A K&H SZÉP Kártya egy olyan fizetőeszköz, amellyel belföldön több ezer szálláshelyen, étteremben, vagy szabadidős élmény igénybevétele során fizethetsz. A munkáltatódtól olyan juttatásokat kaphatsz a K&H SZÉP Kártyádra, amelyek a bérként történt kifizetéseknél kedvezményesebben adóznak, ezáltal több pénzt költhetsz el ugyanannyi munkáltatói juttatásból. Ez az útmutató arról szól, hogy hogyan, milyen feltételekkel használhatod a K&H Bank által kibocsátott SZÉP Kártyát.

Mekkora összeget kaphatok a K&H SZÉP Kártyámra?

2022. január 1-től az alszámlákra utalt együttes összeg évi 450 000 forint lehet, bármely munkáltató esetében. Az ezt meghaladó összeg nem minősül béren kívüli juttatásnak.

A munkáltató a kedvezményes keretösszeg felett is adhat SZÉP Kártya juttatást, azonban az már nem minősül béren kívüli juttatásnak, így keretösszeg feletti részre a személyi jövedelemadó és a szociális hozzájárulási adó, valamint további járulékok megfizetése is kötelező éppúgy, mintha bérként kaptad volna.

Mosolygó K&H SZÉP Kártya tulajdonos a mobiltelefonjával költ a kártyáról

Mire költhetem a K&H SZÉP Kártya egyenlegem?

Lássunk néhány példát arra, mire is fordíthatod a K&H SZÉP Kártyán kapott juttatásodat:

 • szállás tekintetében belföldi szállás szolgáltatás (pl. wellness szálloda, magánszálláshely, apartman), szálláshely által nyújtott szolgáltatás (pl.: kezelések, túrák), utazási irodák belföldi csomagjai, gyógyfürdő, strandbelépő
 • vendéglátás tekintetében éttermi vendéglátás, munkahelyi étkezde, büfé szolgáltatás, belföldi szállás szolgáltatás (pl. wellness szálloda, magánszálláshely, apartman), gyógyfürdő, strandbelépő
 • szabadidő tekintetében vidámparki, állatkerti, növénykerti belépő, koncert-, fesztivál-, múzeumbelépő, sport szolgáltatások, sportegyesületi tevékenység, edzőtermi belépő, uszoda-, fürdő-, gyógyfürdő-, strandbelépő, hajózás, lovaglás, kerékpárbérlés, erdei kisvasút, egészségmegőrzés, szolárium, nem orvosi jellegű gyógykezelés, például: fizioterápia, ápolás, gyógymasszázs, csontkovács, belföldi szállás szolgáltatás (pl. wellness szálloda, magánszálláshely, apartman)

Érdemes tudnod, hogy a SZÉP kártya egyenlege rengeteg népszerű egészségügyi célra fordítható. Az Egyéb humán-egészségügyi ellátásba (TEAOR jegyzék 86.90) beletartozik a kórházak, az orvosok és a fogorvosok tevékenységén kívüli humánegészségügyi ellátása az ápolói, szülésznői, a fizioterápiás és természetgyógyászati tevékenység, a látásvizsgálat (optometria), a hidroterápia, az orvosi gyógymasszázs, a munkaterápia, a beszédterápia, a csontkovácsolás, a homeopátia, a hátgerincmasszázs, az akupunktúra stb. területén. Ezen kívül beletartoznak:

 • a fogászati szakdolgozók, mint pl. a fogászati terapeuták, az iskolafogászati nővérek és a szájhigiénikusok tevékenysége, akik a fogorvostól külön, de időszakos felügyelete alatt dolgoznak (dentálhigiénia)
 • olyan orvosi laboratóriumok tevékenysége, mint radiológiai és más képalkotó diagnosztikai központok, orvosi diagnosztikai vér-, vizeletvizsgálati laboratóriumok, vérellátó központok, sejtbankok (spermabankok), szövetbankok stb. tevékenysége
 • a betegek mentőszolgálattal szállítása bármilyen szállítási módon, beleértve a légi szállítást is; ezt a szolgáltatást általában sürgősség esetén biztosítják
 • az egészségügyi szakdolgozók által járóbeteg ellátásban gazdálkodó szervezet keretében végzett közreműködői, személyes közreműködői tevékenység
 • a pathológiák, genetikai laboratóriumok, mikrobiológiai laboratóriumok

Ezek a tevékenységek végezhetőek egészségügyi intézményben, gazdasági társaságokhoz, iskolákhoz, idősek otthonaihoz, érdekvédelmi és önsegélyző szervezetekhez tartozó rendelőkben, valamint a kórházakon kívül bentlakásos egészségügyi intézményekben csakúgy, mint magán rendelőben, a betegek otthonában vagy bárhol.

