éves kamatát a lakosság számára. A 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt 7,14 százalékos éves kamattal - 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett - nyújtja. A kamathoz semmilyen feltételt nem kell teljesíteni, így bárki számára elérhető, aki hitelképességét igazolja. Az korábbihoz képest az új kondíciókkal 20 éves futamidőre igényelt 12 millió forint esetén a törlesztésnél havonta közel 13 ezer forint a megtakarítás és több, mint 3 millió forinttal kevesebbet kell kifizetni a teljes futamidő alatt.

A 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitel eddig is a legnépszerűbb volt a Gránit Banknál. Az átárazással és a kondíciók egyszerűsítésével várhatóan jelentősen nőhet majd a hitelfelvétel, a kedvező kamatért cserébe ugyanis nem köt ki semmilyen feltételt a Bank, amivel még egyszerűbbé tette a hiteligénylést.

A lakáscélú hitel a Gránit Banknál - a piacon egyedülálló módon - teljesen digitálisan igényelhető, a Bank honlapján elérhető Kalkulátorral akár 5 perc alatt elvégezhető a hitelfelvételhez szükséges előzetes hitelbírálat. A hiteligénylők digitális ügyfélfiókot regisztrálhatnak, melyen keresztül kényelmesen, otthonról is benyújthatják a hiteligénylésüket, és a folyamat minden lépésénél megkapják a szükséges szakértői segítséget telefonon, videóbankon vagy e-mailben.

A Bank csökkentette a szabad felhasználású hitelek kamatát is, amelyet évi 8,64 százalékos kamattal 9,14 százalékos THM mellett lehet felvenni a piaci lakáshitelhez hasonló kedvezmények mellett. A támogatott lakáscélú hitelek feltételei nem változtak.