Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában!

Támogatott tartalom

Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában! Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában!
Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában! Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában!

Az OTP Class számla általános és középiskolai osztályoknak – és szüleiknek – segít a tanév során összegyűjtött pénzt egyszerűen és biztonságosan kezelni. A rugalmas ügyintézés mellett számos kedvezményes lehetőséget is biztosít, például minél többen rendelkeznek OTP Junior számlával az osztályban, annál nagyobb díjkedvezmények járnak. Szeptemberben az OTP Class pályázat révén ráadásul 4 osztály nyertesenként 500.000 Ft-ot is kaphat közösségépítésre vagy az iskola környezetének fejlesztésére.

Az iskolakezdésre történő felkészülés és a tanév közbeni kiadások kezelése sok szülőnek jelent nehézséget, akár anyagilag, akár csak megoldani a különféle pénzbefizetéseket. Az első szülői értekezleten ráadásul rögtön felmerül a kérdés, hogy ki vállalja magára az osztály pénzügyeinek kezelését.

Sok szülő leginkább attól tart, hogy ha rá esik a választás az osztály pénzügyeinek kezelésében, akkor egy váratlan helyzet miatt az összegyűjtött pénz elveszhet és neki kell egy személyben pótolnia. További gondot jelent, hogy ezzel együtt egy pontos nyilvántartást is vezetnie kell, sőt, néha még noszogatnia is kell más szülőket, hogy fizessék be a nem ritkán havi több ezer forintos részletet, vagy egy adott iskolai program egy főre eső részét.

Természetesen a leghelyesebb, ha az első szülői értekezleten a szülők megegyeznek arról, hogy milyen módon szeretnék kezelni az osztály pénzügyeit, mennyi legyen a havi vagy egyéb rendszeres befizetés mértéke, illetve az összeghez hogyan férhessenek hozzá és mikor.

Nem könnyű olyan szülőt találni, aki vállalja az osztály pénzügyeinek kezelését, ez sokszor jelent plusz feladatot és logisztikai nehézségeket is, elég csak a pénz begyűjtésére, őrzésére, a bevételek és kiadások kezelésére és könyvelésére gondolni – mondta Kertes Noémi, az OTP Bank termékfejlesztési szakértője. – A Class számlát éppen azért fejlesztettük ki, hogy egyszerűbbé tegyük a folyamatot: nem kell többé borítékban gyűjteni a pénzt és kockás füzetre sem lesz szükség. Elég a számlát megnyitni, amihez több társkártya is igényelhető, így több szülő is megoszthatja egymás között a pénzmozgással járó feladatokat. A mobilbankban pedig könnyen nyomon követhető az osztály számlaegyenlege.

Szülő ellenőrzi az osztály pénzügyeit

Az OTP Class számla egy kifejezetten korszerű kezelési módja az osztály pénzügyeinek, emellett biztonságos és hatékony is. Segítségével egyszerű a kötelezettségek befizetése és könnyen nyomon követhető az osztályprogramok és egyéb események pénzgyűjtésének állapota is. A diákoknak sem kell foglalkozniuk a befizetésekkel, azokat a szülők önállóan intézhetik átutalásos fizetéssel, sőt, a számla tulajdonosa az új fizetési kérelem szolgáltatást is használhatja, mellyel még egyszerűbb és utalási költségtől mentes a díjak beszedése. A fizetési kérelem díjmentességét ugyanis a törvény biztosítja.

Ráadásul az OTP Class számla nemcsak leveszi az osztály pénzügyeinek kezelésének terhét a szülők és a tanárok válláról, de számos díjkedvezményt is biztosít, így több idő és energia marad a valódi célok megvalósítására. Az OTP Class számla ráadásul kedvezményesebb, ha több OTP Junior számlát is hozzárendelnek számlanyitáskor. Az OTP Junior esetén a tanuló számára a teljes tanulási idő alatt az általános iskola megkezdésétől egészen a diploma megszerzéséig folyamatosan díjmentes az OTP Junior számla havi számlavezetési díja és a számlához kapcsolódó bankkártya éves kártyadíja.

OTP Class számla


Számlavezetési díjAz első 3 hónapban díjmentes. Utána 990 forint havonta
Az OTPdirekt, vagyis a telefonos
ügyintézői szolgáltatás, az
Internetes szolgáltatás, a mobiltelefonos
szolgáltatás és a SmartBank szolgáltatás
Havonta 197 forintba kerül
Eseti belföldi elektronikus forint átutalás0,2 százalék, maximum 6 870 forintos díjat kell fizetni.
(Az OTPdirekt internetes vagy telefonos ügyintézői
szolgáltatáson, valamint az OTP InternetBankon és
OTP MobilBankon keresztüli átutalások minősülnek
elektronikusnak.)
Mastercard Online Smart betéti
bankkártya kibocsátási díja
2 700 forint, éves díja pedig 2 978 forint
Kártyával ATM készpénzfelvétel a felvett összeg 1,49 százaléka, plusz 135 forint.
SMS szolgáltatásEnnek díjai a standard OTP díjazás szerint alakulnak

