OTP időpontfoglalás: így tudod elintézni a legegyszerűbben

Te sem szeretsz várakozni a bankfiókban? Megmutatjuk hogyan kerüld el és azt is, hogy miket tudsz az OTP-nél elintézni otthonról.

Már elmúlt az a kor, amikor bosszantó módon be kellett állni egy hosszú sor végére, ha banki ügyet akartál intézni. Szerencsére az OTP Banknál mindig is elérhető volt a legmodernebb technika, így már régóta tudsz kényelmesen időpontot foglalni a bankfiókba az interneten. Hasznos lehet tudni, hogyan kell ezt elintézni.

Ügyet szeretnél intézni OTP bankfiókban? Ma már többféle online lehetőség is a rendelkezésedre áll, így érdemes az egészet azzal kezdeni, hogy egyáltalán felméred, biztosan szükséged van-e az időpontegyeztetésre.

OTP időpontfoglalás attól függően, hogy milyen ügyet intéznél

Sokszor hasznos, ha már online elkezded 1-1 folyamat elintézését, vagy visszahívást kérsz az OTP weblapján. Ilyenkor tapasztalt OTP-s ügyintézőtől kaphatsz információkat, illetve lehet, hogy otthonról el tudod intézni azt, amiért azt hitted, hogy be kell majd menned.

Nézzük meg a leggyakoribb okokat, amiért sokan bemennek valamelyik OTP bankfiókba. Megmutatjuk azt is, hogyan tudod elintézni kényelmesen.

Nő vár az OTP bankfiókban mert nem foglalt időpontot

Új OTP bankszáma nyitása, vagy a meglévő olcsóbbra cserélése

Ehhez nem kell feltétlenül időpontot foglalnod a bankfiókba. Már több éve létezik az a kényelmes megoldás, hogy otthonról nyithass bankszámlát az OTP Banknál az interneten keresztül.

Többféle OTP-s bankszámlát is nyithatsz. Pontosabban alapvetően kétféle konstrukció áll rendelkezésedre, ezeket azonban többféle opcióval testre szabhatod, akárcsak egy mobiltelefon díjcsomag esetében.

A Smart számlacsomag számlavezetése elektronikus kivonattal és legalább 150 000 forint számlára érkezése esetén (35 év alatt a minimálbér számlára érkezése esetén) ingyenes. A számlacsomag érdekessége az olcsó tranzakciók.

Egy eseti átutalásért például az interneten 0,2 százalék, maximum 6 000 forintot kell fizetni, ami kevesebb, mint az államnak fizetendő pénzügyi tranzakciós illeték. Vagyis más banknál biztosan többet kell fizetni egy átutalásért.

Nézzük meg a konkrét számokat is egy bankszámla-kalkulátor segítségével.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  2 / 2 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Az olcsó tranzakciók emellett úgy is elérhetők, hogy bizonyos számú vagy összegű limiten belül a tranzakciók díjai átalánydíjassá alakíthatók különféle, úgynevezett kedvezménycsomagokkal.

  Vásárolható például havi 2 ATM készpénzfelvételt vagy havi 5 ATM készpénzfelvételt tartalmazó csomag, melyek pár száz forintba kerülnek. Vagyis egészen biztosan olcsóbban lehet velük kijönni, mint nélkülük, kivéve, ha csak néhány ezer forintot veszel fel alkalmanként.

  Mobiltelefonról is elintézheted a számlanyitást

  Az OTP időpontfoglalás helyett azért is ajánljuk a mobiltelefonról történő számlanyitást, mert azt egy szelfi készítésével saját magad is elvégezheted banki ügyintéző nélkül, teljesen önállóan, ahhoz hasonlóan, ahogy a Revolutnál nyitottál számlát.

  Vagy az internetbankon át videobankos ügyintézéssel is megnyithatod a számlád hétköznap 8 és 20 óra, hétvégén pedig 10 és 18 óra között.

  Az online szerződéskötéshez kártyaformátumú személyi igazolványra vagy vezetői engedélyre vagy útlevélre ÉS lakcímkártyára ÉS videóhívásra alkalmas okostelefonra vagy tabletre vagy asztali számítógépre lesz szükséged.

  Akkor köthetsz bankszámlaszerződést online videóhívással, ha elmúltál 18 éves és hazai mobiltelefonszámod van.

  Ha viszont mindenképpen be kell menned az OTP fiókba, akkor pedig azért célszerű az OTP időpontfoglalás szolgáltatást használnod, mert az időpontfoglaló oldalon kifejezetten a kiválasztott termékkörrel kapcsolatban tudsz időpontot kérni, így az ügyintéző is felkészülten tud fogadni, te pedig már előre tájékozódhatsz a költségekről.