2023. január 9-től megszűntek a zsebek, összevonták a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebeket.

A K&H SZÉP Kártyádat csak a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyeken tudod használni.

A K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyeket erről az oldalról ismerheted meg. A K&H SZÉP Kártya elfogadóhely kereső listán és térképen is működik.

Szeretnél egy jó bankszámlát, akár a K&H Banktól is? Ingyenes számlavezetési lehetőségek, kedvező számlanyitási feltételek a bankszámla-kalkulátorunkban:

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Diamond számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 323 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 718 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 809 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 582 Ft Kezdetben 3 032 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Fizetési szabályok a K&H SZÉP Kártya esetében

  A K&H SZÉP Kártya leginkább egy bankkártyához hasonlít. Ugyanolyan méretű plasztikról van szó, ugyanúgy kártyaszám, név és érvényességi idő van rajta.

  Van azonban pár sajátossága, amire oda kell figyelned a kártya használatakor.

  A K&H SZÉP Kártyát csak a K&H SZÉP Kártya elfogadó helyeken tudod használni, tehát ahol a K&H Bank SZÉP Kártya logót látod.

  A kártya az üzletek POS termináljai mellett internetes felületen, sőt telefonon keresztül is használható.

  A K&H SZÉP Kártyát nem tudod viszont használni olyan SZÉP Kártya elfogadóhelyen, ahol nem szolgáltat a K&H Bank. Így az MBH Bank-os vagy OTP Bank-os SZÉP Kártya elfogadóhelyeken nem fogod tudni használni a kártyát.

  Egy elfogadóhelyen viszont több bank is lehet szerződő fél, így ha egy MBH-s vagy OTP-s SZÉP Kártya matrica mellett látod a K&H Bank matricáját is az üzlet bejáratán vagy a pénztárgépen, akkor ott teljes biztonsággal fizethetsz a K&H SZÉP Kártyáddal is.

  A K&H SZÉP Kártyával szállásfoglalási előleget is fizethetsz.

  A K&H SZÉP Kártyának nincs PIN kódja

  Fizetéskor aláírásoddal és fényképes igazolvánnyal igazolhatod magad. Az internetes felületen végzett tranzakciónál a kártyához tartozó jelszót is meg kell adnod, míg a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül végzett tranzakciónál biztonsági kérdésekkel azonosítanak be.

  Készpénzt nem tudsz felvenni a kártyával.

  Ahogy a bankkártyák esetében, úgy a K&H SZÉP Kártyát is díjmentesen használhatod a vásárlások során. Érdemes minél többször ezzel fizetned és ne feledkezz el a pénz díjmentes felhasználási határidejéről sem, mely minden jóváírást követően 365 nap.

  Minden egyes költéskor automatikusan a legrégebbi pénzt költöd.

  Házaspár K&H SZÉP Kártyát igényel bankfiókban

  A K&H SZÉP Kártya igénylése

  A K&H SZÉP Kártyát bankfiókban igényelheted meg. A kártyát a bank legyártja, majd postázza azt az általad megadott postacímre. A kártyát az első használat előtt aktiválnod kell, különben nem fogsz tudni fizetni vele.

  A K&H SZÉP Kártya érvényessége 5 év, tehát addig ezt a plasztikot használhatod. 5 év után a bank megújítja a K&H SZÉP Kártyát.

  Az 5 éves érvényességi időn belül azonban nem használhatod fel korlátlan ideig a K&H SZÉP Kártyára kapott pénzeket, erről lejjebb részletesen is olvashatsz.

  Amikor kézhez kaptad a K&H SZÉP Kártyát, akkor a kártya számára és a kártyaátvételi nyomtatványon található kezdeti jelszóra lesz szükséged a kártyarendszerbe történő belépéshez és a kártya aktiválásához. Az első belépés alkalmával a rendszer automatikusan kéri a kezdeti jelszó megváltoztatását.

  A „kártyaaktiválás” menüpontban nemcsak te aktiválhatod a kártyádat, hanem a társkártyabirtokos is a sajátját.

