A szolgáltatás bevezetésével nem csak egy új, biztonságos, kényelmes fizetési mód vált elérhetővé a bank ügyfelei számára Apple készülékeikkel, hanem egyúttal a sikeresen végrehajtott kártyadigitalizációval egy olyan, az Edisonplatform program által díjazott szervezet munkáját támogathatják a bank pénzén, amely a hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkóztatásáért dolgozik.

2023. november 14-én a MagNet-re jellemző támogatási programok tárházához csatlakozott a kártyadigitalizációhoz kötött PayPlus Program is. Ennek keretén belül minden egyes első, ügyfél által kezdeményezett sikeres kártya digitalizálása után a közösségi pénzintézet egyenként automatikusan 300 forinttal segíti a BAGázs Egyesület munkáját.

A betéti kártyák első digitalizálása után járó jutalom minden birtokolt kártyára vonatkozik, ebből kifolyólag a több bankkártyával rendelkező ügyfelek megsokszorozhatják a szervezetnek juttatott támogatási összegüket. A bank azt reméli, hogy bankkártyás ügyfelei aktívak lesznek a digitalizációban, és ezáltal több millió forintot adományozhat erre a fontos ügyre.

Közösségi szavazással a digitális felzárkóztatásért

A közösségi döntési folyamatába a bank ezúttal nem ügyfeleit, hanem munkatársait vonta be. A szavazásra bocsátott szervezetek kiválasztásához pedig az Edisonplatform szakértelmét hívta segítségül, így az általuk javasolt, és jó szívvel ajánlott társadalmi szervezetek közül választotta ki a pénzintézet munkavállalói közössége a nyertes szervezetet. A MagNet ügyfelek dolga mindössze annyi, hogy sikeresen digitalizálják a kártyájukat, és a támogatás garantált.

MagNet Bank Apple pay banner

MagNet támogatási programok

A MagNet támogatási programjai egytől-egyig digitális felületeiken zajlanak, az ügyfelek a NetBank felületükön tudják az egyes támogatási döntéseiket beállítani. A támogatásban részesülő szervezetek tevékenységeiket tekintve pedig széles spektrumot fednek le a környezetvédelemtől a társadalmi ügyek felkarolásáig.

Erős Barbara- a bank Társadalmi Hatás és Közösségi Kapcsolatok terület-vezetője szerint:

“A most induló MagNet PayPlus Program a digitalizációs törekvéseket helyezi kiemelt fókuszba, nemcsak a bank, hanem a választott társadalmi szervezet tekintetében is. A digitális világból kiszoruló és ezáltal életút, tanulási és karrier hátrányba kerülők megsegítésére hívtuk életre a programot.

A programban időszakonként szavazás útján cserélődnek majd a jövőben a szervezetek. A BAGázs Közhasznú Egyesület a mobilfizetés bevezetését követő 3 hónapban lesz kedvezményezettje az addigi sikeres kártyadigitalizációkból gyűlt összegnek. Bízunk benne, hogy ügyfeleink élnek a mobilfizetés adta lehetőséggel, és ezáltal sok támogatást juttathatunk a BAGázs Egyesület részére.“

Két - MagNet betéti kártyákat érintő - program a fontos célokért!

A bank 2010. óta futó Segítő Bankkártya Programja a fizikai kártyás vásárlások összegének egy részét támogatásként az ügyfél által választott társadalmi szervezetnek adja.

A mobilfizetésre ösztönző PayPlus Program ezen nem változtat: természetesen a MagNet Bank ügyfelei továbbra is élhetnek a Mastercard betéti kártyáikhoz kapcsolt támogatási lehetőséggel is: a Segítő Bankkártyáikhoz beállított civil kezdeményezettnek juttatott támogatás az Apple Pay-jel elvégzett mobilfizetések során is érvényesül.

Különleges ügyféljogok

A MagNet Bank értékalapú, közösségi filozófiája - a piacon unikálisan - a pénzügyi szolgáltatásokhoz kapcsolt átfogó támogatási programokban is megmutatkozik: a pénzintézet ügyfeleit különleges ügyféljogokkal ruházza fel, amely jogokkal élve: az ügyfelek a számlanyitástól, a számlavezetésen, hitelfelvételen és betétlekötésen át az egyszerű hétköznapi bankkártya-használatig a pénzügyi szolgáltatások számos területén rendelkezhetnek: akár a számlavezetési díjuk mértékéről, a banki nyereség egy részének szétosztásáról, vagy hogy a pénzintézet melyik hitelfelvevőt, vagy társadalmi szervezetet segítse fontos, világjobbító céljuk elérésében.

iphone és apple watch magnetes bankkártyával

Az Apple Payről

Kényelmes és biztonságos

A MagNet Bank az Apple Pay bevezetésével érintésmentes fizetési módot biztosít a kártyabirtokosoknak: nem szükséges többé sem készpénzt, sem a bankkártyánkat magunkkal vinni, és búcsút mondhatunk a minden 5. vásárlás során a terminálon kezdeményezett tranzakcióhoz szükséges PIN kódnak is!

Minden Apple Pay vásárlás biztonságos, mivel a hitelesítés Face ID, Touch ID vagy készülékjelszóval, valamint egy egyszeri, egyedi, dinamikus biztonsági kóddal biztosított. Amikor az ügyfelek betéti kártyát használnak az Apple Pay használatával, a tényleges kártyaszámok nem kerülnek tárolásra sem a készüléken, sem az Apple szerverein.

Egyszerű

Az Apple Pay beállítása a banki mobilapplikációban és az Apple Pay Walletben is egyaránt egyszerűen, pár kattintással elvégezhető. A hitelesítési folyamat pár lépésből áll, aminek sikeres lezárulta után, azonnal indíthatunk iPhone-unkkal és más Apple eszközünkkel fizetéseket fizikai bolthálózatokban, in-app és online kereskedői felületeken, ahol az Apple Pay logót látjuk.

Az Apple Payről további információkat itt talál.

A MagNet Bankról

A MagNet Bank hazánk legnagyobb 100%-ig magyar magántulajdonban lévő pénzintézete, egyetlen értékalapú zöldbankja. Értékalapú bankként a MagNet célja, hogy olyan átlátható, közösségépítő pénzintézetként működjön, amely azt a felemelő érzést nyújtja minden partnerének, hogy felelős pénzügyi döntéseivel sokat tesz a társadalomért és közvetlen környezetéért.

Közösségi termékeink olyan hiteleket, projekteket, ügyféligényeket finanszíroznak, amelyek a fenntartható fejlődést, a környezet megóvását, az általános életfeltételeket, a természeti és alkotott értékek védelmét, bővítését, fenntartását szolgálják. További információk: https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol

Az Edisonplatformról

Az Edisonplatform országosan összegyűjti azokat a szervezeteket, programokat, melyek a gyerekek jövőben fontos tudására fókuszálnak. Azon dolgoznak, hogy a mai óvodásokat és iskolásokat felkészítsék a 21. század kihívásaira, erősítve bennük azokat a kompetenciákat, készségeket melyek segítik majd őket a jövőben. Ezzel egyidőben programjainkkal iránytűt adnak a szülőknek a 21. század kihívásaihoz.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.