Szeretnél kockázatmentesen akár évi 150 ezer forintot kapni az egészségügyi kiadásaidhoz? Akkor csatlakozz az OTP Egészségpénztárhoz, mellyel 20%-os adó-visszatérítést igényelhetsz a befizetett összegeid után, egyenlegedet pedig sokrétűen felhasználhatod számos patikában, rendelőben, optikában, drogériában. Ismerd meg a részleteket!

Ne halogasd tovább a belépést az OTP Egészségpénztárba!

Az egészségpénztár egy olyan megtakarítási mód, amivel kockázat nélkül növelheted a megtakarításaidat. Segítségével évente akár 150 ezer forintot kaphatsz, ami pluszforrást jelent az egészségügyi, sőt, akár a gyermekvállalási, megélhetési, gyermekgondozási kiadásaidhoz is. Mutatjuk, hogyan!

1. Ahhoz, hogy élvezhesd ezeket az előnyöket, nincs szükség másra, mint belépni az OTP Egészségpénztárba, amelyet akár online is megtehetsz néhány egyszerű lépéssel.

2. Ezt követően a befizetésre több lehetőség közül is választhatsz, de fontos, hogy legelőször min 6 ezer forintot fizess be, ami fedezi a belépési díjat és a kártyadíjat.

Például:

a. Alkalmi befizetés: bankkártyával vagy átutalással.

b. Kártyaösszekötés - automatikus levonás bankkártyáról: Egészségpénztári tagság még nem volt ilyen egyszerű, hiszen az egészségpénztári kártyával történő vásárláskor automatikusan a bankszámláról kerül levonásra az összeg, ha előzőleg összekapcsolod a bankkártyáddal az OTP Egészségpénztári kártyádat. Így nem szükséges előre feltölteni az egészségpénztári számlát, mégis azonnal tudod használni, amint szükség van rá. A későbbi adó-visszatérítéssel így is élhetsz, hiszen ez a fajta megoldás is befizetésnek minősül.

3. Ezután postai úton megkapod az OTP Egészségpénztári kártyádat.

4. Fedezd elszámolható kiadásaidat az OTP Egészségpénztár segítségével! Az elérhető adó-visszatérítés maximális összege 150 ezer forint, melyhez évi 750 ezer forintnyi befizetésre van szükség. Fontos, hogy erre csak akkor vagy jogosult, ha van személyi jövedelemadó (SZJA) befizetésed az adott évben és nincs ezer forintnál nagyobb adótartozásod.

5. Jelöld meg az adóbevallásban, hogy a visszatérítést az OTP Egészségpénztári számládra kéred.

6. A következő évben megkapod az adó-visszatérítést befizetéseid után az egészségpénztári számládra, amelyet rögvest fel is használhatsz.

Az előnyök nem állnak meg itt, hiszen ha a háztartásban többen is egészségpénztári tagok, akkor az elérhető adó-visszatérítés még magasabb is lehet összesen, pénztártagonként 150 ezer forint. Ráadásul még társkártya is igényelhető a hozzátartozóknak, ha azt szeretnénk, hogy az egészségpénztári előnyöket ők is a lehető legegyszerűbben élvezzék.

Házaspár pénzt tesz a malacperselybe

Így aknázhatod ki maximálisan az egészségpénztárban rejlő lehetőségeket

Az OTP Egészségpénztári kártyát több ezer szolgáltatóhely fogadja el az ország egész területén. Számtalan termék és szolgáltatás elszámolható az egészségpénztári számlán található összegből. A következőkben egy példán keresztül ismerheted meg, milyen előnyökkel járhat a tagság.

Péter pályakezdő marketing szakember, aki megfogadta, hogy egészségesebb életvitelt szeretne folytatni. Alaposan megtervezte a szükséges változtatásokat, így tudja, hogy el kell mennie egy általános orvosi szűrővizsgálatra, ideje elkezdeni rendszeresen mozogni és új életvitelre van szükség. Költségeket tekintve ez összesen 750 ezer forintba fog neki kerülni:

  • Orvosi szűrővizsgálatok: 320 ezer forint
  • Okosóra: 250 ezer forint
  • Rendszeres gyógymasszázs: 180 ezer forint

Péter szereti az egyszerű megoldásokat, ezért nem kérdés számára, hogy a bankkártyájával összekapcsolja az OTP Egészségpénztári kártyáját, hiszen így nem szükséges azzal foglalkozni, hogy legyen mindig elegendő egyenleg az egészségpénztári számlán.

A 750 ezer forintnyi befizetés után jogosult lett Péter a maximális összegű, 150 ezer forintnyi adó-visszatérítésre. Az adóbevallásában kéri, hogy az OTP Egészségpénztári egyenlegére kerüljön átutalásra ez az összeg. (A befizetést terheli ugyan levonás, ennek ellenére bőven megérte Péternek a tagság a jelentős adó-visszatérítés miatt.)

A következő év elején Péter OTP Egészségpénztári számlájára meg is érkezik a 150 ezer forint, amelyet akár azonnal fel is használhat.

Nem érdemes halogatni a csatlakozást, hiszen évente közel 150 ezer forinttól eshetsz el!

Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.