Ma már nagyítóval is nehezen találunk olyan embert, aki nincs kitéve a stressz negatív hatásainak. Ezek már rövid távon is megkeseríthetik az életünket, hosszú távon pedig jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek. Hogyan védekezhetsz a stressz egészségkárosító hatásai ellen? A minket ért stressz mennyisége nem mindig csökkenthető, de a nagyobb egészségügyi kockázatot rendszeres és komplex szűrővizsgálatokkal lehet csökkenteni. A menedzserszűrés ma már nem csak a felsővezetők számára elérhető, de az áruk elég borsos. Megmutatjuk, hogyan tudsz a listaárnál sokkal olcsóbban elmenni menedzserszűrésre és még adó-visszaigénylést is kapni utána. Vágjunk is bele!

Menedzserszűrés nem csak menedzsereknek

A menedzserszűrést eredetileg arra találták ki, hogy a stresszes életmód káros hatásainak kitett vezető beosztású dolgozókat óvják. Ők alapvetően egészséges emberek, akik a beosztásukból és a rájuk nehezedő felelősségből adódóan magasabb egészségügyi kockázatnak vannak kitéve az őket érő stressz miatt.

Valószínűleg te is gyakran hallod, hogy milyen káros a stressz. A mindennapi élete során mindenkit érnek negatív hatások a munkájában és a magánéletében egyaránt. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan reagálunk rájuk.

A nem megfelelően kezelt stressz komoly hatást gyakorol a szervezetre, méghozzá úgy, hogy észre sem vesszük.

Ez a hatás szerteágazó lehet, kihathat az immunrendszerünkre, és folyton megbetegszünk, de káros hatása van a szívre és az emésztőrendszerre is.

Ezért fontos, hogy a stresszt megtanuljuk megfelelően kezelni, ami gyakran nem könnyű.

Tudtad, hogy létezik menedzserbetegség?

Ez egy komplex kórkép, amelyben testi és pszichés tünetek is előfordulnak. Valójában egyáltalán nem csak a menedzserek betegsége, hanem mindenkinek lehet, aki hosszú ideig nagyfokú stresszben él.

A fiatal és a középkorú férfiaknál gyakoribb, részben azért, mert közülük többen dolgoznak vezető beosztásban, részben pedig azért, mert a férfiaknál eleve nagyobb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, ami pedig nagyon jellemző a menedzserbetegségre.

Stresszes férfi aki menedzserszűrésre megy

A betegség tünetei lehetnek az ingerültség, fáradtság, fáradékonyság, dühkitörések vagy alvászavarok. Gyakori a szorongás, depresszió vagy pánikbetegség is. Előfordulhat fej- és hátfájás, hajhullás vagy izomfeszültség. Megjelennek a szív- és érrendszeri problémák is, a magas vérnyomás, szívinfarktus kockázata.

Lehet ellene tenni

A szűrővizsgálat célja, hogy már azelőtt észrevegyék a betegségeket, mielőtt azok még bármi panaszt okoznának a páciensnek. Így ezek időben kezelhetők gyógyszerrel, vagy akár anélkül is, kisebb-nagyobb életmódbeli változtatásokkal.

A menedzserszűrést korábban csak a vállalatok biztosították a vezető beosztású alkalmazottaik számára. Van, hogy egyfajta béren kívüli juttatásként küldi őket a munkahelyük a vizsgálatokra – időnként látni álláshirdetéseket, ahol kiemelik, hogy van ilyen lehetőség – bizonyos beosztás felett pedig akár kötelezővé is teheti a cég a szűréseken való részvételt.

Mára a szűrőcsomag széles körben elérhető bárki számára, aki szeretne pontos képet kapni az egészségi állapotáról. Nézzük meg, mi is tartozik bele pontosan egy ilyen szűrőcsomagba!

Ezeket a vizsgálatokat tartalmazza a menedzserszűrés

A vizsgálatok általában egy általános állapotfelméréssel kezdődnek.

Ezután következnek a szakorvosi vizsgálatok. Ez fizikális vizsgálatokat takar, például kardiológia, belgyógyászat, szemészet, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet vagy ideggyógyászat. A nőknek nőgyógyászati, a férfiaknak urológiai vizsgálatokat tartalmazhat.

Elvégeznek egy sor laborvizsgálatot és diagnosztikai vizsgálatot. Vérvétel, ultrahang, röntgen és nagy értékű képalkotó diagnosztikai eljárások lehetnek benne, mint amilyen az MRI vagy különböző CT vizsgálatok.

