Igazolványok befényképezésével, automatikus adatkitöltéssel, személyre szabott dokumentumokkal, szelfi videós nyilatkozattétellel tette élményszerűbbé a Babaváró Kölcsön két éve élesített digitális igénylési folyamatát a Gránit Bank. Az egyszerűsítések eredményeképpen online akár 30 perc alatt megigényelhető a hitel, amelyre – a piacon egyedülálló módon digitálisan – VideóBankon, bankárok jelenlétében lehet szerződni. Az igénylés összes mozzanata otthonról elvégezhető - más bankokkal ellentétben – egyszer sem kell bankfiókba menni.

A Babaváró Kölcsön igénylése és a szerződéskötés a Gránit Banknál - a piacon egyedülálló módon - már két éve 100 százalékban online - számítógépen vagy akár mobiltelefonon is elvégezhető. A bank a kölcsön digitális felvételét a napokban még élményszerűbbé, gyorsabbá és egyszerűbbé tette. A szükséges dokumentumok és igazolványok előkészítése és videós nyilatkozattétel esetén akár 30 perc alatt lebonyolítható a kölcsönigénylés. A szerződés aláírása előre egyeztetett időpontban, VideóBankon keresztül történik, amelyet követően akár 24 órán belül folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg.

„A Gránit Banknál 2021 óta a Babaváró kölcsön igényléséhez – más bankokkal ellentétben - egyszer sem kell bankfiókba menni, minden elintézhető otthonról. Idén a folyamatot tovább gyorsítottuk és egyszerűsítettük, amivel akár 30 perc alatt beadható a kölcsönigény. Személyre szabtuk a benyújtandó dokumentumok körét és automatizáltuk a kölcsönigénylő nyomtatvány kitöltését, a KHR nyilatkozat pedig egy szelfi videó készítésével történik.” – mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője.

A bank szakértői az igénylés teljes folyamata alatt az ügyfelek rendelkezésére állnak akár telefonon, akár a Gránit VideóBankon keresztül, a személyes támogatás biztosítására. A Babaváró Kölcsönt bárki igényelheti, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek, olyanok is, akik még nem ügyfelei a Gránit Banknak. Sikeres folyósítás esetén 200 ezer forint egyszeri ajándék jóváírás érkezik a banknál vezetett folyószámlára, új ügyfélként pedig a férj és a feleség is kaphat további 30-30 ezer forintot a számlanyitásért cserébe, így összességében 260 ezer forint jóváírás is elérhető.

HÁTTÉR

A Gránit Bank már 2010-ben „digitálisnak született”. A bank 13 évvel ezelőtt Magyarországon elsőként valósította meg a digitális üzleti modellt, amelynek keretében ügyfeleit fiókhálózat nélkül, elsősorban elektronikus csatornákon, okoseszközökön szolgálja ki. A bank évről évre piacvezető innovatív digitális pénzügyi megoldásokkal jelenik meg, hogy az ügyfelek minél szélesebb körben kényelmesen, akár otthonról, fiókban való sorban állás nélkül intézhessék pénzügyeiket. A Gránit Bank a Mastercard Év Bankja 2022 versenyen elnyerte „Az év fiataloknak szóló programja” díjat, valamint „Az év UX megoldása” díjat. A bank 2021-ben Superbrands lett és jogosult lett a Kiemelkedő digitális hitelintézet védjegy használatára.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.