  Online hiteligénylés OTP időpontfoglalás nélkül

  Személyi hitelre van szükséged?

  Ha személyi hitelt szeretnél igényelni, ahhoz se feltétlen kell bemenned az OTP bankfiókba. Egyszerűen átlátható ajánlataik vannak és van olyan kölcsönük, ami online végigvihető.

  Először is, érdemes tisztában lenned azzal, hogy a kétféle személyi kölcsön közül melyiket szeretnéd megigényelni. A hagyományos személyi kölcsön mellett ugyanis az OTP Banknál már elérhető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) védjegyével minősített fogyasztóbarát konstrukció is.

  A kettő között az a különbség, hogy az MNB-s minősítést csak a jegybank által megjelölt, fogyasztóbarátnak meghatározott tulajdonságokkal rendelkező személyi kölcsönök nyerhetik el. Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelét akkor igényelheted, ha legalább havi nettó 300 000 forintos rendszeres jövedelmed van.

  A hagyományos személyi kölcsön igényléséhez nem szükséges ekkora jövedelem, ez ráadásul kisebb összegre és rövidebb futamidőre is szólhat. Igaz, a minősített konstrukció kamata (és THM-je) viszont - ugyanolyan feltételekkel - alacsonyabb lehet a hagyományos személyi kölcsönéhez képest.

  Érdemes tehát tisztában lenned a OTP személyi kölcsön feltételeivel. Ennek egy fontos része a törlesztőrészlet kiszámolása is, melyet itt tudsz elvégezni.

  Bezár
  Hitelösszeg
  Futamidő
  Havi nettó jövedelmed
  További beállítások
  Bezár

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni

  
  				
  Bezár
  Rendezés:
  • Személyi kölcsön - online igényléssel
   Törlesztő 83 361 Ft Fix kamat
   THM 24,72% Kamat: 21,99%
   Visszafizetendő 5 001 685 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
   Futamidő: 24-84 hó • THM: 16,30% - 28,50% • Hitel teljes díja: 2 001 685 Ft • Ebből kamat: 2 001 685 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 21,99%
  1 / 1 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Olcsóbb a személyi hitel, ha online intézed

  Az OTP időpontfoglalás mérlegelésekor érdemes azt is tudni, hogy ha a személyi kölcsönre a bankfiókban szeretnéd benyújtani az igénylésed, akkor a folyósított kölcsönösszeg után 0,75 százalékos mértékű folyósítási jutalékot kell fizetned.

  Ez egy 2 000 000 forintos kölcsönnél már 15 000 forintos extra kiadás. Azért is érdemes kétszer átgondolni a bankfióki személyi kölcsön igénylést, mert internetbanki igénylés esetén a folyósítási díj mértéke 0 százalék, vagyis ilyen költség nem terhel téged.

  A folyósítási díj egyébként a THM-et is befolyásolja (emeli).

  OTP Bank időpontfoglalás a bank weboldalán

  A személyi kölcsönnel kapcsolatban itt tudsz időpontot foglalni.

  Először a hozzád legközelebb eső OTP fiókot kell kiválasztanod (a térkép tetején beírhatod a lakcímed vagy a munkahelyed címét), majd a nap és a délelőtti vagy délutáni szabad időpont kiválasztását követően meg kell adnod a neved és a mobiltelefonszámod, valamint az e-mail címed.

  A telefonszámod nem használják értékesítésre, csak arra, hogy a lefoglalt időpont előtti napokban SMS-ben emlékeztessenek az időpontfoglalásról. Ugyanez a helyzet az e-maillel, melyen először a foglalás megerősítését kérik, majd a foglalást vissza is igazolják.

  Végül a „Lefoglalom az időpontot” nevű gomb megnyomásával adhatod le a foglalást.

  A bankszámlanyitással kapcsolatban itt tudsz időpontot foglalni. Itt a bankfiók kiválasztását megelőzően már láthatod a legelső szabad időpontokat, magát a bankfiókot pedig a „Megnézem az időpontokat” feliratú linkkel választhatod ki.

  A személyi kölcsönnel kapcsolatos OTP időpontfoglaláshoz hasonlóan működik a bankszámla igényléssel kapcsolatos időpontfoglalás folyamata. Itt ugyanazokat az adatokat kell megadni (név, telefonszám, e-mail cím) és ugyanúgy kell lefoglalni az időpontot is.

  OTP időpontfoglalás mobilappon vagy internetbankban

  Az OTP internetbanki felületen kattints a neved melletti pipára, majd a lenyíló menüben kattints a „Fióki időpontfoglalás”menüpontra. A mobilalkalmazásban a „Továbbiak” menüpont „Egyéb” választási lehetősége alatt találod a „Fióki időpontfoglalás”-t.