Részletesen kikérdeznek az életmódodról, étkezési szokásaidról, a korábbi és meglévő betegségeidről, a szedett gyógyszereidről és családi anamnézist is felvesznek, azaz megnézik, hogy milyen betegségek jellemzőek a családodban.

A vizsgálatok eredményeinek kiértékelése után kapsz egy egészségriportot, majd egy belgyógyásszal átbeszélitek a vizsgálatok eredményét és javaslatot tehet további vizsgálatokra vagy terápiákra.

A menedzserszűrést érdemes évente, de legalább kétévente elvégeztetned, mert így tudod a komolyabb betegségek kialakulását hatékonyan megelőzni.

Itt az idő, hogy megnézzük, hogy mindez mennyibe fog kerülni! Először megmutatjuk, hogy milyen listaárakon kínálják a szűrőcsomagokat a nagy szolgáltatók, és utána azt is elmondjuk, hogyan lehet sokkal kevesebből megoldani magánintézményekben.

Pár csodálkozik, hogy a menedzserszűrés miért ilyen drága

Mennyibe kerül a menedzserszűrés és hol elérhető?

A menedzserszűréseket magán rendelőintézetek végzik. Olyanok, ahol a különböző szakorvosok egy helyen rendelkezésre állnak. Az ilyen rendelők általában viszonylag nagyok és modern gépekkel vannak felszerelve.

Az egész vizsgálat nagyon kényelmes és jól szervezett, hiszen ezt is a vezetők sűrű időbeosztásához tervezték, itt tehát biztosan nem kell arra számítanod, hogy napokig ücsörögsz különböző várókban a sorodra várva.

Minden tesztet egyetlen napon végeznek el. Egyik vizsgálatról mész a másikra, és sehol sem kell túl sokat várnod. Általában az egész 2-4 óra alatt megvan, de legfeljebb 6.

A rendelők különböző szűrőcsomagokat kínálnak, és ezek ára a tartalmuktól függően változik.

Lássunk pár példát, hogy mi mennyibe kerül!

A Waberer Medical Center 6 különböző csomagot kínál. A csomagok tartalma az életkorhoz is igazodik, W30+, W40+ és W55+ néven elérhetők és mindegyiknek van Deluxe és Executive változata. Az áruk 175 000 forinttól 420 000 forintig terjed, az időtartamuk 3-6 óra. A legnagyobb csomagban már ideggyógyászat és alacsony sugárdózisú szív CT is van.

A CMC Déli klinika szintén több csomagot kínál. A vizsgálatok részben a rettegett betegségekre fókuszálnak, mint amilyen a daganatos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség vagy a légúti betegségek. A pácienseknek állapotfelmérés alapján javasolnak vizsgálatokat, illetve gyakoriságot a szűrővizsgálatokra. Precíziós, Prémium Precíziós, és Exkluzív Precíziós szűrőprogramjaik 208 000 és 350 000 forint között elérhetők.

A Dr. Rose Magánkórház Standard, Komplex és Superior szűrőcsomagjai 190 000 és 390 000 forint között elérhetők. Ezek is tartalmaznak szakorvosi, képalkotó és laboratóriumi vizsgálatokat a csomagok tartalmától, illetve a páciens életkorától függően.

Ha tehát komplex szűrővizsgálatot szeretnél, a magán rendelőintézetek széles körben kínálnak ilyeneket, személyre szabják, leszervezik és kiértékelik. Gyors és kényelmes, de ezt a szolgáltatást meg is kell fizetni. Ráadásul a vizsgálatokat javasolt évente elvégezni.

Mit tehetsz, hogy olcsóbban juss hozzájuk? Nézzük meg!

Segítünk kiválasztani a számodra legkedvezőbb egészségpénztárt!
Partnerünk, a GRANTIS Hungary Zrt. szakértőjével
 • Átbeszélitek, hogy milyen igényeid vannak
 • Összehasonlítjuk neked az egészségpénztári ajánlatokat
 • Végül a teljes ügyintézést és papírmunkát is ránk bízhatod
Promóció

A menedzserszűrés elérhető egészségpénztárból is

Az egészségpénztárral többféleképpen is spórolhatsz a szűrővizsgálatok költségén.

