Sokan gondolkodnak azon, hogyan csökkentsék a közelgő karácsonyi vásárlások terheit. A hitelkártya egy jó lehetőség lehet erre, hiszen segítségével megtérülhet a vásárlásra fordított összeg egy része a hitelkártyához kapcsolódó pénzvisszatérítésnek köszönhetően. Vannak azonban komoly buktatói is a hitelkártyás vásárlásoknak, melyekre érdemes figyelni.

Hasznos dolog pénzt visszakapni, joggal örül neki a vásárló. Hát még akkor, ha ez sok tekintetben általános, azaz nem csak egy kiválasztott kereskedő, netán azon belül egy kiválasztott ajánlatra értendő, hanem minden egyes vásárlásra, amit a hitelkártyával bonyolítottál le, függetlenül attól, hogy hol történt a vásárlás. Akár több ezer forintos visszatérítést is összegyűjthetsz havonta az UniCredit Bank hitelkártyáival. THM: 50,19-51,97%

Érdemes tudnod, hogy most 30 000 forintos egyszeri jóváírást is kaphatsz új UniCredit hitelkártyádra, ha legalább 5 alkalommal sikeresen vásárolsz vele a szerződéskötés hónapját követő naptári hónap végéig úgy, hogy azok a bank által lekönyvelésre is kerülnek.

Feltétel továbbá, hogy a szerződéskötés hónapját követő 3. naptári hónapig a minimális havi visszafizetési kötelezettségedet minden hónapban a vonatkozó határidőig, késedelem nélkül teljesítsd. A jóváírásnak további feltételei vannak, a részletes feltételeket a „Kondíciós lista hitelkártya-birtokos lakossági ügyfelek részére” elnevezésű hiredtményben találhatod meg.

Az akcióban akkor vehetsz részt, ha a hitelkártya szerződést 2023. október 27. és 2024. január 10. között kötöd meg a bankkal. Ha a jóváírást megelőzően, vagy a jóváírást követő 6 hónapon belül kezdeményezed a hitelkártya zárását, úgy a pénzjóváírásra való jogosultságod megszűnik, és a már jóváírt összeget vissza kell térítened a banknak.

Nő unicredit hitelkártyát tart a kezében

Így kaphatsz vissza pénzt az UniCredit Bank hitelkártyáival

A pénzvisszatérítés egy olyan juttatás, amely automatikusan megjelenik a hitelkártyaszámládon a vásárlásaid függvényében, és szabadon elköltheted további vásárlásokra. A maximálisan elérhető visszatérítés attól függ milyen típusú hitelkártyát választasz.

Az UniCredit Banknál a hitelkártyás pénzvisszatérítés minden vásárlás után jár, nem kell külön figyelni arra, hogy hol vásárolsz.

Mielőtt megismernéd az UniCredit Bank hitelkártya kínálatát, érdemes figyelembe venni, hogy mi alapján válassz hitelkártyát. A visszatérítés mértékét érdemes összevetni a hitelkártyára fordított összes éves kiadással (pl. hitelkártya éves díj) és az első évben a kibocsátói díjjal is.

Ha a magasabb visszatérítési mérték a fontosabb a számodra, akkor azt a hitelkártyát érdemes kiválasztani, amely a legmagasabb visszatérítést nyújtja. Ha azonban a kártya éves díja a fontosabb, mert azt a vásárlásokra fordított összegtől függetlenül, egy fix díjként minden évben ki kell fizetned, akkor viszont válaszd azt a hitelkártyát, amelynek az éves díja kedvezőbb.

Többféle hitelkártya-ajánlat is van

Az UniCredit Bank háromféle, Kék, Arany és Platina hitelkártyát kínál, melyek egyrészt az éves díjban és a pénzvisszatérítés összegében különböznek egymástól, másrészt az Arany és Platina hitelkártya eltérő összegű hitelkeretet és extra szolgáltatásokat is kínál.

Mindhárom hitelkártya minden, vásárlással elköltött 100 forint után 1 forint visszatérítést biztosít. Ez gyakorlatilag egy 1 százalékos visszatérítésnek felel meg. A születésnapodon bonyolított vásárlásokért 100 forintonként 3 forint jár vissza. A visszatérítés csak abban a hónapban (pontosabban havi elszámolási időszak után) történik meg, amelyben legalább 20 000 forint összértékben vásároltál és amely legalább 3 darab sikeres hitelkártyás vásárlásból állt össze.

A pénzvisszatérítés felső határa havonta legfeljebb 2 500 forint a Kék hitelkártya esetében és havonta legfeljebb 4 000 forint a másik két hitelkártya esetében. Így a Kék hitelkártyával évente legfeljebb 30 000 forintos visszatérítést tudsz összegyűjteni, az Arany és Platina hitelkártyákkal pedig évente legfeljebb 48 000 forintot.

Így használd optimálisan a hitelkártyát

A pénzvisszatérítés egy remek lehetőség arra, hogy pénzt takaríts meg a vásárlásaidból, ha azokat hitelkártyával végzed. Azonban fontos, hogy a kamatmentesség érdekében megfelelően használd a plasztikot.

A hitelkártya akkor biztosít kamatmentességet, ha az összes költést visszafizeted a havi számlakivonaton feltüntetett visszafizetési határidőig. Ha nem fizeted vissza a teljes összeget a visszafizetési határidőig, akkor a fennmaradó összegre hitelkamatot számítanak fel. A hitelkártya kamata elég magas, ezért fontos, hogy időben visszafizesd a költést, ha teheted. Nem muszáj a teljes költést visszafizetni, ekkor a vissza nem fizetett összegre számít csak fel hitelkamatot a bank. Egy minimális részét a tartozásodnak azonban minden hónapban be kell fizetned, ez a felhasznált hitelkeret 5%-a, minimum 5 000 Ft.

A hitelkártyás vásárlásokra érvényes kamatmentességi időszak nem vonatkozik a készpénzfelvételre. Ez a tranzakció azonnal kamatozik.

családanya interneten bankkártyával vásárol

Mit kapsz még pluszban a drágább kártyákkal?

Mindkét hitelkártyához (Arany és Platina) magasabb összegű, akár milliós nagyságrendű hitelkeret tartozik (hitelképességtől függően).

A magasabb presztízsű hitelkártyák a Kék hitelkártyához képest emelt szintű külföldi (Európán belüli) utazási-, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, kapcsolódik.

A Gold és Platina hitelkártyákkal beléphetsz a Liszt Ferenc repülőtér Mastercard Lounge várójába, és igénybe veheted a repülőtér gyorsított biztonsági ellenőrzését is. Sőt, Platina hitelkártya esetén a bécsi repülőtér SKY Lounge váróit is igénybe veheted!

Továbbá exkluzív élmények várnak mindkét hitelkártya esetén a Müpában is. Ráadásul, Platina hitelkártyával előadásnapokon – függetlenül attól, hogy rendelkezel-e adott napijeggyel – a Müpa legfelső emeletén található Pezsgőbárban térítésmentes pohár pezsgővel és ropogtatnivalóval gyönyörködhetsz a kilátásban. Sőt a Müpa saját produkcióira 10% kedvezményt kaphat, egyszerre akár 4 db jegyre! Illetve igénybe veheti a Müpa concierge szolgáltatást telefonon vagy emailen keresztül, ahol bármilyen kérdés vagy jegyfoglalási kérés esetén rendelkezésére állnak.

Jelen cikkben foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást. Az UniCredit Bank Hitelkártyáira és az pénzvisszatérítésre vonatkozó feltételeket a Bank Bankkártya Üzletszabályzata, és a Kondíciós lista hitelkártya-birtokos lakossági ügyfelek részére elnevezésű hirdetmény tartalmazzák. További információkat a lakossági hitelkártyák esetén biztosított pénzvisszatérítési akció részleteiről és a jóváírás feltételeiről a www.unicreditbank.hu/hitelkartya_tudnivalok oldalon is találhatsz.

A cikk megjelenését az UniCredit Bank támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.