  Ezt követően olyan felületre érkezel, ahol kiválaszthatod, hogy milyen témában szeretnél időpontot foglalni.

  Ha ez megvan, akkor kell kiválasztanod a bankfiókot és az időpontot. A keresőben kiválaszthatod a neked megfelelő bankfiókot, majd a megjelenő naptárban megadhatod a neked ideális időpontot.

  Mielőtt beküldöd az időpontfoglalást az OTP Bankhoz a „Lefoglalom az időpontot” gombbal, ellenőrizd az adataidat és kérj emlékeztetőt SMS-ben. Ekkor a lefoglalt időpont előtti napon SMS-ben emlékeztet az OTP az időpontfoglalásról.

  A későbbiekben a főoldalon, a teendőid között bármikor módosíthatod vagy akár le is mondhatod az időpontfoglalásodat.

  OTP-s ügyintéző mosolyog az időpontfoglalásra érkezett ügyfélre

  Mire figyeljek, ha elérkezik a lefoglalt időpont?

  A lefoglalt időpontra pontosan kell érkezned, mert az ügyfelek folyamatos kiszolgálása érdekében a lefoglalt időpontot legfeljebb 10 percig tartja fenn neked az OTP Bank.

  Ha a kiválasztott bankfiókban nem található ügyfélhívó automata, akkor menj az „Időpontra érkező ügyfél fogadása” feliratú pultnál az ügyintézőhöz.

  Ha a kiválasztott bankfiókban van ügyfélhívó automata, akkor válaszd az „Időpontra érkeztem” menüpontot és írd be a foglalás visszaigazolásakor kapott kódot.

  Ezek a feltételek minden OTP időpontfoglalásra vonatkoznak, függetlenül attól, hogy azt a bank weboldalán vagy internetbankjában, illetve mobilalkalmazásában indítottad el.

  Meglévő ügyfélként is foglalhatsz időpontot!

  Biztosan felmerült benned, hogy az időpontfoglalás elérhető-e meglévő ügyfeleknek is? Hiszen a későbbiekben is szükséged lehet bankfióki ügyintézésre, vagy az is lehet, hogy már most is ügyfél vagy, így az OTP időpontfoglalás valamely meglévő konstrukcióra vonatkozik.

  Az OTP időpontfoglalás keretében az alábbi ügyekkel kapcsolatosan foglalhatsz időpontot új és meglévő ügyfélként egyaránt.

  Bankszámlák:

  • Lakossági bankszámlák (fizetési számla, azaz bankszámla megnyitásával kapcsolatos ügyintézés)
  • Adatváltozás bejelentése (ha az OTP Banknál nyilvántartott adatok változásával kapcsolatos az ügyintézésed)
  • Nagy összegű készpénzbefizetés (1 millió forint feletti összeg befizetésével kapcsolatos ügyintézés)
  • Nagy összegű készpénzkifizetés (1 millió forint feletti összeg kifizetésével kapcsolatos ügyintézés)
  • Internetbank (internetbankkal, igényléssel és belépéssel kapcsolatos ügyintézés)
  • OTP MobilBank (az OTP Bank mobilalkalmazásával kapcsolatos ügyintézés)

  Bankkártyák:

  • Betéti bankkártya (bankkártyaigényléssel vagy -átvétellel kapcsolatos ügyintézés)
  • Hitelkártya (hitelkártya-igényléssel vagy -átvétellel kapcsolatos ügyintézés).

  Hitelek:

  • Jelzálog típusú hitelek (új lakáshitel vagy ingatlan fedezetű szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésével kapcsolatos ügyintézés)
  • Fogyasztási hitelek (személyi kölcsön, folyószámlahitel vagy lombardhitel igénylésével kapcsolatos ügyintézés)
  • Babaváró kölcsön

  Megtakarítások, befektetések:

  • Betétek, értékpapírok (megtakarításokkal kapcsolatos ügyintézés szakértői tanácsadással).
  • Pénzügyi tervezés (pénzügyi lehetőségekkel, valamint rövid, közép- és hosszú távú pénzügyi tervezéssel kapcsolatos ügyintézés)
  • Lakás-takarékpénztári (LTP) megtakarítás (meglévő lakástakarék szerződésével vagy kiutalással kapcsolatos ügyintézés).

  Illetve még biztosítások (biztosítási termékekkel kapcsolatos ügyintézés és tanácsadás) és hagyatéki ügyekkel kapcsolatos ügyintézés.

  OTP időpontfoglalás lehetséges vállalkozóként is?