  Munkáltatóként így csatlakozhatsz a K&H SZÉP Kártyások táborához

  A K&H SZÉP Kártyával kedvezményes adózású pénzjuttatást adhatsz a munkavállalóidnak.

  A K&H Bank a munkáltatókat a díjmentes, K&H SZÉP Számla GIRO lekérdező alkalmazással segíti, amely szerződéskötés után érhető el.

  A szerződést innen tudod letölteni. A cégszerű aláírás után a 2 példányos szerződést a K&H SZÉP Kártya 1851 Budapest címre postázd vagy add le bármelyik K&H bankfiókban. A visszaérkezett szerződésen lesz a munkáltatói azonosító és jelszó, amellyel beléphetsz a munkáltatói felületre.

  A K&H SZÉP Kártyán lévő összegek díjterhelése

  A 381/2022. (X. 6.) számú kormányrendelet alapján 2022. október 7-étől a SZÉP-kártya felhasználására úgynevezett veszélyhelyzeti szabályok vonatkoznak.

  Ennek értelmében a SZÉP Kártyára juttatásként átutalt és jóváírt, de fel nem használt pénzre egy egyszeri díjat terhelnek. Egy adott időpontban jóváírt pénzre csak egy alkalommal számítható fel ilyen díj.

  A kormányrendelet alapján ez a díj a fel nem használt pénz 15 százaléka, de legalább 100 forint.

  Ezt legelőször a 2022. október 15-ig a SZÉP Kártyára juttatásként átutalt és fel nem használt pénz terhére 2023. május 31. napján számítják fel.

  A 2022. október 15-e után utalt összegeket a jóváírást követően legalább 365 napig fel nem használt pénzre ez az egyszeri 15 százalékos díj március 20. és szeptember 20. napokon lesz beterhelve. Vagyis 2023. május 31-e után legközelebb 2024. március 20-án, amely a 2022. október 16. és 2023. március 19. között átutalt és fel nem használt összegeket érinti majd.

  Az első, 2023. május 31-i díjfelszámításban érintett kártyabirtokosok a fel nem használt egyenlegről és a fel nem használt pénz után felszámított díj várható összegéről 2023. január 15-ig kapnak tájékoztatást.

  A rendelet kimondja azt is, hogy a SZÉP-kártyát kibocsátó bankoknak 90 nappal a felhasználási határidő lejárta előtt tájékoztatnia kell a kártya birtokosát a fel nem használt egyenlegről és a kiszámolt plusz díj összegéről. Ezért ha ilyen értesítést kapsz, három hónapod van elkölteni a pénzt a levonás előtt.

  Mobiltelefonon keresztül is le lehet kérdezni a K&H SZÉP Kártya egyenlegét

  K&H SZÉP Kártya egyenleglekérdezése

  Az egyik legfontosabb funkció, hogy mindig tudd, mennyi pénz van a K&H SZÉP Kártyádon. Az egyenleged, a kártyával végzett tranzakcióid adatai és a bankszámlakivonatod elérhetőek a K&H SZÉP kártyarendszer kártyabirtokosi felületén, ezen a címen. A felület 2023. februárjában megújult.

  Az egyenlegedet ezenkívül megtudhatod a K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálaton keresztül is a 06 1 335 3355, 06 20 335 3355, 06 30 335 3355 vagy 06 70 335 3355 telefonszám felhívásával a 7-es menüpontban.

  A fentiek mellett az elfogadóhelyi POS terminál által nyomtatott bizonylaton is láthatod az egyenleged.

  A bizonylatot érdemes megőrizni, ugyanis azon feltüntetik a K&H SZÉP Kártya teljes kártyaszámát és az érvényesség dátumát is.

  Ha megadod az e-mail címed a K&H Banknak, tájékoztató üzenetet küldenek a felületen történt adatmódosításról, a lejáró egyenlegről, a kártya letiltásáról, illetve a pótkártya megrendeléséről.

  Ha a K&H SZÉP Kártyád egyenlege nulla, akkor a kártyádat inaktívvá teheti a bank. Ebben az esetben a kártya aktívvá tehető egy a munkáltatótól érkező feltöltéssel. Ha időközben lejárt a kártya, akkor a K&H postai úton megújított kártyát küld számodra.

  A K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálatának elérhetősége

  A K&H Bank külön telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet a K&H SZÉP Kártyával rendelkező ügyfelek számára a 06 1 335 3355, 06 20 335 3355, 06 30 335 3355 vagy 06 70 335 3355 telefonszám felhívásával elérhető 7-es menüpontban.