 • Előfizethetsz az egészségpénztár által kínált menedzserszűréshez hasonló egészségcsomagok valamelyikére. Ezek tartalma lényegében megegyezik a magánrendelők által kínált szűrési csomagokkal, és ezzel spórolhatsz a legtöbbet.
 • Fizetheted az általad választott magánrendelő bármelyik menedzserszűrését az egészségpénztári megtakarításodból. A pénztári befizetéseid után pedig igénybe veheted az adó-visszatérítést, így a vizsgálatok kevesebbe kerülnek.
 • Választhatsz az egészségpénztár által kínált egészségbiztosítási csomagok közül olyat, amiben szűrővizsgálati csomag is van. Így egészségbiztosításod is lesz, és szűrővizsgálatokra is járhatsz. Az egészségbiztosításoknál a szűrési paletta általában nem annyira széles, mint a célzottan diagnosztikára irányuló csomagoké.

Nézzük meg ezeket a lehetőségeket részletesen, és lássuk, hogy mi mennyibe kerül a pénztáron keresztül.

Egészségpénztáron keresztüli menedzserszűrés előtti beszélgetés orvossal

Szűrővizsgálati csomagok az egészségpénztáraknál

Kezdjük is egyből azzal a résszel, ami nekünk a legjobban tetszik, mert így tudod a legolcsóbban megoldani a menedzserszűrést igényes körülmények között.

A Prémium és az IZYS közösségi elven működő egészségcsomagokat is kínál, és ezek között mindkét egészségpénztárnál van szűrővizsgálati csomag.

Az egészségcsomag a pénztár saját havidíjas szolgáltatása, amelyhez a választásod alapján csatlakozhatsz. Van egészségbiztosításhoz hasonló szolgáltatási csomag, csak szűrővizsgálatokat is tartalmazó csomag. Ezekben a szűrővizsgálatok valóban olyanok, mint amilyenek a magánrendelők menedzserszűrései, de havidíjat fizetsz értük.

A Prémium Egészségpénztár Pajzs csomagja havonta 2 700 forint/fő. Komplett menedzserszűrést és gyógyszertámogatást tartalmaz. Ha a szűrővizsgálatokon feltárnak valamilyen betegséget, annak a kezelését a következő évben 100 000 forintos értékhatárig támogatja.

A havidíjas előfizetés hátránya, hogy a szűrővizsgálatra nem mehetsz el azonnal, hanem csak egy teljes éves díjfizetés után. Ezt első évben kiküszöbölheted a Szuperpajzzsal. Ha kifizeted a csomag díját egy évre előre, akkor azonnal részt vehetsz a vizsgálatokon. A szűréseket a Swiss Prémium Egészségközpontban végzik.

A Prémiumnál és az IZYS-nél is visszaigényelheted a személyi jövedelemadód 20%-át a szűrővizsgálatok után is, mivel azokat közvetlenül az egészségpénztári számládról fizeted ki. Ha nem vagy még a Prémiumnál tag, akkor itt tudod elkezdeni a Prémiumba az online belépést.

Így már szinte féláron, vagy még olcsóbban ki tudod hozni a menedzserszűrésedet minőségi magánintézményekben.

Az IZYS Önsegélyező Pénztár két változatban is kínál szűrővizsgálati csomagot. Az Egészségőr havi díja 5 780 forint/fő, ha évente vennél részt rajta, és 2 890 forint, ha kétévente. Az Egészségőr Plusz csomag pedig 9 980 forint/hó/fő éves gyakorisággal, és 4 990 forint/hó/fő kétévessel.

Ezen a linken keresztül tudod elindítani az online számlanyitást az IZYS Egészségpénztárba. A BiztosDöntés.hu-n keresztül az első egészségkártyát ingyenesen kapod meg.

Az IZYS-nél is van várakozási idő, amit ugyanúgy kiküszöbölhetsz, ha egyben befizeted az első éves díjat. Az Egészségőr csomagért 69 000 forintot, az Egészségőr Plusz csomagért 119 000 forintot kell fizetned, hogy azonnal mehess. A vizsgálatokat a CMC Déli Klinika végzi.

Mennyit spórolhatok a pénztárak szűrőcsomagjaival?

Ezekkel az egészségcsomagokkal jelentős megtakarítást érhetsz el. Komplett menedzserszűréseken vehetsz részt a magán rendelőintézetek által kért összeg töredékéért.

Szerintünk akkor jársz a legjobban, ha ezeket használod. Nemcsak azért, mert kedvező az áruk, hanem azért is, mert a havidíjas fizetési lehetőség miatt csaknem eltűnik ez a kiadás a családi költségvetésben, az egészséged megőrzése szempontjából viszont felbecsülhetetlen értéket kapsz a pénzedért. A szolgáltatást ráadásul a közvetlen családtagjaidra is kérheted.

