Tudod, hogyan csökkenthetnéd lakáscélú jelzáloghiteled törlesztőrészletét? A megoldás az OTP Egészségpénztár! Pénztártagként törlesztőrészleted egy részét fizetheted ugyanis pénztári számládról, a Pénztárba befizetett összeg 20 százalékát pedig visszakaphatod adó-visszatérítésként.

A saját kuckó az igazi

Mindenki életében eljön az az idő, amikor megszületik a vágy a saját otthonra, ami olyan, mint álmaidban, ahol feltöltődhetsz és nyugalomban lehetsz. A szerencsésebbek önerőből is meg tudják vásárolni az első otthonukat, de ez nem mindenkinek adatik meg. Sokaknak nincs elegendő tőkéjük és szükségük van anyagi támogatásra, ezért hitelt vesznek fel, hogy megvalósítsák álmaikat, viszont ezzel hosszú évekre elköteleződnek. Ezért minden segítség jól jön, ha hiteltörlesztésről van szó.

Egészségpénztári tagsággal az otthonodért

Igen, jól olvasod, az egészségen túl több területen is profitálhatsz egészségpénztári tagként. Például a lakásvásárlás, otthonszerzés területén. Hogyan?

Fiatal pár boldogan ül az új lakásuk nappalijában kibontatlan dobozokkal

Akár évi 60 ezer forintot visszakaphatsz a lakáshitel törlesztésed után!

Egészségpénztári tagként a lakáshiteled törlesztőrészletének egy részét fizetheted a pénztári számládról. A pénztárba befizetett összeg 20%-át pedig adó-visszatérítés formájában visszakaphatod (személyi jövedelemadódból), évente max. 150 000 forintot.

2023-ban a pénztári számládról havi szinten maximum 34 800 forintnyi összeget használhatsz fel lakáshitel-törlesztésre, ennyi ugyanis a minimálbér 15%-a. A minimálbér 15%-ában határozták meg a lakáshitel-törlesztésre fordítható maximális összeget, de ez nem haladhatja meg a havi törlesztőrészleted mértékét.

Dönthetsz arról, hogy a lakáshitel-törlesztésre fordítható összeget a jelzáloghitelt folyósító hitelintézet részére vagy a saját lakossági folyószámládra utalja az egészségpénztár.

Hogyan élhetsz a lehetőséggel?

Érdemes tudnod, hogy 180 nap az az időtartam, amennyit a törlesztésre szánt összegnek a pénztári számládon „várakoznia” kell. Csak a 180 nap letelte után kezdődhet erről a hiteltörlesztés.

Ezt leghamarabb akkor teheted meg, ha 3 havi lakáshitel-törlesztés megtörtént, mivel erről az igényléshez igazolást kell benyújtani.

Az egészségpénztárnak hála egyszerre tehetsz az otthonodért és az egészségedért

Egészségpénztári számládról a lakáshitel-törlesztés támogatása mellett egészségügyi és egyéb kiadásokat is rendezhetsz, például gyógyszer, szemüveg, magánorvosi kiadás, fogászat, gyermek születéséhez, neveléséhez kapcsolódó ellátások.

A cikk megjelenését az OTP Egészségpénztár támogatta.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Deviza árfolyamokon csodálkozik egy banki ügyfél devizaváltás előtt
  Hírek

  A kormány is segíteni tudná a bankokat a Revoluttal szembeni versenyben

  Ha a kormány mentességet biztosítana a pénzváltásra most kivetett extra tranzakciós illeték fizetése alól a lakossági ügyfeleknek középárfolyamon váltást kínáló bankok ilyen tranzakcióra, a jelenlegi 3 helyett több bank kínálna ilyen szolgáltatást az ügyfeleknek – véli Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az intézkedéssel a hazai bankok versenyhátránya akkor is csökkenne a globális szereplőkkel, a Revoluttal és a Wise szolgáltatókkal szemben, ha utóbbiak esetében egyelőre nincs áttörés abban a tekintetben, hogy a magyar ügyfelek valamennyi hazai tranzakciója után megfizessék a magyar bankokra egyébként kirótt extra terhet.

  frissítve: 2024. július 12.
 • Adathalász kísérlet a MagNet Bank ügyfelei ellen
  Hírek

  Adathalász kísérlet a MagNet Bank ügyfelei ellen

  Adathalász támadást indítottak a bűnözők a MagNet Bank weboldalának álcázva magukat. A támadás sajátossága, és felismerhetősége abban áll, hogy ránézésre a MagNet Bank e-mail címéről érkeznek az adathalász tartalmak.

  frissítve: 2024. július 11.
 • Egyre drágább hitelek miatt fáj a férfi feje
  Hírek

  Az akciós mézesmadzagok mellett beindult a hitelkamatok emelése

  A lakáshitel THM-plafon eltörlése és a banki különadók emelése a korábbinál differenciáltabb kamatváltozásokra sarkallhatja a bankokat Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint. Egyes szegmensekben – ahol a számára jó ügyfelekért versenyezni akar egy-egy pénzintézet – továbbra is lehetnek kamatcsökkentések, ám a többi területen kamatemelésekre kell felkészülnünk a szakértő szerint.

  frissítve: 2024. július 11.