Figyelem, ez nem adathalászat, új e-mail címeket is használ a Raiffeisen!

Figyelem, ez nem adathalászat, új e-mail címeket is használ a Raiffeisen! Figyelem, ez nem adathalászat, új e-mail címeket is használ a Raiffeisen!
 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. július 8.
 • promóció
Figyelem, ez nem adathalászat, új e-mail címeket is használ a Raiffeisen! Figyelem, ez nem adathalászat, új e-mail címeket is használ a Raiffeisen!

Két új domaint kezdett használni a Raiffeisen Bank az e-mailekben, melyről azért fontos tudniuk az ügyfelek, hogy ne keverjék össze a visszaélésekre használt, Raiffeisen Bank-éra hasonlító más domainekkel.

A Raiffeisen Bank két új e-mail címtartomány használatát kezdte meg automatikus levelezési célokra.

Ezek a raiffeisenbank.hu és a raiffeiseninfo.hu.

Ezekről azért fontos szólni, mert a mindennapossá vált adathalász próbálkozások is arra utaznak, hogy a bank eredeti domainjére minél hasonlítóbb címeket használjanak, ezáltal megtévesztve az ügyfeleket.

Ezek a domainek tehát tényleg a Raiffeisen Bank címei, és egyes esetekben előfordulhat, hogy a fenti végződésű e-mail címekről is érkezik e-mail a Raiffeisen Banktól.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Egy nő azt számolja, hogy vajon belefér-e még egy hitel törlesztője a jövedelmébe.
  Hírek

  Ezekre érdemes figyelned, ha a meglévő hiteled mellé vennél fel újabbat

  Bárki kerülhet abba a helyzetbe, hogy a meglévő hitele mellé újabbat kelljen felvennie. A lépés egyáltalán nem ördögtől való, ám érdemes figyelembe venni néhány szempontot, mielőtt döntést hozunk. Mutatjuk, hogy mire figyelj oda egy második hitel igénylésekor!

  frissítve: 2024. július 20.