Az egészségpénztári befizetéseid után pedig minden esetben kérheted az adó-visszatérítést, így még ezen a kedvezményes lehetőségen is spórolhatsz.

Ennyi pénz lehet spórolni ha a menedzserszűrést egészségpénztárból fizeted

Menedzserszűrés magánrendelőknél egészségpénztárból fizetve

Már tudod, hogy néhány egészségpénztár rendkívül kedvező áron szűrővizsgálati csomagokat kínál. De a magán rendelőintézetek menedzserszűréseit is fizetheted az egészségpénztáron keresztül.

Mielőtt megmutatjuk, hogy hogyan, és ezzel mennyit spórolsz, röviden összefoglaljuk az egészségpénztár lényegét, és hogy miért éri meg.

Az egészségpénztár egy megtakarítási forma. Pénzt teszel félre a várható egészségügyi kiadásaidra, így felkészülhetsz egy szemüveg- vagy fogszabályzó-vásárlásra, fogászati kezelésre vagy egynapos sebészeti beavatkozásra. Egészségpénztárból fizetve ezek a nagy kiadások kevésbé terhelik meg a pénztárcádat. Ezen túl az üzletek és szolgáltatók gyakran kedvezményt is adnak az áraikból.

A tényleges megtakarítást viszont az egészségpénztárhoz kapcsolódó adó-visszatérítési lehetőség jelenti. Az egészségpénztári befizetésed 20%-át, legfeljebb 150 000 forintot visszaigényelhetsz a személyi jövedelemadódból.

A maximális adó-visszatérítéshez 750 000 forintos éves befizetésre van szükség, ebbe pedig bármelyik menedzserszűrés belefér.

Fontos, hogy az egészségpénztárban csak olyan szolgáltatások árát számolhatod el, amelynél a szolgáltató szerződésben áll az egészségpénztárral. Ha van a pénztárnak szolgáltatókeresője, akkor ellenőrizheted, hogy a rendelő partnere-e az egészségpénztáradnak.

A nagyobb rendelőintézetek szinte biztosan több pénztárral is kapcsolatban állnak, de ha olyan rendelőt választasz, amelyiknek még nincs szerződése a pénztárral, szólj a pénztárnak, és ők felkeresik a rendelőt szerződéskötés céljából.

Mennyit spórolok, ha egészségpénztárból fizetem a menedzserszűrést?

A példánkban egy 200 000 forintos szűrőcsomagot választasz, amit az egészségpénztári megtakarításodból szeretnél kifizetni. Ahhoz, hogy ennyi pénzt fel tudj venni a pénztárból, valamivel többet kell befizetned, mert az egészségpénztári számlának költsége is van.

Mi most úgy számolunk, hogy az egészségpénztár 6% működési költséget von le minden befizetésből.

Ennyit spórolsz az egészségpénztárral


Befizetés212 000 forint
Költség (6%)12 000 forint
Adó-visszatérítés
(a befizetés 20%-a)
42 400 forint
Nyereség 30 400 forint

Azzal tehát, hogy az egészségpénztáron keresztül fizeted a menedzserszűrést, 30 400 forintot spóroltál, a 200 000 forintos csomag így 169 600 forintba került.

Egészségbiztosítási csomagokban is vannak szűrővizsgálatok

Az egészségbiztosításoknak több típusa is elérhető. Ezek közül két típus, az összegtérítéses egészségbiztosítás és a kritikus betegségek külföldi gyógykezelésére köthető egészségbiztosítás nem tartalmaz szűrővizsgálatokat.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás viszont szűrővizsgálatokat is tartalmazhat. Ez a biztosítás a járóbeteg-ellátás költségeit téríti a meghatározott éves keretösszegek erejéig.

Ha panaszod van, felhívod a biztosító szolgáltatásszervezőjét, aki leszervezi neked a szakorvosi vizsgálatot, neked pedig nincs más dolgod, csak megjelenni az előre egyeztetett időpontban.

A helyszínen már nem kell fizetned az ellátásért, kivéve, ha túlléped a keretösszeget. De ez nem azt jelenti, hogy egyszerre bejelentesz 10 panaszt és akkor egy komplett menedzserszűrést leszerveznek neked, amivel pár óra alatt végzel egy intézménynél. Itt inkább egyszeri szűrővizsgálatokról van szó.

A biztosítók egyes szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítási csomagjaik részeként éves szűrővizsgálatokat is kínálnak. Ezek összetétele csomagonként eltér, a drágább csomagokban általában bővebb a paletta.