  Az ügyfélszolgálat 7 és 22 óra között hívható. Éjszaka, tehát 22 és 7 óra között is is elérhető az ügyfélszolgálat, de ebben az idősávban csak sürgősségi ügyintézést (elsősorban K&H SZÉP Kártya letiltása és engedélyezése) végez.

  E-mailben a szepkartya@kh.hu e-mail címen fordulhatsz a K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálathoz.

  Boldog család nyaralni megy amit a K&H SZÉP Kártyával fizetnek ki

  Előlegfizetés szálláshelynek

  Speciális tranzakciónak számít, amikor egy szálláshelynek előleget fizetsz. Erre a K&H SZÉP kártyarendszer kártyabirtokosi felületén van lehetőséged. A tranzakciót az elfogadóhely azonosítójának vagy nevének megadásával kezdeményezheted. Az elfogadóhely azonosítóját az elfogadóhelytől tudhatod meg, ez is szükséges a sikeres tranzakcióhoz.

  A fizetési művelet során az elfogadóhely azonosítója vagy neve mellett a terhelendő alszámla és a fizetés összegét is meg kell adni.

  A fizetés jóváhagyása után a tranzakció azonnal lezajlik, helyesbítésre ilyenkor már nincs lehetőséged.

  A K&H Bank egy részletesebb segédletet is készített erről a tranzakciótípusról, melyet innen tudsz letölteni (PDF).

  Összefoglaló a K&H SZÉP Kártyáról

  A K&H SZÉP Kártyára évente akár 450 000 forintnyi, kedvezményes adózású összeg érkezhet a munkáltatódtól, melyet a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyeken költhetsz el.

  Ezek az elfogadóhelyek alapvetően az étkezéshez, vendéglátáshoz, szállásadáshoz, kikapcsolódáshoz kapcsolódnak. Ezek az alszámlák egy jogszabályváltozást követően ma már egynek számítanak, azaz a kapott pénzt bármelyik K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyen elköltheted.

  A K&H Bank bármelyik fiókjában igényelhetsz K&H SZÉP Kártyát, akár a családtagjaidnak is. Ők is a te K&H SZÉP Kártya egyenlegedből költhetnek saját vagy veled közös célokra.

  A K&H SZÉP Kártya egyenlege egy internetes felületen kérdezhető le, de telefonon is megtudhatod ezt az alapvető információt.

  A kártya 5 évig érvényes, de figyelned kell arra, hogy a kártyára kapott és 365 nap alatt el nem költött pénzedet 15 százalékos díj terheli. Célszerű tehát a kártyára kapott pénzt elkölteni.

  A K&H SZÉP Kártya előnyei és hátrányai

  • kedvezményes adózású munkáltatói juttatás
  • bármelyik jóváírásból bármilyen elfogadóhelyen lehet fizetni vele
  • 5 évig érvényes
  • családtagoknak, élettársnak ingyenes társkártyát kérhetsz
  • a K&H SZÉP Kártyát csak a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyeken használhatod
  • nincs mobilalkalmazás a K&H SZÉP Kártyához

  Maradtak kérdéseid?

  • A családtagjaim is használhatják a K&H SZÉP Kártyát?

   Jogilag nem. A közeli hozzátartozók és az élettársad számára a K&H bankfiókokban tudsz társkártyát igényelni, amely – akciósan - ingyenes.

  • Hogyan aktiválhatom a K&H SZÉP Kártyámat?

   Interneten a K&H SZÉP kártyarendszer kártyabirtokosi felületén aktiválható a kártya. Telefonon is aktiválhatod a K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálaton keresztül is a 06 1 335 3355, 06 20 335 3355, 06 30 335 3355 vagy 06 70 335 3355 telefonszám felhívásával a 7-es menüpontban.

  • Ha elveszett a kártya, hol tudom letiltani?

   Ha elveszett a K&H SZÉP Kártyád, akkor le kell tiltani a kártyát és pótkártyát tudsz igényelni. A pótkártya igénylése – visszavonásig - díjmentes. Mindezt a K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálaton keresztül kezdeményezheted a 06 1 335 3355, 06 20 335 3355, 06 30 335 3355 vagy 06 70 335 3355 telefonszám felhívásával a 7-es menüpontban, vagy bármelyik K&H Bankfiókban.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.