  Természetesen igen. A lakossági konstrukciókhoz hasonló folyamatban az alábbi oldalon lehetséges a vállalkozói hitelezéssel kapcsolatos OTP időpontfoglalás. Itt a mobilszám és az e-mail cím mellett meg kell adni a vállalkozásod nevét és opcionálisan megadhatod annak adószámát is.

  Érdemes az OTP időpontfoglalás előtt felkészülni abból, hogy milyen hitelt szeretnél, amellyel időt spórolhatsz majd meg magadnak a bankfiókban.

  Erről az oldalról kiindulva böngészheted az OTP Bank rövid és hosszú lejáratú hiteleit, agrárhiteleit, faktoring konstrukcióit, illetve forint és deviza garanciáit. Az egyes aloldalakon részletes tájékoztatást kapsz az igénylési feltételekről, kondíciókról, a hitelcélokról és az adott konstrukció előnyeiről.

  Vállalkozó OTP-s vállalati számla szerződését olvassa

  OTP-s vállalkozói bankszámla nyitása

  Ha vállalkozói bankszámlát nyitnál, akkor itt lehetséges az OTP időpontfoglalás a vállalkozói bankszámlanyitással kapcsolatban. Itt a mobilszám és az e-mail cím mellett meg kell adnod a vállalkozásod nevét és opcionálisan megadhatod annak adószámát is.

  A vállalkozói számlanyitást egyébként online is elkezdheted ezen az oldalon. Itt az ígéret szerint épp csak annyit kérdeznek, amennyit feltétlenül szükséges. A gyors bankkártya- és internetbank-igénylést követően a szerződést a kiválasztott bankfiókban és időpontban írhatod alá.

  A szerződést előre megkapod, azt átolvashatod, az igénylést pedig bármikor megszakíthatod illetve folytathatod.

  3 lépés a vállalkozói bankszámlanyitáshoz

  Először is, válaszolj néhány egyszerű kérdésre, hogy számlacsomagot tudjanak ajánlani neked. Enélkül is láthatod a számlacsomag-választékot, csak így nehezebb az igénylés, mert nincs olyan információ, mely szűkítené a kínálatot.

  Másodszor, a kiválasztott számlacsomagot néhány perc alatt online megigényelheted.

  Végül harmadik lépésben aktiválhatod az előkészített számlát a szerződés bankfiókban történő aláírásával. Jogi okok miatt céges számlát nem lehet teljes mértékben online megnyitni, sajnos a végén muszáj bemenned a bankfiókba.

  Tipp: a számla kiválasztásában segíthet egy összehasonlító táblázat is a weboldal alján, mely könnyen áttekinthetően tartalmazza, hogy az egyes vállalkozói bankszámlák az alábbi szolgáltatások közül melyeket nyújtják:

  • Forint számlavezetés
  • Deviza számlavezetés
  • Az első évben díjmentes bankkártya
  • Kedvezményes OTP ATM készpénzfelvétel
  • OTPdirekt alap és kontroll szolgáltatás
  • Kedvezményes forint átutalási díjak
  • Kedvezményes deviza és nemzetközi forint átutalási díjak
  • Kedvező látra szóló kamatozás

  Mire figyeljek az OTP időpontfoglalás kapcsán?

  Lakossági és vállalkozói ügyfélként érdemes előre kiválasztani azt az ajánlatot, amelyet leginkább a magadénak érzel. Az online felületek maximálisan támogatják, hogy te magad választhasd ki a megfelelő konstrukciót.

  Érdemes úgy felkészülni, hogy már csak részletkérdéseid legyenek, mert ezzel rengeteg időt megspórolhatsz magadnak az ügyintézés során ahelyett, amíg a megfelelő konstrukció kiválasztása érdekében faggatnak vagy annak feltételeit olvassák fel.

  Az ügyintézéshez ne felejtsd el bevinni a bankfiókba a személyes irataidat, vállalkozóként pedig pluszban a cégjegyzést bizonyító irataidat is.

  Maradtak kérdéseid?

  • Hol tudok időpontot egyeztetni az OTP bankfiókba?

   Először is vizsgáld meg, hogy az ügyedet el tudod-e intézni online - az útmutatóban megmutatjuk, hogy mit hogy a legegyszerűbb elintézni otthonról. Ha mégsem lehet, akkor a weben, az internetbankban és a mobilalkalmazásban tudsz időpontot foglalni OTP bankfiókba.
  • Mennyivel előtte kell lefoglalni az időpontot egy OTP bankfiókba?

   A legelső szabad időpontot már a fiókválasztó térképen lehet látni minden egyes bankfiók esetében. Akár aznapra is lehet időpontot foglalni, ha valamelyik fiókban még rendelkezésre áll. Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan lehet a legegyszerűbben időpontot kapni.
  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.