Az alapvető labor- és diagnosztikai vizsgálatokon (vér-, vizelet- és székletvizsgálatok, EKG, ultrahang, röntgen, mammográfia) túl tartalmazhat immunológiai vizsgálatokat, daganatos betegségek szűrését, MRI, CT, PET CT vagy EEG vizsgálatokat.

A kalkulátorban megnézhetsz pár ilyen egészségbiztosítást. Beállíthatod az életkorodat és hogy pontosan mit tartalmazzon a biztosítás. A kalkulátor után az útmutató folytatódik, érdemes tovább olvasnod.

Bezár
A lenti listában 3 biztosító 6 termékét listáztuk. Olvasd el tájékoztatónkat az összehasonlítás jellegéről és a termékek megjelenítésének sorrendjéről! A magán egészségbiztosítást a jövőben felmerülő betegségek kezelésére tudod majd használni, ugyanakkor a jelenleg fennállókra bizonyos termékek részben használhatók. A kalkulációnál azt vettük alapul, hogy 1980-ban születtél.
Bezár

Melyik évben születtél?

Az életkorod befolyásolja a biztosítási díj havi összegét.

Születési év

Milyen szolgáltatásokat szeretnél?

Válaszd ki a számodra fontos egészségügyi szolgáltatásokat, hogy szűrni tudjuk a találatokat.

Csak ezektől a biztosítóktól szeretnék ajánlatot látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg biztosítás közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  biztosításait...
  A kalkulátor szolgáltatója a GRANTIS Hungary Zrt.
  Rendezés:
  • Private Care - Exkluzív
   Generali ügyfeleinek értékelése
   4,1
   44 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? telefonos eÜ nyilatkozat
   Ellátóhelyek száma 235
   Kezelési típusok száma 18
   Egészségügyi vizsgálat van? telefonos eÜ nyilatkozat
   Ellátóhelyek száma 235
   Kezelési típusok száma 18
   Tovább
  • Private Care - Komplex
   Generali ügyfeleinek értékelése
   4,1
   44 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? telefonos eÜ nyilatkozat
   Ellátóhelyek száma 235
   Kezelési típusok száma 13
   Egészségügyi vizsgálat van? telefonos eÜ nyilatkozat
   Ellátóhelyek száma 235
   Kezelési típusok száma 13
   Tovább
  • IZYS - Komfort Extra
   Alfa ügyfeleinek értékelése
   4,2
   101 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 10
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 10
   Tovább
  • IZYS - Prémium
   Alfa ügyfeleinek értékelése
   4,2
   101 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 16
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 21
   Kezelési típusok száma 16
   Tovább
  • PrivateMed Next - Start
   Union ügyfeleinek értékelése
   4,5
   202 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 277
   Kezelési típusok száma 10
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 277
   Kezelési típusok száma 10
   Tovább
  • PrivateMed Next - Extra
   Union ügyfeleinek értékelése
   4,5
   202 értékelés alapján. Tudj meg többet!
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 277
   Kezelési típusok száma 10
   Egészségügyi vizsgálat van? nem
   Ellátóhelyek száma 277
   Kezelési típusok száma 10
   Tovább

  Egészségbiztosítást néhány egészségpénztár is kínál

  Egészségpénztárból csak akkor fizetheted az egészségbiztosítás havi díját, ha a pénztár és a biztosító szerződésben állnak egymással. Nem mindegyik egészségpénztárnál van lehetőséged egészségbiztosítást kötni, de ahol igen, ott általában több csomag közül is választhatsz.

  Több egészségpénztár is kínál olcsó, pár száz forintos egészségbiztosításokat, ezekről itt olvashatsz bővebben.

  Az egészségpénztáraknál köthető biztosítások mindig szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások, tehát járóbeteg-ellátásra szólnak, és opcionálisan tartalmaznak szűrővizsgálatokat is.

  Jellemzőjük, hogy a havi díjuk alacsonyabb, mintha közvetlenül a biztosítónál kötnél szerződést. Ennek az az oka, hogy ezek csoportos egészségbiztosítások, ahol a szerződő fél az egészségpénztár, a biztosított pedig te (illetve a közeli családtagjaid).

  Csoportos szerződések keretében pedig alacsonyabb áron tudja nyújtani a biztosító a szolgáltatást, mint az egyedi szerződések esetében.

