Miben segít a Segítő bankkártya a MagNet Banknál?

Támogatott tartalom

Miben segít a Segítő bankkártya a MagNet Banknál? Miben segít a Segítő bankkártya a MagNet Banknál?
  • Írta: Homa Péter
  • frissítve: 2024. április 4.
  • promóció
Miben segít a Segítő bankkártya a MagNet Banknál? Miben segít a Segítő bankkártya a MagNet Banknál?

A MagNet Banknál sok minden szól a közösségről. Még a bankkártya is. Ebben a cikkben bemutatjuk neked, hogyan működik a bankkártyás vásárlással történő észrevétlen támogatás, mely nem a te pénztárcádat (pontosabban nem a te bankkártyádat) terheli, hanem a bank pénzéből történik mindez. Ez viszont óriási segítség is lehet azoknak, akiknek jótékonykodsz, főleg, ha sok ügyfél mellettük dönt, nem csak te egyedül.

A bankkártya közösségi funkciói a MagNet Banknál

A MagNetnél így a bankkártyás vásárlásokkal fontos társadalmi ügyeket lehet támogatni, azaz jótékonykodni. A Segítő Bankkártya ugyanis a bankkártyás vásárlásokkal egy civil szervezetet támogathat a bank pénzéből. Mindez neked tehát nem kerül semmibe, viszont a támogatott félnek igencsak sokat segíthet. Ehhez nem kell mást tenned, mint kiválasztani a támogatni kívánt társadalmi szervezetet, majd utána vásárolni a MagNet-es bankkártyáddal.

Ezt követően a bank elutalja az összeget, mely a NetBankban nyomon követhető.

A támogatható szervezetek közt olyan alapítványok, egyesületek és nonprofit társadalmi szervezetek szerepelnek, melyek munkájukkal kiemelt társadalmi ügyeket szolgálnak.

A bank által nyújtott adomány összege függ a bankkártyás vásárlásaid összegétől és a bankkártya típusától: Alap bankkártyával történt vásárlás esetén 1 ezrelék, Dombornyomott bankkártyával történt vásárlás esetén 2 ezrelék, Business bankkártyával történt vásárlás esetén pedig 3 ezrelék. Minél többet vásárolsz a bankkártyáddal, annál nagyobb lesz a támogatás összege. A bankkártyás vásárlás a számodra ingyenes. A te esetedben lehet, hogy ez pici összegnek tűnik, de más ügyfelekével összeadódva negyedévente komoly támogatás juthat el egy-egy civil szervezethez.

Az adományozó bankkártyás vásárlásokba beleszámítanak a belföldi és külföldi POS terminálon és az interneten bonyolított sikeres tranzakciók egyaránt.

A bank Segítő Bankkártya Programjában beállított civil kezdeményezettnek juttatott támogatás az Apple Pay-jel elvégzett mobilfizetések során is érvényesül.

FIzetés virágárusnál mobiltelefon használatával

A bankkártya előnyei az Apránként Megtakarítási Programban

A bankkártyáddal nemcsak jótékonykodni, de megtakarítani is tudsz. A díjnyertes Apránként Megtakarítási Program egy olyan program, mintha minden kártyás fizetéskor borravalót adnál. Csak éppen saját magadnak!

A NetBankban ugyanis beállíthatod, hogy a bankszámlához kapcsolódó bankkártyás vásárlásaid értékét 10, 100, vagy 1000 forintra kerekítse a bank, és a kerekítés különbözetét minden vásárláskor megtakarítsa neked egy külön betétbe.

A gyűjtéshez cél is rendelhető, sőt, összeg is beállítható, a gyűjtögetett pénz pedig kamatozik. Ha minden hónapban vásárolsz bankkártyával és célodat a kijelölt céldátum előtt nem szünteted meg, akkor kamatprémiumot kapsz a célod megvalósulásakor.

Beállíthatod, hogy ha veszélybe kerül a célod, akkor a bank arról e-mailben értesítsen.

Egyéb előnyei is vannak a MagNet kártyáknak

Kifejezetten bankkártyához kötődő kedvezmény, hogy a bankkártya éves díja havi részletekben fizethető, ezáltal kevésbé megterhelő egy évi egyszeri, váratlan nagyobb díj beterhelése helyett. A legolcsóbb bankkártya havi díja így 300 forint alatti összegre jön ki.

Emellett a MagNet Banknál a törvényivel teljesen megegyező az ingyenes ATM készpénzfelvétel, azaz havi 2 darab belföldi forint töltésű ATM-es készpénzfelvételre vonatkozik, összesen havonta legfeljebb 150 000 forint erejéig. Csakhogy a MagNet Banknál nem kell nyilatkozni erről.

Ha számlát nyitsz, akkor a MagNet Bank elültet egy fát a számlanyitásod után.

Végül az is egy fontos közösségi jellemző, hogy a MagNet Banknál az ügyfelek döntik el, hogy a nyereségének 10 százalékával milyen társadalmi szervezeteket támogasson a bank. Az ügyfelek a Közösségi Adományozási Program(KAP) 2010. évi indulása óta eltelt időszakban közel 290 millió forint szétosztásáról gondoskodtak.

A MagNet Bank emellett ügyfelei közreműködésével biztosít forrást olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak a környezetünkre és társadalmunkra. Bizonyos tevékenységeket finanszírozó hitelnyújtásokat eleve kizárják, például dohányipar, fegyvergyártás stb., és közösségi betétben elhelyezett megtakarításokkal az ügyfelek egy számukra szimpatikus hitelfelvevő hitelterheit is csökkenthetik.

A cikk megjelenését a MagNet Bank támogatta.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.