Szakértői útmutatók a tudatosabb pénzügyekhez

Szeretsz a pénzügyekről olvasni, de a száraz közgazdaságtani írások helyett inkább olyanokat keresel, amik segítenek a mindennapi pénzügyeidben? Akkor jó helyen jársz. Segítünk abban, ha jobban be akarod osztani a pénzed, vagy úgy spórolnál, hogy ne kelljen lemondanod semmiről vagy ha nyitott vagy a pénzügyi váltásra, akkor arról is vannak jó anyagaink. Csak olyan kipróbált technikákat mutatunk be, amiket nap mind nap mi is alkalmazunk és mindet érthetően elmondjuk lépésről lépésre.

 • Férfi laptopon összehasonlítja a biztosítások árait

  Lakásbiztosítási kampány: az első napokban három biztosító vitte az új biztosítások több mint felét

  A lakásbiztosítási kampány első három napjának adatai szerint viszonylag koncentrált a verseny az új lakásbiztosítási szerződésekért: az Insura.hu biztosításközvetítő adatai szerint a KÖBE, az Alfa és a Generali biztosítóknál kötötték az összes új szerződés 52 százalékát. Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja 35 400 forint volt, ami 27 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly közvetített szerződések 48 700 forintos átlagos éves díja.

  frissítve: 2024. március 4.
 • A kötelező biztosítás fizeti az általad okozott kárt

  Kötelező biztosítás - minden amit tudni akarsz róla 2024-ben

  A kötelező biztosítást mindenkinek fizetnie kell, akinek a forgalomba állásra alkalmas gépjárműje van. A rendőrség a közúti ellenőrzéskor ezt is ellenőrizheti és megbüntethet, ha nincs érvényes köteleződ. Lássuk, melyek a legfontosabb ismeretek a kötelező biztosítás kiválasztásához!

  frissítve: 2024. március 3.
 • Társasházi lakások amikre lakásbiztosítást kötöttek

  Hitel mellé kötöttél lakásbiztosítást? A kampány neked hozhat a legtöbbet a konyhára!

  Nemhogy nem zárja ki a korábban lakáshitel felvétel mellé kötött lakásbiztosítások tulajdonosait a biztosításokra feljegyzett hitelfedezeti záradék a márciusban induló lakásbiztosítási kampányból, hanem ellenkezőleg: az átlagos lakásbiztosítással bíró ügyfeleknél talán ebben a körben a legfontosabb a korábbi biztosítási szerződések áttekintése. A lakásbiztosítások újrakötésével az érintettek tízezreket spórolhatnak, ráadásul komoly mértékben javíthatják a család vagyonának biztosítási kondícióit – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője.

  frissítve: 2024. február 20.
 • Ilyen kis házra nem lehet lakásbiztosítást kötni

  Lezárult az INSURA lakásbiztosítási kutatása: az otthonok fele alulbiztosított lehet

  Bár az ingatlanok háromnegyedét lakásbiztosítás védi, a szerződések fele potenciálisan alulbiztosított – többek között ez derült ki az INSURA lakásbiztosítási kutatásából, amelyben több mint nyolcezren vettek részt. A közelgő lakásbiztosítási kampány miatt különösen aktuális az alulbiztosítottság témaköre, mi azonban nem csak erre voltunk kíváncsiak – nézzük az eredményeket!

  frissítve: 2024. február 20.
 • Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze

  Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze

  Nagyon jól sikerült az UniCredit csoport második negyedéve, így minden idők legjobb első félévéről adtak jelentést.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában

  Euromoney Awards for Excellence: az UniCredit a legjobb bank Közép- és Kelet-Európában

  A bankcsoport kilenc elismerést kapott a Euromoney Awards for Excellence díjátadón, és egyúttal megőrizte a legjobb olaszországi bank első helyét is.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Kisfiú egy babával fekszik az ágyon

  Komoly jóváírási akció mellett kaphatsz Babaváró kölcsönt

  A Babaváró kölcsön az egyik legkedveltebb családtámogatási elem. Nem csoda, a kamatmentes kölcsönnel ugyanis jelenleg semmi sem szállhat versenybe. A Babaváró kölcsön igénylési feltételeit jogszabály rögzíti, így akár azt is gondolhatnád, mindegy melyik banknál veszed fel. Ez azonban nem egészen így van. De akkor mégis hogyan válassz közülük?

  frissítve: 2023. november 29.
 • A vártnál nagyobb lett az UniCredit negyedéves profitja

  A vártnál nagyobb lett az UniCredit negyedéves profitja

  Milánó, 2023. május 3., szerda (MTI/Reuters) - Az elemzők által vártnál nagyobb első negyedévi adózott eredményről jelentett a UniCredit S.p.A. szerdán részben bevételeinek erőteljes növekedése miatt.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Ideges nő akinek mindenki megmondja mit csináljon

  Fogyasztói társadalom és személyes pénzügyek

  Fogyasztói társadalom. Milyen érzést társítasz ehhez a kifejezéshez? A legtöbben lemondó sóhajjal ejtik ki ezt a szókapcsolatot, miközben éles kritikát fogalmaznak meg a fogyasztási trendekkel kapcsolatban. De vajon tényleg ilyen fekete-fehér jelenségről van szó? Mit jelent valójában a fogyasztói társadalom fogalma, és hogyan hat a fogyasztás a hosszú távú pénzügyi célokra, illetve a boldogságra?

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Férfi a kezével megállítja a dominót

  Mi az a pénzügyi terápia?

  A pénzügyi döntéseid során hajlamos vagy ugyanazokat a hibákat elkövetni? Szeretnél jobban hozzáállni a pénzügyi kérdésekhez? Kíváncsi vagy, hogy hogyan működik egy pénzügyi terápia és milyen pszichés tényezők húzódhatnak meg a rossz pénzkezelés mögött? Útmutatónkból megtudatod, hogy mit csinál egy pénzügyi terapeuta, ráadásul az adósság pszichológiájáról is tájékozódhatsz.

  frissítve: 2023. szeptember 12.