  Előzetes állapotfelmérés nincs, de az előzménybetegségeket a biztosító kizárja. Önrészt általában nem kell fizetned (van kivétel).

  Ezeknél az egészségpénztáraknál van szűrőcsomagot is tartalmazó egészségbiztosítás

  Az OTP Egészségpénztár 3 választható egészségbiztosítási csomagot kínál. Ezek közül kettőben van szűrőcsomag. A Hello Egészség Optimum csomag havi díja 9 990 forint/fő. Ebben egy meghatározott körből választhatsz szűrővizsgálatokat, és évente egy alkalommal vehetsz részt rajta.

  A Hello Egészség Prémium egészségbiztosítási csomag havonta 19 900 forint/fő. Ez is tartalmaz szűrővizsgálatokat, a Budai Egészségközpont Optimum szűrővizsgálati csomagját veheted igénybe évente. Ez a Budai Egészségközpont 3 menedzserszűrés csomagja közül a legkisebb, teljes áron 140 000 forintba kerül.

  A Patika Egészségpénztár szintén három egészségbiztosítási csomagot kínál, amelyből a 3. csomag tartalmaz szűrővizsgálatokat. Ez a menedzserszűrésnél szűkebb csomag, belgyógyászati vizsgálatot, alap laborvizsgálatot, EKG-t, valamint hasi és kismedencei ultrahangot tartalmaz. Az egészségbiztosítás díja havonta 8 900 forint/fő.

  Fogorvosi szűrővizsgálat egészségpénztáron keresztül

  A Prémium Egészségpénztár által kínált egészségbiztosítási csomagok 100 000 forintos éves értékhatárig tartalmaznak alap diagnosztikai ellátásokat, de külön szűrővizsgálati csomag nem tartozik hozzájuk.

  Az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztár 5 járóbeteg-ellátásra szóló egészségbiztosítási csomagja közül kettő tartalmaz külön szűrővizsgálati csomagot (bár alap labor- és diagnosztikai vizsgálatok kisebb értékhatárig mindegyikben vannak).

  A Komfort Extra csomag labort, hasi ultrahangot, mellkasröntgent és belgyógyászati vizsgálatot tartalmaz, a Prémium csomag pedig ezenfelül nőgyógyászati vagy urológiai, illetve szemészeti vizsgálatot is. A Komfort Extra havi 7 900 forint/fő, a Prémium pedig havi 11 900 forint/fő.

  A szűrővizsgálatokon a második biztosítási évtől kezdve kétévente vehetsz részt.

  Az egészségbiztosításoknak persze sok más eleme is van, így a választásnál nem lehet egyetlen szempont a szűrővizsgálat. Mindenképpen nézd meg, hogy milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag, és milyen gyakran vehetsz részt rajta.

  Ha a szűrővizsgálati csomag nem külön elemként szerepel a szolgáltatások között, akkor lehetséges, hogy csak akkor kérheted őket, ha valamilyen panasz miatt szükséged van rájuk, és akkor is csak egy bizonyos értékhatárig.

  Maradtak kérdéseid?

  • Bárhol igénybe vehetek menedzserszűrést ha egészségpénztárból fizetnék?

   Nem. Csak olyan rendelőnél vehetsz igénybe szolgáltatásokat, amely szerződésben áll az egészségpénztárral. Útmutatónkban mutatunk 2 olyan egészségpénztárat, amelyeken keresztül fél áron mehetsz menedzserszűrésre jól ismert magán intézményekbe.
  • Az egészségpénztáraknál található szűrővizsgálat csomagok vannak olyan jók, mint a magánrendelők menedzserszűrései?

   Szerintünk igen. Komplex szűrővizsgálati csomagokról van szó, amelyek pontos tartalmáról a pénztárak honlapján tájékozódhatsz.

  • Ha egészségpénztáron keresztül fizetem a magánrendelő menedzserszűrését, azzal is jól járok?

   Igen. Az egészségpénztárba befizetett pénz 20%-át, legfeljebb 150 000 forintot a személyi jövedelemadódból adóbevalláskor visszaigényelheted, így spórolsz a menedzserszűrésen is.
  Segítünk kiválasztani a számodra legkedvezőbb egészségpénztárt!
  Partnerünk, a GRANTIS Hungary Zrt. szakértőjével
  • Átbeszélitek, hogy milyen igényeid vannak
  • Összehasonlítjuk neked az egészségpénztári ajánlatokat
  • Végül a teljes ügyintézést és papírmunkát is ránk bízhatod
  Promóció
  Simondán Eszter
  Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

  Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.