Az osztály pénzügyeinek mindennapi ügyintézése az OTP Class számlán keresztül annál kedvezőbb, minél több OTP Junior számlával rendelkeznek az osztályban. Az OTP Class számlához hozzá kell rendelni az OTP Junior számlákat. A számlák egymáshoz rendelése bármelyik bankfiókban elvégezhető, csupán az OTP Junior számlaszámokra lesz szükség az ügyintézéshez. A hozzárendelés csupán adminisztratív jellegű, semmilyen egyéb kötelezettséggel nem jár a Junior számlatulajdonosok felé.

Ha legalább 5 Junior számla van az OTP Class számlához rendelve, akkor a számlavezetés díjmentes. 5 Junior számlával nem kell megfizetni a Mastercard Online Smart betéti kártya kibocsátási díját és az első éves díját sem.

Ha legalább 15 Junior számla van az OTP Class számlához rendelve, akkor a számlavezetés, az OTPdirekt, az eseti belföldi forint átutalás (havi 150 000 forintig), a Mastercard Online Smart betéti kártya kibocsátási díja és a mindenkori éves díja mind-mind díjmentes. Díjmentesek a számlamozgásokról értesítő SMS szolgáltatás díjai is, sőt még a havi első 2 belföldi ATM készpénzfelvétel is díjmentes, méghozzá összeglimit nélkül (a számlatulajdonos törvényi díjmentes készpénzfelvételi kedvezményétől függetlenül).

Az osztály érdekeit figyelembe véve az első 3 hónapban, mint türelmi időben a legkedvezőbb díjazás érvényesül, azaz a 15 Junior számlás csomag díjai érvényesek, az első hónapban kivéve az ATM kedvezményt.

Az OTP Class számla általános és középiskolai osztályok pénzügyeinek kezelésére egyaránt nyitható. A számlanyitás bármelyik OTP bankfiókban, időpontfoglalás nélkül is lehetséges, ahol a szerződést is megkötik a számlatulajdonossal. A szerződés megköthető online videóhívással is a VideóBank szolgáltatáson keresztül. Az OTP Class számla a szerződés aláírása után azonnal használható.

A számlát az nyithatja meg, aki már elmúlt 18 éves. Az OTP Class számlának csak egy tulajdonosa lehet, de a számla felett a számla tulajdonosán kívül az általa meghatalmazott nagykorú személyek is rendelkezhetnek. A számlához kapcsolódó betéti bankkártyát bármelyik OTP bankfiókban vagy postai úton is át lehet venni. Ez egy nem dombornyomású érintőkártya, amelyet világszerte elfogadnak. A számlához több társkártya is igényelhető, ezáltal többen is intézhetik az osztály pénzügyeit.

Szeptember 4-étől ráadásul nem csak a szülőknek lehet segítő társa a Class számla, de több osztálynak is lehetőséget biztosít céljaik megvalósítására egy pályázat formájában. Az egy hónapon keresztül futó OTP Class pályázat során általános – legalább 5. évfolyamos - és középiskolai osztályok jelentkezhetnek két kategóriában: osztály, iskola környezetének rendbetétele, illetve közösségépítés kategóriákban. Ehhez egy videót és egy költségtervet is készíteniük kell. A beérkezett anyagokat egy szakmai zsűri fogja értékelni. Mindkét kategóriában 2 nyertes kerül kihirdetésre, így összesen 4 osztály nyerheti el az nyertesenként 500 000 Ft-os pénzdíjat, amit a hitelintézet az osztályok számára megnyitott Class számlára utal.

Fontos bírálati szempont a beadott pályázati anyagok kapcsán, hogy a megfogalmazott cél, igény az iskola vagy az iskolában lévő meghatározott közösség valós igényeire válaszoljon és valóban hozzájáruljon a közvetlen környezetük javításához hosszú távon. A pályázati anyagnak két feltétel közül valamelyiknek meg kell felelnie: az vagy kis létszámot érint, de közvetlen, nagy hatása lesz a csoportra vagy nagy létszámot érint, de a hatása közvetett.

A Class pályázat elsődleges célja, hogy elültesse a fiatalokban a pénzügyi tudatosság és tervezés gondolatát, fontosságát. Ez már csak azért is fontos, mert a pályázati anyag összerakása során többek között egy jól átgondolt költségvetési tervet is le kell adni az osztályoknak, ez pedig tudatos utánajárást igényel.

A pályázatra ezen a linket lehet jelentkezni: www.otpbank.hu/otpclasspalyazat

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. További részletekről kérjük tájékozódj az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből